Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Σημαντικές εξελίξεις έως τον Δεκέμβριο θα ξεκλειδώσουν τη δυναμική της οικονομίας
  • [02] Πρ. Παυλόπουλος: Αυτονόητο δικαίωμα της Ελλάδας το κατοχικό δάνειο και οι γερμανικές αποζημιώσεις
  • [03] Φ. Γεννηματά για συνταγματική αναθεώρηση: Ας αφήσουν τα φθηνά «show» και ας έρθουν στη Βουλή με προτάσεις
  • [04] Σύσκεψη στο Μαξίμου, για το προσφυγικο στη Λέσβο
  • [05] Απέκλεισε ο Π. Σκουρλέτης το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του «κόφτη» για το 2017
  • [06] Π. Μοσκοβισί: «Άνοιγμα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ιταλία σε ό,τι αφορά την ευελιξία
  • [07] Το χρέος στο επίκεντρο των επαφών Τσακαλώτου - Χουλιαράκη
  • [08] Δεν χειραγωγείται η δικαιοσύνη, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου
  • [09] Ο Ιωάννης Αγγελής τοποθετήθηκε εποπτεύων εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας
  • [10] Στους 283 οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου από την Αϊτή
  • [11] Αυξημένη δραστηριότητα καταγράφεται στο πεδίο πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας
  • [12] Σύσκεψη στο Μαξίμου, για το προσφυγικό στη Λέσβο
  • [13] Τζακ Λιου: Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το συντομότερο δυνατόν

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Σημαντικές εξελίξεις έως τον Δεκέμβριο θα ξεκλειδώσουν τη δυναμική της οικονομίας

    Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρι στο πιάνο και τις νότες του να ακούγονται στην Ηρώδου Αττικού, ενώ τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο, η πορεία του οικονομικού προγράμματος και η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

    Αναφερόμενος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο, είπε ότι ο διάλογος έχει επιτυχή έκβαση, γιατί βασίσθηκε στην ειλικρίνεια, καθώς και την αμεσότητα στην ανταλλαγή των απόψεων.

    Μιλώντας για την πορεία του οικονομικού προγράμματος, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ταξίδι του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσακαλώτος θα έχει εκεί ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα και συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι ολοκληρώνεται η δεύτερη αξιολόγηση, η Ελλάδα ανταποκρίνεται και εφαρμόζει ότι έχει συμφωνήσει, και όσοι επιμένουν να αντιτίθενται στην ρύθμιση του χρέους, δεν θα έχουν πρόσχημα για να αρνηθούν την εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί για το θέμα του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο.

    Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι είναι πολύ χρήσιμο για την χώρα η ένταξη της στον μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης. Συνεχίζοντας, εκτίμησε ότι έως τον Δεκέμβριο θα υπάρχει γύρω από τα θέματα αυτά σημαντική εξέλιξη, η οποία θα αποτελέσει το κλειδί, το οποίο θαξεκλειδώσειτηδυναμική της οικονομίας και θα δώσει ώθηση, παρέχοντας στους επενδυτές τα εχέγγυα, ώστε να προχωρήσουν σε επενδύσεις.

    Από την πλευρά τους, οι βουλευτές μετέφεραν στον πρωθυπουργό την εικόνα που έχουν από τις περιφέρειές τους και εκτίμησαν ότι οι πολίτες είναι πρόθυμοι να υπομείνουν τις θυσίες, εάν τους δίδεται με ειλικρίνεια μία προοπτική, ενώ του ζήτησαν να προχωρήσει στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος.

    [02] Πρ. Παυλόπουλος: Αυτονόητο δικαίωμα της Ελλάδας το κατοχικό δάνειο και οι γερμανικές αποζημιώσεις

    Οι ελληνικές απαιτήσεις, σε ό,τι αφορά το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις, είναι και νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της έκθεσης αρχειακού και φωτογραφικού υλικού «Αθήνα 1940-1944. Η Πόλη και οι 'Ανθρωποί της» και «Θεσσαλονίκη, Ημέρες Κατοχής και Απελευθέρωσης» που πραγματοποιήθηκαν απόψε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».

    Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «έχουμε Χρέος, όχι για λόγους εκδίκησης, κάθε άλλο, αλλ΄ απέναντι στην ίδια την Ιστορία : Να μην ξεχνάμε, ότι οι ελληνικές απαιτήσεις, και σε ό,τι αφορά το κατοχικό δάνειο και σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις, είναι και νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες. Δεν προβαίνουμε σε μονομερείς ενέργειες, αλλά θεωρούμε - και στην μνήμη όλων εκείνων που έπεσαν θύματα του ναζισμού - αυτονόητο το δικαίωμά μας να απαιτούμε δικαστικώς αυτό που μας ανήκει».

    Αναφερόμενος στη μοναδικότητα της Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι εκτός από την Ελευθερία της Ελλάδας, η Θεσσαλονίκη υπερασπίσθηκε την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. «Γιατί ήτανε μια ταραγμένη περίοδος όπου και η Ελληνικότητά της κινδύνευσε, όπως και σήμερα αμφισβητείται. Και αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε ως εθνικό μας χρέος. Να ακολουθήσουμε εκείνο το παράδειγμα, όταν η Θεσσαλονίκη υπερασπίσθηκε την Ελληνικότητα της Μακεδονίας απέναντι σε πολλούς οι οποίοι την επιβουλεύτηκαν κρυπτόμενοι πίσω από τη ναζιστική μάσκα και μπότα» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

    Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι όλα αυτά πρέπει να μας θυμίζουν ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον εφιάλτη του ναζισμού και πρόσθεσε ότι τα μορφώματα τα βλέπουμε ακόμα και εδώ στην Πατρίδα μας και μην τα υποτιμάμε, ενώ τόνισε ότι κυρίως δεν πρέπει να τα υποτιμά η ίδια η Ευρώπη, γιατί εκεί τα φαινόμενα είναι εντονότερα.

    Αναφερόμενος στην έκθεση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι και μόνο ο τίτλος «Αθήνα, Θεσσαλονίκη 1940-1944» συμβολίζει μια περίοδο, της οποίας η μοναδική ιστορική πυκνότητα συμβαδίζει με την αντίστοιχη μοναδική πυκνότητα των συμβολισμών, τους οποίους εκπέμπει ως τις μέρες μας και όχι μόνο τόσο η Αθήνα, όσο και η Θεσσαλονίκη.

    «Σε αυτή την περίοδο η Αθήνα συμβόλισε διαδοχικά την Πόλη του «ΟΧΙ» , την Πόλη της Εθνικής Αντίστασης με κορυφαίο εμβληματικό παράδειγμα την υποστολή της ναζιστικής σημαίας από τον Μανώλη Γλέζο και από τον αείμνηστο Λάκη Σάντα» υπενθύμισε ο Πρόεδρος και πρόσθεσε ότι η Πόλη δεν υποτάχτηκε στις κακουχίες, δεν υποτάχτηκε στην πείνα, αντιστάθηκε στα κάθε είδους κολαστήρια, ενώ αντίστοιχη αναφορά έκανε και για την Θεσσαλονίκη, τονίζοντας την πορεία της στην αντίσταση και στην απελευθέρωση. «Η Θεσσαλονίκη είχε τις αντίστοιχες περγαμηνές αντίστασης με τους δικούς της ανθρώπους, τα δικά της μαρτύρια» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

    [03] Φ. Γεννηματά για συνταγματική αναθεώρηση: Ας αφήσουν τα φθηνά «show» και ας έρθουν στη Βουλή με προτάσεις

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, με δήλωσή της, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αντιπερισπασμό, επαναφέροντας το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης στα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει.

    «Δεν διστάζει να κομματικοποιήσει και αυτήν την κορυφαία διαδικασία της Δημοκρατίας μας. Αγνοεί επιδεικτικά και προκλητικά τις συνταγματικά προβλεπόμενες διατάξεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος, που ουσιαστικά στέλνει στις καλένδες. Οι προβλεπόμενες διαδικασίες είναι πολύ συγκεκριμένες και δεσμευτικές. Ας αφήσουν τα φθηνά «show» και ας έρθουν στη Βουλή, με χειροπιαστές προτάσεις κι όχι άλλα ιδεολογήματα», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

    Επίσης, κάλεσε τη Βουλή να αναλάβει τον διάλογο με την κοινωνία και την επιστημονική κοινότητα, σημειώνοντας: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει συγκεκριμένες απόψεις και θέσεις για το Σύνταγμα. Όταν έρθει η ώρα θα είμαστε εκεί».

    [04] Σύσκεψη στο Μαξίμου, για το προσφυγικο στη Λέσβο

    Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, για το προσφυγικο στη Λέσβο θα πραγματοποιηθεί στις11 το πρωί.

    Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος εκτός του δημάρχου Λέσβου, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Μόριας Νίκος Τρακέλλης.

    Επίσης, έχει ζητηθεί να κληθούν να πάρουν μέρος στη σύσκεψη ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Γιαννέλλης και οι βουλευτές του νομού Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Πάλλης και Σταύρος Τάσος. Θα πάρουν μέρος και στελέχη των αστυνομικών και άλλων διωκτικών αρχών.

    [05] Απέκλεισε ο Π. Σκουρλέτης το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του «κόφτη» για το 2017

    Σε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ενόψει ενός πιθανολογούμενου ανασχηματισμού απέδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης τις εκτιμήσεις που συνέδεσαν το όνομά του με τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με τον οποίο ορισμένοι υπουργοί δεν στηρίζουν το πρόγραμμα προσαρμογής.

    Σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής, ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι η ρύθμιση για το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που κατατέθηκε χθες Πέμπτη στη Βουλή προστατεύει τους καταναλωτές από αυξήσεις και τους παραγωγούς ανανεώσιμης ενέργειας από νέο "κούρεμα", ενώ θα οδηγήσει σε απόσβεση του ελλείμματος στο λογαριασμό χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ, τον οποίο αντικαθιστά το ΕΤΜΕΑΡ) ως το τέλος του 2017.

    Αναφερόμενος στη δεύτερη αξιολόγηση, τόνισε ότι έχει σημαντική πολιτική διάσταση καθώς ζητήματα όπως τα εργασιακά προσφέρονται για συμμαχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Απέκλεισε, τέλος, το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του "κόφτη" για το 2017, ενώ σημείωσε ότι για το 2018 ο στόχος είναι ανέφικτος και πρέπει να συζητηθεί.

    [06] Π. Μοσκοβισί: «Άνοιγμα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ιταλία σε ό,τι αφορά την ευελιξία

    Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Π.Μοσκοβισί, με αναλυτικές δηλώσεις του, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, έστειλε το μήνυμα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει «άνοιγμα» προς την Ρώμη, σε ότι αφορά τα αιτήματά της για μεγαλύτερη ευελιξία.

    «Στην Ιταλία υπάρχει η απειλή του λαϊκισμού. Για τον λόγο αυτό, στηρίζουμε τις προσπάθειες του Ματέο Ρέντσι, ώστε να είναι ισχυρός εταίρος στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, στο περιθώριο των εργασιών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    Αναφερόμενος στην ευελιξία πρόσθεσε ότι «αφορά τις δαπάνες για το προσφυγικό, για τον σεισμό, ή για μια χώρα που έχει υποστεί τρομοκρατική επίθεση όπως το Βέλγιο» και ότι «πρόκειται για συγκεκριμένη ευελιξία, με σαφείς όρους και διατύπωση».

    Ο Π.Μοσκοβισί τόνισε, επίσης, ότι πρέπει να ενθαρρυνθούν χώρες οι οποίες κάνουν επενδύσεις και οι οποίες προάγουν τις δομικές μεταρρυθμίσεις, όπως είναι η Ιταλία. Κατέστησε σαφές ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θέλει να επιβάλει κυρώσεις, διότι οι κυρώσεις ισοδυναμούν πάντα με αποτυχία, από την στιγμή που αποδεικνύουν ότι οι κανόνες είναι αναποτελεσματικοί».

    Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ζήτησε πρόσφατα από τις Βρυξέλλες να μην υπολογισθούν στην σχέση ελλείμματος/ΑΕΠ της χώρας του, οι δημόσιες δαπάνες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος και για την ανοικοδόμηση των περιοχών της κεντρικής Ιταλίας οι οποίες επλήγησαν από τον φονικό σεισμό της 24ης Αυγούστου.

    Οι δηλώσεις του Μοσκοβισί, σύμφωνα με τον Μάρκο Νταμιλάνο, υποδιευθυντή του ιταλικού εβδομαδιαίου περιοδικού πολιτικής ανάλυσης Λ' Εσπρεσσο, αποτελούν και έμμεση στήριξη του Ρέντσι ενόψει του δημοψηφίσματος που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία στις 4 Δεκεμβρίου, με θέμα τις συνταγματικές αλλαγές.

    [07] Το χρέος στο επίκεντρο των επαφών Τσακαλώτου - Χουλιαράκη

    Σειρά σημαντικών επαφών- μεταξύ των οποίων η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ομόλογοί τους, όπως ο Τζακ Λιού και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε- θα έχουν στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

    Στο επίκεντρο των συναντήσεων αναμένεται να βρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα του χρέους και η υλοποίηση των δεσμεύσεων των εταίρων για τη διευθέτησή του.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το πρόγραμμα (σε τοπική ώρα) του κ. Τσακαλώτου έχει ως εξής:

  • Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου

    09:00 Συνάντηση με τον Τζακ Λιου, υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ.

    09:45 Συνάντηση με τον Πιέρ Μοσκοβισί, επίτροπο Οικονομικών υποθέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    10:45 Συνάντηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας.

    13:00 Γεύμα με τον Γουόλι Αντεγιέμο, υποδιευθυντή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου για Οικονομικά Θέματα.

    14:20 Ομιλία στο σεμινάριο επενδυτών το οποίο διοργανώνει η JPM.

    16:05 Συνάντηση με τον Πιέρ Κάρλο Παντοάν, υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας.

  • Σάββατο, 8 Οκτωβρίου

    12:45 Συναντήσεις με στελέχη της Ασιατικής Τράπεζας Υποδομών & Επενδύσεων (ΑΙΙΒ).

    13:45 Συνάντηση με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρόεδρο του Eurogroup.

    14:30 Συναντήσεις με στελέχη στο Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης του ΔΝΤ.

    15:30 Συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ.

    17:00 Συνάντηση με τον Μισέλ Σαπέν, υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας.

    [08] Δεν χειραγωγείται η δικαιοσύνη, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου

    Μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους των ανώτατων δικαστηρίων, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου δήλωσε ικανοποίηση για τη συνάντηση, αναφέροντας πως «θεωρούμε ότι δόθηκαν οι βάσεις για ικανοποίηση των αιτημάτων των δικαστών» και προσέθεσε ότι θα υπάρξει και δεύτερη συνάντηση για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες.

    Ερωτηθείσα αν υπήρξε συζήτηση σχετικά με το πρόσφατο «επεισόδιο» στο ΣτΕ και αν είπε κάτι ο πρωθυπουργός γι' αυτό το θέμα και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, η κ. Θάνου είπε ότι «καμία τέτοια αναφορά δεν έγινε».

    Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου υπογράμμισε ότι «το δικαστήριο και οι δικαστικοί λειτουργοί του ΣτΕ δεν χειραγωγούνται από τους διαδίκους, ούτε χρησιμοποιούνται ως όχημα ικανοποίησης πολιτικών επιδιώξεων». «Εμείς είμαστε τεταγμένοι στο υπηρεσιακό μας καθήκον, προσπαθούμε να το επιτελούμε κατά τρόπο άψογο σε ένα κλίμα ενότητας και ηρεμίας που είναι τα φυσικά χαρακτηριστικά της ομαλής λειτουργίας ενός ανωτάτου δικαστηρίου», προσέθεσε, για να υπογραμμίσει ότι: «Όσοι επιχειρούν να διαταράξουν αυτό το κλίμα ενότητας και ηρεμίας το οποίο επικρατεί στο δικαστήριο προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στη δικαιοσύνη και τη βλάπτουν σε μια καίριας σημασίας χρονική περίοδο για την πατρίδα μας».

    Σε ερώτημα σχετικά με τις «καταγγελίες των δυο δικαστικών» (σ.σ. η πρόσφατη εξέλιξη με τους δυο δικαστικούς που παραιτήθηκαν από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, διατυπώνοντας ορισμένες καταγγελίες), ο κ. Σακελλαρίου, είπε: «Σας απήντησα ότι αυτοί οι οποίοι πράττουν αυτά είναι οι ελάχιστοι, μια μειοψηφία η οποία προσφέρει πολύ κακή υπηρεσία στο κλίμα ενός ανώτατου δικαστηρίου».

    Ερωτηθείς πότε θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, απάντησε: «Λέτε να σας πει ο πρόεδρος του ΣτΕ; Να εξαγγείλει πότε θα κάνει διάσκεψη μιας υποθέσεως;». Και συνέχισε: «Εγώ έχω μια ευθύνη να μη χειραγωγούνται οι δικαστές μου προπαραμονή της διασκέψεως, να καθίσουν ήρεμοι σε ένα τραπέζι να πάρουν μια απόφαση. Εγώ αυτά τα τίμια πράγματα ξέρω. Και πηγαίνω σπίτι μου και κοιμάμαι ήσυχος, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου».

    [09] Ο Ιωάννης Αγγελής τοποθετήθηκε εποπτεύων εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας

    Με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης (Άρειος Πάγος) ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Αγγελής αντικατέστησε το συνάδελφό του Κωνσταντίνο Τζαβέλλα στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

    Ο κ. Τζαβέλλας επί μια τετραετία ήταν ο εποπτεύων εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ενώ από σήμερα ανέλαβε ο κ. Αγγελής.

    [10] Στους 283 οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου από την Αϊτή

    Ο τυφώνας Μάθιου, που πλησιάζει τις νοτιοανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών με καταρρακτώδεις βροχές και ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 225 χλμ/ώρα, κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 283 άτομα στην Αϊτή, τα περισσότερα από τα οποία είναι από ένα παραλιακό χωριό,σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους και νεώτερα στοιχεία σήμερα.

    Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν επίσης στη γειτονική Δομινικανή Δημοκρατία, όταν ο τυφώνας σάρωσε την Καραϊβική τη Τρίτη και Τετάρτη.

    Η Φλόριντα στα νοτιοανατολικά των ΗΠΑ ετοιμάζεται να δεχθεί την σφοδρότερη θύελλα των τελευταίων δέκα χρόνων με κλείσιμο εργοστασίων και επίσπευση των γεωργικών εργασιών. Οι γεωργοί στη σημαντική αυτή πολιτεία παραγωγής εσπεριδοειδών σπεύδουν τη συγκομιδή και τις αποστολές παραγγελιών, ενώ προετοιμάζονται για βροχόπτωση που αναμένεται να φτάσει κατά τόπους μέχρι και τα 38 εκατοστά.

    [11] Αυξημένη δραστηριότητα καταγράφεται στο πεδίο πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας

    Αυξημένη δραστηριότητα στο πεδίο πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας, μπορεί να σηματοδοτεί προετοιμασίες για μία νέα πυρηνική δοκιμή, σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων που προκύπτουν από δορυφορικές φωτογραφίες, δήλωσε η ομάδα παρατήρησης «The 38 North group»που έχει την έδρα της, στις ΗΠΑ.

    Η ομάδα αυτή υποστηρίζεται από τη σχολή διεθνών σχέσεων του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ( Johns Hopkins University's School of Advanced International Studies), ενώ τονίζει ότι υπάρχει δραστηριότητα σε τρία συγκροτήματα τούνελ στην πεδίο δοκιμών Punggye-ri, με τη συμμετοχή του προσωπικού, αλλά κι ενός μεγάλου οχήματος.

    «Ένας πιθανός λόγος για τη δραστηριότητα αυτή, είναι η συλλογή των στοιχείων για την πυρηνική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε την 9η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, δε μπορούν να αποκλειστούν κι άλλα ενδεχόμενα, όπως η σφράγιση της πρόσβασης, αλλά και οι προετοιμασίες για μία νέα πυρηνική δοκιμή»ανέφερε χαρακτηριστικά η ομάδα παρατήρησης.

    [12] Σύσκεψη στο Μαξίμου, για το προσφυγικό στη Λέσβο

    Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, για το προσφυγικόστη Λέσβο θα πραγματοποιηθεί στις11 το πρωί.

    Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος εκτός του δημάρχου Λέσβου, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Μόριας Νίκος Τρακέλλης.

    Επίσης, έχει ζητηθεί να κληθούν να πάρουν μέρος στη σύσκεψη ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Γιαννέλλης και οι βουλευτές του νομού Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Πάλλης και Σταύρος Τάσος. Θα πάρουν μέρος και στελέχη των αστυνομικών και άλλων διωκτικών αρχών.

    [13] Τζακ Λιου: Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το συντομότερο δυνατόν

    Ισχυρή παρέμβαση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, έκανε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, ο οποίος ζήτησε να επιλυθεί το θέμα το συντομότερο δυνατόν.

    «Η μόνη σταθερή απάντηση σε ένα μη βιώσιμο χρέος, είναι η αναδιάρθρωση του», ανέφερε ο κ. Λιου,

    «Εδώ και πολύ καιρό», είπε ο Αμερικανός υπουργός, «έχουμε εμπλακεί σε βάθος με την Ελλάδα και στα θέματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση και στο θέμα του χρέους. Ευτυχώς, δεν είμαστε σε φάση άμεσης κρίσης», τόνισε και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε να βρεθούμε και πάλι σε φάση κρίσης. Ήταν σημαντικό ότι στην τελευταία συμφωνία που έκανε η Ελλάδα με τους εταίρους της αποφασίσθηκε ότι η αναδιάρθρωση του χρέους έπρεπε να βρίσκεται στο τραπέζι, ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, και ότι η Ελλάδα έπρεπε να σημειώσει πρόοδο στην υλοποίηση του σχεδίου. Και πως στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρξει μια συναίνεση που θα περιλαμβάνει και αναδιάρθρωση του χρέους. Πάντα πίστευα ότι το συντομότερο που θα φθάσουμε σε αυτό, το καλύτερο, διότι η μόνη σταθερή απάντηση σε ένα μη βιώσιμο χρέος, είναι η αναδιάρθρωση του χρέους. Όσο καθυστερείς να το κάνεις, τόσο πιο δύσκολο γίνεται για την οικονομία που στηρίζει το χρέος».

    Ο κ. Λιου τόνισε ότι «όταν όλοι μιλούν για τη σχέση χρέους με το ΑΕΠ, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι το ποσοστό μειώνεται όταν η οικονομία αναπτύσσεται. Έτσι, ακόμη και αν το χρέος παραμένει σταθερό, χρειάζεσαι μια αναπτυσσόμενη οικονομία. Το χρέος αυξάνεται όταν η οικονομία συρρικνώνεται. Καθώς η Ελλάδα συνεχίζει να εργάζεται με όλους τους θεσμούς, το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους παραμένει στο τραπέζι», επέμενε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών και κατέληξε: «Πιστεύω ότι μπήκε ξεκάθαρα στο πακέτο την τελευταία φορά που συζητήθηκε, προφανώς με ανοικτό το ερώτημα για το πως θα πρέπει να υλοποιηθεί αυτό. Και το συντομότερο που μπορεί αυτό να αποφασισθεί, τόσο το καλύτερο?, σημείωσε ο κ. Λιου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 October 2016 - 4:32:23 UTC