Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση της Ντ. Μπακογιάννη σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Ιταλική προσφορά για την απόκτηση του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
  • [03] Societe Generale: Κίνδυνος επέκτασης της ιταλικής τραπεζικής κρίσης στην υπόλοιπη Ευρώπη
  • [04] Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν θέλει φορολογικό ντάμπινγκ στην Ευρώπη
  • [05] Η κατάσταση και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη με Ντράγκι και Κερέ
  • [06] Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Ναυπακτία
  • [07] Ένταση στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Χέρσο Κιλκίς
  • [08] Ο Ρ. Φίτσο παρουσίασε στο Ε.Κ. τις προτεραιότητες της σλοβακικής προεδρίας
  • [09] Εννιά χρόνια κάθειρξη στον αδελφό του ενός από τους καμικάζι του Μπατακλάν
  • [10] Έλληνες διεθνείς, Έλληνες διεθνώς
  • [11] Δίπλα στο κύμα με 10 + 1 θρίλερ
  • [12] Το αστεροσκοπείο Σκίνακα συμμετέχει σε πείραμα Αστροφυσικής που θα «ξεσκονίσει» το Σύμπαν
  • [13] Έρχεται η πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες
  • [14] Εν ψυχρώ δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικούς στη Λουιζιάνα

  • [01] Απάντηση της Ντ. Μπακογιάννη σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

    «Η αλήθεια πονάει. Το αυταρχικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και η φασιστοειδής αντίληψη της κυβέρνησης επιβεβαιώνεται περίτρανα για άλλη μια φορά, από το ύφος της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη δίνοντας απάντηση σε ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

    «Ο πλουραλισμός και η ελευθεροτυπία οφείλουν να είναι αυτονόητες έννοιες σε μια ευνομούμενη δημοκρατία. Η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να περιορίσει τον πλουραλισμό, να παραβλέψει τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες Αρχές, ώστε να επιλέξει τελικά όσους τους είναι «δεοντολογικά» αρεστοί, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Σπίρτζης, δεν θα περάσει. Ευτυχώς η Ελλάδα, παρά τις προσπάθειες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε η βουλευτής της ΝΔ.

    [02] Ιταλική προσφορά για την απόκτηση του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    Η Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. (οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι) ήταν τελικά η μόνη εταιρεία που υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με την ολοκλήρωση σήμερα της διαδικασίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Αντίθετα, παρά το αρχικό ενδιαφέρον, δεν υπήρξε δεσμευτική προσφορά από την εταιρεία των ρωσικών σιδηροδρόμων, τη RZD.

    Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, μετά την υποβολή της δεσμευτικής προσφοράς, ακολουθεί άμεσα η έναρξη της διαδικασίας και τα βήματα που προβλέπονται από τους όρους του διαγωνισμού στις 27 Ιανουαρίου εφέτος.

    Σημειώνεται ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε κηρυχθεί άγονος, λόγω της απουσίας ουσιαστικού ενδιαφέροντος, παρότι στο πρώτο στάδιο είχαν συμμετάσχει οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι, η κοινοπραξία των ρωσικών σιδηροδρόμων (RZD) με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η ρουμανική GFR.

    [03] Societe Generale: Κίνδυνος επέκτασης της ιταλικής τραπεζικής κρίσης στην υπόλοιπη Ευρώπη

    Η τραπεζική κρίση της Ιταλίας μπορεί να επεκταθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη, δήλωσε ο Πρόεδρος της γαλλικής τράπεζας Societe Generale Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι στο Bloomberg, προσθέτοντας ότι πρέπει να επανεξεταστούν οι κανόνες που περιορίζουν την παροχή κρατικής βοήθειας στις τράπεζες.

    «Όλη η τραπεζική αγορά είναι υπό πίεση. Υιοθετήσαμε κανόνες για το κρατικό χρήμα. Οι κανόνες αυτοί πρέπει να αξιολογηθούν σε μία αγορά που έχει μία δυνητική κρίση για να αποφασισθεί, αν πρέπει να υπάρξει κάποια αναστολή τους», δήλωσε ο Σμάγκι, πρώην μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στην τηλεόραση του Bloomberg.

    Με τις ιταλικές τράπεζες να υφίστανται το βάρος των κόκκινων δανείων, ύψους περίπου 360 δις ευρώ, η κυβέρνηση στη Ρώμη βολιδοσκοπεί τις εποπτικές Αρχές για τους τρόπους με τους οποίους θα στηρίξει τις τράπεζες, εν μέσω νέων μαζικών πωλήσεων των μετοχών τους μετά το βρετανικό δημοψήφισμα.

    Ο Σμάγκι δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή τραπεζική αγορά αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μίας συστημικής κρίσης, αν οι κυβερνήσεις δεν αποδεχθούν την άποψη ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν χρήματα των φορολογουμένων, σαν τελευταίο καταφύγιο σε μία κρίση. Η κάθε παρέμβαση πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν ταχύτερα, είπε. Ο Σμάγκι πρόσθεσε ότι τόσο η Ιταλία όσο και η Γερμανία έχουν πάρα πολλές τράπεζες που δεν είναι κερδοφόρες και ότι χρειάζεται μεγαλύτερη ενοποίηση. Η Ιταλία, τόνισε, πρέπει να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ο πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, θα πρέπει να λάβει πολιτικά δυσάρεστα μέτρα, μεταξύ των οποίων μείωση του κόστους και των θέσεων εργασίας.

    [04] Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν θέλει φορολογικό ντάμπινγκ στην Ευρώπη

    Τα σχέδια του Λονδίνου να μειώσει το συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρέπει να οδηγήσουν σε μια «κούρσα για τον χαμηλότερο φόρο» στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    «Δεν έχουμε την πρόθεση να ξεκινήσουμε μια κούρσα για τον χαμηλότερο (φόρο)», δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο. Την Δευτέρα, ο Βρετανός ομόλογός του Τζορτζ Όσμπορν έθεσε ως στόχο τη μείωση του συντελεστή φορολογίας εταιρικών κερδών σε κάτω του 15%, σε μία προσπάθεια να συνεχίσουν οι επιχειρήσεις να επενδύουν στη χώρα, στον απόηχο της ψήφου της Βρετανίας υπέρ του Brexit.

    [05] Η κατάσταση και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη με Ντράγκι και Κερέ

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Μπενουά Κερέ, είχε σήμερα στη Φρανκφούρτη ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΚΤ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για την οικονομία της ζώνης του ευρώ, καθώς και για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Η ΕΚΤ αναγνώρισε ότι το τελευταίο έτος έχει σημειωθεί αισθητή πρόοδος όσον αφορά την εφαρμογή του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, που είχε ως αποτέλεσμα την επαναφορά τoυ waiver στις 22 Ιουνίου.

    Επίσης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τόνισε, εκ νέου, την ανάγκη να υλοποιηθούν ταχέως και αποτελεσματικά οι εκτεταμένες και φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του προγράμματος, καθώς και να αναληφθεί η κυριότητά τους, προκειμένου να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη και να υποστηριχθεί η δημιουργία θέσεων εργασίας.

    [06] Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Ναυπακτία

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα σε δασική έκταση μεταξύ Μολύκρειου και Μακύνειας, στην περιοχή της Ναυπακτίας.

    Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής με 28 πυροσβέστες και 14 οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα με 15 άτομα.

    Επίσης, πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

    Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από κατοικημένες περιοχές.

    [07] Ένταση στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Χέρσο Κιλκίς

    Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στο κέντρο φιλοξενίας, στο Χέρσο Κιλκίς. Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 100 πρόσφυγες και μετανάστες συνεπλάκησαν, γύρω στις 4.30 το απόγευμα.

    Λίγη ώρα μετά, τα πνεύματα ηρέμησαν, ενώ σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, δεν υπήρξε τραυματισμός.

    [08] Ο Ρ. Φίτσο παρουσίασε στο Ε.Κ. τις προτεραιότητες της σλοβακικής προεδρίας

    «Η ΕΕ έχει αποτύχει ολοσχερώς στην επικοινωνία της με τους πολίτες» δήλωσε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, Ρόμπερ Φίτσο, στην αρχή της ομιλίας του ενώπιον της Ολομέλειας του Ερωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου παρουσίασε τις προτεραιότητες της προεδρίας της χώρας του για το επόμενο εξάμηνο.

    Έτσι, το θέμα της «επικοινωνίας της ΕΕ με τους πολίτες» μοιάζει να είναι βασικό μέλημα της σλοβακικής προεδρίας, το οποίο, όπως εξήγησε o κ. Φίτσο, με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου που έδωσε άμεσως μετά, θα είναι μία από τις προτεραιότητες στις συζητήσεις κατά τη συνάντηση κορυφής στη Μπρατισλάβα στις 16 Σεπτεμβρίου.

    [09] Εννιά χρόνια κάθειρξη στον αδελφό του ενός από τους καμικάζι του Μπατακλάν

    Ο αδελφός ενός από τους καμικάζι που διέπραξαν τις επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι και άλλοι έξι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σήμερα από τη γαλλική δικαιοσύνη σε ποινές κάθειρξης έξι ως και εννέα ετών διότι είχαν μεταβεί στη Συρία μεταξύ του Δεκεμβρίου του 2013 και του Απριλίου του 2014.

    Η βαρύτερη ποινή, εννιά χρόνια κάθειρξη, επιβλήθηκε στον Καρίμ Μοχάμεντ Αγκάντ, ο αδελφός του οποίου Φουάντ ήταν ο ένας από τους τρεις καμικάζι που διέπραξαν τη σφαγή στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν. Η επίθεση εκείνη ήταν η πιο πολυαίμακτη της νύχτας της 13ης Νοεμβρίου 2015, με 90 από τα συνολικά 130 θύματα.

    Οι ποινές αυτές επιβλήθηκαν στον Καρίμ Μοχάμεντ Αγκάντ και άλλα έξι πρόσωπα, ηλικίας 24 ως 27 ετών, μετά τη δίκη τους με την κατηγορία πως ανήκαν σε ένα δίκτυο στρατολόγησης τζιχαντιστών και ότι εκπαιδεύτηκαν από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Η γαλλική πολεμική αεροπορία συμμετέχει στους βομβαρδισμούς εναντίον του ΙΚ στο έδαφος τόσο του Ιράκ, όσο και της Συρίας. Το δικαστήριο όρισε ότι τα πρόσωπα αυτά υποχρεωτικά θα εκτίσουν τα δύο τρίτα της ποινής τους κατ' ελάχιστον.

    [10] Έλληνες διεθνείς, Έλληνες διεθνώς

    Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ταξιδεύει στο εξωτερικό υποστηρίζοντας με παραγωγές και συμπαραγωγές της, τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό. Για τους μήνες Ιούλιο έως Σεπτέβριο συνεχίζει την εκτός συνόρων δράση της με τις εξής παραστάσεις:

    blitz / 6 a.m. How to disappear completely

    Η παράσταση 6 a.m. How to disappear completely των blitz, που έκανε πρεμιέρα στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στις 9 Οκτωβρίου 2015, συνεχίζει το ταξίδι της και, μετά τις παραστάσεις στα La Filature - Sc?ne Nationale de Mulhouse (14-15 Ιανουαρίου 2016) και La Comedie de Reims, Festival Sc?nes d'Europe (3 Φεβρουαρίου 2016), θα παρουσιαστεί για τέσσερις μέρες στο Φεστιβάλ της Αβινιόν (Op?ra Grand Th??tre d'Avignon) από 7 έως 10 Ιουλίου 2016.

    Σκηνοθεσία: blitz theatre group / Δραματουργία: blitz theatre group, 'Αγγελος Σκασίλας, Stefanie Carp / Σκηνικά: Έφη Μπίρμπα / Κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα / Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας / Sound Design - Μουσική: Γιώργος Κωνσταντινίδης, Coti K. / Κίνηση: Γιάννης Νικολαΐδης / Βοηθός σκηνοθεσίας: Βάσια Ατταριάν / Βοηθός σκηνογράφου: Αλεξία Χρυσοχοΐδου / Επιμέλεια μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου / Επιμέλεια μαλλιών: Χρόνης Τζήμος

    Project development, Promotion & Touring: Judith Martin / Ligne Directe / Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Δούρου / Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση & blitz theatre group

    Ερμηνεύουν: 'Αρης Αρμαγανίδης, Γιώργος Βαλαής, Μιχάλης Κίμωνας, 'Αρης Μπαλής, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Αρετή Σεϊνταρίδου

    Συμπαραγωγή: S?o Luiz Teatro Municipal - Lisbon (Πορτογαλία), La Filature - Sc?ne Nationale de Mulhouse (Γαλλία), La Com?die de Reims - Festival Reims Sc?nes d'Europe (Γαλλία), Theatre de la Ville - Paris (Γαλλία), Nouveau Theatre de Montreuil (Γαλλία), Festival d'Avignon (Γαλλία), Ligne Directe - Paris (Γαλλία)

    Ανέστης Αζάς & Πρόδρομος Τσινικόρης / Καθαρή Πόλη

    Η Καθαρή πόλη των Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη έκανε πρεμιέρα στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στις 3 Φεβρουαρίου 2016, ενώ στη συνέχεια ταξίδεψε στο M?nchner Kammerspiele (17-18 Φεβρουαρίου 2016) και στο Th??tre des Abbesses (Theatre de la Ville), στο πλαίσιο του Chantiers d'Europe Festival (25 Μαΐου 2016). Τον Αύγουστο θα παρουσιαστεί στο International Festival Mladi Levi (ΤΗΕ BUNKER Institute, Λιουμπλιάνα, Σλοβενία) στις 22 Αυγούστου και στο φεστιβάλ Z?rcher Theater Spektakel (Ζυρίχη, Ελβετία) στις 25, 26 και 27 Αυγούστου.

    Κείμενο, Έρευνα & Σκηνοθεσία: Ανέστης Αζάς, Πρόδρομος Τσινικόρης / Δραματουργία: Μαργαρίτα Τσώμου / Σκηνογραφία & Ενδυματολογία: Ελένη Στρούλια / Βοηθός Σκηνογράφου & Ενδυματολόγου: Ζαΐρα Φαληρέα / Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου / Μουσική: Παναγιώτης Μανουηλίδης / Βίντεο: Νίκος Πάστρας / Βοηθοί σκηνοθέτη: Ιωάννα Βαλσαμίδου και Λιάνα Ταουσιάνη / Διεύθυνση Παραγωγής: Βασίλης Χρυσανθόπουλος / Στα βίντεο εμφανίζεται η: Νέλλη Καμπούρη / Κατασκευή κούκλας: Γιάννης Κατρανίτσας

    Ερμηνεύουν: Mabel Mosana, Rositsa Pandalieva, Fredalyn Resurreccion, Drita Shehi, Valentina Ursache

    Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

    Συμπαραγωγή: Goethe-Institut, στο πλαίσιο του project EUROPOLY

    RootlessRoot / Europium

    Το Europium των RootlessRoot, μετά τις παραστάσεις στο JoJo - Oulu Dance Centre στη Φινλανδία (29 Οκτωβρίου - 1 Νοεμβρίου 2015), στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (22-24 Οκτωβρίου 2015) και στην Τσεχία, στο International Festival Theatre World Brno 2016 - The festival of progressive theatre, στο Mahen Theatre (30 Μαΐου 2016) και στο Tanec Praha 2016 - 28th International Festival of Contemporary Dance and Movement Theatre, στο Jatka78 (1-2 Ιουνίου 2016), ταξιδεύει εκτός Ελλάδας, στις 13 Ιουλίου στο Φεστιβάλ χορού Deltebre Dansa (Ντέλτεμπρε, Ισπανία), και εντός Ελλάδας, στην Καλαμάτα στις 24 Ιουλίου, στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

    Σύλληψη & Σκηνοθεσία: RootlessRoot - Λίντα Καπετανέα & Jozef Fru?ek / Σύμβουλος σύλληψης & Σκηνικά: Jozef Fru?ek / Μουσική σύνθεση: Βασίλης Μαντζούκης / Δραματουργία: Martin Kubran / Μηχανικός ήχου: Χρήστος Παραπαγκίδης / Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου / Κοστούμια: Isabelle Lhoas / Δημιουργία & Εκτέλεση: Manuel Ronda, Jacob Ingram-Dodd, Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, Paul Blackman, Λίντα Καπετανέα

    Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και RootlessRoot

    Συμπαραγωγή: JoJo-Oulu Dance Centre / Oulu City Theater (Φινλανδία)

    blitz / Late Night

    Το Late Night των blitz, που έκανε πρεμιέρα στην Αθήνα στις 31 Οκτωβρίου 2012 σε συμπαραγωγή της Στέγης, έχει ήδη ταξιδέψει σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Στις 13 και 14 Ιουλίου θα παρουσιαστεί στο Napoli Teatro Festival, στο Teatro Piccolo Bellini (Νάπολη, Ιταλία).

    Σκηνοθεσία: blitz theatre group / Δραματουργία: blitz theatre group, Nίκος Φλέσσας / Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας / Μουσική επιμέλεια: blitz theatre group, Γιώργος Κωνσταντινίδης / Επιμέλεια κίνησης: Γιάννης Νικολαΐδης / Σκηνικά: Έφη Μπίρμπα / Κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα / Make up: Εύη Ζαφειροπούλου / Επιμέλεια μαλλιών: Xρόνης Τζήμος / Βοηθός σκηνοθέτη: Κική Ρίζου / Συμπαραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και blitz theatre group

    Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Βαλαής, Σοφία Κόκκαλη, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Μαρία Φιλίνη

    Vasistas / Αίματα του Ευθύμη Φιλίππου

    Τα Αίματα του Ευθύμη Φιλίππου παρουσιάστηκαν στη Στέγη από τους Vasistas, σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη, τον Οκτώβριο του 2014 σε sold-out παραστάσεις, μεταφέρθηκαν στο Chantiers d'Europe Festival του Th??tre de la Ville στο Παρίσι τον Ιούνιο του 2015, στο Festival Parall?le στην Aix-en-Provence στις 29 Ιανουαρίου 2016 και στο Festival Reims Sc?nes d'Europe στη Reims στις 2 Φεβρουαρίου 2016. Στις 29 Σεπτεμβρίου η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Teatr Polski in Bydgoszcz στο πλαίσιο του Festival of New Dramaturgies στην Πολωνία.

    Κείμενο: Ευθύμης Φιλίππου / Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη / Μουσική: Jan Van de Engel / Σκηνικός χώρος: Εύα Μανιδάκη / Κοστούμια: Παύλος Θανόπουλος / Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας / Καλλιτεχνική συνεργάτης: Ariane Labed / Σύμβουλος Δραματουργίας: Χριστιάνα Γαλανοπούλου / Βοηθοί Σκηνοθέτη: Δάφνη Κούτρα, Ματίνα Περγιουδάκη / Βοηθός Σκηνογράφου: Δάφνη Κούτρα

    Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Γάλλος, Ευθύμης Θέου, Ελένη Βεργέτη, Εύη Σαουλίδου, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Αντώνης Αντωνόπουλος, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη

    Δημήτρης Παπαϊωάννου / Still Life

    Tο Still Life του Δημήτρη Παπαϊωάννου που παρουσιάστηκε 23 Μαΐου - 22 Ιουνίου 2014 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης συνεχίζει το ταξίδι του ανά τον κόσμο και μετά το Μονπελιέ της Γαλλίας (Festival Montpellier Danse, 4 & 5 Ιουλίου 2016), θα παιχτεί στη Σιγκαπούρη, στις 25 - 27 Αυγούστου στο Singapore Festival of the Arts.

    Εικαστική σύλληψη - σκηνοθεσία - κοστούμια - φωτισμοί: Δημήτρης Παπαϊωάννου, Ηχητική σύνθεση: Γιώργος Πούλιος, Το σκηνικό σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τους Δημήτρη Θεοδωρόπουλο - Σοφία Ντώνα, Γλυπτική: Νεκτάριος Διονυσάτος. Τα κοστούμια σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με τη Βασιλεία Ροζάνα.

    Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

    Παραγωγή περιοδείας: 2WORKS, με την υποστήριξη της Στέγης

    Με τους: Προκόπη Αγαθοκλέους (νέα διανομή), Δρόσο Σκώτη, Κώστα Χρυσαφίδη (νέα διανομή), Χρήστο Στρινόπουλο (νέα διανομή), Καλλιόπη Σίμου, Παυλίνα Ανδριοπούλου και τον Δημήτρη Παπαϊωάννου

    [11] Δίπλα στο κύμα με 10 + 1 θρίλερ

    To παιχνίδι αναζήτησης του δολοφόνου, το μυστήριο, οι υπόνοιες, οι υποϊστορίες, η έκπληξη, ο αιφνιδιασμός, ο έρωτας και, στο τέλος, η κάθαρση ή το μετέωρο. Όλα δηλαδή τα κλασικά χαρακτηριστικά της αστυνομικής λογοτεχνίας, εμπλουτισμένα τα τελευταία χρόνια με ψυχολογικές καταστάσεις, πολιτικοοικονομικές συνθήκες και social media, περιμένουν τους λάτρεις του είδους, ειδικά το καλοκαίρι δίπλα στη θάλασσα . Από την πρόσφατη παραγωγή παραθέτουμε 10+1 βιβλία θρίλερ, όπως αυτοπαρουσιάζονται από τους εκδοτικούς οίκους. Δέκα ξένους κορυφαίους συγγραφείς και έναν Έλληνα ομότεχνό τους, τον Πέτρο Μάρκαρη, ο οποίος με το μυθιστόρημα «Off shore» προλέγει τα αυριανά οικονομικά εγκλήματα μιας μεταμνημονιακής Ελλάδας.

    Εν αρχή ην ο Φίλιπ Κερ, ο παγκόσμια γνωστός Σκωτσέζος που ξεχώρισε με την θεματογραφία του από τη ναζιστική Γερμανία και που τώρα μπαίνει στο γήπεδο του ποδοσφαίρου (οπαδός της 'Αρσεναλ, παιδιόθεν). Απόψε ώρα 6 μ.μ. ο μετρ της αστυνομικής γραφής θα υπογράψει στο βιβλίο Public του Συντάγματος αντίτυπα του νέου του βιβλίου «Το χέρι του Θεού» που κυκλοφορεί σήμερα στην Ελλάδα.

    - ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

    ΦΙΛΙΠ ΚΕΡ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

    Η Λόντον Σίτι ετοιμάζεται να αγωνιστεί εναντίον του Ολυμπιακού για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η θερμοκρασία είναι υψηλή, η ατμόσφαιρα τεταμένη. Καθώς η Ελλάδα φλέγεται, ο προπονητής Σκοτ Μάνσον είναι αναγκασμένος να τραβήξει τα λουριά στους παίχτες της ομάδας του. Οι εντολές του σαφείς: απαγορεύεται το ποτό, το ξενύχτι και η επαφή με γυναίκες. Η ομάδα πρέπει πάση θυσία να μείνει συγκεντρωμένη, να παίξει καλά στο ματς του Πειραιά και να γυρίσει στο Λονδίνο ανανεωμένη προκειμένου να ετοιμαστεί για τον κρίσιμο επόμενο αγώνα στην έδρα της, το Σιλβερτάουν Στοκ. Το πλάνο όμως του Σκοτ Μάνσον δεν θα μπορούσε να προβλέψει ένα μοιραίο γεγονός. Όταν το αστέρι της Σίτι καταρρέει στη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό, οι θεατές κι οι ποδοσφαιριστές των ομάδων παθαίνουν σοκ. 'Αραγε ο παίχτης πέθανε από καρδιακή προσβολή;

    [12] Το αστεροσκοπείο Σκίνακα συμμετέχει σε πείραμα Αστροφυσικής που θα «ξεσκονίσει» το Σύμπαν

    Άρχισε η υλοποίηση ενός μοναδικού πειράματος αστροφυσικής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο αστεροσκοπείο Σκίνακα, στην Κρήτη και στο νοτιοαφρικανικό αστρονομικό Παρατηρητήριο στο Σάδερλαντ, της Νότιας Αφρικής. Το πείραμα έχει ως στόχο να αφαιρέσει το «πέπλο» της διαστρικής σκόνης και να ανοίξει το δρόμο για την ανίχνευση του αποτυπώματος των πρώτων στιγμών της δημιουργίας του Σύμπαντος (της "Μεγάλης Έκρηξης"), στο αρχέγονο φως.

    Η σχετική ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αστρονομίας και Επιστήμης Διαστήματος 2016 - EWASS 2016», που διοργανώνει στο Ίδρυμα Ευγενίδου, η Ευρωπαϊκή Αστρονομική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία.

    [13] Έρχεται η πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες

    Πριν από το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται η πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που θα ξεκινήσει από τα λεωφορεία και μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να εφαρμοστεί σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αττική.

    Αυτό δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης, προσθέτοντας ότι με το ηλεκτρονικό εισιτήριο οι επιβάτες θα πληρώνουν ανάλογα με την απόσταση που θα διανύουν.

    «Έχουμε χρέος να εξορθολογίσουμε τις αστικές συγκοινωνίες», τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

    [14] Εν ψυχρώ δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικούς στη Λουιζιάνα

    Επίσημη έρευνα θα ξεκινήσουν οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ μετά τη δολοφονία ενός Αφροαμερικανού πλανόδιου πωλητή, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από δύο αστυνομικούς στη Λουιζιάνα, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Πολιτείας, μια υπόθεση που προκάλεσε εκ νέου σοκ κι αποτροπιασμό σε μια χώρα που έχει επανειλημμένα συγκλονιστεί από τα περιστατικά αστυνομικής βίας κατά των Αφροαμερικανών.

    «Ο βασικός φορέας που θα αναλάβει την έρευνα θα είναι το τμήμα πολιτικών δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τη συνδρομή του γραφείου του εισαγγελέα της Λουιζιάνας και του FBI» δήλωσε ο Τζον Μπελ Έντουαρντς σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

    Οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν προσωρινά σε διαθεσιμότητα, όπως προβλέπει «η ισχύουσα διαδικασία» διευκρίνισε η αστυνομία.

    Περίπου 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ μπροστά από το κατάστημα όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

    Σηκώνοντας τα χέρια ψηλά, φώναζαν «μην πυροβολείτε» και «Black Lives Matter» (oι ζωές των Αφροαμερικανών έχουν αξία), όπως ακριβώς ονομάζεται το κίνημα που καταγγέλλει την αστυνομική βία κατά των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 July 2016 - 16:32:30 UTC