Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον Οκτώβριο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Την αποκατάσταση της ακεραιότητας της μνήμης του Ανδρέα Παπανδρέου, ζητά ο Ευ. Βενιζέλος
  • [03] Σε δύο μέτωπα μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια
  • [04] Ισπανικές εκλογές: Λαϊκό Κόμμα 28,48% - Podemos 25,61% - Σοσιαλιστές 21,98% - Κόμμα των Πολιτών 11,78%
  • [05] Μειωμένη η προσέλευση των Ισπανών ψηφοφόρων
  • [06] Υπό τον έλεγχο του ιρακινού στρατού η Φαλούτζα

  • [01] Τον Οκτώβριο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

    Στα μέσα Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφασίστηκε στην Κεντρική Επιτροπή οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν με την υπερψήφιση της πρότασης της Επιτροπής Θέσεων. Όσον αφορά τις καταστατικές αλλαγές, θα τεθούν στον προσυνεδριακό διάλογο οι προτάσεις της Επιτροπής Καταστατικού και αυτές των μελών της.

    [02] Την αποκατάσταση της ακεραιότητας της μνήμης του Ανδρέα Παπανδρέου, ζητά ο Ευ. Βενιζέλος

    «Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε ή μάλλον να αρχίσουμε να αποκαθιστούμε την ακεραιότητα της μνήμης του που είναι τμήμα του εθνικού κεκτημένου» γράφει για τον Ανδρέα Παπανδρέου, σε άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής», ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο άρθρο του που τιτλοφορείται «Η ακεραιότητα της μνήμης του Ανδρέα Παπανδρέου» αναφέρεται στις σχέσεις του με τον ιδρυτή του Κινήματος από το 1989, αλλά και την πολιτική πορεία του Ανδρέα Παπανδρέου μετά το 1993, όταν ξαναβρέθηκε στο τιμόνι της χώρας.

    [03] Σε δύο μέτωπα μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια

    Σε δύο μεγάλα μέτωπα μαίνεται η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, η οποία εκδηλώθηκε χτες το βράδυ κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας και μέχρι αυτή την ώρα έχει καταστρέψει μεγάλη έκταση παρθένου πευκοδάσους.

    Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά, η οποία έχει μεγάλη περίμετρο, έχει διασπαστεί σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας και ένα με ανατολική κατεύθυνση, προς την πλευρά της Πάρνηθας.

    Το Νοτιοδυτικό μέτωπο, είναι μέσα σε χαράδρες και εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, που είναι αδύνατο να πλησιάσουν επίγειες δυνάμεις και αντιμετωπιζόταν από τα εναέρια μέσα, τα οποία όμως σταματούν να πετούν καθώς σκοτεινιάζει.

    Στο Ανατολικό μέτωπο έχει πέσει μεγάλο βάρος των προσπαθειών των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης προς την Πάρνηθα.

    Αυτή την ώρα στην πυρκαγιά επιχειρούν 156 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 38 άτομα πεζοπόρα και δυνάμεις του στρατού, των ΟΤΑ και εθελοντές.

    Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο του Π.Σ., κατά την διάρκεια της νύχτας θα σταλούν ενισχύσεις, προκειμένου να κρατήσουν την πυρκαγιά μέχρι το πρωί, που θα μπορούν και πάλι να πετάξουν τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα.

    Πάντως, εδώ και λίγη ώρα έχουν εξασθενήσει οι άνεμοι και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, ενώ διευκρινίζεται ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

    [04] Ισπανικές εκλογές: Λαϊκό Κόμμα 28,48% - Podemos 25,61% - Σοσιαλιστές 21,98% - Κόμμα των Πολιτών 11,78%

    Πριν από λίγα λεπτά έκλεισαν οι κάλπες στην Ισπανία και ανακοινώθηκαν τα πρώτα exit-polls. Σύμφωνα με αυτά το Λαϊκό κόμμα λαμβάνει 28,48%, οι Unidos Podemos 25,61%, to Σοσιαλιστικό κόμμα 21,98% και οι Ciudadanos 11,78%.

    Το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα αναδεικνύεται πρώτη δύναμη στις βουλευτικές εκλογές και αποσπά τις περισσότερες έδρες, μεταξύ 117 και 121,ενώ χρειάζονται 171 έδρες για να έχει απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα με τα πρώτα exit-polls που ανακοινώθηκαν αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης.

    Το κόμμα Unidos Podemos που τάσσεται κατά της λιτότητας ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 91-95 έδρες, οι Σοσιαλιστές στην τρίτη θέση 81-85 έδρες και οι φιλελεύθεροι Ciudadanos στην τέταρτη με 26-30 έδρες, σύμφωνα πάντα με τα exit-polls.

    Αν επιβεβαιωθούν τα συγκεκριμένα ποσοστά και οι έδρες που αναλογούν σε αυτά, τότε οι Podemos μαζί με τους Σοσιαλιστές θα έχουν την πλειοψηφία στην ισπανική Βουλή.

    [05] Μειωμένη η προσέλευση των Ισπανών ψηφοφόρων

    Το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία ήταν 51,17% στις 19.00 ώρα Ελλάδας, περίπου επτά ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από το αντίστοιχο ποσοστό την ίδια ώρα στις εκλογές του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα.

    Γενικά αναμενόταν ένα χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής, έπειτα από έξι μήνες άκαρπων συνομιλιών μεταξύ των πολιτικών κομμάτων μετά τις τελευταίες εκλογές κι ενώ έχουν αρχίσει οι καλοκαιρινές διακοπές.

    Το εκλογικά τμήματα θα κλείνουν στις 21.00 ώρα Ελλάδας, όταν θα ανακοινωθούν τα πρώτα exit polls.

    [06] Υπό τον έλεγχο του ιρακινού στρατού η Φαλούτζα

    Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ-Αμπάντι μετέβη σήμερα στη Φαλούτζα, την οποία οι κυβερνητικές δυνάμεις απελευθέρωσαν λίγες ώρες νωρίτερα από τους τζιχαντιστές, όπου κάλεσε τους πολίτες να "γιορτάσουν τη νίκη".

    "Καλώ τους Ιρακινούς όπου κι αν βρίσκονται να βγουν και να γιορτάσουν" τη νίκη, δήλωσε στη δημόσια ιρακινή τηλεόραση μπροστά από το νοσοκομείο της πόλης, έχοντας τυλίξει την ιρακινή σημαία γύρω από το λαιμό του.

    "Θα υψώσουμε σύντομα τη σημαία του Ιράκ στη Μοσούλη", πρόσθεσε αναφερόμενος στη δεύτερη σημαντικότερη πόλη της χώρας, τελευταίο προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, όπου όλα τα μάτια είναι πλέον στραμμένα.

    Η Φαλούτζα βρίσκεται σε απόσταση μόλις 42 χιλιομέτρων δυτικά της Βαγδάτης και είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της επαρχίας Ανμπάρ. Ηταν ήταν η πρώτη πόλη στο Ιράκ που έπεσε στα χέρια του ΙΚ τον Ιανουάριο του 2014. Οι τζιχαντιστές στη συνέχεια εξαπέλυσαν επιχείρηση αστραπή που τους επέτρεψε να κατατροπώσουν τον ιρακινό στρατό και να καταλάβουν πολύ μεγάλες περιοχές δυτικά και βόρεια της Βαγδάτης, έξι μήνες πριν ανακηρυχθεί το "ισλαμικό χαλιφάτο" μεταξύ Ιράκ και Συρίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 June 2016 - 18:32:20 UTC