Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Η εκλογή του ΠτΔ από το λαό, θα προσδώσει κύρος στο θεσμό και στο αξίωμα
  • [02] Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την πολύνεκρη επίθεση στο Ορλάντο
  • [03] Συμμαθητής του 14χρονου φέρεται ως δράστης της δολοφονίας στη Θεσσαλονίκη
  • [04] Πατέρας και γιος τραυματιστήκαν σε ατύχημα με τζετ σκι στο Ηράκλειο Κρήτης
  • [05] «Ντι Πρέσε»: Η Ελλάδα, η χώρα διακοπών της ηπείρου
  • [06] Μ. Ρέντσι: Τον Ιούνιο του 2014, ήμουν εντελώς μόνος. Δεν υπήρχε ακόμη ο Τσίπρας, που έφερε αριστερό άνεμο
  • [07] Το FBI είχε ανακρίνει τον δράστη του μακελειού στο Ορλάντο, χωρίς να δώσει συνέχεια στις έρευνες
  • [08] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Γ. Τσιρώνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πήραμε την αξιολόγηση κρατώντας την Ελλάδα και την κοινωνία όρθια
  • [09] Ο Πρ. Παυλόπουλος κήρυξε στην Πνύκα την έναρξη της 56ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες
  • [10] «Για τρομοκρατική ενέργεια, μια πράξη μίσους», έκανε λόγο ο Μπαράκ Ομπάμα
  • [11] Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Ορλάντο

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Η εκλογή του ΠτΔ από το λαό, θα προσδώσει κύρος στο θεσμό και στο αξίωμα

    Την αναγκαιότητα συνταγματικής αναθεώρησης «σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ» επισημαίνει ο 'Ελληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, εκτιμώντας ότι «πλέον υπάρχει η συναντίληψη όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και της κοινωνίας». Σε παρέμβαση του στην «Καθημερινή», που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα kathimerini.gr ο κ. Αβραμόπουλος υποστηρίζει την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό, με αυξημένες αρμοδιότητες, λόγω της κρισιμότητας των περιστάσεων.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Αβραμόπουλος επαναφέρει την πρόταση που είχε καταθέσει, ήδη από το 2011, σημειώνοντας: «Παραμένω συνεπής περισσότερο από ποτέ. Η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί ισχυρό πολιτειακό παράγοντα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εκλέγεται απευθείας από τον λαό, με αυξημένες αρμοδιότητες κατ'ελάχιστον από αυτές του Συντάγματος του 1975».

    «Η άμεση εκλογή του Προέδρου θα προσδώσει κύρος στον θεσμό και στο αξίωμα και στη θεσμική τάξη της χώρας. Ο Πρόεδρος πρέπει να λειτουργεί δημοκρατικά και συνεκτικά προς όφελος του έθνους όπου απαιτηθεί, σε αρμονική συνεννόηση με τα πολιτικά κόμματα, την κοινωνία και το λαό μας», προσθέτει ο ίδιος, θεωρώντας ότι η αναθεώρηση του συντάγματος όχι μόνον είναι επιτακτική ανάγκη αλλά πλέον υπάρχει η «συναντίληψη όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας αλλά και της κοινωνίας που απορρέει από μια δύσκολη πορεία 35 ετών, που έφερε στην επιφάνεια δυσλειτουργίες του μεταπολιτευτικού συστήματος».

    «Σήμερα περισσότερο από ποτέ η Ελλάδα χρειάζεται Νέο Καταστατικό Χάρτη. Διότι έχουμε μπει πλέον για τα καλά σε νέα μεταπολιτευτική περίοδο. Με την τελευταία πράξη του σκηνικού της τελευταίας δεκαετίας, με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στην εξουσία, έχει επέλθει σε μεγάλο βαθμό, εκ των πραγμάτων συμφωνία αρχών ως προς τη θέση της χώρας μας στον κόσμο και στην Ευρώπη, πέρα και πάνω από θεμιτές διαφορές και διαφοροποιήσεις μεταξύ των πολιτικών κομμάτων», καταλήγει ο Έλληνας Επίτροπος.

    [02] Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την πολύνεκρη επίθεση στο Ορλάντο

    Την απερίφραστη καταδίκη και τον αποτροπιασμό του για την επίθεση στο Ορλάντο της Πολιτείας Φλόριντα των ΗΠΑ που στοίχισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους, εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών.

    Με ανακοίνωσή του, εκφράζει, επίσης, τα συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση στην αμερικανική κυβέρνηση και στον «φίλο αμερικανικό λαό» κα προσθέτει ότι «οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων».

    [03] Συμμαθητής του 14χρονου φέρεται ως δράστης της δολοφονίας στη Θεσσαλονίκη

    Συνομήλικος συμμαθητής του άτυχου 14χρονου φαίνεται πως είναι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας που αποκαλύφθηκε το πρωί στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, προκαλώντας σοκ στο πανελλήνιο. Πρόκειται για τον ανήλικο που συνόδευε το αδικοχαμένο αγόρι, μετά την αποχώρησή του από το αναψυκτήριο, όπου είχε πάει χθες το βράδυ για διασκέδαση.

    Ο 14χρονος κατηγορούμενος ως δράστης φέρεται ότι ομολόγησε την πράξη του, ενώ προς το παρόν παραμένουν αδιευκρίνιστα τα κίνητρα του εγκλήματος. Εξακολουθεί να παραμένει στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου από νωρίς προσήχθη για εξέταση.

    [04] Πατέρας και γιος τραυματιστήκαν σε ατύχημα με τζετ σκι στο Ηράκλειο Κρήτης

    Δύο άτομα, πατέρας και γιος, τραυματίσθηκαν το απόγευμα όταν τζετ σκι στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε σε τουριστικό σκάφος, στην περιοχή της Σταλίδας του Ηρακλείου.

    Το ατύχημα έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες και άμεσα σήμανε συναγερμός στο ΕΚΑΒ και στο Λιμενικό Σταθμό Χερσονήσου.

    Οι δύο άνδρες, γνωστός τουριστικός επιχειρηματίας με τον γιο του, μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή τους.

    [05] «Ντι Πρέσε»: Η Ελλάδα, η χώρα διακοπών της ηπείρου

    Ανάλογα με ποια κριτήρια υπολογίζει κανείς, η Ελλάδα διαθέτει από 1.000 έως 6.000 νησιά, ενώ οι παραλίες της που προσφέρονται ανάμεσα στο Αιγαίο και στο Ιόνιο Πέλαγος έχουν μήκος 13.700 χιλιομέτρων, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της περιφέρειας της υδρογείου, αναφέρεται εισαγωγικά σε εκτενές δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας «Ντι Πρέσε», με τίτλο «Ελλάδα-η χώρα διακοπών της ηπείρου» και υπότιτλο «Όμορφες παραλίες, καθαρές θάλασσες: Η χώρα των νησιών αναμένει ένα νέο ρεκόρ το καλοκαίρι».

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει ρεκόρ επισκεπτών στη φετινή θερινή σεζόν, καθώς η κατάσταση ασφάλειας σε χώρες όπως η Αίγυπτος και η Τυνησία παραμένει ασταθής, όπως επίσης σε τμήματα της Τουρκίας, ιδιαίτερα μάλιστα που η Μόσχα, έπειτα από τις πολιτικές ρήξεις με την Άγκυρα, έχει διαγράψει τις τουρκικές ακτές από τους καταλόγους.

    Στο δημοσίευμα περιγράφονται οι ομορφιές της παραλίας Ελαφονήσι στην Κρήτη, που, όπως τονίζεται, ψηφίστηκε από ενθουσιασμένους τουρίστες ως η καλύτερη της Ελλάδας, ενώ σημειώνεται πως στην αναζήτηση ομορφιάς κανείς δεν μπορεί να προσπεράσει το Μύρτο στην Κεφαλονιά, ή το Ναυάγιο στη γειτονική Ζάκυνθο, όπως επίσης τους Λειψούς που προτείνει ο εκδοτικός οίκος Lonely Planet, ή κάθε παραλία της Σκιάθου, όπως επίσης την παραλία Παράδεισος στη Μύκονο.

    Αναφέρει, επίσης, πως το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος έδωσε πρόσφατα και πάλι πολύ καλά πιστοποιητικά για τις ελληνικές ακτές, με το 97% των περιοχών που εξετάστηκαν να είναι άψογες, και οι «μπλε σημαίες» να κοσμούν εφέτος 430 ελληνικές ακτές, που σημαίνει την τέταρτη καλύτερη θέση στον κόσμο.

    [06] Μ. Ρέντσι: Τον Ιούνιο του 2014, ήμουν εντελώς μόνος. Δεν υπήρχε ακόμη ο Τσίπρας, που έφερε αριστερό άνεμο

    «Την πρώτη φορά που έθεσα το θέμα της ευελιξίας σε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τον Ιούνιο του 2014, ήμουν εντελώς μόνος. Και η προσπάθεια καταβλήθηκε μόνον για να πετύχω να ενταχθεί η λέξη ευελιξία στο τελικό κείμενο», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι σε ανοικτή συζήτηση που οργάνωσε στην Ρώμη η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

    «Πρέπει να λάβετε υπόψη σας πως τότε δεν υπήρχε ακόμη ο (πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης) Τσίπρας -ο οποίος στην συνέχεια έφερε έναν αριστερό άνεμο στη συζήτηση-και ούτε στην Ισπανία είχαμε τα σημερινά δεδομένα», συνέχισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

    «Τώρα, μετά από δυο χρόνια, μοιάζει να υπάρχει μια εναλλακτική, την οποία, ως χώρα, υποστηρίζουμε» συνέχισε ο Ρέντσι, τονίζοντας πως έχει πει επανειλημμένα στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ότι θα ήθελε να έδειχνε κι η Γαλλία λίγο περισσότερο θάρρος.

    «Θεωρώ ότι η Γερμανία χρειάζεται και η ίδια να μην παραμείνει σε ηγεμονικό ρόλο στην Ευρώπη, διότι διαφορετικά θα κάνει κακό στην Ευρώπη αλλά και στον ίδιο της τον εαυτό» συμπλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο ή «η Ευρώπη πρέπει να αναμορφωθεί εκ των έσω, με συγκεκριμένες προτάσεις».

    [07] Το FBI είχε ανακρίνει τον δράστη του μακελειού στο Ορλάντο, χωρίς να δώσει συνέχεια στις έρευνες

    Ο δράστης του μακελειού που στοίχισε την ζωή σε 50 ανθρώπους σε ένα κλαμπ, όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι, στο Ορλάντο- στην πλέον πολύνεκρη επίθεση στις ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου- είχε ανακριθεί επανειλημμένως από την ομοσπονδιακή αστυνομία χωρίς ωστόσο να δοθεί συνέχεια στις έρευνες ή να ασκηθούν διώξεις, επιβεβαίωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του FBI.

    «Το FBI έλαβε γνώση για την ύπαρξή του όταν εκείνος είχε προβεί σε κάποια σχόλια μιλώντας σε συναδέλφους του με τα οποία άφηνε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως έχει διασυνδέσεις με τρομοκράτες» δήλωσε ο Ρόναλντ Χόπερ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε και διευκρίνισε ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ τον είχε ανακρίνει δύο φορές.

    Επιπλέον, είχε τραβήξει την προσοχή του FBI καθώς φερόταν να έχει σχέσεις με ένα Αμερικανό βομβιστή αυτοκτονίας.

    [08] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Γ. Τσιρώνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πήραμε την αξιολόγηση κρατώντας την Ελλάδα και την κοινωνία όρθια

    «Περάσαμε πάρα πολύ δύσκολα. Έχουμε και άλλα μπροστά μας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η Ελλάδα μπορεί, η Ελλάδα στάθηκε όρθια άρα θα προχωρήσει μπροστά» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και το κλείσιμο της αξιολόγησης.

    Ο Γιάννης Τσιρώνης αναγνωρίζει ότι υπάρχουν δυσκολίες για το μέλλον, ωστόσο όμως είναι αισιόδοξος για την υπέρβασή τους, δηλώνοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «είναι βέβαιο ότι με διαπραγμάτευση θα πετύχουμε το βέλτιστο δυνατό. Ήδη αποδείξαμε ότι ανταποκριθήκαμε σε δυσκολότερες συνθήκες και πέρυσι το καλοκαίρι και φέτος πριν από την αξιολόγηση. Να θυμίσω ότι ως χώρα δεν είχαμε πάρει αξιολόγηση από το 2014. Καταφέραμε με σύνεση και ομοψυχία να πετύχουμε το ακατόρθωτο. Πετύχαμε να κρατήσουμε και την Ελλάδα όρθια και την κοινωνία όρθια ταυτόχρονα να πάρουμε και την αξιολόγηση».

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη συνταγματική αναθεώρηση που σχεδιάζει η κυβέρνηση, τόνισε ότι «είναι δέσμευση της κυβέρνησης» και ότι «δεν υπάρχει κάποιο κόμμα του δημοκρατικού τόξου που να πιστεύει ότι δεν χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση, ότι δεν χρειάζονται θεσμικές αλλαγές στην Ελλάδα, όπως και η απλή αναλογική».

    Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης σπεύδει να οριοθετήσει, δηλώνοντας πως «ίσως η λέξη απλή αναλογική να μπερδεύει κάποιους. Η απλή αναλογική δεν είναι κάτι εύκολο με την έννοια ότι η πιο απλή αναλογική είναι να πούμε ότι όλη η Ελλάδα είναι μια περιφέρεια. Αυτό βέβαια δεν γίνεται γιατί θα οδηγήσει σε άλλα προβλήματα τεράστια. Από την ώρα που βάζεις αριθμό εδρών σε περιφέρειες, αυτόματα διαχωρίζεις και μια φιλοσοφία. Για παράδειγμα, θέλει συζήτηση αν θα υπάρχουν Επικρατείας. Είναι και άλλα τέτοια θέματα. Επομένως πρέπει να είναι ένας διάλογος σοβαρός. Δεν είναι μια λέξη κενή περιεχομένου η απλή αναλογική».

    Μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας αντιμετώπισε την προσφυγική κρίση, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «εμείς διδάσκουμε δημοκρατία. Διδάσκουμε αγάπη εκεί που άλλοι ξέχασαν τις αξίες της Ευρώπης?», ενώ μιλώντας για τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται μεταξύ υπουργών για διάφορα θέματα, τόνισε ότι «προέρχομαι από τους Οικολόγους Πράσινους. Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουν ότι η πολυφωνία είναι δύναμη. Και στη φύση είναι αναγκαία η πολυφωνία. Αντίθετα η μονοφωνία είναι εκείνη που τρομάζει?».

    Αναφερόμενος στο «κίνημα παραιτηθείτε», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «λένε ότι έχουν στόχο να μαζευτούν στο Σύνταγμα. Φανταστείτε ότι εμείς ως Οικολόγοι Πράσινοι όταν μιλούσαμε για συγκεντρώσεις θεωρούσαμε ότι αν έχουμε 10.000 ανθρώπους δεν είχαμε πετύχει. Θεωρούμε ότι είναι πραγματικά κρίμα για ένα κίνημα να μην έχει 10.000 ανθρώπους?».

    Τέλος, μιλώντας το μεσημέρι, στα εγκαίνιο της 50ης διοργάνωσης της Έκθεσης Λαμίας, έστειλε και ένα μήνυμα στους επαγγελματίες, λέγοντας ότι «η κρίση είναι και ευκαιρία και όποιος καταφέρει και επιβιώσει σε αυτή την κρίση θα βγει μπροστά πιο δυνατός». Αναφερόμενος στη διαχρονική πορεία της οικονομίας, είπε ότι «δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία να τιμωρήσουμε ενόχους. Σημασία έχει να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη. Σημασία έχει να μην κάνουμε τα ίδια σφάλματα. Το σημαντικότερο είναι να δούμε τα πολύτιμα στρατηγικά πλεονεκτήματα της χώρας. Εδώ υπάρχει πλούτος που κοιμάται. Η φύση μας, η γεωγραφική μας θέση, τα μοναδικά μας ποιοτικά προϊόντα είναι ο πλούτος μας». Ανέφερε επίσης ότι «σήμερα η Ελλάδα είναι ίσως η πιο ασφαλής χώρα στη νοτιοανατολική Μεσόγειο να επενδύσει οποιοσδήποτε επιχειρηματίας ντόπιος ή ξένος. Το λέω και το υπερηφανεύομαι?».

    [09] Ο Πρ. Παυλόπουλος κήρυξε στην Πνύκα την έναρξη της 56ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες

    Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κήρυξε απόψε στο Λόφο της Πνύκας την έναρξη των εργασιών της 56ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

    Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος, o πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ενώ τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, εκπροσώπησε και μετέφερε χαιρετισμό του, το επίτιμο μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Λάμπης Νικολάου. Παρούσα ήταν ακόμη η βουλευτής και συντονίστρια Εξωτερικών και Αμυνας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

    Επίσης έγιναν και τρεις σημαντικές βραβεύσεις από τη ΔΟΑ και συγκεκριμένα του Τσιννγκ-Κούο Βου από την κινεζική Ταϊπέι (βραβείο «Ολυμπία»), μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ, της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Γερμανίας (εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρό της Γκούντρουν Ντολ-Τέπερ) με το βραβείο «Αθηνά» και του Πέτρου Συναδινού, μέλους της ΕΟΕ με το βραβείο «Πιέρ ντε Κουμπερτέν».

    «Κυρίες και κύριοι εδώ, στον ιερό χώρο της ιστορικής Πνύκας, κηρύσσω την έναρξη της 56ης Συνόδου για Νέους Μετέχοντες της ΔΟΑ. Είμαι πεπεισμένος ότι οι εργασίες αυτές θα γίνουν μέσα στο πλαίσιο των αρχών του γνήσιου Ολυμπιακού Ιδεώδους και του αντίστοιχου γνήσιου Ολυμπιακού Κινήματος. Έτσι ώστε, οι Νέοι Μετέχοντες να γίνουν κήρυκες ανά την οικουμένη των αξιών εκείνων με τις οποίες το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα γαλούχησε το Ολυμπιακό Ιδεώδες και συγκεκριμένα, των αρχών της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης. Καλή επιτυχία», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών και κλείνοντας παράλληλα την θαυμάσια εκδήλωση της ΔΟΑ.

    Η Παιδική Ολυμπιακή Χορωδία της ΕΘΝΟΑ ερμήνευσε τον Ολυμπιακό Ύμνο και τον εθνικό Ύμνο της χώρας μας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σταύρου Μπερή.

    Τα μουσικά κομμάτια της εκδήλωσης ερμήνευσαν η Δώρα Λουίζου και ο Μανώλης Σκουλάς. Τους συνόδευσαν το Εργαστήριο Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Βασίλη Δρόλια. Ακούστηκαν μουσική και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζηδάκι του Γιάννη Μαρκόπουλου και του Σταύρου Ξαρχάκου.

    Τέλος, τέσσερις φοιτητές από το Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ολυμπιακών Σπουδών (μάστερ) της ΔΟΑ και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (από Ινδία, Ρωσία, Μεξικό και Ζάμπια) απήγγειλαν το ποίημα «Ειρήνη» του Γιάννη Ρίτσου και καταχειροκροτήθηκαν.

    Την 56η Διεθνή Σύνοδο που ξεκινά αύριο στην Αρχαία Ολυμπία και θα διαρκέσει ως τις 25 Ιουνίου, θα την παρακολουθήσουν 162 νέοι και νέες από 97 χώρες απ' όλο τον κόσμο, ενώ θα υπάρχουν και 22 συντονιστές. Το θέμα της είναι: «O Ολυμπισμός ως αποτελεσματικό μέσο ανάπτυξης και βιωσιμότητας» και ειδικό θέμα: «Η μάθηση που βασίζεται στις Ολυμπιακές αξίες ως αποτελεσματικό μέσο για την περιβαλλοντική προστασία».

    Σκοπός της ΔOA είναι να εκπαιδεύσει, αλλά κυρίως να παροτρύνει τους νέους ανθρώπους, να χρησιμοποιήσουν παραγωγικά τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους από τη Σύνοδο, για να προαγάγουν τα Oλυμπιακά Iδεώδη και να εκπαιδεύσουν και άλλους ανθρώπους, επιστρέφοντας στις χώρες τους.

    [10] «Για τρομοκρατική ενέργεια, μια πράξη μίσους», έκανε λόγο ο Μπαράκ Ομπάμα

    «Για τρομοκρατική ενέργεια, μια ενέργεια μίσους», έκανε λόγο ο Μπαράκ Ομπάμα

    O Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε απόψε το μακελειό στο Ορλάντο της Φλόριντας που στοίχισε την ζωή σε 50 ανθρώπους κάνοντας λόγο για μια «τρομοκρατική ενέργεια, πράξη μίσους».

    Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επισήμανε ότι «καμία τρομοκρατική ενέργεια, καμία πράξη μίσους δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που είμαστε» σε μια σύντομη ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο.

    Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι το FBI ηγείται των ερευνών για την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο, όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι, στο Ορλάντο και τόνισε ότι προς το παρόν οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν διαλευκάνει τα ακριβή κίνητρα του δράστη.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε λόγο για μια θλιβερή ημέρα για την κοινότητα των ΛΟΑΔ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι και Διεμφυλικοί) και υπογράμμισε ότι η επίθεση εναντίον οποιουδήποτε Αμερικανού είναι επίθεση εναντίον όλων των Αμερικανών πολιτών.

    [11] Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Ορλάντο

    Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος μετέδωσε σήμερα ότι η τζιχαντιστική οργάνωση είναι υπεύθυνη για το μακελειό που στοίχισε την ζωή σε 50 ανθρώπους σε νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, στην Φλόριντα των ΗΠΑ.

    «Η ένοπλη επίθεση εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου ομοφυλοφίλων στην πόλη του Ορλάντο στην πολιτεία Φλόριντα των ΗΠΑ και η οποία προκάλεσε τον θάνατο ή τον τραυματισμό περισσότερων από 100 ανθρώπων διαπράχθηκε από έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους» επισημαίνεται στο Amaq.

    Μπ. Ομπάμα: Tρομοκρατική ενέργεια και πράξη μίσους η επίθεση στο Ορλάντο

    O Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε απόψε το μακελειό στο Ορλάντο της Φλόριντας που στοίχισε την ζωή σε 50 ανθρώπους κάνοντας λόγο για μια «τρομοκρατική ενέργεια, (μια ενέργεια) μίσους».

    Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επισήμανε ότι «καμία τρομοκρατική ενέργεια, (καμία ενέργεια) μίσους δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που είμαστε» σε μια σύντομη ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο.

    Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι το FBI ηγείται των ερευνών για την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο, όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι, στο Ορλάντο και τόνισε ότι προς το παρόν οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν διαλευκάνει τα ακριβή κίνητρα του δράστη.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε λόγο για μια θλιβερή ημέρα για την κοινότητα των ΛΟΑΔ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι και Διεμφυλικοί) και υπογράμμισε ότι η επίθεση εναντίον οποιουδήποτε Αμερικανού είναι επίθεση εναντίον όλων των Αμερικανών πολιτών.

    Ο δράστης αναφέρθηκε στους βομβιστές του Μαραθωνίου της Βοστόνης, τους αδελφούς Τσαρνάεφ

    Ο ένοπλος που σκόρπισε τον θάνατο και σκότωσε τουλάχιστον 50 ανθρώπους στο νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο αναφέρθηκε στους αδελφούς Τσαρνάεφ, του βομβιστές που αιματοκύλισαν τον Μαραθώνιο της Βοστόνης το 2013, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Πολιτείας της Μασαχουσέτης.

    «Κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με αξιωματούχους των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ασφαλείας πριν από λίγο, η Αστυνομία της Πολιτείας της Μασαχουσέτης και άλλες τοπικές αρχές επιβολής του νόμου ενημερώθηκαν ότι ο ένοπλος στο νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, κατά τη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσε, δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και αναφέρθηκε στους αδελφούς Τσαρνάεφ» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Ντέιβιντ Προκόπιο σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

    Οι αδελφοί Τσαρνάεφ σκότωσαν τρεις ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 260 την 15η Απριλίου του 2013.

    Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, 26 ετών, σκοτώθηκε τέσσερις ημέρες αργότερα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με την αστυνομία ενώ ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ηλικίας 22 ετών, έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τον ρόλο του στην επίθεση.

    Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την πολύνεκρη επίθεση στο Ορλάντο

    Την απερίφραστη καταδίκη και τον αποτροπιασμό του για την επίθεση στο Ορλάντο της Πολιτείας Φλόριντα των ΗΠΑ που στοίχισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους, εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών.

    Με ανακοίνωσή του, εκφράζει, επίσης, τα συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση στην αμερικανική κυβέρνηση και στον «φίλο αμερικανικό λαό» κα προσθέτει ότι «οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων».

    Διαβάστε επίσης:

    Το FBI είχε ανακρίνει τον δράστη του μακελειού στο Ορλάντο, χωρίς να δώσει συνέχεια στις έρευνες


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 June 2016 - 20:32:29 UTC