Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλ. Γεροβασίλη: Δεν είχαμε ποτέ τη λογική της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος
  • [02] Δ. Παπαδημούλης: Διευκόλυνση Σόιμπλε στον Ραχόι,η μη επιβολή κυρώσεων στην Ισπανία
  • [03] Ν. Ανδρουλάκης: Τα θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας θα είναι πρώτα στην ατζέντα της Ευρώπης
  • [04] ΝΔ: Κόλαφος για την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η επιστολή 23 διαπρεπών Ελλήνων καθηγητών
  • [05] Κύκλοι ΥΠΟΙΚ για έκθεση ΔΝΤ: Χωρίς ρύθμιση χρέους δεν υπάρχει και ανάπτυξη
  • [06] Γ. Κατρούγκαλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Σταθερή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας
  • [07] Θεσσαλονίκη: Η έκθεση «Στέργιος Δελιαλής, Designer. 55 Χρόνια Graphics- Χώροι- Κατασκευές- και ένα Μουσείο Design»
  • [08] Διαψεύδει ο Μ. Καψής τα περί απουσίας φορολογικής ενημερότητας της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.»
  • [09] Το Σάββατο η καταβολή του επιδόματος ενοικίου
  • [10] Κομισιόν: Κονδύλι 11 εκατ. ευρώ σε Ελλάδα και Ιταλία για το προσφυγικό
  • [11] Φ. Γκιουλέν: Κατέκρινα το πραξικόπημα, δεν υπήρξε καμία εμπλοκή μου
  • [12] Κυβερνητικές πηγές: Παρά την επικοινωνιακή πανωλεθρία, η ΝΔ και τα "παπαγαλάκια' της συνεχίζουν τον πόλεμο λάσπης
  • [13] Μητροπολίτης Καλλίνικος: Αφετηρία μίας νέας εποχής για την Πάρο και την Αντίπαρο
  • [14] Χρ. Σπίρτζης: Τα έργα υποδομών δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, ανήκουν στους πολίτες
  • [15] Σε μια ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση έχει εξελιχθεί το Facebook
  • [16] Η Microsoft θα απολύσει άλλα 2.850 άτομα επιπλέον των αρχικών προβλέψεων
  • [17] Χάκερς μπορούν να εκμεταλλευτούν ακόμα και... λάμπες

  • [01] Όλ. Γεροβασίλη: Δεν είχαμε ποτέ τη λογική της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος

    «Ποτέ δεν έχουμε, ή δεν είχαμε την λογική της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, προκειμένου να μετακινηθούμε ή να φιλοξενηθούμε», υπογράμμισε από τα Ιωάννινα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή τις αναληθείς, όπως τις χαρακτήρισε, συζητήσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες, για την αποστολή του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του αεροδρομίου της Πάρου.

    Τα ταξίδια των αποστολών του πρωθυπουργού έχουν το μίνιμουμ των εξόδων, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και διευκρίνισε ότι η πτήση για την Πάρο είναι ειδική, με εορταστικό χαρακτήρα, λόγω των εγκαινίων του αεροδρομίου στο νησί.

    Ειδικότερα η κ. Γεροβασίλη ανέφερε: «Έγινε πολύ μεγάλη κουβέντα για το ταξίδι της Πάρου. Η πτήση για το αεροδρόμιο της Πάρου είναι μία ειδική πτήση της Aegean, στο πλαίσιο των εγκαινίων του αεροδρομίου.

    Δεν είναι πτήση της γραμμής, για την οποία χορηγήθηκαν εισιτήρια για τον πρωθυπουργό και βουλευτές.

    Αυτό είναι αναληθές και βεβαίως, είναι εκ του πονηρού. Στο πλαίσιο των εγκαινίων, μερικοί άνθρωποι και όχι 54, αλλά και ούτε 10, μετακινούνται μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες της Aegean, του αεροδρομίου, για να γίνει η τελετή των εγκαινίων. Επομένως πρόκειται για μια πτήση την οποία θα έλεγα εορταστική.

    Αυτό συμβαίνει και τίποτε άλλο. Όλα τα άλλα νομίζω, αυτοί που έχουν κάνει αυτά και πολλά άλλα, τα οποία περιγράφουν, τα ξέρουν καλά, γι? αυτό και νομίζουν πως κάτι συμβαίνει και εδώ. Ποτέ δεν έχουμε, ή δεν είχαμε την λογική της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, προκειμένου να μετακινηθούμε ή να φιλοξενηθούμε».

    [02] Δ. Παπαδημούλης: Διευκόλυνση Σόιμπλε στον Ραχόι,η μη επιβολή κυρώσεων στην Ισπανία

    Ο κ. Σόιμπλε έδειξε μια «ευελιξία», επειδή ο πολιτικός του φίλος, ο κ. Ραχόι, προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση στην Ισπανία, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για τη μη επιβολή κυρώσεων στην Ισπανία.

    Όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης, η ομάδα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αντίθεσή της στη «δογματική εμμονή» και στην «τιμωρητική λογική», όπως είπε, της ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις σε χώρες, για υπέρβαση των ελλειμμάτων τους. «Το βέβαιο είναι ότι η ερμηνεία των συνθηκών γίνεται με τα χρωματιστά γυαλιά της πολιτικής σκοπιμότητας και το παράδειγμα Σόιμπλε είναι χαρακτηριστικό» είπε ο κ. Παπαδημούλης, χαρακτηρίζοντας ωστόσο θετικό για την Ελλάδα, αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες το γεγονός ότι η ΕΕ δεν «τιμώρησε» την ισπανική κυβέρνηση με κυρώσεις και πρόστιμα.

    Ο κ. Παπαδημούλης υπενθύμισε ότι στο παρελθόν μεγάλες χώρες, όπως η Γαλλία ακόμα και η ίδια η Γερναμία, είχαν υπερβεί τα ελλείμματα που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας αλλά, όπως ανέφερε, δεν ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες κυρώσεων και ποινών και κατέληξε λέγοντας ότι και η σημερινή Γερμανία παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες με τα υπερβολικά πλεονάσματα. «Και αυτά θεωρούνται δημοσιονομικές ανισορροπίες, αλλά και εκεί πάλι δεν εφαρμόζονται οι προβλέψεις για την επιβολή κυρώσεων» τόνισε.

    [03] Ν. Ανδρουλάκης: Τα θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας θα είναι πρώτα στην ατζέντα της Ευρώπης

    Την εκτίμησή του ότι τον επόμενο χειμώνα τα θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας θα είναι πρώτα στην ατζέντα της Ευρώπης, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» χαρακτήρισε μεγάλο κίνδυνο το ενδεχόμενο διαφυγής χιλιάδων ετοιμοπόλεμων ισλαμιστών σε χώρες της Δύσης, σε περίπτωση που ηττηθεί ο ISIS στη Μέση Ανατολή και το Ιράκ.

    «Φοβάμαι ότι τον χειμώνα το θέμα ασφάλειας και τρομοκρατίας θα είναι πρώτο στην ατζέντα της Ευρώπης και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε» είπε ο κ. Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι η εξάπλωση της τρομοκρατίας δεν έχει να κάνει με τον πόλεμο στη Συρία, αλλά ?όπως είπε? κυρίως με τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες και τις συγκρούσεις, που σημειώνονται στο βόρειο Ιράκ.

    «Οι χιλιάδες πολεμιστές, οι ροές των ετοιμοπόλεμων πού θα πάνε; Πώς θα ελεγχθούν αν ηττηθεί ο ISIS;» αναρωτήθηκε ο Έλληνας ευρωβουλευτής, υπενθύμισε ότι παρακλάδια φανατικών ισλαμιστών δρουν και στη Λιβύη, τη Νιγηρία και τα δυτικά Βαλκάνια, τόνισε ότι πλέον οι δυτικές χώρες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα θέματα ασφαλείας με παγκόσμια συνεργασία και χωρίς τις προκαταλήψεις του παρελθόντος, ενώ πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα κατά της προπαγάνδας των ισλαμιστών και των διαδικτυακών μεταδόσεων δολοφονιών.

    [04] ΝΔ: Κόλαφος για την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η επιστολή 23 διαπρεπών Ελλήνων καθηγητών

    «Η επιστολή 23 διαπρεπών Ελλήνων καθηγητών προς τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου του Τέξας για τον ρόλο του Τζ. Γκάλμπρεϊθ, που μετείχε ως επικεφαλής της μυστικής ομάδας που συγκρότησε ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης στην κατάρτιση του "Σχεδίου Χ", αποτελεί κόλαφο για την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως η εν λόγω επιστολή αποδεικνύει, πέραν των άλλων, ότι η αξίωση για πλήρη διερεύνηση «της σκοτεινής περιόδου» του πρώτου εξαμήνου του 2015 και των σχεδίων που καταρτίζονταν, δεν είναι κομματικό, αλλά καθολικό και αντικειμενικό αίτημα.

    «Πολύ περισσότερο, όταν ο κ. Τσίπρας έχει προβάλει ως τώρα πολλούς και αντιφατικούς ισχυρισμούς, ενώ στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προτίμησε να δραπετεύσει και να κρυφτεί», συνεχίζει η Συγγρού, τονίζοντας πως είναι ρητή δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη η σύσταση της σχετικής εξεταστικής επιτροπής.

    «Η αλήθεια, αλλά και η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των θεσμών είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    [05] Κύκλοι ΥΠΟΙΚ για έκθεση ΔΝΤ: Χωρίς ρύθμιση χρέους δεν υπάρχει και ανάπτυξη

    «Καθημερινά έρχονται στη δημοσιότητα εκθέσεις διεθνών οργανισμών που δικαιώνουν τις απόψεις και θέσεις της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση» εκτιμούν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την έκθεση που συνέταξε ομάδα εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα 2010-2011.

    «Στην έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤεπισημαίνεται ότι, πέραν των άλλων προβλημάτων, το Ταμείο δεν εξέτασε επαρκώς εναλλακτικούς δρόμους αντί του "εσφαλμένου" μνημονίου που εφαρμόστηκε στην χώρα μας το 2010» σημειώνουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν: «Το μεγάλο σφάλμα, σύμφωνα με την έκθεση, είναι ότι δεν έγινε αναδιάρθρωση του χρέους καθώς το ΔΝΤ δεν έπεισε τους Ευρωπαίους ότι δεν θα επέλθει καμιά καταστροφή στις οικονομίες τους. Πουθενά, βέβαια, δεν εμφανίζεται η άποψη της τότε ή των μετέπειτα κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ! Θυμίζουμε, όμως, ότι Σαμαράς και Βενιζέλος θεωρούσαν το χρέος βιώσιμο και δεν τους απασχολούσε καθώς είχαν υιοθετήσει πλήρως την άποψη ότι δεν χρειάζεται να γίνει απολύτως τίποτα!...».

    Όπως τονίζουν οι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών «σήμερα ελπίζουμε να αντιληφθούν γιατί η σημερινή κυβέρνηση έχει σε προτεραιότητα των αναδιάρθρωση του χρέους -που αποφασίστηκε και επίσημα στο τελευταίο Eurogroup».

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «η έκθεση τονίζει και άλλα λάθη του ΔΝΤ όπως την εκτίμησή του για την ύφεση [την είχαν υπολογίσει, αθροιστικά, στο 5,5% το 2012, ενώ εκτινάχθηκε στο 17%!], ενώ το "κούρεμα" των ομολόγων του ιδιωτικού τομέα, πάντα σύμφωνα με την έκθεση του ΙΕΟ, έγινε με μεγάλη καθυστέρηση και το όφελος ήταν περιορισμένο».

    «Τέλος, επιβεβαιώθηκε, για μια ακόμη φορά, και επίσημα ότι η αναδιάρθρωση του χρέους δεν έγινε γιατί οι ευρωπαϊκές τράπεζες ήταν "φορτωμένες" με ομόλογα της Ελλάδας. Τους έδωσαν, λοιπόν, το χρόνο, χωρίς να υπάρξει καμιά αντίδραση των τότε κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να τα "ξεφορτωθούν" με αποτέλεσμα να την πληρώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας. Η σημερινή κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έβαλε το θέμα του χρέους γνωρίζοντας τις επιπτώσεις στην οικονομία και το πόσο απαραίτητη είναι η αναδιάρθρωσή τουστην πορεία της χώρας.»

    [06] Γ. Κατρούγκαλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Σταθερή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας

    Την ικανοποίησή του για την πορεία της ελληνικής αγοράς εργασίας εκφράζει ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας «Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας» για το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος-Μάιος 2016.

    Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, πάνω από το 40% των εταιρειών είναι σε τροχιά προσλήψεων έως το τέλος του 2016, ενώ ποσοστό 44,4% των επιχειρήσεων σκέφτεται να δώσει αυξήσεις έως 3%, το επόμενο εξάμηνο.

    Όπως αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν τα στοιχεία πολλών εθνικών και διεθνών οργανισμών που διαπιστώνουν μία σταδιακή, αλλά σταθερή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στη χώρα μας.

    Ενδεικτικά, ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει ότι, εντός του 2016, για πρώτη φορά, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ έπεσαν κάτω από το συμβολικό αριθμό του ενός εκατομμυρίου.

    «Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, που καταγράφουν τις προσλήψεις και τις απολύσεις στο σύνολο της οικονομίας, το πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου, ήταν το καλύτερο από πλευράς θετικού ισοζυγίου προσλήψεων, από το 2001» διευκρινίζει ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι σημειώθηκε ρεκόρ δεκαπενταετίας.

    «Προφανώς, κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει, όσο η ανεργία είναι στα υψηλά επίπεδα που βρίσκεται, ειδικά η ανεργία των νέων» υπογραμμίζει ο κ. Κατρούγκαλος και συνεχίζει: «Όμως, πάνω από 27% που είχε φθάσει η ανεργία, ήδη είναι περίπου κάτω από το 23% και, μάλιστα, ο ΟΟΣΑ διαπιστώνει ότι αυτή η ετήσια μείωση κατά 2% περίπου που ξεκίνησε από το 2015, μπορεί να συντηρηθεί και τα επόμενα χρόνια».

    «Τώρα, λοιπόν, είναι η στιγμή να αξιοποιήσουμε την ανάκαμψη της οικονομίας, παράλληλα, με την επιστροφή στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, που θα συνεπάγεται η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για να έχουμε όχι απλώς ανάπτυξη, αλλά μία δίκαιη ανάπτυξη, της οποίας τα οφέλη θα μπορούν να μοιραστούν στο σύνολο του ελληνικού λαού και σε όλους τους εργαζόμενους» σχολιάζει ο υπουργός Εργασίας.

    [07] Θεσσαλονίκη: Η έκθεση «Στέργιος Δελιαλής, Designer. 55 Χρόνια Graphics- Χώροι- Κατασκευές- και ένα Μουσείο Design»

    Του το όφειλαν. Όλοι... Και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στην αποθήκη Β1 (το "δικό του" σπίτι, το "χαρακτηρισμένο" προ 19ετίας ως Μουσείο Design -το μοναδικό στη χώρα- που του παραχωρήθηκε, στα χαρτιά, από το 1998, το σχεδίασε, το έστησε αλλά ...του το πήραν απ' τα χέρια και το παραχώρησαν στο ΚΣΤ) και το Υπουργείο Πολιτισμού και η πόλη και οι νέοι designers.

    "Design είναι η αισθητική της πρακτικής μας καθημερινότητας, είναι τρόπος ζωής που γίνεται επάγγελμα, είναι μια σύγχρονη μορφή τέχνης, που ξεκίνησε μετά τη βιομηχανική επανάσταση, πήρε μορφή και έκφραση κυρίως με το 'αρχιτεκτονικό κίνημα' του Μπάουχαουζ, που δημιούργησε χρηστικά αντικείμενα από τα συντρίμμια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι -όχι αυτό που ονομάσαμε 'ντιζαϊνάτα' σε εκείνη την ανεκδιήγητη δεκαετία του '80 και της τρελής ευφορίας"λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο designer Στέργιος Δελιαλής, μορφή ταυτισμένη με την αστική μυθολογία της Θεσσαλονίκης, ο άνθρωπος- μουσείο, που... μια που το μουσείο που του είχε "τάξει", "νομοθετήσει", "ιδρύσει" και "εγκαταστήσει" (στον χώρο της αποθήκης Β1 στην προβλήτα του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης) δεν λειτούργησε ποτέ.

    [08] Διαψεύδει ο Μ. Καψής τα περί απουσίας φορολογικής ενημερότητας της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.»

    «Ψευδέστατη» χαρακτηρίζει ο διευθυντής Ειδήσεων & Ενημέρωσης Mega, Μανώλης Καψής «την είδηση για δήθεν απουσία φορολογικής ενημερότητας της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε και των μετόχων της εταιρίας».

    Σύμφωνα με επιστολή του κ. Καψή στο ΑΠΕ- ΜΠΕ «αποκαλύπτει περίτρανα, τη συστηματική προσπάθεια των κυβερνητικών κύκλων, να βάλλουν λουκέτο στο Mega»

    Η επιστολή του Μανώλη Καψή έχει ως εξής:

    «Η είδηση για δήθεν απουσία φορολογικής ενημερότητας της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε και των μετόχων της εταιρίας, είναι ψευδέστατη. Αποκαλύπτει περίτρανα, την συστηματική προσπάθεια των κυβερνητικών κύκλων, να βάλλουν λουκέτο στο Mega».

    [09] Το Σάββατο η καταβολή του επιδόματος ενοικίου

    Το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016, θα γίνει η 12η καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Το ποσό των 2.656.262,82 ευρώ πιστώνεται στους λογαριασμούς 21.296 ιδιοκτητών ακινήτων. Σε όλους τους δικαιούχους θα καταβληθεί μία δόση του επιδόματος. Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώρηση - με ευθύνη των δικαιούχων - των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών.

    [10] Κομισιόν: Κονδύλι 11 εκατ. ευρώ σε Ελλάδα και Ιταλία για το προσφυγικό

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα την εκταμίευση ενός κονδυλίου ύψους 11 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ικανότητας υποδοχής και εγγραφής των προσφύγων στην Ελλάδα, καθώς και για την ενίσχυση των υπηρεσιών διάσωσης ναυαγών στην Ιταλία.

    Σε ότι αφορά την Ελλάδα, μέρος των κονδυλίων θα διατεθεί για την ενίσχυση της ικανότητας υποδοχής και παροχής ιατρικών υπηρεσιών στα νησιά του Αιγαίου.

    Ποσό ύψους 500.000 ευρώ θα διατεθεί για τη βελτίωση της σύνδεσης με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης του Κέντρου υποδοχής στη Σάμο.

    [11] Φ. Γκιουλέν: Κατέκρινα το πραξικόπημα, δεν υπήρξε καμία εμπλοκή μου

    Στην κατάσταση στην Τουρκία, στo αποτυχημένo πραξικόπημα και στη σχέση του με τον πρόεδρο Ερντογάν αναφέρεται ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

    Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά την πιθανότητα έκδοσής του στην Τουρκία, ο Γκιουλέν απάντησε στην ιταλίδα δημοσιογράφο Βιβιάνα Μάτσα:

    «Μέχρι τώρα η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν επιβεβαίωσε ότι έλαβε επίσημο αίτημα έκδοσης από την τουρκική κυβέρνηση. Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα αίτημα πολιτικού χαρακτήρα και είμαι βέβαιος ότι τα γεγονότα θα το αποδείξουν. Κατέκρινα επανειλημμένα το πραξικόπημα και απορρίπτω έντονα κάθε κατηγορία για ανάμειξή μου. Η αμερικανική κυβέρνηση είπε με σαφήνεια ότι θα ακολουθήσουν τις νόμιμες διαδικασίες, με σεβασμό στον νόμο και το δίκαιο. Δεν ανησυχώ και θα συνεργασθώ με τις αμερικανικές αρχές».

    Σε ό,τι αφορά την άλλοτε στενή του σχέση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μεταξύ των άλλων ο Φετουλάχ Γκιουλέν υπογραμμίζει:

    «Kατά την πρώτη του θητεία ο Ερντογάν εφήρμοσε πράγματι κάποιες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και εκθειάστηκε, για τον λόγο αυτό, από τους ευρωπαίους ηγέτες. Αλλά, όπως φαίνεται, έπειτα από μακρά παραμονή στην εξουσία, ο πρόεδρος Ερντογάν και το κόμμα του δηλητηριάστηκαν από την εξουσία. Δεν μετανιώνω για το ότι στήριξα τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις. Αν τις προωθούσε κάποιο άλλο κόμμα, θα το στήριζα με τον ίδιο τρόπο. Τώρα, με την στερνή μου γνώση, καταλαβαίνω ότι τους έδειξα υπερβολική εμπιστοσύνη. Μετανιώνω για το ότι πίστεψα πως ήταν ειλικρινείς σε σχέση με τα όσα υπόσχονταν ότι θα έφεραν εις πέρας».

    Ο Τούρκος ιμάμης ο οποίος ζει μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτει κάθε ανάμειξη στο πρόσφατο αποτυχημένο πραξικόπημα και τονίζει:

    «H θέση μου, τα γραπτά μου, οι ομιλίες μου, οι ιδέες μου, είναι σαφείς και δημόσιες. Στη ζωή μου, υπήρξα θύμα πραξικοπημάτων, υπέφερα κάτω από τα στρατιωτικά καθεστώτα, κατέκρινα την παρέμβαση του στρατού στην εγχώρια πολιτική. Αν κάποια άτομα τα οποία διαβάζουν τα έργα μου, ακούνε τις ομιλίες μου ή δείχνουν συμπάθεια προς τις ιδέες μου, ενεπλάκησαν στο πραξικόπημα, πρόδωσαν τις βασικές αξίες μου».

    [12] Κυβερνητικές πηγές: Παρά την επικοινωνιακή πανωλεθρία, η ΝΔ και τα "παπαγαλάκια' της συνεχίζουν τον πόλεμο λάσπης

    Με έντονο τρόπο στηλιτεύουν κυβερνητικές πηγές την προσπάθεια της ΝΔ και «φερεφώνων» τους, όπως αναφέρουν, «να ξεσηκώσουν θόρυβο», για ένα ανύπαρκτο «πολυήμερο κυβερνητικό ταξίδι 54 ατόμων στην Πάρο», τονίζοντας ότι υπέστησαν «επικοινωνιακή πανωλεθρία», αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν και σήμερα τον «πόλεμο λάσπης».

    Οι κυβερνητικές πηγές σημειώνουν το «αδιέξοδο της ΝΔ» και «το άγχος που τη διακατέχει εξαιτίας της ανύπαρκτης πολιτικής της ατζέντας και των εσωτερικών της προβλημάτων» και υπογραμμίζουν επίσης «τον εκνευρισμό της για το γεγονός ότι η κυβέρνηση ολοκλήρωσε ένα εξαιρετικά σημαντικό περιφερειακό έργο (σ.σ. του νέου αεροδρομίου της Πάρου), που επί των δικών της κυβερνήσεων παράδερνε εξ αιτίας της ολιγωρίας και της κατασπατάλησης».

    «Η λάσπη» αναφέρουν «δεν οδηγεί πουθενά. Ας βρουν κάτι σοβαρότερο να ασχοληθούν και αυτοί και τα φερέφωνά τους».

    [13] Μητροπολίτης Καλλίνικος: Αφετηρία μίας νέας εποχής για την Πάρο και την Αντίπαρο

    «Αφετηρία μίας νέας εποχής για την Πάρο και την Αντίπαρο» χαρακτήρισε το νέο αεροδρόμιο ο μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής, που συνδέεται με την ανάπτυξη της νησιωτικής περιοχής.

    «Το σπουδαίο αυτό έργο είναι η υλοποίηση μίας διακαούς επιθυμίας των κατοίκων του νησιού, που συνέβαλαν τα μέγιστα για την υλοποίησή του», πρόσθεσε ο μητροπολίτης και σημείωσε: «Αποτελεί περίτρανη απόδειξη για το τι μπορούμε να καταφέρουμε όταν είμαστε ενωμένοι κάτω από έναν σκοπό και στόχο».

    Πάντως, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να λάβει πρόνοια, διότι, όπως είπε, το πρώτιστο πρόβλημα σήμερα είναι η ελλιπής παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και συμπλήρωσε ότι η Εκκλησία είναι πρόθυμη να συμβάλει, παρέχοντας έκταση για να λειτουργήσει νοσοκομείο στο νησί.

    [14] Χρ. Σπίρτζης: Τα έργα υποδομών δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, ανήκουν στους πολίτες

    «Για εμάς, τα έργα υποδομών δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν υπουργό, περιφερειάρχη ή δήμαρχο, ανήκουν στους πολίτες που τα πληρώνουν και τα χρησιμοποιούν», υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου στην Πάρο.

    «Εμείς κρινόμαστε για την αποτελεσματικότητα, την ποιότητα, τη νομιμότητα και το κόστος των έργων που πληρώνουν οι πολίτες», πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης και επεσήμανε ότι υπήρχε μόνον ένας αεροδιάδρομος χωρίς υποδομές και δίκτυα και μία κοινωνία που ζητούσε να ολοκληρωθεί το έργο.

    Αναφερόμενος στην εξοικονόμηση πόρων, αφού το αεροδρόμιο της Πάρου παύει να αποτελεί άγονη γραμμή, σημείωσε: «Καταλαβαίνουνε γιατί με τόση ένταση κάποιοι από την αντιπολίτευση λασπολογούν. Δεν θα τους ακολουθήσουμε, γιατί δεν αντιστοιχεί στον πολιτισμό μας».

    [15] Σε μια ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση έχει εξελιχθεί το Facebook

    Το Facebook ξεκίνησε ως ένα κοινωνικό δίκτυο και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε μία υπηρεσία διανομής ενημερωτικών ειδήσεων, ένα μεγαθήριο στη διαφήμιση στα κινητά τηλέφωνα και μια τεράστια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων. Ωστόσο, καθώς αποκαλύπτουν τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου, η νούμερο ένα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί επίσης και μία ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση.

    Τα κέρδη και έσοδα της εταιρείας φαίνεται ότι την Τετάρτη ξεπέρασαν κάθε προσδοκία της Γουόλ Στριτ, καθώς η ιδιαίτερα δημοφιλής εφαρμογή του Facebook για τα smartphones και η προώθηση του βίντεο περιεχομένου προσέλκυσαν ακόμα περισσότερες διαφημιστικές εταιρείες, ενώ ενθάρρυνε τις ήδη υπάρχουσες να δαπανήσουν ακόμα περισσότερα χρήματα.

    Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν 59,2% στα 6,44 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις που δεν ξεπερνούσαν τα 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, οι μετοχές του Facebook κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 6,7%.

    Τα έσοδα από τις διαφημίσεις στα κινητά τηλέφωνα αντιπροσωπεύουν το 84% του συνόλου των διαφημιστικών εσόδων της εταιρείας, σε σύγκριση με το 76% που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Τα συνολικά έσοδα από τις διαφημίσεις αυξήθηκαν 63% στα 6,24 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερνικώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που υπολόγιζαν ότι θα φτάσουν τα 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας της αγοράς FactSet StreetAccount.

    Επίσης, σε ανακοίνωσή του το Facebook αναφέρει ότι περίπου 1,71 δισεκατομμύρια άνθρωποι έκαναν μηνιαία χρήση της υπηρεσίας από τις 30 Ιουνίου. Την αντίστοιχη περίοδο το περασμένο έτος ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνούσε τους 1,49 δισεκατομμύρια χρήστες.

    [16] Η Microsoft θα απολύσει άλλα 2.850 άτομα επιπλέον των αρχικών προβλέψεων

    Η εταιρεία Microsoft είπε ότι θα καταργήσει περίπου 2.850 επιπλέον θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες, φέρνοντας το σύνολο των προγραμματισμένων απολύσεων σε 4.700, ή 4% του εργατικού της δυναμικού παγκόσμια.

    Τον Μάιο, η εταιρεία είχε δηλώσει ότι θα καταργούσε 1.850 θέσεις στον τομέα smartphone, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκονται στην Φιλανδία.

    Η Microsoft αγόρασε την φινλανδική εταιρεία κατασκευής κινητών Nokia το 2014, σε μια ατυχή προσπάθεια να ανταγωνιστεί τις εταιρείες που ηγούνται στον κλάδο κινητών, Apple και Samsung Electronics.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Σάτια Ναντέλα, ο οποίος ανέλαβε τη θέση αυτή δύο μήνες προτού υπογραφεί η συμφωνία, έχει εστιαστεί στην αναδιοργάνωση του τμήματος κινητής τηλεφωνίας.

    Σύμφωνα με στοιχεία από τις 30 Ιουνίου που έχει αναρτήσει στον ιστότοπό της, η Microsoft έχει 114.000 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης παγκόσμια, από τους οποίους 107.912 εργάζονται στις ΗΠΑ.

    [17] Χάκερς μπορούν να εκμεταλλευτούν ακόμα και... λάμπες

    Ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν πρόσφατα 9 ευπάθειες σε μια σειρά λαμπτήρων της εταιρείας Osram, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο. Οι ευπάθειες στα προϊόντα της σειράς Lightify θα μπορούσαν να δώσουν σε χάκερς τη δυνατότητα πρόσβασης στο Wi - Fi ενός οικιακού δικτύου με το ενδεχόμενο να λειτουργούν τα φώτα ενός σπιτιού χωρίς φυσικά την άδεια του ιδιοκτήτη.

    «Τα τρωτά αυτά σημεία θα μπορούσαν να παράσχουν σε κάποιον πρόσβαση ώστε να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει το ίδιο το δίκτυο και αυτό αποτελεί ένα πολύ σοβαρό ζήτημα», δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC η καθηγήτρια Άντζελα Σάσε του πανεπιστημίου University College του Λονδίνου, η οποία ειδικεύεται σε θέματα ασφαλείας.

    Από την πλευρά της η Osram αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ότι η «πλειονότητα» των προβλημάτων θα μπορούσαν να διορθωθούν μέσω μιας αναβάθμισης στο λογισμικό, η οποία θα είναι διαθέσιμη τον Αύγουστο, ωστόσο, δεν έχει αναπτυχθεί το διορθωτικό για 4 από τις ευπάθειες.

    Η σειρά Lightify της Osram αποτελείται από λαμπτήρες οι οποίοι συνδέονται στο Ίντερνετ και ο χρήστης μπορεί να έχει τον έλεγχό τους μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone του. Ένας ειδικός σε θέματα ασφαλείας δήλωσε στο BBC ότι η Osram έχει κάνει ένα «στοιχειώδες» λάθος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 July 2016 - 12:32:45 UTC