Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με αφορμή την "Αυγή"
  • [02] Reuters: Η Ελλάδα πιθανόν να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγων μετά την ένταξή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ
  • [03] Στις 29 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα υπουργική συνάντηση για την ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ
  • [04] Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλου με καθηγητές και φοιτητές της Ακαδημίας Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Προεδρικό Μέγαρο
  • [05] Στο Κέντρο Εφοδιασμού προσφύγων-μεταναστών της Περιφέρειας Αττικής, ο Ζαν Κλοντ Φρεκόν
  • [06] Άμεσα μέτρα για τους πληγέντες από τη θεομηνία
  • [07] Βρυξέλλες:'Εως το τέλος Σεπτεμβρίου η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει τα 15 προαπαιτούμενα, για να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ

  • [01] Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με αφορμή την "Αυγή"

    «Η ΝΔ , το κόμμα που χρωστάει σε όποιον μιλά ελληνικά, που έχει δανειστεί πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ από τις τράπεζες και δεν θα καταφέρει να τα αποπληρώσει μέχρι να γίνει πρόεδρός της ο εγγονός του Κυριάκου Μητσοτάκη, το κόμμα που έχει φεσώσει ακόμα και τους ιδιοκτήτες των γραφείων που ενοικίαζε στη Συγγρού, έχει το θράσος να κατηγορεί την εφημερίδα Αυγή για ύποπτες πρακτικές και αδιαφάνεια» αναφέρει απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΝΔ υπό τον τίτλο «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

    «Θα τους συνιστούσαμε περισσότερη προσοχή και μελέτη των ισολογισμών της εφημερίδας, του μετοχικού κεφαλαίου της Αυγής, καθώς και των στοιχείων για το δάνειό της που αποπληρώνεται κανονικά. Με αυτόν τον τρόπο, θα βοηθηθεί και ο πρόεδρος της ΝΔ στις επόμενες "επιχειρηματικές" του κινήσεις, αφού ο ίδιοςέχει μετοχές στον Κήρυκα Χανίων και χρωστά σε τράπεζα 700.000 ευρώ που δεν αποπληρώνονται. Όσο για τις οφσόρ, καλό είναι να απευθυνθεί στον στενό σύμβουλο του κ.Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου για τεχνογνωσία"» καταλήγει η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ΝΔ.

    --Η ΝΔ

    Νωρίτερα ο εκπρόσωπος τυπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος ειχε δηλωσει: "Σήμερα, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη δανειοδότηση κομμάτων και Μ.Μ.Ε., το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε με πάταγο"

    "Αποκαλύφθηκε ότι στην Αυγή, στο καθημερινό "Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως" και "λειτουργικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ", όπως οι ίδιοι την αποκαλούν, συναντιούνται διαπλοκή, ύποπτη πρακτική, αδιαφάνεια και συναλλαγή", ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

    "Σήμερα ομολόγησαν ότι η Αυγή:

    - Έχει μέτοχο offshore που δεν ξέρουν ποιος είναι.

    - Πήρε δάνειο με μόνη εγγύηση την κυκλοφορία της.

    - Πήρε χρήματα από την κρατική επιχορήγηση του ΣΥΡΙΖΑ.

    - Πήρε πολλαπλάσιες διαφημίσεις από τις τράπεζες, μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση.

    - Πήρε αγνώστου ύψους διαφήμιση από κρατικές ΔΕΚΟ.

    Σήμερα, αποδείχθηκε ότι, στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ, μια παραδοσιακή εφημερίδα της Αριστεράς μεταλλάσσεται διαγράφοντας την ίδια της την ιστορία.

    Οι συνεπείς αριστεροί πολίτες δεν θα την αναγνωρίζουν πια.

    Τη γνωρίζουν, όμως, όλοι οι Έλληνες", συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

    [02] Reuters: Η Ελλάδα πιθανόν να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγων μετά την ένταξή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ

    Η Ελλάδα πιθανόν να προχωρήσει σε μία ή δύο μικρές εκδόσεις ομολόγων, μετά την ένταξή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), για να δοκιμάσει τη διάθεση των αγορών και να στείλει μήνυμα στους επενδυτές ότι η χώρα στέκεται στα πόδια της, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

    Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι με γνώση του θέματος δήλωσαν στο πρακτορείο Ρόιτερ ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις υπουργών για τον χρόνο των εκδόσεων, οι οποίες θα σηματοδοτούσαν την πρώτη επιστροφή της Αθήνας στις αγορές από το 2014.

    «Θα μπορούσε να είναι μία ή δύο μικρές σε μέγεθος εκδόσεις για να δοκιμάσουμε τα νερά και να έχουμε κάποια τιμολόγηση», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς να αναφερθεί στη διάρκεια των ομολόγων ή άλλες λεπτομέρειες. «Θέλουμε να εκμεταλλευθούμε την ένταξη των ομολόγων μας στο QE και τη μείωση των αποδόσεων που πιθανότατα θα ακολουθήσει», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

    Αναφορικά με το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο αξιωματούχος δήλωσε: «Η συζήτηση με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) προχωρά και εξετάζουμε μία μετατόπιση από το κυμαινόμενο επιτόκιο σε ένα σταθερό επιτόκιο για μέρος του χρέους μας».

    [03] Στις 29 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα υπουργική συνάντηση για την ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ

    Η προοπτική ηλεκτρικής διασύνδεσης με τη χρήση φυσικού αερίου μεταξύ της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ θα είναι από τα κύρια θέματα που θα τεθούν στην τριμερή συνάντηση των υπουργών Ενέργειας των τριών χωρών στην Αθήνα, στις 29 Σεπτεμβρίου.

    Η συνάντηση αυτή, σύμφωνα με δηλώσεις του Κύπριου υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική διότι αποτελεί, όπως είπε, συνέχεια της καθοριστικής συνάντησης στις αρχές του 2016 στη Λευκωσία, όπου επικυρώθηκε η διακήρυξη της Λευκωσίας για τη συνεργασία των τριών χωρών για την ενέργεια.

    Ο κ. Λακκοτρύπης επιβεβαίωσε τα χρονοδιαγράμματα σε τρεις φάσεις για το πώς θα ξεκινήσει η διασύνδεση μεταξύ των τριών χωρών.

    Βασικά, πρόσθεσε, θα προωθηθεί κοινή παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος με τη χρήση φυσικού αερίου και τη διοχέτευση του στην ΕΕ, το οποίο ο υπουργός ενέργειας χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική προοπτική.

    Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο ο αγωγός eastmed, ελληνικών συμφερόντων, ενδεχομένως να μπει σε δεύτερη φάση, σύμφωνα με δημοσιεύματα ελληνικών ΜΜΕ, ο υπουργός Ενέργειας ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει αποφασιστεί και ότι το όλο θέμα είναι στο τραπέζι προς συζήτηση.

    [04] Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλου με καθηγητές και φοιτητές της Ακαδημίας Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Προεδρικό Μέγαρο

    Η Ελλάδα συνεχίζει αταλάντευτη τον Ευρωπαϊκό της δρόμο, παρά την κρίση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο καθηγητές και φοιτητές της Ακαδημίας Ευρωπαϊκού Δικαίου, του Συμβουλίου Αντιπροσώπων της Σχολής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Διακυβέρνησης και του Προγράμματος Πρακτικής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου.

    Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, παρά τις θυσίες που έχει υποστεί ο Ελληνικός Λαός θα συνεχίσει τον ευρωπαϊκό του δρόμο και εκτίμησε ότι η Ελλάδα, όχι μόνο θα προοδεύσει αλλά στο μέτρο των δυνατοτήτων της θα συμβάλει ώστε και η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσει την κρίση που και εκείνη έχει μπροστά της.

    Ο Πρόεδρος, σημείωσε ότι δυστυχώς έχουμε υποτιμήσει στην Ευρώπη τη σημασία των θεσμών και της ενίσχυσής τους και τόνισε: «Δώσαμε μεγαλύτερη σημασία στην οικονομική ανάπτυξη, στη νομισματική ένωση αλλά αυτό είχε ως συνέπεια και η Ένωση αυτή να μην προχωρήσει όσο θα΄ πρεπε, αλλά και το δημοκρατικό κενό της ΕΕ να παραμένει μεγάλο. 'Αρα είναι μια ευκαιρία να εξάρουμε πόσο σημαντικό είναι οι κανόνες δικαίου, οι θεσμοί γενικότερα, το Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, να πρωταγωνιστήσει στην όλη πορεία, όπως είπα πριν, και της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης αλλά και της ένταξης των λοιπών χωρών της Ευρώπης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ύστερα από την κατάλληλη προετοιμασία».

    Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του θεσμικού πυλώνα της Ευρώπης, που θα βοηθήσει ώστε να αντιμετωπιστεί, ο κίνδυνος υπονόμευσης της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης: πρώτον από την οικονομική κρίση, η οποία έχει μετατρέψει ένα ζήτημα ελλείμματος σε ζήτημα δημόσιου χρέους στο σύνολο σχεδόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργεί, μεταξύ άλλων, και τεράστια προβλήματα στο εσωτερικό των κρατών μελών διευρύνοντας τις ανισότητες, και να υποσκάπτοντας το Κοινωνικό Κράτος, και δεύτερον από την κρίση Ανθρωπισμού, εξαιτίας του Προσφυγικού.

    Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος, το προσφυγικό ζήτημα δοκιμάζει την Ευρώπη και εκτίμησε ότι η Ευρώπη δεν έχει δείξει τα αντανακλαστικά Ανθρωπισμού τα οποία είναι απαραίτητα σε αυτή την περίπτωση και που αποτελούν την ίδια τη βάση του Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπενθύμισε, επίσης, ότι η Ευρώπη είναι μια Ένωση με επίκεντρο τον 'Ανθρωπο, ενώ καταδίκασε τις φοβικές νοοτροπίες ορισμένων κρατών-μελών -ευτυχώς λίγων-, όπως σημείωσε, οι οποίες αφυπνίζουν τους χειρότερους εφιάλτες που μας άφησε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος και τάχθηκε υπέρ της αντιμετώπισης του Προσφυγικού με όρους οι οποίοι όχι μόνο δεν υπονομεύουν τις ρίζες του ευρωπαϊκού πολιτισμού αλλά ενισχύουν τη σταδιακή πορεία προς την Ευρωπαϊκή ενοποίηση.

    [05] Στο Κέντρο Εφοδιασμού προσφύγων-μεταναστών της Περιφέρειας Αττικής, ο Ζαν Κλοντ Φρεκόν

    Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τη λειτουργία του Κέντρου Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού Ειδών Πρώτης Ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων/μεταναστών, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ζαν Κλοντ Φρεκόν, μετά την επίσκεψη του στο χώρο, συνοδευόμενος από την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

    Ο πρόεδρος και η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου από τον αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστο Καπάταη ο οποίος τον ενημέρωσε για τον αποτελεσματικό και άμεσο τρόπο δράσης και λειτουργίας του Κέντρου στο ζήτημα της διαχείρισης-αποστολής των ειδών.

    Το κέντρο με τη συνδρομή εθελοντών, σημείωσε ο κ. Καπάταης, συγκεντρώνει και ταξινομεί την βοήθεια η οποία προέρχεται από την αλληλεγγύη των συμπολιτών και την εταιρική ευθύνη των επιχειρήσεων και στη συνέχεια την αποστέλλει σε δομές όπου υπάρχει ανάγκη, ακόμη και εκτός Αττικής. Έχουν σταλεί, προσέθεσε, χιλιάδες τόνοι τροφίμων, ειδών υγιεινής και ρουχισμού ανάλογα με τις εκάστοτε διαμορφωμένες ανάγκες, ενώ το Κέντρο λειτουργεί επικουρικά συντρέχοντας και άλλους φορείς ή ομάδες συμπολιτών μας που χρήζουν βοήθειας.

    Για παράδειγμα ανέφερε τα κοινωνικά ιατρεία όπου αποστέλλονται φάρμακα ή τους «απόρους» νεοοσεισαχθέντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Αττικής από την επαρχία για τους οποίους η Περιφέρεια συγκεντρώνει έπιπλα και είδη οικιακής χρήσης από δωρεές καταστημάτων ή πολιτών προκειμένου να τους ενισχύσει στο νοικοκυριό που θα στήσουν.

    [06] Άμεσα μέτρα για τους πληγέντες από τη θεομηνία

    Αμεσα μέτρα υπέρ της αποκατάστασης των πληγέντων από την θεομηνία εξήγγειλε από την Καλαμάτα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ο οποίος επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και συμμετείχε σε σύσκεψη για τη αντιμετώπιση των προβλημάτων μαζί με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, τον υφυπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη.

    Ο κ. Τόσκας δήλωσε στο ΑΠΕ ?ΜΠΕ πως άκουσε τα προβλήματα των πληγέντων και διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα ότι δήθεν αποδοκιμάσθηκε το κυβερνητικό κλιμάκιο .

    Όπως ανέφερε στο Πρακτορείο οι κάτοικοι ήταν δυσαρεστημένοι με τον δήμαρχο της πόλης ο οποίος απέφυγε να εμφανισθεί και να παραστεί στις επαφές του κυβερνητικού κλιμακίου με τους πληγέντες.

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν όλες οι περιοχές της χώρας που έπληξε η κακοκαιρία

    Αυτο ανακοίνωσε απο την καλαμάτα, όπου βρέθηκε για να εξετάσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή ο αν. υπουργός Ν Τόσκας μετα την συσκεψη στο διοικητήριο της Περιφέρειας στην Καλαμάτα

    Στην σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και Υποδομών Ντίνα Νικολάκου, εκπρόσωποι του στρατού και της αστυνομίας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

    Επί της ουσίας, αποφασίστηκε να εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, που ελήφθησαν για τις καταστροφές που σημειώθηκαν στη Μεγαλόπολη, πριν από δύο μήνες, και στη Σκόπελο.

    Ακόμη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, έθεσε μετ' επιτάσεως το ζήτημα με τα προβλήματα συσσώρευσης υδάτων στον αυτοκινητόδρομο που είναι κλειστός, επισημαίνοντας ότι ο παραχωρησιούχος έχει υποχρέωση να είναι ανοικτός ο εθνικός δρόμος συνεχώς και, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ο υπουργός Υποδομών συμφώνησε με τον περιφερειάρχη και σημείωσε πως θα ελέγξει το ζήτημα αυτό και θα γίνουν όλα όσα απαιτούνται.

    Ακόμη δόθηκε εντολή να συγκροτηθούν άμεσα συνεργεία από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες δήμων και περιφέρειας και να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών σε όλα τα επίπεδα.

    Επίσης, με εντολή που έδωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, που βρίσκεται από νωρίς σήμερα στην Καλαμάτα, κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για έξι μήνες, η Καλαμάτα και όλες οι περιοχές του νομού Μεσσηνίας όπου σημειώθηκαν καταστροφές από τη θεομηνία και υπήρχε σχετικό αίτημα από τις δημοτικές αρχές.

    Επιπλέον, στη σύσκεψη εξετάστηκαν και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει τις τελευταίες ώρες με την κακοκαιρία στην περιοχή της Λακωνίας και όπως δήλωσε η κ. Νικολάκου, υπήρξε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ του περιφερειάρχη και του υπουργού Υποδομών και θα ετοιμαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης ακόμη και χρόνιων προβλημάτων της περιοχής του Ευρώτα.

    Αυτή την ώρα το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέπτεται πληγείσες περιοχές στον Πάμισο.

    ---Αποτίμηση της κατάστασης

    Τέσσερις νεκροί, (τρεις από πλημμύρες και ένας από καρδιακό πρόβλημα στο σπίτι του), καθώς και μία αγνοούμενη στην Επανομή Θεσσαλονίκης, είναι ο τραγικός απολογισμός της θεομηνίας που έπληξε από χτες την χώρα.

    Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, από τις πλημμύρες έχασαν την ζωή τους δύο γυναίκες, στα Πηγάδια Μεσσηνίας και στην Καλαμάτα και ο 90χρονος που εξέπνευσε στο σπίτι του στην Θουρία, ενώ νωρίτερα ανασύρθηκε νεκρός και ένας άνδρας που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο στην περιοχή Βλαχιώτη Λακωνίας.

    Μέσα στο τελευταίο 24ωρο, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Π.Σ. δέχτηκε εκατοντάδες κλήσεις για πλημμύρες και συγκεκριμένα, 550 στην Θεσσαλονίκη, 350 στη Μεσσηνία και 125 μέχρι τώρα στην Λακωνία.

    Τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν και διέσωσαν 24 άτομα στο νομό Θεσσαλονίκης, 29 στην Λακωνία και 21 άτομα στη Μεσσηνία.

    --Ο Δήμος Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του υπουργείου Εσωτερικών αναρτήθηκε το απόγευμα στη «Διαύγεια», ενώ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύσει για 6 μήνες, μέχρι, δηλαδή, τις 7 Μαρτίου του 2017.

    «Αυτό σημαίνει ότι όσο ο δήμος μας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μπορεί να υλοποιήσει κάποια έργα αποκατάστασης από τις πλημμύρες ξεπερνώντας γραφειοκρατικές διαδικασίες. Τέτοια έργα είναι η αποκατάσταση των ζημιών σε δρόμους ασφαλτοστρωμένους και αγροτικούς, στην παραλία και στα δίκτυα που επλήγησαν καθώς και ο καθαρισμός των ρεμάτων που, λόγω της μεγάλης νεροποντής, έχουν γεμίσει από φερτά υλικά ενώ είχε προηγηθεί καθαρισμός», σημείωσε ο κ. Μαυρομάτης. Παράλληλα, τόνισε, ότι ο δήμος ζητά δικαίως χρηματοδότηση για να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχει υποστεί η περιοχή.

    «Είχαμε επισημάνει από καιρό ότι πρέπει, επιτέλους, οι μελέτες που έχουν γίνει να χρηματοδοτηθούν και να ολοκληρωθεί η αντιπλημμυρική θωράκιση ενός τουριστικού, αγροτικού και αλιευτικού δήμου», πρόσθεσε.

    [07] Βρυξέλλες:'Εως το τέλος Σεπτεμβρίου η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει τα 15 προαπαιτούμενα, για να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ

    Την πεποίθηση ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει τα 15 προαπαιτούμενα που εκκρεμούν για να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ εξέφρασε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, δύο ημέρες πριν το άτυπο Eurogroup στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

    Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ενημερωθούν στο Eurogroup από τον Έλληνα ομόλογό τους για το «πού βρισκόμαστε» όσον αφορά την εκπλήρωση των 15 προαπαιτουμένων, στα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, η ενέργεια, η υπηρεσία εσόδων και η διοίκηση των ελληνικών τραπεζών.

    O ίδιος αξιωματούχος εκτίμησε ότι τα 15 προαπαιτούμενα δεν είναι εφικτό να ολοκληρωθούν πριν τις 15 Σεπτεμβρίου, όπως είχε συμφωνηθεί στις αρχές του καλοκαιριού.

    Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα εάν αυτό επιτευχθεί στο τέλος του μήνα, καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχει καμία πίεση ρευστότητας για την Ελλάδα. Ο κοινοτικός αξιωματούχος επεσήμανε ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από το ελληνικό οικονομικό επιτελείο ότι τα προαπαιτούμενα θα ολοκληρωθούν έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι η διαθεσιμότητα των 2,8 δισ. ευρώ λήγει στο τέλος Οκτωβρίου.

    Σχετικά με το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης ανέφερε ότι δεν έχει καταστεί ακόμα λειτουργικό, καθώς εκκρεμεί ο διορισμός των μελών του εποπτικού συμβουλίου του Ταμείου. Σημείωσε ότι υπήρξαν ορισμένες «εκπλήξεις» όσον αφορά αυτό το θέμα, αλλά δεν θέλησε να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ο κ. Ζακ Λε Παπ είναι ο ένας εκ των δύο υποψηφίων που έχουν προτείνει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί για το εποπτικό συμβούλιο του Ταμείου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 September 2016 - 20:32:37 UTC