Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση δεν θέλει να τα αλλάξει όλα, θέλει να τα ελέγξει όλα
  • [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Το σχέδιο που προτείναμε είναι απολύτως εφαρμόσιμο
  • [03] Κατάθεση στεφάνου από τον ΠτΔ, για τη Γενοκτονία των Ελλήνων Μ. Ασίας
  • [04] Το ΕΜΠ ανοίγει τις πύλες του στη «Βραδιά του Ερευνητή»
  • [05] Ορθοπεταλιές με φούστα και τακούνια!
  • [06] Δύο συλλήψεις για την επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, στην περιοχή του Πολυτεχνείου
  • [07] Έκρηξη στο Μανχάταν: Οι αρχές εντόπισαν έναν πιθανό δεύτερο μηχανισμό
  • [08] Έκρηξη σε κτίριο κοντά στη Βαρκελόνη, ένας νεκρός και 14 τραυματίες
  • [09] Βαρουφάκης και Die Linke: Δημιουργία ενός προοδευτικού ευρωπαϊκού κινήματος κατά της Δεξιάς
  • [10] Μ. Σχοινάς: Θα βρεθούν οι λύσεις που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να μείνει συνεπής στον δρόμο της σταθερότητας
  • [11] «Η απάντηση του Κ. Μητσοτάκη στην κρίση είναι να ανεβάζει φάρμακα βιβλία, εφημερίδες και εισιτήρια θεάτρου από το 6% στο 11%»
  • [12] Αλέξης Τσίπρας: Κοινωνική λεηλασία οι προτάσεις Μητσοτάκη
  • [13] Δ. Κουτσούμπας:Είναι απαράδεκτο να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα
  • [14] Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι στη Μινεσότα

  • [01] Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση δεν θέλει να τα αλλάξει όλα, θέλει να τα ελέγξει όλα

    «Αμφισβητούμε ότι αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο πρωθυπουργός μπορούν να βγάλουν την χώρα από τα αδιέξοδα της κρίσης. Άλλη Κυβέρνηση και άλλο Πρωθυπουργό. Αυτό όμως που προέχει είναι να συμφωνήσουμε επιτέλους σε μια εθνική γραμμή και να την υπηρετήσουμε πριν να είναι αργά. Αυτή την εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης με ευρεία κοινοβουλευτική και λαϊκή στήριξη μπορεί να την υλοποιήσει», δηλώνει η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News.

    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτει ότι είναι αυτονόητο ότι ο σημερινός πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι επικεφαλής μιας τέτοιας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης. «Κανένας μόνος του ή με κυβερνητικό εταίρο τσόντα δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση» συμπληρώνει και απευθυνόμενη τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ διαμηνύει να μην προεξοφλούν την στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην επόμενη Βουλή, εάν αποφασίσουν να παίξουν το μέλλον της χώρας κορώνα - γράμματα.

    «Η κυβέρνηση διολισθαίνει σε καθεστωτικές νοοτροπίες και πρακτικές. Δεν θέλει να τα αλλάξει όλα, θέλει να τα ελέγξει όλα. Όσο υποχωρεί κοινωνικά και απομονώνεται πολιτικά, τόσο παρεκτρέπεται θεσμικά. Στη Θεσσαλονίκη στη συνέντευξη τύπου ο Πρωθυπουργός έδειξε αυτή τη καθεστωτική του αντίληψη», επισημαίνει η Φώφη Γεννηματά.

    Για τις εξελίξεις στην υπόθεση της συνεργασίας στο χώρο της Κεντροαριστεράς δηλώνει ότι παραμένει ανοικτή στον διάλογο με το Ποτάμι κι άλλες δυνάμεις υπό την προϋπόθεση ότι ο ενιαίος φορέας της Κεντροαριστεράς εξ ορισμού δεν μπορεί να αποτελεί παράρτημα ή συμπλήρωμα ή προνομιακό σύμμαχο, ούτε της ΝΔ ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ.

    «Τα παραπάνω είναι βασικές στρατηγικού χαρακτήρα επιλογές στις οποίες θα επιμείνουμε. Συνεπώς όποιες εκκλήσεις και προσκλήσεις δεν απαντούν στα βασικά αυτά πολιτικά ζητήματα μόνο ως προσχηματικές μπορούν να εκληφθούν», τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

    [02] Κυρ. Μητσοτάκης: Το σχέδιο που προτείναμε είναι απολύτως εφαρμόσιμο

    Πρότεινα ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής κοστολόγησα το ύψος του οικονομικού προγράμματος, κατά συνέπεια το σχέδιο που προτείναμε είναι απολύτως εφαρμόσιμο, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την χθεσινοβραδινή ομιλία του στη ΔΕΘ, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που δίνει αυτή την ώρα.

    Είπα όμως ότι αυτό θα γίνει υπό την προϋπόθεση να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους το ύψος των πλεονασμάτων. Πιστεύουμε ότι μπορούμε γιατί είμαστε αξιόπιστοι. Μπορούμε να τους πείσουμε, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

    Οι εκλογές έχουν ένα κόστος αλλά η παραμονή της κυβέρνησης είναι ακόμα πιο ακριβή

    Ένας τρόπος υπάρχει ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, με τις εκλογές, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, όχι μόνο γα την οικονομία αλλά γιατί υπονομεύει τους θεσμούς, πρόσθεσε για να συνπληρώσει στη συνέχεια: Έχω μιλήσει εκτεταμένα για αυτό έχω στείλει επιστολή στον πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου Νίκο Βούτση ότι η Βουλή λειτουργεί στα όρια της συνταγματικότητας. Οι εκλογές έχουν ένα κόστος αλλά η παραμονή της Κυβέρνησης είναι ακόμα πιο ακριβή» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

    Λόγω των καθυστερήσεων δεν έχουν εισπραχθεί 2,8 δισ. ευρώ

    Για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ενώ ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το τρίτο πρόγραμμα, καθυστέρησε 8 μήνες να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση με αποτέλεσμα τον κόφτη.Υπάρχουν 2,8 δισ. ευρώ που δεν έχουν ακόμα εκταμιευθεί λόγω των καθυστερήσεων, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και εξέφρασε την απορία για την καθυστέρηση.

    Και σε περίπτωση αυτοδυναμίας θα αναζητήσω ευρύτερες συμμαχίες για να προχωρήσει ένα γενναίο μεταρρυθμιστικό έργο

    Ο πρόεδρος της ΝΔ ερωτηθείς για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, είπε ότι δεν βιάζεται εκείνος για εκλογές αλλά το 85% των πολιτών.Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι και σε περίπτωση αυτοδυναμίας θα αναζητήσει ευρύτερες συμμαχίες για να προχωρήσει ένα γενναίο μεταρρυθμιστικό έργο.

    [03] Κατάθεση στεφάνου από τον ΠτΔ, για τη Γενοκτονία των Ελλήνων Μ. Ασίας

    Επιμνημόσυνη δέηση για τη μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Καθεδρικό Ναών Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

    Κατόπιν, ο κ. Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ σε δήλωσή του τόνισε: «Σήμερα εκπληρώνουμε ένα οφειλόμενο ιερό χρέος, το οποίο πηγάζει από την ιστορία του Ελληνικού Έθνους και από την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων του 1998. Αιωνία η μνήμη των σεπτών θυμάτων της στυγερής Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας»

    [04] Το ΕΜΠ ανοίγει τις πύλες του στη «Βραδιά του Ερευνητή»

    Την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη, 30 του μήνα, 1.500.000 επισκέπτες σε περισσότερες από 300 Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή, σε ένα θεσμό που κρατά 11 χρόνια. Βασικός στόχος της Βραδιάς είναι η προβολή και ανάδειξη του έργου των ερευνητών και της σπουδαιότητας του ρόλου τους στην επιστήμη και την κοινωνία στο ευρύ κοινό.

    Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ανοίγει τις πύλες του και φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, διοργανώνοντας τη Βραδιά του Ερευνητή, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 στο εμβληματικό κτίριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων του Πολυτεχνείου από τις πέντε το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.

    Σημειώνεται ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη

    Το ιστορικό κτίριο Αβέρωφ στο Πολυτεχνείο στην Πατησίων, υπόδειγμα αρχιτεκτονικής και αποκατάστασης, φιλοξενεί ιδανικά τη μοναδική ευκαιρία για το ευρύ κοινό να δει ταυτόχρονα, μια μόνο βραδιά το χρόνο, σημαντικά καινοτόμα ερευνητικά επιτεύγματα από όλες τις Σχολές του Πολυτεχνείου, που στεγάζονται στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

    [05] Ορθοπεταλιές με φούστα και τακούνια!

    Κομψές καλοντυμένες κυρίες με τα ποδήλατά τους θα πλημμυρίσουν σήμερα το απόγευμα το κέντρο της Αθήνας. Φορώντας φούστα και τακούνια θα κάνουν μια απογευματινή βόλτα 5 χιλιομέτρων, στο πλαίσιο του Athens Skirt Ride. «Έχουμε ετοιμάσει κάτι ξεχωριστό για τις ποδηλάτισσες της πόλης» δηλώνει ο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπεύθυνος του 7ου Athens Bike Festival, Σπύρος Παπαγεωργίου.

    Όπως διευκρινίζει, «υπάρχει αυστηρός κανονισμός για τις κοπέλες που συμμετέχουν να είναι καλοντυμένες, διότι αυτό που θέλουμε να δείξουμε ότι το ποδήλατο μπορεί να αποτελεί μέσο μετακίνησης στην καθημερινότητά μας. Ότι είναι κάτι φυσικό και απλό». Μοναδική προϋπόθεση για την ποδηλατοβόλτα είναι εκτός από την κομψή εμφάνιση, η καλή διάθεση και το κέφι. «Έρχονται κυρίες όλων των ηλικιών. Έχουμε σταθερά μια φανατική κυρία 65 ετών που έρχεται πάντα καλοντυμένη, με το σκυλάκι της και πάντα με ένα χαμόγελο έτοιμη για δράση» προσθέτει ο κ. Παπαγεωργίου.

    Οι ποδηλάτισσες θα ξεκινήσουν από την Τεχνόπολη στο Γκάζι, θα προχωρήσουν στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κατόπιν στην οδό της Βασ. Αμαλίας, θα κατέβουν προς την Καραγιώργη Σερβίας κι από κει θα κατευθυνθούν στην Ερμού και θα επιστρέψουν στην Τεχνόπολη.

    [06] Δύο συλλήψεις για την επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, στην περιοχή του Πολυτεχνείου

    Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που έγιναν τα ξημερώματα, στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου.

    Τα επεισόδια ξεκίνησαν στη 01:00, όταν περίπου τριάντα άτομα επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Αβέρωφ, ενώ στη συνέχεια έβαλαν φωτιά και έκαψαν δύο κάδους απορριμμάτων. Τα άτομα αυτά επιτέθηκαν αργότερα σε διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Πατησίων, στο ύψος της Μάρνης. Τα επεισόδια διήρκεσαν μέχρι τις 03:00, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα η Πατησίων ήταν κλειστή.

    Οι δύο συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    [07] Έκρηξη στο Μανχάταν: Οι αρχές εντόπισαν έναν πιθανό δεύτερο μηχανισμό

    Έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Τσέλσι του Μανχάταν, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον 29 ανθρώπων, μια σκόπιμη, εγκληματική ενέργεια, όπως τη χαρακτήρισαν οι αρχές, σύμφωνα με τις οποίες οι ερευνητές δεν έχουν αποδείξεις ότι υπάρχει "σύνδεση με την τρομοκρατία".

    Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο και άλλοι αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν πως οι ερευνητές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο η έκρηξη να οφείλεται σε διαρροή αερίου αλλά απέφυγαν να τη χαρακτηρίσουν βομβιστική επίθεση και αρνήθηκαν να πουν επακριβώς τι πιστεύουν ότι μπορεί να προκάλεσε την έκρηξη.

    Η αστυνομία ανέφερε ότι κατά την εξονυχιστική έρευνα που πραγματοποίησε στην περιοχή μετά την έκρηξη εντόπισε έναν πιθανό "δεύτερο μηχανισμό" τέσσερα τετράγωνα μακριά που αποτελείτο από μια χύτρα ταχύτητας στην οποία είχαν προσδεθεί καλώδια και η οποία συνδεόταν με κινητό τηλέφωνο.

    Το CNN, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, μετέδωσε πως σε κοντινή απόσταση βρέθηκε ένα κομμάτι χαρτί πάνω στο οποίο ήταν γραμμένο κάτι.

    Οι αρχές συνέστησαν στους κατοίκους που τα σπίτια τους είναι σε κοντινή απόσταση να παραμείνουν μακριά από παράθυρα με θέα τον δρόμο ως προληπτικό μέτρο και το αντικείμενο μεταφέρθηκε αργότερα με ασφάλεια στο τμήμα πυροτεχνουργών της αστυνομίας για περαιτέρω εξέταση, δήλωσε ο αστυνομικός Κρίστοφερ Πιζάνο.

    Χύτρες ταχύτητας στις οποίες είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά και πυροδοτήθηκαν με μηχανισμούς χρονομέτρησης χρησιμοποιήθηκαν από δύο αδελφούς στη Μασαχουσέτη κατά τη βομβιστική επίθεση στη διάρκεια του Μαραθωνίου της Βοστόνης το 2013 που είχε ως αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και περισσότεροι από 260 άλλοι να τραυματιστούν.

    Η έκρηξη έγινε γρήγορα θέμα στην προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων για τον Λευκό Οίκο, με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ να τη σχολιάζει κατά την εμφάνισή του σε συλλαλητήριο στο Κολοράντο.

    "Λίγο πριν κατέβω από το αεροπλάνο, βόμβα εξερράγη στη Νέα Υόρκη και κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι συμβαίνει", είπε ο Τραμπ, ώρες προτού αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης μιλήσουν δημόσια για την έκρηξη.

    "Καλύτερα να είμαστε πιο σκληροί, παιδιά".

    Η αντίπαλός του των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον έκανε μια δήλωση στο αεροπλάνο της προεκλογικής εκστρατείας της στο έδαφος στη Νέα Υόρκη, λέγοντας πως είχε ενημερωθεί για τις "βομβιστικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και στο Νιου Τζέρσεϊ". Αλλά είπε πως θα περιμένει έως ότου έχει περισσότερες πληροφορίες προτού σχολιάσει περαιτέρω.

    [08] Έκρηξη σε κτίριο κοντά στη Βαρκελόνη, ένας νεκρός και 14 τραυματίες

    Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε κτίριο στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Πρέμια ντε Μαρ, κοντά στη Βαρκελόνη, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και 14 να τραυματιστούν, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

    "Η έκρηξη σημειώθηκε το πρωί προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 14, από τους οποίους οι δύο φέρουν βαρύτατα τραύματα", ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής στη Βαρκελόνη, που βρίσκεται περίπου 20 χλμ. νοτίως του παραθαλάσσιου αυτού θέρετρου.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες που μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το επταώροφο κτίριο εκκενώθηκε ενόσω οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να προσδιορίσουν την αιτία της έκρηξης, αν αυτή οφείλετo σε ατύχημα ή σε εγκληματική ενέργεια.

    [09] Βαρουφάκης και Die Linke: Δημιουργία ενός προοδευτικού ευρωπαϊκού κινήματος κατά της Δεξιάς

    Λίγο πριν τις εκλογές για τη Γερουσία της γερμανικής πρωτεύουσας, ο Γιάνης Βαρουφάκης, η συμπρόεδρος της Αριστεράς (Die Linke) Κάτια Κίπινγκ και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος αυτού στο Βερολίνο Κλάους Λέντερερ τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας ενός προοδευτικού ευρωπαϊκού κινήματος κατά της Δεξιάς και μιας νέας ελπιδοφόρου αριστερής προοπτικής.

    Θέμα της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, η οποία έγινε χθες στο Βερολίνο, ήταν η αναζήτηση διεξόδων από την πολύπλευρη κρίση της Ευρώπης και η αναζήτηση των εναλλακτικών κατά της πολιτικής της αυστηρής λιτότητας, του κοινωνικού αποκλεισμού και των οικονομικών ανισοτήτων.

    Ο Γιάνης Βαρουφάκης κάλεσε την Αριστερά σε ενότητα. Αναφερόμενος στη δεκαετία του ΄30 υπενθύμισε ότι τότε δεν κατέστη δυνατή «η συγκρότηση μιας συμμαχία κατά της Δεξιάς». Δεν επιτρέπεται να επαναλάβουμε αυτό το λάθος, τόνισε ο κ. Βαρουφάκης. Σημαντικό για την επίτευξή της είναι να συνεργαστούν οι μαρξιστές και οι υπέρμαχοι της ελευθερίας, οι Πράσινοι και οι προοδευτικοί του Κέντρου. Οπως είπε, η εναλλακτική πρόταση στην κυρίαρχη πολιτική, η οποία οδηγεί πιο βαθιά στην οικονομική κρίση και ξυπνά τα φαντάσματα του παρελθόντος, θα αποτελείται από πολλά χρώματα.

    Εν όψει των σημερινών τοπικών εκλογών για τη Γερουσία στο Βερολίνο, η συμπρόεδρος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Κάτια Κίπινγκ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου να μην παγιδευτούν οι πολίτες από τους δεξιούς λαϊκιστές και να μην υιοθετήσουν τον τρόπο ερμηνείας των πραγμάτων του Κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

    Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές όμως, τόνισε, η δυσαρέσκεια των πολιτών θα κατευθύνεται προς τα δεξιά. Η αριστερή πολιτικός, όπως ακολούθως και ο κ. Λέντερερ, υπογράμμισε ότι η Αριστερά πρέπει να φέρει ξανά την ελπίδα.

    Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στο Βερολίνο, Κλάους Λέντερερ, επεσήμανε τον κίνδυνο της επιστροφής της πολιτικής η οποία θέλει να τοποθετούμε ή να υψώνουμε εθνικά «σκιάχτρα και φράχτες». Αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση τη λύση, τόνισε.

    Και οι δύο πολιτικοί της γερμανικής Αριστεράς κάλεσαν τους πολίτες σε μεγαλύτερη κινητοποίηση ως μοχλό πίεσης στις κεντροαριστερές κυβερνήσεις. Εάν τελικά γίνει ένας «κοκκινο-κοκκινο-πράσινος» συνασπισμός, όπως λέγεται στη Γερμανία, αποτελούμενος δηλαδή από τους σοσιαλδημοκράτες, την Αριστερά και τους Πράσινους, στο Βερολίνο, η επιτυχία του θα εξαρτηθεί από το να μην αρκεστούν οι πολίτες να βάζουν κάθε μερικά χρόνια ένα σταυρό στα ψηφοδέλτια. Η διαμαρτυρία και η συμμετοχή αποτελούν προϋποθέσεις για τις αλλαγές τις οποίες θέλει να κάνει μιας κυβέρνηση, υπογράμμισαν και οι δύο.

    Τ?ο κόμμα της γερμανικής Αριστεράς και το DiEM25 του Γιάνη Βαρουφάκη δήλωσαν στη συζήτηση πρόθυμα να προσχωρήσουν σε ένα κίνημα για «μια ειρηνική, ανοικτή Ευρώπη της αλληλεγγύης και όχι του αποκλεισμού και της εξόδου από αυτήν».

    [10] Μ. Σχοινάς: Θα βρεθούν οι λύσεις που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να μείνει συνεπής στον δρόμο της σταθερότητας

    "Θεωρώ ότι θα βρεθούν οι λύσεις που θα επιτρέψουν και στην Ελλάδα να μείνει συνεπής στο δρόμο της σταθερότητας, που θα φέρει και την ανάπτυξη, αλλά και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς να μπορέσουν να δώσουν τις διαβεβαιώσεις στις χώρες που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για το ότι η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά σε αυτή την τροχιά. Εκφράζω την ευχή μου ότι θα προκύψει γρήγορα η συμφωνία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης" δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση.

    Σε συνέντευξή του στο CNN Greece o κ. Σχοινάς ανέφερε ότι "Βρισκόμαστε ανάμεσα στην πρώτη και στη δεύτερη φάση της αξιολόγησης. Όπως κάθε φορά που υπάρχουν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις, καλό είναι να μην γίνονται σχόλια και να αφήνονται οι διαπραγματευτές να κάνουν τη δουλειά τους. Πιστεύω ότι το πρόγραμμα έχει υποχρεώσεις και για τις δύο πλευρές".

    Σε ότι αφορά την πρόταση Γιούνκερ για ευελιξία στο Σύμφωνο Σταθερότητας σημείωσε πως "από την πρώτη μέρα που ανέλαβε η Επιτροπή Γιούνκερ, ξεκαθαρίσαμε ότι το δικό μας μείγμα πρέπει να πατάει σε ?τρεις πυλώνες. Στη δημοσιονομική υπευθυνότητα και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, προσθέσαμε έναν τρίτο πυλώνα - o κ. Γιούνκερ τον ονομάζει τρίτο πνευμόνι- αυτόν των επενδύσεων. Έχετε δίκαιο όταν λέτε ότι στην Ευρώπη υπάρχουν δύο σχολές σκέψεις. Η μία που προτιμά τα δύο πρώτα στοιχεία και η άλλη που θέλει μεγαλύτερη ευλυγισία και περισσότερο άνοιγμα. Ο πρόεδρος Γιούνκερ κινήθηκε πολύ έξυπνα στην ομιλία του στο Στρασβούργο μιλώντας για την έξυπνη εφαρμογή του προγράμματος. Ανάμεσα στην ορθόδοξη εκδοχή και σε αυτήν που επιμένει σε πλήρη ευλυγισία, ο Πρόεδρος θέλει να εφαρμόσει την «έξυπνη εφαρμογή του Συμφώνου». Πιστεύω ότι οι πρόσφατες αποφάσεις μας για την Ισπανία και την Πορτογαλία καταδεικνύουν ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει τις κυβερνήσεις να προχωρήσουν στο δρόμο της ανάπτυξης. Δεν χωρά αμφιβολία ότι και η Ελλάδα μεσοπρόθεσμα έχει να κερδίσει πολλά από αυτού του τύπου την εφαρμογή του Συμφώνου".

    Για το προσφυγικό υπογράμμισε οτι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και πρόσθεσε " ο Σεπτέμβρης μας βρίσκει σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι ήμασταν πέρσι τέτοιο καιρό. Έχουμε τα hot spots που λειτουργούν κανονικά, έχουμε κοινούς τρόπους ελέγχου των εξωτερικών μας συνόρων, εκατομμύρια ευρώ που δίνονται ως βοήθεια στα κράτη μέλη της πρώτης γραμμής. Επιπλέον, σε λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσει η λειτουργία της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής, ενός από τα πιο απτά μέσα προστασίας των εξωτερικών μας συνόρων". Είπε πως ο κ Γιόυνγκερ με τον αρμόδιο επίτροπο κ Δ Αβραμόπουλο έχουν εκπονήσει ένα ολιστικό σχέδιο και συμπλήρωσε "Δεν πρέπει τα κράτη της πρώτης γραμμής να αφεθούν στην τύχη τους. Πρέπει να υπάρχουν μηχανισμοί αλληλεγγύης που θα επιτρέπουν την επανεγκατάσταση των προσφύγων που έχουν δικαίωμα στο άσυλο σε όλη την ΕΕ. Πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία αναθεώρησης της Συνθήκης του Δουβλίνου έτσι ώστε αυτοί οι μηχανισμοί αλληλεγγύης να έχουν πιο νόμιμο, πιο νομικό χαρακτήρα. Και τέλος, πρέπει να υπάρξει μια συνειδητοποίηση ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού στην Ευρώπη μετά τον Β? Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν είναι κάτι απλό για την Ευρώπη. Πρέπει οι κυβερνήσεις να εγερθούν πάνω από τους εθνικούς εγωισμούς, τους οποίους πολύ συχνά βλέπουμε για να ακολουθήσουν την κοινή ευρωπαϊκή προοπτική".

    Ερωτηθείς για την άνοδο της Ακροδεξιάς είπε πως "Η μάχη κατά των φαινομένων αυτών, δεν μπορεί να γίνει μόνο σε ένα επίπεδο γενικό και αφηρημένο, σύγκρουσης ιδεών. Αυτή η μάχη μπορεί να κερδηθεί μόνο όταν οι κυβερνήσεις και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί συντεταγμένα δώσουν λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα. Ο λαϊκισμός κερδίζεται όταν οι πολίτες βλέπουν ότι οι μετριοπαθείς δυνάμεις είναι ικανές να λύσουν συγκεκριμένα προβλήματα. Τότε και μόνο αφοπλίζονται οι λαϊκιστικές δυνάμεις".

    Αναφορικά με το μέλλον της ΕΕ μετά την σύνοδο της Μπρατισλάβα, την ομιλία Γιούνκερ για την κατάσταση της Ενωσης και τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν σημείωσε πως "Η δουλειά μας ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά αλλά να βρίσκουμε λύσεις που φέρνουν τα κράτη κοντά αλλά και που φέρνουν απτά αποτελέσματα και για τη ζωή των ευρωπαίων πολιτών στην καθημερινότητά τους. Πέρασε η εποχή που η Ευρώπη άρεσε λόγω του αξιακού της περιεχομένου. Πρέπει πλέον να αρέσει γιατί φέρνει λύσεις στα υπαρκτά προβλήματα που έχουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους".

    [11] «Η απάντηση του Κ. Μητσοτάκη στην κρίση είναι να ανεβάζει φάρμακα βιβλία, εφημερίδες και εισιτήρια θεάτρου από το 6% στο 11%»

    Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ: «Η απάντηση του κ. Μητσοτάκη στην κρίση είναι να ανεβάζει φάρμακα, βιβλία, εφημερίδες και εισιτήρια θεάτρου από το 6% στο 11%».

    [12] Αλέξης Τσίπρας: Κοινωνική λεηλασία οι προτάσεις Μητσοτάκη

    «Καλωσορίζω αυτόν τον γόνιμο διάλογο ενόψει του Συνεδρίου», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, και χαρακτήρισε πολύ σκληρή τη μάχη που έρχεται, ανοίγοντας τηδεύτερη ημέρα των εργασιών της ΚεντρικήςΕπιτροπήςτου κόμματος.

    Ο κ. Τσίπρας είπε οτι «συγκρουόμαστε με το κατεστημένο, με αυτό που τόσα χρόνια ξεζούμιζε και στα χρόνια της κρίσης λεηλάτησε την κοινωνία. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της παλιάς Ελλάδας έχουν συμμαχήσει απέναντι σε εμάς. Απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση μας. Έχουν κάθε λόγο να το κάνουν γιατί οι ολιγάρχες καταλαβαίνουν πως η κυβέρνηση μας έχει βαθιές ρίζες μέσα στην κοινωνία. Σήμερα η χώρα δεν είναι το μαύρο πρόβατό στην Ευρώπη αλλά αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Ανακάμπτουμε χωρίς να αποδεχόμαστε τη λελασία της κοινωνίας. Βγαίνουμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια».

    «Δεν ήρθαμε εδώ για να καταλάβουμε κυβερνητικές θέσεις, ήρθαμε για να τελειώσουμε με το παλιό, χωρίς ψέματα, που διαρκώς επαναλαμβάνει η ΝΔ», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα των εργασιών της ΚεντρικήςΕπιτροπήςτου κόμματος.

    Ονόμος θα εφαρμοστεί για όλους -Τελείωσαν οι προνομιακές σχέσεις της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας

    «Προφανώς ο ελληνικός λαός δεν πλέει σε πελάγη ευτυχίας, αφού δυστυχώς στο πλαίσιο αυτής της Ευρώπης, βρισκόμαστε υποχρεωμένοι σε μια περίοδο προσαρμογής», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Όταν λέγαμε πριν τις εκλογές και μετά τις εκλογές, ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί για όλους το εννοούσαμε. Τελείωσαν οι προνομιακές σχέσεις της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Κάποιοι δεν μπορούν να το αποδεχτούν ότι η δικαιοσύνη κάνει τη δουλεία της, νιώθουν τόσο άβολα που τώρα τελευταία δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Ψεύδη για την οικονομία, για τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ψεύδη για τη διαπραγμάτευση για το χρέος, για τις τηλεοπτικές άδειες».

    Οι δεσμεύσεις της Θεσσαλονίκης ισχύουν - Πολύ σύντομα θα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις για το χρέος

    Ο κ. Στουρνάρας χθες μετά τη συνάντηση μας είπε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει η ΝΔ, ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και αποσυνέδεσε την έρευνα για το ΚΕΕΛΠΝΟ με την κατάσταση της ΤτΕ και την οικονομία, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

    Οι σχέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και της εκάστοτε κυβέρνησης πρέπει να κινούνται σε πλαίσιο που να μην θέτουν σε κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι οι δεσμεύσεις που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ισχύουν. Μάλιστα τόνισε ότι πολύ σύντομα θα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις για το χρέος που θα σημάνουν το τέλος της επιτροπείας.

    Τα 246 εκατ. ευρώ για τις τηλεοπτικές συχνότητες αποτέλεσαν την ταφόπλακα των επιχειρημάτων της διαπλοκής

    Φωνάζουν στα πρωτοσέλιδα τους για καταστροφή οι επιχειρηματίες που οι επιχειρήσεις τους στηρίζονταν σε θαλασσοδάνεια που τώρα δεν μπορούν να πάρουν, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας: Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές συχνότητες, είχε ως γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Τα 246 εκατ. ευρώ αποτέλεσαν την ταφόπλακα των επιχειρημάτων της διαπλοκής. Μέχρι και το τελευταίο ευρώ, που θα βγει από τους συμπολίτες μας που θέλουν να κατέχουν συχνότητα, θα πάει στον ελληνικό λαό που έχει ανάγκη. Εάν κάποιος από τους υπερθεματιστές -δεν μας ενδιαφέρει κανένας, δεν είναι φίλος μας-δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει η να δικαιολογήσει τα χρήματα του, θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο.

    «Όργιο συκοφαντίας»η ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

    Αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός τη χαρακτήρισε «όργιο συκοφαντίας» και πρόσθεσε ότι, «στον αρχηγό της ΝΔ δεν του αρέσουν τα καθαρά πρόσωπα, του αρέσουν τα πρόσωπα της διαπλοκής. Ο Κ. Μητσοτάκης δεν εξήγγειλε μόνο πράγματα που δεν γίνονται, εξήγγειλε πράγματα επικίνδυνα και για την κοινωνία και για την οικονομία».

    Ο Κ. Μητσοτάκης είναι το αγαπημένο παιδί των δανειστών

    Προχωρήσαμε σε μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων, στις λίστες φοροδιαφυγής και πολλά άλλα, μέχρι και την απλή αναλογική, φέραμε -δεν τα καταφέραμε όμως- στο δημοσιονομικό σκέλος, όχι όμως γιατί κοροϊδέψαμε κάποιον, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπραςκαι διατύπωσε στη συνέχεια το ερώτημα «ο κ. Μητσοτάκης που μας λέει ψεύτες από το πρωί μέχρι το βράδυ, εκείνος τι έκανε;»

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΝΔ ως το αγαπημένο παιδί των δανειστών, και σημείωσε ότι έτσι θα πετύχει.

    Είναι ωραία λύση η μείωση των φόρων, όμως γιατί δεν το έκαναν όταν ήταν στην Κυβέρνηση. Όμως τότε και το κράτος σκότωναν και τους φόρους δεν μείωναν, επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας.

    Έρχεται τώρα ο κ. Μητσοτάκης και σας λέει, θα σας πως θα λύσω τα προβλήματα που εγώ σας δημιούργησα.

    Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον αρχηγό της ΝΔ να εξηγήσει τι σημαίνει για τους δασκάλους, τους γιατρούς, τους αστυνομικούς και για τα ειδικά μισθολόγια, η αναφορά του Κ. Μητσοτάκη στα 650 εκ. από τις αυξήσεις των δημοσίων υπαλλήλων και πρόσθεσε: Άκουσα τους αστυνομικούς να λένε ότι θα συλλάβουν τον Χουλιαράκη, που ψάχνει να βρει λύση. Αν θέλουν να συλλάβουν κάποιον θα τους έλεγα να πάνε στη Θεσσαλονίκη.

    Η εμμονή του κ. Μητσοτάκη με το δημόσιο θα ήταν γραφική εάν δεν ήταν επικίνδυνη, επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Μητσοτάκης με τη χθεσινή του ομιλία, θύμισε στους Έλληνες την καταστροφική πενταετία

    Σχετικά με την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας,είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε δομές που δημιουργήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και διατύπωσε τα ερωτήματα: Τι ακριβώς εννοεί, μήπως το κομμάτι που αφορά στην ανθρωπιστική κρίση; σκοπεύει να κόψει κάθε ρευστότητα σε μικρούς αγρότες και να συγκεντρωθεί όλη η παραγωγή σε λίγους;

    Να μην ξεχάσω την εμμονή του κ. Μητσοτάκη με την ΕΡΤ συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός για να επισημάνει στη συνέχεια: Θα το πούμε καθαρά, ο κ. Μητσοτάκης έχει ένα σκοπό να κόψει ό,τι μπορεί για να επιστρέψει τα πάντα στους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και να συνεχίσει την ίδια πολιτική που μας έφερε εδώ. Δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τις εργασιακές σχέσεις. Τον ευχαριστούμε θερμά για τη χθεσινή του ομιλία, γιατί θύμισε στους έλληνες την καταστροφική πενταετία, πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας.

    Η Αριστερά δεν μνπορεί να παραιτηθεί από τον αγώνα

    Το επόμενο διάσημα ενόψει του Συνεδρίου, έχουμε να σηκώσουμε στις πλάτες μας το ιστορικό καθήκον και για το κόμμα μας αλλά κυρίως για την ανασυγκρότηση της χώρας, σε οικονομία και κοινωνία. Χρειάζεται αλλαγή πορείας, τόνισε οΑλέξης Τσίπρας.

    Υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν στην πράξη στο σήμερα, οι άνθρωποι δεν διαλέγουν τις συνθήκες που θα ζουν, οι συνθήκες τους διαλέγουν, επεσήμανε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει: Δεκαοχτώ μήνες κάνουμε μια προσπάθεια, έχουμε επιλέξει να κινηθούμε με το καθήκον της πρώτης Αριστερής κυβέρνησης. Η Αριστερά δεν μπορεί να παραιτηθεί από τον αγώνα, αλλά να κερδίζει και όχι μόνο τις μάχες αλλά να κερδίζει και τον πόλεμο.

    «Ο στόχος μας ήταν η Ελλάδα να αποχτήσει δυνατή φωνή στην Ευρώπη και θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη για το τέλος της λιτότητας. Κάναμε υποχωρήσεις αλλά ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το να ζητά μια άλλη Ευρώπη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    Η πρόταση Γιούνκερ να γίνει παράδειγμα στην οικογένεια του Λαϊκού Κόμματος αλλά και στους Σοσιαλδημοκράτες

    «Πριν 2,5 χρόνια βάλαμε το ζήτημα τις κοινωνικής Ευρώπης στη μάχη των ευρωεκλογών. Το ισχυρό μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός εγγράφεται στους ευρωπαϊκούς λαούς, ανεξάρτητα από την εξέλιξη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Ως ενδεικτική, ανέφερε ο πρωθυπουργός, την τοποθέτηση Γιούνκερ, σημειώνοντας: «δεν γνωρίζω εάν θα γίνουν, όμως προτείνει μια διέξοδο σε μια προσπάθεια να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος, να γίνει παράδειγμα στην οικογένεια του Λαϊκού Κόμματος αλλά και στους Σοσιαλδημοκράτες».

    «Το τέρας της ακροδεξιάς, απειλεί σήμερα την Ευρώπη» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο προσφυγικό κύμα και την ανθρωπιά που έδειξε η Ελλάδα, όταν άλλα κράτη έκλειναν τα σύνορα.

    Θέλουμε κοινωνικό κράτος με επαρκή χρηματοδότηση - Η οικονομία βρίσκεται προ των πυλών της ανάπτυξης

    Στην οικοδόμηση του κράτους αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, λέγοντας επιχειρούμε να φτιάξουμε το κράτος με το εκλογικό σύστημα, με την αξιοκρατία, την παιδεία. Θέλουμε κοινωνικό κράτος με επαρκή χρηματοδότηση.

    Αναφερόμενος στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο πρωθυπουργός, είπε ότι φέτος παρά τα όσα λένε στα κανάλια τους, τα σχολεία άνοιξαν σε όλη την Ελλάδα με τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία στη θέση τους. Ο πρωθυπουργός έθεσε ως επόμενο στόχο τα νοσοκομεία επισημαίνοντας ότι τα ζητήματα της καθημερινότητας κάνουν τη διαφορά.

    Ο Αλ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι έχει μπροστά του θέματα σε χρόνο ενεστώτα και τόνισε ότι πρέπει να κλείσει η 2η αξιολόγηση, αν και είπε πως τα μέτρα λιτότητας δεν αποφέρουν αποτελέσματα. Εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος, καθώς είπε ότι η οικονομία βρίσκεται προ των πυλών της ανάπτυξης.

    Χρειαζόμαστε την κοινωνία μαζί μας και έναν ΣΥΡΙΖΑ δυνατό και ενωμένο

    Ανοιχτό κάλεσμα στην κοινωνία, έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναλύοντας την ατζέντα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν πρέπει να αναλωθούμε μεταξύ μας και στο ποιους θα ψηφίσουμε αλλά να ακούσουμε τον κόσμο, τις εμπειρίες και τις αγωνίες τους»υπογράμμισε.

    Αποτυχημένο μοντέλο εργασίας χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας ότι συνέβη στο παρελθόν και ζήτησε να στηριχτεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο παραγωγικό μοντέλο για να μη βλέπουμε τους νέους μας με τα μεταπτυχιακά να εγκαταλείπουν τη χώρα.

    «Δεν θέλουμε απλά να επιβιώσουμε από την επιτροπεία, ο Ευκλείδης, τα καταφέρνει καλά άλλωστε σε αυτό, αλλά χρειαζόμαστε την κοινωνία μαζί μας και ένα ΣΥΡΙΖΑ δυνατό και ενωμένο, ένα ΣΥΡΙΖΑ που να μπορεί να ανταποκριθεί ως πολιτικός φορές στις νέες ανάγκες, χωρίς να διαγράψουμε κομμάτια της ιστορίας μας»επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

    Απευθυνόμενος στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ζήτησε: «Να μιλήσουμε με τους νέους να τους δώσουμε τις λύσεις. Να δώσουμε ώθηση σε αυτή τη μάχη μέσω του συνεδρίου. Ανοιχτές συνελεύσεις, να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση».

    Δεν γίνεται οι Αριστεροί μπροστά στην προβοκάτσια να κιοτεύουμε

    Αναφερόμενος στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και ενόψει του Συνεδρίου, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπραςτόνισε: «Δεν γίνεται οι Αριστεροί μπροστά στην προβοκάτσια να κιοτεύουμε. Δεν ζητάμε πιστοποιητικά πολιτικών - αριστερών φρονημάτων. Όσοι θέλουν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια είναι ευπρόσδεκτοι. Να αξιοποιήσουμε όλο το στελεχιακό μας δυναμικό, να ενημερώσουμε τον κόσμο».

    Το κόμμα χρειάζεται να αναπτύξει συγκεκριμένες θέσεις για τη νέα γενιά, είπε ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική επί του θέματος έθεσε στόχο να μπει τέλος στην «εξαγωγή»επιστημόνων στο εξωτερικό.

    «Θέτουμε τηνεολαία ως λύση του προβλήματος», επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Έχουμε μπροστά μας μάχες καθημερινές, επιλέξαμε να αγωνιστούμε από θέσεις ευθύνης και όχι ως σχολιαστές των εξελίξεων. Ο δρόμος που έχουμε επιλέξει είναι δύσβατος, αλλά ο προορισμός δεν είναι άλλος από τους αγώνες για την ειρήνη, την πρόοδο και τη δημοκρατία».

    Για εμάς, αντίθετα με τον ποιητή, σημασία έχει ο προορισμός, είπε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: Οι μέρες αυτές μας απέδειξαν κάτι: τα σκυλιά ουρλιάζουνε αλλά το καραβάνι προχωρά. Θα τα καταφέρουμε

    [13] Δ. Κουτσούμπας:Είναι απαράδεκτο να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα

    «Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις άλλες εγκληματικές ενέργειες της ΧΑ, κατά συνδικαλιστών, κατά μεταναστών, είναι απαράδεκτο να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι δολοφόνοι, όπως και όσοι τους καθοδήγησαν ιδεολογικά, πολιτικά, επιχειρησιακά σ? αυτές τις δολοφονίες και τις εγκληματικές πράξεις, είναι απαράδεκτο να μην έχει ολοκληρωθεί η δίκη της ΧΑ», τόνισε ο γγ της ΚΕ το ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις του στην αντιφασιστική συναυλία που οργάνωσε η ΚΝΕ, και επισήμανε τις «τεράστιες πολιτικές ευθύνες» των κυβερνήσεων «και η σημερινή για τους 20 μήνες που κυβερνά, αλλά και η προηγούμενη για τους αντίστοιχους μήνες που κυβερνούσε, μετά από αυτά τα τραγικά επεισόδια».

    «Αυτή τη στιγμή, αυτό που θέλουμε να δώσουμε ως μήνυμα, είναι ότι εξακολουθούν να είναι επίκαιρα τα λόγια του ποιητή Φώντα Λάδη, που τα έκανε τραγούδι ο Θάνος Μικρούτσικος "το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον"», κατέληξε ο γγ του ΚΚΕ.

    [14] Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι στη Μινεσότα

    Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου (πρωινές ώρες σήμερα, ώρα Ελλάδας) με μαχαίρι σε ένα εμπορικό κέντρο της πολιτείας Μινεσότα (βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες), από έναν επιτιθέμενο ο οποίος σκοτώθηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Ο δράστης της επίθεσης "έκανε αναφορές στον Αλλάχ", δήλωσε ο Μπλερ Άντερσον, επικεφαλής της αστυνομίας του Σεντ Κλάουντ, μιας πόλης που βρίσκεται περίπου 100 χλμ. βορειοδυτικά της Μινεάπολης και όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση στο εμπορικό κέντρο Crossroads.

    "Επιβεβαιώσαμε ότι ρώτησε τουλάχιστον ένα πρόσωπο αν είναι μουσουλμάνος προτού του επιτεθεί", πρόσθεσε. Ο δράστης σκοτώθηκε από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας.

    Ο Άντερσον υπογράμμισε πως η έρευνα είναι σε εξέλιξη. "Δεν μπορώ να πω τώρα αν πρόκειται ή όχι για τρομοκρατική επίθεση γιατί δεν το γνωρίζουμε", είπε.

    Πολλοί τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 September 2016 - 10:32:22 UTC