Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις πυρόπληκτες περιοχές στη Βόρεια Εύβοια ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [02] Πρ. Παυλόπουλος: Η ΕΚΤ δεν έχει τα απαραίτητα εργαλεία για να αντιμετωπίσει την κρίση
  • [03] Αυστηρότερες ποινές για τις «πειραγμένες» αντλίες καυσίμων
  • [04] Τα έσοδα του Ιουλίου υπερβαίνουν τον στόχο
  • [05] Τουλάχιστον 22 άνθρωποι αγνοούνται από την κατάρρευση γέφυρας στην Ινδία
  • [06] Οι αλλαγές στη διαχείριση των «κόκκινων» ιδιωτικών δανείων
  • [07] Ο S&P αναβάθμισε το αξιόχρεο των ελληνικών τραπεζών
  • [08] Eξερράγη το ηφαίστειο Γκαμαλάμα στην Ινδονησία, οι αρχές έκλεισαν το τοπικό αεροδρόμιο

  • [01] Στις πυρόπληκτες περιοχές στη Βόρεια Εύβοια ο Κυρ. Μητσοτάκης

    Τις πυρόπληκτες περιοχές στη Βόρεια Εύβοια (Λίμνη, Κατούνια, Μονή Γαλατάκη)επισκέπτεται σήμεραο Κυριάκος Μητσοτάκης.Ο πρόεδρος της ΝΔ θα ενημερωθεί για το μέγεθος της καταστροφής από εκπροσώπους της Τ.Α, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και φορείς των πληγέντων περιοχών.

    Το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το νέο νοσοκομείο Χαλκίδας.

    [02] Πρ. Παυλόπουλος: Η ΕΚΤ δεν έχει τα απαραίτητα εργαλεία για να αντιμετωπίσει την κρίση

    «Ένα από τα μεγάλα ελλείμματα που έχουμε στην Ευρωζώνη είναι ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορέσει ν' αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτή την κρίση και την κρίση χρέους και την τραπεζική κρίση, η οποία υπάρχει» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε την Τρίτη από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

    Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, αφού σημείωσε ότι «ο κ. Ντράγκι είναι ένα άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι υπερασπίζεται την ευρωζώνη και το ευρώ» είπε ότι «είναι ανάγκη να είμαστε με εκείνα τα κράτη, τα οποία θα συμβάλλουν ώστε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ν' αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά με τα κατάλληλα μέσα. Ακόμα και αν χρειασθεί αλλαγή του καταστατικού της».

    Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, υπογράμμισε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι «οι εξελίξεις για την Ελλάδα είναι θετικότερες απ' ότι ήταν πριν από λίγο καιρό» και αναφερόμενος στην ΕΚΤ δήλωσε ότι «είναι ένας μεγάλος πυλώνας σταθερότητας στην Ευρώπη» και πρόσθεσε: «θα επιθυμούσαμε, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, και κυβερνήσεις μέσω δημοσιονομικής πολιτικής, όσες μπορούν βέβαια, όσες έχουν αυτό που λέμε «δημοσιονομικό χώρο», αλλά και μέσω μεταρρυθμίσεων, να συμβάλουν και αυτές».

    [03] Αυστηρότερες ποινές για τις «πειραγμένες» αντλίες καυσίμων

    Αυστηροποίηση των ποινών για τις «πειραγμένες» αντλίες καυσίμων με αύξηση των προστίμων, λουκέτα σε επιχειρήσεις και απαγόρευση επαναδραστηριοποίησης στην αγορά του υπεύθυνου της επιχείρησης και των συγγενών του μέχρι δεύτερου βαθμού επί μία δεκαετία προβλέπει τροπολογία των υπουργείων Οικονομίας και Υποδομών που κατατέθηκε στη Βουλή.

    «Βασικός στόχος της προτεινόμενης τροπολογίας είναι να αρθούν τα κενά και να τιμωρηθεί ο πραγματικός υπαίτιος των αδικημάτων καταδολίευσης και αλλοίωσης των αντλιών, ώστε να μην μπορεί να επαναδραστηριοποιηθεί στην αγορά εμπορίας και λιανικής πώλησης πετρελαιοειδών προϊόντων. Αυτό θα αφορά πλέον τόσο τον ίδιο ως φυσικό πρόσωπο όσο και τη συμμετοχή του σε νομικά πρόσωπα με οποιονδήποτε τρόπο, ενώ η απαγόρευση αυτή επεκτείνεται πλέον και στους συγγενείς του. Παράλληλα, προβλέπεται και η επιβολή μεγαλύτερων διοικητικών προστίμων για τις παραβάσεις αυτές», σημειώνουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομίας. Επίσης, στόχος είναι να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα που προκαλούν παραπλάνηση και επιβάρυνση των καταναλωτών, αλλά και αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των επιχειρήσεων που λειτουργούν νόμιμα.

    [04] Τα έσοδα του Ιουλίου υπερβαίνουν τον στόχο

    Τα έσοδα του Ιουλίου σε ταμειακούς όρους ξεπερνούν τον στόχο, κατά 105 εκατ. ευρώ περίπου, επισημαίνουν πηγές από το Γενικό Λογιστήριο, με αφορμή και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σημαντική υστέρηση των εσόδων τον Ιούλιο και ανησυχίες από μέρους του υπουργείου Οικονομικών.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ταμειακή ροή των εσόδων και τον Ιούλιο δεν δημιουργεί ανησυχίες για τη γενικότερη πορεία τους.

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2016, που ανακοινώθηκαν πριν μερικές ημέρες από το υπουργείο Οικονομικών, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 20,960 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 777 εκατ. ευρώ ή 3,8% έναντι του στόχου.

    [05] Τουλάχιστον 22 άνθρωποι αγνοούνται από την κατάρρευση γέφυρας στην Ινδία

    Τουλάχιστον 22 άνθρωποι αγνοούνται μετά από την κατάρρευση οδικής γέφυρας στην Ινδία, τη στιγμή της διέλευσης δύο λεωφορείων, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

    Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γέφυρα κατέρρευσε εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων.

    [06] Οι αλλαγές στη διαχείριση των «κόκκινων» ιδιωτικών δανείων

    Ειδική μέριμνα για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και για περιπτώσεις δανείων με πολλαπλούς πιστωτές λαμβάνεται στο αναθεωρημένο κώδικα δεοντολογίας για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ιδιωτικών οφειλών που προχώρησε με απόφαση τηςΤράπεζας της Ελλάδος, η οποία και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

    Ο Κώδικας Δεοντολογίας καθιερώνει γενικές αρχές συμπεριφοράς και υιοθετεί βέλτιστες πρακτικές, τόσο για τις δανείστριες τράπεζες όσο και για τους δανειολήπτες, με στόχο την εξεύρεση λύσεων ρύθμισης ή οριστικού διακανονισμού οφειλών σε καθυστέρηση, λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες και ιδιαιτερότητες κάθε δανειολήπτη.

    Στον αναθεωρημένο Κώδικα Δεοντολογίας, μεταξύ άλλων, εξειδικεύεται περαιτέρω το πεδίο εφαρμογής του, αποσαφηνίζεται σειρά διαδικασιών επικοινωνίας με τους δανειολήπτες και λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και για περιπτώσεις δανείων με πολλαπλούς πιστωτές.

    [07] Ο S&P αναβάθμισε το αξιόχρεο των ελληνικών τραπεζών

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's αναβάθμισε το αξιόχρεο των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών, μετά τη μερική χαλάρωση των μέτρων ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων που είχαν επιβληθεί τον περασμένο Ιούνιο.

    Συγκεκριμένα, ο S&P αναβάθμισε το αξιόχρεο της Alpha Bank, της Eurobank Εργασίας, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς σε CCC+ από SD (δηλ. επιλεκτική χρεοκοπία), με σταθερή προοπτική.

    Τον περασμένο μήνα η ελληνική κυβέρνηση χαλάρωσε περαιτέρω τα μέτρα ελέγχου της κίνησης κεφαλαίων.

    «Θεωρούμε την άρση των περιορισμών ως ένα σημαντικό μέτρο χαλάρωσης, καθώς θα επιτρέψει να επιστρέψουν καταθέσεις σε μετρητά στο τραπεζικό σύστημα, αυξάνοντας την εμπιστοσύνη στον ελληνικό τραπεζικό τομέα», ανέφερε ο οίκος. «Αναμένουμε κάποιες ήσσονες εισροές καταθέσεων τους προσεχείς μήνες», πρόσθεσε ο S&P.

    [08] Eξερράγη το ηφαίστειο Γκαμαλάμα στην Ινδονησία, οι αρχές έκλεισαν το τοπικό αεροδρόμιο

    Έκρηξη πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο ηφαίστειο Γκαμαλάμα, σταανατολικά της Ινδονησίας.

    Οι τοπικές αρχές έκλεισαν το τοπικό αεροδρόμιο, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο την υπηρεσία διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων.

    Οι αρμόδιες αρχές στην Ινδονησία, παρακολουθούν την εξέλιξη της συμπεριφοράς του ηφαιστείου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 August 2016 - 6:32:32 UTC