Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Φίλης: Η συζήτηση για την παιδεία, ευκαιρία να αναδειχθούν οι διαφορές κυβέρνησης-ΝΔ
  • [02] Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία, ζητά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
  • [03] Γ. Κατρούγκαλος: Στρατηγικός στόχος ήταν και παραμένει η διασφάλιση πλήρους και σταθερής εργασίας
  • [04] ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ «ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα»
  • [05] Προσυνεδριακό site από τον ΣΥΡΙΖΑ
  • [06] Διεθνής Αμνηστία: Χιλιάδες πρόσφυγες παγιδευμένοι στην Ελλάδα σε απάνθρωπες συνθήκες
  • [07] Το Κρεμλίνο κατηγορεί τις ΗΠΑ για συγκάλυψη των υποκλοπών
  • [08] "Επιτακτική η συνεργασία σε περιόδους αστάθειας", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας στη συνάντηση με τον Ρ. Πλεβνελίεφ

  • [01] Ν. Φίλης: Η συζήτηση για την παιδεία, ευκαιρία να αναδειχθούν οι διαφορές κυβέρνησης-ΝΔ

    Η συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή θα γίνει τον Σεπτέμβριο, αμέσως μετά τις γιορτές, και θα είναι ο «αγιασμός της Βουλής», ανέφερε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου «για την ελληνόγλωσση και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση», ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας το αίτημα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη διεξαγωγή συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως για τα θέματα της Παιδείας.

    Συνεχίζοντας ο υπουργός Παιδείας είπε πως η συζήτηση αυτή είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναδειχθούν οι ριζικά αντίθετες αντιλήψεις μεταξύ της κυβέρνησης και της συντηρητικής παράταξης, ραχοκοκαλιά της οποίας είναι η Νέα Δημοκρατία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

    «Στο μυαλό μας έχουμε τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη στο συνέδριο της Ν.Δ., ότι οι μαθητές είναι πελάτες στα σχολεία, δήλωση που δείχνει την αντίληψη της ΝΔ για εμπορευματοποίηση της γνώσης και η πρόταση για μεταφορά της πίστωσης από σχολείο σε σχολείο από τους γονείς, πρόταση που συνιστά υπονόμευση του σχολείου ως σχολείου ισότητας, ως σχολείου της γειτονιάς» ανέφερε ο κ. Φίλης, ενώ υπογράμμισε ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης στηρίζονται σε διαφορετική φιλοσοφία και οδηγούν σε σχολείο ισότητας και ποιότητας.

    [02] Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία, ζητά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

    Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία, ζητά η ΝΔ. Το αίτημα απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

    Πηγές της Συγγρού αναφέρουν στο ΑΠΕ ότι αναμένουν άμεση θετική ανταπόκριση, ώστε η συζήτηση να πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και πάντως πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

    Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι «η πολιτική που ασκεί μέχρι σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον τομέα της Παιδείας αποτελεί οδοστρωτήρα για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας» και κάνει λόγο για πρωτοφανείς αποφάσεις ιδεοληψίας και ανικανότητας, που υποβαθμίζουν δραματικά τη δημόσια και διαλύουν την ιδιωτική εκπαίδευση.

    Ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι αποφάσεις που λαμβάνονται με ιδεολογική εμμονή προδίδουν «κομματοκρατία και αναξιοκρατία, εξίσωση προς τα κάτω, πολιτική παραπλάνηση, αυταρχισμό και επιβολή των βίαιων μειοψηφιών, εκπαιδευτικό επαρχιωτισμό και απομόνωση». Αλλά και «απόρριψη στοιχείων που επιβάλλεται να χαρακτηρίζουν τις αλλαγές στην Παιδεία: Συναίνεση, αριστεία, αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών που αφορούν στη διδασκαλία και στη μάθηση».

    [03] Γ. Κατρούγκαλος: Στρατηγικός στόχος ήταν και παραμένει η διασφάλιση πλήρους και σταθερής εργασίας

    Στρατηγικός στόχος ήταν και παραμένει η διασφάλιση πλήρους και σταθερής εργασίας για όλους με παράλληλη εγγύηση αξιοπρεπούς μισθού που θα επιτελεί τη βιοποριστική του λειτουργία, αναφέρει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 26 Ιουλίου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Στο ίδιο έγγραφο ο κ. Κατρούγκαλος υπογραμμίζει, ότι, η διασφάλιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και της συλλογικής αυτονομίας αποτελεί πυρήνα του παραδείγματος που η κυβέρνηση επιδιώκει να κυριαρχήσει στην εργασία.

    «Χαρακτηριστικό των δύο προηγούμενων μνημονίων ήταν η γενικευμένη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, σε μια προσπάθεια να αλλάξει βίαια το μοντέλο της απασχόλησης», αναφέρει ειδικότερα ο υπουργός Εργασίας και σημειώνει, ότι, «η διάλυση των εργασιακών σχέσεων αποτέλεσε τον πυρήνα του ακραίου νεοφιλελεύθερου πειράματος που εφαρμόστηκε κατά τρόπο βίαιο σε βάρος του λαού μας».

    «Στον αντίποδα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης παραμένει η διασφάλιση πλήρους και σταθερής εργασίας για όλους, με παράλληλη εγγύηση αξιοπρεπούς μισθού που θα επιτελεί τη βιοποριστική του λειτουργία. Συγχρόνως, η διασφάλιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και της συλλογικής αυτονομίας αποτελεί πυρήνα του παραδείγματος που επιδιώκουμε να κυριαρχήσει στην εργασία. Η εγγύηση της αυτοδύναμης προστασίας των εργαζομένων σε συνδυασμό με τη θεσμική αναβάθμιση των όρων εργασίας, συνιστούν τους βασικούς παράγοντες της αυξημένης παραγωγικότητας με την οικονομική και κοινωνική της διάσταση», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας.

    [04] ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ «ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα»

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ "ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα''», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος δίνοντας απάντηση σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος.

    «Αρνείται επίμονα να απαντήσει σε κάτι πολύ απλό: Καταδικάζει τις χθεσινές πράξεις βεβήλωσης Ιερού Ναού από τους αυτοαποκαλούμενους "αντιεξουσιαστές''; Ναι ή όχι;» , πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.

    [05] Προσυνεδριακό site από τον ΣΥΡΙΖΑ

    Εμπλουτίζει η Κουμουνδούρου την ανοιχτή διαδικασία διαλόγου στον δρόμο προς το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Με βασική στρατηγική την ανοιχτή διαβούλευση και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, τo http://www.syriza.gr/synedrio/ αλλάζει μορφή και φοράει τα προσυνεδριακά του ρούχα. Ενόψει του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες και στις χρήστριες του διαδικτύου να συμμετάσχουν στη διαβούλευση για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, αλλά και να συμπληρώσουν την πλατφόρμα προεγγραφής μέλους στον ΣΥΡΙΖΑ και να γίνουν μέλη του.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ακούσει την φωνή όσων δεν έχουν φωνή. Να αφουγκραστεί τους πολίτες, να θέσει στο επίκεντρο τους προβληματισμούς, τις σκέψεις, τα αιτήματα των εργαζομένων και των άνεργων, των συνταξιούχων, των νέων που μετανάστευσαν αναγκαστικά ή έμειναν εδώ να παλέψουν», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του κόμματος και υπογραμμίζει ότι «το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι μια κλειστή διαδικασία, όπου κάποιοι ειδικοί, επαγγελματίες, τεχνοκράτες, κομματικά στελέχη θα συζητούν και θα παίρνουν αποφάσεις ερήμην της κοινωνίας, ούτε μια επικοινωνιακή φιέστα».

    «Θέλουμε να είναι μια ανοιχτή διαδικασία διαλόγου και συνδιαμόρφωσης με τους ενεργούς πολίτες. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να οικοδομηθεί ο φορέας μιας σύγχρονης, ριζοσπαστικής, ευρωπαϊκής Αριστεράς», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι βασική θέση είναι ότι σε αυτήν την ανοιχτή και δημοκρατική διεργασία του 2ου Συνεδρίου οι πολίτες έχουν λόγο. «Μέσα από τις ανοιχτές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, τις εξορμήσεις και τις περιοδείες, το διαδίκτυο και την ηλεκτρονική διαβούλευση, δυναμώνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.

    [06] Διεθνής Αμνηστία: Χιλιάδες πρόσφυγες παγιδευμένοι στην Ελλάδα σε απάνθρωπες συνθήκες

    Σε επείγουσα δράση σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο καλεί η Διεθνής Αμνηστία τα μέλη, τους υποστηρικτές της, καθώς και τους πολίτες, ώστε οι ελληνικές αρχές να βελτιώσουν άμεσα τις συνθήκες υποδοχής των προσφύγων και αιτούντων άσυλο που βρίσκονται στην Ελλάδα.

    Ειδικότερα, η Διεθνής Αμνηστία απευθύνει κάλεσμα στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ζητώντας από τις ελληνικές αρχές να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα ώστε να παράσχουν κατάλληλο και ασφαλές καταφύγιο, επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής και κατάλληλη ιατρική φροντίδα για τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο που βρίσκονται στην Ελλάδα και να διασφαλίσουν ότι όλες οι ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων και των γυναικών σε κατάσταση εγκυμοσύνης, των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ανθρώπων με αναπηρίες ή χρόνιες παθήσεις, θα έχουν πρόσβαση σε κατάλληλες υπηρεσίες και φροντίδα.

    Η οργάνωση αναφέρει πως «καθώς η Ευρώπη κωλυσιεργεί στην παροχή λύσεων για τη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα, χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά παραμένουν σε βρώμικες και μη ασφαλείς αποθήκες ή σκηνές. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δράσει άμεσα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και της ευημερίας τους».

    [07] Το Κρεμλίνο κατηγορεί τις ΗΠΑ για συγκάλυψη των υποκλοπών

    Το Κρεμλίνο ανέφερε σήμερα πως οι κατηγορίες των ΗΠΑ ότι η Μόσχα βρίσκεται πίσω από τις υποκλοπές μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Δημοκρατικού Κόμματος είναι μέρος μιας συγκάλυψης σχεδιασμένη για να αποκρύψει το γεγονός ότι η αμερικανική προεκλογική εκστρατεία χειραγωγήθηκε από δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας. Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε προσβλητικές και ανάξιες τις κατηγορίες των ΗΠΑ.

    Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, Χίλαρι Κλίντον δήλωσε χθες πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες παρεισέφρησαν στους υπολογιστές της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών και κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της, Ντόναλντ Τραμπ, για την προσέγγιση του προς τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

    «Τέτοιες ανακοινώσεις της κας. Κλίντον ανήκουν στο είδος της προεκλογικής ρητορικής και δεν εμπεριέχουν τίποτε ενυπόστατο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξη Τύπου.

    «Σε αυτή την περίπτωση αυτοί (οι Αμερικανοί) προσπαθούν να καμουφλάρουν τις δικές τους (προεκλογικές) ραδιουργίες, δαιμονοποιώντας την Ρωσία. Θεωρούμε λάθος αυτήν την τακτική», πρόσθεσε.

    Ο Πεσκόφ χαρακτήρισε τις δηλώσεις της Κλίντον παράλογες και συναισθηματικές, με έλλειψη στοιχείων, σημειώνοντας πως είναι λάθος να κατηγορείται η Μόσχα για επιλήψιμες πράξεις, χωρίς τη διεξαγωγή έρευνας αυτών των κατηγοριών.

    «Οι επίσημοι ρώσικοι φορείς?δεν διεξάγουν κυβερνο-τρομοκρατία», τόνισε, σημειώνοντας πως το Κρεμλίνο επιθυμεί την εξομάλυνση των αμερικανορωσικών σχέσεων.

    Το Κρεμλίνο επανειλημμένα έχει αρνηθεί την εμπλοκή της Ρωσίας στο περιστατικό υποκλοπής και τόνισε πως δεν έχει προτίμηση σε κάποιον από τους υποψηφίους των αμερικανικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

    [08] "Επιτακτική η συνεργασία σε περιόδους αστάθειας", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας στη συνάντηση με τον Ρ. Πλεβνελίεφ

    Με τη διμερή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ρόζεν Πλεβνελίεφ, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Σόφια.

    Υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πλεβνέλιεφ μίλησε με θερμά λόγια για τη φιλία, τη συνεργασία και την αγάπη ανάμεσα στους δύο λαούς και σημείωσε τη στρατηγικής σημασίας συνεργασία των δύο χωρών, για την Ευρώπη, σε μεταναστευτικό-προσφυγικό, ενέργεια, μεταφορές-υποδομές, τουρισμό και άλλους τομείς. Αναφέρθηκε στους αγωγούς TAP και IGB, αλλά και στο ρεκόρ επισκέψεων τουριστών από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα. Επίσες, έκανε λόγο για την ανάγκη κοινών ενεργειών σε διπλωματικό μέτωπο και για υπεύθυνες αποφάσεις, όχι μόνο για τις δύο χώρες, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Ο κ. Πλεβνέλιεφ εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη βοήθεια της Ελλάδας στην ένταξη της Βουλγαρίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Βούλγαρος Πρόεδρος ήρθε για τη συνάντηση στη Σόφια από τη Χαλκιδική, όπου κάνει διακοπές κάθε καλοκαίρι.

    Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε για τη φιλοξενία τον κ. Πλεβνελίεφ και τόνισε ότι είναι πραγματικός φίλος της Ελλάδας, που έχει όραμά του τη στενότερη συνεργασία των δύο χωρών. Επιπλέον, επεσήμανε ότι οι δύο χώρες διατηρούν καλές σχέσεις από την περίοδο που ανήκαν σε διαφορετικά μπλοκ και σημείωσε ότι είναι επικτακτική η συνεργασία σε περιόδους αστάθειας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για μία συμμαχία απέναντι σε τρίτες χώρες, αλλά για μία στρατηγική συμμαχία για τους λαούς και την περιοχή μας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 August 2016 - 16:32:30 UTC