Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ
  • [02] Τουλάχιστον 50 νεκροί απo επίθεση ενόπλου σε μπαρ στο Ορλάντο
  • [03] LA Times: Σύλληψη βαριά οπλισμένου άνδρα ο οποίος κατευθυνόταν στο Gay Pride του Λος Άντζελες

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

    «Μετά το "μαύρο" που επέβαλε η κυβέρνηση Σαμαρά τον Ιούνιο του 2013, η επαναλειτουργία της ΕΡΤ από την παρούσα κυβέρνηση σηματοδότησε μια νέα αρχή για την ενημέρωση, τη δημοκρατία και τα δημόσια αγαθά. Έναν χρόνο μετά την επανέναρξη του δημόσιου φορέα της ραδιοτηλεόρασης, η μάχη για την αδέσμευτη και πλουραλιστική ενημέρωση με σεβασμό στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας συνεχίζεται» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμπλήρωση ενός έτους από την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τον αγώνα για μια δημόσια τηλεόραση ανοιχτή στην κοινωνία, που θα συμβάλλει στην προαγωγή του πολιτισμού» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

    [02] Τουλάχιστον 50 νεκροί απo επίθεση ενόπλου σε μπαρ στο Ορλάντο

    O Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε απόψε το μακελειό στο Ορλάντο της Φλόριντας που στοίχισε την ζωή σε 50 ανθρώπους κάνοντας λόγο για μια «τρομοκρατική ενέργεια, (μια ενέργεια) μίσους».

    Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επισήμανε ότι «καμία τρομοκρατική ενέργεια, (καμία ενέργεια) μίσους δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που είμαστε» σε μια σύντομη ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο.

    Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι το FBI ηγείται των ερευνών για την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο, όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι, στο Ορλάντο και τόνισε ότι προς το παρόν οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν διαλευκάνει τα ακριβή κίνητρα του δράστη.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε λόγο για μια θλιβερή ημέρα για την κοινότητα των ΛΟΑΔ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι και Διεμφυλικοί) και υπογράμμισε ότι η επίθεση εναντίον οποιουδήποτε Αμερικανού είναι επίθεση εναντίον όλων των Αμερικανών πολιτών.

    Το χρονικό της επίθεσης

    Ένας άνδρας, που όπως όλα δείχνουν έδρασε μόνος του, οπλισμένος με ένα περίστροφο και ένα αυτόματο τουφέκι, σκότωσε τουλάχιστον 50 ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον 53 σε ένα νυχτερινό κέντρο, όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι στο Ορλάντο, νωρίς σήμερα το πρωί σε μία από τις πλέον πολύνεκρες μαζικές δολοφονίες στην αμερικανική ιστορία.

    Όπως έγραψε η εφημερίδα Orlando Sentinel, ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Τζον Μίνα δήλωσε ότι ο ένοπλος άνδρας πυροβόλησε πρώτη φορά γύρω στις 2.02 τοπική ώρα εναντίον ενός αστυνομικού και κατόπιν έτρεξε μέσα στο κέντρο, όπου βρίσκονταν περισσότεροι από 200 άνθρωποι.

    Οι λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη στο εσωτερικό του κλαμπ παραμένουν συγκεχυμένες, αλλά η αστυνομία υποστηρίζει ότι είχε να αντιμετωπίσει ένα περιστατικό ομηρίας.

    Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, γύρω στις 5.00 το πρωί άνδρες των επίλεκτων δυνάμεων της αστυνομίας SWAT άνοιξαν πυρ και πραγματοποίησαν έφοδο στο νυχτερινό κέντρο, όπου ανακάλυψαν τους 50 νεκρούς, μεταξύ αυτών τον δράστη και άλλους 53 ανθρώπους να έχουν τραυματιστεί.

    Ο αστυνομικός διευθυντής έδωσε τα εύσημα στους άνδρες του καθώς διέσωσαν 30 ομήρους από το νυχτερινό κέντρο που βρισκόταν στην λεωφόρο Όραντζ, δίπλα στο περιφερειακό ιατρικό κέντρο του Ορλάντο.

    «Σήμερα η κοινότητά μας κατέστη μάρτυρας και βίωσε ένα πολύ φρικιαστικό έγκλημα» επισήμανε σε μμε ο δήμαρχος Μπάντι Ντάιερ.

    «Χάθηκαν πολλές ζωές και πολλοί άνθρωποι υπέστηκαν ψυχολογικό σοκ καθώς ήταν αυτόπτες μάρτυρες ενός εγκλήματος».

    Όπως γράφει η εφημερίδα Orlando Sentinel, περίπου 230 άνθρωποι βρίσκονται στο κλαμπ όταν ο Ομάρ Ματίν, ο φερόμενος δράστης, εισέβαλε κρατώντας τους ομήρους το διάστημα μεταξύ 2.00 το πρωί και 5.00 το πρωί τοπική ώρα, όταν οι δυνάμεις SWAT αντήλλαξαν πυρά μαζί του.

    Άνθρωποι που πρόλαβαν να κρυφτούν στις τουαλέτες τηλεφώνησαν στην αστυνομία κατά τη διάρκεια του μακελειού.

    Σε βίντεο αυτόπτη μάρτυρα καταγράφονται σκηνές στο νυχτερινό κέντρο Pulse, ενώ ο δράστης έχει ανοίξει πυρ.

    Αστυνομικοί κάνουν λόγο για έναν «μοναχικό λύκο». Ο φερόμενος δράστης είχε μαζί του ένα αυτόματο τουφέκι, ένα περίστροφο και ενδεχομένως είχε στην κατοχή του έναν εκρηκτικό «μηχανισμό».

    NBC News: Πριν από την επίθεση ο δράστης τηλεφώνησε στην αστυνομία και δήλωσε πίστη στο ΙΚ

    Ο Ομάρ Ματίν από την Φλόριντα που θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία 50 ανθρώπων σε ένα νυχτερινό κέντρο, όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι στο Ορλάντο, τηλεφώνησε στην αστυνομία πριν από το μακελειό και δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

    Σε μια ανάρτηση στον ιστότοπό του, το MSNBC επισήμανε ότι ο Ματίν δήλωσε πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

    Την ίδια ώρα, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονόμασε, μετέδωσε ότι ο Ματίν ήταν γνωστός στο FBI από το 2013. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών είχε ανοίξει φάκελο για τον Ομάρ Ματίν.

    Συγκλονιστικές μαρτυρίες

    Ο Κένεθ Μελέντεζ και οι φίλοι του βρίσκονταν στο νυχτερινό κέντρο όταν ξέσπασαν οι πυροβολισμοί. Τέσσερις από τους φίλους του τραυματίστηκαν.

    «Είναι κάτι που βλέπεις στις ταινίες αλλά ποτέ δεν σκέφτεται ότι μπορεί να συμβεί σε εσένα» περιέγραψε ο ίδιος.

    «Αρχικά, όταν άκουσα τους πυροβολισμούς νόμιζα ότι ήταν η μουσική, ωστόσο συνειδητοποίησα ότι συνέβαινε στην πραγματικότητα. Άρχισα να τρέχω και είδα κάποιον να αιμορραγεί από το χέρι. Σκέφτηκα: συμβαίνει πραγματικά και συνέχισα να τρέχω».

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τουλάχιστον 40 πυροβολισμοί έπεσαν στο κλαμπ.

    Στις 5 το πρωί τοπική ώρα οι αρχές χρησιμοποίησαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό για να τραβήξουν την προσοχή του δράστη, κατόπιν εισέβαλαν με ένα όχημα. Πριν από τις 6 το πρωί η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης ήταν νεκρός. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας αντήλλαξαν πυροβολισμούς με εκείνον δύο φορές.

    Εννέα αστυνομικοί ενεπλάκησαν κι ένας τραυματίστηκε στο κεφάλι. Σώθηκε χάρη στο κράνος που φορούσε.

    Η διεύθυνση του Pulse ανήρτησε μια ανακοίνωση στον ιστότοπό του: «βγείτε όλοι έξω και αρχίστε να τρέχετε».

    Σε λογαριασμό Twitter που συνδέεται με το ΙΚ αναρτήθηκε φωτογραφία του Ομάρ Ματίν

    Σε λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, που συνδέεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, αναρτήθηκε σήμερα η φωτογραφία ενός άνδρα, ο οποίος, όπως υποστηρίζεται είναι ο Ομάρ Ματίν, που έχει αναγνωριστεί ως ο δράστης του μακελειού με τουλάχιστον 50 νεκρούς σε νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    «Ο άνδρας που διέπραξε την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο της Φλόριντας στην οποία σκοτώθηκαν 50 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες» είναι το κείμενο που συνοδεύει την φωτογραφία.Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισλαμικό Κράτος.

    Όπως επισημαίνεται από το Ρόιτερς, δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί εάν στην φωτογραφία απεικονίζεται πραγματικά ο Ματίν.

    Σε έναν άλλο λογαριασμό στο Twitter που συνδέεται με τη τζιχαντιστική οργάνωση έχουν αναρτηθεί επίσης φωτογραφίες του ίδιου προσώπου και υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους έχουν αναρτήσει μηνύματα όπου εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την επίθεση.

    [03] LA Times: Σύλληψη βαριά οπλισμένου άνδρα ο οποίος κατευθυνόταν στο Gay Pride του Λος Άντζελες

    Η εφημερίδα Los Angeles Times έγραψε ότι οι αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα στη Σάντα Μόνικα ο οποίος είχε στην κατοχή του αυτόματα τουφέκια, σφαίρες και πιθανόν εκρηκτικές ύλες.

    Ο ύποπτος υποστήριξε ότι κατευθυνόταν στο φεστιβάλ Gay Pride του Λος Άντζελες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 June 2016 - 18:32:26 UTC