Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Βίτσας: Η απλή αναλογική δεν δημιουργεί ακυβερνησία
  • [02] Σόιμπλε: Η Ιταλία δεν επιθυμεί εξαίρεση από τους ισχύοντες κανόνες για τις τράπεζες
  • [03] Τροπολογία του υπ. Παιδείας για πανεπιστημιακά συγγράμματα
  • [04] Από τις 15 έως 21 Ιουλίου οι αιτήσεις για την εισαγωγή αλλοδαπών-αλλογενών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
  • [05] Εγκρίθηκε η πρόταση Αβραμόπουλου για την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή
  • [06] Κατάπαυση πυρός για 72 ώρες από τον συριακό στρατό
  • [07] Με άσκηση δίωξης για την εμπλοκή της Βρετανίας στο Ιράκ απειλούν συγγενείς στρατιωτών
  • [08] Η επίθεση στη Βαγδάτη στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 250 ανθρώπους
  • [09] Έκθεση για τους Έλληνες πρόσφυγες του 1922 στη Ναντ της Γαλλίας
  • [10] ΣΥΡΙΖΑ: Χυδαιότητες οι δηλώσεις της Ντ. Μπακογιάννη σχετικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών
  • [11] Οι αρχαιότεροι πολιτισμοί συναντιούνται για ένα καλύτερο αύριο
  • [12] Αποστολή 25 στελεχών του υπουργείου Οικονομικών στη Γερμανία για σεμινάρια στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
  • [13] Ντ. Κάμερον: Οι αστοχίες στο σχεδιασμό της εισβολής στο Ιράκ δεν επαναλήφθηκαν στο Αφγανιστάν

  • [01] Δ. Βίτσας: Η απλή αναλογική δεν δημιουργεί ακυβερνησία

    Η απλή αναλογική δεν δημιουργεί ακυβερνησία, αλλά αναδιατάσσει το πολιτικό σύστημα, επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι.

    «Αρχίζουν και διαμορφώνονται συνασπισμοί ή παρατάξεις, ευρύτερου πολιτικού ή ιδεολογικού ενδιαφέροντος και αυτές δίνουν κυβερνήσεις τέτοιου χαρακτήρα και κυβερνήσεις συνεργασίας, με σαφές πρόγραμμα και όχι με εκλογικές συγκολλήσεις και κάνουν πιο ευκρινές για τον πολίτη ψηφοφόρο το τι ψηφίζει, ποιο πρόγραμμα πρόκειται να υλοποιηθεί», εκτίμησε.

    Παράλληλα, ο κ. Βίτσας χαρατήρισε θετικό «το γεγονός ότι αφαιρείται το μπόνους των 50 εδρών, δηλαδή οι χαμένες έδρες για το μεγάλο κομμάτι των πολιτικών δυνάμεων» και σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης ασκούν μία μικροπολιτικού χαρακτήρα κριτική». «Ο πολίτης πρέπει, με ισοδύναμο τρόπο, να μπορεί να εκφράζει τη θέλησή του για το πώς θα κυβερνηθεί και από ποιους, από ποιες πολιτικές δυνάμεις θα κυβερνηθεί η χώρα», πρόσθεσε.

    [02] Σόιμπλε: Η Ιταλία δεν επιθυμεί εξαίρεση από τους ισχύοντες κανόνες για τις τράπεζες

    Η Ιταλία δεν επιθυμεί καμία εξαίρεση, καμία παρέκκλιση, από τους ισχύοντες κανόνες για την εκκαθάριση τραπεζών, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι τον διαβεβαίωσε σχετικά ο Ιταλός ομόλογός του Πιέρ Κάρλο Παντοάν, αλλά και ότι διάβασε ανάλογες δηλώσεις του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

    «Πρόκειται για θέμα που διευκρινίζεται τώρα μεταξύ της ιταλικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι αρμόδια για αυτό, και όχι από τις κυβερνήσεις τρίτων χωρών», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου και προσέθεσε χαρακτηριστικά ότι «πολλοί βεβαίως συνηθίζουν να καταλογίζουν την ευθύνη στην Γερμανία και στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, αλλά δεν είναι έτσι». Η Επιτροπή είναι αρμόδια και θα μας ενημερώσει την επόμενη Τρίτη στο ECOFIN, συνέχισε ο κ. Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι «η Τραπεζική Εποπτεία είναι εγκατεστημένη στην ΕΚΤ και ανεξάρτητη, και έχει την πλήρη εμπιστοσύνη μας».

    [03] Τροπολογία του υπ. Παιδείας για πανεπιστημιακά συγγράμματα

    Ελέγχους στην κοστολόγηση των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων από δύο Επιτροπές και νέα αυστηρά κριτήρια και προδιαγραφές, που αφενός θα μειώνουν τη συνολική επιβάρυνση και αφετέρου θα εξασφαλίζουν ποιοτικά συγγράμματα για τους φοιτητές, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης.

    Ο υπουργός χαρακτήρισε «πρόκληση» το ετήσιο κόστος των συγγραμμάτων των ΑΕΙ, το οποίο ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ. «Σκοπός μας είναι το ποσό που θα εξοικονομήσουμε να διατεθεί στη φοιτητική μέριμνα» σημείωσε.

    [04] Από τις 15 έως 21 Ιουλίου οι αιτήσεις για την εισαγωγή αλλοδαπών-αλλογενών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

    Από τις 15 έως και τις 21 Ιουλίου 2016 καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά (μέσω διαδικτύου) αίτηση - μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις σχολών, τμημάτων και εισαγωγικών κατευθύνσεων που επιθυμούν να εισαχθούν, οι αλλοδαποί-αλλογενείς, που έχουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

    Οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν την αίτηση συμμετοχής και το μηχανογραφικό δελτίο από τις χώρες του εξωτερικού, χωρίς κατ' ανάγκη να μετακινηθούν στην Ελλάδα, για το σκοπό αυτό, μέσω της πλατφόρμας που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://exams-foreigner.it.minedu.gov.gr , η οποία θα είναι διαθέσιμη επί 24ώρου βάσεως.

    Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για κάθε κατηγορία υποψηφίου θα κατατεθούν στη Γραμματεία του τμήματος ή της σχολής επιτυχίας, στις ημερομηνίες που θα οριστούν για την εγγραφή των επιτυχόντων.

    [05] Εγκρίθηκε η πρόταση Αβραμόπουλου για την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή

    Για μία συμφωνία με ιδιαίτερη συμβολική και νομική διάσταση, έκανε λόγο ο Επίτροπος για τη μετανάστευση, τις εσωτερικές υποθέσεις και την ιθαγένεια Δημήτρης Αβραμόπουλος, χαιρετίζοντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να εγκρίνει την πρότασή του για την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή.

    [06] Κατάπαυση πυρός για 72 ώρες από τον συριακό στρατό

    Ο συριακός στρατός επέβαλε σήμερα κατάπαυση του πυρός διάρκειας 72 ωρών σε όλη τη χώρα, η οποία συμπίπτει με τη γιορτή του Άιντ αλ Φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού.

    "Ένα 'καθεστώς σιγής' εφαρμόστηκε στο σύνολο της επικράτειας της Συρίας για μια διάρκεια 72 ωρών από τη 01:00 της 6ης Ιουλίου (01:00 ώρα Ελλάδος) και έως τις 00:00" τα μεσάνυχτα" της νύχτας της 8ης προς την 9η Ιουλίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συριακός στρατός, την οποία επικαλέστηκαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

    Στην ανακοίνωση αυτή δεν διευκρινίζεται αν η κατάπαυση του πυρός αφορά και τις περιοχές που ελέγχουν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και αυτές που ελέγχουν οι τζιχαντιστές του Μετώπου αλ Νόσρα, που είναι η συριακή πτέρυγα της Αλ Κάιντα.

    [07] Με άσκηση δίωξης για την εμπλοκή της Βρετανίας στο Ιράκ απειλούν συγγενείς στρατιωτών

    Συγγενείς μερικών από τους Βρετανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στο Ιράκ δήλωσαν ότι θα μελετήσουν λεπτομερώς την Έκθεση Σίλκοτ για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην εισβολή στο Ιράκ το 2003 για να εξετάσουν αν υπάρχει νομική βάση για να ασκηθεί δίωξη σε βάρος των υπευθύνων.

    «Διατηρούμε το δικαίωμα να ζητήσουμε από συγκεκριμένα μέρη να λογοδοτήσουν στα δικαστήρια για τις πράξεις τους, αν μια τέτοια διαδικασία διαπιστωθεί ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί» δήλωσε ο Ρότζερ Μπέικον, ο γιος του οποίου σκοτώθηκε στον πόλεμο, σε συνέντευξη Τύπου λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Ντ. Κάμερον: Οι αστοχίες στο σχεδιασμό της εισβολής στο Ιράκ δεν επαναλήφθηκαν στο Αφγανιστάν

    Συμπεράσματα-καταπέλτης για τον Μπλερ και την εμπλοκή της Βρετανίας στο Ιράκ.

    [00]

    [08] Η επίθεση στη Βαγδάτη στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 250 ανθρώπους

    Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή σε πολυσύχναστη συνοικία της Βαγδάτης από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 250 ανθρώπους, ενώ προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό άλλων 200, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα.

    Η ιρακινή υπουργός Υγείας Αντίλα Χαμούντ έκανε λόγο για 250 νεκρούς, ενώ ένας αξιωματικός της αστυνομίας και ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσαν ότι ο απολογισμός της επίθεσης, που ήταν μια από τις φονικότερες που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στη χώρα, είναι ακόμη βαρύτερος.

    [09] Έκθεση για τους Έλληνες πρόσφυγες του 1922 στη Ναντ της Γαλλίας

    Σε μια εποχή που το προσφυγικό ζήτημα είναι τόσο δραματικά επίκαιρο, μια έκθεση που πραγματεύεται το θέμα των Ελλήνων προσφύγων της Μικράς Ασίας το 1922, αποκτά ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα.

    Πρόκειται για την έκθεση «Εικόνες, Θησαυροί των Προσφύγων», που εγκαινιάστηκε την 1η Ιουλίου στην πόλη Ναντ της Γαλλίας και η οποία διοργανώθηκε από το Chateau de Ducs de Bretagne-Mus?e d' Histoire de Nantes σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

    Η έκθεση πραγματεύεται το θέμα των Ελλήνων προσφύγων της Μικράς Ασίας το 1922, την ανταλλαγή των πληθυσμών που προέβλεπε η συνθήκη της Λοζάνης, τη μετεγκατάστασή τους σε νέους τόπους, στην Ελλάδα αλλά και τη Γαλλία. Η ιστορία ανασυντίθεται μέσα από αρχειακό υλικό και εκκλησιαστικά κειμήλια που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες όταν εγκατέλειπαν τις πατρίδες τους, τονίζοντας τη σημασία που είχαν, αφενός στη θρησκευτική και κοινωνική ζωή τους και αφετέρου στο ρόλο των κειμηλίων ως «συνδετικού κρίκου» μεταξύ των παλαιών και των νέων πατρίδων.

    Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμμετέχει στην έκθεση με 48 έργα της συλλογής «Κειμηλίων Προσφύγων» και συγκεκριμένα με 37 εικόνες, 10 έργα μικροτεχνίας και ένα αντίγραφο της ψηφιδωτής εικόνας της Παναγίας Επίσκεψης. Επίσης, περιλαμβάνονται εικόνες που συντηρήθηκαν στη Γαλλία και οι οποίες παρουσιάζονται στο κοινό για πρώτη φορά.

    Στις 24 Ιουλίου 1923 υπογράφηκε η συνθήκη της Λοζάνης (η τελευταία συνθήκη ειρήνης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, όπως έχει θεωρηθεί), τερματίζοντας τον πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που ξεκίνησε το 1919. Η συνθήκη επέβαλε την ανταλλαγή αστικών πληθυσμών και καθόρισε τους όρους της αναγκαστικής μετανάστευσης και στις δυο πλευρές του Αιγαίου.

    [10] ΣΥΡΙΖΑ: Χυδαιότητες οι δηλώσεις της Ντ. Μπακογιάννη σχετικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

    H ΝΔ είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για τη διατήρηση του καθεστώτος της ασυδοσίας και αδιαφάνειας, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηρίζει χυδαιότητες όσα δήλωσε σήμερα η βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάννη, σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

    «Προκειμένου να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της διαπλοκής σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για "αυταρχικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ" και "φασιστοειδή αντίληψη" της κυβέρνησης!», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει πως «οι χυδαιότητες αυτές από πλευράς της κ. Μπακογιάννη αναδεικνύουν πως η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να κάνει και να πει τα πάντα, ώστε να διατηρηθεί το καθεστώς ασυδοσίας και αδιαφάνειας που επικρατεί στις τηλεοπτικές συχνότητες».

    [11] Οι αρχαιότεροι πολιτισμοί συναντιούνται για ένα καλύτερο αύριο

    «Οι αρχαιότεροι πολιτισμοί συναντιούνται στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο», είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, νωρίτερα, από το Μουσείο της Σαγκάης, το οποίο επισκέφθηκε στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην Κίνα.

    Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Επίσκεψη στο Μουσείο της Σαγκάης. Οι αρχαιότεροι πολιτισμοί συναντιούνται στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο».

    [12] Αποστολή 25 στελεχών του υπουργείου Οικονομικών στη Γερμανία για σεμινάρια στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

    Ελληνική αποστολή 25 στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, της Γενικής Γραμματείας Kαταπολέμησης της Διαφθοράς και της Οικονομικής Αστυνομίας, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τ. Αλεξιάδη, θα μεταβεί την Κυριακή 10 Ιουλίου, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

    Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα φοροδιαφυγής, διαφθοράς και λαθρεμπορίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Την ελληνική αποστολή θα συνοδεύσουν ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γ. Βασιλειάδης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής και ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Κ. Χρήστου.

    Ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας Norbert Walter-Borjans, θα υποδεχθεί την ελληνική αποστολή και, στη συνέχεια, θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

    Οι ελληνικές αρχές και οι φορολογικές αρχές του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας υπέγραψαν κοινή δήλωση προθέσεων, στις 16 Ιανουαρίου 2016 και συμφώνησαν στην αμοιβαία υποστήριξη σε δράσεις κατά της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, σκοπός της επίσκεψης είναι, μεταξύ άλλων, να εκπαιδευτούν τα υπηρεσιακά στελέχη της ελληνικής αποστολής στον τομέα του οικονομικού εγκλήματος, του φορολογικού ελέγχου, της είσπραξης των φόρων και της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

    Τα υπηρεσιακά στελέχη θα παρακολουθήσουν εβδομαδιαίο σεμινάριο στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία, στην Ακαδημία της Βόννης, από ειδικά καταρτισμένους συναδέλφους τους. Το σεμινάριο θα επαναληφθεί και την επόμενη εβδομάδα για επιπλέον 25 Έλληνες, υπηρεσιακά στελέχη.

    [13] Ντ. Κάμερον: Οι αστοχίες στο σχεδιασμό της εισβολής στο Ιράκ δεν επαναλήφθηκαν στο Αφγανιστάν

    Η σχέση της Βρετανίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια, δήλωσε ο Bρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον μετά τη δημοσιοποίηση της επικριτικής έκθεσης για τα γεγονοτα που οδήγησαν τη Βρετανία να συμμετάσχει στην εισβολή στο Ιράκ.

    Ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν υποστήριξε πως η Βρετανία χρειάζεται μια πιο ανοικτή και ανεξάρτητη σχέση με τις ΗΠΑ, καθώς η έκθεση έδειξε πως η Βρετανία μπήκε στον πόλεμο χωρίς ικανοποιητική νομική βάση και χωρίς τον κατάλληλο σχεδιασμό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 July 2016 - 14:32:28 UTC