Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] K.Χατζηδάκης:Η κυβέρνηση Τσίπρα προχωρεί με το ένα μάτι στις εκλογές
  • [02] Τεστ αντοχής για τα ευρωπαϊκά σύνορα
  • [03] ΝΔ: Ο Αλέξης Τσίπρας οδηγεί τη χώρα στη φτωχοποίηση και στο περιθώριο
  • [04] Π.Παυλόπουλος: Μόνον η παγκοσμιοποίηση του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας έχει νόημα
  • [05] Ανεπίσημη συνάντηση Κοτζιά-Τσαβούσογλου σήμερα στην Κρήτη
  • [06] Κατά της νέας υποψηφιότητας Μέρκελ το 50% των Γερμανών
  • [07] Σκληρή κριτική Γκάμπριελ στην Μέρκελ για το προσφυγικό
  • [08] Απελάσεις από την πρώτη μέρα υπόσχεται ο Ντόναλντ Τραμπ
  • [09] Ν. Βούτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας» η επιστολή Κομισιόν για τον Γεωργίου
  • [10] Λευτέρης Κρέτσος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Κανένας δεν μπορεί να πριμοδοτήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα
  • [11] Σημαίες μεσίστιες, η Ιταλία θρηνεί τα θύματα του σεισμού. Στους 291 οι νεκροί

  • [01] K.Χατζηδάκης:Η κυβέρνηση Τσίπρα προχωρεί με το ένα μάτι στις εκλογές

    Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση «προχωρεί με το ένα μάτι στις εκλογές», εκφράζει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «RealNews» και τονίζει: «Ο μεγάλος φόβος του κ. Τσίπρα είναι να μην γίνει Γιώργος Παπανδρέου Νο.2.

    Μήπως, δηλαδή, μένοντας προσκολλημένος στην εξουσία, τελικά εξαερωθεί λόγω της διάψευσης των προεκλογικών του υποσχέσεων και της αναποτελεσματικότητας της κυβέρνησής του».

    Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρεται στη ΔΕΘ λέγοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τις γενικές κατευθύνσεις της οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής της ΝΔ, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η μείωση των φόρων θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι οι μειώσεις φόρων θα πρέπει να συνοδεύονται και από αντίστοιχες μειώσεις δαπανών και αναφέρει ότι το πρόγραμμα της ΝΔ θα δομηθεί γύρω από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. «Έχουμε δεσμευθεί ότι θα παρουσιάσουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο, ρεαλιστικό και καλά μελετημένο». Στον αντίποδα, ο κ. Χατζηδάκης θεωρεί ότι «οι ΔΕΘ του κ. Τσίπρα θα μείνουν στην ιστορία ως μνημείο πολιτικής ανακολουθίας και θα διδάσκονται ως παράδειγμα λαϊκισμού και δημαγωγίας».

    Σχετικά με την ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει ότι η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το ζήτημα, ενώ ερωτώμενος για το εάν υπάρχει κόντρα «μητσοτακικών-καραμανλικών» στο εσωτερικό της ΝΔ, απαντά ότι το πρόβλημα δεν το έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δική μας δουλειά είναι να προχωρήσουμε σ' ένα δρόμο που θα συνδυάζει την ενότητα με τη δημιουργική ανανέωση», λέει χαρακτηριστικά.

    Όσον αφορά στο θέμα της αδειοδότησης των καναλιών, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι «όλα αυτά που γίνονται με τα κανάλια δεν είναι βήμα μπροστά, αλλά βήμα πίσω».

    Αναφορικά με το ζήτημα των εκλογών, ο κ. Χατζηδάκης εκτιμά ότι αυτό προκύπτει «όχι γιατί το θέτει η ΝΔ, αλλά λόγω της φθοράς και της αυτοπαγίδευσης της κυβέρνησης». «Έχουμε μια κυβέρνηση που από τη Νεφελοκοκκυγία προσγειώθηκε ανώμαλα στην πραγματικότητα και από τότε βρίσκεται σταθερά σε σύγχυση. Εκτός ευρωπαϊκής και οικονομικής πραγματικότητας», καταλήγει.

    [02] Τεστ αντοχής για τα ευρωπαϊκά σύνορα

    Ο διευθυντής της FRONTEX, Φαμπρίτσε Λετζέρι, σχεδιάζει την καθιέρωση ενός τέστ αντοχής (stress test) για τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, κατά τα πρότυπα των τραπεζών.

    Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Welt, από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η ανάλυση των αδύνατων σημείων στα σύνορα ορισμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η Γερμανία και η Ελλάδα.

    Οι δύο αυτές χώρες έχουν μάλιστα ήδη συμφωνήσει να συμμετάσχουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες προέρχονται από την γερμανική κυβέρνηση, έχουν συμφωνήσει επίσης η Φινλανδία, η Σλοβενία και η Ρουμανία, γράφει η γερμανική εφημερίδα. Η ανάλυση θα περιλαμβάνει διάφορα σενάρια για τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορα.

    «Θέλουμε να διαπιστώσουμε πόσο προετοιμασμένες είναι οι χώρες μέλη να αντιμετωπίσουν μια κρίση στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. Πρέπει να προετοιμαστούμε καλύτερα για την περίπτωση κρίσης», είπε στη Welt ο διευθυντής της Frontex. Η ανάλυση των αδύναμων σημείων προβλέπεται από έναν κανονισμό της Frontex, o οποίoς θα τεθεί σε ισχύ σε λίγες εβδομάδες. Ο κανονισμός αυτός προβλέπει, επίσης, και τη διάθεση 1.500 υπαλλήλων από τις χώρες της Ε.Ε. οι οποίοι και θα αξιοποιηθούν εντός ολίγων ημερών.

    Ο Λεντζέρι, είπε επίσης στη συνέντευξή του ότι εκτός από την καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., θέλει να δημιουργηθούν νόμιμοι δρόμοι εισόδου των προσφύγων προς την Ευρώπη, ώστε να μειωθεί η πίεση των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.

    [03] ΝΔ: Ο Αλέξης Τσίπρας οδηγεί τη χώρα στη φτωχοποίηση και στο περιθώριο

    Σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα, εξαπολύει η ΝΔ, κατηγορώντας τον για αναξιοπιστία και καταλογίζοντάς του ότι «οδηγεί τη χώρα στη φτωχοποίηση και στο περιθώριο, ενώ παραμένει γαντζωμένος στην εξουσία προσπαθώντας να ελέγξει τους θεσμούς και τα ΜΜΕ, ώστε να φιμώσει την αντιπολίτευση και την κοινωνία».

    Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει: «Είναι φανερό πλέον ότι ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι οι Έλληνες έχουν απωλέσει τη συλλογική τους μνήμη. Με αυτά που λέει στη συνέντευξή του μοιάζει να μην ζει στη χώρα μας. Προσπαθεί να ξεχάσει την υπερφορολόγηση που επέβαλε στη μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους που τους έκοψε το ΕΚΑΣ, τους επαγγελματίες που πρακτικά δημεύει τις δουλειές τους, τους νέους που εξαπάτησε ωμά, τους ανέργους που σβήνει τις ελπίδες τους».

    Ακολούθως τον κατηγορεί ότι «στην πραγματικότητα ομολογεί ότι δεν έχει κανένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, δεν κάνει τίποτε που να δίνει ρεαλιστική ελπίδα στους Έλληνες. Εκείνος προσπαθεί να ξεχάσει. Οι Έλληνες, όμως, δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ ότι είναι ο πιο αναξιόπιστος και ανίκανος πρωθυπουργός που πέρασε από τη χώρα, την οποία οδηγεί στη φτωχοποίηση και στο περιθώριο. Οτιδήποτε υπόσχεται δεν έχει πλέον καμία αξία, καμία φερεγγυότητα».

    Αναφέρεται και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «το μόνο που κάνει πια είναι να διαχειρίζεται τις αντιπαραθέσεις των υπουργών του και τις αντιφάσεις των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, και όλοι μαζί οδηγούν την Ελλάδα σε έναν διαρκή κατήφορο».

    Τέλος, τον κατηγορεί για σχέδιο φίμωσης της κοινωνίας: «Γαντζωμένος στην εξουσία, το μόνο που σταθερά υλοποιεί, είναι το σχέδιο ελέγχου όλων των θεσμών και ιδιαίτερα τον έλεγχο των Μ.Μ.Ε. Θέλει να φιμώσει τη φωνή της κοινωνίας και την αντιπολίτευση. Δεν πρόκειται να τα καταφέρει, όμως, γιατί είναι πολύ βαθιά απαξιωμένος από τον ελληνικό λαό. Θα συστήναμε τέλος στον κ. Τσίπρα να αποφεύγει τις μακροσκελείς συνεντεύξεις. Γιατί όσο πιο μεγάλες είναι τόσα περισσότερα ψέματα περιέχουν».

    [04] Π.Παυλόπουλος: Μόνον η παγκοσμιοποίηση του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας έχει νόημα

    "Αν έχει νόημα σήμερα μια παγκοσμιοποίηση στην εποχή μας, αυτή δεν είναι η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, αλλά η παγκοσμιοποίηση του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας", τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από την ακριτική Φλώρινα μιλώντας σε ημερίδα για το προσφυγικό.

    Ο κ. Παυλόπουλος, επισήμανε ότι η Ελλάδα δίδαξε και διδάσκει στο θέμα της αντιμετώπισης των προσφύγων, που είναι μια τραγωδία και μία πρόκληση για την ανθρωπότητα αλλά κυρίως για την Ευρώπη.

    Στην ίδια εκδήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απένειμε βραβείο στον βραβευμένο με Πούλιτζερ φωτορεπόρτερ, Γιάννη Μπεχράκη.

    [05] Ανεπίσημη συνάντηση Κοτζιά-Τσαβούσογλου σήμερα στην Κρήτη

    Ανεπίσημη συνάντηση θα έχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Κρήτη, προς τον οποίον είχε προ μηνών απευθύνει πρόσκληση να επισκεφτεί το νησί.

    [06] Κατά της νέας υποψηφιότητας Μέρκελ το 50% των Γερμανών

    Ο ένας στους δύο Γερμανούς δεν επιθυμεί τέταρτη υποψηφιότητα της προέδρου του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) για την καγκελαρία, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση, την οποία δημοσιεύει η κυριακάτικη Bild.

    Σύμφωνα με την έρευνα, την οποία διεξήγαγε το Ινστιτούτο Emnid, μόνο το 42% των ερωτηθέντων επιθυμεί να θέσει και πάλι η Άνγκελα Μέρκελ υποψηφιότητα για την καγκελαρία, ενώ το 50% την απορρίπτει.

    Μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματός της το ποσοστό το οποίο τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας της ανέρχεται σε 70% και μόνο το 22% των ερωτηθέντων κατά.

    Σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία της δημοσκόπησης η συμπάθεια για την Άνγκελα Μέρκελ φθίνει, δεδομένου ότι πέρυσι το Νοέμβριο τάσσονταν υπέρ της υποψηφιότητάς της το 45% των ερωτηθέντων και την απέρριπτε το 48%.

    [07] Σκληρή κριτική Γκάμπριελ στην Μέρκελ για το προσφυγικό

    Ο αντικαγκελάριος και πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας άσκησε ασυνήθιστα σκληρή κριτική στην καγκελάριο Μέρκελ για το θέμα των προσφύγων, σε συνέντευξή του στο δεύτερο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

    "Δεν αρκεί να λέμε συνέχεια «θα τα καταφέρουμε», αλλά πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να το επιτύχουμε και αυτό το μπλοκάριζαν πάντα το χριστιανοδημοκρατικό και το χριστιανοκοινωνικό κόμμα (CDU/CSU)", είπε. Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στη συνέντευξη, η οποία θα μεταδοθεί σήμερα, έκανε επίσης σαφές ότι θεωρεί αναγκαίο ένα αριθμητικό όριο για τους πρόσφυγες: "Το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα υποτίμησε τις προκλήσεις.

    Εμείς λέγαμε συνεχώς ότι είναι αδιανόητο να υποδεχόμαστε στη Γερμανία ένα εκατομμύριο ανθρώπους". Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός υπερθεμάτισε, επίσης, σχετικά με την άσεμνη χειρονομία που έκανε κατά των ναζί πριν δύο εβδομάδες λέγοντας: "Έκανα ένα μόνο λάθος. Δεν την έκανα και με τα δύο χέρια», είπε χαρακτηριστικά.

    [08] Απελάσεις από την πρώτη μέρα υπόσχεται ο Ντόναλντ Τραμπ

    Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέδεσε χθες την παράτυπη μετανάστευση με την ανεργία και δεσμεύτηκε ότι θα απελάσει εκατοντάδες χιλιάδες «κακοποιούς» χωρίς άδεια παραμονής στις ΗΠΑ, από την πρώτη ημέρα της πιθανής θητείας του στην προεδρία, τον Ιανουάριο του 2017.

    «Την πρώτη ημέρα, θα αρχίσω αμέσως τις απελάσεις των λαθρομεταναστών κακοποιών από αυτή τη χώρα, κυρίως των εκατοντάδων χιλιάδων που απελευθερώθηκαν επί των ημερών της κυβέρνησης Ομπάμα-Κλίντον», δήλωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο σε μια συγκέντρωση στο Ντε Μόιν, στην Άιοβα, που οργάνωσε η γερουσιάστρια Τζόνι Ερνστ.

    Ο μεγιστάνας των ακινήτων επέμεινε ότι θα οικοδομήσει ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, ότι θα επαναφέρει τους ηλεκτρονικούς ελέγχους για τον εντοπισμό των παράτυπων μεταναστών, ότι θα τους εμποδίσει να εξασφαλίζουν επιδόματα ή να κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα, αλλά και ότι θα αναπτύξει ένα σύστημα ώστε να διώχνονται από τη χώρα όσοι μένουν στη χώρα μετά τη λήξη της βίζας τους.«Αν δεν ελέγχουμε τις ημερομηνίες λήξης των θεωρήσεων εισόδου, τα σύνορά μας θα μένουν ανοιχτά ? είναι τόσο απλό», είπε.

    Ο δισεκατομμυριούχος, φορώντας λευκό καπέλο του μπέιζμπολ, δεσμεύτηκε ότι θα ακυρώσει τα διατάγματα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα που νομιμοποίησαν προσωρινά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, ενώ υποσχέθηκε να αφήσει τους αστυνομικούς στα σύνορα «να κάνουν τη δουλειά για την οποία προσλήφθηκαν». «Η ψήφος υπέρ του Τραμπ είναι μια ψήφος υπέρ του κράτους του νόμου, η ψήφος υπέρ της Κλίντον είναι μια ψήφος υπέρ των ανοιχτών συνόρων», υποστήριξε ο ίδιος.

    [09] Ν. Βούτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας» η επιστολή Κομισιόν για τον Γεωργίου

    Προκαλεί μεγάλα ερωτήματα το ύφος και η απολυτότητα με την οποία επιχειρείται η ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας, δηλώνει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο και στην Ευτυχία Αδηλίνη, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ερωτηθείς για την επιστολή της Κομισιόν στον υπουργό Οικονομικών για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΑΤ κ. Γεωργίου. Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτηρίζει "αμφιλεγόμενο πρόσωπο" τον κ. Γεωργίου, λέγοντας ότι ταυτόχρονα με τη θέση του ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ήταν και υπάλληλος του ΔΝΤ για να συμπληρώσει τα συντάξιμά του χρόνια. Αναφορικά με την επιστολή της Κομισιόν, τη χαρακτηρίζει ανοικτή και εκτός ορίων υποστήριξη στον Αν. Γεωργίου.

    Για τον επικείμενο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο πρόεδρος της Βουλής δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα δοθούν 4 άδειες και επικρίνει όσους μέμφονται την κυβέρνηση, καθώς όπως λέει δεν αναλογίζονται ότι επί 20 χρόνια υπήρξε ένα παράνομο πεδίο.

    Ερωτηθείς για τυχόν πρόωρες εκλογές αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Τέλος, μιλώντας για τις γερμανικές αποζημιώσεις υπογραμμίζει ότι «η γερμανική πλευρά πρέπει να τακτοποιήσει, κάποτε, τους λογαριασμούς της με το παρελθόν».

    Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

    -Κύριε πρόεδρε, πώς σχολιάζετε την επιστολή που έστειλε η Κομισιόν στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, αναφορικά με το θέμα παραπομπής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΑΤ, κ. Γεωργίου για κακούργημα;

    -«Νομίζω πως η ψύχραιμη απάντηση που δόθηκε από πλευράς του υπουργού Οικονομικών θέτει τα πράγματα σε σωστή βάση. Εάν η Κομισιόν θεωρεί πράγματι, ότι έχει να προσφέρει στην αντικειμενική αποτίμηση εκείνης της περιόδου και σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μπορεί να ζητήσει να παραστεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη και να μαρτυρήσει για το δίκιο του κ. Γεωργίου. Αυτή είναι η ουσία. Ταυτόχρονα προκαλεί μεγάλα ερωτήματα το ύφος και η απολυτότητα με την οποία επιχειρείται αυτή η ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας, διότι υπερβαίνει σαφώς τη διατύπωση μιας άποψης που, κατά τα άλλα, προφανώς ο κάθε ένας το δικαίωμα να την εκφράσει».

    - Πιστεύετε ότι αυτή η παρέμβαση δημιουργεί άλλα δεδομένα;

    -"Δεν έχω τέτοια εντύπωση. Νομίζω πως η περίοδος εκείνη και το συγκεκριμένο συμβάν αποτελούν, έτσι ή αλλιώς, ένα σημείο οριακό όταν συζητεί κανείς για το πώς μπήκε η χώρα στα μνημόνια και μάλιστα αφορά σε ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο- παράγοντα, ο οποίος, από ό,τι θυμάμαι και στη σχετική συζήτηση που έγινε τότε στη Βουλή, ήταν επί χρόνια και μάλιστα ταυτόχρονα (με την επίκληση της ανάγκης συμπλήρωσης των συνταξίμων χρόνων) στέλεχος του ΔΝΤ. Υπήρχε, δηλαδή, ένα προφανές ασυμβίβαστο και μου κάνει εντύπωση πως αυτό δεν ευαισθητοποίησε ούτε τότε ούτε τώρα κάποιους παράγοντες οι οποίοι συντάσσονται πίσω από το αφήγημα του κ. Γεωργίου για την υπόθεση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ. Όταν μάλιστα, για την συμπλήρωση, σήμερα, των Διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών έχουν μπει απίθανες ρήτρες περί ασυμβιβάστων για τα βιογραφικά των στελεχών, που αποκλείουν πάρα πολλούς και πολύ ικανούς και έμπειρους ανθρώπους, οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην παρούσα περίοδο".

    -Αυτή η επιστολή της Κομισιόν τι, κατά τη γνώμη σας, κρύβει από πίσω;

    «Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ένας ενδόμυχος φόβος μήπως υπάρξει μία επιμέρους έστω ανατροπή στο κεντρικό αφήγημα με το οποίο η χώρα χρεώθηκε όσα χρεώθηκε και κυρίως τις λανθασμένες, όπως όλοι ομολογούν, «θεραπείες» για τα μνημόνια. Κυριότερο, όμως, νομίζω πως αποτελεί μία ανοικτή και εκτός ορίων, θα τη χαρακτήριζα, υποστήριξη ενός στελέχους που μπορεί να χρεωθεί στην πλευρά όσων εργάστηκαν αυτά τα χρόνια, χωρίς ίχνος ευαισθησίας, για το τι συνέπειες θα είχαν οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν. Δηλαδή, είναι μία υποστήριξη άμεση και υπερβολική καθ΄ όλα αυτής της επιλογής του τρόπου συμπεριφοράς ως προς τη χώρα. Γι αυτό και την κατακρίνω ενώ επαναλαμβάνω ότι η απλή έκφραση γνώμης, που θα μπορούσε να γίνει, είναι απολύτως μέσα στο πλαίσιο των κανόνων που ο δημόσιος διάλογος γι αυτή όλη την αμφιλεγόμενη περίοδο θα την επέτρεπε» .

    -Καθώς σε δύο μέρες από σήμερα θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τα κανάλια, θα ήθελα να μου πείτε, τελικώς οι άδειες που θα δοθούν θα είναι 4, όπως διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός, ή μπορεί και 5 όπως είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Σκουρλέτης;

    «Η Βουλή έχει νομοθετήσει πάνω σε αυτό το ζήτημα και άρα οποιαδήποτε αλλαγή συμβεί, εάν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο στο προσεχές ή στο απώτερο μέλλον, θα πρέπει να γίνει μετά από συζήτηση στη Βουλή. Με αυτή έννοια δεν χρειάζεται να εικοτολογούμε, αυτή τη στιγμή. Ο διαγωνισμός θα γίνει για τις 4 άδειες και είναι πολύ σημαντική στιγμή για την αποκατάσταση της θεσμικής και δημοκρατικής τάξης σε ένα πολύ κρίσιμο τομέα της δημόσιας ζωής. Λυπάμαι, για το ότι η αντιπολιτευτική γραμμή, ως προς τον διαγωνισμό, ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει θέμα αριθμού αδειών λόγω των πραγματικών δυνατοτήτων που δίνει το νέο ψηφιακό φάσμα και με αυτή την έννοια εντάσσεται, η γραμμή αυτή, χωρίς ίσως να γίνεται αντιληπτό, στην πίεση να υπάρξει πληθώρα αδειών και εν τέλει το σπρώξιμο των καναλιών σε μία νέα διαπλοκή. Διότι είναι προφανές πως αν υπάρχουν 7-8 ή 12 τέτοιου τύπου κανάλια, πέραν των επιμέρους θεματικών και περιφερειακών καναλιών, δεν θα μπορούν να ζήσουν από την διαφημιστική πίτα που υπάρχει στη χώρα. Άρα θα είναι υποχρεωτική με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η «αιμοδοσία» τους είτε από μαύρο χρήμα είτε από πολιτική διαπλοκή. Φοβάμαι ότι αυτό δεν γίνεται αντιληπτό από όσους με πάθος ,κυριολεκτικά, μέμφονται τη σημερινή κυβέρνηση και δεν αναλογίζονται τις δικές τους ευθύνες για ότι επί μία 20ετία τουλάχιστον υπήρξε ένα παράνομο πεδίο που επιβίωνε με τους τρόπους που γνωρίζουμε".

    -Κύριε πρόεδρε, ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Μήπως, όμως, αφενός η αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου, αφετέρου η τυχόν πιθανότητα να μην επιτευχθούν οι στόχοι, οδηγήσουν τον πρωθυπουργό σε πρόωρες εκλογές;

    "Η απόφαση είναι δεδομένη και η εντολή του λαού είναι επίσης δεδομένη ακριβώς γιατί δόθηκε μετά τη συνομολόγηση της περσινής συμφωνίας του Αυγούστου. Δηλαδή, η παρούσα κυβέρνηση να τύχει προσπάθειας ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων της χώρας, που παλεύουμε, όλοι μαζί, για να βγούμε κάποια στιγμή, μέχρι και το 2018, από τη μέγγενη των μνημονιακών δεσμεύσεων. Άρα τακτικές κινήσεις και επιλογές στη βάση ενδεχομένων εκλογών, θα ήταν απουσία ευθύνης. Και μάλιστα σήμερα που υπάρχει ένα πολύ πιο αισιόδοξο κλίμα για το ρόλο της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, με την έννοια της γεωπολιτικής σημασίας και βεβαίως με το πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει η χώρα μας στην στροφή που πρέπει να κάνει η Ε.Ε για να απομακρυνθεί από τις πολιτικές της λιτότητας.

    Αυτά τα δύο είναι τα κεντρικά ζητήματα της νέας περιόδου και μέσα σε αυτά επιτρέπεται η πραγματικά μεγαλύτερη δυνατή αισιοδοξία για το ότι και το πρόγραμμα θα πάει καλά και περιθώρια για παράλληλο κοινωνικό πρόγραμμα θα υπάρξει και αρκετά σύντομα θα μπορεί η χώρα να μπει σε τροχιά δίκαιης κοινωνικά ανάπτυξης».

    -Κύριε πρόεδρε, είστε αισιόδοξος για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων; Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει η κυβέρνηση; Θα ζητήσετε και τη συνδρομή της αντιπολίτευσης;

    "Εφόσον υπάρξει, προς το τέλος Σεπτεμβρίου, μία έγκριση της Βουλής σε σχέση με το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις είναι φανερό ότι το μεγαλύτερο μέρος των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας θα συνομολογήσουν και θα συμπαραταχθούν σε μία πορεία διπλωματικής, και αν χρειαστεί και δικαστικής, διεκδίκησης για ένα θέμα το οποίο αποτελεί ηχηρό ηθικό και ιστορικό κατάλοιπο και άρα υποχρέωση της ελληνικής πλευράς να το θέσει με τον πιο έντονο και επιτακτικό τρόπο. Ένα θέμα που αφορά ταυτόχρονα και τη γερμανική πλευρά, που πρέπει κάποτε να τακτοποιήσει τους λογαριασμούς της με το παρελθόν. Διότι διαφορετικά αυτή η υποκριτική εκκρεμότητα συντηρεί μία δηλητηριώδη ατμόσφαιρα ανάμεσα σε δύο εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επηρεάζει και τις σχέσεις των δυο κρατών".

    -Έχετε, σε προσωπικό επίπεδο, δεχθεί κριτική από τη ΝΔ για τον τρόπο που νομοθετεί η Βουλή, που όπως υποστηρίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση πολλές φορές παραβιάζει ακόμα και το συνταγματικό επίπεδο. Τι απαντάτε σε αυτές τις κατηγορίες;

    "Υπήρξε ένα πλούσιο νομοθετικό έργο σε αυτή τη σύνοδο της περιόδου που ξεκίνησε στη Βουλή μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη. Εγκρίθηκαν 80 νομοθετικές παρεμβάσεις, ανάμεσα στις οποίες βεβαίως υπάρχουν και αρκετές εγκρίσεις οδηγιών της Ε.Ε. Υπάρχει όμως και ένα πλούσιο νομοθετικό έργο από όλα τα υπουργεία. Για το 1/10 υπήρξε η κατεπείγουσα διαδικασία. Νομοθετήματα που αφορούσαν, ως επί τω πλείστων, τη συμφωνία-μνημόνιο του περσινού καλοκαιριού και που είχαν συγκεκριμένες προθεσμίες. Εγώ δέχομαι πως θα μπορούσαν ή και πρέπει τα πράγματα να είναι όλο και καλύτερα σε σχέση με την τακτικότητα και την κανονικότητα που η ελληνική Βουλή θα νομοθετεί. Έχω πει όμως και δημοσία ότι δεν είναι δυνατόν αφενός να σηκώνονται οι τόνοι από πλευράς μιας πολιτικής δύναμης που ήταν για χρόνια στην εξουσία, και μέσα στην κρίση, και που είχε τις ίδιες και μεγαλύτερες ευθύνες για πλευρές του τρόπου της νομοθέτησης της Βουλής κυρίως, όμως, δεν είναι σωστό να στοιχειοθετούνται, δήθεν, αιτιάσεις σε λανθασμένα στοιχεία. Εκεί που υπάρχει πραγματικό πρόβλημα και το έχουμε εντοπίσει είναι στο να έρχονται με τη μορφή νομοθετικών παρεμβάσεων μία σειρά από τροπολογίες από υπουργεία που κάτω από την πίεση των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει δημιουργούν συνθήκες fast track. Επ?αυτού, έχουμε συνείδηση ότι θα πρέπει να υπάρξει μία βελτίωση στη διαδικασία".

    [10] Λευτέρης Κρέτσος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Κανένας δεν μπορεί να πριμοδοτήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα

    Όλα είναι έτοιμα για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών της Τρίτης, δηλώνει σε αποκλειστική συνέντευξη στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

    Κάνει λόγο για πόλεμο, και μάλιστα βρώμικο ιδιαίτερα προς τον υπουργό Επικρατείας τις τελευταίες εβδομάδες, και τονίζει πως τώρα που γίνεται μια προσπάθεια, η πρώτη σοβαρή μετά από 27 χρόνια, να δοθεί ένα τέλος σεαυτό το ιδιότυπο καθεστώς ημιπαρανομίας, όλα τους φταίνε.

    Ξεκαθαρίζει πως κανένας δεν μπορεί να ελέγξει τη διαδικασία της δημοπρασίας, κανένας δεν μπορεί να πριμοδοτήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και πως κανένας απολύτως δεν μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα της δημοπρασίας.

    Ολόκληρη η συνέντευξη με τον κ. Κρέτσο:

    Κύριε Κρέτσο, την Πέμπτη ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό για τις 4 τηλεοπτικές άδειες. Πιστεύετε πώς όλα είναι έτοιμα για την Τρίτη;

    Όλα είναι έτοιμα. Όλα δουλεύουν στην εντέλεια. Δυστυχώς στην εκπαίδευση της Πέμπτης κάποιοι εμφανίστηκαν με στόχο να προκαλέσουν φασαρία. H διαδικασία, άρχισε στις 11 το πρωί και τελικά τελείωσε μετά τις οχτώ το απόγευμα, ενώ το σύστημα δεν χρειάζεται πάνω από μισή ώρα εκπαίδευσης κι αν υποθέσουμε ότι δουλεύεις με σενάρια, άλλες δύο ώρες. Τα μέλη της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού υπέδειξαν ιώβεια υπομονή παρά τις προκλήσεις και τους εκφοβισμούς.

    Τις τελευταίες εβδομάδες, η διαγωνιστική διαδικασία αλλά και προσωπικά εσείς και ο κ. Παππάς έχετε δεχθεί επιθέσεις, στις οποίες δεν απαντήσατε. Αυτό δεν δημιουργεί εντυπώσεις ότι κάπου υπάρχει μια βάση σε όσα σας κατηγορούν;

    Δεν δεχθήκαμε απλώς επιθέσεις, μας έγινε πόλεμος και μάλιστα βρώμικος ιδιαίτερα προς τον υπουργό Επικρατείας. Και βρώμικος πόλεμος σημαίνει να χρησιμοποιείς συνεχώς ψέματα και εικασίες ως αξιώματα και να καλείς τον άλλο να απαντήσει. Μας καλούσαν ν? αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Ε, λοιπόν δεν είμαστε ελέφαντες. Τα όποια θέματα και οι αντιδικίες λύνονται στα δικαστήρια και όχι στα τηλεοπτικά παράθυρα. Η εποχή των τηλεοπτικών εισαγγελέων έχει περάσει πια, κυρίως γιατί έχασε την αξιοπιστία της στο κοινό. Για παράδειγμα τα έγγραφα που έδωσε στην δημοσιότητα ένας τηλεοπτικός σταθμός δεν είχαν αντιστοίχιση με τα όσα ζητούσε η προκήρυξη ή δεν την κάλυπταν επαρκώς. Τι θέλετε ν? απαντήσουμε; «Διαβάστε την προκήρυξη»;

    Ο Σκαι σας κατηγορεί ότι συμπεριφέρεστε σαν τον «Μεγάλο Αδερφό»...

    Το έχω δει το σποτάκι στο οποίο αναφέρεστε. Η αλήθεια όμως πρέπει να λέγεται. Αυτοί που θα βλέπουν την εικόνα από τις κάμερες στη Γενική Γραμματεία θα είναι μόνο τα μέλη της Επιτροπής του Διαγωνισμού και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων. Το είδαν με τα μάτια τους την Πέμπτη, αλλά ένα συγνώμη από τους τηλεθεατές τους δε ζήτησαν.

    Για πολλούς, όμως, η σιωπή θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως ηττοπάθεια ή ακόμα χειρότερα ως αλαζονεία.

    Αντί να γυρνάμε από παράθυρο σε παράθυρο και να συμμετέχουμε σε τηλεκαβγάδες, εμείς προτιμήσαμε να εργαστούμε ως ομάδα για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Ούτε ηττοπάθεια, ούτε αλαζονεία, μόνο απόλυτη προσήλωση στο στόχο μας.

    Μέσα στις όλες κατηγορίες είναι κι εκείνη ότι πάτε να δημιουργήσετε το νέο φιλοκυβερνητικό σύστημα διαπλοκής.

    Ναι, μας κατηγορούν ότι θέλουμε να ελέγχουμε τα μέσα ενημέρωσης και να δώσουμε προβάδισμα στα «δικά μας». Και το λένε αναίσχυντα όλοι αυτοί που έκλεισαν την δημόσια ραδιοτηλεόραση και έσυραν τη χώρα μας στον πάτο της διεθνούς κατάταξης για την πολυφωνία και την ελευθερία του τύπου. Όσοι κάνουν υποθέσεις για νέα διαπλοκή ομολογούν ταυτόχρονα ότι υπήρχε παλιά διαπλοκή επί των ημερών τους. Τώρα που γίνεται μια προσπάθεια, η πρώτη σοβαρή μετά από 27 χρόνια, να δοθεί ένα τέλος σ? αυτό το ιδιότυπο καθεστώς ημιπαρανομίας, όλα τους φταίνε. Ξαφνικά υπάρχει προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης. Κοροϊδευόμαστε, νομίζω. Κανένας δεν μπορεί να ελέγξει τη διαδικασία της δημοπρασίας και συνεπώς κανένας δεν μπορεί να πριμοδοτήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αν επιδιώκαμε ένα νέο σύστημα διαπλοκής, θα τα είχαμε βρει με τους καναλάρχες και πολύ απλά θα δίναμε τις άδειες κατόπιν συνεννοήσεως μαζί τους στο τίμημα που θα τους βόλευε. Αντί για αυτό εισπράττουμε ανοίκειες επιθέσεις στις τηλεοπτικές οθόνες σε καθημερινή βάση.

    Ποια είναι τα επόμενα βήματα μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας;

    Τη Δευτέρα θα ολοκληρωθεί η εκπαίδευση, μετά θα σφραγιστούν οι αίθουσες παρουσία των εκπροσώπων των καναλιών και την Τρίτη το πρωί θα ξεκινήσει η διαδικασία.

    Η οποία λέγεται ότι θα κρατήσει έως και τρεις μέρες?

    Η αλήθεια είναι ότι θα δημοπρατηθούν τέσσερες άδειες, θα υπάρχουν δύο στάδια στην καθεμία και μάλλον ο χρόνος περάτωσης της διαδικασίας θα είναι μακρύς. Η προκήρυξη του διαγωνισμού βάζει όρους και προϋποθέσεις στους υποψηφίους και στη διεξαγωγή της δημοπρασίας όχι με στόχο να κουραστούν οι υποψήφιοι, αλλά να εξασφαλιστεί διαφάνεια και μεγαλύτερη ποιότητα τηλεοπτικών υπηρεσιών στο μέλλον.

    Πώς θα γίνει ακριβώς η διαδικασία;

    Κάθε άδεια θα δημοπρατηθεί σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού καθορίζει το βήμα αύξησης μέχρι 500.000 ευρώ τη φορά, αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ. Όταν μείνουν μόνο δύο συμμετέχοντες, η δημοπράτηση της άδειας περνά στο δεύτερο στάδιο. Τότε, οι δύο υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο, δύο φορές. Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει περιορισμός στο προσφερόμενο τίμημα. Όποιος από τους δύο προσφέρει περισσότερα παίρνει την άδεια.

    Θα είστε κι εσείς εκεί;

    Όχι δεν θα είμαι. Ο οποιοσδήποτε μπει στο κτίριο θα είναι επειδή έχει συγκεκριμένη εργασία να κάνει και θα είναι διαπιστευμένος εκ των προτέρων. Ο διαγωνισμός διενεργείται από την ειδική Επιτροπή Διεξαγωγής και το κτίριο θα παραδοθεί προς φύλαξη στην Ελληνική Αστυνομία. Κανένας απολύτως δεν μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα της δημοπρασίας και όσοι επιδίδονται σε κυνήγι μαγισσών για το ηλεκτρονικό σύστημα ή δεν ξέρω τι άλλο το κάνουν γιατί δε θέλουν να πληρώσουν.

    [11] Σημαίες μεσίστιες, η Ιταλία θρηνεί τα θύματα του σεισμού. Στους 291 οι νεκροί

    Η Ιταλία απέτισε ημέρα εθνικού πένθους, φόρο τιμής στα 291 θύματα της σεισμικής δόνησης που ισοπέδωσε πολλά χωριά στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

    Σε ένα γυμναστήριο στο Άσκολι Πιτσένο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ο επικεφαλής της κυβέρνησης Ματέο Ρέντσι και εκατοντάδες κάτοικοι και μέλη σωστικών συνεργείων παρέστησαν στην κηδεία 35 θυμάτων του φονικού χτυπήματος του Εγκέλαδου.

    Τα φέρετρα που ήταν καλυμμένα από λευκά λουλούδια είχαν τοποθετηθεί μπροστά από το ιερό. Γύρω τους οι συγγενείς, πολλές φορές κι οι ίδιοι τραυματίες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Αγκάλιαζαν ο ένας τον άλλο και άγγιζαν τα ξύλινα φέρετρα για να πουν αντίο στους δικούς τους.

    «Να μην φοβάστε να φωνάξετε την οδύνη σας, όμως μην χάνετε το κουράγιο σας» προέτρεψε τους επιζώντες ο επίσκοπος του Άσκολι, Τζοβάνι Ντ'Έρκολε.

    «Μαζί θα ανοικοδομήσουμε τα σπίτια και τις εκκλησίες μας. Κυρίως μαζί θα δώσουμε ξανά ζωή στις κοινότητές μας, με βάση τις παραδόσεις μας, από τα συντρίμμια του θανάτου».

    «Δεν θα σας εγκαταλείψουμε» υποσχέθηκε ο Ιταλός πρόεδρος που χαιρέτισε έναν προς ένας τους συγγενείς των θυμάτων μετά την τελετή. Όπως ακριβώς έκανε ο Ματέο Ρέντσι και η σύζυγός του Ανιέζε, εμφανώς συγκινημένοι.

    Μεταξύ των φερέτρων, εκείνο της Τζούλια, ηλικίας 9 ετών, η σορός της οποίας προστάτευσε την αδελφή της Τζόρτζια, 5 ετών, έναν από τους τελευταίους ανθρώπους που έβγαλαν ζωντανούς από τα χαλάσματα. Λίγο πιο πέρα ήταν και το φέρετρο ενός μωρού 18 μηνών.

    Σε ένδειξη πένθους τα κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα δεν πρόβαλαν διαφημίσεις, ενώ οι καμπάνες της βασιλικής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που υπέστη καταστροφές από το σεισμό του 1997, χτυπούσαν πένθιμα, στη μνήμη των θυμάτων.

    Μετά τις πρώτες κηδείες στη Ρώμη και Πομέτζια, νότια της πρωτεύουσας, η κηδεία του Σέρτζιο, 13 ετών, τελέστηκε στο Σαν Μπενετέτο, κοντά στο Αματρίτσε.

    Μια τελετή μνήμης, χωρίς φέρετρα, έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στο Αματρίτσε, την κοινότητα των 2.500 κατοίκων που θρηνεί τουλάχιστον 230 νεκρούς.

    Εκεί, τα μέλη των ομάδων διάσωσης συνέχιζαν να ανασύρουν σορούς κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σήμερα, ένας εκ των 387 τραυματιών υπέκυψε ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 291.

    Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα 181 θυμάτων. Το μικρότερο σε ηλικία ήταν 5 μηνών, το πιο ηλικιωμένο 93 ετών.

    Τουλάχιστον 16 ξένοι, τουρίστες ή άνθρωποι που διέμεναν εδώ και χρόνια στην Ιταλία, βρίσκονται μεταξύ των νεκρών: 10 Ρουμάνοι, τρεις Βρετανοί, μια Ισπανίδα, ένας υπήκοος από το Σαλβαδόρ και μια Καναδέζα.

    Και την ίδια στιγμή η γη συνεχίζει να τρέμει: περισσότεροι από 1.300 μετασεισμοί έχουν καταγραφθεί από την Τετάρτη, μεταξύ αυτών ένας 4 βαθμών σήμερα την αυγή.

    Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας αναφέρει ότι σχεδόν 2.500 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι και πέρασαν την νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο σε τέντες που έχουν στήσει οι αρχές.

    Την ίδια ώρα, τα κέντρα όπου οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν βοήθεια ξεχειλίζουν από κόσμο και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε ότι έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ σε δωρεές.

    «Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών, τίποτα δε λείπει (?) όμως όταν η κατάθλιψη συνοδεύει την απελπισία, στείλτε τσιγάρα, στείλτε κρασί» έγραψε ένας ανταποκριτής της εφημερίδας La Stampa.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 August 2016 - 8:32:41 UTC