Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία του ΠτΔ με τον Λευτέρη Πετρούνια
  • [02] Ο Αλ. Τσίπρας στις εκδηλώσεις στο Κομμένο Άρτας
  • [03] Πρωτογενές πλεόνασμα 3.571 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου
  • [04] Με μια βάρκα έφθασαν, 51 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Λέσβο
  • [05] Η Όλγα Γεροβασίλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία του ΠτΔ με τον Λευτέρη Πετρούνια

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με το χρυσό Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια στο ολυμπιακό χωριό του Ρίο Ντε Τζανέιρο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ ΜΠΕ από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού συνεχάρη εκ νέου τον xρυσό Ολυμπιονίκη μας,«του ευχήθηκε να συνεχίσει τη χρυσή πορεία του στον αθλητισμό αλλά και να κρατήσει, σε όλη τη ζωή του, τα στοιχεία που τον έχουν αναδείξεικορυφαίο υπόδειγμα ολοκληρωμένης προσωπικότητας και παράδειγμα για τη νέα γενιά» ανέφεραν οι ίδιες πηγές..

    [02] Ο Αλ. Τσίπρας στις εκδηλώσεις στο Κομμένο Άρτας

    Παρουσία για πρώτη φορά Έλληνα πρωθυπουργού, ξεκινούν σε λίγη ώρα οι εκδηλώσεις μνήμης για την σφαγή στο Κομμένο Άρτας σαν σήμερα πριν από 73χρόνια στις 16 Αυγούστου του 1943 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

    Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται στο μαρτυρικό χωριό συνοδευόμενος από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, θα τελεστεί τρισάγιο στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και στην συνέχεια θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία του χωριού στον χώρο που βρίσκεται το μνημείο των θυμάτων της σφαγής. Θα ακολουθήσει, σύμφωνα με το πρόγραμμα, χαιρετισμός του Πρωθυπουργού και εν συνεχεία θα γίνει προσκλητήριο των θυμάτων της θηριωδίας.

    [03] Πρωτογενές πλεόνασμα 3.571 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου

    Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3.571 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο κρατικός προϋπολογισμός το διάστημα Ιανουαρίου- Ιουλίου εφέτος, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 3.712 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2015 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 874 εκατ. ευρώ. Ενώ, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο ύψους 810 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 840 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015 και στόχου του προϋπολογισμού 2016 για έλλειμμα 3.486 εκατ. ευρώ.

    Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, το ύψος των καθαρών εσόδων ανήλθε σε 28.019 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 621 εκατ. ευρώ ή 2,2% έναντι του στόχου του 2016. Σημειώνεται ότι, η ακριβής κατανομή μεταξύ των κατηγοριών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση του οριστικού δελτίου.

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 25.972 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 422 εκατ. ευρώ ή 1,7% έναντι του στόχου του 2016. Οι επιστροφές εσόδων (εξαιρουμένων των επιστροφών από το πρόγραμμα εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών) ανήλθαν σε 1.720 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 220 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (1.500 εκατ. ευρώ). Τα έσοδα του ΠΔΕ ανήλθαν σε 2.047 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 1.043 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου του 2016.

    Ειδικότερα, τον Ιούλιο 2016 το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 5.031 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 755 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 5.012 εκατ. ευρώ, μειωμένα έναντι του μηναίου στόχου κατά 354 εκατ. ευρώ.

    Οι επιστροφές εσόδων του Ιουλίου 2016 (εξαιρουμένων των επιστροφών από το πρόγραμμα εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών) ανήλθαν σε 249 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 40 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου του προϋπολογισμού 2016 (209 εκατ. ευρώ).

    Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για το 7μηνο 2016 ανήλθαν στα 28.829 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 3.297 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (32.126 εκατ. ευρώ).

    Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 27.124 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 2.397 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 2.004 εκατ. ευρώ.

    Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, κατά 607 εκατ. ευρώ. Έχουν καταβληθεί επιπλέον 390 εκατ. ευρώ για επιχορηγήσεις νοσοκομείων, 122 εκατ. ευρώ για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, 162 εκατ. ευρώ για επιδοτήσεις γεωργίας και 46 εκατ. ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.

    Οι δαπάνες του ΠΔΕ διαμορφώθηκαν σε 1.705 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 900 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου. Ειδικά για τον Ιούλιο, οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 4.833 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται αυξημένες κατά 53 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου, ενώ οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 4.430 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται αυξημένες κατά 70 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου. Οι δαπάνες του ΠΔΕ ανήλθαν σε 403 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 17 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου.

    [04] Με μια βάρκα έφθασαν, 51 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Λέσβο

    Μια βάρκα με 51 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασε στη Λέσβο τα τελευταίο 48ωρο. Χθες Δευτέρα νωρίς το πρωί, συνοδεία σκάφους του Λιμενικού Σώματος και επειδή οι επιβαίνοντες αρνιόταν να την σταματήσουν ώστε να περισυλλεχτούν και να μεταφερθούν στο λιμάνι, η βάρκα προσέγγισε με ασφάλεια σε ακτή νότια της πόλης της Μυτιλήνης. Οι επιβαίνοντες αποβιβάσθηκαν στην ακτή και μεταφέρθηκαν στο χοτ σποτ της Μόριας.

    Στη Χίο και στη Σάμο το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα της Παναγιάς οι ροές ήταν μηδενικές. Σήμερα και μέχρι τις 9,30 το πρωί δεν υπήρχαν ροές μεταναστών και προσφύγων προς τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

    Σήμερα Τρίτη στη Λέσβο, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας βρίσκονται εγκλωβισμένοι 4.001 άτομα. Στη Χίο 3.072 και στη Σάμο 1.077. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται εγκλωβισμένοι 8.150 πρόσφυγες ή μετανάστες.

    [05] Η Όλγα Γεροβασίλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στα έργα που δημιουργούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για την παραγωγική, οικονομική και πολιτιστική ανασυγκρότηση και ανάδειξη της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας αναφέρθηκε ?με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ- η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην περιοχή και τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις για τη μνήμη των 317 θυμάτων της σφαγής του Κομμένου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 16 Αυγούστου 1943.

    Η κ. Γεροβασίλη, που σημείωσε ότι η Άρτα υπήρξε περιθωριοποιημένη σε έργα υποδομής, έχει μπροστά της την ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού τον Μάρτιο του 2017, ενώ πρόσθεσε ότι ο δήμος Αρταίων είναι ανάμεσα στους 30 δήμους που συμμετέχουν στη δεύτερη, διευρυμένη πιλοτική φάση του προγράμματος για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης.

    Επισήμανε ότι εντάσσονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων , και στο ΕΣΠΑ η επέκταση του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας ενώ προγραμματίζονται μια σειρά έργων από εθνικούς πόρους όπως η αντιπλημμυρική προστασία Άρτας, η κατασκευή Κυκλικού Κόμβου στην Ε.Ο. Αντιρρίου ? Ιωαννίνων στην πόλη της Άρτας κλπ.

    Με τα προγραμματιζόμενα και τα υπό εκτέλεση έργα, σε συνδυασμό με την έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και η Γενική Γραμματεία Υποδομών, για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, απαντούν έμπρακτα σε χρόνια αιτήματα των φορέων της περιοχής και δημιουργούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για την παραγωγική, οικονομική και πολιτιστική ανασυγκρότηση και ανάδειξη της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κα Γεροβασίλη.

    Η εκλογολογία έχει καταντήσει γραφική, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος

    Έχει καταντήσει γραφική η εκλογολογία που συντηρείται από τη Νέα Δημοκρατία και μερίδα των ΜΜΕ, τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, με δήλωση της στο Real.gr, και κατηγορεί για ανευθυνότητα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος έως το 2019.

    «Η εκλογολογία που συντηρείται από τη Νέα Δημοκρατία και μερίδα των ΜΜΕ έχει καταντήσει γραφική", αναφέρει στη δήλωση της η κ. Γεροβασίλη και προσθέτει: "Όταν στελεχώνονται νοσοκομεία, βλέπουν εκλογές. Όταν παίρνονται νέες πρωτοβουλίες στην κοινωνική πολιτική, ξαναβλέπουν εκλογές. Ακόμη κι όταν γίνεται υπουργικό συμβούλιο (πράγμα άγνωστο για την πρώην κυβέρνηση της ΝΔ) το θεωρούν προμήνυμα εκλογών. Η ΝΔ επαναλαμβάνει την ανευθυνότητα της προηγούμενης αξιολόγησης σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αναρριχηθεί στην εξουσία. Χωρίς πολιτικό λόγο ουσίας, χωρίς προτάσεις, χωρίς καν αντίληψη της πραγματικότητας. Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας απρόσκοπτα και την υλοποίηση του προγράμματος για το οποίο μας ψήφισαν οι Έλληνες πολίτες, έως το 2019».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 August 2016 - 8:32:32 UTC