Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η κυβέρνηση κάνει άλματα προς τα πίσω» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στ. Θεοδωράκης
  • [02] Φώφη Γεννηματά: Το ΕΣΥ έχει εγκαταλειφθεί τελείως στην τύχη του
  • [03] Τζακ Λιου: H ελάφρυνση του χρέους πρέπει να είναι μέρος της λύσης
  • [04] Συμφωνία συνεργασίας της εταιρείας Ιπποδρομίες ΑΕ με τη GBI Racing
  • [05] Ι. Μπενίσης στο ΑΠΕ- ΜΠΕ: Κανείς δεν θα στερηθεί το αγαθό του νερού, λόγω οικονομικής αδυναμίας
  • [06] Σύνοδος ΔΝΤ: Συναντήσεις σήμερα του Ευκ. Τσακαλώτου με Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ, Σαπέν
  • [07] Ο Ιατρικός Τουρισμός μπορεί να γίνει πόλος έλξης της διεθνούς ιατρικής κοινότητας και επισκεπτών
  • [08] Συνάντηση Χρ. Σπίρτζη με ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
  • [09] Νίκος Βούτσης: Η χώρα θα ανακάμψει με την κοινωνία όρθια
  • [10] Ό. Γεροβασίλη: Δεν αλλάζει η εικόνα της κυβέρνησης από τις φωνές της ΝΔ
  • [11] «Παράλογες οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας» δηλώνει ο διοικητής της ΥΠΑ

  • [01] «Η κυβέρνηση κάνει άλματα προς τα πίσω» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στ. Θεοδωράκης

    Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ασκεί ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στην εφ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οπισθοδρομεί επιδιώκοντας «να δημιουργήσει δικούς της δικαστές, δικά της τηλεοπτικά κανάλια, δικούς της αξιωματικούς, δικούς της προϊσταμένους στο Δημόσιο».

    Ο κ. Θεοδωράκης δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ ενδιαφέρονται για το κομματικό τους μέλλον κι όχι για τη πορεία της χώρας, ενώ για την πορεία της οικονομίας τονίζει ότι «θα πρέπει να αποφύγει την ελεημοσύνη των ξένων», να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές για την ανασυγκρότηση της χώρας και μετά, με συνεννόηση όλων των κομμάτων, να θέσει το θέμα της μείωσης του χρέους.

    Για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση με τις επιλογές της έκανε τα πράγματα χειρότερα απ΄ ό,τι ήταν, ενώ για την κρίση στις σχέσεις με την Εκκλησία, με αφορμή τα Θρησκευτικά, παρατηρεί: «Δεν μπορούν να παζαρεύονται όλα ένα βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου. Και μάλιστα με διαιτητή -πώς αλλιώς να τον πω;- τον ακροδεξιό υπουργό Αμύνης».

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνιστά ψυχραιμία και νηφαλιότητα στις αντιδράσεις των αμφισβητήσεων του Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και να μην ανακατευτούν τα εθνικά θέματα στην πολιτική αντιπαράθεση. Τέλος, για την αποτυχία της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη ανάγκη συμπόρευσης των δυνάμεων του ευρύτερου ενδιάμεσου χώρου, τονίζει ότι το Ποτάμι δεν δέχεται διαμερισμό θέσεων και επιμένει στη συνεργασία με την υπέρβαση των παθογενειών του παρελθόντος.

    Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Σταύρου Θεοδωράκη στο Μιχάλη Μιχαήλ για το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι:

    Κύριε Θεοδωράκη, είμαστε ήδη στον έβδομο χρόνο δημοσιονομικής κρίσης και οι πολίτες είναι απογοητευμένοι. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμπληρώνει σχεδόν δύο χρόνια θητείας. Πώς αποτιμάτε τη σημερινή κατάσταση στη χώρα και την πορεία της κυβέρνησης;

    Η χώρα, δυστυχώς, θα πηγαίνει από μνημόνιο σε μνημόνιο, αν δεν το πάρουμε απόφαση να τα αλλάξουμε όλα. Να μειώσουμε το κράτος, να μειώσουμε τις δαπάνες, να μειώσουμε τους φόρους και να συμφωνήσουμε όλοι μαζί σε μια πορεία ανασυγκρότησης της παραγωγής και της παιδείας. Έγιναν πολλά λάθη και από την Ευρώπη και από τους θεσμούς, αλλά κυρίως από τους Έλληνες πολιτικούς. Και δυστυχώς, αυτό είναι το χειρότερο, αυτά τα λάθη δεν φαίνεται να έχουν βάλει μυαλό στους κυβερνώντες.

    Ωστόσο, κάποιος θα σας έλεγε ότι η κυβέρνηση κάνει, έστω και με αργούς ρυθμούς, όλα αυτά στα οποία έχει συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους.

    Ο χρόνος στην πολιτική είναι καθοριστικός παράγοντας, όπως άλλωστε και στη ζωή. Αν πάρεις ένα φάρμακο τη σωστή στιγμή, μπορεί να σωθείς. Αν καθυστερήσεις μπορεί να είναι αργά για οποιοδήποτε φάρμακο. Και η κυβέρνηση μόνον καθυστερεί. Η άρνηση της να υπογράψει μια συμφωνία την άνοιξη του '15, μάς στοίχισε δεκάδες δισεκατομμύρια και μας πήγε στα capital control. Το ίδιο κάνουν τώρα με τις αξιολογήσεις. Αν πάμε στη νέα χρονιά χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, τότε κινδυνεύουμε να μείνουμε εκτός των πολιτικών αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, και αυτό θα είναι καταστροφή. Αλλά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν άλλες προτεραιότητες, δίνουν μάχες για να προασπίσουν το κομματικό τους κράτος και όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.

    Ο κ. Τσίπρας, πάντως, δηλώνει αισιόδοξος για την ανάκαμψη της οικονομίας. Και λέει ότι σύντομα θα υπάρξει ρύθμιση του χρέους και μετά ακολουθεί το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Συμμερίζεσθε την αισιοδοξία του;

    Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα δώσει μια μεγάλη ανάσα, αλλά για να μπούμε, πρέπει να τελειώνουμε με τις αξιολογήσεις-και δεν το βλέπω.Τώρα για το χρέος... Ας μην δημιουργούμε ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο. Η ρύθμιση για το χρέος δεν θα γίνει, πριν από τις εκλογές στη Γαλλία, την Ολλανδία, την Γερμανία. Και είναι λάθος η κυβέρνηση να επιζητά συνεχώς την ελεημοσύνη των ξένων. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει, να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, να μειώσει την γραφειοκρατία... Να βεβαιωθούν όλοι στην Ευρώπη ότι δεν θα πισωγυρίσουμε και μετά, τη σωστή στιγμή, να κάνουμε μια εθνική πρόταση για το χρέος. Μια πρόταση όλων των δημοκρατικών κομμάτων. Δεν θα ακούσουν τον Τσίπρα για το χρέος. Θα ακούσουν, όμως, τους Έλληνες.

    Δεν είναι, όμως, λογικό ότι για να φανούν τα αποτελέσματα των αλλαγών τις οποίες προωθεί η κυβέρνηση, κόντρα μάλιστα σε όλη την αντιπολίτευση, θα χρειαστεί χρόνος;

    Η κυβέρνηση κάνει δύο ειδών αλλαγές. Αυτές που έχει υπογράψει στο μνημόνιο, αλλαγές που τις κάνει αργά, τσαπατσούλικα και τις περισσότερες φορές με λάθος ανθρώπους, και κάνει με γρήγορους ρυθμούς αλλαγές που μας γυρνούν στο παρελθόν. Η προσπάθειά της να δημιουργήσει δικούς της δικαστές, δικά της τηλεοπτικά κανάλια, δικούς της αξιωματικούς, δικούς της προϊσταμένους στο δημόσιο, είναι άλματα προς τα πίσω.

    Υπάρχουν όμως και ανυπέρβλητα κοινωνικά προβλήματα που έχουμε μπροστά μας, όπως ας πούμε τα κόκκινα δάνεια και οι κατασχέσεις σπιτιών και δυστυχώς η συζήτηση για τις λύσεις είναι ανύπαρκτη.

    Όχι με δική μας ευθύνη. Εμείς έχουμε καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση. Οι δανειολήπτες ή οι εγγυητές των δανείων, να μπορούν να υποβάλλουν οι ίδιοι, πριν από την απόφαση πώλησης των δανείων τους, μια πρόταση εξαγοράς στην τράπεζα. Γιατί, δηλαδή, ένα funds να μπορεί να αγοράσει ένα δάνειο στο 10% της αξίας του και να μην μπορεί να το αγοράσει ο δανειολήπτης στο 20% της αξίας του; Μιλώ πάντα για την πρώτη κατοικία, γιατί εκεί είναι το κοινωνικό πρόβλημα. Και για την πραγματική πρώτη κατοικία και όχι για τις βίλες στην Μύκονο.

    Πώς όμως μπορεί να ελεγχθεί αυτό;

    Υπάρχουν λύσεις. Μπορείς να πεις ότι αν είσαι μόνος σου, μπορείς να εξαγοράσεις το δάνειο σου, αν είναι κάτω από 150.000 ευρώ για κάτω από 100 τετραγωνικά σπίτι. Αν είσαι τετραμελής οικογένεια, να πάμε στις 250.000 ευρώ για 200 τετραγωνικά σπίτι. Αν μελετάς βρίσκεις λύσεις. Αν απλώς συνθηματολογείς, τα προβλήματα βαλτώνουν.

    Με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες κατακρίνατε στη Βουλή τον κ. Τσίπρα ότι προσπαθεί να στήσει τη δική του διαπλοκή. Πώς το λέτε αυτό; Με ποια στοιχεία το τεκμηριώνετε; Δεν πρέπει να μπει τάξη στο χώρο των ηλεκτρονικών ΜΜΕ;

    Μην μου ζητάτε να σας πω τα ίδια γνωστά ονόματα, τις κουμπαριές, τις αλληλεξαρτήσεις και όλα αυτά που ήδη ξέρετε. Στην τηλεόραση, για να σας πάω στην καρδιά του ερωτήματος σας, υπήρχαν πολλές αμαρτωλές συνήθειες. Δάνεια υπερβολικά πολλά, σύνδεση των ιδιοκτητών των σταθμών απευθείας με την κυβερνητική εξουσία και μηδαμινό όφελος στην κοινωνία από τη χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Η κυβέρνηση όλα αυτά τα έκανε χειρότερα. Μπορεί πρόσκαιρα να έβγαλε κάποια λεφτά, όμως τα αδιέξοδα είναι μπροστά. Αποφάσισε και διέταξε να εκπέμπουν μόνο τέσσερα κανάλια, ελπίζοντας ότι θα σύρει τους ιδιοκτήτες τους σε συναλλαγή με την κυβερνητική εξουσία. Εμείς λέμε: Καμία άδεια στους εργολάβους και τους προμηθευτές του Δημοσίου. Περισσότερες άδειες με ευθύνη του ΕΣΡ, τουλάχιστον διπλάσιες από αυτές που έδωσε η κυβέρνηση -με χαμηλότερο τίμημα για να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις και μεγαλύτερος ο ανταγωνισμός- και ταυτόχρονα ένα ποσοστό επί του τζίρου κάθε χρόνο στα δημόσια ταμεία. Θα έβγαζαν περίπου τα ίδια λεφτά, χωρίς να γυρνάμε σε σοβιετικής λογικής ρυθμίσεις με υπουργούς καναλάρχες. Γελάνε όλοι στο σύγχρονο κόσμο με την απόφαση να επιτρέψουμε να εκπέμψουν μόνο τέσσερα κανάλια. Είναι κάτι παράλογο, κάτι που μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα θα μπορούσε να είχε συμβεί.

    Τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε αναταραχή στο χώρο της Δικαιοσύνης. Πού οφείλεται κατά τη γνώμη σας;

    Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η κυβέρνηση της ελπίδας όπως αυτοαποκαλείται, μετέγραψε από το παλιό καθεστώς έναν πρώην διοικητή της ΕΥΠ, έναν σκληρό δεξιό, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε και δικαστής. Ήταν μια πράξη που σηματοδοτούσε την απόφαση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει όλες τις μεθόδους, ώστε να υποτάξει τους πραγματικούς δικαστές. Όπως κάθε εξουσία εχθρεύεται τους ανεξάρτητους δικαστές. Αντίστοιχες συμπεριφορές, είχαν υπάρξει στο παρελθόν στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά είχαμε πιστέψει όλοι ότι αυτά ανήκουν στις μαύρες σελίδες της ελληνικής δικαιοσύνης. Τώρα επανέρχονται με ένδυμα αριστεροδεξιάς.

    Πώς βλέπετε τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών; Η κυβέρνηση από ότι φαίνεται κατάφερε να τα βρει με την Εκκλησία και να κλείσει ένα μέτωπο.

    Η εικόνα του κ. Τσίπρα έχοντας εξ αριστερών τον υπουργό 'Αμυνας -επαναλαμβάνω τον υπουργό Αμύνης- να συζητούν με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας και να αποφασίζουν για την ύλη που θα διδάσκονται τα παιδιά μας, είναι ντροπή για την Δημοκρατία μας. Αναρωτιέμαι πως το ανέχονται κάποιοι αριστεροί, που έχουν δώσει αγώνες για την ανεξιθρησκεία και μέχρι χθες θεωρούσαν αδιανόητη την εμπλοκή ενός υπουργού Αμύνης στην εκπαιδευτική διαδικασία.

    Ο διάλογος με την Εκκλησία δεν έπρεπε να γίνει;

    Μα τι σχέση έχει ο διάλογος με όλα αυτό που ζήσαμε; Διάλογος και βέβαια πρέπει να γίνεται. Και εγώ έχω συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο και ο κ. Τσίπρας τον έχει δει αρκετές φορές τον τελευταίο μήνα. Αλλά για τα εκπαιδευτικά προγράμματα υπάρχουν επαΐοντες, υπάρχουν επιστημονικές επιτροπές, υπάρχουν κοινές επιτροπές Εκκλησίας- Πολιτείας. Δεν μπορούν να παζαρεύονται όλα ένα βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου. Και μάλιστα με διαιτητή -πώς αλλιώς να τον πω;- τον ακροδεξιό υπουργό Αμύνης. Έλεος. Τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως γιατί δεν τον φωνάξανε;

    Η ατμόσφαιρα τελευταία επιβαρύνεται και από το γεγονός ότι η Τουρκία έχει αρχίσει τις αμφισβητήσεις στα εθνικά μας θέματα. Κάποιοι λένε ότι η κυβέρνηση μοιάζει «στριμωγμένη» ανάμεσα στα προβλήματα της οικονομίας και στην έξαρση των εθνικών θεμάτων. Τι λέτε;

    Θα παρακαλούσα -και βεβαίως όχι εσάς- αλλά κυρίως τους πολιτικούς των άλλων κομμάτων, να μην εμπλέξουμε τα εθνικά θέματα στις εσωτερικές μας διαμάχες. Χρειάζεται ψυχραιμία και ενιαίο μέτωπο. Ο Ερντογάν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος συμπεριφέρεται σπασμωδικά και δεν είναι απίθανο να επιχειρήσουν να εξάγουν την δική τους κρίση στο Αιγαίο. Εμείς, όμως, είμαστε οι ισχυροί στην περιοχή, εμείς είμαστε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πρέπει, λοιπόν, να εκπέμπουμε αυτή τη δύναμη, όχι με εθνικιστικές πομφόλυγες, αλλά με σοβαρότητα

    Για πρώτη φορά η τουρκική ηγεσία αμφισβήτησε σαφώς τη Συνθήκη της Λωζάννης. Πώς το εξηγείτε;

    Ας μη μιλάμε εμείς οι ίδιοι για αμφισβήτηση. Ο Ερντογάν κινήθηκε κυρίως για να ικανοποιήσει το εσωτερικό του μέτωπο, τους ισλαμιστές του. Αμφισβήτησε κυρίως τον Κεμάλ, αυτό άλλωστε είναι το απωθημένο του. Αν η κουβέντα λοιπόν περιοριστεί στο σεράι του, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε. Να είμαστε βέβαια σε επαγρύπνηση, να θυμίζουμε με κάθε τρόπο ότι η Ευρώπη δεν θα ανεχθεί την αμφισβήτηση των συνθηκών και των κανόνων του διεθνούς δικαίου, αλλά να μην πανικοβαλλόμαστε.

    Με ποιον αισθάνεστε πιο κοντά; Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα;

    Τι εννοείτε αισθάνομαι πιο κοντά; Εμείς δημιουργήσαμε το Ποτάμι, γιατί οι παλιές συνταγές δεν μπορούν να οδηγήσουν σε νέες λύσεις. Και η ΝΔ και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι της παλιάς συνταγής. Κομματικό κράτος και χάϊδεμα αυτιών. Το σύνθημά μας στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν: «Ούτε με τους λαϊκιστές, ούτε με τους συντηρητικούς. Να απελευθερώσουμε την Ελλάδα που δημιουργεί». Ο κ. Τσίπρας, τον οποίο ευκολότερα μπορείς να κρίνει κανείς, γιατί αυτός κυβερνά, έχει απογοητεύσει ακόμη και τους πιο ένθερμους οπαδούς του. Δεν είναι μόνο ότι υπήρξε απροετοίμαστος, πράγμα που ξέραμε, είναι κυρίως ότι ανασταίνει όλες τις παλιές κακές συνήθειες. Ο καλύτερος μαθητής σε μια σχολή που χρεοκόπησε τη χώρα.

    Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ΝΔ μάλλον θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Κατ΄ αρχήν βλέπετε σύντομα κάλπες και δεύτερον θα στηρίξετε τον κ. Μητσοτάκη για να γίνει κυβέρνηση;

    Ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να αποφύγει τις εκλογές, τουλάχιστον για το 2017. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα στην οικονομία θα πηγαίνουν καλά. Η χώρα θα βαριανασαίνει και η οικονομία θα παραπαίει. Έχει συμβεί και στη Λατινική Αμερική όπου οι πολίτες απογοητευμένοι συμβιβάστηκαν με τα λίγα. Κάθε μέρα όλο και πιο λίγα. Τώρα, με ρωτάτε ποιον θα στηρίξω μετά τις εκλογές. Πείτε μου πότε θα γίνουν οι εκλογές, ποια κόμματα θα κατέβουν, ποια θα είναι τα αποτελέσματα, και θα σας δώσω την απάντηση.

    Θα επιμείνω.Από τι θα εξαρτηθεί ποιόν θα στηρίξετε την επόμενη μέρα των εκλογών;

    Από το κυβερνητικό πρόγραμμα.Από τι άλλο; Εμείς όπως έχουμε δεσμευτεί. Η χώρα θέλει πέντε τομές. Τις παρουσιάσαμε αναλυτικά. Μείωση του κράτους, μείωση των φόρων, ανοιχτή παιδεία, χωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, καινοτομία. Αυτά θα συζητήσουμε και όχι παζάρι για τα δικά μας παιδιά. Όπως το 4-2-1 της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

    Η κυβέρνηση δεν θεωρεί αντιπροσωπευτικές τις δημοσκοπήσεις κι αμφισβητεί τα ευρήματά τους. Δημοσκοπήσεις που δεν είναι καλές και για το Ποτάμι. Δείχνουν ότι μπορεί να βρεθείτε εκτός της επόμενης Βουλής. Εσείς αποδέχεσθε τις ενδείξεις των δημοσκοπήσεων;

    Είναι αλήθεια ότι οι δημοσκοπήσεις στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις δεν τα πήγαν και πολύ καλά. Και δε μιλώ μόνο για το δημοψήφισμα, μιλώ και για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου που οι περισσότερες δημοσκοπήσεις παρουσίαζαν μια εικόνα ντέρμπι ενώ ήταν σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ένα καθαρό προβάδισμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι δημοσκόποι είναι «πουλημένοι», όπως υπαινίσσονται στην κυβέρνηση. Προφανώς κάποιοι έχουν τις προτιμήσεις τους, αλλά οι περισσότεροι δημοσκόποι προσπαθούν όντως να μετρήσουν τις διαθέσεις της κοινής γνώμης. Οι πολίτες όμως είναι θυμωμένοι, δηλώνουν αποχή, τα βάζουν συλλήβδην με όλα τα κόμματα... 'Αρα οι ακριβείς προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένες.

    Δεν σας φοβίζουν τα χαμηλά σας ποσοστά;

    Όχι. Δεν τρέμουν τα πόδια μας τώρα που μας δείχνουν χαμηλά, όπως δεν είχαν πάρει αέρα τα μυαλά μας όταν μας έδειχναν ψηλά. Η επιρροή μας -και αυτό το δείχνουν πολλές έρευνες- στους προοδευτικούς πολίτες, στους νέους, στους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας, παραμένει μεγάλη. Μας ακούν και μας υπολογίζουν. Όταν λοιπόν πλησιάσουν οι εκλογές πολλοί από αυτούς θα σκεφθούν ότι το Ποτάμι είναι απαραίτητο και στη επόμενη Βουλή.

    Η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ναυάγησε. Όμως, η συνεργασία στον ενδιάμεσο χώρο κρίνεται απολύτως απαραίτητη. Σας αφορά ή το Ποτάμι θα προχωρήσει μόνο του;

    Το Ποτάμι δεν θα κάνει πίσω. Η κ. Γεννηματά φοβήθηκε την τελική πρότασή μας. Εκλογή από την κοινωνία, με ανοιχτές υποψηφιότητες, αντιπαραθέσεις και συζητήσεις, για να ξαναγεννηθεί ο χώρος του Κέντρου. Για να μπει νέο αίμα στην πολιτική. Γιατί αυτό έχουμε ανάγκη. Κάποιοι θέλουν να μοιράσουμε μεταξύ μας τις καρέκλες. Εμείς, λέμε να σηκωθούμε από τις καρέκλες και να δοκιμαστούμε. Δεν φτιάξαμε το Ποτάμι για να γίνουμε συμπλήρωμα του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να ανατρέψουμε το παλιό σύστημα όχι να του κάνουμε λίφτινγκ. Και θα βρούμε αρκετούς συμμάχους πιστεύω για αυτό.

    [02] Φώφη Γεννηματά: Το ΕΣΥ έχει εγκαταλειφθεί τελείως στην τύχη του

    Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει εγκαταλειφθεί τελείως στην τύχη του και σήμερα στα νοσοκομεία κρίνεται και η επιβίωση των ανθρώπων, αλλά, ταυτόχρονα, δοκιμάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κατά την επίσκεψη της στο νοσοκομείο της Εδεσσας.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν κατάφερε να προχωρήσει τις προσλήψεις, που ήταν εγκεκριμένες από το 2014, και τόνισε την ανάγκη να διεκδικήσει η Ελλάδα προσλήψεις για το ΕΣΥ που θα εξαιρούνται από τους μνημονιακούς περιορισμούς, όπως και να δοθεί προτεραιότητα σε ένα δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στηριγμένο σε όλες τις υπάρχουσες δομές.

    "Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτελεί μια πολύ μεγάλη κατάκτηση για τον ελληνικό λαό, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς, όμως, σήμερα έχει εγκαταλειφθεί τελείως στην τύχη του. Σήμερα στα νοσοκομεία κρίνεται και η επιβίωση των ανθρώπων, αλλά ταυτόχρονα δοκιμάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια", επισήμανε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: "Ελάχιστη χρηματοδότηση, υποστελέχωση, 7.000 λιγότεροι νοσηλευτές μόνο μέσα στο2015. Είχαμε ένα θλιβερό ρεκόρ θανάτων με την έξαρση της γρίπης ακριβώς, γιατί έμειναν κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω έλλειψης νοσηλευτών. Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να προχωρήσει τις προσλήψεις που ήταν εγκεκριμένες από το 2014 και το μόνο που κάνει είναι να εξαγγέλλει κάθε μήνα σχεδόν 4.000 προσλήψεις. Είναι ακριβώς ο ίδιος αριθμός. Είναι φανερό ότι έτσι δεν προχωράμε άλλο, θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, διότι την ίδια στιγμή η συμμετοχή των πολιτών στις δαπάνες υγείας έχει αυξηθεί.Θα πρέπει, λοιπόν, να προχωρήσουμε στη διεκδίκηση προσλήψεων για το Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα εξαιρούνται από τους μνημονιακούς περιορισμούς και θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα σε ένα δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στηριγμένο σε όλες τις δομές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο σύστημα, έτσι ώστε να περιορίσουμε τις δαπάνες, χωρίς να μειώσουμε τις υπηρεσίες και το Κοινωνικό Κράτος".

    Στο νοσοκομείο της Εδεσσας η κ. Γεννηματά συναντήθηκε με τον αναπληρωτή διοικητή, Αλέξανδρο Βουδρισλή, και με εκπροσώπους γιατρών και εργαζομένων. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Γιαννιτσά, όπου περπάτησε στον πεζόδρομο και είχε σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής.

    Στις 7 μ.μ. θα μιλήσει σε εκδήλωση των Ελλήνων Ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στην αίθουσα "Αιμίλιος Ριάδης" της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Στην ίδια εκδήλωση θα μιλήσουν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή (επικεφαλής της ελληνικής Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών Δημοκρατών), Νίκος Ανδρουλάκης, από το Ποτάμι η βουλευτής Κατερίνα Μάρκου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Αρβανιτίδης και στελέχη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

    [03] Τζακ Λιου: H ελάφρυνση του χρέους πρέπει να είναι μέρος της λύσης

    Άμεσες αποφάσεις από τους Ευρωπαίους για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ζήτησε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου. Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε το βράδυ της Παρασκευής, ο Τζακ Λιουπαρατήρησε ότι «είναι η πρώτη ετήσια σύνοδος του ΔΝΤ εδώ και καιρό, που δεν αντιμετωπίζουμε κάτι που περιγράφεται ως ελληνική κρίση και αυτό είναι καλό».

    «Η Ελλάδα», πρόσθεσε, «εφαρμόζει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί και όλα τα μέρη συζητούν πως θα προχωρήσουν μπροστά και πως θα εφαρμόσουν τη συμφωνία του Μαΐου. Αυτό που είπα χθες, αντικατοπτρίζει την άποψή μου και εκφράζει αυτό, το οποίο λέω αυτές τις ημέρες, αλλά και σταθερά εδώ και καιρό. Ότι εκτός από την τήρηση των δεσμεύσεων από την πλευρά της Ελλάδας και την εφαρμογή σκληρών μέτρων, υπάρχει επίσης η ανάγκη μείωσης του χρέους.Νομίζω ότι όσο πιο γρήγορα αυτό πάρει σάρκα και οστά, τόσο το καλύτερο».

    «Σε καμία περίπτωση», σημειωσε ο κ. Λιου, «δεν θεωρώ ότι υπάρχει πισωγύρισμα.Τόνιζα και τονίζω πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένα σχέδιο για το μέλλον. Είναι μεγάλη πρόοδος το γεγονός ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τα μέτρα, κάποια από τα οποία είναι σκληρά, και πρέπει να τα ολοκληρώσουν. Καθώς προχωρά η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί εγκαίρως και πρέπει να αποφύγουμε να βρεθούμε σε μία στιγμή που θα περιγράφεται ξανά ως ελληνική κρίση. Και τελικά η ελάφρυνση του χρέους πρέπει να είναι μέρος της λύσης και όσο πιο σύντομα είναι ξεκάθαροι οι όροι της τόσο το καλύτερο», κατέληξε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών.

    [04] Συμφωνία συνεργασίας της εταιρείας Ιπποδρομίες ΑΕ με τη GBI Racing

    Σε μία λαμπρή τελετή, πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη παρουσίαση της συνεργασίας της εταιρείας Ιπποδρομίες Α.Ε., θυγατρική του ΟΠΑΠ, με τη GBI Racing, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ιπποδρομιών στον κόσμο.Η παρουσίαση έγινε στις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου Αθηνών στο Μαρκόπουλο και το «παρών» έδωσαν αρκετοί λάτρεις των ιπποδρομιών, που υποδέχθηκαν μαζί με τα στελέχη των ελληνικών ιπποδρομιών, την Χέιλι Τέρνερ (Hayley Turner), την κορυφαία γυναίκα αναβάτη όλων των εποχών.

    Η συνεργασία των ελληνικών ιπποδρομιών με την GBI Racing, που ανεπίσημα έχει ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς, καθίσταται σημαντική, αφού δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες λάτρεις των ιπποδρομιών και του στοιχήματος να ποντάρουν στις 12.000 κούρσες που γίνονται σε Βρετανία και Ιρλανδία. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η παρουσία του κόσμου στη σημερινή εκδήλωση φανερώνει την αίγλη του αθλήματος, αλλά και την προοπτική του για ανάπτυξη.

    «Είμαστε σίγουροι ότι από αυτήν τη συνεργασία οι ελληνικές ιπποδρομίες έχουν μόνο να κερδίσουν», είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Οδυσσέας Χριστοφόρου, αντιπρόεδρος της «Ιπποδρομίες ΑΕ», καλωσορίζοντας παράλληλα τη συνεργασία με τη GBI Racing και τον «στρατηγικό συνεργάτη» της, την Χέιλι Τέρνερ. «Τα κατόρθώματα της Τέρνερ είναι εντυπωσιακά και είμαι μεγάλος θαυμαστής της καριέρας της.Η GBI Racing είναι μια εταιρεία-παράδειγμα προς μίμηση και θα βοηθησει τις ελληνικές ιπποδρομίες στο στόχο που έχουν για την αναγέννηση και την ανάπτυξη των ιπποδρομιών. Είναι σημαντικό ότι έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα η ανάπτυξη του εντυπωσιακού αυτού αθλήματος», πρόσθεσε ο κ. Χριστοφόρου.

    Από τη μεριά της, η κ. Τέρνερ, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα και οι εγκαταστάσεις που έχω δει μέχρι στιγμής είναι εντυπωσιακές και μπορούν να γίνουν παγκοσμίου επιπέδου. Αυτό το μέρος φαίνεται υπέροχο». Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν είναι εύκολο για μια γυναίκα να συνεργάζεται και να ανταγωνίζεται άντρες, επισήμανε ότι στην καριέρα της δεν έπαιξε ρόλο το φύλο της. «Δεν κατάλαβα διαφορά, αλλά σίγουρα οι γυναίκες πρέπει να κάνουν σωστή προπόνηση για να δυναμώσουν μυικά και να συναγωνιστούν τους άντρες. Είναι ένα υπέροχο άθλημα και θα πρότιεινα στις ελληνιδες γυναίκες να το ξεκινήσουν», είπε χαρακτηριστικά.

    Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε η British Champions Day που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με τους κορυφαίους επιβάτες όλου του κόσμου να διεκδικήσουν τους τίτλους της χρονιάς και με τους Έλληνες φιλάθλους να έχουν τη δυνατότητα να στοιχηματίσουν.

    [05] Ι. Μπενίσης στο ΑΠΕ- ΜΠΕ: Κανείς δεν θα στερηθεί το αγαθό του νερού, λόγω οικονομικής αδυναμίας

    Πάγια θέση της ΕΥΔΑΠ είναι «ότι ουδείς συμπολίτης μας θα πρέπει να στερηθεί το αγαθό του νερού επειδή είναι σε οικονομική αδυναμία. Σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν, παρέχουμε δωρεάν την απαραίτητη ποσότητα νερού για την κάλυψη των αναγκών τους», τονίζει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Μπενίσης.

    Ερωτηθείς για το θέμα της ιδιωτικοποίησης, απαντά πως η ΕΥΔΑΠ δεν ιδιωτικοποιείται και υπογραμμίζει ότι κύριος μέτοχος του Υπερταμείου είναι το υπουργείο Οικονομικών το οποίο, ουσιαστικά, εκπροσωπεί το Δημόσιο.

    Ο κ. Μπενίσης αναφέρει, επίσης, η ΕΥΔΑΠ, με ένα εκτεταμένο επενδυτικό σχέδιο ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, εκσυγχρονίζει δίκτυα και υποδομές, και παράλληλα έχει δρομολογήσει έργα για την υλοποίηση του δικτύου βιολογικού καθαρισμού που θα καλύπτει το σύνολο της Αττικής, «τα οποία θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια»

    Η πλήρης συνέντευξη του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Γιάννη Μπενίση στην Αγγελική Λάζου για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο έχει ως εξής:

    Τι περιλαμβάνει το επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΥΔΑΠ για τη διετία 2016-2018;

    Αφορά επενδύσεις ύψους 75 εκατ. ευρώ για τη φετινή χρονιά και συνολικής αξίας 400 εκατ. ευρώ για τη διετία 2017-2018. Τα έργα που θα υλοποιήσει η ΕΥΔΑΠ σχετίζονται με το δίκτυο αποχέτευσης, ύδρευσης και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών. Επίσης, έχουμε δρομολογήσει τα έργα για την υλοποίηση του δικτύου βιολογικού καθαρισμού που θα καλύπτει το σύνολο της Αττικής, τα οποία θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά, λόγω διάφορων παραγόντων, όπως το πολιτικό κόστος, είχαν καθυστερήσει σημαντικά. Τολμήσαμε, όμως, και πλέον έχουμε ολοκληρώσει τον σχεδιασμό για ένα δίκτυο βιολογικών καθαρισμών που καλύπτει το σύνολο της Αττικής.

    Τι συνεπάγεται η ένταξη της ΕΥΔΑΠ στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας;

    Επ' ουδενί η κίνηση αυτή δεν σημαίνει ότι η ΕΥΔΑΠ ιδιωτικοποιείται. Να διευκρινίσουμε ότι κύριος μέτοχος του Υπερταμείου είναι το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο, ουσιαστικά, εκπροσωπεί το Δημόσιο. Ο προβληματισμός που ενδεχομένως εγείρεται σχετίζεται με τη διοίκηση και τον έλεγχο της εταιρείας και από ποιον αυτός θα ασκείται.

    Ποια αποτελέσματα έχει επιφέρει η πρόσληψη διεθνούς εταιρείας για την αξιολόγηση των διευθυντικών στελεχών της εταιρείας;

    Ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, στον οποίο έδωσαν το «παρών» οι τρεις μεγαλύτερες εγνωσμένου κύρους εταιρείες, επελέγη ένα σχήμα που προχώρησε στην αξιολόγηση των γενικών διευθυντών της ΕΥΔΑΠ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των ΔΕΚΟ. Με τη σειρά τους, οι γενικοί διευθυντές εισηγήθηκαν, βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων, στη διοίκηση τους διευθυντές, με τους τελευταίους μαζί με τους γενικούς διευθυντές να αξιολογούν τους προϊσταμένους. Ως αποτέλεσμα, πετύχαμε την αποπολιτικοποίηση του οργανισμού.

    Τι αποτελέσματα έχει αποδώσει η εφαρμογή του κοινωνικού τιμολογίου;

    Πάγια θέση μας είναι ότι ουδείς συμπολίτης μας θα πρέπει να στερηθεί το αγαθό του νερού επειδή είναι σε οικονομική αδυναμία. Γι' αυτό, σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν, παρέχουμε δωρεάν την απαραίτητη ποσότητα νερού για την κάλυψη των αναγκών τους. Ταυτόχρονα, καλούμε όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Μέχρι σήμερα έχουν ρυθμιστεί οφειλές της τάξης των 30 εκατ. ευρώ σε σύνολο 120 εκατ. ευρώ.

    Ποιο είναι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ΕΥΔΑΠ;

    Έχουμε προγραμματίσει ποικίλες δράσεις για την ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας, με στόχο την προστασία των υδάτινων πόρων. Στο πλαίσιο αυτό, διαμορφώνουμε ένα σχέδιο που αποσκοπεί στην ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ΕΥΔΑΠ. Επιδιώκουμε να επιτύχουμε εξοικονόμηση υδάτινων πόρων σε επίπεδο νοικοκυριών, ενώ προσανατολιζόμαστε στην παροχή κινήτρων για την αντικατάσταση των επικίνδυνων χημικών λιπασμάτων που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, που αποτρέπουν τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα.

    [06] Σύνοδος ΔΝΤ: Συναντήσεις σήμερα του Ευκ. Τσακαλώτου με Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ, Σαπέν

    Με τηγενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον επικεφαλής του Eurogroup,Γερούν Ντάισελμπλουμ και με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, θα συναντηθεί σήμερα στις ΗΠΑ ουπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτου,στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ.

    Χθες ο κ. Τσακαλώτος μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, είχε σειρά επαφών,με κυρίαρχο θέμα τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

    Ο κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιουκαι όπως έγινε γνωστό από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάσθηκε η πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.

    Ο κ. Λιου τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η Ευρώπη πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμευσή της να θέσει το χρέος της Ελλάδας σε βιώσιμη πορεία, μέσω ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους, η οποία θα πρέπει να υποστηρίζεται από αξιόπιστη ανάπτυξη και δημοσιονομικές προσαρμογές που είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

    Ο Ευ. Τσακαλώτος είχε επίσης συναντήσεις μετον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών ΥποθέσεωνΠιερ Μοσκοβισί,τον Γερμανό υπουργό ΟικονομικώνΒόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον υπουργό Οικονομικών της ΙταλίαςΠιέρ Κάρλο Παντοάν.

    [07] Ο Ιατρικός Τουρισμός μπορεί να γίνει πόλος έλξης της διεθνούς ιατρικής κοινότητας και επισκεπτών

    Θέματα που αφορούν τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στις χώρες που έχουν ήδη αναπτύξει τον τομέα του ιατρικού τουρισμού, το νομικό πλαίσιο που διέπει το συγκεκριμένο τομέα, καθώς και οι κινήσεις που έχουν συντελεστεί μέχρι σήμερα προς αυτή την κατεύθυνση, εξετάσθηκαν στην 1η Συνεδρίαση του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε χθες.

    Παράλληλα, τονίστηκε ότι στόχος της Επιτροπής είναι η καλλιέργεια της εξωστρέφειας των Ελλήνων γιατρών, η έμφαση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, η επένδυση στην Καινοτομία και το σωστό Marketing. Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκαν και τα επόμενα βήματα της Επιτροπής που προσανατολίζεται στη στήριξη συλλογικών φορέων που επενδύουν στον Ιατρικό Τουρισμό, στην προβολή των προτύπων διασφάλισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, στις διεθνείς συνεργασίες, αλλά και την οικονομική διευκόλυνση μέσα από προγράμματα χρηματοδότησης, όπως το ΕΣΠΑ.

    «Ο Ιατρικός Τουρισμός μπορεί να γίνει πόλος προσέλκυσης της διεθνούς και ευρωπαϊκής ιατρικής κοινότητας και επισκεπτών, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την ενίσχυση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενώ η ανάπτυξή του θα συμπαρασύρει και άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε ο πρόεδρος του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού, Γεώργιος Πατούλης. Πρόσθεσε ότι στόχος είναι ?ο εμπλουτισμός του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών, η ποιοτική βελτίωση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, η χρήση αποτελεσματικών μηχανισμών προβολής για τη γνωστοποίηση των δομών και των παροχών, η στελέχωσή των δομών με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, κατάλληλα εκπαιδευμένο και η εύρεση πόρων, που θα ενισχύσουν το δομικό αυτό πλαίσιο». Επεσήμανε, επίσης, τον ιδιαίτερο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λέγοντας, ότι «οι ΟΤΑ αποτελούν κεντρικό πυλώνα εισροής επενδυτικών κεφαλαίων και ανάπτυξης των δομών ιατρικού τουρισμού σε κάθε τοπική κοινωνία».

    Η Επιτροπή του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του ΠΙΣ θα συγκαλείται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ προετοιμάζεται και η διεξαγωγή μεγάλης Επιστημονικής Ημερίδας στην οποία θα αποτυπώνονται όλες οι απόψεις πάνω στον Ιατρικό Τουρισμό.

    [08] Συνάντηση Χρ. Σπίρτζη με ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

    Συνάντηση θα έχουν ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, και ο διοικητής της ΥΠΑ, Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, με τους εκπροσώπους των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση προκειμένου να σταματήσουν οι επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι στο υπουργείο Μεταφορών.

    [09] Νίκος Βούτσης: Η χώρα θα ανακάμψει με την κοινωνία όρθια

    Την πεποίθηση ότι η παρούσα κυβέρνηση θα επιτύχει το στόχο της να ανακάμψει η χώρα με την κοινωνία όρθια, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. Παράλληλα, απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια περί νέας κυβέρνησης με οικουμενικό πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως κάποιοι θέλουν να υπαγορεύσουν τις πολιτικές εξελίξεις.

    Ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι ο οδικός χάρτης που περιλαμβάνει τη ρύθμιση του χρέους, το επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ, την άμεση αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, τη διαμόρφωση ενός κλίματος για υγιείς επενδύσεις που θα αφήνουν προστιθέμενη αξία, θα χαραχθεί και θα ακολουθηθεί από την παρούσα κυβέρνηση. «Στο τέλος θα υπάρξει αποτίμηση κι ελπίζω αυτό το τέλος για τη χώρα, για την πολιτική ζωή του τόπου αλλά και για την Αριστερά να είναι ευτυχές, να είναι ένα θετικό αποτύπωμα και να μπορέσει ο κόσμος να μείνει όρθιος. Εκεί θα κριθούνε όλοι», σημείωσε.

    [10] Ό. Γεροβασίλη: Δεν αλλάζει η εικόνα της κυβέρνησης από τις φωνές της ΝΔ

    Δεν αλλάζει η εικόνα της κυβέρνησης από τις φωνές της ΝΔ και διάφορες στημένες διαδικασίες, η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας από τον ελληνικό λαό, σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, στο περιθώριο ομιλίας της στα Γιάννενα.

    Η κ. Γεροβασίλη σημειώνει ότι η αντιπολίτευση της ΝΔ δεν είναι χρήσιμη αλλά επικίνδυνη και ασκεί κριτική για τη στάση της να ζητά επανειλημμένα εκλογές, για τη στάση της αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που τη "βλέπουμε να γίνεται φερέφωνο συμφερόντων", αλλά και τη στάση της σχετικά με τη συντονιστική επιτροπή διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση.

    Ειδικότερα, στο ερώτημα εάν φθείρεται η κυβέρνηση από την επανάληψη του αιτήματος για εκλογές από τον κ. Μητσοτάκη, επισήμανε ότι "καμιά κυβέρνηση ποτέ δεν έχει φθαρεί επειδή κάποιος λέει ότι δεν του αρέσει η κυβέρνηση. Κι ας το λέει και 7 φορές τη μέρα". Πρόσθεσε ότι "δεν φθείρεται η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση φθείρεται ή όχι αναλόγως με το αν υπηρετεί τις ανάγκες του ελληνικού λαού και της χώρας και αυτό επιστρέφει στην ίδια μέσω του λαού." "Δεν αλλάζει λοιπόν η εικόνα της κυβέρνησης από τη ΝΔ, από τις φωνές της και διάφορες στημένες διαδικασίες, αλλά θα κριθεί και θα κριθεί όταν είναι η ώρα της, που είναι στο τέλος της τετραετίας,από τον ελληνικό λαό, ως οφείλει", υπογράμμισε.

    Σχετικά με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι για την κυβέρνηση "αποτελεί ρύθμιση στο αυτονόητο, μια αυτονόητη παρέμβαση της πολιτείας ως όφειλε για τη διαχείριση ενός δημόσιου αγαθού". "Αυτό όμως εξελίχθηκε σε μια μείζονα σύγκρουση πολλαπλών συμφερόντων", είπε βάλλοντας κατά της ΝΔ, η οποία, και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, "αλλά κυρίως η ΝΔ, αποφάσισε να το χειριστεί με έναν τρόπο, ώστε να συμβάλει στη μη λύση του προβλήματος, όσο μπορεί, με τελικό στόχο την αποδόμηση της κυβέρνησης μέσα από την αποδόμηση του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες". Της καταλόγισε ότι αυτός είναι ένας στόχος που τον έχει με κάθε αφορμή. "Βλέπουμε τη ΝΔ να γίνεται φερέφωνο συμφερόντων", τόνισε. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε ότι η ΝΔ, όπως θα όφειλε μια χρήσιμη και ώριμη αντιπολίτευση, θα έπρεπε από πριν να συμβάλει σε έναν γόνιμο διάλογο, αλλά αρνήθηκε να το κάνει. "Θα όφειλε", συνέχισε, "να συμβάλει στη σύσταση του ΕΣΡ, δεν το έκανε, και μάλιστα τορπίλισε τη διαδικασία και σήμερα κόπτεται περί αδιαφάνειας που δήθεν δημιουργεί η κυβέρνηση".

    Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε πως "όλο αυτό είναι αντιληπτό όμως από την ελληνική κοινωνία, η οποία θέλει να μπει τάξη στο τηλεοπτικό πεδίο". Πρόσθεσε ότι πρέπει και οφείλει ο καθένας να πληρώνει για τη χρήση ενός δημόσιου αγαθού και η πολιτεία οφείλει να κάνει τα πάντα προς το δημόσιο συμφέρον και όχι προς το συμφέρον κανενός ιδιώτη.

    Αναφορικά με τη Συντονιστική Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που συγκροτήθηκε, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι εάν υποθέσουμε πως η επιτροπή αυτή συγκροτούνταν από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπολίτευση θα κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να επιβάλει απόψεις με άλλο ένα κομματικό όργανο. Επισήμανε ότι αποτελείται από φορείς, κοινωνικούς, επιστημονικούς, αυτοδιοικητικούς, ώστε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερα ο διάλογος και τόνισε -ασκώντας κριτική στη ΝΔ- ότι αντί να γίνει ένας χώρος συμβολής σύγκλησης στην ώριμη απαίτηση αναθεώρησης του Συντάγματος, και εξέτασης σημείων συμπτώσεων ή διαφωνιών, γίνεται πάλι ένα πεδίο αντιπαράθεσης.

    Ειδικότερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος θα εξεταστεί μέσα από τις προβλεπόμενες εκ του Συντάγματος διαδικασίες, για να σημειώσει ότι η σύσταση της Επιτροπής αφορά στη διενέργεια διαλόγου και όχι εξέταση του Συντάγματος. Είπε ότι "ένας διευρυμένος διάλογος με την κοινωνία είναι απαραίτητος κατά την άποψή μας και όσο πιο ευρύς και πλούσιος είναι ο διάλογος τόσο πιο κοντά στους θα βρεθούμε". "Αυτό είναι κάτι άγνωστο για τη ΝΔ, και ο διάλογος και το άνοιγμα των διαδικασιών". Επανέλαβε ότι έχει συγκροτηθεί μια Επιτροπή για να συντονίσει αυτόν τον διάλογο και όχι για να δει στην ουσία του το Σύνταγμα, επισημαίνοντας ότι γι' αυτό και αποτελείται από φορείς κοινωνικούς, επιστημονικούς, αυτοδιοικητικούς κτλ, ώστε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερα αυτός ο διάλογος που θα διαρκέσει περίπου έως την 'Ανοιξη. "Αυτό επίσης αντί να γίνει ένας χώρος συμβολής σύγκλησης στην ώριμη απαίτηση αναθεώρησης του Συντάγματος και να δούμε πού συμφωνούμε και πού διαφωνούμε, γίνεται πάλι ένα πεδίο αντιπαράθεσης και πάλι αυτή τη φορά η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει πρόβλημα να βάλλει και εναντίον προσώπων προκειμένου να τους αποδομήσει, ακόμα κι αν πρόκειται για ανθρώπους που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ", είπε.

    Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι "αυτή είναι μια τακτική που έχει παγιώσει η ΝΔ για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο", για να τονίσει πως "αυτή δεν είναι μια χρήσιμη αντιπολίτευση, είναι μια επικίνδυνη αντιπολίτευση διότι δημιουργεί άλλου τύπου αντανακλαστικά που κανείς, εκτιμώ ούτε οι ίδιοι, δεν θα ήθελαν να δουν μπροστά τους".

    [11] «Παράλογες οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας» δηλώνει ο διοικητής της ΥΠΑ

    «Αντιπαλεύετε ένα νόμο που διασφαλίζει πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων και υιοθετεί το σύνολο των Ευρωπαϊκών Κανονισμών», είναι η απάντηση του Διοικητή της ΥΠΑ, Κωνσταντίνου Λιντζεράκου, στις αιτιάσεις της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος, δηλώνοντας μάλιστα ότι «πρόκειται για εμμονή της συνδικαλιστικής ηγεσίας ενός μονάχα μέρους των εργαζομένων να προχωρήσει στην ανακοίνωση παράλογων και αδικαιολόγητων απεργιακών κινητοποιήσεων».

    Σε ανακοίνωσήτου, ο διοικητής της ΥΠΑ καταγγέλλει πως ενώ κλήθηκαν σε διάλογο πριν την ψήφιση του νέου νόμου για την αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό της εναέριας κυκλοφορίας, δεν προσήλθαν, και προχωρούν σε απεργίες αποκλειστικά για στενά συντεχνιακούς λόγους, επιβαρύνοντας το σύνολο του επιβατικού κοινού και ζημιώνοντας ταυτόχρονα την ελληνική οικονομία σε μία εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για όλους.

    Ξεκαθαρίζει ταυτόχρονα πως η παρούσα κυβέρνηση δεν προτίθεται να εκποιήσει τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας ούτε σε ιδιωτικά συμφέροντα, όπως επιθυμούν οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές και οι πολιτικοί τους πάτρωνες, ούτε σε φορείς εκτός Ελλάδος.«Σύμμαχο στην προσπάθειά της αυτή, η κυβέρνηση βρήκε το σύνολο των εργαζομένων στην ΥΠΑ. Εκτός από μία ισχνή μειοψηφία που φοβάται την απώλεια προσωπικών προνομίων», αναφέρει χαρακτηριστικά. Σε ότι αφορά στις αιτιάσεις τους "κεκτημένα δικαιώματα του κλάδου", η διοίκηση διαβεβαιώνει, τόσο τους ίδιους όσο και όλους τους εργαζόμενους στην ΥΠΑ, ότι με ρητή διάταξη στο νόμο όλοι οι εργαζόμενοι διατηρούν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

    Ειδικότερα, η διοίκηση της ΥΠΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Αντιπαλεύουν ένα νόμο που ρητά και κατηγορηματικά εξασφαλίζει το σύνολο των εργαζομένων στην ΥΠΑ και σέβεται την προσπάθεια τους να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό. Αντιπαλεύουν ένα νόμο που υιοθετεί το σύνολο των Ευρωπαϊκών Κανονισμών, όπως θα έπρεπε από καιρό να έχει γίνει. Τους παραδίδουμε στην κρίση των συναδέλφων τους μέσα στην ίδια υπηρεσία». Μάλιστα, συνεχίζει, «προκαλεί τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι ουδέποτε στο πρόσφατο παρελθόν οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι εργαζομένων δεν προχώρησαν σε ανάλογες κινητοποιήσεις, ακόμα και όταν διακυβεύονταν η εκχώρηση του ελέγχου του εναέριου χώρου σε ιδιωτικά συμφέροντα ή φορείς εκτός Ελλάδος.Προκαλεί εντύπωση.Όχι απορία.Και αυτό γιατί παρακολουθήσαμε το λόγο που άρθρωσαν οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές, κατόπιν της ψήφισης του νόμου και όχι πριν,όπως θα έπρεπε. Και ο λόγος τους ταυτίστηκε με την ιδιωτικοποίηση της ΥΠΑ, κάτι για το οποίο η διοίκηση και το υπουργείο είχε εναντιωθεί».

    Αναλυτικά η απάντηση της διοίκησης στις αιτιάσεις της Ενωσης Ελεγκών Εναέριας Κυκλοφορίας έχει ως εξής:

    -Η συνδικαλιστική ηγεσία που εκπροσωπεί ένα μέρος των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τον νέο νόμο οι ίδιοι χάνουν επιτελικές αρμοδιότητες. Αποφεύγουν να πουν ποιες είναι αυτές. Αποφεύγουν να πουν ποιες διατάξεις των Ευρωπαϊκών Κανονισμών θίγονται. Αποφεύγουν να πουν ότι υπάρχουν και άλλοι κλάδοι στην ΥΠΑ και όχι μόνο οι Ελεγκτές. Δεν περιμένουν καν την ολοκλήρωση του νομοθετικού έργου με την έκδοση των εφαρμοστικών Προεδρικών Διαταγμάτων που εξειδικεύουν την εφαρμογή του νόμου. Απλά τρομοκρατούνται στην πιθανότητα να χάσουν προσωπικά προνόμια.

    - Χρόνια τώρα διατυπώνεται το λογικό αίτημα για την ενίσχυση με προσωπικό του κλάδου Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας. Είναι η παρούσα κυβέρνηση που έσπευσε, κατανοώντας την ανάγκη, να ολοκληρώσει τις διαδικασίες διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας παρά την δύσκολη δημοσιοοικονομική συγκυρία. Αυτό αμέλησαν να το αναφέρουν οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές. Ούτε εξήγγειλαν απεργία όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ικανοποιούσαν το λογικό αυτό αίτημα. Τώρα που ικανοποιήθηκε το αίτημα, τώρα κάνουν απεργία.

    -Η απομακρυσμένη από την πραγματικότητα συνδικαλιστική ηγεσία μέρους των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας σπεύδει να διαδώσει φήμες και εικασίες. Μιλά για μετατάξεις από άλλες υπηρεσίες στον κλάδο των ελεγκτών χωρίς κριτήρια όταν κάτι τέτοιο δεν ειπώθηκε ποτέ, και φυσικά ουδέποτε ρυθμίστηκε με αυτόν τον νόμο. Μιλούν για διατάξεις του ευρωπαϊκού κανονισμού 340/2015 που θίγονται. Λοιπόν, τους πληροφορούμε ότι η παρούσα κυβέρνηση θα εφαρμόσει κατά γράμμα τον κανονισμό 340/2015. Για όλους. Και για τους ίδιους. Δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν υπάρχουν. Δείχνουν να αδιαφορούν για την πραγματικότητα και για τις δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης. Σίγουρα αδιαφορούν για τις ανάγκες του κλάδου τους και θεωρούν τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας προσωπική τους περιουσία. Αδιαφορούν για την πραγματικότητα που διαμορφώνεται διεθνώς και ερμηνεύουν τις διατάξεις κατά το πώς συμφέρει προσωπικά μία μικρή ομάδα προνομιούχων. Δεν ενδιαφέρονται για τους συναδέλφους τους στην περιφέρεια της Χώρας που δίνουν καθημερινά την μάχη, ειδικά τους θερινούς μήνες. Τα γραφεία των Αθηνών και η γραφειοκρατία των πολυτελών διαδρόμων δεν προσφέρουν στη μάχη για την εξυπηρέτηση της κίνησης του εναέριου χώρου. Οι επιχειρησιακοί συνάδελφοί τους που δουλεύουν διπλά ωράρια, προσφέρουν. Αυτούς τους ελεγκτές έρχεται να ενισχύσει ο νέος νόμος.

    -Παραπληροφορούν ξανά όταν υποστηρίζουν ότι δεν αναγνωρίζει η κυβέρνηση επιτελικό ρόλο στους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας. Δεν μας λένε από πού αυτό τεκμαίρεται. Δεν κάνουν διάλογο. Δεν αναφέρονται σε διατάξεις. Απλά ζητούν να τους αναγνωριστεί δικαίωμα στην αργομισθία, όταν οι ίδιοι αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να εργαστούν άλλο στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας. Ο νέος νόμος ενισχύει τον επιτελικό και στρατηγικό ρόλο του κλάδου των Ελεγκτών και αναβαθμίζει την συμμετοχή τους στον σχεδιασμό. Αυτό που δεν αναγνωρίζει - ούτε η ελληνική κυβέρνηση , ούτε οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί , ούτε οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης - είναι το δικαίωμα στην αργομισθία. Οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί θα εφαρμοστούν και εδώ κατά γράμμα.

    -Προσποιούνται ότι ενδιαφέρονται για την τήρηση των Ευρωπαϊκών Κανονισμών όταν αναφέρονται σε μελέτες βιωσιμότητας που δεν εκπονήθηκαν. Είναι η πρώτη φορά που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν λεπτομερή οικονομικά στοιχεία στις Ευρωπαϊκές υπηρεσίες που με την σειρά τους συμφώνησαν με τον προτεινόμενο σχεδιασμό. Γνωρίζουν πολύ καλά πως κατανέμονται τα τέλη διαδρομής σε αντίστοιχες υπηρεσίες στην Ευρώπη. Γνωρίζουν πολύ καλά πιο ποσοστό του προσωπικού της ΥΠΑ θα στελεχώσει την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας. Αυτό που σίγουρα δεν γνωρίζουν είναι ποια μελέτη βιωσιμότητας δικαιολογεί την σημερινή κατανομή. Διότι οι "επιτελικές" μέχρι σήμερα δραστηριότητες τους, απλά, δεν την εκπόνησαν.

    -Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο νέος σχεδιασμός θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των χρηματοροών προς την αεροναυτιλία της χώρας. Επίσης γνωρίζουν πόσα χρήματα μέχρι σήμερα χάθηκαν λόγω του "επιτελικού" σχεδιασμού που υποτίθεται εκπονούσαν. Η Ελλάδα δεν έχει ούτε καιρό, ούτε κεφάλαια για χάσιμο. Ίσως ενοχλούνται από το γεγονός ότι για πρώτη φορά εισάγονται ευδιάκριτοι κανόνες στη διαχείριση και καθίστανται όλοι υπόλογοι για το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Ίσως ενοχλούνται από το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί απαιτούν λογοδοσία και διαφάνεια. Ίσως ενοχλούνται από το γεγονός ότι με το νέο σχεδιασμό θα φανεί πόσα χρήματα έχανε η χώρα κάθε χρόνο. Όπως ακριβώς κάποιοι ενοχλήθηκαν για το γεγονός ότι η χώρα μείωσε κατά 70% το κόστος εξυπηρέτησης των άγονων γραμμών.

    -Επίσης, θα πρέπει να μελετήσουν πολύ καλύτερα τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Και ειδικά εκείνους που αναφέρονται στην ανάκτηση του κόστους των υπηρεσιών αεροναυτιλίας. Να μην ανησυχούν όμως. Ο σχεδιασμός που εκπονήθηκε και εγκρίθηκε από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές υπηρεσίες περιλαμβάνει τον έλεγχο των κοστολογικών στοιχείων από την Ανεξάρτητη Αρχή που συστήνεται και κατόπιν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτό τρομοκρατεί εκείνους που δεν συνεισφέρουν στο κόστος λειτουργίας μίας Υπηρεσίας.

    -Μονάχα στο τέλος της ανακοίνωσης τους, είπαν, κεκαλυμμένη βέβαια, την αλήθεια. Κατηγόρησαν την σημερινή ηγεσία του Υπουργείου ότι δεν έδωσε διαβεβαίωση για τα "κεκτημένα δικαιώματα του κλάδου" σε ότι αφορά την αμοιβή τους. Και έτσι επιτέλους παραδέχτηκαν τι είναι αυτό που μονάχα τους νοιάζει. Για ακόμα μία φορά διαβεβαιώνουμε τόσο τους ίδιους όσο και όλους τους εργαζόμενους στην ΥΠΑ ότι με ρητή διάταξη στο νόμο όλοι οι εργαζόμενοι διατηρούν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Για ακόμα μία φορά διαβεβαιώνουμε τους ίδιους αλλά και όλους τους εργαζόμενους στην ΥΠΑ ότι ο νέος σχεδιασμός προβλέπει μεγαλύτερες χρηματοροές για την χώρα μας. Για να πετύχει ο νέος σχεδιασμός πρέπει να εργαστούν όλοι προς αυτή την κατεύθυνση. Και όλοι συμφώνησαν. Εκτός από μία μικρή ομάδα.

    B.K.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 October 2016 - 12:32:21 UTC