Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου
  • [02] «Δεν είμαι κανένας χαζός να μην πάω στα εγκαίνια της ΔΕΘ και να κάνω τον γραφικό», δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»
  • [03] Ι. Μουζάλας στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: «Εκτός τόπου και χρόνου» οι δηλώσεις Ντε Μεζιέρ
  • [04] Πηγές ΥΠΟΙΚ: Εντός του προγραμματισμένου πλαισίου η εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ
  • [05] Handelsblatt: To μηδενικό έλλειμμα του γερμανικού προϋπολογισμού οφείλεται στην ΕΚΤ και όχι στον Σόιμπλε
  • [06] Π. Σκουρλέτης: Δεν βρίσκεται στο τραπέζι σενάριο για αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα
  • [07] Ποδηλατώντας από την Κωνσταντινούπολη μέχρι την Κρήτη για τα παιδιά με αναπηρία
  • [08] Αγνοείται ο κυβερνήτης ιστιοπλοϊκού στον Παγασητικό
  • [09] Εκατόν δύο πυρκαγιές αντιμετώπισε η Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο
  • [10] «Πιστεύω ότι υπάρχουν κι άλλα τμήματα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων στον βυθό της θάλασσας»
  • [11] «Ενας ...16άρης σε μετάβαση»: Οι εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
  • [12] Τα τοξικά σωματίδια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης «τρυπώνουν» στον ανθρώπινο εγκέφαλο
  • [13] Οι θάνατοι από καρκίνο των ωοθηκών μειώνονται χάρη στα αντισυλληπτικά
  • [14] Οι διακοπές φορτίζουν τα γονίδιά μας έως κι ένα μήνα αφότου έχουν τελειώσει
  • [15] Η εργάσιμη εβδομάδα των 4 ημερών μπορεί να σώσει τον κόσμο (κι εμάς)
  • [16] Νέα ελληνική έρευνα: Το κάπνισμα μειώνει άμεσα την πρόσληψη των θερμίδων

  • [01] Σε εξέλιξη διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

    Η πορεία του κυβερνητικού έργου, τρέχοντα ζητήματα και ο προγραμματισμός ενόψει της ΔΕΘ, βρίσκονται στο επίκεντρο διευρυμένης κυβερνητικής σύσκεψης, που είναι σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [02] «Δεν είμαι κανένας χαζός να μην πάω στα εγκαίνια της ΔΕΘ και να κάνω τον γραφικό», δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης στο «Πρακτορείο 104,9 FM»

    Θα παραστεί τελικά στα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης. "Δεν είμαι κανένας χαζός να μην πάω και να κάνω τον γραφικό" δήλωσε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM"

    O κ.Μπουτάρης, μιλώντας για το εάν θα παραστεί ή όχι τελικά στα εγκαίνια, καθώς έγινε αρκετός λόγος τις τελευταίες ημέρες, υποστήριξε: "Αυτό είναι μέσα στα ελαφρόμυαλα που αρπάζουν οι δημοσιογράφοι. Είχα πει πως σκέφτομαι να μην παραστώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας γι αυτό το μπάχαλο που γίνεται στην πόλη. Δεν είναι καινούριο, όλοι παραπονιούνται. Δεν είμαι όμως κανένας χαζός να μην πάω και να κάνω τον γραφικό. Έκανα μια γύρα από τους επαγγελματικούς φορείς και είδα ότι οι πιο πολλοί δεν είναι αυτής της γνώμης. Εάν ήταν όλοι να μην πάμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας γι αυτό που γίνεται στην πόλη, για την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα. Αναγκαστικά θα πάω κι εγώ στα εγκαίνια διότι ως δήμαρχος δεν μπορώ να μην πάω".

    Επιπλέον, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στις μεγάλες αλλαγές στη διαχείριση των απορριμμάτων που προβλέπει ο αναθεωρημένος περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων της Κεντρικής Μακεδονίας σχολίασε:

    "Πρέπει να διατηρηθούν και να ενδυναμωθούν οι ΦΟΔΣΑ με στελέχη, προσωπικό υψηλού επιπέδου, γιατί όλες αυτές οι δράσεις η κομποστοποίηση, η ενεργειακή αξιοποίηση, η ανακύκλωση χρειάζονται άτομα καταρτισμένα. Δεν πρέπει να σπάσει με τίποτα ο ΦΟΔΣΑ. Εάν σπάσει θα γίνει μπάχαλο. Αντί να έχουμε ένα χώρο υγειονομικής ταφής, θα έχουμε τρεις ή τέσσερις. Δημιουργείται σπατάλη χρημάτων και σπατάλη χρόνου. Είναι ουσιαστική μελέτη από τον ΦΟΔΣΑ που δεν μπορούσε να γίνει από μικρούς φορείς".

    Ερωτηθείς δε εάν έχει αποφασίσει τυχόν αλλαγές στις αντιδημαρχίες, ώστε να λειτουργήσεικαλύτερα η διοίκησή του σε αυτή τη δεύτερη θητεία, ο κ.Μπουτάρης απάντησε πως "έχω ξεκινήσει μια σειρά συναντήσεων και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουμε ξεκάθαρη κατάσταση".

    [03] Ι. Μουζάλας στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: «Εκτός τόπου και χρόνου» οι δηλώσεις Ντε Μεζιέρ

    «Εκτός τόπου και χρόνου» και «δηλώσεις που δεν βοηθούν» κι έγιναν «για λόγους εσωτερικούς» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, τα όσα είπε χθες ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

    Μιλώντας στον ραδιοσταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Μουζάλας σχολίασε: «Η έκταση που έχει πάρει είναι μία φυσιολογική υπερβολή. Αλλά είναι φυσιολογικό ότι δηλώσεις σαν αυτές δεν βοηθούν».

    Αφού αναφέρθηκε στον «πολύ θετικό ρόλο» που έπαιξαν -μέχρι στιγμής- η Γερμανία και η καγκελάριος Μέρκελ στο Προσφυγικό, εκτίμησε πως οι χθεσινές δηλώσεις ντε Μεζιέρ έγιναν για λόγους εσωτερικούς, δεδομένου ότι έχουν εκλογές στη Γερμανία.«Υπήρχε μία ευρωπαϊκή συμφωνία από τα παλιά, όταν οι προσφυγικές ροές ήταν 5.000-10.000 τον χρόνο, όπου όταν κάποιος άτυπος μετανάστης συλλαμβανόταν σε μία χώρα της Ευρώπης, επιστρεφόταν στη χώρα από την οποία πρωτομπήκε. Συνήθως κύριες χώρες υποδοχής είναι η Ελλάδα και η Ιταλία. Αυτό κατέπεσε επειδή ήταν και άδικο και σαθρό. Μπορούσε να γίνει όταν ήταν 5.000-10.000 μετανάστες τον χρόνο. Όταν είναι 850.000 δεν έχει νόημα» εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

    «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα Ευρωπαϊκά Συμβούλια», πρόσθεσε, «αποφάσισαν ότι θα φτιαχτεί μία Επιτροπή που θα μελετήσει έναν καινούργιο τρόπο που θα έχει μέσα και την έννοια του μοιράσματος. Δηλαδή, μπορεί να μπαίνεις στην Ελλάδα, αλλά λίγο μετά, θα πας για το άσυλο σε μία άλλη χώρα. Η Επιτροπή αυτή θα παρουσιάσει τις εργασίες της τον Δεκέμβρη-Γενάρη [...] Οι δηλώσεις του κ. ντε Μεζιέρ και της Επιτροπής, εχθές, ήταν εκτός τόπου και χρόνου για κάτι το οποίο έχει θάψει η Ιστορία. Και όταν τα πράγματα τα θάβει η Ιστορία, δεν μπορείς να τα βάλεις στο κάδρο».

    Ο κ. Μουζάλας εκτίμησε πως «είναι ένα πρόβλημα που αφορά το εσωτερικό ακροατήριο κάποιων χωρών» χωρίς, ωστόσο, όπως είπε, να θέλει να αναιρέσει τη βοήθεια που έχει δοθεί από τη Γερμανία και τον κ. ντε Μεζιέρ. Υπογράμμισε, όμως, πως δεν πρόκειται απλά για λάθος, αλλά για «ένα λάθος που παραβλέπει δύο άλλες αποφάσεις και νομοθεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    «Δεν μπορεί να μιλάς για επιστροφές σε μία χώρα που έχει 60.000 πρόσφυγες. Το γεγονός ότι έχουμε 60.000 στην Ελλάδα είναι σαν να έχει 580.000 η Γερμανία. Και δεν μπορείς να μιλάς γι αυτό το πράγμα όταν έχεις υποσχεθεί και όταν έχει ψηφιστεί πως θα έπρεπε φέτος να έχουν μετεγκατασταθεί από την Ελλάδα στην Ευρώπη 30.000 πρόσφυγες και έχουν δεχθεί μονάχα περίπου 3.500. Έχουμε άλλους 7.500 πρόσφυγες που είναι τακτοποιημένοι, έτοιμοι και οι ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν κάνει αιτήσεις για να τους πάρουν. Να ζητάς από την Ελλάδα κάτι όταν αυτή τη βασική υποχρέωσή σου σαν Ευρώπη δεν την έχεις καλύψει...» εξήγησε ο κ. Μουζάλας.

    Απαντώντας στην κριτική από ορισμένους ευρωπαϊκούς κύκλους ότι φταίει η Ελλάδα που δεν γίνονται επιστροφές στην Τουρκία, ο κ. Μουζάλας σημείωσε: «Εμείς τη συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας, μία πολύ δύσκολη συμφωνία, τη βρήκαμε καλή για τη χώρα μας [...]. Αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 9.000-10.000 ανθρώπους στα νησιά με βάση τη συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας. Η συμφωνία αυτή προβλέπει τις επιστροφές με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, που σημαίνει ότι πρέπει να εξετάζονται η αίτηση αυτή και οι προσφυγές. Η Ευρώπη μάς είχε υποσχεθεί 400 ανθρώπους που θα δουλέψουν μαζί μας στο άσυλο. Αυτή τη στιγμή έχουμε 19 [...] είναι η έλλειψη υποστήριξης από την Ευρώπη για το άσυλο, που καθυστερούν οι επιστροφές. Παρ' όλα αυτά το δικό μας κομμάτι το κάνουμε. Γρήγορα θα αρχίσουμε να έχουμε και πάλι επιστροφές. Αλλά δεν μπορεί σ' ένα τέτοιο ευρωπαϊκό πρόβλημα, η Ευρώπη ενώ υπόσχεται κάποια πράγματα, να μην τα υλοποιεί και μετά να μας κουνάει και το δάχτυλο».

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, ανέφερε ακόμη πως η θέση της Ευρώπης είναι μετεγκατάσταση απευθείας από την Τουρκία και εφαρμογή της συμφωνίας Ευρώπης-Τουρκίας. Υπογράμμισε πως «όποιος αναιρεί αυτά τα πράγματα, συμβάλλει ώστε να ανεβαίνει η ακροδεξιά στην Ευρώπη. Είναι λάθος ο πανικός που έχει πέσει κάπου και δεν θα πρέπει στη χώρα μας να πέσει τέτοιου είδους πανικός. Θα τα καταφέρουμε».

  • Τη συνέντευξη πήρε ο Κώστας Μπλιάτκας

    [04] Πηγές ΥΠΟΙΚ: Εντός του προγραμματισμένου πλαισίου η εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ

    Εντός του προγραμματισμένου πλαισίου βρίσκεται η εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, το «πράσινο φως» για την οποία θα δοθεί, μετά από την «έκθεση συμμόρφωσης», που θα συντάξουν οι εκπρόσωποι των θεσμών, που θα επανέλθουν στην Αθήνα, στις 12 Σεπτεμβρίου. Οπότε, έτσι και αλλιώς, το ζήτημα της εκταμίευσης της συγκεκριμένης υποδόσης δεν θα αποτελούσε αντικείμενο του άτυπου Eurogroup, που θα συνέλθει στη Μπρατισλάβα, στις 9 Σεπτεμβρίου.

    Αυτό ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Οικονομικών, μετά και από το δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας του Ντίσελντορφ «Handelsblatt», το οποίο, επικαλούμενο Ευρωπαίο διπλωμάτη, αναφέρει ότι στην άτυπη συνάντηση του Eurogroup στη Μπρατισλάβα θα υπάρξει μόνον μία σύντομη έκθεση προόδου της Αθήνας, όχι, όμως, έγκριση νέας δόσης στο πλαίσιο του τρίτου πακέτου βοήθειας. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο που επικαλειται η γερμανική εφημερίδα, έγκριση κονδυλίων δεν θα υπάρξει ούτε στην τακτική σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 10 Οκτωβρίου και, κατά πάσα πιθανότητα ούτε καν εντός του έτους.

    Σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου, για να εκταμιευθεί η υποδόση, πρέπει να διαπιστώσουν την πρόοδο στην υλοποίηση των δράσεων- ουρά της πρώτης αξιολόγησης, οι Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM). Με βάση τα αποτελέσματα των επαφών που θα πραγματοποιήσουν στην Ελλάδα από τις 12 Σεπτεμβρίου και μετά, θα συντάξουν την «έκθεση συμμόρφωσης». Στη συνέχεια, θα εκταμιευθεί η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, σημαντικό μέρος της οποίας θα οδεύσει για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες.

    Σημειώνεται ότι, εντός του Οκτωβρίου, αναμένεται να αρχίσει η δεύτερη αξιολόγηση, η ολοκλήρωση της οποίας συναρτάται άμεσα τόσο με τις συζητήσεις για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα όσο και με μία νέα δόση ύψους 6,1 δισ. ευρώ.

    Το Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου

    Σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα της συνεδρίασης του Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Συμβούλιο θα συζητηθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί από την Ελλάδα στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση περαιτέρω χρηματοδοτικής στήριξης στο πλαίσιο του προγράμματος.

    Ειδικότερα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους των θεσμών και τις ελληνικές αρχές σχετικά με την υλοποίηση των ενδιάμεσων στόχων και την πρόοδο στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. Η ημερήσια διάταξη της επερχόμενης συνεδρίασης παραπέμπει στη δήλωση της ευρωομάδας για την Ελλάδα στις 25 Μαΐου, σύμφωνα με την οποία «η πρόσθετη εκταμίευση, μετά το καλοκαίρι, στο πλαίσιο της δεύτερης δόσης, συνδέεται με την ολοκλήρωση των οροσήμων που σχετίζονται με τις ιδιωτικοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένου του νέου Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων και Επενδύσεων, τη διακυβέρνηση των τραπεζών, τη Γενική Γραμματεία Εσόδων και τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας, καθώς και την πρόοδο στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου».

    [05] Handelsblatt: To μηδενικό έλλειμμα του γερμανικού προϋπολογισμού οφείλεται στην ΕΚΤ και όχι στον Σόιμπλε

    Η επίτευξη του στόχου του μηδενικού ελλείμματος του γερμανικού προϋπολογισμού είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των χαμηλών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από την οποία επωφελήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκαγκ Σόιμπλε. Η αποταμίευση από τους τόκους ανήλθε κατά το διάστημα 2008 έως το 2015 στα 122 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Χωρίς την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο στον Γερμανό υπουργό να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο του μηδενικού ελλείμματος του προϋπολογισμού. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σε σχετική επερώτηση των Πρασίνων στη Μπούντεσταγκ, η οποία είναι στη διάθεση της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

    «Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι κατάφερε περισσότερα με την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων από το Βόλφγκανγκ Σόιμπλε », όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σβεν-Κρίστιαν Κίντλερ, εκπρόσωπος των Πρασίνων για θέματα προϋπολογισμού.

    [06] Π. Σκουρλέτης: Δεν βρίσκεται στο τραπέζι σενάριο για αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα

    Δεν βρίσκεται στο τραπέζι σενάριο για αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ.Ο κ. Σκουρλέτης είπε για τα έσοδα ότι σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών η πορεία των εσόδων είναι μέσα στους στόχους και μένει να δούμε πως εξελίχθηκαν και τον Αύγουστο που είναι ο μήνας με αύξηση του τουριστικού προϊόντος.

    Τόνισε ότι στη ΔΕΗ έχει ρυθμιστεί 1 δισ. από οφειλές, που εξυπηρετείται το 90%. Δεν απέκλεισε μετά το τέλος της ρύθμισης στα τέλη του μήνα να εξεταστεί η δυνατότητα αναζήτησης διευκόλυνσης αφού προηγουμένως γίνει «ακτινογραφία» όλων των οφειλών.

    Είπε ότι η κυβέρνηση προτείνει το 17% της ΔΕΗ, να περάσει στο ταμείο αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ σημείωσε ότι ο εκάστοτε επκεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ οφείλει να συμμορφώνεται με την κυβερνητική πολιτική. Για τη ΔΕΣΦΑ σημείωσε ότι γίνεται διαπραγμάτευση ώστε το επιπλέον 17%, από το 49% που θα μπορούσε να πάρει η Socar μετά από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να πωληθεί σε εταιρεία που δεν είναι παραγωγός. Πάντως, σημείωσε ότι το τίμημα των 400 εκατ. ήταν χαμηλό, αφού η αποτίμηση της ΔΕΣΦΑ ξεπερνά τα 2 δισ.

    Σε ό,τι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, υποστήριξε ότι ο διαγωνισμός αποτελεί κορυφαία κίνηση για τον περιορισμό της διαπλοκής, για να προσθέσει ότι ο κλειστός αριθμός αδειών προφυλάσσει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Για τους εργαζόμενους σημείωσε πως υπάρχει η δικλείδα για 400 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης και πως το όλο θέμα με τους εργαζόμενους των σταθμών που δεν αδειοδοτήθηκαν θα κριθεί από το ισοζύγιο που θα υπάρξει στο τέλος, καθώς υπάρχουν δύο νέοι σταθμοί που αδειοδοτήθηκαν.

    Για το νομοσχέδιο που δίνει δυνατότητα νέας ρύθμισης για τα αυθαίρετα είπε ότι όσοι έχουν ενταχθεί σε παλαιότερες μπορούν να υπαχθούν εάν τους συμφέρει στη νέα ρύθμιση. Ξεκαθάρισε ότι δεν αναγνωρίζονται αυθαίρετα μετά το 2011 και τόνισε πως όσοι έχουν τέτοια αυθαίρετα θα αποδειχθεί ότι θα τους συμφέρει να τα κατεδαφίσουν οι ίδιοι, παρά να τα διατηρήσουν. Θα είναι απαραίτητη η ταυτότητα μη αυθαιρεσίας για μεταβιβάσεις των ακινήτων, υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης.

    [07] Ποδηλατώντας από την Κωνσταντινούπολη μέχρι την Κρήτη για τα παιδιά με αναπηρία

    Οι ποδηλάτες της αλληλεγγύης, μια ομάδα νέων εθελοντών, θα ξεκινήσει αύριο- ημέρα έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων- από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης, διανύοντας περίπου 2.000 χιλιόμετρα. Αποστολή τους να βοηθήσουν τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εμπνευστής της εθελοντικής δράσης «Wheeling2help», Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης, «φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που ποδηλατούμε για καλό σκοπό. Το θέμα μας αυτή την χρονιά είναι η αναπηρία. Θα διασχίσουμε όλη την Ελλάδα σε 32 ημέρες από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης και θα περάσουμε από 20 ελληνικές πόλεις, όπου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 20 γιορτές εθελοντισμού».

    Κάθε διαδρομή και μια γιορτή

    Η διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν οι ποδηλάτες της ανθρωπιάς έχει ως εξής: Από την Κωνσταντινούπολη θα περάσουν στην Αλεξανδρούπολη (10/9), Κομοτηνή (11/9), Ξάνθη (12/9), Καβάλα (13/9), Θεσσαλονίκη (15/9), Λάρισα (17/9), Τρίκαλα (18/9), Καρδίτσα (19/9), Βόλος (20/9), Λαμία (22/9), Αθήνα (25/9), Κόρινθος (27/9), Ναύπλιο (28/9), Τρίπολη (29/9), Καλαμάτα (1/10), Σπάρτη (3/10), Γύθειο (4/10), Χανιά (7/10), Ρέθυμνο (8/10) και τέλος θα καταλήξουν στο Ηράκλειο (9/10). «Στόχος μας είναι να αγοραστούν 100 αναπηρικά αμαξίδια και να μοιραστούν 5 σε κάθε πόλη από όπου θα περάσουμε. Μάλιστα, έχουμε δημιουργήσει μια καμπάνια χρηματοδότησης από το κοινό και ελπίζουμε να συγκεντρώσουμε 19.000 ευρώ. Όλοι μαζί, λιθαράκι -λιθαράκι θα τα καταφέρουμε», τονίζει ο κ. Χρυσοβέργης και συμπληρώνει ότι «το Wheeling2help ξεκίνησε σαν μια τρελή ιδέα και κατέληξε ως ένα κίνημα αγάπης αλληλεγγύης. Πέρυσι τον Σεπτέμβριο, πραγματοποιήσαμε ένα όνειρό μας, όταν ποδηλατίσαμε 2.500 χλμ στην Ευρώπη, από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα, σε 35 μέρες περνώντας από 8 χώρες, συγκεντρώνοντας 15.654 ευρώ για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια της Φλόγας. Το αρχίσαμε δυο νέα παιδιά 27 ετών ως κάτι απλό, ρομαντικό, στο οποίο μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει. Μπορεί κάποιος να θέλει να ποδηλατήσει από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Κατερίνη, μπορεί να θέλει να κάνει μαζί μας 10 ή 20 χιλιόμετρα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα χαμόγελο και θετική ενέργεια».

    Στόχος των εθελοντών της δράσης «Wheeling2help» μας πέρα από το να προμηθεύσουν τα αμαξίδια σε παιδιά με αναπηρία, είναι επίσης και η ενημέρωση για των πολιτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά. Κατά τη διάρκεια του πρότζεκτ θα διεξαχθούν γιορτές αθλητισμού και εθελοντισμού σε 20 διαφορετικές πόλεις, όπου ΜΚΟ, τοπικοί φορείς και σύλλογοι θα οργανώσουν δράσεις σχετικά με αναπηρία, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, την υγεία, τις τέχνες, την εκπαίδευση, την δημιουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους, κλπ, σε κεντρικές πλατείες στις πόλεις, ώστε να συμμετέχει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται. «Δεν το κάνουμε εμείς για εμάς όλο αυτό. Θέλουμε να στήνονται και γιορτές, να συμμετέχει ο κόσμος, να παίρνει αισιόδοξα μηνύματα και ερεθίσματα διότι υπάρχουν ωραίες δράσεις που γίνονται στην Ελλάδα. Δυστυχώς ασχολούμαστε με το θέμα αναπηρία μόλις μας συμβεί κάτι, αλλά είναι ευκαιρία να μάθουμε από πριν. Η αναπηρία είναι περίπου 10% του πληθυσμού μας, αλλά δυστυχώς αυτός ο κόσμος είναι αποκλεισμένος γιατί και δεν υπάρχουν σωστές υποδομές έξω αλλά αποτελεί ακόμη και στις μέρες μας ταμπού», υπογραμμίζει ο κ. Χρυσοβέργης και καλεί τους Έλληνες να πάρουν τα ποδήλατά τους και να βγούνε στους δρόμους για να βοηθήσουν.

    [08] Αγνοείται ο κυβερνήτης ιστιοπλοϊκού στον Παγασητικό

    Ο κυβερνήτης ενός ιστιοπλοικού σκάφους αγνοείται, από χθες τη νύχτα, στον νότιο Παγασητικό. Το θαλάσσιο ατύχημα συνέβη περίπου στις 9.30 το βράδυ και σήμανε άμεσα συναγερμός τόσο στον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, όσο και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου όταν ο κυβερνήτης ιστιοφόρου γαλλικής σημαίας έπεσε στη θάλασσα για να ξεπλέξει σχοινί από την προπέλα και έκτοτε αγνοείται.

    Στο ιστιοπλοϊκό σκάφος επέβαιναν δύο ακόμα άτομα, που όταν είδαν ότι ο κυβερνήτης δεν ανέβαινε στην επιφάνεια της θάλασσας κάλεσαν σε βοήθεια τις λιμενικές Αρχές.

    Σκάφος του Λιμενικού από τον Βόλο έσπευσε αμέσως στην περιοχή Παλαιό Τρίκερι και άρχισε τις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου, ενώ παράλληλα επιχειρούσαν άλλα τρία ιδιωτικά σκάφη με δύτες δίχως όμως αποτέλεσμα έως και τις 11.30 το βράδυ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες επικεντρώνονταν νότια του λιμανιού του νησιού του Τρίκερι σε απόσταση από την ακτή 50 μέτρων. Οι έρευνες συνεχίζονται και σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του ιστιοπλοικού σκάφους.

    [09] Εκατόν δύο πυρκαγιές αντιμετώπισε η Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο

    Εκατόν δύο πυρκαγιές αντιμετώπισε το Πυροσβεστικό Σώμα σε όλη την Ελλάδα, το τελευταίο 24ωρο. Από τις πυρκαγιές αυτές οι 70 ήταν αγροτοδασικές και οι 32 αστικές.

    Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο, η Πυροσβεστική παρείχε βοήθεια σε 28 περιστατικά, σε όλη τη χώρα.

    [10] «Πιστεύω ότι υπάρχουν κι άλλα τμήματα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων στον βυθό της θάλασσας»

    Μια σημαντική έκθεση για ένα εξαιρετικό εύρημα, εγκαινιάζεται την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 στο Κρατικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής της Μόσχας, στο πλαίσιο του αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016. Τίτλος της «Μηχανισμός των Αντικυθήρων: ο αρχαιότερος Υπολογιστής και το αρχαιότερο Μηχανικό Σύμπαν - 2ος αιώνας π. Χ.» και κύριο έκθεμά της ένα ακριβές αντίγραφο του Μηχανισμού από ορείχαλκο σε φυσικό μέγεθος (32x12x20 cm). Επίσης, θα παρουσιαστούν κι άλλα αντίγραφα (ένα του Μηχανισμού σε τετραπλάσιο μέγεθος, καθώς και μερικών ακόμα αρχαίων αστρονομικών οργάνων), διαδραστικά μοντέλα υπολογιστών, τρισδιάστατες εικόνες, καθώς και βίντεο και 21 πλακάτ που σχετίζονται με τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, την ιστορία της ανακάλυψης και της μελέτης του.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε με τον Ξενοφώντα Μουσά, καθηγητή Φυσικής Διαστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστημονικό υπεύθυνο και «ψυχή» της έκθεσης, όπως και εκατοντάδων άλλων εκθέσεων που έχουν γίνει στο παρελθόν για τον αρχαιότερο υπολογιστή του κόσμου (που δουλεύει με γρανάζια), το παλαιότερο γνωστό πολύπλοκο αστρονομικό όργανο και πιθανότατα, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, αστρονομικό ρολόι και πλανητάριο.

    «Μας διακατέχει μεγάλος ενθουσιασμός. Είναι πολύ σημαντική έκθεση και για εμάς πολύ τιμητικό που πραγματοποιείται εκεί, σε ένα μουσείο το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, απέναντι σχεδόν από το Κρεμλίνο», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μουσάς, πληροφορώντας παράλληλα για τα εκθέματα που περιλαμβάνει: «Εκτός από τα πολύ καλά ομοιώματα αρχαίων αστρονομικών οργάνων, θα έχουμε και δυο ομοιώματα του Μηχανισμού, το ένα σε φυσικό μέγεθος, όσο πιστεύουμε ότι ήταν, δηλαδή 31 εκατοστά, ένα βασιλικό ελληνικό πόδι όπως λέγεται, περίπου όσο και η μονάδα μήκους που έχουν οι 'Αγγλοι. Και ένα άλλο αντίγραφο, τέσσερις φορές μεγαλύτερο, για να μπορεί κανείς να βλέπει καλύτερα τη δομή του», εξηγεί.

    Επίσης, θα υπάρχει μια αίθουσα με επτά υπολογιστές με διάφορα αλληλεπιδραστικά μοντέλα. «Σημειώστε ότι ένα από αυτά τα μοντέλα μπορείτε να το βρείτε στις εφαρμογές του τηλεφώνου σας, αν έχετε Android. Αν πάτε στα ups και βάλτε Antikythera Mechanism, θα σας βγουν δυο μοντέλα. Το ένα από αυτά το έχει φτιάξει ο Φοίβος Ασημακόπουλος και είναι περίπου το ίδιο με αυτό που έχουμε στην έκθεση, επίσης από τον κ. Ασημακόπουλο και τον καθηγητή του», ενημερώνει

    [11] «Ενας ...16άρης σε μετάβαση»: Οι εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

    Πολλές συνεργασίες, συμπράξεις, συνέδρια, εργαστήρια και σεμινάρια, εκδηλώσεις λόγου, ομιλίες και διαλέξεις, φιλοξενία φεστιβάλ (ακόμα κι αυτό του κουκλοθέατρου του Κιλκίς που δεν "άντεξε" οικονομικά στην περιφέρεια και μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη), λιγότερη μουσική παραγωγή και περισσότερη "θεωρία", περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του, που παρουσίασε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

    Στους 3,5 μήνες (από τα μέσα Σεπτεμβρίου ως το τέλος Δεκεμβρίου) διάρκειάς του, το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 130 εκδηλώσεις με 66 παραγωγές και συμπαραγωγές ("κλασσικής", τζαζ, ελληνικής, βυζαντινής και χορωδιακής μουσικής, όπερας, γκαλά όπερας κ.ά).

    Με τη συμμετοχή 1.100 συντελεστών το νέο πρόγραμμα του ...16χρονου πλέον ΜΜΘ ("ένας 16άρης σε μετάβαση που ενηλικιώνεται μέσα σε ένα ρευστό και αβέβαιο περιβάλλον, αναζητώντας ταυτότητα στην εποχή της κρίσης, με όλη την αγωνία και τον ριζοσπαστισμό της ηλικίας, αλλά και με επίγνωση του καθοριστικού του ρόλου στη συγκυρία" χαρακτήρισε το ΜΜΘ ο πρόεδρος του Δ.Σ, Νικήτας Μυλόπουλος, στη διάρκεια της σημερινής παρουσίαση του προγράμματος) εξελίσσεται πλέον σ' ένα "στοίχημα που θα δοκιμάσει τις αντοχές του" (όπως έλεγε ο καλλιτεχνικός του διευθυντής Γιώργος Εμμανουήλ -Λαζαρίδης.

    Οι εκδηλώσεις της νέας περιόδου αρχίζουν την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου με το Reworks Forum (διαθεματικό φόρουμ, που φιλοξενεί ομιλίες, παρουσιάσεις και προβολές σχετικές με τη σύγχρονη μουσική, την τεχνολογία, την επιχειρηματικότητα και τον πολιτισμό). Παράλληλα θα δοθούν δύο συναυλίες από τον μυστηριώδη πιανίστα με τη μάσκα αντιλόπης, που ακούει στο όνομα Λάμπερτ (Lampert) και από τον μινιμαλιστή συνθέτη Φεντερίκο Αλμπανέζε (Federico Albanese).

    [12] Τα τοξικά σωματίδια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης «τρυπώνουν» στον ανθρώπινο εγκέφαλο

    Τα τοξικά νανοσωματίδια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μπορούν να διεισδύσουν -μέσω της μύτης και του νευρικού συστήματος- στον ανθρώπινο εγκέφαλο και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες, όπως ανακάλυψαν για πρώτη φορά Βρετανοί επιστήμονες.Η ανακάλυψη -που χαρακτηρίσθηκε «τρομακτικά σοκαριστική» - πυροδοτεί νέες ανησυχίες μήπως η ρύπανση του αέρα συμβάλλει στο Αλτσχάιμερ και σε άλλες νευροεκφυλιστικές νόσους. Προς το παρόν πάντως, δεν έχει αποδειχθεί ότι η ρύπανση προκαλεί ή επιδεινώνει τη νόσο.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Μπάρμπαρα Μάχερ του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ, ειδική στον περιβαλλοντικό μαγνητισμό, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το BBC και το "Science", εξέτασαν εγκεφαλικούς ιστούς 37 νεκρών ανθρώπων ηλικίας τριών έως 92 ετών, που είχαν ζήσει στις πόλεις του Μάντσεστερ και του Μεξικό.

    [13] Οι θάνατοι από καρκίνο των ωοθηκών μειώνονται χάρη στα αντισυλληπτικά

    Οι θάνατοι γυναικών από καρκίνο των ωοθηκών, εμφανίζουν συνεχή μείωση κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες, κυρίως χάρη στη χρήση των αντισυλληπτικών χαπιών, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη. Η μείωση αναμένεται να συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Η Ελλάδα έχει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό θανάτων στην Ευρώπη και ένα από τα χαμηλότερα στον κόσμο.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ιταλό καθηγητή Κάρλο Λα Βέκια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μιλάνο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ογκολογίας "Annals of Oncology", επεσήμαναν ότι τα αντισυλληπτικά παρέχουν μακροπρόθεσμη προστασία έναντι του κινδύνου εμφάνισηςτης συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.Στη μείωση των θανάτων συμβάλλουν επίσης η σταδιακή εγκατάλειψη της ορμονικής θεραπείας για τον μετριασμό των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, καθώς και οι ολοένα καλύτερες μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου των ωοθηκών.

    Στην Ελλάδα η μείωση των θανάτων μεταξύ 2002-2012 έφθασε το 11,2%.

    [14] Οι διακοπές φορτίζουν τα γονίδιά μας έως κι ένα μήνα αφότου έχουν τελειώσει

    Αντί να λέμε ότι «φορτίσαμε τις μπαταρίες μας» στις διακοπές, ίσως θα έπρεπε να προτιμούμε τη φράση «φορτίσαμε τα γονίδιά μας». Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η πρώτη του είδους της, διαπίστωσε ότι οι διακοπές κάνουν καλό όχι μόνο στην ψυχική αλλά και στη σωματική υγεία μας, ενεργοποιώντας τα ίδια τα γονίδιά μας, έτσι ώστε να μειώνεται το στρες και να βελτιώνεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή γενετικής Έρικ Σαντ της Ιατρικής Σχολής Icahn του Όρους Σινά της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ψυχιατρικής "Translational Psychiatry", μελέτησαν 94 υγιείς γυναίκες ηλικίας 30 έως 60 ετών που αποσύρθηκαν για μια εβδομάδα σε κατάλυμα της Καλιφόρνια, όπου απλώς χαλάρωναν ή έκαναν διαλογισμό και γιόγκα.

    Οι επιστήμονες συνέλλεξαν δείγματα αίματος και έκαναν γενετικές αναλύσεις για τη δραστηριότητα 20.000 γονιδίων πριν και μετά τις διακοπές.

    Αν και προηγούμενες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τη θετική επίπτωση των διακοπών στην ψυχολογία των ανθρώπων (παρόλο που η κατάθλιψη μετά το τέλος τους δύσκολα αποφεύγεται...), η νέα έρευνα δείχνει ότι οι διακοπές μεταβάλλουν προς το καλύτερο τη λειτουργία των γονιδίων. Η θετική αυτή επίδραση των διακοπών μπορεί να διαρκέσει επί ένα μήνα ή και πολύ περισσότερο, ακόμη και έως δέκα μήνες, αν κανείς στη διάρκεια των διακοπών του έκανε επίσης διαλογισμό ή γιόγκα (ή και τα δύο).

    [15] Η εργάσιμη εβδομάδα των 4 ημερών μπορεί να σώσει τον κόσμο (κι εμάς)

    Η δουλειά από Δευτέρα έως και Παρασκευή βλάπτει την υγεία.Επιστημονικά τεκμηριωμένο, καθώς βασίζεται σε μια νέα μελέτη του City University London. Ερευνητές κοινωνιολόγοι απέδειξαν ότι το να δουλεύει ένας εργαζόμενος από Δευτέρα έως και Πέμπτη και να ξεκουράζεται Παρασκευο-Σαββατοκύριακο κάνει καλό όχι μόνο στην υγεία του, αλλά και στο περιβάλλον.

    Στην επιστημονική έρευνα υπό τον τίτλο «Inventing the Future» (Εφευρίσκοντας το μέλλον) ο κοινωνιολόγος 'Αλεξ Ουίλιαμς γράφει πώς η μείωση των εργάσιμων ημερών μπορεί να σώσει τον κόσμο. Βασικά, με λιγότερες μέρες δουλειάς, κυκλοφορούν λιγότερα αυτοκίνητα στον δρόμο και εξοικονομείται ενέργεια, καθώς ολόκληρες υπηρεσίες και γραφεία παραμένουν κλειστά. Για περισσότερα εδώ: http://theconversation.com/how-three-day-weekends-can-help-save-the-world-and-us-too-64503

    Ο ίδιος επιστήμονας σημειώνει ότι μια παλαιότερη μελέτη του 2006 που διενήργησε το Κέντρο Οικονομικής και Πολιτικής Έρευνας είχε αποκαλύψει ότι στις ΗΠΑ θα μπορούσε να μειωθεί σε ποσοστό 20% η κατανάλωση ενέργειας, εάν εφαρμοζόταν η εργάσιμη εβδομάδα των 4 ημερών. Για παράδειγμα, στη Γιούτα οι δημόσιοι υπάλληλοι πηγαίνουν στο γραφείο 4 φορές την εβδομάδα, με επιμηκυμένο ωράριο, και το αποτέλεσμα είναι θετικό και για εκείνους και για τον πλανήτη! Εξοικονομούνται 2 εκατομμύρια δολάρια από την ενεργειακή κατανάλωση, ενώ μειώνονται κατά 12.000 τόνους ετησίως οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

    Μια άλλη έρευνα, από το πανεπιστήμιο του Οχάιο, δείχνει ότι η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη. Αν ο εργαζόμενος απασχολείται για περισσότερες από 60 ώρες την εβδομάδα τότε τριπλασιάζεται ο κίνδυνος εμφάνισης αρθρίτιδας, καρδιοπαθειών και διαβήτη. Το δείγμα της έρευνας ήταν 7.500 άνθρωποι σε μια περίοδο 32 ετών.

    Μήπως ήρθε η ώρα να κάνετε μια κουβεντούλα με τον διευθυντή σας;

    [16] Νέα ελληνική έρευνα: Το κάπνισμα μειώνει άμεσα την πρόσληψη των θερμίδων

    Το κάπνισμα μειώνει και μάλιστα άμεσα την πρόσληψη των θερμίδων, πιθανώς λόγω μεταβολής των επιπέδων της ορμόνης γκρελίνης, γνωστής και ως «ορμόνης της πείνας», σύμφωνα με μια νέα μικρή ελληνική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια πνευμονολογίας Παρασκευή Κατσαούνου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη δρα Κωνσταντίνα Ζαχαρή του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας στο Λονδίνο (3-7 Σεπτεμβρίου). Παράλληλα, έχουν υποβάλει την εργασία τους προς δημοσίευση σε ιατρικό περιοδικό.

    Είναι γνωστό ότι η διακοπή του καπνίσματος οδηγεί σε αύξηση του βάρους, πράγμα που, μεταξύ άλλων, αποτελεί αντικίνητρο για να κόψουν οι καπνιστές το τσιγάρο, καθώς και την αιτία που αρκετοί ξαναρχίζουν το κάπνισμα μετά από την παροδική διακοπή του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 September 2016 - 8:32:48 UTC