Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Τo 67% των Ελλήνων συμφωνεί με την τροπολογία της κυβέρνησης για τις offshore
  • [02] Ευρ. Στυλιανίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Να μπουν κανόνες για τα όρια μεταξύ πολιτικής και αγοράς
  • [03] Ι. Δραγασάκης: Η κυβέρνηση άντεξε μέσα σε πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες
  • [04] Όλγα Γεροβασίλη: Δημιουργούμε ένα σύγχρονο, υγιές και διάφανο πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ
  • [05] Γ. Χουλιαράκης: Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης σταθμός για την ανάκαμψη της οικονομίας
  • [06] Γ. Κατρούγκαλος στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Το Ασφαλιστικό θα είναι σταθερό και βιώσιμο
  • [07] Ν. Φίλης: Πρέπει να αναμορφωθεί το πρόγραμμα σπουδών και ο τρόπος διδασκαλίας στο γυμνάσιο
  • [08] Εξαρθρώθηκε στην Κρήτη οργάνωση που διακινούσε και εμπορευόταν όπλα
  • [09] Επίθεση αγνώστων σε αστυνομικούς πλησίον της οικίας του Αλ. Φλαμπουράρη
  • [10] Περισσότεροι από 13 εκατ. Ιταλοί καλούνται να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές
  • [11] Γαλλία: Μειώνεται ο κίνδυνος πλημμυρών για τη μισή Νορμανδία
  • [12] Unidos Podemos: Προσεγγίζουν την πρώτη θέση στην Ισπανία
  • [13] Με τους The Last Shadow Puppets ξεκινά το Rockwave Festival
  • [14] Ο Δήμος Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης τίμησαν τον Μίκη Θεοδωράκη
  • [15] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα, λόγω νυχτερινού αγώνα δρόμου

  • [01] Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Τo 67% των Ελλήνων συμφωνεί με την τροπολογία της κυβέρνησης για τις offshore

    Με την πλήρη απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα εκτός Ελλάδας που αποφάσισε η κυβέρνηση, συμφωνούν επτά στους δέκα Έλληνες.

    Όπως μάλιστα προκύπτει από τη σχετική δημοσκόπηση της Palmos Analysis -για λογαριασμό του altsantiri.gr.- με την απόφαση αυτή, συμφωνεί και το 67% των Νεοδημοκρατών, ενώ, αντίθετοι, είναι λιγότεροι από τρεις στους δέκα (28%).

    Επίσης, 7 στους 10 Ελληνες διαφωνούν και με την επιλογή της ΝΔ να αποχωρήσει από τη συζήτηση στη Βουλή για την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα εκτός Ελλάδος. Με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, διαφωνεί και το 52% των Νεοδημοκρατών, ενώ συμφωνεί μόνο το 38%. Μάλιστα, το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η ΚΟ της ΝΔ αποχώρησε από τη Βουλή, επειδή θέλει να προστατεύσει στελέχη και πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε εξωχώριες εταιρείες. Το ίδιο πιστεύουν και 3 στους 10 (30%) Νεοδημοκράτες και μόνον 9% των Ελλήνων πείστηκε από το επιχείρημα της ΝΔ ότι η ρύθμιση είναι αντισυνταγματική.

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 6 στους 10 Ελληνες απορρίπτουν το αίτημα Κυριάκου Μητσοτάκη για διενέργεια εκλογών, ειδικά μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης από την κυβέρνηση. Εκλογές θέλει μόλις το 36% των Ελλήνων, ενώ τις απορρίπτουν 4 στους 10 Νεοδημοκράτες. Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση της εταιρείας «Palmos Analysis» είναι πανελλαδική και διενεργήθηκε 3 και 4 Ιουνίου και έλαβαν μέρος 1.014 ψηφοφόροι με αναλογική κατανομή στους Νομούς της χώρας, με βάση τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους.

    [02] Ευρ. Στυλιανίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Να μπουν κανόνες για τα όρια μεταξύ πολιτικής και αγοράς

    «Να τελειώνουμε κάποια στιγμή με αυτή τη "zoby generation" της πολιτικής, η οποία πάει μονίμως να μας "σώσει" από το βούρκο που η ίδια δημιούργησε», δηλώνει ο πρώην βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας για τους πολιτικούς και τις offshore εταιρείες.

    Ο κ. Στυλιανίδης προτείνει σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ηθική στην πολιτική και δεν εξαντλούνται σε πόλεμο εντυπώσεων, να συμφωνήσουν όλοι μαζί και να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των πολιτικών εκείνων, που θα αποδειχθεί ότι ευνοήθηκαν από την προηγούμενη διάταξη, για να ξεχωρίσουν επιτέλους οι υποκριτές από του τίμιους και συνεπείς, όπως τονίζει.

    Υπογραμμίζει ότι σήμερα είναι όχι μόνο η ευκαιρία να δοθεί ένα αποφασιστικό χτύπημα στη διαπλοκή και στη διαφθορά, αλλά η αναγκαιότητα να μπουν κανόνες, που θα προσδιορίζουν με σαφήνεια και αυστηρότητα τα όρια μεταξύ πολιτικής και αγοράς, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος βίωσε "από πρώτο χέρι" τι αντιμετώπισε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή επειδή δεν έσκυψε το κεφάλι.

    Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέει πως «αν θέλει να διαφοροποιήσει τη γενιά μας από τον αρνητισμό της προηγούμενης γενιάς, πιστεύω ότι θα πρέπει το επόμενο διάστημα να επιδιώξει όχι απλά την απόρριψη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά τη θετική ψήφο των πολιτών», ενώ τάσσεται υπέρ της εθνικής συνεννόησης, σημειώνοντας ότι μόνο αυτή μπορεί να "σκοτώσει" τον λαϊκισμό και τη ματαιοδοξία, και χτυπάει "καμπανάκι" για τη Θράκη.

    Τη συνέντευξη πήρε ο Νίκος Ρούμπος

    [03] Ι. Δραγασάκης: Η κυβέρνηση άντεξε μέσα σε πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες

    Μπορούμε πλέον να σχεδιάσουμε σε ευρύ ορίζοντα και έχουμε μπει σε φάση σχετικής σταθεροποίησης αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΓιάννηςΔραγασάκης στην Αυγή της Κυριακής υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση άντεξε και επιβεβαίωσε τη συνοχή και την αντοχή της μέσα σε πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες.

    «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χιλιάδες συμπολίτες μας εξακολουθούν να ζουν σε συνθήκες ακραίας ανασφάλειας εξαιτίας μεγάλης ανέχειας, χρόνιας ανεργίας ή υπερχρέωσης. Όμως, ενώ μέχρι τώρα είχαμε να κάνουμε μόνο με προβλήματα και κινδύνους, από εδώ και πέρα, εκτός από αυτά, αρχίζουμε να διαθέτουμε και ουσιαστικές δυνατότητες για την αντιμετώπισή τους. Ενώ από την αρχή της κρίσης τα προβλήματα ήταν σε τροχιά συνεχούς επιδείνωσης, πλέον έχουμε μπει σε φάση σχετικής σταθεροποίησης ή και μικρής βελτίωσης σε κάποια από αυτά» αναφέρει.

    «Ενώ πέρυσι ήμαστε μόνοι απέναντι στην Ευρώπη και τους θεσμούς της, τώρα πολλοί είναι αυτοί που αναγνωρίζουν το δίκιο μας, άλλοι στα λόγια έστω, άλλοι και στην πράξη. Ενώ μέχρι τώρα κυβερνούσαμε, ας το πω σχηματικά, με ορίζοντα ημέρας, εβδομάδας, μήνα, πλέον μπορούμε να σχεδιάσουμε σε ευρύ ορίζοντα, και για τις επόμενες ημέρες και για τους επομένους μήνες και για τα επόμενα χρόνια» υπογραμμίζει ο κ Δραγασάκης .

    Στην ερώτηση αν οι συνθήκες σχετικής σταθεροποίησης, όπως τις χαρακτηρίζει , θα μπορούσαν να ανατραπούν ή να υπονομευθούν από τη στάση διαπλεγμένων συμφερόντων ή δυνάμεων της αντιπολίτευσης ο κ. Δραγαάσκης επισημαίνει πως αυτό το επεδίωξαν με τη στρατηγική της αριστερής παρένθεσης αλλά απέτυχαν σε όλες τις παραλλαγές της.

    [04] Όλγα Γεροβασίλη: Δημιουργούμε ένα σύγχρονο, υγιές και διάφανο πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ

    Στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την εξυγίανση των ΜΜΕ, αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Διαπλοκή, Διαφθορά και ΜΜΕ» στη Νάξο. «Δημιουργούμε ένα σύγχρονο, υγιές και διάφανο πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ. Προστατεύουμε, τόσο το δημόσιο χαρακτήρα των συχνοτήτων, όσο και τις συνθήκες εργασίας. Αποκόπτουμε τον ομφάλιο λώρο του κράτους με χρεοκοπημένους ιδιοκτήτες καναλιών και εφημερίδων», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    Αδειοδότηση καναλιών

    Ειδικά, για τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών, η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι «για πρώτη φορά μπαίνει μια τάξη» και «οι ιδιοκτήτες καλούνται να πληρώσουν την παραχώρηση ενός δημόσιου αγαθού σε αυτούς». Τον Ιούλιο θα ανακοινωθεί η λίστα των προεπιλεγέντων και ως τις αρχές Αυγούστου ο οριστικός κατάλογος των συμμετεχόντων, ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, σημειώνοντας ότι η διαδικασία θα καλύπτει αυστηρότατα στάνταρ διαφάνειας από διεθνή εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών που επιλέγεται με ανοικτό διαγωνισμό. Ταυτόχρονα, μπαίνει τέλος στις «εργασιακές γαλέρες», όπως οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι χαρακτηρίζουν πολλές επιχειρήσεις media, ανέφερε η κ. Γεροβασίλη σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά ορίζεται ένα αυστηρό πλαίσιο εργασιακής προστασίας και ασφάλειας.

    Ρυθμιστικό πλαίσιο διαδικτυακών ΜΜΕ

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο ρυθμιστικό πλαίσιο των διαδικτυακών ΜΜΕ που ανακοινώνεται αύριο από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και υπογράμμισε ότι «θα μπει τάξη σε αυτό το άναρχο τοπίο που γεννά διαφθορά». «Μην ξεχνάτε ότι μέσα από ενημερωτικού χαρακτήρα σελίδες του διαδικτύου λειτουργούσε το κύκλωμα εκβιαστών που αποκαλύφθηκε πρόσφατα», ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, σημειώνοντας ότι ακόμα δεν έχουν δοθεί απαντήσεις για τις σχέσεις που φέρονται να είχαν μέλη του κυκλώματος με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Όταν ζητήσαμε εξηγήσεις, όχι για εμάς αλλά για τον ελληνικό λαό, λάβαμε - έλαβα - μηνύσεις», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Οι προκάτοχοί μας επέτρεψαν να μεγαλώσει άλλη μία πληγή στο χώρο της ενημέρωσης. Αναφέρομαι σε επιχειρήσεις με άγνωστο ιδιοκτησιακό καθεστώς και εργαζόμενους «τρίτης κατηγορίας», χωρίς δικαιώματα και μισθούς πείνας. Εμείς την κλείνουμε αυτήν την πληγή», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος για την κατάσταση που επικρατεί στο διαδίκτυο.

    Χρηματοδότηση ΜΜΕ

    Η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στον έλεγχο για τις συνθήκες χρηματοδότησης των ΜΜΕ. «Ελέγχουμε το τεράστιο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέσω της διαφήμισης του οποίου παρασιτούσαν δεκάδες μικρομάγαζα στο χώρο της ενημέρωσης», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος και επισήμανε ότι δημοσιεύτηκαν οι λίστες με τους αποδέκτες και τα ποσά της διαφημιστικής δαπάνης τραπεζών, όλα αυτά τα χρόνια που οι Έλληνες πολίτες δέχονταν συνεχείς περικοπές για να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα.

    «Αυτά είναι και τα όρια του θεσμικού μας ρόλου. Για την ίδια τη δημοσίευση, τον κώδικα δεοντολογίας, το ποιοτικό επίπεδο της μαζικής ενημέρωσης και του δημόσιου λόγου, υπεύθυνοι είναι οι λειτουργοί της δημοσιογραφίας», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος και επισήμανε ότι «τελικός κριτής σε κάθε περίπτωση είναι κάθε πολίτης ξεχωριστά, τη στιγμή που μετουσιώνεται από παθητικό δέκτη πληροφορίας, σε ενεργό και ενσυνείδητο αξιολογητή της».

    Αναφερόμενη στην κατάσταση στα ελληνικά ΜΜΕ, ειδικά τα χρόνια των Μνημονίων και της κρίσης, η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι ενδεικτική της κατάστασης είναι η ετήσια έκθεση των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα, σύμφωνα με την οποία η δημοσιογραφική ελευθερία στη χώρα μας κατρακύλησε 64 ολόκληρες θέσεις από το 2009 έως το 2014.

    «Πρόκειται για την πιο ραγδαία υποχώρηση παγκοσμίως. Η Ελλάδα βρέθηκε στην «περίοπτη» 99η θέση. Τη χαμηλότερη ως σήμερα. Και αυτό, σε μία δημοκρατική χώρα, στην οποία δεν διώκονται τα πολιτικά φρονήματα, δεν φυλακίζονται οι λειτουργοί των ΜΜΕ και δεν ασκείται βία στους δημοσιογράφους», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτό συνέβη στα χρόνια της εφαρμογής του πλέον ασφυκτικού προγράμματος λιτότητας και πάλι παγκοσμίως.

    Το τρίγωνο ΜΜΕ - τράπεζες - κράτος

    «Η εφαρμογή του μνημονίου αποκάλυψε κάτι που ήδη, βέβαια,γνωρίζαμε. Τη σχέση εξάρτησης των ΜΜΕ με το κράτος, το δημόσιο χρήμα και τις τράπεζες», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος για να παρατηρήσει ότι «μόλις οι κρατικοί πόροι στέρεψαν, η κρίση που προϋπήρχε, πήρε εκρηκτικές διαστάσεις» και «τα επόμενα χρόνια, μεγάλες εκδοτικές επιχειρήσεις συνέχισαν να υπάρχουν αποκλειστικά και μόνο χάρη στον τραπεζικό δανεισμό», ο οποίος σκανδαλωδώς σε κάποιες περιπτώσεις δεν μειώθηκε, όταν οι ροές για άλλες παραγωγικές επιχειρήσεις είχαν ήδη κοπεί με το μαχαίρι και που σήμερα είναι αντικείμενο έρευνας της εξεταστικής επιτροπής.

    «Διόλου τυχαίο, ότι τους πρώτους, πιο δύσκολους, μήνες της εφαρμογής των καταστροφικών προγραμμάτων λιτότητας η πληροφόρηση υπήρξε αυστηρά κατευθυνόμενη. 'Ανωθεν κατευθυνόμενη. Για την κατάσταση αυτή μίλησαν άλλωστε οι ίδιοι οι φορείς της. Έχουμε τις μαρτυρίες τους. Αποκαλύφθηκαν οι τριγωνικές σχέσεις τρόικας - ελληνικών κυβερνήσεων - ΜΜΕ. Θάφτηκαν όμως», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος «όπως κρύφτηκαν σε μαξιλάρια κρισιμότατες δημοσιογραφικές πληροφορίες που αφορούσαν το μέλλον του ελληνικού λαού».

    «Δεν είναι τυχαίο ότι συγκροτήματα Τύπου την περασμένη πενταετία επένδυσαν σε πρακτικές κοινωνικού αυτοματισμού. Ενοχοποίησαν τμήματα των Ελλήνων εργαζομένων, καταδεικνύοντάς τους ως υπευθύνους για τα δεινά των υπόλοιπων εργαζομένων. Οποιαδήποτε άποψη απέναντι στο μονόδρομο της λιτότητας αποδοκιμαζόταν. Σε ορισμένες περιπτώσεις χαρακτηριζόταν ακόμη και επικίνδυνη», είπε ακόμη η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι «οι μαζικές αντιδράσεις ή αποσιωπούνταν ή υπερτονίζονταν ως βίαιες και καταστροφικές για την οικονομία, τον τουρισμό, την ασφάλεια των πολιτών».

    Συνέπεια αυτής της διαμορφωμένης κατάστασης ήταν να συμβεί την περασμένη χρονιά το εξής τραγελαφικό, είπε ακόμη η κ. Γεροβασίλη: «Ενώ για όλα τα χρόνια η κριτική των ΜΜΕ στόχευε σχεδόν αποκλειστικά την αντιπολίτευση, όταν εμείς αναλάβαμε την εξουσία στράφηκε -και πάλι αποκλειστικά- στην κυβέρνηση».

    Οι μονταζιέρες

    «Προφανώς η δημοσιογραφία οφείλει να ασκεί έλεγχο στην εξουσία. Όχι, όμως, με όρους υπεράσπισης του καθεστώτος διαπλοκής και ανομίας δεκαετιών. Αλλά για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Αντί αυτού, μετά και τη δεύτερη νίκη στις εθνικές εκλογές και εν όψει της εφαρμογής του νόμου για τις συχνότητες, μεγάλοι όμιλοι των ΜΜΕ ξεπέρασαν κάθε εσκαμμένο», ανέφερε στο σημείο αυτό η κ. Γεροβασίλη, με την παραγωγή, όπως είπε, εντυπωσιακών «αποκαλύψεων», οι οποίες όταν δεν είναι εντελώς ψευδείς, ήταν τραγικά παραποιημένες.

    «Είναι πραγματικά θλιβερό, άλλοτε κραταιά έντυπα, να πέφτουν στο επίπεδο της διαβόητης «μονταζιέρας». Κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες κραυγαλέα κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι στόχος είναι να διαμορφώσουν και την πολιτική ατζέντα της ημέρας, έτσι «αφού ανέβει το άρθρο, ακολουθούν, λίγη ώρα αργότερα, καταγγελτικά δελτία Τύπου από τη ΝΔ και ακολούθως του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ. Ακριβώς στην ίδια γραμμή», ακολουθούν οι τηλεοράσεις, η εντύπωση μένει και «η διάψευση ή απάντηση είτε θα περάσει απαρατήρητη, είτε θα δημοσιευτεί συνοδευόμενη από απαξιωτικό σχόλιο του -ανώνυμου κατά κύριο λόγο- συντάκτη».

    «Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι τα επικοινωνιακού τύπου πυροτεχνήματα είναι αναμενόμενα από μέρος του Τύπου. Όχι, όμως, και από τον πολιτικό κόσμο ή από μερίδα του», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και σημείωσε ότι πρόσφατο παράδειγμα είναι το θέμα που προέκυψε με τις off shore εταιρίες.

    «Ένα δημοσίευμα, έγινε παντιέρα επί τρεις μέρες, αλλά όταν το θέμα έφτασε στην πολιτική του ουσία, η Νέα Δημοκρατία υποχώρησε άτακτα από τη Βουλή.Όταν αντιπολιτεύεσαι με βάση τα δημοσιεύματα και με όρους επικοινωνίας, θα πληρώσεις κάποια στιγμή το κόστος. Αν παίζεις με τη φωτιά, κάποια στιγμή θα καείς», σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος και κατήγγειλε ταυτόχρονα την «πρακτική εξόντωσης προσώπων» κάνοντας λόγο για στοχευμένη, συντονισμένη και διαρκή εκτόξευση λάσπης σε επιλεγμένους ανθρώπους.

    «Πρόκειται για επιθέσεις, οι οποίες αγγίζουν τα όρια της διαπόμπευσης. Σε πρόσωπα πολλές φορές που δεν προέρχονται καν από τον κύκλο της πολιτικής εξουσίας. Πρόκειται για την παραδοσιακή πρακτική του πες, πες, κάτι θα μείνει», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «είναι αδιανόητη η σιωπή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα».

    [05] Γ. Χουλιαράκης: Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης σταθμός για την ανάκαμψη της οικονομίας

    Η κοινωνική προστασία των αδυνάμων, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, η υγειονομική περίθαλψη των πολιτών, οι ενεργές πολιτικές καταπολέμησης της μακροχρόνιας ανεργίας ώστε σε βάθος τετραετίας να επιτευχθεί σύγκλιση με το μέσο όρο των αντίστοιχων ευρωπαϊκών δαπανών, μπαίνουν στο πρώτο "πλάνο" του κυβερνητικού σχεδιασμού, ο οποίος θα περιλαμβάνεται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2017-2020, το οποίο θα έρθει το επόμενο διάστημα, λέει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, στην "Αυγή της Κυριακής".

    Ο κ. Χουλιαράκης χαρακτηρίζει οικονομικό λαϊκισμό την ρητορική της ηγεσίας της ΝΔ περί μείωσης των φορολογικών βαρών χωρίς συνέπειες κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης.

    [06] Γ. Κατρούγκαλος στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Το Ασφαλιστικό θα είναι σταθερό και βιώσιμο

    Την προσπάθεια της κυβέρνησης να σεβαστεί τις δεσμεύσεις του Μνημονίου, προωθώντας ωστόσο μια μεταρρύθμιση βασισμένη στις θεμελιώδεις αρχές της Αριστεράς, την ισότητα, την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη, ανέπτυξε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέδριο που διοργανώνει το Ίδρυμα «Rosa Luxemburg» στο Βερολίνο, με θέμα την ανάγκη κοινής δράσης των αριστερών δυνάμεων της Ευρώπης και ανάπτυξης της αλληλεγγύης, ακόμη και αν διαπιστώνονται διαφορετικές αφετηρίες ή και στόχοι. Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας εκφράζει μεταξύ άλλων την πεποίθηση ότι ενόψει της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, μετά την μεταρρύθμισή του, το ασφαλιστικό σύστημα θα είναι και στο μέλλον σταθερό και βιώσιμο.

    Στο Συνέδριο, όπως σημειώνει ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμμετείχαν εκπρόσωποι από 25 χώρες και ανάλογος αριθμός τάσεων της Αριστεράς, σε μια ιδιαίτερα καλόπιστη συζήτηση. «Ακόμη και πολιτικές δυνάμεις που στάθηκαν κριτικά απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί π.χ. έχουν επιλέξει έναν δρόμο εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συζήτησαν την κατάσταση στην Ελλάδα θέλοντας να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό», αναφέρει ο υπουργός, ενώ τονίζει ότι ως προς την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, αυτό που προσπάθησε να δείξει και εκτιμά ότι έγινε αποδεκτό από την πλειονότητα, ήταν ότι «αντί να εφαρμόσουμε μια νεοφιλελεύθερη πολιτική, που είναι το χαρακτηριστικό των μεταρρυθμίσεων του ασφαλιστικού συστήματος σε όλες τις άλλες χώρες, προσπαθήσαμε να προωθήσουμε μεταρρύθμιση βασισμένη στις θεμελιώδεις αρχές της Αριστεράς, όπως είναι η ισότητα, η ισονομία και η κοινωνική δικαιοσύνη - και ταυτόχρονα να ικανοποιήσουμε και τους στόχους του Μνημονίου, οι οποίοι, κακά τα ψέμματα, είναι νεοφιλελεύθερης κοπής». Η εξίσωση, λέει χαρακτηριστικά, ήταν η εξής: «Πώς θα μπορούσαμε να σεβαστούμε τις δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει και να τις εντάξουμε σε μια πολύ σφαιρικότερη μεταρρύθμιση που θα άλλαζε τον χαρακτήρα των μέτρων από νεοφιλελεύθερα σε κοινωνικά».

    [07] Ν. Φίλης: Πρέπει να αναμορφωθεί το πρόγραμμα σπουδών και ο τρόπος διδασκαλίας στο γυμνάσιο

    Τετράμηνα περιγραφικής αξιολόγησης, και όχι τρίμηνα βαθμών στα Γυμνάσια, προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αυγή". "Η βασική παρέμβαση σε αυτή την κατεύθυνση θα είναι ο δραστικός περιορισμός των μαθημάτων που θα εξετάζονται στη λήξη της σχολικής χρονιάς, ώστε να παραταθεί ο χρόνος διδασκαλίας τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαϊου", τόνισε ο υπουργός Παιδείας και συμπλήρωσε:"Πρέπει να αναμορφωθεί το πρόγραμμα σπουδών, καθώς και ο τρόπος διδασκαλίας. Ως πρώτο βήμα θα δούμε, λοιπόν, το Σεπτέμβριο έναν εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης. Ο εξορθολογισμός αυτός θα μειώσει την έκταση της ύλης, ώστε να είναι εφικτή η εμβάθυνση στα σημαντικά της σημεία και, κυρίως, να είναι εφικτή η διδασκαλία με ενεργητική συμμετοχή των παιδιών".

    Ο υπουργός καθησυχάζει γονείς και μαθητές, τονίζοντας ότι για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση "δεν θα αλλάξει τίποτα για τη χρονιά που έρχεται. Όποια ριζική αλλαγή θα γίνει, θα αφορά τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα έχουν τουλάχιστον δύο χρόνια μπροστά τους μέχρι την αποφοίτηση από το Λύκειο. Σε κάθε περίπτωση δεν θα αιφνιδιάσουμε γονείς και μαθητές".

    Μιλώντας για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Φίλης είπε ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει το καλοκαίρι αφορά στην οργάνωση των μεταπτυχιακών σπουδών στη χώρα μας, το δεύτερο την καθιέρωση του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας και του πιστοποιητικού ικανότητας χρήσης υπολογιστών, το τρίτο νομοσχέδιο θα αφορά στα σχολεία του εξωτερικού και το τέταρτο το Ταμείο Ερευνας και Καινοτομίας που θα χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκής Τράπεζα Επενδύσεων. Τέλος, ο υπουργός Παιδείας εκφράζει την πρόθεσή του να προχωρήσει στη ρύθμιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης: "είμαστε σε διαβούλευση για να αναρτηθεί το νομοσχέδιο. Είναι έξω από κάθε εκπαιδευτική αντίληψη να μην υπάρχει ρύθμιση για τα ιδιωτικά σχολεία αλλά και τα φροντιστήρια όπου δουλεύουν δεκάδες χιλιάδες νέοι εκπαιδευτικοί, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς εργασιακά διακιώματα και αξιόλογες αμοιβές".

    [08] Εξαρθρώθηκε στην Κρήτη οργάνωση που διακινούσε και εμπορευόταν όπλα

    Στην εξάρθρωση πολυμελούς οργάνωσης, η οποία από το 2007 δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης.

    Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που ολοκληρώθηκε αργά χθες βράδυ, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές των Χανίων- αλλά και στην Κομοτηνή- δεκαοκτώ Ελληνες, ηλικίας 27 έως 59 ετών,σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας Ειδικός Φρουρός και ένας Αρχιφύλακς που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Κρήτης, καθώς και Ειδικός Φρουρός που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλα εικοσιοκτώ άτομα, τα οποία βαρύνονται με συναφείς κατηγορίες.

    Σύμφωνα με την αστυνομία τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν από χώρες του εξωτερικού, διαμέσου εταιρειών ταχυμεταφορών, μη λειτουργικά όπλα ή τμήματα όπλων, και αφού τα τροποποιούσαν μετατρέποντάς τα σε ενεργά, τα διοχέτευαν στην εγχώρια αγορά, σε χαμηλότερη τιμή (πέραν της μισής) της εμπορικής τους αξίας.

    Ηγετικό ρόλο κατείχε 31χρονος συλληφθείς, ο οποίος λάμβανε τις βασικές αποφάσεις για την οργάνωση, ενώ άλλα μέλη αναλάμβαναν την μετατροπή, διακίνηση και πώληση των όπλων. Ο συλληφθείς Αρχιφύλακας και οι υπόλοιποι δύο Ειδικοί Φρουροί, που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, δεν ταυτοποιούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά εμπλέκονται σε επιμέρους πράξεις και προπαρασκευαστικές ενέργειες.

    [09] Επίθεση αγνώστων σε αστυνομικούς πλησίον της οικίας του Αλ. Φλαμπουράρη

    Τριάντα άγνωστα άτομα επιτέθηκαν στις 04:00 τα ξημερώματα σε διμοιρία των ΜΑΤ, πλησίον της οικίας του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, στα Εξάρχεια.

    Οι δράστες πέταξαν πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να τραυματιστεί ελαφρά στο χέρι. Από την επίθεση των αγνώστων προκλήθηκαν φθορές σε τρία αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και στη σύλληψη των δραστών.

    [10] Περισσότεροι από 13 εκατ. Ιταλοί καλούνται να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές

    Περισσότεροι από 13 εκατ. Ιταλοί καλούνται να ψηφίσουν σήμερα για την ανανέωση 1.342 δημοτικών συμβουλίων της χώρας, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι τοπικές αυτοδιοικήσεις 25 πόλεων που είναι πρωτεύουσες περιφέρειας. Oι κάλπες πρόκειται να παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις έντεκα το βράδυ. Η σημερινή εκλογική αναμέτρηση διεξάγεται, μεταξύ των άλλων, στην Ρώμη, στο Μιλάνο, στην Νάπολη, στο Τορίνο, στην Τεργέστη και στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας.

    Μεγάλο μέρος των αναλυτών τονίζει, πως αναμένεται να γίνει αισθητή η απογοήτευση των ιταλών από την πολιτική -ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο- λόγω και σειράς πρόσφατων σκανδάλων. Κατά συνέπεια, πολλοί ψηφοφόροι είναι πιθανόν να επιλέξουν την αποχή και ως μορφή έμμεσης διαμαρτυρίας.

    Στην Ρώμη, οι κύριοι υποψήφιοι που διεκδικούν την δημαρχία είναι πέντε, με επικρατέστερη, σύμφωνα με τις διάφορες δημοσκοπικές έρευνες, την Βιρτζίνια Ράτζι, του κινήματος Πέντε Αστέρων. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματτέο Ρέντσι, στήριξε με κοινή προεκλογική εμφάνιση τον υποψήφιο της κεντροαριστεράς, και πρώην ριζοσπάστη πολιτικό, Ρομπέρτο Τζακέττι. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επέλεξε, τελικά, τον ανεξάρτητο επιχειρηματία 'Αλφιο Μαρκίνι, ο οποίος προέρχεται από οικογένεια αριστερής παράδοσης. Η ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι υποστηρίζεται από την ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά, ενώ η «Ιταλική Αριστερά» διεκδικεί τη δημαρχία της πρωτεύουσας με υποψήφιο τον πρώην υφυπουργό οικονομικών της κυβέρνησης Λέττα, Στέφανο Φασσίνα. Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα αναφέρει ότι σε σύνολο 2,3 εκατομμυρίων ψηφοφόρων, το ένα εκατομμύριο των κατοίκων της Ρώμης -σύμφωνα με έρευνα- σκέφτεται σοβαρά να μην πάει να ψηφίσει.

    Σε γενικές γραμμές μπορεί κανείς να προβλέψει ότι σε όλες οι μεγάλες πόλεις-εκτός και αν υπάρξουν θεαματικές εκπλήξεις- η μάχη θα κριθεί σε δυο εβδομάδες με την διεξαγωγή του δεύτερου γύρου. Μόνη εξαίρεση θα μπορούσε να αποδειχθεί, ίσως, η Μπολόνια, όπου ο σημερινός δήμαρχος και υποψήφιος των «δημοκρατικών» του Ρέντσι, Βιρτζίνιο Μέρολα, σε ορισμένα γκάλοπ των περασμένων ημερών ξεπέρασε το 50% της πρόθεσης ψήφου. «Το πραγματικό ματς που μας ενδιαφέρει, πάντως, δεν είναι αυτό, είναι το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις αρχές Οκτωβρίου για την επικύρωση των συνταγματικών αλλαγών», δήλωσε με νόημα ο Ιταλός πρωθυπουργός. «Για το κίνημά μας, τίποτα δεν είναι αδύνατον και αυτή την φορά, με την βοήθεια των ρωμαίων, θα καταφέρουμε να κερδίσουμε την Αιώνια Πόλη για να την αλλάξουμε ριζικά» απάντησε, όμως, ο ιδρυτής του κινήματος «Πέντε Αστέρων», Μπέπε Γκρίλλο.

    [11] Γαλλία: Μειώνεται ο κίνδυνος πλημμυρών για τη μισή Νορμανδία

    Η μισή Νορμανδία που είχε τεθεί χθες σε κόκκινο συναγερμό λόγω των πλημμυρών, μείωσε σήμερα το πρωί το επίπεδο επικινδυνότητας σε πορτοκαλί, ανακοίνωσαν οι αρχές του διαμερίσματος Σεν-Μαριτίμ στη βορειοδυτική Γαλλία."Αρκετές υπερχειλίσεις του Σηκουάνα παρατηρήθηκαν τη χθεσινή νύχτα στην Ελμπέφ και τη Ρουέν, αλλά ήταν περιορισμένες και εντοπισμένες (...) η κόκκινη επιφυλακή ήρθη", ανακοίνωσε η νομαρχία.

    Οι αρχές φοβούνταν τον συνδυασμό του φαινομένου πλημμύρας προερχόμενης από την περιοχή του Παρισιού και πολύ υψηλών συντελεστών παλίρροιας.Μια μεγάλη άνοδος των υδάτων αναμενόταν γύρω στις 03.00 τοπική ώρα (ώρα Ελλάδας). Το ύψος του νερού στον Σηκουάνα ανέβηκε ακόμη, ιδιαίτερα στην Ελμπέφ, αλλά κατοικίες δεν κινδύνευσαν.Η στάθμη των υδάτων στον Σηκουάνα άρχισε να υποχωρεί αργά, αφού είχε φθάσει στο υψηλότερο επίπεδό της από το 1982, απομακρύνοντας έτσι το χειρότερο σενάριο για τη γαλλική πρωτεύουσα.Τη χθεσινή νύχτα, η στάθμη του ποταμού που διασχίζει την πόλη υποχώρησε και έπεσε στα 5,85 μ. στις 03.00 τοπική ώρα.

    [12] Unidos Podemos: Προσεγγίζουν την πρώτη θέση στην Ισπανία

    Το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι εξακολουθεί να προηγείται με 28,5% στις προτιμήσεις των Ισπανών ψηφοφόρων ενόψει των εκλογών της 26ης Ιουνίου στην Ισπανία,αλλά η συμμαχία των Ποδέμος με την Ενωμένη Αριστερά διευρύνει συνεχώς την απήχησή της και έχει εδραιωθεί στη δεύτερη θέση με ποσοστό 25,6%,σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα El Pais.

    H δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρία Metroscopia δείχνει ότι το Λαϊκό Κόμμα διατηρεί τις δυνάμεις του σε σχέση με τις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου, αλλά η συμμαχία των Ποδέμος με την Ενωμένη Αριστερά, "Unidos Podemos", ανεβαίνει συνεχώς, όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών, προσεγγίζοντας την πρωτιά και διευρύνοντας τη διαφορά από το Σοσιαλιστικό Κόμμα που παραμένει στην τρίτη θέση με ποσοστό 20,2%.

    Όπως σημειώνει η ισπανική εφημερίδα, "έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη του 25,6% (5,4 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από το Σοσιαλιστικό κόμμα), η εξασφάλιση της δεύτερης θέσης από τη συμμαχία Ποδέμος -Ενωμένης Αριστεράς γίνεται όλο και πιο πολύ μια πραγματικότητα παρά απειλή".

    Η El Pais εκτιμά ότι το Λαικό Κόμμα και η συμμαχία Ποδέμος-Ενωμένης Αριστεράς έχουν επιλέξει την τακτική της πόλωσης, γεγονός που επιδρά αρνητικά στο Σοσιαλιστικό κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ, αλλά και στους Πολίτες του Αλμπέρτο Ριβέρα που παραμένουν στην τέταρτη με ποσοστό 16,6%."Το Σοσιαλιστικό Κόμμα αντιμετωπίζει την πιο κρίσιμη κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών", γράφει η ισπανική εφημερίδα και προσθέτει:"Η πιθανότητα να χάσει το Σοσιαλιστικό κόμμα την ηγεμονία της αριστεράς είναι ολοένα και πιο πραγματική, καθώς έχει να αντιμετωπίσει το δύσκολο έργο της καταπολέμησης δύο ισχυρών αντιπάλων. Το βασικό του προσόν -ότι χρόνια τώρα κυριαρχούσε στο χώρο της κεντροαριστεράς (ανέκαθεν αποτελούσε το μεγαλύτερο μέρος του ισπανικού εκλογικού σώματος)-έχει γίνει πλέον η κύρια αδυναμία του λόγω της αυξανόμενης πόλωσης σε ένα σενάριο μαύρου -άσπρου. Η δημοσκόπηση Metroscopia δίνει στους Σοσιαλιστές ένα ποσοστό 20,2%, σχεδόν δύο μονάδες χαμηλότερο από ό, τι στις εκλογές του Δεκεμβρίου.

    [13] Με τους The Last Shadow Puppets ξεκινά το Rockwave Festival

    Στο TerraVibe χτυπά και πάλι από σήμερα η καρδιά του ροκ, με το Rockwave Festival να υποδέχεται στις δύο σκηνές του στη Μαλακάσα εννέα συγκροτήματα της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Μοιρασμένο σε δύο μέρες (6/6 και 19/7 ), το δημοφιλές μουσικό φεστιβάλ που «κλείνει» φέτος 21 χρόνια ξεκινά με τους The Last Shadow Puppets στην παρθενική τους εμφάνιση στην Ελλάδα.

    Όταν ο Alex Turner γνώρισε τον Miles Kane το 2005, κατά τη διάρκεια της περιοδείας των Arctic Monkeys στη Βρετανία, κανείς από τους δύο δεν περίμενε ότι δύο χρόνια μετά, η φιλία τους θα μετατρεπόταν σε μια πολύ πετυχημένη συνεργασία. Μαζί με τον James Ford, τον ντράμερ των Simian Mobile Disco, αλλά και την βοήθεια του Owen Pallett, γεννήθηκαν οι Last Shadow Puppets. Το 2008 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος «The Age of the Understatement» που έγινε αμέσως μεγάλη επιτυχία, με το σινγκλ «Standing Next to Me» να θεωρείται το ηχητικό σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος. Οκτώ χρόνια μετά κυκλοφορούν νέο δίσκο, μπαίνοντας σε κάθε λίστα με τα πολυαναμενόμενα άλμπουμς του 2016. «Everything you've come to expect» o τίτλος του δίσκου και «Bad Habits» το πρώτο σινγκλ το οποίο υποδέχθηκαν με θεαματικό τρόπο κοινό και charts σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο πλαίσιο της περιοδείας τους οι The Last Shadow Puppets θα κάνουν μια στάση στο Terra Stage για λογαριασμό του Rockwave Festival.

    Παράλληλα, στο Vibe Stage θα ανέβουν οι Dropkick Murphys που συνδύαζουν την κέλτικη λαϊκή μουσική παράδοση με το καθαρό ροκ και οι Νορβηγοί εκπρόσωποι της death punk σκηνής Τurbonegro που επίσης έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Ακόμα, στο line-up της πρώτης ημέρας θα δούμε τους Suede που επιστρέφουν στην Ελλάδα με το ολοκαίνουριο album «Night Thoughts» και τους 'Αγγλους The Subways. Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν οι The Callas με το καινούργιο τους άλμπουμ «Half Kiss Half Pain», καθώς και οι Despite Everything, Wish Upon A Star και η νεοψυδελελική μπάντα των Whereswilder.

    [14] Ο Δήμος Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης τίμησαν τον Μίκη Θεοδωράκη

    Τον Μίκη Θεοδωράκη, τίμησαν το βράδυ του Σαββάτουγια την προσφορά του στον πολιτισμό και την κοινωνία ο Δήμος Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο παλιό λιμάνι της πόλης.

    Παρά την βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του ο Μίκης Θεοδωράκης ταξίδεψε στα Χανιά και δέχτηκε εμφανώς συγκινημένος τις τιμητικές διακρίσεις .

    Ο Μίκης Θεοδωράκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σχέση της μουσικής του με την εκκλησία επισημαίνοντας ότι « έχω συνδέσει απόλυτα την πατρίδα με την Ορθοδοξία».

    Αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια στην παρουσία του στην Κρήτη, στους αγώνες των κρητικών για την ελευθερία, καθώς και στη δύσκολη περίοδο της επταετίας της χούντας.

    Στην ομιλία του κ. Θεοδωράκη υπήρξαν αναφορές στα λόγια του Θουκυδίδη και του Περικλή ενώ ο ίδιος επεσήμανε ότι οι επιφανείς άνδρες δοξάζονται από τα έργα τους.

    Στέλνοντας ένα μήνυμα στους παριστάμενους τόνισε:

    «Πρέπει να ξέρετε ότι η χώρα μας είναι αυτάρκης. Η γη μας είναι πλούσια οι θάλασσες μας εύφορες. Τα βουνά και οι θάλασσες μας έχουν δώρα. Η χώρα μας δεν είναι μόνο αυτάρκης αλλά και πλούσια. Και για αυτό έχουν πέσει όλοι πάνω μας να μας φάνε».

    [15] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα, λόγω νυχτερινού αγώνα δρόμου

    Λόγω της διεξαγωγής νυχτερινού αγώνα δρόμου με την επωνυμία «Lighting Up Athens 5km Run», σήμεραΚυριακήαπό τις 20:00 έως τις 23:00, θα γίνει, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις εξής οδούς και λεωφόρους, περιοχής δήμου Αθηναίων:

    - Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της Πλ. Συντάγματος και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Λ. Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.

    - Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Βασ. Αμαλίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

    - Αθανασίου Διάκου, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Συγγρού.

    - Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

    - Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Β. Αλεξάνδρου και της Λ. Βασ. Όλγας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ν. Κόσμο και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ερατοσθένους και της Λ. Βασ. Όλγας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Βασ. Σοφίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαχάρωφ και Βασ. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Αμαλίας και της οδού Πεσμαζόγλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Πεσμαζόγλου, σε όλο το μήκος της.

    - Ριζάρη, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Βας. Σοφίας και Βασ. Κων/νου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

    - Μελεάγρου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ησιόδου και της Λ. Βασ. Κων/νου.

    - Κλεάνθους, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Βασ. Γεωργίου Β΄ και της Λ. Βασ. Κων/νου.

    - Ακαδημίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κανάρη και της Λ. Βασ. Σοφίας.

    - Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Β Βουλιαγμένης και Βασ. Όλγας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Παναθηναϊκό στάδιο και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 June 2016 - 10:32:22 UTC