Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μειώσεις φόρων ύψους 1 δισ. ευρώ εξετάζει η γαλλική κυβέρνηση
  • [02] Π. Καμμένος: Καμία περικοπή στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων
  • [03] Σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών, νοτιοδυτικά της Ρόδου
  • [04] Οι Έλληνες εθελοντές νικητές του Βραβείου Νάνσεν για τους Πρόσφυγες, μιλούν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • [05] Οι αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν εμπορικό κτίριο στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές
  • [06] Ο Ομπάμα ακύρωσε τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των Φιλιππίνων, καθώς ο Ντουτέρτε τον προσέβαλε
  • [07] Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν 12 στόχους στο Ιράκ
  • [08] Πηγές ΥΠΟΙΚ: Εντός του προγραμματισμένου πλαισίου η εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ
  • [09] Γάλλος υπουργός Άμυνας: «Ισχυρές πρωτοβουλίες» για την ευρωπαϊκή άμυνα ως τον Δεκέμβριο
  • [10] Ισπανία: 1.400 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τουριστικά θέρετρα, λόγω πυρκαγιάς
  • [11] Το πρόγραμμα των Αθηναϊκών Θεάτρων για τη σεζόν 2016 - 2017

  • [01] Μειώσεις φόρων ύψους 1 δισ. ευρώ εξετάζει η γαλλική κυβέρνηση

    Η κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) στη Γαλλία μελετά το ενδεχόμενο να μειώσει τους φόρους εισοδήματος κατά συνολικά 1 δισεκατομμύριο ευρώ, επτά μήνες πριν διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στη χώρα, έγραψε χθες η οικονομική εφημερίδα Les ?chos.Οι μειώσεις φόρων που εξετάζονται είναι μικρότερες από εκείνες που είχε εξαγγείλει ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ το καλοκαίρι, γεγονός το οποίο πιθανόν αντανακλά τον βραδύ ρυθμό της ανάκαμψης της γαλλικής οικονομίας και τις συνέπειες των προσπαθειών να μειωθεί το γαλλικό δημόσιο έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ -το όριο που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας -ως τα τέλη του 2017.

    Ο Ολάντ, το ποσοστό δημοτικότητας του οποίου είναι εξαιρετικά χαμηλό, ενώ δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα ότι θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στις εκλογές του Απριλίου του 2017, υποσχόταν τον Ιούνιο πως τα νοικοκυριά στη Γαλλία θα ωφεληθούν από μειώσεις στη φορολογία εισοδήματος οι οποίες θα ανέρχονταν συνολικά σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ εάν η ανάπτυξη αυξανόταν σε έναν ρυθμό 1,7% του ΑΕΠ την επόμενη χρονιά.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Les ?chos, ο Ολάντ θα συζητήσει σχετικά με τις μειώσεις φόρων με τον πρωθυπουργό του Μανουέλ Βαλς μεθαύριο Πέμπτη, πριν το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού της Γαλλίας υποβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    [02] Π. Καμμένος: Καμία περικοπή στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

    «Δεν θα επιτρέψουμε καμία πλέον περικοπή στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και θα πράξουμε όλα τα δέοντα για να αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη και να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχέση με το μισθολογικό των Ενόπλων Δυνάμεων» διαβεβαίωσε από το Καστελόριζο όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια 17 οικιών στέγασης προσωπικού, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος.

    Στον χαιρετισμό του, στην διάρκεια της τελετής εγκαινίων ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων επισημαίνοντας ότι τόσο τα στελέχη όσο και οι κληρωτοί μοχθούν νυχθημερόν για την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας εκφράζοντας την ευαρέσκεια του τονίζοντας ότι « σας ευχαριστούμε για αυτό γιατί μας δίνετε το κουράγιο και τη δύναμη να ανταπεξέλθουμε στις γενικότερες προκλήσεις των καιρών, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο».

    Ανακοίνωσε επίσης ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις θυσίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους, μέρος των οποίων είναι διασπασμένες, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που αναγκαστικά υπάρχουν και των συχνών μεταθέσεων διαβεβαιώνοντας «ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από την εκμετάλλευση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχει ξεκινήσει ήδη με την ψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου, θα πάει στο προσωπικό».

    [03] Σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών, νοτιοδυτικά της Ρόδου

    Ασθενή σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατέγραψαν, στις 08:27 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

    Η σεισμική δόνηση προέρχεται από απόσταση 424 χλμ ανατολικά/νοτιοανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρο εντοπίζεται 31 χλμ νοτιοδυτικά της Ρόδου.

    [04] Οι Έλληνες εθελοντές νικητές του Βραβείου Νάνσεν για τους Πρόσφυγες, μιλούν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Δύο Έλληνες εθελοντές, τον Κωνσταντίνο Μητράγκα εκ μέρους της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και την Έφη Λατσούδη, εθελόντρια στον χώρο ανοιχτής φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην ΠΙΚΠΑ της Λέσβου, επέλεξε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για να τιμήσει με το διεθνούς κύρους Βραβείο Προσφύγων Νάνσεν για το 2016.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης επιλέχθηκε «για τις ακατάπαυστες προσπάθειές της να σώζει πρόσφυγες σε κατάσταση κινδύνου στη θάλασσα» και η Έφη Λατσούδη «για τη συμπόνια και τη φροντίδα προς τους πλέον ευάλωτους πρόσφυγες που φτάνουν στη Λέσβο».

    Το βραβείο Νάνσεν, που θεσπίστηκε το 1954 στη μνήμη του Νορβηγού εξερευνητή της Αρκτικής και πρώτου Ύπατου Αρμοστή για τους Πρόσφυγες το 1921, Φρίντγιοφ Νάνσεν,απονέμεται κάθε χρόνο σε ένα άτομο ή οργανισμό για το εξαιρετικό έργο τους για τους πρόσφυγες. Σκοπός του βραβείου είναι να επιστήσει την προσοχή στις δοκιμασίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και να ενθαρρύνει τη διεθνή βοήθεια και συνεργασία για το σκοπό αυτό.

    Πρώτη τιμώμενη με το βραβείο ήταν η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Έλινορ Ρούσβελτ, και ακολούθησαν μεταξύ άλλων το Διεθνές Κίνημα του Ερυθρού Σταυρού, οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», ο τενόρος Λουτσιάνο Παβαρότι, ο γερουσιαστής Τεντ Κένεντι, η φωτορεπόρτερ Αλιξάντρα Φαζίνα και το κολομβιανό δίκτυο γυναικών «Πεταλούδες», που βοηθά τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βίας. Πέρυσι το ίδιο βραβείο είχε απονεμηθεί στη δασκάλα Ακίλα Ασίφι, πρόσφυγα από το Αφγανιστάν, η οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της στην εκπαίδευση των κοριτσιών προσφύγων στο Πακιστάν.

    Κ. Μητράγκας: «Ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις»

    Περισσότεροι από 2.000 εθελοντές απαρτίζουν την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), μια οργάνωση που με σημείο εκκίνησης τα 33 παραρτήματά της σε όλη την Ελλάδα έχει ως στόχο της να διασώζει ανθρώπους σε θάλασσες και βουνά από το 1979. Η Ομάδα δεν δρα μόνο σε ελληνικό έδαφος, καθώς έχει κάνει αποστολές μεταξύ άλλων στο Αφγανιστάν, τη Σερβία, την Αλγερία, την Τουρκία και την Αϊτή. Στην τελευταία χώρα ήταν που σημείωσε και μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, την ανάσυρση του 24χρονου Γουίσμοντ Εξάντους, ο οποίος έμεινε δώδεκα ημέρες παγιδευμένος στα ερείπια ξενοδοχείου και χάρη στην Ομάδα βγήκε ζωντανός.

    Μόνο το 2014 και το 2015 κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης για τους πρόσφυγες στη Λέσβο, τη Σάμο και την Κω τα μέλη της ΕΟΔ πραγματοποίησαν περισσότερες από 800 επιχειρήσεις διάσωσης, σώζοντας 2.000 ανθρώπους και βοηθώντας να φτάσουν με ασφάλεια στην ακτή πάνω από 7.000 άτομα.

    «Γράψαμε μια νέα σελίδα στο κεφάλαιο μαζική διάσωση με πρωτόγνωρες καταστάσεις ακόμα και για εμάς. Είχαμε να διασώσουμε νύχτα, ταυτόχρονα 70 ανθρώπους που επέβαιναν σε μια πλαστική βάρκα, χωρίς να φορούν σωσίβια» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της ΕΟΔ, Κωνσταντίνος Μητράγκας.

    Μέχρι να χτυπήσει την πόρτα της χώρας η μεγάλη προσφυγική κρίση, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είχε λίγα προγράμματα διάσωσης στη θάλασσα με τη συμμετοχή των εθελοντών διασωστών της από τα παραρτήματα των νησιών. «Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης σέβεται τον άνθρωπο και δεν βλέπει πρόσφυγες ή Έλληνες. Από τη στιγμή που το πρόβλημαήταν μέσα στα χωρικά μας ύδατα δεν ήταν δυνατόν να μην βοηθήσουμε», εξηγεί ο Βαγγέλης Συμβουλίδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΔ. Την περίοδο των μεγάλων προσφυγικών ροών η ΕΟΔ έθεσε σε λειτουργία το πρόγραμμα «Αιγέας» και ενεργοποίησε την άμεση μεταφορά σκαφών και εθελοντών από όλα τα παραρτήματά της προς τη Λέσβο, την Κω και τη Σάμο.

    Στα τρία αυτά νησιά οι διασώστες έζησαν έντονες στιγμές. «Όλες οι διασώσεις είναι δύσκολες. Όμως πάντα το πιο δύσκολο είναι όταν έχεις νεκρούς και φυσικά όταν έχεις να κάνεις με παιδιά. Είναι δύσκολο να δεχτείς το γιατί να χαθεί ένας άνθρωπος. Έχεις να παλέψεις με το συναίσθημα γιατί να μην προλάβω να είμαι εκεί στην ώρα μου ή γιατί να μην κάνω ακόμα περισσότερα από αυτά που έκανα για να βοηθήσω όσους περισσότερους μπορώ», εξομολογείται ο Κωνσταντίνος Μητράγκας.

    Η διάσωση των προσφύγων είχε άλλη μία δυσκολία για την ΕΟΔ, την παρ'ολίγο καταστροφή της Ομάδας σε οικονομικό επίπεδο, όπως λένε οι δύο εκπρόσωποί της. «Το κόστος ήταν πολύ μεγάλο και δεν είναι εύκολο να βρεις χορηγούς σε αυτά τα μεγέθη. Αλλά για εμάς ήταν μονόδρομος να είμαστε εκεί όπου κινδυνεύει η ανθρώπινη ζωή. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι λιγότερο από αυτό». Πρόσφατα, η Ομάδα πήρε χορηγία από το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για την κατασκευή τεσσάρων νέων διασωστικών σκαφών μαζί με καύσιμα, εκπαίδευση και εξοπλισμό. Επίσης, οι πέντε μεγάλοι διασωστικοί οργανισμοί της Ευρώπης, από την Νορβηγία, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Σουηδία, τους παρείχαν πέρυσι κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης σκάφη, εκπαίδευση και ανθρώπινο δυναμικό.

    Ως επιστέγασμα της τριαντακονταετούς δράσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες αποφάσισε να την τιμήσει με το βραβείο Νάνσεν, τη μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία της ΕΟΔ, όπως τονίζουν οι δύο εθελοντές της. «Το βραβείο αυτό μας δίνει ένα πολύ καλό χαρτί για να μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε και άλλους εθελοντές ή να δώσουμε κουράγιο και δύναμη στους υπάρχοντες», δηλώνει ο Κωνσταντίνος Μητράγκας.

    «Η μεγαλύτερη επιβράβευση για εμάς δεν είναι τα χρήματα. Είναι η ματιά του ανθρώπου που έχεις βοηθήσει, όταν σώζεις τη ζωή του. Η ματιά και το ευχαριστώ» προσθέτει ο Βαγγέλης Συμβουλίδης.

    Ε. Λατσούδη: «Το πραγματικό βραβείο είναι να σταματήσουν να πνίγονται οι πρόσφυγες»

    Η ψυχολόγος, Έφη Λατσούδη, έχει συνδέσει το όνομά της με την εθελοντική υποστήριξη ευάλωτων προσφύγων στο χώρο των πρώην κατασκηνώσεων του ΠΙΚΠΑ στη Λέσβο. Τη ρωτάμε ποια ήταν η πιο έντονη στιγμή που έζησε όλο αυτό το διάστημα. «Προσπαθήσαμε να σταθούμε αλληλέγγυοι σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Και νομίζω ότι η κατάσταση ήταν δραματική τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τους αλληλέγγυους που ανέπτυσσαν δράσεις. Στο ΠΙΚΠΑ ήρθαν μεγάλοι αριθμοί ανθρώπων που έχασαν δικούς τους στη θάλασσα και νομίζω ότι τραυματιστήκαμε όλοι, βγήκαμε όλοι από αυτή την ιστορία με βαθιές πληγές», απαντά. Θυμάται έντονα μια μητέρα που έχασε σε ναυάγιο τρία από τα τέσσερα παιδιά της, το ένα από τα οποία ήταν έξι μηνών. «Νομίζω ότι την εικόνα της δεν θα την ξεχάσω ποτέ», σπεύδει να συμπληρώσει.

    Στο άκουσμα του Βραβείου Νάνσεν η εθελόντρια, μέλος της ομάδας που δημιούργησε το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο ΠΙΚΠΑ, δηλώνει: «Για μένα το πραγματικό βραβείο είναι να σταματήσουν να πνίγονται στα σύνορα οι πρόσφυγες, να δημιουργηθούν ασφαλή περάσματα, να δοθούν λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να προχωρήσει η οικογενειακή επανένωση, ώστε να σταματήσουν να διαχωρίζονται με τραγικό τρόπο οι οικογένειες που τώρα βρίσκονται διασκορπισμένες σε διαφορετικές χώρες, και τέλος να γίνουν δομές φιλοξενίας και υποστήριξης των προσφύγων».

    Συγχρόνως τονίζει ότι το βραβείο αυτό αποτελεί αναγνώριση της συλλογικής προσπάθειας «που έγινε τόσα χρόνια από πολλούς ανθρώπους για να αλλάξει κάτι σε τοπικό επίπεδο». Ένα στοίχημα κερδήθηκε, το στοίχημα να συσπειρωθούν «τόσοι άνθρωποι, ντόπιοι, μέσα στην οικονομική κρίση που περνούσαμε, οι οποίοι κατάφεραν να αναζητήσουν κάτι διαφορετικό και να το πετύχουν».

    Η ιστορία του κέντρου φιλοξενίας ξεκινά το 2012, όταν μια ομάδα εθελοντών, τοπικών οργανώσεων και ΜΚΟ υπό την ονομασία «Το Χωριό του Όλοι Μαζί» αποφάσισε να δημιουργήσει ένα δίκτυο αλληλεγγύης που αφορούσε σε Έλληνες και πρόσφυγες. «Ένα βασικό θέμα που είχαμε θέσει είναι ότι όσο αφήνουμε απροστάτευτους πρόσφυγες και ντόπιους, αυτοί είναι εύκολα θύματα της Χρυσής Αυγής και ταυτόχρονα αφήνουμε να ανεβαίνουν τα ποσοστά της», εξηγεί η κ. Λατσούδη.

    Σύντομα οι αυξημένες ανάγκες στην υποστήριξη προσφύγων έστρεψαν το βλέμμα τους στο προσφυγικό και οι εθελοντές ζήτησαν από τις τοπικές αρχές τη διαχείριση των πρώην παιδικών εγκαταστάσεων του ΠΙΚΠΑ, που ήταν εγκαταλειμμένες. «Θέλαμε ένα χώρο ανοιχτό σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, ούτως ώστε να αποφύγουμε την κράτηση των προσφύγων και ταυτόχρονα όλοι μαζί να βοηθήσουμε να μείνουν οι πρόσφυγες σε καλύτερες συνθήκες», επισημαίνει η ίδια.

    Η λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας στο πρώην ΠΙΚΠΑ άρχισε τον Νοέμβριο του 2012. Η βασική φιλοσοφία πίσω από τη λειτουργία του ήταν «να παλέψουμε για να μην δημιουργηθούν κέντρα κράτησης, να δώσουμε μια απτή απόδειξη ότι οι πρόσφυγες μπορούν να ζήσουν σε ανοιχτούς χώρους μέσα στην κοινωνία, ότι δεν χρειαζόμαστε κρατητήρια, και ταυτόχρονα να δείξουμε ότι όσο οι τοπικές κοινωνίες και οι πολίτες συμμετέχουν μπορούμε να έχουμε καλύτερες συνθήκες», τονίζει η Έφη Λατσούδη.

    Στην πορεία οι εθελοντές δεν πέτυχαν να καλύψουν μόνο τις βασικές ανάγκες των προσφύγων. Όπως εξηγεί η κ. Λατσούδη, «πετύχαμε να δημιουργηθεί ένα μέτωπο από την κοινωνία που ήταν μαζί με τους πρόσφυγες, που φρόντισε τους πρόσφυγες, που μάθαινε για τους πρόσφυγες και στην πράξη βελτίωνε τις συνθήκες τους. Πολλές φορές στο ΠΙΚΠΑ έγιναν εκδηλώσεις και δράσεις, όπου συμμετείχε η γειτονιά. Μοιράστηκαν μαζί χαρές, δυσάρεστες καταστάσεις, σημαντικά γεγονότα και νομίζω ότι αυτό άφησε κάτι. Τώρα συζητάμε για την ένταξη των παιδιών στα σχολεία αλλά τότε σε εμάς όλα τα παιδιά του ΠΙΚΠΑ πήγαιναν στο δημόσιο σχολείο».

    Το 2015 πέρασαν από το ΠΙΚΠΑ περίπου 20.000 πρόσφυγες, ενώ συνολικά από το 2012 ως σήμερα οι πρόσφυγες που έχουν φιλοξενηθεί στο χώρο ανέρχονται σε 30.000. Βαρύτητα δίνεται στους ευάλωτους πρόσφυγες: ιατρικά περιστατικά, ανάπηρους, έγκυες, νεογέννητα, ανθρώπους που είχαν χάσει δικούς τους σε ναυάγια.

    Παρά το γεγονός ότι με βάση τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας όλοι οι νεοαφιχθέντες πρόσφυγες κρατούνται στη Μόρια και ενώ το κέντρο φιλοξενίας του ΠΙΚΠΑ κινδύνευσε να κλείσει εξαιτίας του παραπάνω γεγονότος, σύντομα φάνηκε η μεγάλη ανάγκη που υπήρχε σε χώρους φιλοξενίας ευάλωτων περιστατικών. «Μέχρι σήμερα τουλάχιστον οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες και το ΠΙΚΠΑ συνεχίζει να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Σήμερα φιλοξενούνται σε εμάς 100 άτομα, όλοι ευάλωτες περιπτώσεις, οι οποίοι παραπέμπονται από το νοσοκομείο ή από τις οργανώσεις που είναι στη Μόρια».

    Δίπλα στους πρόσφυγες στάθηκαν πολλές χιλιάδες εθελοντές, που συμπορεύτηκαν με το όραμα της ομάδας του ΠΙΚΠΑ. Κατά την περσινή κορύφωση της προσφυγικής κρίσης, καθημερινά στο κέντρο φιλοξενίας συνεισέφεραν περίπου 80-100 εθελοντές. «Η εθελοντική προσφορά σε ένα τόσο δύσκολο τομέα έχει απίστευτη δύναμη, αλλά κάποιες στιγμές έχει όρια, τα όρια της προστασίας του κάθε ανθρώπου, της προσωπικής του ζωής και της ισορροπίας του. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι σε μια τέτοια κρίση και να μπορείς να στέκεσαι στα πόδια σου», εξομολογείται ηκ. Λατσούδη.

    Επόμενο στοίχημα της ομάδας είναι η ενίσχυση των εκπαιδευτικών δράσεων για τους πρόσφυγες. Ήδη έχει δημιουργηθεί ένα κέντρο υποστήριξης προσφύγων στην πόλη της Μυτιλήνης, όπου οργανώνονται μαθήματα, εργαστήρια και συνεδρίες ψυχολογικής και νομικής υποστήριξη.

    Η τελετή απονομής του Βραβείου Νάνσεν στην Έφη Λατσούδη και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης θα διεξαχθεί στις 3 Οκτωβρίου στη Γενεύη. Το βραβείο περιλαμβάνει ένα αναμνηστικό μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο 100.000 δολαρίων. Τα χρήματα θα διατεθούν σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ σε δράσεις ενίσχυσης των προσφύγων της ΕΟΔ και του πρώην ΠΙΚΠΑ.

    Εκδήλωση για τους τιμώμενους θα διεξαχθεί από το ελληνικό γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και σήμερα το απόγευμα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στην Αθήνα.

    Διαβάστε επίσης:Σε δύο ελληνικές οργανώσεις το Βραβείο Νάνσεν για τους Πρόσφυγες 2016

    [05] Οι αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν εμπορικό κτίριο στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές

    Η αστυνομία έχει περικυκλώσει εμπορικό κτίριο στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα, καθώς υπάρχουν υποψίες για τρομοκράτες που βρίσκονται μέσα στο κτίριο, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

    Γύρω από το κτίριο, που βρίσκεται σε περιοχή όπου συχνάζουν διπλωμάτες, έχουν αναπτυχθεί εκατοντάδες αστυνομικοί, αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.

    [06] Ο Ομπάμα ακύρωσε τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των Φιλιππίνων, καθώς ο Ντουτέρτε τον προσέβαλε

    Ο Μπαράκ Ομπάμα ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη πρώτη του συνάντηση με τον Πρόεδρο των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ο οποίος εκφράστηκε με βαριά προσβλητικό τρόπο για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.«Ο Πρόεδρος Ομπάμα δεν θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο Ντουτέρτε», δήλωσε ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, στο περιθώριο της συνόδου του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στη Βιεντιάν, στο Λάος.

    Ο Ομπάμα θα συναντηθεί αντί του Προέδρου των Φιλιππίνων με την Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-χιε, διευκρίνισε ο Πράις.

    Ερωτηθείς για τα σχόλια που αναμενόταν να κάνει ο Ομπάμα όσον αφορά την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις Φιλιππίνες, και ειδικά για τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται στην εκστρατεία του εναντίον των ναρκωτικών, ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε αναφέρθηκε χθες στον Αμερικανό ομόλογό του χρησιμοποιώντας την έκφραση «πουτάνας γιος».

    Ο Ντουτέρτε εξελέγη στην προεδρία των Φιλιππίνων τον Μάιο, υποσχόμενος να πατάξει την εγκληματικότητα και να εξαλείψει τα ναρκωτικά και τις συμμορίες που τα διακινούν στη χώρα του.

    Ακολούθησε ένα κύμα εξωδικαστικών δολοφονιών, με τις αρχές να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 2.000 θανάτους.

    Ο Ντουτέρτε είπε ότι θα ήταν «χοντρό» από μέρους του Ομπάμα να θέσει ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσθέτοντας πως εάν κάνει κάτι τέτοιο, θα τον βρίσει χρησιμοποιώντας την επίμαχη φράση, την οποία πρόφερε στη γλώσσα του.

    «Θα σκοτωθούν πολλοί μέχρι κι ο τελευταίος διακινητής να μην είναι πια στον δρόμο. Μέχρι να σκοτωθεί κι ο τελευταίος λαθρέμπορος ναρκωτικών, θα συνεχίσουμε», επέμεινε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντουτέρτε προσβάλει με αυτόν τον τρόπο έναν ξένο ηγέτη. Ακριβώς την ίδια βρισιά χρησιμοποίησε αναφερόμενος στον πάπα Φραγκίσκο, τον Μάιο. Την ίδια έκφραση χρησιμοποίησε επίσης αναφερόμενος στον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη χώρα του, τον Φίλιπ Γκόλντμπεργκ ...συμπληρώνοντας κι ένα «ομοφυλόφιλος».

    [07] Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν 12 στόχους στο Ιράκ

    Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν 12 στόχους στα βόρεια του Ιράκ αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.Οι στόχοι που επλήγησαν βρίσκονται σε περιοχή, όπου σύμφωνα με την Άγκυρα έχει τη βάση της, η ηγεσία του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

    Η ανακοίνωση των στρατιωτικών πηγών δε γνωστοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες για τους βομβαρδισμούς, ενώ στο παρελθόν παρόμοιοι βομβαρδισμοί έχουν συνδεθεί από την Άγκυρα με εγκαταστάσεις και υποδομές υποστήριξης του PKK.

    [08] Πηγές ΥΠΟΙΚ: Εντός του προγραμματισμένου πλαισίου η εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ

    Εντός του προγραμματισμένου πλαισίου βρίσκεται η εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, το «πράσινο φως» για την οποία θα δοθεί, μετά από την «έκθεση συμμόρφωσης», που θα συντάξουν οι εκπρόσωποι των θεσμών, που θα επανέλθουν στην Αθήνα, στις 12 Σεπτεμβρίου. Οπότε, έτσι και αλλιώς, το ζήτημα της εκταμίευσης της συγκεκριμένης υποδόσης δεν θα αποτελούσε αντικείμενο του άτυπου Eurogroup, που θα συνέλθει στη Μπρατισλάβα, στις 9 Σεπτεμβρίου.

    Αυτό ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Οικονομικών, μετά και από το δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας του Ντίσελντορφ «Handelsblatt», το οποίο, επικαλούμενο Ευρωπαίο διπλωμάτη, αναφέρει ότι στην άτυπη συνάντηση του Eurogroup στη Μπρατισλάβα θα υπάρξει μόνον μία σύντομη έκθεση προόδου της Αθήνας, όχι, όμως, έγκριση νέας δόσης στο πλαίσιο του τρίτου πακέτου βοήθειας. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο που επικαλειται η γερμανική εφημερίδα, έγκριση κονδυλίων δεν θα υπάρξει ούτε στην τακτική σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 10 Οκτωβρίου και, κατά πάσα πιθανότητα ούτε καν εντός του έτους.

    Σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου, για να εκταμιευθεί η υποδόση, πρέπει να διαπιστώσουν την πρόοδο στην υλοποίηση των δράσεων- ουρά της πρώτης αξιολόγησης, οι Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM). Με βάση τα αποτελέσματα των επαφών που θα πραγματοποιήσουν στην Ελλάδα από τις 12 Σεπτεμβρίου και μετά, θα συντάξουν την «έκθεση συμμόρφωσης». Στη συνέχεια, θα εκταμιευθεί η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, σημαντικό μέρος της οποίας θα οδεύσει για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες.

    Σημειώνεται ότι, εντός του Οκτωβρίου, αναμένεται να αρχίσει η δεύτερη αξιολόγηση, η ολοκλήρωση της οποίας συναρτάται άμεσα τόσο με τις συζητήσεις για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα όσο και με μία νέα δόση ύψους 6,1 δισ. ευρώ.

    Το Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου

    Σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα της συνεδρίασης του Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Συμβούλιο θα συζητηθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί από την Ελλάδα στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση περαιτέρω χρηματοδοτικής στήριξης στο πλαίσιο του προγράμματος.

    Ειδικότερα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους των θεσμών και τις ελληνικές αρχές σχετικά με την υλοποίηση των ενδιάμεσων στόχων και την πρόοδο στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. Η ημερήσια διάταξη της επερχόμενης συνεδρίασης παραπέμπει στη δήλωση της ευρωομάδας για την Ελλάδα στις 25 Μαΐου, σύμφωνα με την οποία «η πρόσθετη εκταμίευση, μετά το καλοκαίρι, στο πλαίσιο της δεύτερης δόσης, συνδέεται με την ολοκλήρωση των οροσήμων που σχετίζονται με τις ιδιωτικοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένου του νέου Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων και Επενδύσεων, τη διακυβέρνηση των τραπεζών, τη Γενική Γραμματεία Εσόδων και τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας, καθώς και την πρόοδο στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου».

    [09] Γάλλος υπουργός Άμυνας: «Ισχυρές πρωτοβουλίες» για την ευρωπαϊκή άμυνα ως τον Δεκέμβριο

    Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν κάλεσε χθες να αναληφθούν «ισχυρές πρωτοβουλίες» όσον αφορά την ευρωπαϊκή άμυνα ως τον Δεκέμβριο, μετά την επικράτηση της ψήφου υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.«Υπάρχει από τώρα ως τον Δεκέμβριο ένα παράθυρο ευκαιρίας για (να αναληφθούν) ισχυρές ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες», τόνισε ο Λε Ντριάν σε μια ετήσια συνάντηση πολιτικών, στρατιωτικών και ειδικών, το Θερινό Πανεπιστήμιο Άμυνας, που φέτος οργανώθηκε στο γαλλικό Πολυτεχνείο, κοντά στο Παρίσι.

    «Δεν είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν ξανά οι ίδιες συνθήκες για πολύ καιρό», πρόσθεσε ο Λε Ντριάν, καλώντας να υιοθετηθεί μια «πραγματιστική και συγκεκριμένη» προσέγγιση.Η Σύνοδος Κορυφής στη Μπρατισλάβα τη 16η Σεπτεμβρίου μπορεί να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για την ΕΕ, ειδικά στο πεδίο της άμυνας, τρεις μήνες μετά την απόφαση των Βρετανών η χώρα τους να την εγκαταλείψει.

    Δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια σημαντική απόφαση για την άμυνα στην Μπρατισλάβα, αλλά «πρέπει να δοθεί μια δυναμική» και ο στόχος να είναι να παρουσιαστούν «σημαντικές κατευθυντήριες γραμμές» στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, είπε ο Λε Ντριάν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    [10] Ισπανία: 1.400 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τουριστικά θέρετρα, λόγω πυρκαγιάς

    Η πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή στη Βαλένθια (ανατολική Ισπανία) και πιστεύεται ότι οφείλεται σε εμπρησμό συνέχιζε χθες να μαίνεται κι υποχρέωσε τις αρχές να απομακρύνουν 1.400 ανθρώπους, κατοίκους και τουρίστες, ανακοίνωσαν στελέχη των υπηρεσιών διάσωσης.Ο Χουάν Κάρλος Μοράγκες, εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης στην περιοχή, γνωστοποίησε μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι συνολικά «απομακρύνθηκαν 1.400» άνθρωποι από τη Χαβέα και την Μπενιτάτσελ, δυο τουριστικά θέρετρα στις ισπανικές ακτές στη Μεσόγειο.

    Η πυρκαγιά, για την κατάσβεση της οποίας δίνουν μάχη σχεδόν 300 πυροσβέστες με την υποστήριξη εναέριων μέσων, ενισχύθηκε χθες εξαιτίας της αλλαγής της κατεύθυνσης των ανέμων, αφού είχε ήδη απανθρακώσει περίπου 3.200 στρέμματα και πολλά σπίτια, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης.

    [11] Το πρόγραμμα των Αθηναϊκών Θεάτρων για τη σεζόν 2016 - 2017

    Με ένα ρεπερτόριο από κλασικά και σύγχρονα έργα συγγραφέων της ελληνικής και παγκόσμιας δραματουργίας συνεχίζουν δυναμικά την παρουσία τους τη νέα θεατρική περίοδο 2016 - 2017 τα «Αθηναϊκά Θέατρα».

    Όπως κάθε χρόνο, οι παραστάσεις στα θέατρα Παλλάς, Αλίκη, Μικρό Παλλάς, Χορν, Εμπορικόν, Λαμπέτη και Αποθήκη, αποτελούν επιλογές που απευθύνονται σε μία ευρεία γκάμα κοινού. Οι φετινές καλλιτεχνικές προτάσεις των Αθηναϊκών Θεάτρων τα περιέχουν όλα: κωμωδία, δράμα, ρεαλισμό, μιούζικαλ, με γνωστούς και αγαπημένους πρωταγωνιστές στο σανίδι.

    Ειδικότερα, στις 20 - 23 Οκτωβρίου η χορεύτρια - ακροβάτισσα Βικτόρια Τσάπλιν (εγγονή του Ευγένιου Ο? Νηλ και κόρη του μοναδικού Τσάρλι Τσάπλιν) και ο άντρας της, ο Γάλλος κωμικός ηθοποιός Ζαν Μπατίστ Τιερέ καταφθάνουν στο Θέατρο Παλλάς με την παράσταση «Το αόρατο τσίρκο». Με μοναδικούς συμπρωταγωνιστές έναν "αυξομειούμενο στο μέγεθος λαγό" και κάποιες "περίεργες πάπιες" καλούν το κοινό σε ένα "διασκεδαστικό ταξίδι στον κόσμο της μαγείας και των ονείρων, στο σύμπαν του λυρισμού και των αισθήσεων, μία φυγή από την πεζή πραγματικότητα".

    Ακολουθεί στις 5 & 6 Νοεμβρίου, ο ινδικής καταγωγής Βρετανός χορευτής και χορογράφος Αακάς Οντέντρα, που έρχεται στη σκηνή της Βουκουρεστίου για να παρουσιάσει την παράσταση "Rising" σε χορογραφίες των Άκραμ Καν, Ράσελ Μάλιφαντ, Σίντι Λάμπι Τσερκάουι και του ίδιου. Ακόμη, τον Δεκέμβριο το θέατρο Παλλάς θα φιλοξενήσει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων μία νέα παραγωγή που τιτλοφορείται "Στον Καθρέφτη του Παλλάς" με την Μαρινέλλα και τον Τάκη Ζαχαράτο, την οποία σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής, ενώ τα κείμενα υπογράφει ο Γιάννης Ξανθούλης και τη μουσική ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος.

    Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες σκηνές των Αθηναϊκών Θεάτρων, στο θέατρο Αλίκη συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η πολυσυζητημένη σύγχρονη κωμωδία των Mathieu Delaporte και Alexandre de la Patelli?re «Για όνομα?», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Στην παράσταση που χειροκρότησαν πέρυσι περισσότεροι από 100.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παίζουν οι Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Φάνης Μουρατίδης, Μαρία Κωνσταντάκη και Αντώνης Λουδάρος (από Τετάρτη 5 Οκτωβρίου).

    Ο Θοδωρής Αθερίδης και η Σμαράγδα Καρύδη συναντιούνται στο Μικρό Παλλάς και πρωταγωνιστούν μαζί με την Μυρτώ Αλικάκη και τον Κωνσταντίνο Κάππα στη νέα άπαιχτη, κωμωδία του δημοφιλούς Γάλλου συγγραφέα Florian Zeller «Το Ψέμα» (από Παρασκευή 7 Οκτωβρίου).

    Στο Θέατρο Δημήτρης Χορν, η Λίλλη Μελεμέ θα σκηνοθετήσει το νέο έργο του Λεωνίδα Προυσαλίδη «Από τη σιωπή ως την άνοιξη» για τον επίλογο της ζωής και την αρχή ενός έρωτα με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Φέρτη, Νικήτα Τσακίρογλου και Κατερίνα Λέχου (από Τετάρτη 19 Οκτωβρίου).

    Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου 2016, ανεβαίνει στο ίδιο θέατρο το πολυβραβευμένο έργο του Tracy Letts «Αύγουστος» σε σκηνοθεσία και μετάφραση Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, με τους Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Πρωτόπαππα, Βίκυ Βολιώτη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Αλέξανδρο Μυλωνάς, Μάνς Βακούσης, Μαρία Κατσιαδάκη, Νίκος Αλεξίου, κ.α.

    Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θα σκηνοθετήσει, ακόμα, το καινούριο έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα με τίτλο «Δεύτερη Φωνή» στο θέατρο Αποθήκη στου Ψυρρή. Στην παράσταση, που κάνει πρεμιέρα στις 14 Οκτωβρίου πρωταγωνιστούν η Νένα Μεντή που ερμηνεύει μια παλιά τραγουδίστρια της δεκαετίας του ?70, η οποία δεν τα κατάφερε στο τραγούδι και ο Γιώργος Ζιόβας που υποδύεται τον Παύλο, έναν αγωνιστή της γενιάς του Πολυτεχνείου στοιχειωμένο από όνειρα και προσδοκίες που διαψεύσθηκαν. Τον θίασο συμπληρώνουν οι: Δανάη Σκιάδη, Κωνταντίνος Γαβαλάς, Δημήτρης Σαμόλης και Γιώργος Κατσής.

    Στην ίδια σκηνή, από την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη, κάθε Δευτέρα και Τρίτη ανεβαίνει η κωμωδία του Thierry Janssen «Η Έβδομη Ήπειρος» σε σκηνοθεσία Λίνας Ζαρκαδούλα, με τις Γιουλίκα Σκαφιδά, Μαρία Κωνσταντάκη και Δανάη Μπάρκα να κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

    Στο τέλος Οκτωβρίου 2016 στο θέατρο Εμπορικόν κάνει πρεμιέρα το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλλερ «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» με τους Δημήτρη Καταλειφό, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Γιώργο Βουρδάμη, Δανάη Επιθυμιάδη, Κώστα Βασαρδάνη, Ευγενία Αποστόλου, κ.α. Την σκηνοθεσία, υπογράφει ο Γιάννης Μόσχος, την μετάφραση η Δάφνη Οικονόμου και την μουσική ο Άγγελος Τριανταφύλλου.

    Στο Θέατρο Λαμπέτη θα βρει στέγη η ολοκαίνουργια, σπαρταριστή κωμωδία "Βαφ? τα Μαύρα" των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα με πρωταγωνιστές τους: Νικολέττα Βλαβιανού, Χάρης Γρηγορόπουλος, Ευθύμης Ζησάκης, Σπύρος Κυριάκος, Νίκη Λάμη, Μαίρη Σταυρακέλη, Δήμητρα Στογιάννη, Γιάννης Τσιμιτσέλης και Μαρία Φιλίππου. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 8 Οκτωβρίου και αφηγείται την ιστορία ενός εύπορου ηλικιωμένου που πεθαίνει και την μάχη των συγγενών για την περιουσία του που στήνεται γύρω από το φέρετρό του.

    Τέλος, από τον Οκτώβριο, κάθε Σάββατο και Κυριακή, στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Αλίκη, θα φιλοξενηθεί το νέο έργο της Κέλλυς Σταμουλάκη «Μόνο αν το πιστέψεις». Μία παράσταση με γρήγορες εναλλαγές, έξυπνους διαλόγους, χιούμορ, χορευτές, ηθοποιούς και ακροβάτες, που κινούνται με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής επί σκηνής (πιάνο, σαξόφωνο, ακορντεόν, βιολοντσέλο, βιολί, κρουστά, τρομπέτες, κιθάρες, κλαρινέτο, αυλούς, μεταλόφωνο κ.λπ.), την οποία έχει συνθέσει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

    Η Ελένη Καστάνη, στο ρόλο της μάνας, ισορροπεί ανάμεσα σε κωμικές και ευαίσθητες νότες. Ο Ορέστης Τρίκας αποδίδει τη διαφορετικότητα του ήρωά του με ενσυναίσθηση, ενώ την αδελφή του υποδύεται με ταλέντο και φρεσκάδα η Μυριέλλα Κουρεντή. Σε όλο αυτό το ταξίδι της περιπέτειας τα βήματα των ηρώων του 15μελούς θιάσου, οδηγεί μουσικά ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 September 2016 - 6:32:45 UTC