Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντατικοποίηση των ελέγχων στα πρατήρια της χώρας, προανήγγειλε η Θ. Τζάκρη
  • [02] Θα συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, δηλώνει ο Γενικός Διευθυντής της Cosco
  • [03] Ιράκ: 11 νεογνά νεκρά από πυρκαγιά σε μαιευτήριο
  • [04] Τσαβούσογλου: Εάν η Δύση χάσει την Τουρκία, θα οφείλεται στα δικά της σφάλματα
  • [05] Πορτογαλία: Τρεις νεκροί από τις πυρκαγιές στη Μαδέρα
  • [06] Η Βενεζουέλα τιμά την Φρίντα Κάλο
  • [07] Η Αν Χάθαγουεϊ προτρέπει τις γυναίκες να αγαπήσουν το σώμα τους
  • [08] Εύρωστος ο πληθυσμός του λύκου στην Ελλάδα, σύμφωνα με γενετική μελέτη

  • [01] Εντατικοποίηση των ελέγχων στα πρατήρια της χώρας, προανήγγειλε η Θ. Τζάκρη

    Βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα θέλει να βάλει η κυβέρνηση, με τη σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, θα εφαρμοστεί άμεσα και αφορά την επιβολή ιδιαίτερα αυστηρών ποινών στους παραβάτες.

    Όπως επισήμανε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Θεοδώρα Τζάκρη, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, η νέα τροπολογία αφορά ένα πλαίσιο αυστηροποίησης «όχι μόνο των ποινών και των διοικητικών προστίμων και κυρώσεων, αλλά και την απαγόρευση επαναδραστηριοποίησης στην αγορά για τον υπεύθυνο της επιχείρησης αλλά και για τους συγγενείς μέχρι δεύτερου βαθμού επί μια δεκαετία».

    «Αποφασίσαμε να διευρύνουμε τον κύκλο, αφού βλέπαμε ότι ενώ κλείναμε ένα βενζινάδικο σε ένα σημείο, την επόμενη ημέρα ο ίδιος ο επιχειρηματίας ή ο σύζυγός του ή ακόμα και το παιδί του, συνέχιζε την ίδια εγκληματική συμπεριφορά, γιατί περί αυτού πρόκειται, παραδίπλα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Τζάκρη τόνισε ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι να εισάγει την έννοια της επιχειρησιακής εκμετάλλευσης. «Προσπαθούμε να εντοπίσουμε όλους αυτούς που λειτουργούν για λογαριασμό κάποιου, ώστε να τους βγάλουμε από την αγορά. Αυτός είναι ο στόχος» τόνισε.

    Ανέφερε ακόμη -μεταξύ άλλων- ότι άμεσα θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στη συγκεκριμένη αγορά με μεγαλύτερη ένταση, αφού ήδη γίνονται κινήσεις προκειμένου να αυξηθούν τα «μυστικά αυτοκίνητα» που τους διενεργούν και σημείωσε ότι θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.

    Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η κ. Τζάκρη επισήμανε, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ότι «το ελληνικό Δημόσιο χάνει από 200 έως 600 εκατ. ευρώετησίως από ανείσπρακτους φόρους, λόγω του λαθρεμπορίου καυσίμων, τη στιγμή που το σύνολο των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις που ζητούσαν οι δανειστές δεν ξεπερνούσαν τα 400 εκατ. ευρώ».

  • Τη συνέντευξη πήραν η Αναστασία Καρυπίδου και η Σοφία Παπαδοπούλου

    [02] Θα συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, δηλώνει ο Γενικός Διευθυντής της Cosco

    «Θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά, θα βελτιώσουμε τη διεθνή θέση του λιμανιού με στόχο να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Αυτά επεσήμανε ο Γενικός Διευθυντής της Cosco Γουάν Μιν μιλώντας, πριν από λίγο, κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με αφορμή την μεταβίβαση του 51% των μετοχών του ΟΛΠ στην Cosco.

    Επίσης επεσήμανε, ότι η απόκτηση του ΟΛΠ και η δραστηριοποίηση της Cosco στον Πειραιά αποτελεί από τα σημαντικότερα projects που έχει υλοποιήσει διεθνώς ο κινέζικος όμιλος, ενώ τόνισε ότι το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στον Πειραιά θα ενισχύσει την οικονομική συνεργασία Ελλάδος- Κίνας και θα φέρει πιο κοντά την Ασία με την Ευρώπη.

    Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Πιτσιόρλας ευχήθηκε η σημερινή ημέρα να σηματοδοτήσει στην στροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη και ευχήθηκε με την ενεργή συμμετοχή της Cosco να γίνει ο Πειραιάς το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου.

    Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης τόνισε ότι είναι μια συγκλονιστικά ιστορική η σημερινή ημέρα στα 140 χρόνια της ιστορίας του ελληνικού χρηματιστηρίου, καθώς υποδέχεται έναν παγκόσμιο «κολοσσό» και σηματοδοτεί τη συμβολή του Χ.Α στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία.

    Στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης πέρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του ΟΛΠ στον έλεγχο της κινεζικής Cosco. Συγκεκριμένα μετεβιβάσθηκαν 12.750.000 μετοχές στην τιμή των 22 ευρώ ανά μετοχή, συνολικής αξίας 280,50 εκατ. ευρώ.

    [03] Ιράκ: 11 νεογνά νεκρά από πυρκαγιά σε μαιευτήριο

    Ένδεκα νεογνά έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε από βραχυκύκλωμα σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Βαγδάτης, σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου και των υπηρεσιών ασφαλείας.

    «Ένδεκα πρόωρα έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο μαιευτήριο του δημόσιου νοσοκομείου Γιαρμούκ» στη δυτική Βαγδάτη, δήλωσε στο AFP ο Αχμέντ αλ-Ρουντέινι, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

    «Είκοσι εννέα ασθενείς που βρίσκονταν στο ίδιο τμήμα μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία της ιρακινής πρωτεύουσας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

    [04] Τσαβούσογλου: Εάν η Δύση χάσει την Τουρκία, θα οφείλεται στα δικά της σφάλματα

    Σε νέα καταγγελία κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης προχώρησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγορώντας την ότι προκάλεσε αντιευρωπαϊκά αισθήματα στην Τουρκία με την «ευνοϊκή» της στάση απέναντι στους αυτουργούς της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, μία ημέρα μετά την επίσκεψη του Ερντογάν στη Ρωσία για την εξομάλυνση των διαταραγμένων διμερών σχέσεων .

    «Δυστυχώς, η εμπιστοσύνη απέναντι στην ΕΕ μειώθηκε...προσωπικά δεν έχω δει τις δημοσκοπήσεις, αλλά αυτή η εμπιστοσύνη βρίσκεται σήμερα κάτω από το 20% υπέρ της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

    «Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι, υπεύθυνη είναι η ΕΕ, η οποία, και το λέω ξεκάθαρα, υιοθέτησε μία ευνοϊκή προς το πραξικόπημα θέση, που ενθάρρυνε τους δράστες», είπε.

    «Η ΕΕ απέτυχε σε ένα τεστ την 15η Ιουλίου», απορρίπτοντας την ιδέα ότι η Τουρκία προτιμά να αποστρέψει το βλέμμα από τη Δύση για να στραφεί προς την Ανατολή επιδιώκοντας την εξομάλυνση των σχέσεών της με τη Μόσχα... και εάν η Δύση «χάσει» την Τουρκία, αυτό θα οφείλεται στα δικά της σφάλματα και όχι στις καλές σχέσεις της Αγκυρας με τη Ρωσία, την Κίνα ή τον ισλαμικό κόσμο, προειδοποίησε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

    Η Τουρκία οικοδομεί έναν «ισχυρό μηχανισμό» με την Ρωσία για την εξεύρεση λύσης στη Συρία και αντιπροσωπεία από αξιωματούχους των υπουργείων Εξωτερικών, Αμυνας και των υπηρεσιών Πληροφοριών θα μεταβεί στη Ρωσία για συνομιλίες, ανακοίνωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία θα άρει τα εμπάργκο κατά των τουρκικών προϊόντων και ότι, εάν χρειαστεί, θα υπογραφούν συμπληρωματικές συμφωνίες για να διασφαλισθεί η πρόοδος του σχεδίου του αγωγού TurkStream.

    Οι σχέσεις της Ευρώπης με την τουρκική ηγεσία, ήδη σε ένταση εδώ και αρκετούς μήνες, επιδεινώθηκαν περαιτέρω μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, που συνοδεύτηκε από εκτεταμένο πογκρόμ, οι διαστάσεις του οποίου σόκαραν τη Δύση.

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση κατέστησε σαφές ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία αποτελεί «κόκκινη γραμμή» και η παραβίασή της μπορεί να ματαιώσει την ενταξιακή διαδικασία.

    Η επανάληψη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας, καθώς και το θέμα της κατάργησης της βίζας για του τούρκους πολίτες στη ζώνη Σένγκεν είναι οι βασικές απαιτήσεις της Αγκυρας για να συνεχίσει την εφαρμογή της συμφωνίας με την Ενωση, δηλαδή να συνεχίσει να συγκρατεί τη ροή των προσφύγων και μεταναστών προς τις ευρωπαϊκές, δηλαδή τις ελληνικές, ακτές.

    [05] Πορτογαλία: Τρεις νεκροί από τις πυρκαγιές στη Μαδέρα

    Οι πυρκαγιές που μαίνονται στο πορτογαλικό νησί της Μαδέρας στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους στη διάρκεια της περασμένης νύκτας ενώ 1.000 άνθρωποι χρειάσθηκε να απομακρυνθούν από την περιοχή, μεταξύ των οποίων και τουρίστες, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Τα τρία θύματα έχασαν τη ζωή τους όταν έπιασαν φωτιά οι ιδιοκτησίες τους, κοντά στις ιστορικές συνοικίες της Φουνσάλ, της περιφερειακής πρωτεύουσας της Μαδέρας, το κέντρο της οποίας επλήγη από τις φλόγες στη διάρκεια της νύκτας. Τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν επίσης λόγο για δύο ανθρώπους που έχουν τραυματισθεί σοβαρά.

    "Περίπου 1.000 άνθρωποι χρειάσθηκε να απομακρυνθούν από κατοικίες και ξενοδοχεία, κάτοικοι και τουρίστες", δήλωσε ο δημάρχος της Φουνσάλ Πάολο Καφόφο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Lusa, διευκρινίζοντας πως ορισμένοι στεγάστηκαν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και άλλοι σ' ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο.

    Ένα ξενοδοχείο κάηκε, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως είναι προς το παρόν "αδύνατο" να ανακοινωθεί ένας απολογισμός για τον αριθμό των κτιρίων που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Χθες νοσοκομεία και εστίες ηλικιωμένων εκκενώθηκαν καθώς οι φλόγες πλησίαζαν.

    Οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στα υψώματα της πόλης. Η κατάσταση επιδεινώθηκε ξαφνικά χθες το βράδυ εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που σαρώνουν το νησί.

    Η Λισαβόνα απέστειλε τη νύκτα για ενισχύσεις μια ομάδα 110 ανδρών, αποτελούμενη από πυροσβέστες, γιατρούς και χωροφύλακες. Το πορτογαλικό αρχιπέλαγος των Αζορών, στη μέση του Ατλαντικού, ανακοίνωσε επίσης την αποστολή 30 ανδρών.

    Η ηπειρωτική Πορτογαλία πλήττεται επίσης από την Παρασκευή από πολύ σοβαρές δασικές πυρκαγιές, κυρίως το βόρειο τμήμα της χώρας. Σήμερα η βόρεια Πορτογαλία έχει τεθεί σχεδόν ολόκληρη σε συναγερμό για "πολύ αυξημένο" έως "μέγιστο" κίνδυνο πυρκαγιάς.

    Σε ολόκληρη την ηπειρωτική Πορτογαλία, περισσότεροι από 3.000 άνδρες έδιναν σήμερα το πρωί μάχη εναντίον μιας εκατοστής πυρκαγιών. Δώδεκα πυρκαγιές μεγάλων διαστάσεων έχουν προκαλέσει την κινητοποίηση 1.400 πυροσβεστών και οδήγησαν στην απομάκρυνση κατοίκων στη διάρκεια της νύκτας.

    Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα ανακοίνωσε χθες πως ενδέχεται να ζητήσει βοήθεια από τις ευρωπαϊκές χώρες και τη Ρωσία, αν η ένταση των δασικών πυρκαγιών δεν μειωθεί μέχρι τις 15 Αυγούστου.

    [06] Η Βενεζουέλα τιμά την Φρίντα Κάλο

    Την Μεξικανή ζωγράφο Φρίντα Κάλο τιμά με μία έκθεση που διοργανώνει γκαλερί στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, φιλοξενώντας έργα από 50 γυναίκες καλλιτέχνες της Βενεζουέλας. Η έκθεση έχει τίτλο «Για πάντα Φρίντα» και φιλοξενείται στην γκαλερί τέχνης «Φλόριντα» στο Καράκας με αφορμή την συμπλήρωση 109 χρόνων από την γέννηση της Κάλο.

    Η φήμη της Κάλο έχει αυξηθεί στην Βενεζουέλα, ιδίως την τελευταία δεκαετία και είναι κυρίως διάσημη για τα αυτό-πορτρέτα της, την απεικόνιση των εμπειριών της και τις απεικονίσεις γυναικείων μορφών. «Στην έκθεση συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες, καθώς και ερασιτέχνες, όλοι εκπρόσωποι της χώρας μας και όλοι γυναίκες. Είμαι πολύ ευχαριστημένη που όλες είχαν την ευκαιρία να εργαστούν για το όραμά τους για την Φρίντα, με ελεύθερο τρόπο», δήλωσε η Μίρλα Σότο, επιμελήτρια της έκθεσης, στο Ρόιτερς.

    Η ζωή της Κάλο, ήταν γεμάτη από θυελλώδεις σχέσεις, μεταξύ των οποίων με τον Λέων Τρότσκι και τη χορεύτρια Ζοζεφίν Μπέικερ. Πέθανε το 1954 σε ηλικία 47 χρόνων, ενώ η ζωή της ήταν γεμάτη πόνο και μελαγχολία εξαιτίας της πολιομυελίτιδας που πέρασε μικρή, αλλά και ενός τροχαίου που είχε στα 18 της χρόνια που την οδήγησαν πολλές φορές στο χειρουργικό κρεβάτι. Ήταν παντρεμένη με τον τοιχογράφο Ντιέγκο Ριβέρα.

    [07] Η Αν Χάθαγουεϊ προτρέπει τις γυναίκες να αγαπήσουν το σώμα τους

    Η Αν Χάθαγουεϊ θέλει οι γυναίκες που αποκτούν παιδιά να συνεχίσουν να αγαπούν το σώμα τους, παρά τις αλλαγές που αυτό έχει υποστεί από την εγκυμοσύνη. Για το λόγο αυτό η 33χρονη ηθοποιός ανέβασε στο Instagram μία φωτογραφία προτρέποντας τις νέες μητέρες να αγαπήσουν το σώμα τους και να «αγκαλιάσουν» τις καμπύλες που έχουν αποκτήσει.

    «Σας δόθηκε αγάπη και δεν υπάρχει καμία ντροπή στην αύξηση βάρους κατά την εγκυμοσύνη (ή κάποια άλλη στιγμή). Δεν υπάρχει καμία ντροπή αν τα κιλά δεν χαθούν αμέσως (μπορεί και να μην θέλετε να τα χάσετε). Δεν υπάρχει καμία ντροπή στο να μεταποιήσετε τα παλιά σας ρούχα ώστε να κάνουν για το νέο σας σώμα. Το σώμα αλλάζει. Το σώμα παχαίνει. Το σώμα αδυνατίζει. Πρέπει να το αγαπούμε (μην αφήνετε κανέναν να σας πει κάτι διαφορετικό)».

    Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάει για την πίεση που ασκείται στις γυναίκες για να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης. Μιλώντας στην Έλεν ΝτιΤζένερις είπε ότι κάποιος την ρώτησε στο γυμναστήριο εάν προσπαθεί να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης κι αυτή του απάντησε: «όχι είναι πολύ νωρίς για να ανησυχώ για τα κιλά μου. Γυμνάζομαι για να ανακτήσω τις δυνάμεις μου». Τότε αυτός της είπε: «είσαι μεγάλη» και έφυγε και τότε «έκλαψα λίγο», είπε η ηθοποιός.

    Η Χάθαγουεϊ απέκτησε το πρώτο της παιδί τον περασμένο Μάρτιο.

    [08] Εύρωστος ο πληθυσμός του λύκου στην Ελλάδα, σύμφωνα με γενετική μελέτη

    Γενετικά εύρωστος παραμένει ο πληθυσμός του λύκου στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από έρευνα του είδους που διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα και βασίστηκε σε στοιχεία της τελευταίας 15ετίας.

    Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Mammalian Biology, εκπονήθηκε από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, το Τμήμα Οικολογίας και Διεύθυνσης φυσικών πόρων του Πανεπιστημίου της Νορβηγίας (Norwegian University of Life Sciences), το Ινστιτούτο Έρευνας Άγριων Θηλαστικών στην Πολωνία και το Νορβηγικό Ινστιτούτο 'Ερευνας της Βιοοικονομίας (Norwegian Institute of Bioeconomy Research).

    "Όπως προέκυψε, ο πληθυσμός του λύκου στην Ελλάδα είναι αρκετά μεγάλος ώστε να διατηρήσει τη γενετική του ποικιλότητα" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επιστημονικός υπεύθυνος της έρευνας, Δρ. Αλέξανδρος Καραμανλίδης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 August 2016 - 10:32:53 UTC