Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Εάν η ΝΔ εκλεγεί ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες θα καταργηθεί και ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 30%»
  • [02] Τζ. Μουσκάτ: Διάσκεψη Κορυφής που βρέθηκαν λύσεις πώς πρέπει να προχωρήσουμε
  • [03] Σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας προωθεί η κυβέρνηση
  • [04] Στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών την ερχόμενη εβδομάδα
  • [05] Πρόταση παραπομπής σε δίκη των Γ.Σμπώκου, Αν. Κάντα, υπέβαλε η εισαγγελέας εφετών
  • [06] Π. Πολάκης: Ουδέποτε μεταφέρθηκαν διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ σε συνεταιριστική Τράπεζα
  • [07] ΚΕΔΕ: Δέσμευση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για ένταξη όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς
  • [08] Αντ. Κόστα:Πρέπει να στηρίξουμε την Αφρικανική Ήπειρο
  • [09] Φερνάντο Εγκιδάθου: Σημαντική πρωτοβουλία η Σύνοδος

  • [01] «Εάν η ΝΔ εκλεγεί ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες θα καταργηθεί και ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 30%»

    Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αντισυνταγματικός , δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9, απαντώντας σε ερώτηση, με αφορμή την ξεκάθαρη θέση που πήρε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, σε χθεσινή συνέντευξη, ο οποίος τόνισε ότι σε περίπτωση εκλογής της ΝΔ, ο νόμος θα καταργηθεί.

    Όπως σημείωσε ο κ. Καραγκούνης, η κυβέρνηση «έτρεξε» να κάνει τον διαγωνισμό πριν βγει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα, αποκλείοντας το αρμόδιο συνταγματικά όργανο, το ΕΣΡ, όπως σαφώς ορίζει το Σύνταγμα σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ 2.

    Ο βουλευτής επιβεβαίωσε πως σε κάθε περίπτωση η ΝΔ θα ακυρώσει τον νόμο και θα αναθέσει στο ΕΣΡ να επαναφέρει τη νομιμότητα με αυστηρούς κανόνες, όχι πλειοδοτικούς αλλά πρωτίστως ποιοτικούς. Με κανόνες που ουσιαστικά θα σπάνε τον ομφάλιο λώρο της διαπλοκής, κάτι που, είναι φανερό, δεν κάνει ο τωρινός διαγωνισμός.

    Σε αυτό το σημείο υποστήριξε πως η διαπλοκή δεν μπορεί να καταπολεμηθεί όταν οι επιχειρηματίες καλούνται να διαθέσουν τεράστια ποσά για μια άδεια διάρκειας δέκα χρόνων, που σύμφωνα με όλα τα οικονομικά δεδομένα, απαιτείται κερδοφορία άνω του 50% για να καταστούν βιώσιμα. Και βέβαια παραμένει αναπάντητο το ερώτημα τι θα γίνει με τις υποχρεώσεις των καναλιών, τα οποία, όπως προαναγγέλλουν ο κ. Παππάς και η κ. Γεροβασίλη, θα κλείσουν, πρόσθεσε.

    [02] Τζ. Μουσκάτ: Διάσκεψη Κορυφής που βρέθηκαν λύσεις πώς πρέπει να προχωρήσουμε

    Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ, ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, χαρακτήρισε τη σημερινή Σύνοδο ως «Διάσκεψη Κορυφής που βρέθηκαν λύσεις πώς πρέπει να προχωρήσουμε».

    Ο κ. Μουσκάτ εξέφρασε τη στήριξή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Σχέδιο Γιούνκερ και πρόσθεσε: «Η "κοινωνική Ευρώπη" ξεχάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα και λέμε ότι θα στηρίξουμε την εξέλιξη της Ένωσης για να επανέλθει στην ιδέα αυτή».

    [03] Σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας προωθεί η κυβέρνηση

    Ημερίδα για την παρουσίαση της πρότασης υλοποίησης του σχεδίου δράσης για την ανάπτυξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 στο «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης», στην οδό Πειραιώς 206, στον Ταύρο.

    Την ημερίδα διοργανώνουν από κοινού το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, υπό την αιγίδα της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης.

    Στην ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υφυπουργός Παιδείας Κώστας Φωτάκης, καθώς, επίσης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Θεόδωρος Φέσσας.

    Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί η μελέτη-σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας και η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Θεοδώρα Τζάκρη θα αναπτύξει τις πρωτοβουλίες-δράσεις για την υλοποίηση του σχεδίου δράσης.

    [04] Στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών την ερχόμενη εβδομάδα

    Την επόμενη εβδομάδα θα μεταβούν οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Αθήνα για προπαρασκευαστικές συναντήσεις, όπως δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη Μπρατισλάβα. O ίδιος δήλωσε «αισιόδοξος» γιατί ενώ υπάρχει ακόμα δουλειά που απομένει να γίνει και μάλιστα «απαιτητική», η Ελλάδα θα καταφέρει να μπει σε μία περίοδο «ανάπτυξης», κάνοντας πραγματικότητα το «success story».

    Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τόνισε την ανάγκη να ολοκληρωθούν το συντομότερο τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν, ώστε να ξεκινήσει έγκαιρα η δεύτερη αξιολόγηση και να προχωρήσουν, όπως έχει συμφωνηθεί, η ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους και η συμμετοχή του ΔΝΤ.

    Αναφερόμενος στα εκκρεμή προαπαιτούμενα, ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε πως τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα έχει επιταχύνει τις προσπάθειές της. «Χάθηκε κάποιος χρόνος, αλλά είναι ξεκάθαρο πως οι εν λόγω καθυστερήσεις μπορούν να εξισορροπηθούν από την ενταντικοποίηση και την επιτάχυνση των τελευταίων ημερών», υπογράμμισε ο Γάλλος επίτροπος, προσθέτοντας πως δεν χρειάζεται «δραματοποίηση της κατάστασης», καθώς υπάρχει η δυνατότητα ολοκλήρωσής τους εντός του χρονοδιαγράμματος.

    Για το ίδιο θέμα, ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε πως δεν αναλύθηκαν οι λόγοι των καθυστερήσεων, αλλά το Eurogorup επικεντρώθηκε στη σημασία που έχει η παραμονή εντός της τροχιάς του προγράμματος, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για λόγους εμπιστοσύνης που συνδέονται και με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

    Ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, ο πρόεδρος του Eurogroup επανέλαβε ότι πρόκειται για μία «ατυχή υπόθεση» και παρέπεμψε στη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, σχετικά με την ανεξαρτησία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

    Τέλος, ο Κλάους Ρέγκλιγκ, εκ μέρους του ESM, υπενθύμισε ότι από τα 10,3 δισ. ευρώ της δεύτερης δόσης του προγράμματος, τα 7,5 δισ. ευρώ έχουν, ήδη, εκταμιευθεί πριν το καλοκαίρι και απομένουν 2,8 δισ., τα οποία πρέπει να εκταμιευθούν πριν το τέλος Οκτώβρη, καθώς τότε λήγει η περίοδος διαθεσιμότητάς τους.

    [05] Πρόταση παραπομπής σε δίκη των Γ.Σμπώκου, Αν. Κάντα, υπέβαλε η εισαγγελέας εφετών

    Παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εισηγείται για έξι από τους έντεκα κατηγορούμενους, για ακόμη μία δικογραφία για τα εξοπλιστικά, που αφορά παράνομες αμοιβές κρατικών στελεχών για την προμήθεια του ρώσικου αντιαεροπορικού συστήματος OSA AMK, η εισαγγελέας εφετών, Ελισάβετ Βίδρα.

    Η εισαγγελέας, με πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών, που θα κρίνει την υπόθεση, ζητά την παραπομπή σε δίκη των επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Σμπώκου και Αντώνη Κάντα, του αντιπροσώπου του επίδικου ρωσικού συστήματος, Λάμπρου Μπαρτζώκα, των τραπεζικών στελεχών Ζαν Κλοντ Όσβαλντ και Φάνη Λυγινού, καθώς και του Ελληνοελβετού δικηγόρου, Σπύρου Μεταξά. Οι κατηγορούμενοι, ανά περίπτωση, είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

    Η εισαγγελέας κρίνει, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να κριθεί απαράδεκτη η δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία, θεωρούμενου ως συνεργάτη του κ. Σμπώκου, Γιώργου Καμάρη, καθώς και αυτή σε βάρος των χρηματιστών, Γιώργου και Πέτρου Χριστοδουλίδη, πρόσωπα που εμπλέκονται και σε άλλες δικογραφίες για εξοπλιστικά προγράμματα

    [06] Π. Πολάκης: Ουδέποτε μεταφέρθηκαν διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ σε συνεταιριστική Τράπεζα

    Ουδέποτε μεταφέρθηκαν διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ σε οποιαδήποτε συνεταιριστική Τράπεζα, ωστόσο αναζητείται η νόμιμη διαδικασία ώστε αυτό να συμβεί το συντομότερο δυνατό, απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κκ Νίκος Παναγιώτοπουλος και Χρήστος Σταϊκούρας, για «αυθαίρετη παρέμβαση κυβερνητικού στελέχους για μεταφορά χρηματικών πόρων του ΕΟΠΥΥ σε Συνεταιριστικές Τράπεζες».

    Ο κ. Πολάκης θεωρεί ότι η απάντηση βρίσκεται στην επιστολή που απέστειλε στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, η Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος και στην οποία αναφέρεται ότι επειδή το Θεσμικό και Εποπτικό πλαίσιο δεν εξαιρεί τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και τις αντιμετωπίζει ισότιμα με το υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα, είναι αμιγώς ελληνικές Τράπεζες, με τοπική λειτουργία, που στηρίζουν τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις και σε όλη τη διάρκεια της κρίσης είχαν θετική πιστωτική επέκταση προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, «όλες οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν και πρέπει να συμβάλουν και όχι να εναντιώνονται σε πολιτικές και ενέργειες που στηρίζουν την Περιφέρεια και σέβονται τη νομιμότητα».

    [07] ΚΕΔΕ: Δέσμευση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για ένταξη όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς

    Να εξαγγείλει την ένταξη των 36.000 παιδιών που έμειναν εκτός των δημοτικών παιδικών-βρεφονηπιακών σταθμών, με χρηματοδότηση από το ποσό που συγκεντρώθηκε στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, στην ομιλία του, στην 81η ΔΕΘ, ζητά από τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης.

    Ο κ. Πατούλης απέστειλε στον πρωθυπουργό σχετική επιστολή, στην οποία, μεταξύ άλλων, τονίζει πως «προτεραιότητα για μία κυβέρνηση οφείλει, σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, να είναι η ανακούφιση και η στήριξη των εργαζόμενων οικογενειών, ιδιαίτερα αυτών με χαμηλά εισοδήματα».

    Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, για την ένταξη των 36.000 παιδιών στους παιδικούς σταθμούς απαιτούνται 30.000.000 ευρώ.

    [08] Αντ. Κόστα:Πρέπει να στηρίξουμε την Αφρικανική Ήπειρο

    Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ, τόνισε ότι «θα πρέπει να υποστηρίξουμε τη συνολική μας εξωτερική πολιτική, ιδιαίτερα στις σχέσεις μας με την Αφρική».

    «Πρέπει να υποστηρίξουμε την Αφρικανική Ήπειρο» υπογράμμισε ο κ. Κόστα και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε στις καταμερισμένες ευθύνες όταν πρόκειται να δεχθούμε πρόσφυγες στα εδάφη μας».

    Επίσης, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρέπει να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία και μέσω της συνεργασίας ακτοφυλακής και συνοριοφυλακής και μέσω της κοινωνικής ένταξης, ενώ τάχθηκε υπέρ της προώθησης πολιτικής επενδύσεων, που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη και τόνωση της απασχόλησης.

    [09] Φερνάντο Εγκιδάθου: Σημαντική πρωτοβουλία η Σύνοδος

    «Ο Μαριάνο Ραχόι ήθελε να βρεθεί εδώ, δεν στάθηκε όμως δυνατόν λόγω πολιτικού χρονισμού» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπηρεσιακού πρωθυπουργού της Ισπανίας και αναπληρωτής υπουργός ΕΕ της χώρας Φερνάντο Εγκιδάθου στις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν μετά τη σύνοδο μεσογειακών χωρών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

    Ο κ. Εγκιδάθου χαρακτήρισε τη σύνοδο σημαντική πρωτοβουλία και τόνισε πως «αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος της μεσογειακής θάλασσας και πάντα υποστηρίζουμε τις συναντήσεις αυτές που αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 September 2016 - 16:32:44 UTC