Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Βαλς: Η Γαλλία θα πρέπει να αναμένει «περισσότερες επιθέσεις» και «άλλα αθώα θύματα»
  • [02] Αμφιβολίες σχετικά με την καταγωγή του δράστη της επίθεσης στο Βίρτσμπουργκ

  • [01] Μ. Βαλς: Η Γαλλία θα πρέπει να αναμένει «περισσότερες επιθέσεις» και «άλλα αθώα θύματα»

    O πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς προειδοποίησε πως η Γαλλία θα πρέπει να αναμένει «περισσότερες επιθέσεις» και «άλλα αθώα θύματα», τονίζοντας πως «χρειάζεται να μάθουμε να ζούμε με αυτή την απειλή».

    «Παρόλο ότι είναι δύσκολο να προφέρω αυτά τα λόγια, είναι το καθήκον μου να το κάνω: Θα υπάρξουν και άλλες επιθέσεις και άλλοι αθώοι άνθρωποι θα σκοτωθούν», δήλωσε ο Βαλς σε ομιλία του ενώπιον των βουλευτών κατά τη διάρκεια συζήτησης για την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης σε όλη τη γαλλική επικράτεια έπειτα από την επίθεση στην Νίκαια.

    «Δεν πρέπει να το συνηθίσουμε, αλλά να μάθουμε να ζούμε με αυτή την απειλή και να την πολεμήσουμε», πρόσθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

    [02] Αμφιβολίες σχετικά με την καταγωγή του δράστη της επίθεσης στο Βίρτσμπουργκ

    Αμφιβολίες σχετικά με το αν ο 17χρονος δράστης της χθεσινοβραδινής επίθεσης εναντίον επιβατών σε τρένο κοντά στο Βίρτσμπουργκ, ήταν πράγματι Αφγανός, εκφράζουν ειδικοί των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα απόψε το δεύτερο δημόσιο γερμανικό κανάλι ZDF. Προβληματισμό έχει επίσης προκαλέσει η ριζοσπαστικοποίησή του σε ιδιαίτερα σύντομο διάστημα.

    Οι αμφιβολίες προέρχονται κυρίως από τη γλώσσα που χρησιμοποιεί ο δράστης στο βίντεο που μετέδωσε το «Ισλαμικό Κράτος» και στο οποίο ο 17χρονος ανακοινώνει ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει επίθεση στην Γερμανία. Κατά τους ειδικούς, μιλάει σε γλώσσα Παστούν, η οποία χρησιμοποιείται στην περιοχή του Ινδοκαυκάσου, αλλά έχει διαφορές από την αφγανική και την πακιστανική εκδοχή. Για τους όρους «αυτοκτονία», «κυβερνήσεις», «Μουσουλμάνοι» και «στρατός», ο δράστης χρησιμοποιεί την πακιστανική εκδοχή. Επιπλέον, στο δωμάτιό του βρέθηκε πακιστανικό έγγραφο, ενώ το όνομα που δόθηκε από το «Ισλαμικό Κράτος», Μουχαμάντ Ριγιάντ, δεν συμπίπτει με το όνομα με το οποίο έχει γίνει η καταχώρισή του στα γερμανικά αρχεία, δηλαδή Ριάζ Χαν Αχμαντζάι. Θεωρείται δε πιθανό, ο δράστης ο οποίος έφθασε στην Γερμανία πριν από δύο χρόνια ως ασυνόδευτος πρόσφυγας, να δήλωσε Αφγανός προκειμένου να ενισχύσει τις πιθανότητές του για χορήγηση ασύλου.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν, υπάρχουν στοιχεία που υποδεικνύουν ότι ο νεαρός είχε πρόσφατα ριζοσπαστικοποιηθεί, χωρίς ωστόσο αυτό να θεωρείται απολύτως βέβαιο. Όταν επιτέθηκε με τσεκούρι εναντίον 15 επιβατών του τρένου, εκ των οποίων δύο βρίσκονται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση, ο δράστης φώναξε «Allahu akbar» («Ο Θεός είναι μεγάλος»). Παρόλα αυτά, όσοι τον γνώριζαν, κάνουν λόγο για «αδιανόητη συμπεριφορά», καθώς τον περιγράφουν ως «πιστό μουσουλμάνο», αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 July 2016 - 22:32:25 UTC