Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για «πολιτικό θράσος» κατηγόρησε την κυβέρνηση η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
  • [02] «Περισσότερα από μισό δισ. ευρώ έχει εισπράξει η ΔΕΗ με τη ρύθμιση των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή»
  • [03] Πρ. Παυλόπουλος: Τα λάθη του ΔΝΤ στο πρώτο πρόγραμμα ταλανίζουν ακόμα τη χώρα
  • [04] Γ. Κατρούγκαλος: Σταθερή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας
  • [05] Ρυθμό ανάπτυξης 0,7% κατέγραψε η Ισπανία το δεύτερο τρίμηνο του έτους
  • [06] Γκέοργκ Φάρενσον: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν γίνει συνολικά ανθεκτικότερες
  • [07] Νέα μονάδα παραγωγής από τη ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο
  • [08] Σε ύφεση η πυρκαγιά στην περιοχή Ολυμπος Καλυβίων Αττικής
  • [09] Σήμερα η δίκη του Στ. Ψυχάρη για τα ανακριβή «πόθεν έσχες»
  • [10] «Ο κ. πρωθυπουργός σήμερα απλά κόβει την κορδέλα» δήλωσε ο Γ. Κουμουτσάκος
  • [11] Κύκλοι ΥΠΟΙΚ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για έκθεση ΔΝΤ: Χωρίς ρύθμιση χρέους δεν υπάρχει και ανάπτυξη

  • [01] Για «πολιτικό θράσος» κατηγόρησε την κυβέρνηση η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

    Για «πολιτικό θράσος και πολιτική υποκρισία» κατηγόρησε την κυβέρνηση η βουλευτής της ΝΔ 'Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Χαρακτήρισε ως προκλητική για τους πολίτες την τροπολογία για να διαμένουν οι συνοδείες υπουργών στα ίδιο ξενοδοχείο με τους επικεφαλής πολιτικούς προϊσταμένους.

    Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εγκαινιάζει έργα όπως το αεροδρόμιο της Πάρου ή τον ΤAP χωρίς να αναγνωρίζεται η συμβολή των προηγουμένων κυβερνήσεων. «Δεν γίνεται να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Γνωρίζει ότι υπάρχει διαχρονικότητα» είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενη στην φορολογία σημείωσε: «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποθέωση του παπατζιλικίου σε αυτή χώρα».

    [02] «Περισσότερα από μισό δισ. ευρώ έχει εισπράξει η ΔΕΗ με τη ρύθμιση των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή»

    «Περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο ευρώ, έχουν εισρεύσει στα ταμεία της ΔΕΗ, με τη ρύθμιση των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή. Η ρύθμιση αυτή και τον κόσμο ανακούφισε και τη ρευστότηα της ΔΕΗ ενίσχυσε» ανέφερε, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη.

    Ο κ. Σκουρλέτης αμφισβήτησε τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο κ. Μανιάτης, σύμφωνα με τα οποία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ έχουν φθάσει τα 3,1 δισ. ευρώ. «Δεν ξέρω πως μετράτε» ανέφερε, για να προσθέσει ότι τα ληξιπρόθεσμα είναι το αποτύπωμα της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων.

    Αναφερόμενος στο θέμα της ακύρωσης του διαγωνισμού για τη μικρή ΔΕΗ, το οποίο έθεσε ο κ. Μανιάτης -που υποστήριξε ότι εάν εφαρμοζόταν ο προηγούμενος νόμος, η ΔΕΗ θα εισέπραττε συνολικά 5 δισ. ευρώ από την πώληση του 30% και την επένδυση στη Φλώρινα- ο υπουργός Περιβάλλοντος είπε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενέργεια «είναι γνωστό και το ψηφίσαμε από κοινού» ενώ κατηγόρησε τον κ. Μανιάτη ότι είναι φανατικά υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων.

    «Στη δική μας αντίληψη για τη μετάβαση στο νέο μοντέλο αγοράς ενέργειας, ο ισχυρός παίκτης πρέπει να είναι το Δημόσιο» είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και υπογράμμισε ότι «οι ιδιωτικοποιήσεις που γίνονται σε συνθήκες δημοσιονομικής αγχόνης αποτυγχάνουν γιατί ο αγοραστής το γνωρίζει εκ των προτέρων και δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός».

    Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε, τέλος, ότι στον σχεδιασμό της ΔΕΗ είναι η διείσδυση στην ενεργειακή αγορά των βαλκανικών χωρών και η επέκτασή της σε άλλα πεδία όπως είναι οι ανανεώσιμες μορφές ενέργειας.

    [03] Πρ. Παυλόπουλος: Τα λάθη του ΔΝΤ στο πρώτο πρόγραμμα ταλανίζουν ακόμα τη χώρα

    Την ανάγκη διορθώσεων στο ελληνικό πρόγραμμα, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σχολιάζοντας την έκθεση του ΔΝΤ, κατά τη συνάντηση που είχε στο προεδρικό μέγαρο με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.«Τα λάθη του πρώτου μνημονίου ταλανίζουν ακόμα τη χώρα»πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

    «Η έκθεση που δημοσιεύθηκε εχθές, η έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,δείχνει πως έγιναν πολλά λάθη κατά το πρώτο πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα. Λάθη τα οποία ακόμα εξακολουθούν να ταλανίζουν την ελληνική Οικονομία. Πιστεύω ότι η ομολογία αυτών των λαθών θα οδηγήσει, κατά την εφαρμογή του παρόντος προγράμματος και χωρίς να θίγουμε τη δημοσιονομική πειθαρχία που είναι απαραίτητη, στις διορθώσεις εκείνες που πρέπει να γίνουν. Γιατί δεν οφείλονται σε εμάς τα λάθη αυτά. Οι διορθώσεις του προγράμματος πρέπει να γίνουν έτσι ώστε το πρόγραμμα αυτό να εφαρμοστεί αλλά να γίνει περισσότερο φιλικό προς την αειφόρο ανάπτυξη της Ελλάδας. Εμείς θα κάνουμε όποιες μεταρρυθμίσεις χρειάζεται, για να διασφαλίσουμετην ανάπτυξη στην Ελλάδα. Και ελπίζω και οι Εταίροι μας,ύστερα από αυτή την Έκθεση, να μας διευκολύνουν. Καιτο τονίζω, χωρίς να κάνουμε ούτε κατά κεραία πίσω ως προς τις υποχρεώσεις μας που αφορούν την δημοσιονομική πειθαρχία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος.

    Ο κ. Παυλόπουλος, σημείωσε την «αξιοζήλευτη δράση» της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, μίλησε για τον «πολλαπλό της ρόλο» αλλά την «προσήλωση στην πατρίδα», που, όπως υπογράμμισε, «αγωνίζεται, θα αγωνισθεί, θα ξεπεράσει την κρίση. Της Ελλάδας που πάντα παραμένει η κοιτίδα του Πολιτισμού μας.Και είναι πολύ περισσότερο χρήσιμο αυτές τις ώρες να αναδεικνύουμε,σε παγκόσμια κλίμακα, τις αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού. Γιατί είναι αυτές οι αξίες που αν επικρατήσουν, μπορούν πραγματικά να εμπεδώσουν την Ειρήνη και την Δημοκρατία στον κόσμο. Αυτό το οποίο έχει προκαλέσει όλη αυτή την αναταραχή, την επάνοδο της τρομοκρατίας, είναι και το γεγονός ότι ο Πολιτισμός μας έχει χάσει σημαντικά ερείσματα, που θα πρέπει να τα ξαναβρεί.Αν επικρατήσουν οι αρχές και οι αξίες του Πολιτισμού μας, του Δυτικού Πολιτισμού που κατάγεται όμως από τον Ελληνικό Πολιτισμό,η πορεία της Ανθρωπότητας θα είναι καλύτερη».

    Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον ευρωπαϊκό δρόμο της Ελλάδας, αφού, όπως είπε, «παρά τις θυσίες που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός, αταλάντευτος προχωράει αυτό τον δρόμο. Και αυτή είναι μια μεγάλη στιγμή γιατί αποδεικνύειότι εμείς,οι Έλληνες,είμαστε περισσότερο Ευρωπαίοι από άλλους. Εμείς με θυσίες προχωράμε μέσα στην Ευρώπη. Άλλοι χωρίς θυσίες εγκαταλείπουν την Ευρώπη».

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, πολιτειακός βουλευτής New Hampshire, Θωμάς Κατσιαντώνης, ανέφερε: «Τα ζητήματα που βλέπουμε σήμερα, στη Μεσόγειο, στη γειτονική χώρα την Τουρκία και η ανάγκη σταθερότηταςστην Μέση Ανατολή, δείχνει και πάλι ένα παράδειγμα ότι η Ελλάδα είναι πραγματικά σταθεροποιητικό στοιχείο στην γεωπολιτική θέση της. Και είναι καλό και σωστό, φυσικά όλοι σκεφτόμαστε τι θα γίνει στα γειτονικά κράτη και επί πλέονευχόμαστε να προχωρήσει η Ελλάδα στην πορεία της. Και προσπαθούμε με τον δικό μας τον τρόπο να συμβάλλουμε, σε ότι μπορούμε, να βοηθήσουμε την βελτίωση της καταστάσεωςσε όλα τα επίπεδα».

    [04] Γ. Κατρούγκαλος: Σταθερή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας

    Την ικανοποίησή του για την πορεία της ελληνικής αγοράς εργασίας εκφράζει ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας «Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας» για το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος-Μάιος 2016.

    Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, πάνω από το 40% των εταιρειών είναι σε τροχιά προσλήψεων έως το τέλος του 2016, ενώ ποσοστό 44,4% των επιχειρήσεων σκέφτεται να δώσει αυξήσεις έως 3%, το επόμενο εξάμηνο.

    Όπως αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν τα στοιχεία πολλών εθνικών και διεθνών οργανισμών που διαπιστώνουν μία σταδιακή, αλλά σταθερή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στη χώρα μας.

    Ενδεικτικά, ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει ότι, εντός του 2016, για πρώτη φορά, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ έπεσαν κάτω από το συμβολικό αριθμό του ενός εκατομμυρίου.

    «Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, που καταγράφουν τις προσλήψεις και τις απολύσεις στο σύνολο της οικονομίας, το πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου, ήταν το καλύτερο από πλευράς θετικού ισοζυγίου προσλήψεων, από το 2001» διευκρινίζει ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι σημειώθηκε ρεκόρ δεκαπενταετίας.

    «Προφανώς, κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει, όσο η ανεργία είναι στα υψηλά επίπεδα που βρίσκεται, ειδικά η ανεργία των νέων» υπογραμμίζει ο κ. Κατρούγκαλος και συνεχίζει: «Όμως, πάνω από 27% που είχε φθάσει η ανεργία, ήδη είναι περίπου κάτω από το 23% και, μάλιστα, ο ΟΟΣΑ διαπιστώνει ότι αυτή η ετήσια μείωση κατά 2% περίπου που ξεκίνησε από το 2015, μπορεί να συντηρηθεί και τα επόμενα χρόνια».

    «Τώρα, λοιπόν, είναι η στιγμή να αξιοποιήσουμε την ανάκαμψη της οικονομίας, παράλληλα, με την επιστροφή στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, που θα συνεπάγεται η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για να έχουμε όχι απλώς ανάπτυξη, αλλά μία δίκαιη ανάπτυξη, της οποίας τα οφέλη θα μπορούν να μοιραστούν στο σύνολο του ελληνικού λαού και σε όλους τους εργαζόμενους» σχολιάζει ο υπουργός Εργασίας.

    [05] Ρυθμό ανάπτυξης 0,7% κατέγραψε η Ισπανία το δεύτερο τρίμηνο του έτους

    Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της Ισπανίας αυξήθηκε κατά 0,7% μεταξύ του Απριλίου και του Ιουνίου συγκριτικά με ένα τρίμηνο νωρίτερα, σημειώνοντας μικρή επιβράδυνση από το 0,8% που καταγράφηκε τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική αρχή της χώρας (INE).

    Τα στοιχεία συμβαδίζουν με τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

    Αν και η INE δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποιοι παράγοντες αποτέλεσαν την κινητήριο δύναμη της ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο, οι ισχυρές καταναλωτικές δαπάνες έχουν μέχρι στιγμής βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την Ισπανία να αντιμετωπίσει μια περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας.

    Ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε, συνεχίζει να είναι από τους υψηλότερους στην ευρωζώνη.

    Σε ετήσια βάση, η οικονομία κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 3,2%, από 3,4% το προηγούμενο τρίμηνο και συγκριτικά με 3,1% που ήταν η πρόβλεψη των οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters.

    [06] Γκέοργκ Φάρενσον: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν γίνει συνολικά ανθεκτικότερες

    Τα αποτελέσματα του πανευρωπαϊκού τεστ αντοχής (stress test) των τραπεζών της ΕΕ θα δείξουν ότι υπάρχει πρόοδος. "Οι τράπεζες έχουν συνολικά γίνει ανθεκτικότερες. Όλες έκαναν ό,τι έπρεπε να κάνουν και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα αποτυπωθεί στα αποτελέσματα του τέστ αντοχής", είπε ο πρόεδρος της Ενωσης των Γερμανικών Ταμιευτηρίων (DSGV) στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk , DLF).

    Ο Φάρενσον άσκησε όμως κριτική στην επιλογή των κριτηρίων του τεστ αντοχής, το οποίο λαμβάνει πολύ λίγο υπόψη τα προβλήματα του κλάδου στην Ιταλία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι ιταλικές τράπεζες αναβάλλουν την πώληση των κόκκινων δανείων ύψους 360 δισεκ. ευρώ.

    Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (European Banking Authority, EBA) θα ανακοινώσει το βράδυ της Παρασκευής (23.00 ώρα Ελλάδας) τα αποτελέσματα της άσκησης αντοχής 51 τραπεζών της ΕΕ. Οι τράπεζες οφείλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν με τα κεφάλαιά τους σε μια ενδεχόμενη κρίση.

    Πολλοί επενδυτές αναμένουν ότι οι πολιτικοί θα χρησιμοποιήσουν τα αποτελέσματα αυτά για να υποστηρίξουν την ιταλική τράπεζα Monte dei Paschi, την γηραιότερη τράπεζα στον κόσμο, η οποία περνά κρίση. Ο Φάρενσον ζήτησε από τους μετόχους να αναλάβουν το κόστος της εξυγίανσης της: "Εκείνοι οι οποίοι κέρδισαν από τα μερίσματα θα πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους όταν επιδεινωθεί η κατάσταση", είπε ο πρόεδρος της Ενωσης των Γερμανικών Ταμιευτηρίων (DSGV) και πρόσθεσε ότι "οι μεγάλες ιταλικές τράπεζες διένημαν συνολικά περισσότερα χρήματα τα τελευταία επτά χρόνια από όσα έπρεπε να παρακρατήσουν για την ενίσχυση της κεφαλαιακής τους βάσης".

    [07] Νέα μονάδα παραγωγής από τη ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο

    Σε επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ στο Λουξεμβούργο προχωρά η ΦΑΓΕ International για την δημιουργία εργοστασίου παραγωγής γιαουρτιού.

    Η επένδυση ανακοινώθηκε εχθές, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρουσία του υπουργού Οικονομίας του Λουξεμβούργου Στέφεν Σνάιντερ και της διοίκησης του Ομίλου.

    Η κατασκεή του εργοστασίου αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα στην βιομηχανική ζώνη της Bettembourg. Στόχος είναι το εργοστάσιο να ξεκινήσει τη λειτουργία του στο τέλος του 2018 και να έχει ετήσια παραγωγή 40.000 τόνους γιαουρτιού.

    Υπενθυμίζεται ότι η ΦΑΓΕ έχει μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο από το 2012.

    [08] Σε ύφεση η πυρκαγιά στην περιοχή Ολυμπος Καλυβίων Αττικής

    Σε ύφεση είναι πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε, πριν από περίπου δύο ώρες, στην περιοχή 'Ολυμπος Καλυβίων Αττικής.

    Πριν από λίγο αποχώρησαν τα εναέρια μέσα, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν αυτή την ώρα 44 πυροσβέστες με 17 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 16 ατόμων.

    Όπως δήλωσε νωρίτερα στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσαν κατοικημένες περιοχές.

    [09] Σήμερα η δίκη του Στ. Ψυχάρη για τα ανακριβή «πόθεν έσχες»

    Ενώπιον του Ζ' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου έχει προσδιοριστεί σήμερα η δίκη του επικεφαλής του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των οικονομικών ετών 2010 έως και 2014.

    Η κατηγορία που καλείται να αντικρούσει ο εκδότης, αφορά το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί "πόθεν έσχες" κατ' έξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος και απαγγέλθηκε σε βάρος του, μετά τη διαβίβαση από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής στην Εισαγγελία, του φακέλου των δηλώσεων του κ. Ψυχάρη. Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, κατά τον έλεγχο που είχε διενεργήσει, εντόπισε ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις του εκδότη των ετών 2011 -2015, που αφορούν τα οικονομικά έτη 2010-2014.

    Ο εκδότης είχε κληθεί από την Επιτροπή να προσκομίσει συγκεκριμένα έγγραφα και παραστατικά που του ζητήθηκαν, όπως απόκτησης ή μεταβίβασης μετοχών, συμβάσεις δανείων κλπ, τα οποία ωστόσο δεν παρέδωσε, με αποτέλεσμα ο φάκελός του να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία, λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα.

    [10] «Ο κ. πρωθυπουργός σήμερα απλά κόβει την κορδέλα» δήλωσε ο Γ. Κουμουτσάκος

    «Ο κ. πρωθυπουργός, σήμερα, απλά κόβει την κορδέλα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, για τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου της Πάρου.

    Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως είναι μια καλή ημέρα, όχι μόνο για το ίδιο το νησί, αλλά και για τον ελληνικό τουρισμό γενικότερα και πως για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι και μια σειρά κυβερνήσεων.

    Τέτοια έργα, όπως αυτό συνέχισε, που θα είναι αποτέλεσμα συλλογικών προσπαθειών και διαδοχικών Κυβερνήσεων, θα υπάρξουν και στο μέλλον.

    «Η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, θα αλλάξει τη σημερινή πρακτική αποκλεισμού και μη αναγνώρισης της συμβολής των προηγουμένων κυβερνήσεων. Θα αναγνωρίζει έμπρακτα το έργο όλων εκείνων που θα έχουν συμβάλει στην πορεία του χρόνου. Γιατί, πρώτα απ' όλα, αυτό απαιτεί η συνέχεια του κράτους» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [11] Κύκλοι ΥΠΟΙΚ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για έκθεση ΔΝΤ: Χωρίς ρύθμιση χρέους δεν υπάρχει και ανάπτυξη

    «Καθημερινά έρχονται στη δημοσιότητα εκθέσεις διεθνών οργανισμών που δικαιώνουν τις απόψεις και θέσεις της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση» εκτιμούν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την έκθεση που συνέταξε ομάδα εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα 2010-2011.

    «Στην έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤεπισημαίνεται ότι, πέραν των άλλων προβλημάτων, το Ταμείο δεν εξέτασε επαρκώς εναλλακτικούς δρόμους αντί του "εσφαλμένου" μνημονίου που εφαρμόστηκε στην χώρα μας το 2010» σημειώνουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν: «Το μεγάλο σφάλμα, σύμφωνα με την έκθεση, είναι ότι δεν έγινε αναδιάρθρωση του χρέους καθώς το ΔΝΤ δεν έπεισε τους Ευρωπαίους ότι δεν θα επέλθει καμιά καταστροφή στις οικονομίες τους. Πουθενά, βέβαια, δεν εμφανίζεται η άποψη της τότε ή των μετέπειτα κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ! Θυμίζουμε, όμως, ότι Σαμαράς και Βενιζέλος θεωρούσαν το χρέος βιώσιμο και δεν τους απασχολούσε καθώς είχαν υιοθετήσει πλήρως την άποψη ότι δεν χρειάζεται να γίνει απολύτως τίποτα!...».

    Όπως τονίζουν οι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών «σήμερα ελπίζουμε να αντιληφθούν γιατί η σημερινή κυβέρνηση έχει σε προτεραιότητα των αναδιάρθρωση του χρέους -που αποφασίστηκε και επίσημα στο τελευταίο Eurogroup».

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «η έκθεση τονίζει και άλλα λάθη του ΔΝΤ όπως την εκτίμησή του για την ύφεση [την είχαν υπολογίσει, αθροιστικά, στο 5,5% το 2012, ενώ εκτινάχθηκε στο 17%!], ενώ το "κούρεμα" των ομολόγων του ιδιωτικού τομέα, πάντα σύμφωνα με την έκθεση του ΙΕΟ, έγινε με μεγάλη καθυστέρηση και το όφελος ήταν περιορισμένο».

    «Τέλος, επιβεβαιώθηκε, για μια ακόμη φορά, και επίσημα ότι η αναδιάρθρωση του χρέους δεν έγινε γιατί οι ευρωπαϊκές τράπεζες ήταν "φορτωμένες" με ομόλογα της Ελλάδας. Τους έδωσαν, λοιπόν, το χρόνο, χωρίς να υπάρξει καμιά αντίδραση των τότε κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να τα "ξεφορτωθούν" με αποτέλεσμα να την πληρώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας. Η σημερινή κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έβαλε το θέμα του χρέους γνωρίζοντας τις επιπτώσεις στην οικονομία και το πόσο απαραίτητη είναι η αναδιάρθρωσή τουστην πορεία της χώρας.»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 July 2016 - 10:32:38 UTC