Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-10-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας μετά τις καταγγελίες για το ΑΤ Ομόνοιας
  • [02] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στην Αθήνα
  • [03] Ενεργή νάρκη Β' Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίσθηκε στη Σκόπελο
  • [04] Die Welt: Μόνη και αντιπαθής στην Ευρώπη η Μέρκελ
  • [05] Μηνύματα της τουρκικής ηγεσίας προς την Ελλάδα για το θέμα των οκτώ στρατιωτικών
  • [06] Συρία: Επίθεση με εκρηκτικά σε νοσοκομείο στο ανταρτοκρατούμενο Χαλέπι
  • [07] Ν. Δένδιας: Η ΝΔ θα καταργήσει τον νόμο Παππά ό,τι κι αν αποφασίσει το ΣτΕ
  • [08] «Καλπάζει» η ανεργία στη Βραζιλία
  • [09] Στη δημοσιότητα βίντεο από τον φόνο άοπλου μαύρου άνδρα από πυρά αστυνομικών στην Καλιφόρνια

  • [01] Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας μετά τις καταγγελίες για το ΑΤ Ομόνοιας

    Εντολή για την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών για παράνομη συμπεριφορά αστυνομικών του ΑΤ Ομόνοιας σε βάρος ανήλικων παιδιών προσφύγων έδωσε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος με παραγγελία του στον Εισαγγελέα Γιώργο Νούλη για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εξακριβώσει την βασιμότητα των καταγγελλομένων και να εντοπίσει αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες αστυνομικών.

    Σύμφωνα με όσα στοιχεία έχουν δημοσιοποιηθεί, στις 27 Σεπτεμβρίου πέντε ανήλικα παιδιά και δύο ενήλικες προσήχθησαν στο Τμήμα Ομόνοιας "στο πλαίσιο έρευνας πληροφοριών για οπλισμό", καθώς είχαν μαζί τους ψεύτικα όπλα-παιχνίδια για τις ανάγκες θεατρικής παράστασης που θα συμμετείχαν.

    Το «Συντονιστικό Καταλήψεων Στέγης Προσφύγων - Μεταναστών/τριών» καταγγέλλει ότι στο αστυνομικό τμήμα απαγορεύτηκε στα προσαχθέντα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους, ενώ εξαναγκάστηκαν να γδυθούν κι έπειτα να κάνουν κύκλους γυμνά σε ένα μικρό δωμάτιο, υπό τα βλέμματα των αστυνομικών. Όσα, μάλιστα, αρνήθηκαν να κατεβάσουν το εσώρουχό τους, χτυπήθηκαν, εξυβρίστηκαν με σχόλια ρατσιστικού και σεξουαλικού περιεχομένου. Καταγγέλλεται επίσης ότι τα παιδιά κρατήθηκαν επί 7 ώρες , χωρίς την δυνατότητα να πιούν νερό, ανάμεσα σε ποινικούς προσαχθέντες και χρήστες ναρκωτικών.

    Από την πλευρά του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι μετά την προσαγωγή, όπου διαπιστώθηκε πως τα παιδάκια κατείχαν

    πλαστικά ομοιώματα όπλων , ο πατέρας ενός εκ των ανηλίκων προχώρησε στην υποβολή μήνυσης σε βάρος ενός αστυνομικού.

    Διαβάστε επίσης:

    ΣΥΡΙΖΑ: Να διερευνηθούν οι καταγγελίες για κακοποίηση προσφυγόπουλων στο Α.Τ Ομόνοιας

    [02] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στην Αθήνα

    Λόγω του αγώνα δρόμου "Acropolis Run", που διεξάγεται σήμερα, Σάββατο, στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 17:00 το απόγευμα έως τις 22:00 το βράδυ, όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

    Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει από τη διασταύρωση των οδών Ακάμαντος και Αποστόλου Παύλου με κατεύθυνση τις οδούς Ακάμαντος - Στησικλέους - Αρακύνθου - Παναιτωλίου - Μουσών - Γαριβάλδι - Ροβέρτου Γκάλι (αριστερά) - Διονυσίου Αρεοπαγίτου (δεξιά) - Φρυνίχου (αριστερά) - Λυσικράτους - Σέλλεϋ - Τριπόδων - Πρυτανείου (αριστερά) - Θεωρίας - Διονυσίου Αρεοπαγίτου (δεξιά), ενώ ο τερματισμός θα είναι στο σημείο εκκίνησης.

    Η προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα γίνει στις ακόλουθες οδούς, σε όλο το μήκος τους και τις καθέτους αυτών έως τον πρώτο παράλληλο δρόμο: Ροβέρτου Γκάλι, Χατζηχρήστου, Γαριβάλδι, Ακάμαντος, Στησικλέους (στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Συγγρού), Αρακύνθου, Παναιτωλίου, Φρυνίχου, Λυσικράτους, Σέλλεϋ, Τριπόδων και Πρυτανείου.

    [03] Ενεργή νάρκη Β' Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίσθηκε στη Σκόπελο

    Νάρκη από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έχει εντοπισθεί στα ανοιχτά από το Λουτράκι της Σκοπέλου και καταβάλλονται προσπάθειες για την εξουδετέρωσή της.

    Η νάρκη εντοπίσθηκε πριν από 40 ημέρες περίπου,είναι ενεργή, δεν έχει διαβρωθεί και έγινε αντιληπτή από τουρίστα ο οποίος έκανε βουτιές με μάσκα.

    Ενημερώθηκαν αμέσως οι λιμενικές αρχές της Σκοπέλου και οι λιμενικοί εντόπισαν το εύρημα σε βάθος 7 μέτρων και σε απόσταση 70 περίπου μέτρων από την ακτή.Λίγες ημέρες αργότερα μετέβησαν στο Λουτράκι της Σκοπέλου άνδρες της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι καταδύθηκαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι η νάρκη είναι ενεργή αφού δεν έχει υποστεί διάβρωση.

    Η εξουδετέρωσή της όμως ήταν αδύνατη, διότι σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται τα υποβρύχια καλώδια της ΔΕΗ, μέσω των οποίων ηλεκτροδοτείται όλο το νησί και μια πιθανή αστοχία, ενδέχεται να προκαλούσε μεγάλες ζημιές και να βύθιζε την Σκόπελο στο σκοτάδι. δη ο Δήμος Σκοπέλου και το τοπικό Λιμεναρχείο έχουν αποστείλει έγγραφο στους υπευθύνους της ΔΕΗ, ζητώντας την απομάκρυνση των καλωδίων από το συγκεκριμένο σημείο, ώστε να επαναληφθεί και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η διαδικασία εξουδετέρωσης της νάρκης.

    [04] Die Welt: Μόνη και αντιπαθής στην Ευρώπη η Μέρκελ

    H καγκελάριος Mέρκελ μετά τις δύο τελευταίες ήττες της στις τοπικές εκλογές (Μεκλεμβούγο-Πομερανία και Βερολίνο) έχει ακόμα δύο ανοιχτά μέτωπα : ο μεν νότος αρνείται να συνεχίσει την πολιτική λιτότητας η δε ανατολή να δεχτεί πρόσφυγες. Η πολιτική της γίνεται πλέον ένας ιδιαίτερος δρόμος, και έχει γίνει πολύ πιο αντιπαθής στην Ευρώπη από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι περισσότεροι Γερμανοί. Στη νότια Ευρώπη διαμορφώνεται ένα δεύτερο μέτωπο κατά της γερμανικής κυριαρχίας την Ευρώπη, παράλληλα με την αδιάλλακτη άρνηση της ανατολικής Ευρώπης για οποιονδήποτε συμβιβασμό στο προσφυγικό. Στην Ελλάδα οι πολιτικοί του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν λησμονήσει την ταπείνωση και την εθνική εξαθλίωση των περασμένων ετών. Τώρα συμπαρατάσσεται και ο Ιταλός Ματέο Ρέντσι για ένα μεσογειακό «new deal»,γράφει μεταξύ άλλων σε σχόλιό της η συντηρητική Die Welt.

    Ο χαρακτηρισμός της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μπρατισλάβα ως «κρουαζιέρας στο Δούναβη» από τον Ματέο Ρέντσι, πρέπει να ήταν για την Αγγελα Μέρκελ ένα ράπισμα, δεδομένου ότι επένδυσε πολλή δουλειά σε πολλές διπλωματικές επαφές. Τελικά η σύνοδος κατέληξε σε φιάσκο, αφού δεν υπήρξε σε καμιά περίπτωση συναίνεση στα σημαντικότερα θέματα της ηπείρου. Έτσι, η μοναξιά της καγκελαρίου μεγαλώνει και όχι μόνο στο προσφυγικό, διότι εδώ και καιρό συνδέεται και με άλλα προβλήματα.

    Στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, τη νότια Ιταλία και την Ισπανία εκατοντάδες χιλιάδες απόφοιτοι ζουν από την πενιχρή σύνταξη των παππούδων και των γιαγιάδων, καταφεύγουν στους γονείς τους ή προσπαθούν να φύγουν στο εξωτερικό. Αντίθετα με την πλούσια Γερμανία, στη Μεσόγειο δεν υπάρχουν πλεονάσματα για να θρέψουν τους πρόσφυγες, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα

    Στη δε ανατολή ούτε καν που σκέφτονται να υπακούσουν στα κελεύσματα της Γερμανίας. Το αποτέλεσμα του αυριανού δημοψηφίσματος στην Ουγγαρία απλώς θα επικυρώσει τη σκληρή πολιτική του Ορμπάν απέναντι στους πρόσφυγες με τους φράχτες να προστατεύουν τα σύνορα. Και ο Ούγγρος πρωθυπουργός δεν είναι μόνος εδώ και καιρό.

    Κανένας πολιτικός οποιασδήποτε πολιτικής απόχρωσης μεταξύ Μπρατισλάβας και Βουκουρεστίου δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί ενώ εκατοντάδες χιλιάδες δικών τους πολιτών πρέπει να μεταναστεύσουν εντός της Ευρώπης, συχνά χωρίς τα παιδιά τους, πρέπει να δεχτούν οικονομικούς μετανάστες από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές ή τη Σενεγάλη.

    Η Μέρκελ δεν έχει κανέναν σύμμαχο εκτός Κομισιόν. Ο Κάμερον με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις είναι παρελθόν, όπως και η Βρετανία ως μέλος της Ε.Ε. Ο αυστριακός καγκελάριος Φάιμαν έχει παραιτηθεί και ο Μαριάνο Ραχόι δεν ήταν στη Μπρατσλάβα καν στην ατζέντα των επαφών για συνομιλίες με την καγκελάριο, αφού είναι απλώς ένας πρωθυπουργός χωρίς εξουσία.

    Οι δε σοσιαλιστές στην Ισπανία αποσυναρμολογούνται από μόνοι τους διότι συνθλίβονται μεταξύ Ποδέμος και συντηρητικών. Έτσι, η τελευταία φιλική προς την Μέρκελ κυβέρνηση έχει αποσταθεροποιηθεί σε μόνιμη βάση.

    Στην Πορτογαλία συζητιέται από έναν ακραίο αριστερό συνασπισμό η εισαγωγή του φόρου για τους πλούσιους όπως επίσης συζητούνται και οι δημόσιες επενδύεις ως απάντηση στην οικονομική κρίση.

    Στην Ελλάδα οι πολιτικοί του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν λησμονήσει την ταπείνωση και την εθνική εξαθλίωση των περασμένων ετών. Τώρα συμπαρατάσσεται και ο Ιταλός Ματέο Ρέντσι με τις φωνές οποίες λένε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η ρεαλιστική πολιτική της Μέρκελ, ανεξάρτητα από το αν ένα μεσογειακό «new deal» βλάπτει ή όχι το Σύμφωνο Σταθερότητας ή το ευρώ. Ο Ρέντσι βρίσκεται πολιτικά στη μέγγενη από την οποία δεν μπορεί να τον απελευθερώσει η γερμανική πολιτική της αυστηρής λιτότητας.

    [05] Μηνύματα της τουρκικής ηγεσίας προς την Ελλάδα για το θέμα των οκτώ στρατιωτικών

    Στην επισήμανση ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και στη διατύπωση -με κάθε τρόπο- του αιτήματος για έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, συνοψίζονται οι δηλώσεις που έκαναν υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι στους δημοσιογράφους που επισκέπτονται την Τουρκία.

    Ο πρόεδρος της τουρκικής Eθνοσυνέλευσης, Ισμαήλ Καχραμάν, ερωτηθείς για το θέμα των οκτώ Τούρκων δήλωσε: «Η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα. Σε μία δημοκρατική χώρα δεν μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο τρομοκράτες. Δεν έχω καμία πληροφορία για το πού βρίσκεται η διαδικασία, αλλά μας ενδιαφέρει η έκβασή της. Στη χώρα σας βρίσκονται κάποιοι τρομοκράτες που αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον Πρόεδρό μας. Αυτά τα σχετικά στοιχεία τα έχουμε παραδώσει στις ελληνικές αρχές». Απαντώντας σε σχετική διευκρινιστική ερώτηση εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η Ελλάδα ως δημοκρατική και φιλική χώρα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να μην δώσει καταφύγιο σε τρομοκράτες».

    Ο Μεχμέτ Ακαρτσά, γενικός διευθυντής στη Διεύθυνση Τύπου και Πληροφοριών, ο οποίος μάλιστα υποδέχτηκε τους δημοσιογράφους λέγοντας ότι αντίθετα με την συνήθειά του δεν φορά αυτή τη φορά γραβάτα επηρεασμένος από τον Έλληνα πρωθυπουργό, έσπευσε να επισημάνει ότι η οικογένειά του κατάγεται από την Καβάλα.

    Ερωτηθείς για το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών δήλωσε: «Κατά καιρούς εμφανίζονται ευκαιρίες ανάμεσα στα κράτη, και σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι υπάρχει μια καλή ευκαιρία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Για παράδειγμα, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ανησυχεί τον τουρκικό λαό. Ο τουρκικός λαός τρέφει αισθήματα συμπάθειας για τους λαούς της Μεσογείου, ιδιαίτερα για τους Έλληνες. Φυσικά κατά το παρελθόν προέκυψαν προβλήματα σε πολιτικό επίπεδο, αλλά οι λαοί των δύο χωρών δεν είχαν προβλήματα. Ο τουρκικός λαός συμπαθεί επίσης τον κ. Τσίπρα γιατί είναι ένας δυναμικός, νέος ηγέτης. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, αφού έχουμε μια πολύ θετική ατμόσφαιρα, γιατί να μην την εκμεταλλευτούμε. Μιλάμε για τους οκτώ στρατιώτες. Συμμετείχαν σε απόπειρα πραξικοπήματος. Προσπάθησαν, ή ίσως να σκότωσαν πολίτες- γι αυτό δεν είμαστε σίγουροι αφού δεν έχουμε κατάθεσή τους. Έχουν προσαχθεί ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Από την πλευρά μας είναι φυσικό να περιμένουμε ότι η Ελλάδα θα τους εκδώσει στην Τουρκία. Είναι φυσικό να τους εκδώσει γιατί αυτοί προσπάθησαν να καταστρέψουν την Τουρκία, αλλά μετά από καιρό μάθαμε ότι οι 3 από αυτούς δεν εκδίδονται. Θα πρέπει να ερευνήσουμε σε βάθος γιατί ελήφθη τέτοια απόφαση, αλλά η Δικαιοσύνη είναι Δικαιοσύνη παντού, και εγώ προσωπικά εμπιστεύομαι την Δικαιοσύνη στην Ελλάδα».

    [06] Συρία: Επίθεση με εκρηκτικά σε νοσοκομείο στο ανταρτοκρατούμενο Χαλέπι

    Το μεγαλύτερο νοσοκομείο του ανατολικού Χαλεπιού, του τμήματος αυτής της διαιρεμένης συριακής πόλης που ελέγχεται από τους αντάρτες, επλήγη με τουλάχιστον δύο βαρέλια παραγεμισμένα με εκρηκτικά στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακή Αμερικανική Ιατρικη Εταιρεία (SAMS).

    «Δύο βαρέλια με εκρηκτικά έπληξαν το νοσοκομείο M10 και υπάρχουν πληροφορίες ότι χρησιμοποιήθηκε μιας βόμβα διασποράς», δήλωσε ο Άντχαμ Σαχλούλ της SAMS, μιας μκο που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ και διαχειρίζεται το εν λόγω νοσοκομείο. Αυτό το ιατρικό ίδρυμα καθώς και ένα άλλο είχαν ήδη γίνει στόχοι βομβαρδισμών την Τετάρτη.

    Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου δήλωσε εξάλλου πως πυρά βαρύ πυροβολικού έπλητταν σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύκτας το τμήμα του Χαλεπιού που ελέγχεται από τις αντάρτες και όπου οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να προωθηθούν.

    Υποστηριζόμενες από αεροπορικά πλήγματα των ρώσων συμμάχων τους, οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ εξαπέλυσαν στις 22 Σεπτεμβρίου μια μεγάλης κλίμακας επίθεση για να ανακαταλάβουν ολόκληρη τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

    [07] Ν. Δένδιας: Η ΝΔ θα καταργήσει τον νόμο Παππά ό,τι κι αν αποφασίσει το ΣτΕ

    Η ΝΔ θα καταργήσει τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες ακόμα κι' αν το ΣτΕ δεν ακυρώσει τον διαγωνισμό, επισημαίνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά».

    «Η δική μας θέση δεν αλλάζει. Ακόμη και αν δεν ακυρωθεί ο διαγωνισμός από το Συμβούλιο της Επικρατείας -το οποίο ως νομικός θα το θεωρούσα μεγάλη έκπληξη-, ο νόμος Παππά θα καταργηθεί», τονίζει χαρακτηριστικά.

    Ο ίδιος αμφισβητεί την αισιοδοξία της κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση ακολουθεί ένα μείγμα πολιτικής το οποίο είναι αδύνατο να οδηγήσει, έστω μεσοπρόθεσμα, σε βελτίωση της οικονομικής κατάστασης».

    Για τα «κόκκινα» δάνεια εκτιμά ότι υπήρχαν περιθώρια διαπραγμάτευσης ώστε να μην δοθούν σε funds και σημειώνει ότι ενώ από την κυβέρνηση Καραμανλή και εντεύθεν υπήρχε προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ νομοθέτησε να μην υπάρχει τέτοια προστασία και προσθέτει πως «πρόκειται για τα ίδια κόμματα που ως αντιπολίτευση είχαν σύνθημα το "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη", για να προχωρήσουν στο αντίθετο».

    Όσον αφορά στο χρέος, σημειώνει ότι δεν μπορεί να γίνει καμία σοβαρή συζήτηση πριν από τις γερμανικές εκλογές, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους είχε συμπεριληφθεί στις αποφάσεις του Eurogroup, στις 27/11/2012 επί κυβέρνησης Σαμαρά.

    [08] «Καλπάζει» η ανεργία στη Βραζιλία

    Στο 11,8% αυξήθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη Βραζιλίακατά την καλοκαιρινή περίοδο Ιουνίου-Αυγούστου του 2016, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οπότε είχε καταγραφεί σε ποσοστό 11,2%, έναντι ποσοστού 8,7% την καλοκαιρινή περίοδο του 2015, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία.

    Η ανάλυση των στατιστικών στοιχείων δείχνει ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού της ανεργίας, από το Μάρτιο του 2012, οπότε κι ενεργοποιήθηκε η στατιστική μελέτη του ποσοστού ανεργίας ανά τρίμηνο κι όχι μηνιαίως.

    Ο αριθμός των ανέργων στη Βραζιλία, υπολογίστηκε στα 12 εκατ. ανέργους για το τρίμηνο που τελείωσε τον Αύγουστο, αυξημένος κατά 5,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Ο αριθμός αυτός των ανέργων είναι επίσης, αυξημένος κατά 36,6%, από τον επίσημο αριθμό των ανέργων, την καλοκαιρινή περίοδο του 2015.

    [09] Στη δημοσιότητα βίντεο από τον φόνο άοπλου μαύρου άνδρα από πυρά αστυνομικών στην Καλιφόρνια

    Οι αρχές έδωσαν χθες, Παρασκευή, στη δημοσιότητα δύο βίντεο που εικονίζουν τον φόνο από πυρά αστυνομικών ενός άοπλου μαύρου άνδρα στο Ελ Καχόν της Καλιφόρνιας, όμως η κακή ποιότητα των εικόνων, μεγάλο μέρος των οποίων είναι χωρίς ήχο, δεν είναι πιθανό να κατευνάσει την οργή για το επεισόδιο.

    Η αστυνομία και εισαγγελείς δήλωσαν πως διεξάγεται έρευνα για τον πυροβολισμό και τον θάνατο, την Τρίτη, του Άλφρεντ Ολάνγκο, 38 ετών και γεννημένου στην Ουγκάντα, και πως δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

    «Πρόκειται για την πιο δύσκολη κατάσταση που μπορεί να συναντήσει ποτέ ένας αστυνομικός και την οποία ποτέ δεν επιδιώκουμε», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας της Ελ Καχόν Τζεφ Ντέιβις. «Τούτων λεχθέντων, έχει λάβει χώρα ένα τραγικό συμβάν που πήρε μια ζωή και έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κοινοτητά μας».

    Τα βίντεο του επεισοδίου προέρχονται από δύο πηγές: μια κάμερα του καταστήματος τάκος Los Ponchos στην Ελ Καχόν και το κινητό τηλέφωνο ενός περαστικού.

    Αμφότερα τα βίντεο δείχνουν δύο αστυνομικούς να είναι αντιμέτωποι με τον Ολάνγκο στον χώρο στάθμευσης του εστιατορίου πριν ο ένας ανοίξει πυρ και ο άλλος χρησιμοποιήσει Taser. Στο βίντεο του περαστικού, το οποίο διαρκεί μολις 17 δευτερόλεπτα, μια γυναίκα ακούγεται να φωνάζει: «Αστυνομικέ μην τον πυροβολείς!» πριν ακουστούν τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμοί και ακουστεί η γυναίκα να ουρλιάζει.

    Είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τι έκανε ο Ολάνγκο τα δευτερόλεπτα πριν πυροβοληθεί, εν μέρει επειδή τον καλύπτει κατά διαστήματα ένας αστυνομικός και δεν φαίνεται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 October 2016 - 10:32:22 UTC