Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την πολιτική Κίνηση «Δημοκρατική Ευθύνη» ανακοινώνει ο Χάρης Θεοχάρης
  • [02] Στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [03] Στάση εργασίας της ΓΕΝΟΠ στην Αττική από τις 10:00 έως τις 13:00
  • [04] Πετώντας με το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πάνω από τη Χαλκιδική
  • [05] Ελ. Κουντουρά: Μέχρι το τέλος του έτους η αναγνώριση 90 ιαματικών πηγών
  • [06] Αερογέφυρα ζωής για 12χρονο αγόρι από την Κω
  • [07] Υπό έλεγχο η φωτιά στον Πάρνωνα, κάηκαν 150 στρέμματα δάσους
  • [08] Η Άγγελα Μέρκελ υπερασπίζεται την πολιτική διάσωσης του ευρώ
  • [09] Τουρκία: 17χρονος με ψυχολογικά προβλήματα σκότωσε τρεις αστυνομικούς
  • [10] Αυστραλία: Για τον σχηματισμό της κυβέρνησής του, αποφασίζει ο Μ. Τέρνμπουλ
  • [11] «Εισαγωγή στην ποίηση του Παλαμά», ένας τόμος κριτικής για τον εφηβικό «εθνάρχη- ποιητή»
  • [12] Καλό σου ταξίδι Νίκο Μεγαδούκα

  • [01] Την πολιτική Κίνηση «Δημοκρατική Ευθύνη» ανακοινώνει ο Χάρης Θεοχάρης

    Την πολιτική Κίνηση «Δημοκρατική Ευθύνη» ανακοινώνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης στις 19:30 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, παρουσία του πρώην υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου.

    Διαβάστε επίσης:Αντιπαράθεση του Ποταμιού με τον Χάρη Θεοχάρη για την έδρα του βουλευτή

    [02] Στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Σε τελετή αδελφοποίησης του συλλόγων «Ελπίδα» Κύπρου και Ελλάδας, για τα παιδιά με καρκίνο, θα παραστούν οι Πρόεδροι της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και Νίκος Αναστασιάδης.

    Η τελετή θα γίνει στο προεδρικό μέγαρο στην Λευκωσία και θα ακολουθήσει γεύμα προς τιμή του Έλληνα Προέδρου.

    Το απόγευμα, ο κ.Παυλόπουλος, θα αναγορευτεί επίτιμος δημότης του κατεχόμενου δήμου Μόρφου και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

    [03] Στάση εργασίας της ΓΕΝΟΠ στην Αττική από τις 10:00 έως τις 13:00

    Τρίωρη σταση εργασίας στην Αττική από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ., διάστημα που θα συνεδριάζει η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ αναμένεται να πραγματοποιήσειηΓΕΝΟΠ.

    Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε την περασμένη Πέμπτη 7/07 η Ομοσπονδία υποστηρίζει οτι η μεταφορά μετοχών της ΔΕΗ,του ΑΔΜΗΕ και άλλων στο νέο ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας αποτελεί απόπειρα ιδιωτικοποίησης των επιχειρήσεων αυτων. Η γενική συνέλευση της ΔΕΗ πρόκειται να εγκρίνει το σχέδιο απόσχισης του ΑΔΜΗΕ,η πλειοψηφία των μετοχών του οποίου θα μεταφερθεί στο Δημόσιο ενώ το 49% θα διατεθεί σε στρατηγικό επενδυτή και το ευρύ επενδυτικό κοινό.

    [04] Πετώντας με το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πάνω από τη Χαλκιδική

    Τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησαν τις περιπολίες τους πάνω από το οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής εφαρμόζοντας το πιλοτικό πρόγραμμα αυξημένης επιτήρησης οδικού δικτύου, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και το Υπουργείο Υγείας.

    Τη διάθεση των ελικοπτέρων της αστυνομίας για τον τροχονομικό έλεγχο και επέμβαση σε επείγουσες καταστάσεις ατυχημάτων στη Θεσσαλονίκη, είχε ανακοινώσει πριν από λίγες ημέρες ο αναπληρωτής υπ. Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

    Το «Πρακτορείο Μακεδονία - Θράκη» επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ και μαζί με τον Γενικό Επιθεωρητή Β. Ελλάδας, αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, τον τεχνικό Ιωάννη Πιγουνάκη και τους δύο χειριστές, Πίνδαρο Μανάρα και Βαγγέλη Διαμαντή, πέταξε πάνω από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής.

    Για περισσότερο από 120 λεπτά, ο πιλότος κατηύθυνε το ελικόπτερο κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου, ελέγχοντας την ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση, απόρροια της μαζικής επιστροφής των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου από τη Χαλκιδική. Ο ελαφρύς νοτιάς δεν εμπόδισε στο παραμικρό την ήρεμη πτήση του ελικοπτέρου πάνω από το εθνικό δίκτυο, προκαλώντας ελάχιστες αναταράξεις αναλόγως των επιδράσεων από τη μορφολογία του εδάφους.

    «Αποφασίσαμε να υπάρχει ένα ελικόπτερο της αστυνομίας για την οδική κίνηση αλλά και ένα ελικόπτερο του πυροσβεστικού σώματος για αεροδιακομιδή αν χρειαστεί, μαζί με γιατρό και νοσοκόμο σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον κ. Πολάκη, αλλά και για επιτήρηση των δασικών περιοχών» θα μας πει ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του κατά τη διάρκεια της πτήσης.

    «Αυτή η δυάδα των ελικοπτέρων θα στέλνεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μέχρι τον Σεπτέμβρη, για έλεγχο, αεροδιακομιδή και επιτήρηση των δασών. Το ελικόπτερο της πυροσβεστικής έχει τη δυνατότητα μεταφοράς φορείου και θα έχει πάνω γιατρό και νοσηλευτή» πρόσθεσε ο κ Τόσκας.

    Για να ολοκληρώσει στη συνέχεια υπογραμμίζοντας πως «οφείλουμε να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο με ό,τι δυνατότητες έχουμε και πιστέψτε με, υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες και μερικές φορές ανεκμετάλλευτες. Τόσα χρόνια δε χρησιμοποιούνταν αυτά τα μέσα για τους σκοπούς που είπαμε και δε μπορούμε να αφήνουμε μια μεγάλη περιοχή με τη συμπρωτεύουσα ακάλυπτη»

    Καθ? όλη τη διάρκεια της πτήσης με το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Επιθεωρητής Β. Ελλάδας αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τη λειτουργικότητα αυτού του πιλοτικού προγράμματος, το οποίο άρχισε να εφαρμόζεται από την περασμένη Παρασκευή.

    «Είναι μια δράση που πιστεύουμε πως θα συνδράμει αποτελεσματικά στη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών ιδίως τις ημέρες που θα υπάρχει μεγάλη έξοδος. Θα εντοπίζονται τα προβλήματα από αέρος και θα γίνονται άμεσα οι κατάλληλες παρεμβάσεις από τα επίγεια τμήματα της τροχαίας» θα μας πει ο Γενικός Επιθεωρητής.

    Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας θα προβαίνει σε συνεχή αποτίμηση του πιλοτικού σχεδίου επιτήρησης και έλεγχου των οδικών δικτύων, τα αποτελέσματα του οποίου θα αξιολογηθούν συνολικά στο τέλος της εφαρμογής του, τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

    [05] Ελ. Κουντουρά: Μέχρι το τέλος του έτους η αναγνώριση 90 ιαματικών πηγών

    Την αναγνώριση 90 ιαματικών πηγών σε όλη τη χώρα θα έχουν ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του έτους, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. «Συστήσαμε επιτροπή, που αναγνωρίζει τις ιαματικές πηγές και, ήδη, έχουμε αναγνωρίσει πολλές πηγές, περίπου πενήντα, που ήταν επί δεκαετίες στα συρτάρια, ενώ υπολείπονται άλλες 40, οι οποίες έχουν πλήρη φάκελο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, επιστρέφονταςαπό διήμερη περιοδεία στον Νομό Πέλλας, στη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τη διοίκηση του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, ενώ επισκέφθηκε και τα Λουτρά Πόζαρ (Λουτρακίου).

    «Σε νόμο που ψηφίστηκε προ ημερών, φέραμε τρεις νομοθετικές ρυθμίσεις, που λύνουν οριστικά χρονίζοντα ζητήματα για την αναγνώριση των ιαματικών πηγών, καθώς προσδιορίζονται οι ευεργετικές τους ιδιότητες, ενώ διευκολύνονται αλλαγές στην κατεύθυνση απλοποίησης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, που ήταν δύσκολη, καθώς τα ιαματικά νερά χαρακτηρίζονταν ως απόβλητα από τη νομοθεσία, βρίσκονταν, δηλαδή, στην πιο αυστηρή κατηγορία, αντίστοιχη με τις βιομηχανίες. Λύσαμε αυτά τα θέματα και θα απλοποιηθεί η αδειοδότηση, για να διευκολυνθούν και οι επενδύσεις. Προχωρήσαμε και καταφέραμε να τρέξουμε πολύ τους χρόνους μας. Υπολείπονται 40 ιαματικές πηγές μέχρι τις 90, αλλά έχουν όλες πλήρη φάκελο και η αναγνώρισή τους αναμένεται να προχωρήσει μέχρι το τέλος του έτους», επισήμανε η κ. Κουντουρά.

    [06] Αερογέφυρα ζωής για 12χρονο αγόρι από την Κω

    Με ασφάλεια ολοκληρώθηκε η μεταφορά αγοριού με πρόβλημα υγείας από την Κω στο Ηράκλειο με ελικόπτερο CH-47D της Αεροπορίας Στρατού.

    Η επιχείρηση αερομεταφοράς του 12χρονου ξεκίνησε χθες στις 16:07 και ολοκληρώθηκε στις 17:05.

    [07] Υπό έλεγχο η φωτιά στον Πάρνωνα, κάηκαν 150 στρέμματα δάσους

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον Πάρνωνα, μεταξύ των χωριών 'Αγιος Ιωάννης και Ορεινή Μελιγού Κυνουρίας πλησίον της Ιεράς Μονής Παναγίας Μαλεβής.

    Είναι γεγονός ότι η φωτιά ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη για το δασικό σύμπλεγμα του Πάρνωνα και καθοριστική ήταν η συμβολή των εναέριων μέσων που κατόρθωσαν σε μια δύσκολη περιοχή να κάνουν στοχευμένες ρίψεις νερού ώστε τα πεζοπόρα τμήματα να περιορίσουν και να ελέγξουν τα δύο πύρινα μέτωπα που είχαν αναπτυχθεί με το ένα από αυτά να εκτείνεται σε μήκος περί τα τετρακόσια μέτρα.

    Η φωτιά με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει αποτεφρώσει περί τα εκατόν πενήντα στρέμματα δασικής έκτασης.

    Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

    [08] Η Άγγελα Μέρκελ υπερασπίζεται την πολιτική διάσωσης του ευρώ

    Τηγερμανική πολιτική στην κρίση του ευρώ, στην οποία «βρέθηκε το σωστό μίγμα», υπερασπίστηκε για μία ακόμη φορά η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, αναφέροντας μάλιστα ως παράδειγμα την Ελλάδα. Τόνισε δε ότι η Γερμανία δεν ήταν η μόνη που υποστήριξε αυτή την πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης του ευρώ.

    «Σε ό,τι αφορά την γερμανική πολιτική λιτότητας, η Γερμανία υποστήριξε μια θέση - όχι μόνη της -, η οποία λέει ότι χρειαζόμαστε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και βεβαίως δημοσιονομική σταθερότητα. Διότι είδαμε, όταν ξέσπασε η κρίση του ευρώ, ότι η Ελλάδα έχει 14% έλλειμμα, και βρήκαμε το σωστό μίγμα. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αποτελούν προϋπόθεση για να συνεχίσουμε να έχουμε θέσεις εργασίας στην Ευρώπη και να μην δημιουργηθούν οι θέσεις κάπου αλλού», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, σε συνέντευξή της στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

    [09] Τουρκία: 17χρονος με ψυχολογικά προβλήματα σκότωσε τρεις αστυνομικούς

    Ένας 17χρονος νεαρός σκότωσε τρεις Τούρκους αστυνομικούς και τραυμάτισε άλλους τρεις σε σταθμό λεωφορείου στην πόλη Σανλιούρφα της νοτιοανατολικής Τουρκίας, πριν αυτοκτονήσει ο ίδιος, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu της Τουρκίας.Ο κυβερνήτης της πόλης δήλωσε ότι η υπόθεση αυτή, δε σχετίζεται με την τρομοκρατία, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε έγινε.

    Ο δράστης φέρεται να είναι 17χρονος με ψυχολογικά προβλήματα, ενώ ταξίδευε με την οικογένειά του και πήρε το όπλο του πατέρα του πριν επιτεθεί στους αστυνομικούς.

    [10] Αυστραλία: Για τον σχηματισμό της κυβέρνησής του, αποφασίζει ο Μ. Τέρνμπουλ

    Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ επέστρεψε σήμερα στην Καμπέρα, προκειμένου ν' αποφασίσει για τους υπουργούς της κυβέρνησής του, που θα συμμετέχουν στην 45η διάσκεψη του κοινοβουλίου, μετά τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές.

    Ο Τερνμπουλ ανακήρυξε τη νίκη του χθες το απόγευμα, μετά το τηλεφώνημα του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπιλ Σόρτεν, ο οποίος παραδέχτηκε την ήττα του. Η εξέλιξη αυτή, σημειώθηκε όταν έγινε γνωστό πως οι Εργατικοί δε θα έχουν αρκετές έδρες, προκειμένου ν' αμφισβητήσουν τη νίκη του συντηρητικού κυβερνητικού συνασπισμού στις εκλογές.

    Από την πλευρά του, ο Τέρνμπουλ δήλωσε ότι είναι πιθανό να συμμετέχουν ?πολλά νέα πρόσωπα? στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού που θα σχηματιστεί.

    [11] «Εισαγωγή στην ποίηση του Παλαμά», ένας τόμος κριτικής για τον εφηβικό «εθνάρχη- ποιητή»

    Αλήθεια, τι λέει σήμερα σε ένα αγόρι με ξυρισμένο κεφάλι και σε ένα κορίτσι με σκουλαρίκι στη μύτη, ο Κωστής Παλαμάς; Ανεξαρτήτως αν λέει ή δεν λέει, ο καθηγητής νεοελληνικής φιλολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών Ευριπίδης Γαραντούδης τολμά να φέρει στο προσκήνιο τον μεγάλο -ούτως ή άλλως- ποιητή, με τον τόμο «Εισαγωγή στην ποίηση του Παλαμά - Επιλογή κριτικών κειμένων» που επιμελήθηκε για λογαριασμό των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης.

    Στις 452 σελίδες μεγάλου σχήματος έχει έναν εμβριθή πρόλογο με επίκεντρο την κριτική της ποίησης του θεωρούμενου «Βενιζέλου της νεώτερης ποίησης», παραθέτοντας κείμενα κριτικών από το 1910 μέχρι το 2012. Το βιβλίο εμπλουτίζεται από έναν αναλυτικό κατάλογο εργογραφίας και μια επιλογή από την απέραντη βιβλιογραφία. Πρόκειται για ένα απολαυστικό έργο που στέκεται με σεβασμό απέναντι στο παλαμικό έπος , δίνοντας το λόγο σε κριτικά αλλά και επί- κριτικά άρθρα από σύγχρονους του Παλαμά μέχρι νεωτεριστές αμφισβητίες του.

    [12] Καλό σου ταξίδι Νίκο Μεγαδούκα

    Ένας δικός μας άνθρωπος, ο δημοσιογράφος Νίκος Μεγαδούκας, «έφυγε» την Κυριακήξαφνικά βυθίζοντας στη θλίψη όλους τους συναδέλφους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.Ο Νίκος Μεγαδούκας γεννήθηκε στη Ζάκυνθο στις 14 Νοεμβρίου 1958 και σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία με άρθρα ιστορικού, πολιτικού και λογοτεχνικού περιεχομένου στην τοπική εφημερίδα της Ζακύνθου «Ελεύθερη Φωνή», μεταφράσεις στην εφημερίδα «Αυγή», βιβλιοκριτική στο περιοδικό «Οικονομικός Ταχυδρόμος» και άρθρα στο περιοδικό «Information».

    Από το Μάρτιο του 1982 μέχρι την συνταξιοδότησή του εργαζόταν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ως συντάκτης στο εξωτερικό δελτίο, ως πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης, ως γενικός αρχισυντάκτης και αρχισυντάκτης του Πολιτικού Τμήματος και ως διευθυντής του Πολιτικού τμήματος.

    Εργάσθηκε επίσης ως πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης στην εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», ως αρχισυντάκτης στον ραδιοφωνικό σταθμό TOPFM του «Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη» (ΔΟΛ), ως πολιτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Λάρισας και ως πολιτικός συντάκτης του ιδιωτικού ραδιοσταθμού ΩΧFM.

    ?Ήταν ανταποκριτής στην Αθήνα του κυπριακού ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού «SUPER ?FM» , του κυπριακού ιδιωτικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «Ο ΛΟΓΟΣ», του ελληνικού προγράμματος του κρατικού ραδιοσταθμού της Αυστραλίας SBS, της κυπριακής εφημερίδος «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ» και του «Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου» (ΡΙΚ).

    Ως απεσταλμένος του ΑΠΕ είχε μετάσχει σε δεκάδες δημοσιογραφικές αποστολές σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και των Βαλκανίων, στις ΗΠΑ, σε χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, στο Μεξικό, στην Ινδία, στην Αυστραλία, στην Νότιο Κορέα, στην Ιαπωνία κ.α. συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό ή τον υπουργό των Eξωτερικών. Είχε επίσης «καλύψει» Συνόδους Κορυφής της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΟΑΣΕ κλπ.

    Έγραψε άρθρα για τη νεότερη ελληνική και παγκόσμια ιστορία στο ένθετο περιοδικό «ΡΕΠΟΡΤΕΡ» της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Λάρισας, αναλυτικό άρθρο για την ελληνική Ιστορία 1944,1999 στο περιοδικό «HERMES», συλλεκτική έκδοση του ΑΠΕ, άρθρο υπό τον τίτλο «Η κάθοδος της Ζακύνθου στην Κόλαση» στο ΒΗΜΑ (ειδικό ένθετο αφιέρωμα της εφημερίδος για την 50η επέτειο των σεισμών στα Ιόνια Νησιά το 1953) , το εισαγωγικό σημείωμα στο φωτογραφικό Λεύκωμα των εκδόσεων «Έντυπο» της Ζακύνθου «Ράγισε η φλούδα του Ροδιού» για τους σεισμούς του 1953 και άρθρο στο αφιέρωμα για τους σεισμούς του 1953 του λογοτεχνικού περιοδικού «ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ» σχετικά με τη συμβολή των ζακυνθινών Προσκόπων στις προσπάθειες για την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων στη Ζάκυνθο το 1953.

    Έγραψε επίσης το Μυθιστόρημα «Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΙΚΕΡΩΝΑ», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Νέα Σύνορα Α. Α. Λιβάνη».

    Ήταν Μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ).

    Η κηδεία του Νίκου Μεγαδούκα θα γίνει στη Ζάκυνθο και η οικογένεια του επιθυμεί αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα στο ίδρυμα «Φλόγα»

    Καλό σου ταξίδι Νίκο.

    ΗΕΣΗΕΑ για τον Νίκο Μεγαδούκα

    Ο Νίκος Μεγαδούκας εργάστηκε σκληρά και επίμονα καθ' όλη τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του σταδιοδρομίας.

    Υπήρξε ένας ιδιαίτερα δραστήριος δημοσιογράφος, προσηλωμένος στο καθήκον του. Υπηρέτησε την ενημέρωση με συνέπεια, αντικειμενικότητα και υπεύθυνη στάση. Διακρινόταν για το άψογο ήθος του και την συναδελφική του συμπεριφορά.

    Οι ιστορικές του έρευνες, οι αναλύσεις αλλά και τα πολιτικά και λογοτεχνικά κείμενά του αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη .

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του, την σύντροφο του επίσης συνάδελφο , Αννέτα Καββαδία, την κόρη του Λουκία-Φαίδρα και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο. Γεροβασίλη: Ο Νίκος Μεγαδούκας διακρίθηκε για την εγκυρότητα, την αντικειμενικότητα και το ήθος του

    Η ΝΔ για την απώλεια του Νίκου Μεγαδούκα

    Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια του Νίκου Μεγαδούκα

    Ο ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του Νίκου Μεγαδούκα: Ακούραστος υπηρέτης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος που τίμησε τον κλάδο του

    ΑΝ.ΕΛ: Ο Νίκος Μεγαδούκας υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με ασίγαστο πάθος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 July 2016 - 6:32:30 UTC