Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολάντ και Μέρκελ θέλουν να εργαστούν από κοινού με στόχο την "επιτυχία" της ΕΕ
  • [02] Γ. Κατρούγκαλος: Οι λύσεις που θα δοθούν στην διαπραγμάτευση θα γυρίσουν τη χώρα στην κοινωνική Ευρώπη
  • [03] Το Grexit δεν θεωρείται πλέον ένα πιθανό σενάριο, υποστηρίζει η τράπεζα Citi που επινόησε τον όρο αυτό
  • [04] Πρόεδρος της Attica Bank ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης
  • [05] Παρατείνεται (3-6 μήνες) η πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών, στις περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα
  • [06] Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων στην Ολομέλεια του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες
  • [07] Η Ευρώπη απειλείται με "διάλυση", οι "27" αναζητούν ένα νέο ξεκίνημα μετά το Brexit
  • [08] Αυστρία: Μειώνεται το προβάδισμα του υποψήφιου της Ακροδεξιάς
  • [09] Συρία: Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν για να υποστηρίξουν τις τουρκικές δυνάμεις
  • [10] Κύπρος: Η Λευκωσία δεν έχει δεχθεί πίεση από καμιά χώρα, δηλώνει ο Ιωάννης Κασουλίδης
  • [11] Η Κίνα εκτόξευσε τον δεύτερο «μίνι» διαστημικό σταθμό της Τιανγκόνγκ-2
  • [12] Ανεπιτυχής η σύνοδος, δεν άλλαξε τη μεταναστευτική πολιτική των Βρυξελλών, υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας
  • [13] Φρ. Ολάντ: Η Σύνοδος της Μπρατισλάβα έδειξε ότι η ΕΕ μπορεί να προχωρήσει μπροστά μετά το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit
  • [14] Π.Καμμένος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Διακόπτονται οι εργασίες στo στρατόπεδο στην περιοχή Λεμονού - Λέσβου

  • [01] Ολάντ και Μέρκελ θέλουν να εργαστούν από κοινού με στόχο την "επιτυχία" της ΕΕ

    Η Γερμανία και η Γαλλία θα εργαστούν από κοινού «πολύ εντατικά» και με στόχο την «επιτυχία» της Ευρώπης, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στη Μπρατισλάβα, χωρίς τη συμμετοχή της Βρετανίας.

    «Η Γαλλία και η Γερμανία θα εργαστούν πολύ εντατικά τους επόμενους μήνες προκειμένου όλο αυτό να στεφθεί από επιτυχία» επισήμανε η Μέρκελ, αφού παρουσίασε μαζί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τον κατάλογο των προτεραιοτήτων των επόμενων μηνών, όπως καθορίστηκε από τους 27 της Ένωσης, σε μια κοινή συνέντευξη τύπου.

    Η Άγγελα Μέρκελ πρόσθεσε ότι η ΕΕ χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη και συνεργασία, τις αξίες βάσει των οποίων ιδρύθηκε η Ένωση το 1957.

    «Η Γαλλία και η Γερμανία θα συνεχίσουν να εγγυώνται ότι θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε συγκεκριμένα μέτρα» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, σε αυτήν την κοινή συνέντευξη τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο που είχε συμβολικό χαρακτήρα σε μια περίοδο όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση διανύει μια κρίση, ιδίως μετά το σοκ της απόφασης των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ.

    Μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, «ήταν πολύ σημαντικό να επιδείξουμε ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα συνέβαλαν με όλες τους τις δυνάμεις στην επιτυχία" της Συνόδου της Μπρατισλάβας, εξήγησε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους.

    [02] Γ. Κατρούγκαλος: Οι λύσεις που θα δοθούν στην διαπραγμάτευση θα γυρίσουν τη χώρα στην κοινωνική Ευρώπη

    «Θέλουμε να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα στους "σημαιοφόρους" του νεοφιλελευθερισμού ότι στην επερχόμενη διαπραγμάτευση οι λύσεις που θα δοθούν, θα είναι στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου και θα αφορούν την επιστροφή των μεταρρυθμίσεων αυτών που ξαναγυρίζουν τη χώρα στην κοινωνική Ευρώπη».

    Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους, πριν από την έναρξη του διεθνούς συνεδρίου, που διοργανώνει το υπουργείο Εργασίας, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

    Πρακτικά, όπως είπε, αυτό σημαίνει επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων. «Παράλληλα, με τη μεγάλη συζήτηση που γίνεται σήμερα στη Συνάντηση Κορυφής στην Μπρατισλάβα», είπε, «στέλνουμε ένα μήνυμα ότι η Ευρώπη θα παραμείνει κοινωνική, δεν θα γίνει, όπως θέλουν μερικοί, μία αγορά ελεύθερη που θα μοιάζει με τον καπιταλισμό του 19ου αιώνα».

    Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε επίσης ότι το συνέδριο καθυστέρησε, λόγω αντιδράσεων. «Και αυτές οι δυνάμεις είναι κομμάτι της ευρωπαϊκής κοινωνίας» υπογράμμισε. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η ευρωπαϊκή κοινωνία δεν μπορεί άλλο να αντέξει αυτόν το συνδυασμό σκληρής λιτότητας και φτωχοποίησης των τελευταίων δεκαετιών.

    «Ο λόγος που διοργανώνουμε το συνέδριο είναι γιατί εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν ευρωπαϊκές λύσεις. Πιστεύουμε ότι μπορεί να αλλάξει η Ευρώπη. Γιατί, αν η Ευρώπη χάσει την ψυχή της, που είναι το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, θα πάψει να είναι Ευρώπη και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαλυθεί» τόνισε.

    Και συνέχισε: «Έχουμε καλέσει τις δυνάμεις του κόσμου της εργασίας, αυτούς που είναι με το 99% και όχι αυτούς που είναι με το 1% που ευνοείται από τον κυρίαρχο έως σήμερα νεοφιλελευθερισμό. Έχουμε καλέσει, επίσης, τον υπουργό της Πορτογαλίας και τον υπουργό της Αυστρίας σε μία συμβολική κίνηση που δείχνει ότι δεν πρόκειται για έναν διαχωρισμό Βορρά-Νότου. Είναι εδώ η ηγεσία των ευρωπαϊκών συνδικάτων».

    Μεταξύ άλλων, ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε απολύτως ανακριβή τα σημερινά δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι απορρίφθηκε από τους εκπρόσωπους των δανειστών το σχέδιο για το «πάγωμα» των οφειλών. «Ισχύει η χθεσινή μου δήλωση στην έξοδό μου από τη διαπραγμάτευση, που είπα ότι οι δανειστές συσχετίζουν το θέμα αυτό με τις άλλες προτάσεις της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους» σχολίασε ο υπουργός Εργασίας, επισημαίνοντας ότι η σχετική διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί με τηλεδιάσκεψη, την ερχόμενη εβδομάδα».

    «Το σημερινό συνέδριο είναι σημαντικό, γιατί πραγματοποιείται ακριβώς στο ξεκίνημα της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ, σκοπός της οποίας είναι η επιστροφή της χώρας στην κοινωνική Ευρώπη, η επαναφορά του κοινωνικού διαλόγου και των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

    Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι «περιμένουμε το πόρισμα της Διεθνούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων», που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, θα αποτελέσει χρήσιμο εφαλτήριο για τη διαπραγμάτευση. «Δεν θέλουμε τίποτα παραπάνω από το σεβασμό στο ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο» ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι, γι'αυτό το λόγο, η κυβέρνηση προώθησε προς κύρωση στη Βουλή, τον Ιανουάριο, τον αναθεωρημένο ευρωπαϊκό κοινωνικό χάρτη.

    Διαβάστε επίσης:

    Δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την ημερίδα:«Συλλογικές διαπραγματεύσεις. Στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό μοντέλο και το μέλλον της εργασίας»

    ΓΣΕΒΕΕ: Αυξητική τάση εμφανίζει η αδήλωτη επιχειρηματικότητα

    ΟΑΕΔ:Ο συνδυασμός ενός σχετικά υψηλού κατώτατου μισθού με ισχυρές συλλογικές διαπραγματεύσεις, το μέσο για τη μείωση των φτωχών εργαζομένων

    Την σταδιακή αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού προτείνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης

    «Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων βρίσκεται στο τέλος της σύνταξης του πορίσματος» δήλωσε ο Ιωάννης Κουκιάδης

    [03] Το Grexit δεν θεωρείται πλέον ένα πιθανό σενάριο, υποστηρίζει η τράπεζα Citi που επινόησε τον όρο αυτό

    Η τράπεζα Citi, ο επικεφαλής οικονομολόγος της οποίας Βίλεμ Μπάτερ ήταν εκείνος που επινόησε τον όρο Grexit για να περιγράψει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δεν πιστεύει πλέον ότι αυτό το σενάριο είναι πιθανό, γράφει η εφημερίδα Financial Times.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αναλυτές της Citi θεωρούν ότι οι πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη -από το προσφυγικό μέχρι το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit και το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική Τουρκία- θα έχουν ως αποτέλεσμα τη χαλάρωση των πιέσεων στην Ελλάδα από τους πιστωτές της. Έτσι, η τράπεζα έβγαλε το Grexit από τα ενδεχόμενα "βασικά σενάρια" της για τα επόμενα 1-3 χρόνια.

    «Το πολιτικό σκηνικό τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη έχει γίνει λιγότερο πρόσφορο για πολύ αρνητικά αποτελέσματα. Κατά συνέπεια, αποσύρουμε από το βασικό σενάριό μας την πιθανότητα αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη για τα επόμενα 1-3 χρόνια», ανέφερε η επικεφαλής αναλύτρια της τράπεζας, Τζάντα Τζάνι.

    [04] Πρόεδρος της Attica Bank ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης

    Σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος, συνεχίζεται απρόσκοπτα η συναλλακτική δραστηριότητα, η εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων της Attica Bank και η αδιάκοπη και εύρυθμη λειτουργία της αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας με αφορμή δημοσιεύματα.

    Όπως αναγράφεται και στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Attica Bank στις 27/7/2016, η τράπεζα βρίσκεται σε διαδικασία αναδιοργάνωσης και η διοίκησή της επιμελείται της πλήρους συμμόρφωσης με τα ευρήματα του ελέγχου που διενεργήθηκε από μεικτό κλιμάκιο της ΕΚΤ (SSM) και της ΤτΕ.

    Σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας προέβη στην ανασύνθεση του, ώστε αυτή να συμβαδίζει πλήρως με τις αρχές της χρηστής εταιρικής διακυβέρνησης, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει στην άρση της προσωρινής απαγόρευσης της χορήγησης νέων δανείων και πιστώσεων που έχει αποφασιστεί από την ΤτΕ.

    Μετά τη σημερινή του ανασύνθεση και την παραίτηση της Άννας Πουσκούρη, έως σήμερα μη εκτελεστικού μέλους, το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας έχει ως εξής:

    - Παναγιώτης Ρουμελιώτης του Βασιλείου, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, μη εκτελεστικό μέλος.

    - Κωνσταντίνος Μακέδος του Γεωργίου, αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, μη εκτελεστικό μέλος.

    - Αθανάσιος Τσάδαρης του Χρήστου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.

    - Ιωάννης Τσακιράκης του Εμμανουήλ, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.

    - Γεράσιμος Σαπουντζόγλου του Γεωργίου, μη εκτελεστικό μέλος.

    - Γεώργιος Παναγιώτου του Νικολάου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

    - Γεώργιος Βλαχάκης του Ηρακλή, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

    - Ιωάννης Κυριακόπουλος του Δαμασκηνού, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

    - Ιωάννης Μαρμαγγιόλης του Σπυρίδωνος, μη εκτελεστικό μέλος.

    - Δημήτριος Τζαννίνης του Γεωργίου, μη εκτελεστικό μέλος.

    - Στεφανία Γεωργακάκου - Κουτσονίκου του Στυλιανού, μη εκτελεστικό, πρόσθετο μέλος δυνάμει των διατάξεων του Ν.3723/2008.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Σεπτεμβρίου 2016 πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας, όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις αναφορικά με τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου.

    Παράλληλα, η Τράπεζα έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες συγκέντρωσης των 70 εκατ. ευρώ για την κάλυψη του δυσμενούς σεναρίου της τελευταίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω τους κεφαλαιακούς δείκτες της.

    Η Attica Bank ενημερώνει επίσης ότι, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET 1 της τράπεζας, βάσει των πλέον πρόσφατων δημοσιευμένων στοιχείων της, διαμορφώνεται σε 17,64%.

    Διευκρινίζεται τέλος, ότι στην τράπεζα δεν υφίστανται εκκρεμότητες ούτε αιτήματα για νέα, σημαντικά δάνεια και πιστώσεις.

    [05] Παρατείνεται (3-6 μήνες) η πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών, στις περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

    Υπογράφηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τ. Αλεξιάδη οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες παρατείνεται από τρεις ως και έξι μήνες η πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών, φυσικών και νομικών προσώπων, που έχουν την κύρια κατοικία ή έδρα τους σε συγκεκριμένες περιοχές, λόγω των πρόσφατων καταστροφών από φυσικά φαινόμενα και λήγουν ή έληξαν μέσα στο διάστημα κήρυξης της εκάστοτε περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Για τον ίδιο λόγο παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων βεβαιωμένων οφειλών. Ακόμα, αναστέλλεται η είσπραξη των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών των ανωτέρω ως και τη λήξη κήρυξης της εκάστοτε περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    Οι αποφάσεις αυτές εκδόθηκαν, βάσει σχετικών αποφάσεων του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) το οποίο και κηρύσσει την κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, την περιοχή και το χρονικό διάστημα.

    Συγκεκριμένα οι περιοχές αυτές είναι οι:

    - Τοπικές κοινότητες Λιθίου, Βέσσας, Ελατας, Μεστών, Ολύμπων, Πυργίου για την πυρκαγιά στις 25.7 2016. Η προθεσμία παρατείνεται τρεις μήνες έως και τις 25.10.2016

    - Τοπικες κοινότητες Ομηρούπολης, και Αμανής του Δήμου Χίου της ΠΕ Χίου για την πυρκαγιά στις 25.8.2016. Η προθεσμία παρατείνεται 3 μήνες ως 30.11.2016

    - Ο Δήμος Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης της Π.Ε Θεσσαλονίκης για τις έντονες βροχοπτώσεις στις 6.9.2016. Η προθεσμία παρατείνεται για 6 μήνες ως 7.3.2017.

    - Ο Δήμος Πύργου της Π.Ε Ηλείας για τις έντονες βροχοπτώσεις 6,7,8 Σεπτεμβρίου 2016. Η προθεσμία παρατείνεται για έξι μηνός την 6.3.2017

    - Η Δημοτική Ενότητα Γυθείου και Σμήνους , η τοπική κοινότητα Κοκκάλας της Δημοτικής Ενότητας Ανατολικής Μάνης, η τοπική κοινότητα Κυρονερίου της Δυτικής Ενότητας Οιτύλου του Δήμου Ανατ. Μάνης της Π.Ε Λακωνίας για τις έντονες βροχοπτώσεις στις 7.9.2016. Η προθεσμία παρατείνεται κατά 6 μήνες ως την 7.3.2017.

    - Ο Δήμος Ηλιδας της Π.Ε. Ηλείας για τα πλημμυρικά φαινόμενα στις 6,7,8 Σεπτεμβρίου 2016 . Η προθεσμία παρατείνεται για έξι μήνες ωςτην 6.3.2017.

    - Ο Δήμος Πηνειού τη Π.Ε Ηλείας για τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις 8,9.2016 . Η προθεσμία παρατείνεται γαι 6 μήνες ως 8.3.2017

    - Ο Δήμος Θάσου της Π.Ε Θάσου για την πυρκαγιά στις 10.9.2016. Η προθεσμία παρατείνεται γαι 6 μήνες ως 10.3 2017.

    - Η Δημοτική κοινότητα Σταγείρων- Ακάνθου της τοπικής κοινότητας Ουρανούπολης και της τοπικής κοινότητας Νέων Ροδων του Δήμου Αριστοτέλη της Π.Ε Χαλκιδικής για την πυρκαγιά της 10.9.2016. Η προθεσμία παρατείνεται για 3 μήνες ως 10.12.2016.

    [06] Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων στην Ολομέλεια του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

    Μετά από 3,5 ώρες ολοκληρώθηκε η κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη χορήγηση των 4 τηλεοπτικών αδειών.

    Κατά την συνεδρίαση επικράτησε έντονη ένταση και σφοδροί διάλογοι μεταξύ των δικηγόρων των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ επίθεση δέχθηκε η εταιρεία του Ιωάννη Καλογρίτσα που έχει λάβει σχετική άδεια.

    Ακόμη, οι δικηγόροι του ΣΚΑΙ ζήτησαν από το ΣτΕ να μην καταβάλλουν την πρώτη δόση (13 με 14 εκατ. ευρώ περίπου) μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που συζητήθηκαν σήμερα.

    Ειδικότερα, σε σχηματισμό Ολομέλειας του ΣτΕ και με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, συζητήθηκαν σήμερα το απόγευμα οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Antenna, Mega Channel, Αlpha, ΣΚΑΙ και Star όπως και των τηλεοπτικών εταιρειών: 1) ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και 2) Ιωάννης - Βλαδίμηρος Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία. Αρχικά είχε καταθέσει παρέμβαση και ο τηλεοπτικός σταθμός Epsilon TV, αλλά στην συνέχεια παραιτήθηκε.

    Κατά τη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, εκτός των δικαστών και των δικηγόρων του Δημοσίου και των τηλεοπτικών σταθμών, παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Επικρατείας Ελευθέριος Κρέτσος.

    Συγκεκριμένα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι νέοι καναλάρχες στρέφονται κατά των αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης (10 Αυγούστου 2016) με τις οποίες επικυρώθηκαν οι υποψηφιότητες των τηλεοπτικών σταθμών στον επίμαχο διαγωνισμό αδειοδότησης. Δηλαδή επικυρώθηκε η συμμετοχή τους στον διαγωνισμό χορήγησης αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας».

    Παράλληλα, κατατέθηκαν και 28 παρεμβάσεις με τις οποίες οι τηλεοπτικοί σταθμοί που ήδη λειτουργούν αλλά και οι τηλεοπτικές εταιρείες που έλαβαν ήδη άδεια, στρέφονται η μία κατά της άλλης.

    Συγκεκριμένα, παρεμβάσεις έχουν καταθέσει:

    1) Η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ) η οποία κατέθεσε 3 παρεμβάσεις σε βάρος άλλων τηλεοπτικών σταθμών και νέων εταιρειών στον τηλεοπτικό χώρο.

    2) Η εταιρεία Dimera Investment Limited συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, η οποία κατέθεσε 5 παρεμβάσεις.

    3) Η τηλεοπτική εταιρεία του Ιωάννη Καλογρίτσα κατέθεσε 5 παρεμβάσεις.

    4) Η τηλεοπτική εταιρεία Αlpha κατέθεσε 4 παρεμβάσεις.

    5) Ο τηλεοπτικός σταθμός Antenna κατέθεσε 3 παρεμβάσεις.

    6) Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ κατέθεσε 5 παρεμβάσεις.

    7) Η Κυπριακή εταιρεία «Ανεξάρτητος Πάροχος Τηλεοπτικού» συμφερόντων του Γιάννη Βαρδινογιάννη κατέθεσε 3 παρεμβάσεις.

    [07] Η Ευρώπη απειλείται με "διάλυση", οι "27" αναζητούν ένα νέο ξεκίνημα μετά το Brexit

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που απειλείται με "διάλυση", βρίσκεται σε "κρίσιμη κατάσταση", προειδοποίησαν σήμερα Παρίσι και Βερολίνο στην άτυπη σύνοδο κορυφής της Μπρατισλάβας.

    Σε έναν πύργο, πάνω σε έναν λόφο που δεσπόζει στον Δούναβη, οι ηγέτες των 27 χωρών-μελών της ΕΕ (χωρίς τη Βρετανία), προσπαθούν από το πρωί να καταλήξουν σε συμφωνία για την ατζέντα της αναγέννησης του "ευρωπαϊκού σχεδίου", ωστόσο οι εκκλήσεις για περισσότερη συνεργασία φαίνεται ότι βρίσκουν αντίθετες ορισμένες χώρες.

    "Βρισκόμαστε σε κρίσιμη κατάσταση" υποστήριξε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. Πρέπει "να δείξουμε με τις πράξεις μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα", πρόσθεσε, αναφέροντας ως βασικές προτεραιότητες την ασφάλεια, την άμυνα και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

    Την ίδια βαρύτητα στην "άσχημη" κατάσταση της ΕΕ έδωσε και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. "Ο κίνδυνος διάλυσης της Ευρώπης ποτέ δεν υπήρξε τόσο μεγάλος. Μιλώ σαφώς για την επιστροφή στα (εθνικά) σύνορα, το τέλος της ελεύθερης μετακίνησης, την εγκατάλειψη του ευρώ", έγραψε στη σελίδα του στο Facebook.

    Μέρκελ και Ολάντ θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη της συνόδου, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές.

    Νωρίς το απόγευμα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ υπέβαλε στους 27 ηγέτες έναν "οδικό χάρτη" όπου καταγράφονται τα βασικά θέματα στα οποία θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα κατά τους επόμενους έξι μήνες. Το γαλλογερμανικό δίδυμο έκανε ιδιαίτερη μνεία στην επανεκίνηση της ευρωπαϊκής άμυνας, κάτι που φαίνεται ότι επιθυμούν όλες οι χώρες.

    [08] Αυστρία: Μειώνεται το προβάδισμα του υποψήφιου της Ακροδεξιάς

    Σχεδόν δυόμισι μήνες πριν την επανάληψη, στις 4 Δεκεμβρίου, του δευτέρου γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών της 22ας Μαΐου, που είχε ακυρωθεί από το Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο έπειτα από προσφυγή του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της αυστριακής εφημερίδας "΄Εστεραιχ", εμφανίζει μείωση στο προβάδισμα που διέθετε έως τώρα στις δημοσκοπήσεις ο υποψήφιος των Ελευθέρων, Νόρμπερτ Χόφερ, έναντι του υποψηφίου των Πράσινων και νικητή του δευτέρου γύρου, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

    Η δημοσκόπηση φέρει τον υποψήφιο της Ακροδεξιάς να προηγείται μεν του αντιπάλου του, με ποσοστό 51% έναντι 49%, ωστόσο, η διαφορά τους έχει μειωθεί σε σχέση με προηγούμενες δημοσκοπήσεις στις οποίες ο Νόρμπερτ Χόφερ προηγείτο με ποσοστό 53%, έναντι 47% του Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, που υπήρξε νικητής στο δεύτερο γύρο των αυστριακών προεδρικών εκλογών στις 22 Μαΐου, επικρατώντας με ποσοστό 50,3% έναντι 49,7% του Νόρμπερτ Χόφερ.

    Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της δημοσκόπησης -η οποία φέρεται να έχει ποσοστό διακύμανσης 4% -μέσα στις δύο προηγούμενες εβδομάδες παρουσιάζεται ανάκαμψη για τον υποψήφιο των Πράσινων με σταδιακή αύξηση του ποσοστού του κατά μία μονάδα ανά εβδομάδα, ενώ οι ίδιοι κάνουν λόγο για μία πιθανή αναμέτρηση "στήθος με στήθος" στις 4 Δεκεμβρίου.

    Αρχικά, ο επαναληπτικός γύρος είχε προσδιοριστεί για τις 2 Οκτωβρίου, η ανακάλυψη όπως, την περασμένη εβδομάδα, προβλημάτων στους φακέλους για τις επιστολικές ψήφους -κάτι που επικρίθηκε τόσο από τον αυστριακό όσο και το διεθνή Τύπο, ως νέο "φιάσκο"- οδήγησε το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών στην αναβολή του, που, έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ορίσθηκε για τις 4 Δεκεμβρίου.

    Ο νέος επαναληπτικός γύρος των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία, κατέστη αναγκαίος έπειτα από την απόφαση που είχε λάβει την 1η Ιουλίου το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας -αποδεχόμενο προσφυγή του Κόμματος των Ελευθέρων- για ακύρωση και επανάληψη ολόκληρης της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Μαΐου, απόφαση που αποτελεί παγκόσμια καινοτομία και αμφισβητείται από μία σειρά νομικούς, συνταγματολόγους και πολιτικούς αναλυτές ως "νομικίστικη".

    Ενόψει του επαναληπτικού γύρου, το Κόμμα των Ελευθέρων είχε διαμηνύσει με κάθε σαφήνεια, την πρόθεσή του να προσβάλει, αν κρίνει απαραίτητο, το αποτέλεσμα και αυτού του γύρου ή και άλλων γύρων, προφανώς μέχρις ότου υπάρξει ένα αποτέλεσμα αρεστό στο κόμμα.

    Οι Ελεύθεροι ισχυρίζονται πως μία εκ νέου προσφυγή, είναι πιθανή αν συμβούν και πάλι παρατυπίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός πως στην απόφαση του, το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν διαπιστώνει απολύτως καμία περίπτωση νοθείας κατά τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, αλλά κάνει απλά και μόνο λόγο για παρατυπίες που θα μπορούσαν ίσως να είχαν επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, χωρίς όμως, να εξηγεί το πώς θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

    Σύμφωνα με αναλυτές στην Βιέννη, η συνέχιση των ισχυρισμών των Ελευθέρων για δήθεν νοθεία στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών -την οποία, όπως καταγγέλλεται σήμερα από μερίδα του αυστριακού Τύπου, ακόμη και έως σήμερα δεν μπόρεσαν να τεκμηριώσουν- είναι ενδεικτική για το ό, τι το κόμμα υποδαυλίζει εκ νέου μία ανασφάλεια στον πληθυσμό και καλλιεργεί ένα αρνητικό κλίμα.

    Για άλλους παρατηρητές, αποτελεί επίσης απόδειξη ότι το κόμμα αυτό δεν σέβεται ούτε το Σύνταγμα, ούτε την Δημοκρατία, ούτε την ετυμηγορία των ψηφοφόρων, και θα επιδιώκει -προφανώς μέσω προσφυγών- την επίτευξη πλειοψηφίας έως ότου το εκλογικό αποτέλεσμα είναι υπέρ του υποψηφίου του.

    [09] Συρία: Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν για να υποστηρίξουν τις τουρκικές δυνάμεις

    Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν προκειμένου να υποστηρίξουν τις τουρκικές δυνάμεις και τις οργανώσεις της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης στις επιχειρήσεις εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία, έκανε γνωστό σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου, Τζεφ Ντέιβις.

    Αυτή η αποστολή αποφασίστηκε «έπειτα από αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος τύπου.

    Σύμφωνα με έναν αξιωματικό του αμερικανικού στρατού, οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ απαριθμούνται σε μερικές «δεκάδες».

    «Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις συνοδεύουν τις τουρκικές δυνάμεις και τις δυνάμεις της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης» στις προσπάθειές τους να απωθήσουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτος από μια περιοχή στα νότια των συνόρων Τουρκίας- Συρίας, «κοντά στην Τζαράμπλους και το Αλ Ράι» επισήμανε ο Ντέιβις.

    [10] Κύπρος: Η Λευκωσία δεν έχει δεχθεί πίεση από καμιά χώρα, δηλώνει ο Ιωάννης Κασουλίδης

    «Ουδεμία πίεση έχει ασκηθεί στην Λευκωσία από άλλη χώρα για επί της ουσίας παρέμβαση στις διαπραγματεύσεις του Κυπριακού», δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, σχολιάζοντας ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο Ιωάννης Κασουλίδης είπε πως «ίσως κάποιες δηλώσεις για λύση εντός του 2016 και η αδημονία κάποιων, να μεταφράζονται από τη Μόσχα ως επίμονη πίεση».

    Εκείνο που έχει χρησιμότητα στη δήλωση του ρωσικού υπουργείου, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, «είναι μια προειδοποίηση για να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

    Εξάλλου, ανακοίνωση του Κυπριακού ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «η ποιότητα της λύσης και το γεγονός ότι οποιαδήποτε χρονοδιαγράμματα καθορίζονται από τα αποτελέσματα στις συνομιλίες, είναι αρχές, που παραμένουν αναλλοίωτες».

    Η θέση της κυπριακής κυβέρνησης, «ήταν πάντα ότι η ποιότητα της λύσης υπερέχει σαφώς του οποιουδήποτε χρόνου εκφραζόμενης επιθυμίας για τη θετική κατάληξη των συνομιλιών».

    Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις επίμονες, όπως υποστήριξε, «προσπάθειες από δυτικούς εταίρους για εντατικοποίηση της διαδικασίας των συνομιλιών και επιβολή λύσης του Κυπριακού το συντομότερο, με κάθε τίμημα».

    [11] Η Κίνα εκτόξευσε τον δεύτερο «μίνι» διαστημικό σταθμό της Τιανγκόνγκ-2

    Η Κίνα, που τρέφει ολοένα μεγαλύτερες διαστημικές φιλοδοξίες, εκτόξευσε χθες το απόγευμα ένα δεύτερο επιστημονικό εργαστήριο, ουσιαστικά έναν ακόμη μίνι -προς το παρόν μη επανδρωμένο- διαστημικό σταθμό, τον Τιανγκόνγκ-2. Το εγχείρημα εντάσσεται στο σχέδιο της χώρας να αποκτήσει ένα μόνιμο επανδρωμένο κανονικό διαστημικό σταθμό στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

    Η εκτόξευση έγινε από το κέντρο εκτόξευσης δορυφόρων στην έρημο Γκόμπι στη βορειοδυτική Κίνα, πάνω σε ένα πύραυλο 'Λονγκ Μαρτς'. Αν όλα πάνε καλά, το βάρους εννέα τόνων, πλάτους 18 μέτρων και μήκους 15 μέτρων Tiangong-2 (σημαίνει «Ουράνιο Παλάτι» στα κινεζικά) θα τεθεί σε τροχιά σε ύψος 380 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη.

    Θα ακολουθήσουν, με τη διαστημική κάψουλαΣεντσού-11, τον επόμενο μήνα δύο Κινέζοι αστροναύτες, οι οποίοι θα μείνουν στον μικρό διαστημικό σταθμό για ένα μήνα, εκτελώντας 14 πειράματα βιολογίας (καλλιέργεια φυτών κ.α.), φυσικής (κβαντικών επικοινωνιών, μετρήσεων μικροβαρύτητας κ.α.) και διαστημικής ιατρικής, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Σινχούα. Θα δοκιμάσουν επίσης ένα ατομικό ρολόι, που χάνει μόνο ένα δευτερόλεπτο κάθε 30 εκατομμύρια χρόνια.

    [12] Ανεπιτυχής η σύνοδος, δεν άλλαξε τη μεταναστευτική πολιτική των Βρυξελλών, υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας

    Η άτυπη σύνοδος κορυφής της Μπρατισλάβααπέτυχε να αλλάξει τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθούν οι Βρυξέλλες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

    Ο Ούγγρος πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι ηγέτες των βαλκανικών χωρών και της ΕΕ θα συναντηθούν στις 24 Σεπτεμβρίου στη Βιέννη και ότι ο ίδιος έχει ως στόχο να αλλάξει την "αυτοκαταστροφική και αφελή" μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης.

    [13] Φρ. Ολάντ: Η Σύνοδος της Μπρατισλάβα έδειξε ότι η ΕΕ μπορεί να προχωρήσει μπροστά μετά το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι η άτυπη Σύνοδος της Μπρατισλάβας έδειξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να προχωρήσει μπροστά μετά την απόφαση των Βρετανών πολιτών υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ.

    [14] Π.Καμμένος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Διακόπτονται οι εργασίες στo στρατόπεδο στην περιοχή Λεμονού - Λέσβου

    Με δήλωση του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κάνει γνωστό ότι με εντολή του διακόπτονται οι συνεχιζόμενες εδώ και δυο μέρες εργασίες διαμόρφωσης σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας στην περιοχή Λεμονού βόρεια της Μυτιλήνης. Εργασίες οι οποίες προκάλεσαν την αντίδραση του Δήμου και της Περιφέρειας αλλά και άλλων φορέων της τοπικής κοινωνίας που κατήγγειλαν «εν κρυπτώ και ενάντια στα συμφωνηθέντα δημιουργία ενός ακόμα χοτ σποτ στη Μυτιλήνη».

    «Καμία εργασία δεν θα πραγματοποιηθεί στο παλιό στρατόπεδο της Λεμονούς και όλες όσες πραγματοποιήθηκαν δεν είχαν την έγκριση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις στη Λέσβο με εξαίρεση την εμπλοκή τους στα έργα και στη διαχείριση του χοτ σποτ της Μόριας ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την υπεράσπιση των εθνικών δικαίων της χώρας και πέραν τούτου ουδέν άλλο. Ο χώρος μάλιστα του παλιού στρατοπέδου της Λεμονούς συμφωνήθηκε να παραχωρηθεί άμεσα με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος στο Δήμο Λέσβου προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες λειτουργίας υπηρεσιών του» δήλωσε στο ΑΠΕ ? ΜΠΕ ο κ. Πάνος Καμμένος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 September 2016 - 18:32:30 UTC