Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για «κουτοπονηριές» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Ν. Δένδιας
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: Η σύμβαση του Ελληνικού είναι η «ΣΥΡΙΖΑίικη εκδοχή του αριστερού ξεπουλήματος»
  • [03] Τις δυνατότητες διεύρυνσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας συζήτησαν ο Δ. Μάρδας και ο Κοσοβάρος ομόλογός του Β. Μουρτεζάι
  • [04] Ευ. Τσακαλώτος: Λάθος της αντιπολίτευσης να επενδύει στην πτώση της κυβέρνησης
  • [05] Εγκύκλιο για τη χορήγηση του πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας, εξέδωσε το ΥΠΟΙΚ
  • [06] Όλα τα παιδιά έχουν ίσα δικαιώματα στην μάθηση τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας
  • [07] «Ομπρέλα» της Θεσσαλονίκης για τις πλημμύρες παραμένει το Σέιχ Σου
  • [08] Βίαιες συγκρούσεις στη Β. Καρολίνα μετά τον φόνο Αφροαμερικανού από αστυνομικούς
  • [09] Τουλάχιστον 29 νεκροί από ναυάγιο σκάφους με 600 μετανάστες στην Αίγυπτο
  • [10] «Αναγκαία η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», δηλώνει η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής
  • [11] ΚΑΣ: «Πράσινο φως» για την αποκατάσταση περιοχών του βορείου τείχους της Ακρόπολης
  • [12] Διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τα γλυπτά του Παρθενώνα
  • [13] «Πρόσφυγες του '22 στην Αττική και το Αγρίνιο» στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου
  • [14] Η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ χωρίζουν και στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τισό
  • [15] «Θα πει κάτι ο κ. Μητσοτάκης για τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ από την Τράπεζα Αττικής;»
  • [16] Διμερής συνάντηση Ν. Κοτζιά-Ν. Πόποσκι αύριο στη Ν. Υόρκη
  • [17] Δήμαρχος Ζηρού: Σε έλλειψη ενημέρωσης οφείλονται οι αντιδράσεις για τα προσφυγόπουλα

  • [01] Για «κουτοπονηριές» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Ν. Δένδιας

    Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, κατηγορώντας την ότι με «κουτοπονηριές» επιχειρεί να παρουσιάσει την τροποποιητική σύμβαση του περασμένου Ιουνίου για την αξιοποίηση του Ελληνικού, «ως τάχα βελτιωτική της αρχικής σύμβασης του 2014».

    «Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έχει αποδομηθεί, βρίσκεται σε οδό αποχώρησης, μετακινούμενη ολοένα από την απάτη προς τη σκέτη απάτη», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

    Ακόμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σχολίασε και τα όσα ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός Πολιτισμού, Αλέξανδρος Μπαλτάς, ότι η πορεία προς το σοσιαλισμό απαιτεί στρατηγικές υποχωρήσεις, καλώντας τον να ξεκαθαρίσει «αν τελικά η επένδυση στο Ελληνικό είναι ωφέλιμο έργο ή στρατηγική υποχώρηση».

    Ο κ. Δένδιας υποστήριξε ακόμα, ότι «δεν είναι μέρες για να μιλά ο υπουργός περί ηθικού πλεονεκτήματος» ενώ έκανε λόγο για απόλυτη αδυναμία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της διαπλοκής.

    «Το 2004 ηττηθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τη διαπλοκή, οφείλουμε να το παραδεχθούμε καθαρά. Θα ήμασταν πρόθυμοι να συμφωνούσαμε μαζί σας τις παραμέτρους, ώστε να διεξάγουμε αυτόν τον αγώνα. Αλλά ο κ. Καλογρίτσας είναι το όπλο κατά της διαπλοκής στη χώρα; Με αυτόν θα αλλάξουμε το σκηνικό; Το θέμα της Τράπεζας Αττικής είναι θέμα αδιάφορο για σας; Το να δανειοδοτείται κάποιος για να αγοράσει μια τηλεοπτική άδεια είναι ηθικό; Εξαιρετικά εύκαμπτη ηθική στις οποιεσδήποτε βουλήσεις και διαθέσεις.

    Η χώρα έχει διαλυθεί παντελώς. Δεν είναι μόνο θέμα ηθικής ή ανηθικότητας, είναι θέμα απόλυτης αδυναμίας της κυβέρνησης» τόνισε χαρακτηριστικά.

    [02] Δ. Κουτσούμπας: Η σύμβαση του Ελληνικού είναι η «ΣΥΡΙΖΑίικη εκδοχή του αριστερού ξεπουλήματος»

    «ΣΥΡΙΖΑίικη εκδοχή του αριστερού ξεπουλήματος» χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας τη σύμβαση του Ελληνικού, επισημαίνοντας πως είναι απολύτως συνυφασμένη με τις επιλογές της διετούς διακυβέρνησης σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα και τα νομοσχέδια, αρχής γενομένης από το τρίτο μνημόνιο. Όπως είπε - κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια - στόχος είναι να μεγαλώνουν τα κέρδη του κεφαλαίου και των ομίλων που κατασπαράζουν τη σάρκα της Ελλάδας, σε αγαστή συνεργασία με τους ευρωενωσιακούς εταίρους και τα άλλα «ευαγή ιδρύματα του καπιταλισμού».

    Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι ο επενδυτικός όμιλος Λάτση, που έχει αναλάβει το έργο, έχει ξεκινήσει μια εκτεταμένη προπαγανδιστική εκστρατεία προκειμένου να πείσουν τα λαϊκά στρώματα της περιοχής του Ελληνικού και γενικότερα της Αττικής να αποδεχτούν και να αγκαλιάσουν το έργο, έχοντας σε αυτό «μια σκανδαλώδη στήριξη από κυβερνητικά στελέχη αλλά και όλο το φάσμα των αστικών πολιτικών δυνάμεων, που δεν κρύβουν την ταύτισή τους με την ΣΥΡΙΖΑίικη εκδοχή του αριστερού ξεπουλήματος».

    «Γι αυτό άλλωστε είναι και κάλπικη η αντιπαράθεση μεταξύ τους. Εστιάζεται μόνο στα θέματα διαφθοράς και αποτελεσματικότητας της διαχείρισης», αιτιολόγησε, επικαλούμενος ως πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα των τηλεοπτικών αδειών όπου «η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως δήθεν κάθαρση του τηλεοπτικού τοπίου την αμφίβολη αντικατάσταση ορισμένων καναλαρχών από άλλους, που τους έχουν και τους θεωρούν οι ίδιοι, άλλους υπόδικους, άλλους νέους κρατικούς εργολάβους βοσκοτοπίων κλπ» όταν η ενημέρωση εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια του κεφαλαίου και εκεί θα μείνει.

    [03] Τις δυνατότητες διεύρυνσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας συζήτησαν ο Δ. Μάρδας και ο Κοσοβάρος ομόλογός του Β. Μουρτεζάι

    Τις δυνατότητες διεύρυνσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας συζήτησαν κατά τη σημερινή συνάντησή τους, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας και ο Κοσοβάρος υφυπουργό Εξωτερικών, Βάλον Μουρτεζάι.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δύο υφυπουργοί συμφώνησαν να διοργανωθεί συνάντηση στην Αθήνα εκπροσώπων του κατασκευαστικού κλάδου του Κοσόβου με ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, καθώς και εταιρείες παραγωγής και εμπορίας δομικών υλικών. Σκοπός της συνάντησης θα είναι να διερευνηθούν οι δυνατότητες συμπράξεων, με σκοπό την ανάληψη έργων στο πλαίσιο του υπό διαμόρφωση προγράμματος δημοπράτησης έργων υποδομής στο Κόσοβο.

    Ακόμη, συμφωνήθηκε να επισκεφθούν την Πρίστινα εκπρόσωποι ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της φαρμακοβιομηχανίας.

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο κ. Μουρτεζάι, με γνώμονα την πρόσφατη ενεργοποίηση της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης Κοσόβου-Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την αξιοποίηση των ευκαιριών διμερούς συνεργασίας που προκύπτουν από αυτή. Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο υφυπουργοί συμφώνησαν να διερευνήσουν τη δυνατότητα μεταφοράς τεχνογνωσίας στον τομέα της αγροτικής οικονομίας.

    [04] Ευ. Τσακαλώτος: Λάθος της αντιπολίτευσης να επενδύει στην πτώση της κυβέρνησης

    Επίθεση στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας την ότι έχει πολύ θράσος να επενδύει στην πτώση της κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι έχει λάθος στρατηγική να επενδύει στην ελπίδα ότι σύντομα θα πέσει, γιατί πολύ γρήγορα, όπως είπε, θα διαψευστεί.

    «Ιστορικά στην Ευρώπη, η Αριστερά πηγαίνει καλά, όχι όταν χειροτερεύει ο οικονομικός δείκτης, αλλά όταν αρχίζει να ανεβαίνει. Ο κόσμος φοβάται όταν χειροτερεύουν οι οικονομικοί δείκτες και έχει συντηρητικά αντανακλαστικά. Εμπιστεύεται την Αριστερά όταν ανεβαίνει ο οικονομικός δείκτης, γιατί ξέρει ότι θα διαχειριστεί την ανάπτυξη με πιο δίκαιο τρόπο. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εμείς, με όλους τους περιορισμούς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος στη παρέμβασή του στη Βουλή και υπεραμυνόμενος της σύμβασης για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

    Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στη ΝΔ, σημειώνοντας ότι το «Μάστερ Πλαν», για το οποίο διατείνεται ότι είχε συμφωνήσει με τους επενδυτές, δεν ήταν δεσμευτικό.

    «Άρα, εδώ μιλάμε ότι θα είναι ανοιχτό. Και αυτό είναι μια νίκη. Θα έχει το Ελληνικό μια ?ανοιχτή αυλή? για τους πολίτες. Για τη ΝΔ όμως αυτές οι αλλαγές δεν υπάρχουν», σημείωσε.

    Απαντώντας δε, στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη, που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ως αντιπολίτευση έλεγε ότι δεν θα εγκαταλείψει την μάχη για να γίνει ανοιχτό στους πολίτες το πάρκο του Ελληνικού, ο κ. Τσακαλώτος αντέτεινε ότι αυτό ακριβώς κατοχυρώνει η νέα τροποποιητική σύμβαση που κατάφερε η σημερινή κυβέρνηση και η οποία προβλέπει σε ένα μεγάλο κομμάτι γης, ελεύθερη κοινόχρηστη πρόσβαση στους πολίτες, μέχρι τη θάλασσα.

    [05] Εγκύκλιο για τη χορήγηση του πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας, εξέδωσε το ΥΠΟΙΚ

    Αναλυτικές οδηγίες και διευκρινίσεις σχετικά με τη χορήγηση του πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας δίνει με εγκύκλιο το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα, στην εγκύκλιο διευκρινίζονται θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στις οφειλές που λαμβάνονται υπόψη για τη χορήγηση αποδεικτικού, στα ποσοστά και τα ποσά παρακράτησης που τίθενται επί του αποδεικτικού.

    Αναλυτικότερα στην εγκύκλιο διευκρινίζονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

    - Για τη χορήγηση του αποδεικτικού ενημερότητας λαμβάνονται υπόψη οι ληξιπρόθεσμες, άνω των 30 ευρώ, βεβαιωμένες οφειλές στη Φορολογική Διοίκηση (Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, Ελεγκτικά Κέντρα, Τελωνεία) - τόσο προς το Δημόσιο όσο και υπέρ τρίτων (Ν.Π.Δ.Δ., κλπ) - για τις οποίες έχει ευθύνη καταβολής ο φορολογούμενος, σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές και άλλες διατάξεις.

    - Μόνη η ύπαρξη βεβαιωμένων μη ληξιπρόθεσμων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση, δεν εμποδίζει τη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας, με την επιφύλαξη των διατάξεων περί συμψηφισμού.

    - Κατά την εξόφληση τίτλων πληρωμής, ανεξαρτήτως ύψους ποσού (ακόμη και στις περιπτώσεις κάτω των χιλίων πεντακοσίων -1.500- ευρώ κατά τις οποίες δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας) πρέπει να ελέγχεται η τυχόν συνδρομή των προϋποθέσεων του συμψηφισμού

    - Στις περιπτώσεις που ζητείται αποδεικτικό ενημερότητας για μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος επ' αυτού, και υφίσταται συνολική βεβαιωμένη οφειλή άνω των τριάντα ευρώ, στην αίτηση και επί του αποδεικτικού ενημερότητας αναγράφεται ο αριθμός ταυτότητας ακινήτου (ΑΤΑΚ), ή εφόσον δεν υφίσταται, οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που ταυτοποιεί το ακίνητο το οποίο θα μεταβιβαστεί ή επί του οποίου θα συσταθεί εμπράγματο δικαίωμα.

    - Στις περιπτώσεις που ζητείται αποδεικτικό ενημερότητας για είσπραξη χρημάτων και υφίσταται συνολική βεβαιωμένη οφειλή άνω των τριάντα ευρώ, στην αίτηση αναγράφεται το στοιχείο του τίτλου πληρωμής ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο ταυτοποιεί την συγκεκριμένη πληρωμή

    - Στις περιπτώσεις που το αποδεικτικό ενημερότητας εκδίδεται με τον όρο της παρακράτησης για είσπραξη χρημάτων, το στοιχείο του τίτλου πληρωμής αναγράφεται επί του αποδεικτικού ενημερότητας.

    Σε ότι αφορά τα ποσοστά και ποσά παρακράτησης που τίθενται επί του αποδεικτικού στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι:

    - Στην περίπτωση κατά την οποία χορηγείται αποδεικτικό ενημερότητας για είσπραξη χρημάτων ή για μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπραγμάτου δικαιώματος επ'αυτού και υφίστανται βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής, τίθεται υποχρεωτικά ο όρος της παρακράτησης,

    - Κατά τη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας με τον όρο της παρακράτησης το συνολικό ποσό της παρακράτησης δεν μπορεί να υπερβαίνει το σύνολο των ληξιπροθέσμων οφειλών. Συνεπώς, τυχόν μη ληξιπρόθεσμη οφειλή που τελεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής δεν συμπεριλαμβάνεται σε τυχόν παρακράτηση επί του αποδεικτικού. Σημειώνεται ότι οι βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές σε καθεστώς αναστολής είσπραξης δύναται να παρακρατηθούν, μόνο εάν ζητηθεί από τον οφειλέτη.

    - Στις περιπτώσεις που το αποδεικτικό ενημερότητας ζητείται για είσπραξη χρημάτων από φορείς της Κεντρικής Διοίκησης και συντρέχουν οι προϋποθέσεις του συμψηφισμού, το συνολικό ποσοστό παρακράτησης είναι υποχρεωτικά 100% επί της είσπραξης και μέχρι του ύψους των βεβαιωμένων προς στη Φορολογική Διοίκηση οφειλών του δικαιούχου των απαιτήσεων κατά του Δημοσίου (ληξιπροθέσμων και μη, καθώς και σε καθεστώς αναστολής είσπραξης).

    - Σε περίπτωση τήρησης περισσότερων της μίας ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής, το ελάχιστο προς παρακράτηση ποσό πρέπει να αντιστοιχεί στην κάλυψη τουλάχιστον των αντίστοιχων δόσεων κάθε μίας ρύθμισης.

    Διαβάστε επίσης:

    ΓΓΔΕ: H ύπαρξη μη ληξιπρόθεσμων οφειλών δεν εμποδίζει την χορήγηση φορολογικής ενημερότητας

    [06] Όλα τα παιδιά έχουν ίσα δικαιώματα στην μάθηση τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας

    Η θέση και η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Φιλιππιάδας για το ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, δεν ανταποκρίνεται στην κρίση του συνόλου των μελών, υποστηρίζουν οικογένειες των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο σχολείο και όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, "πριν τη γενική συνέλευση, δεν έπρεπε να βγει ανακοίνωση". Αναφερόμενοι στα γεγονότα των προηγούμενων ημερών, θα πουν ότι αμέσως μετά τον Αγιασμό - ο οποίος συνέπεσε και με τα εγκαίνια του σχολικού κτηρίου- μέλη του Δ.Σ. κάλεσαν όσους γονείς βρίσκονταν στο προαύλιο του σχολείου, στην αίθουσα συγκεντρώσεων, όπου από τον απερχόμενο πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου αναγνώστηκε προσχέδιο του επίμαχου κειμένου. Μάλιστα, ζητήθηκε από τους παρευρισκόμενους να κάνουν διορθώσεις ή και παρεμβάσεις. Να σημειωθεί πως απόψε στις 8 το βράδυ αναμένεται να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του Συλλόγου με θέμα «τη φημολογούμενη ένταξη των προσφυγόπουλων» στο σχολείο. "Είναι αυτονόητο, πως όλα τα παιδιά έχουν ίσα δικαιώματα στην μάθηση", επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Γιώργος Γιολδάσης. Ωστόσο, αναφέρει ότι "προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια επίσημη εγκύκλιος σχετικά με την ένταξη των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό σύστημα από το Υπουργείο Παιδείας"

    Τη διαβεβαίωση ότι στη δομή της Φιλιππιάδας, όλα τα προσφυγόπουλα έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας, δίνει ο συντονιστής του Κέντρου Φιλοξενίας, Μιλτιάδης Κλάπας, με αφορμή τη θέση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού. Ο συντονιστής της δομής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζει ότι ο εμβολισμός έγινε με την εποπτεία Διεθνών Οργανισμών και των Γιατρών του Κόσμου, ενώ επισημαίνει πως υπάρχουν καρτέλες υγείας για τα προσφυγόπουλα και ότι είναι ενήμερο και το ΚΕΕΛΠΝΟ για τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει. Ο κ. Κλάπας, χαρακτήρισε κακή πληροφόρηση τη φημολογία για επικίνδυνες ασθένειες στο κέντρο, διαβεβαίωσε πως στους έξι μήνες λειτουργίας του Κέντρου δεν υπήρξε περιστατικό που ενέπνευσε ανησυχία και σημείωσε πως η δομή βρίσκεται υπό την παρακολούθηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, γιατρών του ΕΣΥ και του αεροπορικού αποσπάσματος Ακτίου.

    Ενδιαφέρον για τις συνθήκες διαβίωσης στη δομή φιλοξενίας επέδειξαν τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου των Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Φιλιππιάδας και μαζί με τον διευθυντή του σχολείου επισκέφτηκαν το παλιό στρατόπεδο Πετροπουλάκη. Μαζί με τον συντονιστή περιηγηθήκαν στους χώρους και όπως λέει ο κ. Κλάπας, έλαβαν απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσαν και κατανόησαν πως δεν υπάρχουν ζητήματα υγείας.

    Σημαντική προσπάθεια στο θέμα της εκπαίδευσης, όπως υπογραμμίζει ο κ. Κλάπας, είναι η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο πλαίσιο προγράμματος κατά το οποίο τις πρωινές ώρες γίνονται μαθήματα στα ελληνικά σε παιδάκια, εφήβους και μεγαλύτερους. Ήδη, δασκάλα,νηπιαγωγός, φιλόλογος και γυμνάστρια, με το κοινωφελές πρόγραμμα των δομών προσφύγων του ΟΑΕΔ, προσφέρουν υπηρεσίες στη δομή και από την Δευτέρα ξεκίνησαν τα μαθήματα προκειμένου να αλλάξει η ψυχολογία των προσφυγόπουλων και να προετοιμαστούν για την εκπαίδευση σε σχολεία.

    Εν τω μεταξύ, το Δ.Σ του Συλλόγου του 2ου Δημοτικού Φιλιππιάδας δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λέγοντας «ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Προσωρινά, μας καλύπτει η ανακοίνωση μας».

    Η μικρή κοινωνία της Φιλιππιάδας τους τελευταίους έξι μήνες συνυπάρχει αρμονικά με τους πρόσφυγες. Αυτό αναφέρουν οι κάτοικοι, οι οποίοι τους έχουν υποστηρίξει από την πρώτη μέρα στο παλιό στρατόπεδο Πετροπουλάκη. Ο ιερέας, Χρήστος Μάνθος, που έζησε 10 χρόνια μετανάστης στην Γερμανία, θεωρεί ότι όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση και τα προσφυγόπουλα πρέπει, στο πλαίσιο της προετοιμασίας, να ξεκινήσουν να μαθαίνουν τα ελληνικά. Όσο για το ζήτημα της θρησκείας, ο ιερέας λέει πως η διαχείρισή του πρέπει να γίνει με ευαισθησία και εξυπνάδα, ώστε να αποφευχθούν ακραία φαινόμενα.

    [07] «Ομπρέλα» της Θεσσαλονίκης για τις πλημμύρες παραμένει το Σέιχ Σου

    "Ομπρέλα" προστασίας στη Θεσσαλονίκη "ανοίγει" διαχρονικά το δάσος του Σέιχ Σου, που απορροφάει μεγάλη ποσότητα υδάτων, διαφυλάσσοντας την πόλη από μεγάλες πλημμύρες. Αν και κάηκε μεγάλο μέρος του το 1997, έγιναν επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα και η κατάσταση παραμένει υπό έλεγχο, όμως θα προκύψουν προβλήματα αν το δάσος ξανακαεί.

    "Το δάσος λειτουργεί ακόμα προστατευτικά, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η περιφερειακή οδός και ο δρόμος προς τον Δενδροπόταμο που πλημμυρίζουν σε ισχυρές βροχοπτώσεις", ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Τομέας Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος, Μάριος Βαφειάδης.

    "Ειδικά για την περιφερειακή, δημιουργείται πρόβλημα σε κάποια πρανή με κοκκινόχωμα, που είναι κάθετα και διαβρώνονται με τις βροχές" εξηγεί.

    Λόγω της ρυμοτομίας της, στη Θεσσαλονίκη -σύμφωνα με τον καθηγητή- δεν πλημμυρίζουν περιοχές που βρίσκονται στην Άνω Πόλη και σε μεγάλες κλίσεις, όπως η περιοχή πάνω από την οδό Εγνατία ή, ακόμη περισσότερο, πάνω από την οδό Αγίου Δημητρίου.

    "Ωστόσο", διευκρινίζει, "το νερό που συγκεντρώνουν εκεί οι αγωγοί κατεβαίνει "φουσκωμένο" και ορμητικό και πολλές φορές "πετάει" τα καπάκια από τα φρεάτια που βρίσκονται χαμηλά στην πόλη, κάτω από την οδό Τσιμισκή, στη Νέα παραλία, ή στην οδό Βασιλίσσης Όλγας", λέει ο κ.Βαφειάδης, αποδίδοντας το γεγονός στη διάμετρο των αγωγών και σε ενδεχόμενες εμφράξεις.

    [08] Βίαιες συγκρούσεις στη Β. Καρολίνα μετά τον φόνο Αφροαμερικανού από αστυνομικούς

    Τουλάχιστον 12 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της τάξης στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, μετά τον θάνατο ενός Αφροαμερικανού που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν επίσης Αφροαμερικανό αστυνομικό.

    Τοπικά μέσα ενημέρωσης και πηγές στην αστυνομία ανέφεραν ότι έχει τραυματιστεί επίσης αδιευκρίνιστος αριθμός διαδηλωτών.

    Τις πρώτες πρωινές ώρες τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει και η Εθνική Οδός 85, όπου έγιναν τα επεισόδια, είχε δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Charlotte Observer.

    Αφορμή για τα επεισόδια στάθηκε ο φόνος του Κιθ Λαμόντ Σκοτ, 43 ετών. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στο σημείο όπου πυροβολήθηκε ο άνδρας αυτός, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως "Οι ζωές των μαύρων μετράνε" και φωνάζοντας το σύνθημα "Χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη".

    Σύμφωνα με την αστυνομία ο Σκοτ κρατούσε ένα όπλο όταν πλησίασε μια ομάδα αστυνομικών σε ένα πάρκινγκ της πόλης. Η δήμαρχος του Σάρλοτ Τζένιφερ Ρόμπερτς υποσχέθηκε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τις ενέργειες του αστυνομικού Μπρέντλεϊ Βίνσον, ο οποίος εντάχθηκε στο σώμα το 2014. "Η κοινότητα δικαιούται απαντήσεις και θα ακολουθήσει μια πλήρης έρευνα" ανέφερε στο Twitter, προσθέτοντας, σε επόμενη ανάρτησή της, ότι "και η ίδια θέλει απαντήσεις".

    Στις συγκρούσεις "τραυματίστηκαν περίπου 12 αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας φέρει τραύμα στο κεφάλι από πέτρα" ανέφερε η αστυνομία του Σάρλοτ-Μέκλενμπουργκ.

    [09] Τουλάχιστον 29 νεκροί από ναυάγιο σκάφους με 600 μετανάστες στην Αίγυπτο

    Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο ενός σκάφους που μετέφερε μετανάστες, κοντά στις αιγυπτιακές ακτές.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο Mena, στο πλοίο αυτό επέβαιναν συνολικά 600 άνθρωποι, εκ των οποίων έχουν διασωθεί οι 150.

    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Χάλεντ Μεγκάχεντ έκανε λόγο για τρεις τραυματίες.

    Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είναι σε εξέλιξη, προκειμένου να εντοπιστούν και άλλοι επιζώντες.

    Το πλοιάριο αναποδογύρισε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στη θαλάσσια περιοχής της Ροζέτας, μιας πόλης στο Δέλτα του Νείλου.

    Οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες ήταν Αιγύπτιοι, Σύροι και Αφρικανοί μετανάστες, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

    [10] «Αναγκαία η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», δηλώνει η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής

    «Δεν ξέρω αν τελικά θα επιτευχθεί, αλλά θεωρώ αναγκαία την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, για να δοθεί στην Ελλάδα μια προοπτική ανάκαμψης», δήλωσε η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Παράλληλα, τόνισε ότι «η Σύνοδος της Αθήνας ήταν σίγουρα σημαντική, διότι είναι βασικό να τυχαίνουν εμβάθυνσης μια σειρά θεμάτων».

    «Δεν υπάρχει αντιπαράθεση με τις χώρες του Βίζεγκραντ. Στην Ευρώπη προκύπτει με έμφαση το οικονομικό θέμα, το οποίο αφορά κυρίως τις χώρες του Βορρά και του Νότου, και το μεταναστευτικό. Στην περίπτωση αυτή, η συζήτηση αναπτύσσεται ανάμεσα στις ανατολικές και δυτικές χώρες της ηπείρου. Η Σύνοδος της Αθήνας επέτρεψε να διαφανούν κοινές λύσεις, δεν υπέσκαψε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, αλλά μπόρεσε να συνεισφέρει στο να καθοριστούν κάποια αιτήματα σε πολιτικό επίπεδο», προσέθεσε η κ. Μπολντρίνι.

    Όσον αφορά την πολιτική της λιτότητας, η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής την χαρακτήρισε «άκρως καταστρεπτική», από τη στιγμή που «δεν στήριξε την ανάπτυξη και δημιούργησε μίσος, λαϊκισμό και συναισθήματα εκδίκησης».

    [11] ΚΑΣ: «Πράσινο φως» για την αποκατάσταση περιοχών του βορείου τείχους της Ακρόπολης

    Μελέτες για την αποκατάσταση περιοχών του βορείου τείχους της Ακρόπολης, που πρέπει να συντηρηθούν για λόγους στατικότητας και ασφάλειας, εγκρίθηκαν χτες από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

    Μια από αυτές τις περιοχές βρίσκεται βορειανατολικά της βόρειας πρόστασης του Ερεχθείου, όπου σώζονται σημαντικές μαρτυρίες: Αρχιτεκτονικά μέλη από τον αρχαϊκό ναό και τον προ-Παρθενώνα, όπως η σειρά των αράβδωτων σπονδύλων, τα οποία ενσωματώθηκαν κατά τη Θεμιστόκλεια οχύρωση και είναι σήμερα ορατά από απόσταση, το στηθαίο (πάνω μέρος) του κλασικού τείχους (της εποχής του Θεμιστοκλή) σε πλήρες ύψος, καθώς και λαξεύματα στην εσωτερική πλευρά, τα οποία αποτελούν τεκμήρια για την αυλή του Ερεχθείου (από την οποία δεν σώζονται παρά μόνο ίχνη της, όπως η πώρινη θεμελίωσή της).

    Η περιοχή πάσχει κυρίως από διαβρώσεις και οξειδώσεις που δημιουργήθηκαν από τα σιδερένια στοιχεία τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά τις αποκαταστάσεις του Ν. Μπαλάνου, όπως συνδετήρες και λάμες στους οριζοντίους αρμούς, ενώ τα τσιμεντοκονιάματα για τη συγκράτηση των διαβρωμένων μελών επιδείνωσαν την κατάσταση. Οι προτάσεις που πήραν το «πράσινο φως» αποσκοπούν στην αποκατάσταση της περιοχής, στην εξασφάλιση της στατικής επάρκειας και στην αισθητική αναβάθμισή της.

    [12] Διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τα γλυπτά του Παρθενώνα

    «Τα γλυπτά του Παρθενώνος: 200 χρόνια από την ιδιοποίησή τους από το Βρετανικό Μουσείο» είναι ο τίτλος του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου που διοργανώνει ο «Σύλλογος των Αθηναίων» στο Μουσείο της Ακροπόλεως, το Σάββατο, 24 και την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016.

    Στο συνέδριο, το οποίο τίθεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου, θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι, αναστηλωτές - μηχανικοίκαι έγκριτοι νομικοί, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των νεώτερων ερευνών και των τελευταίων εξελίξεων που αφορούν τα γλυπτά του Παρθενώνα. Επίσης, για πρώτη φορά σχεδόν μετά από δυο δεκαετίες, θα παραστούν εκπρόσωποι από 14 Εθνικές Επιτροπές χωρών που υποστηρίζουν την επιστροφή τους, ενώ θα ανανεωθεί -μέσω αρχαιρεσιών και σε διεθνές επίπεδο- η λειτουργία της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διεκδίκηση και Επιστροφή των Γλυπτών, γνωστή ως IARPS (InternationalAssociationfortheReunificationoftheParthenonSculptures).

    Νέα στοιχεία από τα αρχεία του Λόρδου Έλγιν, ο τρόπος που τεμαχίστηκε η Ζωφόρος του Παρθενώνος, τα αρχιτεκτονικά μέλη που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο και τα προβλήματα αντικαταστάσεως τους, το ναυάγιο του Μέντορα και η έρευνα στα Οθωμανικά Αρχεία της Κωνσταντινουπόλεως, είναι μερικά από τα θέματα των επιστημονικών παρουσιάσεων. Επίσης παρουσιάζεται το πλήθος των νομικών πτυχών του θέματος. Οι διαλέξεις αναμένεται αφενός να πλουτίσουν τις γνώσεις μας και αφετέρου να αναζωογονήσουν καθοριστικά τις συζητήσεις περί του υπέρτατου μνημείου της αθηναϊκής Ακροπόλεως.

    Τα αποτελέσματα των εργασιών του συνεδρίου θα εκδοθούν και θα παραδοθούν στη δημοσιότητα και στον επιστημονικό κόσμο, ενώ το πρόγραμμα και το υλικό, φωτογραφικό και μη, θα διατεθεί μέσω του site του Συλλόγου των Αθηναίωνhttp://www.syllogostonathinaion.gr/, καθώς επίσης και βιντεοσκόπηση και οπτικοαουστικό των ομιλιών των συνέδρων.

    Από την ίδρυσή του το 1895, ο «Σύλλογος των Αθηναίων» στοχεύει στη φροντίδα διασώσεως και συντηρήσεων των μνημείων και των έργων τέχνης που συνδέονται με την ιστορία των Αθηνών, στη διατήρηση της αθηναϊκής παραδόσεως, στην προστασία των θησαυρών της πόλεως και στην προαγωγή των τοπικών ζητημάτων και του πολιτισμού. Επίσης, στα ιδρυτικά του μέλη συμμετείχαν απόγονοι των Αθηναίων, οι οποίοι αντιστάθηκαν στη σύληση του Παρθενώνος από τον λόρδο Έλγιν. Στις προγραμματισμένες δράσεις του έχουν ενταχθεί η στενότερη συνεργασία με τις Εθνικές Επιτροπές και η στήριξη των ενεργειών τους, καθώς και η δημιουργία ντοκιμαντέρ με θέμα το ταξίδι των Γλυπτών από τον Παρθενώνα μέχρι το Βρετανικό Μουσείο.

    [13] «Πρόσφυγες του '22 στην Αττική και το Αγρίνιο» στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου

    Οι πρώτες δύσκολες μέρες των Μικρασιατών προσφύγων του '22, στη νέα τους ζωή στην Ελλάδα και η προσπάθειά τους για αποκατάσταση και ένταξη, είναι το θέμα της έκθεσης «Πρόσφυγες του '22 στην Αττική και το Αγρίνιο», στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου, από τις 2 Οκτωβρίου.

    Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής και αποτελεί συνέχεια της πρώτης, που είχε παρουσιαστεί πριν μια δεκαετία, με τίτλο «Η αττική γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του '22», στην Αθήνα, στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής.

    Η παρουσίασή της στο Αγρίνιο συμπληρώνεται με πολύτιμο φωτογραφικό υλικό του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας, δημιουργώντας μια νέα έκθεση όπου καταγράφεται και αποτυπώνεται, μέσα από φωτογραφίες, έγγραφα και χάρτες, η διπλή εμπειρία της υποδοχής των προσφύγων του 1922: Από τη μία στην Αττική και από την άλλη στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.

    Οι φωτογραφικές μαρτυρίες ανασυνθέτουν την εικόνα της νέας πραγματικότητας που διαμορφώθηκε στις δύο περιοχές, με την άφιξη των προσφύγων και φωτίζουν προσωπικές ιστορίες προσφυγιάς.

    Η έκθεση «Πρόσφυγες του '22 στην Αττική και το Αγρίνιο» θα διαρκέσει έως 30 Οκτωβρίου.

    [14] Η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ χωρίζουν και στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τισό

    Το μουσείο της Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι τοποθέτησε σε διαφορετικά σημεία τις κέρινες φιγούρες της Αντζελίνα Τζολί και του Μπρατ Πιτ, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του χωρισμού του διάσημου ζευγαριού.

    «Αντιδράσαμε γρήγορα στη χθεσινή είδηση για το χωρισμό της Αντζελίνα Τζολί και του Μπραντ Πιτ και τα σχέδία τους για διαζύγιο, αποτυπώνοντας το χωρισμό και στις κέρινες φιγούρες», ανέφερε εκπρόσωπος του μουσείου.

    «Οι κέρινες φιγούρες, που δημιουργήθηκαν το 2013, χωρίστηκαν και τώρα βρίσκονται σε σεβαστή απόσταση η μία από την άλλη. Η Αντζελίνα βρίσκεται κοντά στη Νικόλ Κίντμαν και ο Μπραντ Πιτ στον πολλάκις συμπρωταγωνιστή του Μόργκαν Φρίμαν».

    [15] «Θα πει κάτι ο κ. Μητσοτάκης για τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ από την Τράπεζα Αττικής;»

    «Θα βρει κάτι να πει ο κ. Μητσοτάκης για τα θαλασσοδάνεια που έχει πάρει το κόμμα του από την Τράπεζα Αττικής;», ρωτούν κυβερνητικές πηγές, στηλιτεύοντας τη στάση της ΝΔ και του προέδρου της, απέναντι στην κυβέρνηση.

    Συγκεκριμένα, πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν σκωπτικά πως «όταν ο κ. Μητσοτάκης έλεγε στη ΔΕΘ ότι είναι αδιανόητο ?μια Τράπεζα, με διοίκηση φιλική προς την κυβέρνηση, να δίνει δάνεια χωρίς τραπεζικά κριτήρια? προφανώς δεν αναφερόταν στα θαλασσοδάνεια που έχει πάρει το ίδιο του το κόμμα από την Τράπεζα Αττικής».

    «Να, όμως, που όλα έρχονται στο φως», συμπληρώνουν, για να σημειώσουν πως «σύμφωνα με στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα από το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχουν φεσώσει με 13 εκατ. ευρώ, την Τράπεζα Αττικής, για την οποία σήμερα υποτίθεται ότι κόπτονται».

    Κατόπιν αυτών, οι ίδιες πηγές ρωτούν: «Έχει να απαντήσει κάτι ο κ. Μητσοτάκης για τις συνθήκες υπό τις οποίες χορηγήθηκαν αυτά τα θαλασσοδάνεια; Θα μας πει πότε και πώς προτίθεται να επιστρέψει τα χρήματα; Ή εφαρμόζει την «Συμφωνία Αλήθειας» όπου τον βολεύει;».

    [16] Διμερής συνάντηση Ν. Κοτζιά-Ν. Πόποσκι αύριο στη Ν. Υόρκη

    Διμερής συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικόλα Πόποσκι, συνάντηση με εβραϊκές οργανώσεις των ΗΠΑ και συμμετοχή στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ συνθέτουν το αυριανό αυτοτελές πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 71ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

    Εκτός όμως των δικών του επαφών ο κ. Κοτζιάς θα συμμετάσχει, αύριο, και στις συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τόσο με τον πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ρουχανί όσο και με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν και θα λάβει επίσης μέρος στη Σύνοδο της Ολομέλειας της Συνόδου της ΓΣ του ΟΗΕ, όπου θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες του Έλληνα πρωθυπουργού, καθώς και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

    Τέλος, ο κ. Κοτζιάς θα συνοδεύσει τον κ. Τσίπρα στο επίσημο δείπνο που παραθέτουν προς τιμήν του εκπρόσωποι ομογενειακών οργανώσεων.

    [17] Δήμαρχος Ζηρού: Σε έλλειψη ενημέρωσης οφείλονται οι αντιδράσεις για τα προσφυγόπουλα

    Στην έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης από το υπουργείο Παιδείας αποδίδει ο δήμαρχος Ζηρού Θεσπρωτίας, Νίκος Καλαντζής, τις αντιδράσεις γονέων δημοτικού σχολείου της περιοχής, οι οποίοι αντιδρούν στο θέμα της υποδοχής προσφυγόπουλων στο σχολείο.

    "Ένας γονιός που έχει το παιδί του στο σχολείο εύλογα ανησυχεί πώς θα τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής των παιδιών των προσφύγων", είπε, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM", ο κ. Καλαντζής ο οποίος υπογράμμισε, ωστόσο, ότι "χαρακτηρισμοί ξενοφοβικοί και φασιστικοί δεν χωρούν σε αυτή τη πόλη".

    Χαρακτήρισε μέρος μιας γενικότερης συζήτησης το ζήτημα της υποδοχής νεαρών προσφύγων σε ελληνικά σχολεία -"πρέπει να το δούμε γενικότερα το πώς λειτουργεί η κοινωνία σε σχέση με τα θέματα των προσφύγων", ανέφερε- και τόνισε ότι η Φιλιππιάδα είναι η μόνη πόλη στους νομούς Πρέβεζας, Άρτας και Θεσπρωτίας, η οποία φιλοξενεί πρόσφυγες.

    Υπενθύμισε, δε, ότι στο κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή φιλοξενούνται περί τους 420 πρόσφυγες -μεταξύ αυτών και 200 παιδιά κάτω των 10 ετών- και επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 350 με 400 παιδιά στα δημοτικά σχολεία, ωστόσο παραδέχτηκε ότι το θέμα της γενικότερης ενσωμάτωσης προσφύγων στην τοπική κοινωνία εμφανίζει δυσκολίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 September 2016 - 14:32:27 UTC