Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος στο «Πρακτορείο Fm»: Ο Καλογρίτσας, παρουσία Βενιζέλου, μου ζήτησε να μπω στην κυβέρνηση Σαμαρά
  • [02] Συγχαρητήρια ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά στον Αντόνιο Γκουτέρες
  • [03] Για την συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο και την πορεία του οικονομικού προγράμματος, συζήτησαν ο Πρωθυπουργός και οι βουλευτές
  • [04] Δεν χειραγωγείται η δικαιοσύνη, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου
  • [05] Οι Rolling Stones κυκλοφορούν νέο άλμπουμ11 χρόνια μετά την τελευταία τους ηχογράφηση

  • [01] Π. Καμμένος στο «Πρακτορείο Fm»: Ο Καλογρίτσας, παρουσία Βενιζέλου, μου ζήτησε να μπω στην κυβέρνηση Σαμαρά

    Από τη Χίο, όπου βρίσκεται για την άσκηση «Παρμενίων», μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο υπουργός Άμυνας χαρακτηρίζοντας εντυπωσιακή την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων.

    Ο Πάνος Καμμένος, με αφορμή δημοσιεύματα για ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την εκκλησία, είπε ότι είναι λίγο υπερβολικά. Αναφερόμενος δε στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού και του αρχιεπισκόπου, σημείωσε πως υπήρξε ευτυχής κατάληξη. Ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης-εκκλησίας και υπογράμμισε την πολύ καλή σχέση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο. Όπως είπε, οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε συνεννόηση να προχωρήσει η συγγραφή ενός νέου βιβλίου θρησκευτικών, με σεβασμό στα αλλόθρησκα παιδιά και στην Ορθοδοξία.

    Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στο ζήμητα των τηλεοπτικών αδειών λέγοντας: «Ο πόλεμος συνεχίζεται» και αναφέρθηκε στον «πρωτοφανή πόλεμο» που δέχεται η κυβέρνηση και ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς. Μάλιστα τόνισε ότι χρεώνουν στην κυβέρνηση επιχειρηματίες που μόνο στην κυβέρνηση δεν ανήκουν. Αποκαλυπτικός ήταν ο κ. Καμμένος στο «Πρακτορείο», για τον κ. Καλογρίτσα για τον οποίον είπε: «Ο κ. Καλογρίτσας εμένα με είχε καλέσει σπίτι του, παρουσία του κ. Βενιζέλου και μου ζητούσε τη μία φορά να συνδράμω, να μπω στην κυβέρνηση -πριν γίνουν οι ΑΝΕΛ- να μπω στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, και τη δεύτερη φορά να μη συμπράξω με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι ξεκάθαρο ποιος είναι με ποιον», υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας.

    Ο κ. Καμμένος συμπλήρωσε πως το ότι είναι καθαρός ο διαγωνισμός φάνηκε από την πρώτη άδεια την οποία πήρε ο Σκάι, ο οποίος δεν έχει φιλική προς την κυβέρνηση συμπεριφορά. Το αποτέλεσμα των αδειών, δεν είναι ελεγχόμενο από την κυβέρνηση, τόνισε ο υπουργός Άμυνας και υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά μπήκαν χρήματα τα οποία θα πάνε προς όφελος εκείνων που έχουν την περισσότερη ανάγκη και «θα υπάρξει ένα τηλεοπτικό τοπίο που δεν θα εισπράττει μόνο αλλά θα πληρώνει». Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι όποιος δεν πληρώσει τις επόμενες δόσεις, χάνει την άδεια. «Εμείς με τον Αλέξη Τσίπρα, δεν χρωστάμε σε κανέναν» υπογράμμισε.

    «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι αυτή τη στιγμή, παραγωγικές δυνάμεις του τόπου που μπορούν να έρθουν κοντά στην κυβέρνηση» είπε ο κ. Καμμένος και τόνισε ότι θα υπάρξουν οικονομικές εξελίξεις θετικές ενώ εκτίμησε ότι το χρέος θα διευθετηθεί, μέχρι το τέλος του έτους. Ο υπουργός υπογράμμισε: «Μπορούν να έρθουν κοντά μας άνθρωποι που δεν προέρχονται από την Αριστερά άλλα από τον κεντρώο χώρο. Πιστεύω και στην κυβέρνηση αυτή, εάν ο πρωθυπουργός το αποφασίσει -είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού ο ανασχηματισμός- μπορούν να μπουν και πρόσωπα που εκπροσωπούν παραγωγικές τάξεις», τόνισε ο υπουργός Άμυνας και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πολιτικά ακάλυπτοι, οι Καραμανλικοί, βρίσκονται υπό διωγμό από τον κ. Μητσοτάκη στη ΝΔ . Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει δυστυχώς την πολιτική του κ. Σαμαρά, γίνεται ο δικηγόρος υπεράσπισης του κ. Βενιζέλου. Αντί να δικαιώνει τον Καραμανλή με τον Γεωργίου (με τα στατιστικά στοιχεία), πήρε ουσιαστικά τη θέση του Γ. Παπανδρέου».

    Ο κ. Καμμένος σημείωσε επίσης: «Λοιπόν όλος αυτός ο κόσμος που ήταν κοντά στην κυβέρνηση Καραμανλή, πιο κοντά είναι σε μας παρά στη ΝΔ, αυτή τη στιγμή, του Γεωργιάδη και του Βορίδη, της ακροδεξιάς ? των άκρων που έλεγε ο Καραμανλής που δεν θα συνεργαζόταν ποτέ».

    Ερωτηθείς για το αίτημα του Κ. Μητσοτάκη για εκλογές απάντησε πως η κυβέρνηση έχει εκλεγεί μέχρι το 2019 και ο κ. Μητσοτάκης θα πάρει εμπειρίες στην αντιπολίτευση και το 2023 μπορεί να διεκδικήσει κάτι.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Ε. Βενιζέλος απαντά στις δηλώσεις Π. Καμμένου

    [02] Συγχαρητήρια ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά στον Αντόνιο Γκουτέρες

    Συγχαρητήρια απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον Αντόνιο Γκουτέρες, με ανάρτηση στο twitter, μετά και τη σημερινή ψηφορορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. για τον διάδοχο του Μπαν Γκι-μουν .

    "Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον επόμενο Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών" σημειώνει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών

    Looking forward to cooperating w/ the #NextSG Antonio #Guterres. Congratulations! - FM @NikosKotzias @UN? Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) 6 Οκτωβρίου 2016

    Διαβάστε επίσης:ΟΗΕ: Το ΣΑ ενέκρινε ομόφωνα την υποψηφιότητα του Αντόνιο Γκουτέρες για το αξίωμα του γ.γ. του Οργανισμού

    [03] Για την συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο και την πορεία του οικονομικού προγράμματος, συζήτησαν ο Πρωθυπουργός και οι βουλευτές

    Ολοκληρώνεται σταδιακά η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρι στο πιάνο και τις νότες του να ακούγονται στην Ηρώδου Αττικού, ενώ τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο, η πορεία του οικονομικού προγράμματος και η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

    Αναφερόμενος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο, είπε ότι ο διάλογος έχει επιτυχή έκβαση, γιατί βασίσθηκε στην ειλικρίνεια, καθώς και την αμεσότητα στην ανταλλαγή των απόψεων.

    Μιλώντας για την πορεία του οικονομικού προγράμματος, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ταξίδι του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσακαλώτος θα έχει εκεί ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα και συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι ολοκληρώνεται η δεύτερη αξιολόγηση, η Ελλάδα ανταποκρίνεται και εφαρμόζει ότι έχει συμφωνήσει, και όσοι επιμένουν να αντιτίθενται στην ρύθμιση του χρέους, δεν θα έχουν πρόσχημα για να αρνηθούν την εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί για το θέμα του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο.

    Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι είναι πολύ χρήσιμο για την χώρα η ένταξη της στον μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης. Συνεχίζοντας, εκτίμησε ότι έως τον Δεκέμβριο θα υπάρχει γύρω από τα θέματα αυτά σημαντική εξέλιξη, η οποία θα αποτελέσει το κλειδί, το οποίο θαξεκλειδώσει την δυναμική της οικονομίας και θα δώσει ώθηση, παρέχοντας στους επενδυτές τα εχέγγυα, ώστε να προχωρήσουν σε επενδύσεις.

    Από την πλευρά τους, οι βουλευτές μετέφεραν στον πρωθυπουργό την εικόνα που έχουν από τις περιφέρειές τους και εκτίμησαν ότι οι πολίτες είναι πρόθυμοι να υπομείνουν τις θυσίες, εάν τους δίδεται με ειλικρίνεια μία προοπτική, ενώ του ζήτησαν να προχωρήσει στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος.

    [04] Δεν χειραγωγείται η δικαιοσύνη, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου

    Μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους προέδρους των ανώτατων δικαστηρίων, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου δήλωσε ικανοποίηση για τη συνάντηση, αναφέροντας πως «θεωρούμε ότι δόθηκαν οι βάσεις για ικανοποίηση των αιτημάτων των δικαστών» και προσέθεσε ότι θα υπάρξει και δεύτερη συνάντηση για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες.

    Ερωτηθείσα αν υπήρξε συζήτηση σχετικά με το πρόσφατο «επεισόδιο» στο ΣτΕ και αν είπε κάτι ο πρωθυπουργός γι' αυτό το θέμα και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, η κ. Θάνου είπε ότι «καμία τέτοια αναφορά δεν έγινε».

    Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου υπογράμμισε ότι «το δικαστήριο και οι δικαστικοί λειτουργοί του ΣτΕ δεν χειραγωγούνται από τους διαδίκους, ούτε χρησιμοποιούνται ως όχημα ικανοποίησης πολιτικών επιδιώξεων». «Εμείς είμαστε τεταγμένοι στο υπηρεσιακό μας καθήκον, προσπαθούμε να το επιτελούμε κατά τρόπο άψογο σε ένα κλίμα ενότητας και ηρεμίας που είναι τα φυσικά χαρακτηριστικά της ομαλής λειτουργίας ενός ανωτάτου δικαστηρίου», προσέθεσε, για να υπογραμμίσει ότι: «Όσοι επιχειρούν να διαταράξουν αυτό το κλίμα ενότητας και ηρεμίας το οποίο επικρατεί στο δικαστήριο προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στη δικαιοσύνη και τη βλάπτουν σε μια καίριας σημασίας χρονική περίοδο για την πατρίδα μας».

    Σε ερώτημα σχετικά με τις «καταγγελίες των δυο δικαστικών» (σ.σ. η πρόσφατη εξέλιξη με τους δυο δικαστικούς που παραιτήθηκαν από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, διατυπώνοντας ορισμένες καταγγελίες), ο κ. Σακελλαρίου, είπε: «Σας απήντησα ότι αυτοί οι οποίοι πράττουν αυτά είναι οι ελάχιστοι, μια μειοψηφία η οποία προσφέρει πολύ κακή υπηρεσία στο κλίμα ενός ανώτατου δικαστηρίου».

    Ερωτηθείς πότε θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, απάντησε: «Λέτε να σας πει ο πρόεδρος του ΣτΕ; Να εξαγγείλει πότε θα κάνει διάσκεψη μιας υποθέσεως;». Και συνέχισε: «Εγώ έχω μια ευθύνη να μη χειραγωγούνται οι δικαστές μου προπαραμονή της διασκέψεως, να καθίσουν ήρεμοι σε ένα τραπέζι να πάρουν μια απόφαση. Εγώ αυτά τα τίμια πράγματα ξέρω. Και πηγαίνω σπίτι μου και κοιμάμαι ήσυχος, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου».

    [05] Οι Rolling Stones κυκλοφορούν νέο άλμπουμ11 χρόνια μετά την τελευταία τους ηχογράφηση

    Το συγκρότημα Rolling Stones ανακοίνωσε ότι το νέο άλμπουμ του, το πρώτο που ηχογραφεί σε στούντιο μετά από 11 χρόνια, θα κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει διασκευές μπλουζ τραγουδιών, σε συνεργασία με τον Έρικ Κλάπτον.

    Με το άλμπουμ αυτό, που θα τιτλοφορείται Blues & Lonesome, οι Rolling Stones "επιστρέφουν στις ρίζες τους και στο πάθος τους για την μπλουζ που ήταν πάντα στην καρδιά τους", γράφει το συγκρότημα στον επίσημο ιστότοπό του, κάτω από την εικόνα του εξωφύλλου του νέου δίσκου: το πασίγνωστο "έμβλημά" τους, δυο χείλια με τη γλώσσα βγαλμένη έξω.

    Ο δίσκος είναι παραγωγής της Polydor Records και θα περιλαμβάνει διασκευές τραγουδιών των Τζίμι Ριντ, Γουίλι Ντίξον, Έντι Τέιλορ και άλλων.

    Ο Κλάπτον, που είναι "παλιόφιλος" των Stones, συμμετείχε στην ηχογράφηση δύο τραγουδιών ενώ βρισκόταν σε ένα γειτονικό στούντιο για να ηχογραφήσει το δικό του άλμπουμ. Η ηχογράφηση αυτή έγινε "μέσα σε τρεις ημέρες, τον περασμένο Δεκέμβριο, στα στούντιο British Grove" του Λονδίνου, στην περιοχή δηλαδή απ' όπου ξεκίνησε το συγκρότημα, παίζοντας σε παμπ και μικρές ντισκοτέκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 October 2016 - 22:32:24 UTC