Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα να περάσουμε από τη διαχείριση στην πολιτική
  • [02] Συνταγματική αναθεώρηση και εκλογικός νόμος στην ατζέντα των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς
  • [03] Γιούνκερ: Θαυμάζω τους Έλληνες για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα πράγματα
  • [04] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής
  • [05] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινίασε το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας
  • [06] Αλ. Τσίπρας: O αγώνας της Ελλάδας για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα να περάσουμε από τη διαχείριση στην πολιτική

    «Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων σήμερα και ο νους μας δεν μπορεί, παρά να τρέχει στους ανθρώπους εκείνους που καθημερινά εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, προκειμένου να διασώσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε πως είναι νωπές και δυστυχώς επαναλαμβανόμενες οι τραγικές εικόνες που τον τελευταίο χρόνο μάς έχουν γίνει πολύ οικείες.

    «Πρόσωπα και ανθρώπινες ιστορίες που μάλλον κανένα βιβλίο Ιστορίας δεν θα καταγράψει.

    Την ίδια στιγμή, όμως, θα στοιχειώνουν το συλλογικό υποσυνείδητο της διεθνούς κοινότητας, η οποία, παρά την πρόοδό της σε άλλα πεδία, δεν κατόρθωσε, ακόμα τουλάχιστον, να περιορίσει τις γενεσιουργές αιτίες του προσφυγικού δράματος», τόνισε και ανέφερε πως ήρθε η ώρα να περάσουμε από τη διαχείριση στην πολιτική.

    [02] Συνταγματική αναθεώρηση και εκλογικός νόμος στην ατζέντα των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

    Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των συναντήσεων που θα έχει την τρέχουσα εβδομάδα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους πολιτικούς αρχηγούς, με αντικείμενο τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση.

    Οι συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί, κατά σειράν, ως εξής:

    -Με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, την Τρίτη, στις 5μμ.

    -Με τον γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, την Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι.

    -Με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, την Πέμπτη, στις 4.00μμ

    -Με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, την Πέμπτη, στις 6.00μμ

    -Με τον επικεφαλής του "Ποταμιού", Σταύρο Θεοδωράκη, την Παρασκευή, στις 10πμ

    -Με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, την Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι

    Όλες οι συναντήσεις θα γίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Διαβάστε επίσης:Κυβερνητικές πηγές : Θα περάσουν πολλές αναμετρήσεις μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές

    Διαβάστε επίσης:Την ερχόμενη Πέμπτη η συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    [03] Γιούνκερ: Θαυμάζω τους Έλληνες για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα πράγματα

    Την πεποίθησή του ότι "η ευρωζώνη δεν θα ήταν πλήρης χωρίς την Ελλάδα" εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος υπογράμμισε επίσης ότι "η Ελλάδα καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες" στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων.

    Σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Γιούνκερ στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews ενόψει της επίσκεψής του στην Ελλάδα, υπογράμμισε πως έδωσε σκληρή μάχη ώστε η χώρα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και πως "από το καλοκαίρι του 2015 κανένας δεν μιλάει στα σοβαρά για Grexit". "Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι καταφέραμε και οι ελληνικές αρχές και οι αρχές της ευρωζώνης να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία και η συμφωνία αυτή γίνεται σεβαστή και από τις δύο πλευρές", εξήγησε.

    "Θαυμάζω τους Έλληνες για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα", δήλωσε ακόμη ο πρόεδρος της Κομισιόν, αφού προηγούμενως έχει αναγνωρίσει την "τεράστια ευθύνη που πέφτει στους ώμους καθενός Έλληνα και καθεμιάς Ελληνίδας".

    Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε στη συνέντευξή του στο Euronews πως "πρέπει να υποστηρίξουμε τις χώρες του μετώπου, όπως η Ελλάδα, και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα όσο περισσότερο μπορούμε".

    Σχετικά με το βρετανικό δημοψήφισμα περί παραμονής ή εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, εξέφρασε την ελπίδα ότι "τους Βρετανούς θα οδηγήσει η κοινή λογική, επειδή η κοινή λογική είναι βρετανική αρετή" και ότι το Brexit δεν θα είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

    [04] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής

    Υπό έλεγχο τέθηκε, πριν από λίγη ώρα, η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στον Βαρνάβα Αττικής και συγκεκριμένα σε χαμηλή βλάστηση, μεταξύ του κοιμητηρίου και του ΧΥΤΑ.

    Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων και 1 ελικόπτερο.

    [05] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινίασε το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας

    Ως κιβωτό που αναδύεται από τη γη και είναι δεμένη τόσο αρμονικά με το περιβάλλον χαρακτήρισε το μουσείο της αρχαίας Ελεύθερνας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ομιλία του στην τελετή των εγκαινίων του μουσείου.

    Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε με θερμά λόγια για το μουσείο επισημαίνοντας ότι «κλείνει στα σπλάχνα του τα απομεινάρια της κραταιάς Αρχαίας Ελεύθερνας».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μια κυρίως ιστορικού περιεχομένου ομιλία αναφέρθηκε στα εκθέματα του μουσείου χαρακτηρίζοντας το χώρο που φιλοξενείται ως περιοχή που, όπως είπε, «πνίγεται σε μια απαράμιλλη σύνθεση αρωμάτων που αναδίδουν ο δίανθος, - το άνθος του Διός - η δάφνη, η λεβάντα , η μέντα, το φασκόμηλο, το φλισκούνι».

    Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι «το μουσείο διανύει μιαν ανεπανάληπτη διαχρονία από το 3000 π.Χ. έως τον 14ο αιώνα», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όλους όσους συνέβαλαν για την δημιουργία του κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον καθηγητή Γιάννη Σταμπολίδη και τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Κουτσογιάννη.

    Το μουσείο άνοιξε τις πύλες του στις παρυφές του Ψηλορείτη παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, βουλευτών, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.

    Στο ιστορικό ανέγερσης του μουσείου καθώς και στο περιεχόμενό του αναφέρθηκε ο οραματιστής του καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης.

    Στη συνέχεια η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου απήγγειλε ποίημα από την τραγωδία του Ευρυπίδη «Κρήτες» που μιλά για τη γέννα του Δία στο όρος Ιδη.

    Το μουσείο της αρχαίας Ελεύθερνας καταλαμβάνει έκταση 1700 τ.μ. ενώ η συνολική έκταση του αρχαιολογικού χώρου είναι 13 στρέμματα.

    [06] Αλ. Τσίπρας: O αγώνας της Ελλάδας για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης

    «O αγώνας της Ελλάδας για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, σε νέα ανάρτησή του στο Twitter, για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

    «Οι Έλληνες έχουμε γνωρίσει την προσφυγιά. Επί 1 χρόνο βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή για την ανακούφιση των προσφύγων», επισήμανε νωρίτερα ο πρωθυπουργός με άλλη ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter, για την Παγκόσμια Ημέρα που είναι αφιερωμένη στους πρόσφυγες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 June 2016 - 16:32:24 UTC