Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπεγράφη η συμφωνία για την εξαγορά και αναδιάρθρωση της "Μαρινόπουλος"
  • [02] Kανονικά οι πτήσεις της Aegean και της Olympic Air μετά την αναστολή της απεργίας της ΟΣΥΠΑ
  • [03] Αναστέλλουν την απεργία οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
  • [04] Δύο μεγάλα ζητήματα υπάρχουν κατά τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο τηλεοπτικό τοπίο
  • [05] Απεργία εξήγγειλε από αύριο η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας
  • [06] Στα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes

  • [01] Υπεγράφη η συμφωνία για την εξαγορά και αναδιάρθρωση της "Μαρινόπουλος"

    Υπεγράφη, αργά σήμερα το βράδυ, η συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος ΑΕ, η οποία αναρτήθηκε σε ασφαλή ιστοσελίδα και από αύριο το πρωί οι προμηθευτές που έχουν ήδη συναινέσει στο "κούρεμα" των οφειλουμένων από την Μαρινόπουλος ΑΕ κατά 50%, θα πρέπει να την υπογράψουν.

    Το ΑΠΕ - ΜΠΕ δημοσιεύει κατά αποκλειστικότητα τα τέσσερα κείμενα εξυγίανσης, που αφoρούν τις εταιρείες Μαρινόπουλος ΑΕ, Πειραικόν ΑΕ, Ξυνός ΑΕ και Express M AE, καθώς και τις φόρμες που πρέπει να συμπληρώσουν οι συναινούντες πιστωτές.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο της συμφωνίας αποτελείται από 218 σελίδες. Με βάση αυτήν προκύπτει ότι το σύνολο των οφειλών της Μαρινόπουλος ΑΕ ανέρχεται στα 1,46 δισ. Ευρώ και ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο όμιλος της Carrefour αποδέχθηκε "κούρεμα" που υπερβαίνει το 92% και από οφειλή ύψους 147 εκατ. Ευρώ δέχθηκε να πάρει μόνο περίπου 11,5 εκατ. Ευρώ.

    Τώρα πλέον, μετά την υπογραφή της συμφωνίας η Μαρινόπουλος ΑΕ, η Σκλαβενίτης ΑΕΕ και οι τράπεζες αποδύονται σε αγώνα ταχύτητας προκειμένου, εάν είναι δυνατόν, έως το μεσημέρι της Παρασκευής να έχουν αποσπάσει την έγγραφη συναίνεση των πιστωτών και το σχέδιο να έχει κατατεθεί στο δικαστήριο με βάση τις διατάξεις του άρθρου 106 β και θ του πτωχευτικού κώδικα.

    Στόχος των τριών μερών είναι να οριστεί τακτική δικάσιμος εντός του Οκτωβρίου.

    Το σύνολο των κειμένων που αφορούν στην συμφωνία διάσωσης είναι διαθέσιμο στην συνδρομητική υπηρεσία του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    [02] Kανονικά οι πτήσεις της Aegean και της Olympic Air μετά την αναστολή της απεργίας της ΟΣΥΠΑ

    Kανονικά θα πραγματοποιηθούν, αύριο και μεθαύριο, όλες οι πτήσεις της Aegean και της Olympic Air μετά την αναστολή της απεργίας της ΟΣΥΠΑ. Αναστέλλουν την εξαγγελθείσα απεργία για αύριο και Παρασκευή οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

    Όπως αναφέρει η ΟΣΥΠΑ στην ιστοσελίδα της «μετά τον γόνιμο διάλογο του προεδρείου της ΟΣΥΠΑ με τον υπουργό, η Ομοσπονδία αναστέλλει την εξαγγελθείσα απεργία από 10.00΄ τοπική ώρα της Πέμπτης 29-9-2016 έως 23.59΄ τοπική ώρα της Παρασκευής 30-9-2016» και καλεί αύριο το πρωί το προσωπικό της σε ενημέρωση.

    [03] Αναστέλλουν την απεργία οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

    Αναστέλλουν την εξαγγελθείσα απεργία για αύριο και Παρασκευή οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

    Όπως αναφέρει η ΟΣΥΠΑ στην ιστοσελίδα της «μετά τον γόνιμο διάλογο του προεδρείου της ΟΣΥΠΑ με τον υπουργό, η Ομοσπονδία αναστέλλει την εξαγγελθείσα απεργία από 10.00΄ τοπική ώρα της Πέμπτης 29-9-2016 έως 23.59΄ τοπική ώρα της Παρασκευής 30-9-2016» και καλεί αύριο το πρωί το προσωπικό της σε ενημέρωση.

    [04] Δύο μεγάλα ζητήματα υπάρχουν κατά τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο τηλεοπτικό τοπίο

    "Κακώς που μια παρόμοια διαδικασία πλήρους αποσαφήνισης του τηλεοπτικού τοπίου δεν έγινε νωρίτερα".

    Με αυτά τα λόγια άρχισε την ομιλία του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε εκδήλωση με θέμα "τηλεοπτικές άδειες: ζητήματα συνταγματικού και ευρωπαϊκού δικαίου" που πραγματοποιήθηκε στο ΔΣΑ.

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι έχει διαμορφωθεί ένα καθεστώς παρατεταμένης εμπιστοσύνης που μετουσιώνεται σε εισπρακτική τακτική, με εισφορές ασφαλιστικών ταμείων, με καταβολή ειδικών τελών, "χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήταν ένα καθεστώς διαφανές, ένα καθεστώς επαρκές". Τόνισε, μάλιστα, ότι ο νομοθέτης όφειλε να νομοθετήσει σωστά σύμφωνα με το Σύνταγμα και επεσήμανε ότι "η συγκεκριμένη διαδικασία, όπως οργανώνεται νομοθετικά και στην συνέχεια διοικητικά δημιουργεί δύο μεγάλα ζητήματα.

    Το πρώτο είναι η αρμοδιότητα του οργάνου. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μετά την αναδιατύπωση άρθρου του Συντάγματος και μετά την εισαγωγή στο Σύνταγμα των ανεξαρτήτων αρχών ότι η πλήρης αρμοδιότητα άσκησης εποπτείας στο πεδίο της ραδιοτηλεόρασης ανήκει στο ΕΣΡ", το οποίο όπως το χαρακτήρισε "είναι ένα άμεσο και διαρκές όργανο, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί ο νομοθέτης να προβλέψει λήξη της θητείας των μελών του, χωρίς ταυτόχρονη και παράλληλη πρόβλεψη για την επιλογή και την εγκατάσταση των νέων μελών" Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι "θα μπορούσε να βρει τρόπο η κυβέρνηση αν ήθελε να επιλέξει νέα μέλη, όπως έγινε στην περίπτωση με το ΑΣΕΠ".

    Το δεύτερο είναι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η έκθεση του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Φλωρεντίας καταλήγει σε μια πρόβλεψη για το εύρος της τιμής εκκίνησης από 500.000 μέχρι 2.000.000 ευρώ, ενώ αναφέρθηκε στη επιστολή Έτιγκερ λέγοντας ότι "το φάσμα που έχει κάθε χώρα μέλος είναι κοινοτικό έννομο αγαθό. Αυτό το φάσμα δεν αξιοποιείται με τέσσερις άδειες, άρα προσβάλλεται η επισήμανση του ευρωπαϊκού ενωσιακού δικαίου" κι υπογράμμισε ότι εφ' όσον τα τεχνικά δεδομένα επιτρέπουν την χορήγηση άνω των τεσσάρων αδειών. "Η τεχνική στένωση του αριθμού των διαθέσιμων αδειών συνιστά προσβολή του ευρωπαϊκού ενωσιακού δικαίου.

    Αναφερόμενος στην επικείμενη απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες είπε χαρακτηριστικά ότι "δεν δικαιούμαι να μαντέψω αλλά να ζητήσω. Διότι μπορεί να είμαι διάδικος, αλλά είμαι επιστήμονας και δημόσιο πρόσωπο και λέω τα δεδομένα που πρέπει να λάβει υπόψη το δικαστήριο". Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε και έναν "διαγωνισμό με στοιχεία τυχαιότητας και εκβιαστικότητας και μη ορθολογικά".

    Τέλος, τόνισε ότι "όλο αυτό γίνεται στο όνομα του μνημονίου" και μίλησε για "φιλομνημονιακό κρεσέντο από την κυβέρνηση".

    [05] Απεργία εξήγγειλε από αύριο η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

    Απεργία εξήγγειλε από αύριο στις 10 το πρωί έως και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ώρα 23:59, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί, το αργότερο μέχρι μεθαύριο, στη Βουλή για την «Αναδιοργάνωση της ΥΠΑ».

    Ήδη η Αegean ανακοίνωσε την ματαίωση περίπου 70 πτήσεων μετ΄ επιστροφής τόσο με κωδικούς Aegean όσο και Olympic Air.

    Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνάντηση στο υπουργείο Μεταφορών, του υπουργού Χρ. Σπίρτζη με την ΟΣΥΠΑ.

    Όπως αναφέρει η ΟΣΥΠΑ σε ανακοίνωσή της, λόγος της κήρυξης της απεργίας είναι «η κατάθεση στη Βουλή, στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων μνημονιακών υποχρεώσεων, νομοθετήματος περί «Αναδιοργάνωσης της ΥΠΑ» το περιεχόμενο του οποίου όχι μόνο δεν γνωρίζουμε, αλλά ουδεμία διαβούλευση έχει γίνει επ' αυτού. Θεωρώντας απαράδεκτο το γεγονός να είμαστε αμέτοχοι σε μια διαδικασία που καθορίζει το μέλλον της Υπηρεσίας μας, αλλά και το μέλλον των εργαζομένων στην ΥΠΑ, αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε στην προαναφερόμενη κινητοποίηση».

    [06] Στα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes

    Το ύψος της καθαρής περιουσίας του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ εκτιμάται στα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ήτοι 800 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα σε σύγκριση με πέρυσι, έγραψε το περιοδικό Forbes σήμερα, αποδίδοντας τις οικονομικές απώλειες στις τάσεις πτώσης των τιμών που καταγράφονται στην αγορά ακινήτων της Νέας Υόρκης.

    Το περιοδικό διερεύνησε 28 περιουσιακά στοιχεία ή κατηγορίες στοιχείων ιδιοκτήτης των οποίων είναι ο επιχειρηματίας και βρήκε ότι η αξία 18 εξ αυτών κατέγραψε πτώση, περιλαμβανομένων του ουρανοξύστη Τραμπ στο Μανχάταν και του νυχτερινού κέντρου ιδιοκτησίας του στο Παλμ Μπιτς, στην Φλόριντα.

    Η αξία του ακινήτου στο νούμερο 40 της Γουόλ Στριτ στην καρδιά της Νέας Υόρκης επίσης ελαττώθηκε, σύμφωνα με το Forbes, το οποίο επισημαίνει ότι παρακολουθεί την πορεία της περιουσίας του μεγιστάνα εδώ και 34 χρόνια.

    Την ίδια ώρα, ένα ακίνητο παρέμεινε στα ίδια επίπεδα ενώ η αξία άλλων 7 ? ανάμεσά τους του δεύτερου υψηλότερου κτιρίου στο Σαν Φρανσίσκο ? αυξήθηκε, σημειώνεται.

    Το δημοσίευμα αυτό βλέπει το φως της δημοσιότητας καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ διανύει τα τελευταία μέτρα της κούρσας προς την εκλογική αναμέτρηση της 8ης Νοεμβρίου.

    Το Forbes επισημαίνει ότι η ανάλυσή του δεν αποδίδει οποιαδήποτε εμπορική αξία στο «όνομα» Τραμπ. Επίσης φαίνεται πως αμφισβητεί τον ισχυρισμό του το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της πρώτης τηλεοπτικής αναμέτρησης με την Χίλαρι Κλίντον, ότι είχε δηλώσει εισοδήματα 694 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2015 στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή. Το Forbes σημειώνει ότι ο δισεκατομμυριούχος ανέμιξε τα εισοδήματα και τα κέρδη στο έγγραφο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 September 2016 - 20:32:25 UTC