Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ομογενειακή εφημερίδα "ΗΧΩ" Κωνσταντινούπολης έρχεται και στην Ελλάδα
  • [02] Ναρκωτικά χάπια αξίας 11,7 εκατ. κατέσχεσε το ΣΔΟΕ
  • [03] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή, στην Αθήνα, λόγω της διεξαγωγής νυχτερινού αγώνα δρόμου
  • [04] Στον τελικό του Champions League υδατοσφαίρισης ο Ολυμπιακός
  • [05] Ανανέωσαν έως το 2020 Φορτούνης και Μπουχαλάκης

  • [01] Η ομογενειακή εφημερίδα "ΗΧΩ" Κωνσταντινούπολης έρχεται και στην Ελλάδα

    Μετά από σαράντα χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Κωνσταντινούπολη έρχεται και στην Ελλάδα. Ο λόγος για την ομογενειακή εφημερίδα ?Ηχώ? την οποία ίδρυσε πριν σαράντα χρόνια ο Χαράλαμπος Ρομπόπουλος στην Πόλη, και τώρα, άξιος συνεχιστής ο γιος του Ανδρέας Ρομπόπουλος, αναλαμβάνει -σε δύσκολες χρονικά συγκυρίες για τον Τύπο- να την συστήσει και στο ελληνικό κοινό. Σε εκδήλωση στη γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, παρουσία του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου, πλήθος ομογενών, δημοσιογράφων, εκπροσώπου του αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.α., έγινε η παρουσίαση του πρώτου φύλλου της "Ηχούς", η οποία θα ηχήσει σε μηνιαία βάση, στην Αθήνα. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή χαιρετισμού του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος δήλωσε ότι η ελληνική έκδοση της εφημερίδας θα μεταφέρει τον παλμό από την Ίμβρο και την Τένεδο, αλλά και την φωνή της Κωνσταντινούπολης στην Ορθόδοξη Ελλάδα, «εκπέμποντας δυνατά το μήνυμα παρουσίας του Ορθόδοξου γένους μας».

    Στην ομιλία του ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, χαιρέτισε το γεγονός έκδοσης μιας νέας εφημερίδας, ειδικά σε αυτή την χρονική συγκυρία που και ο Τύπος περνά δύσκολες ώρες στην Ελλάδα. Ο Λευτέρης Κρέτσος τόνισε ότι οι ομογενειακές εφημερίδες παίζουν σημαντικό ρόλο στην διάσωση της ελληνικής γλώσσας και στην ενδυνάμωση του ελληνικού στοιχείου όπου γης. Ευχήθηκε στην ?Ηχώ? καλή τύχη και αστειευόμενος ζήτησε στήλη με ειδικά ρεπορτάζ για την ΑΕΚ. Το στέλεχος της ΓΓΕΕ Γιώργος Φλωρεντής πρόσθεσε ότι η γενική γραμματεία Ενημέρωσης, μετά από πολλά χρόνια αδράνειας στον τομέα, αγκαλιάζει τα ομογενειακά ΜΜΕ και με ξεχωριστό χώρο στην ιστοσελίδα της, θα προβάλλει ειδήσεις της διασποράς στο ελληνικό κοινό. «Είναι απαραίτητη η ενδυνάμωση της φωνής των Ελλήνων σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία» τόνισε από την πλευρά του και ο Γιώργος Φλωρεντής. Στο γεγονός ότι η ?Ηχώ? ξεκινά το ταξίδι της στην Ελλάδα σε μία δύσκολη περίοδο για τον Τύπο στάθηκε στην ομιλία του και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα ρίχνει μια διεισδυτική ματιά σε γεγονότα που άλλες θα πέρναγαν στα ψιλά.

    Χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Γιώτα Αντωνοπούλου λέγοντας ότι η ?Ηχώ? μεταφέροντας τη φωνή της Ομογένειας, μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. «Η ?Ηχώ? ιδρύθηκε το 1977 σε μία περίοδο που το Κυπριακό καθόρισε την ατζέντα της Πόλης» σημείωσε ο εκδότης της εφημερίδας Ανδρέας Ρομπόπουλος στην ομιλία του, προσθέτοντας ότι ο πρώτος εκδότης της εφημερίδας στην Κωνσταντινούπολη, Χαράλαμπος Ρομπόπουλος, μετά από σαράντα δύσκολα χρόνια, δικαιώθηκε. «Η ?Ηχώ? η οποία τιμήθηκε με το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση το 2009, έρχεται στην Ελλάδα την στιγμή που η λογική υπαγορεύει το αντίθετο. Το πλοίο με συλλογική προσπάθεια επιπλέει και πάει μπροστά» τόνισε ο Ανδρέας Ρομπόπουλος. Στην εφημερίδα, μεγάλο μέρος της αρθρογραφίας της θα αναλάβουν ακαδημαϊκοί, καθηγητές, εκπαιδευτικοί και διανοούμενοι, ενώ στόχος της είναι, όπως τόνισε ο εκδότης της, να αποκαλύπτει άγνωστες πολιτικές στο Κυπριακό, αλλά και γενικότερα στα ελληνοτουρκικά ζητήματα.

    Κλείνοντας, ο Ανδρέας Ρομπόπουλος ευχαρίστησε τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Μιχάλη Ψύλο, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του στην εφημερίδα, ώστε γρήγορα να βρει τον βηματισμό της στο ελληνικό κοινό.

    [02] Ναρκωτικά χάπια αξίας 11,7 εκατ. κατέσχεσε το ΣΔΟΕ

    Στην κατάσχεση είκοσι έξι εκατομμυρίων ογδόντα τεσσάρων χιλιάδων - (26.084.000) οπιούχων - ναρκωτικών δισκίων προέβη το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών& Όπλων του ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικής - Αιγαίου με συνδρομή της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών της DEA των ΗΠΑ.

    Πρόκειται για την μεγαλύτερη κατάσχεση φορτίου οπιούχων - ναρκωτικών δισκίων που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελληνική Επικράτεια.

    Αναλυτικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά:

    α) 479 χαρτοκιβώτια που περιείχαν 26.084.000 ναρκωτικά δισκία με την δραστική ουσία Τραμαδόλη (η οποία ανήκει στον πίνακα Δ΄ του Ν. 4139/13 «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις»).

    β) 48 χαρτοκιβώτια που περιείχαν τα περιγραφόμενα στα φορτωτικά έγγραφα λευκά είδη οικιακής χρήσεως και τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσο κάλυψης (τάπα) με σκοπό την παραπλάνηση των αρχών.

    Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών δισκίων ανέρχεται τουλάχιστον στο ποσό των 13.000.000 δολαρίων ΗΠΑ (κατά προσέγγιση 11.700.000 ευρώ).

    [03] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή, στην Αθήνα, λόγω της διεξαγωγής νυχτερινού αγώνα δρόμου

    Λόγω της διεξαγωγής νυχτερινού αγώνα δρόμου με την επωνυμία «Lighting Up Athens 5km Run», την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 και από τις 20:00 έως τις 23:00, θα γίνει, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις εξής οδούς και λεωφόρους, περιοχής δήμου Αθηναίων:

    - Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της Πλ. Συντάγματος και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Λ. Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.

    - Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Βασ. Αμαλίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

    - Αθανασίου Διάκου, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Συγγρού.

    - Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

    - Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Β. Αλεξάνδρου και της Λ. Βασ. Όλγας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ν. Κόσμο και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ερατοσθένους και της Λ. Βασ. Όλγας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Βασ. Σοφίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαχάρωφ και Βασ. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Αμαλίας και της οδού Πεσμαζόγλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Πεσμαζόγλου, σε όλο το μήκος της.

    - Ριζάρη, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Βας. Σοφίας και Βασ. Κων/νου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

    - Μελεάγρου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ησιόδου και της Λ. Βασ. Κων/νου.

    - Κλεάνθους, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Βασ. Γεωργίου Β΄ και της Λ. Βασ. Κων/νου.

    - Ακαδημίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κανάρη και της Λ. Βασ. Σοφίας.

    - Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Β Βουλιαγμένης και Βασ. Όλγας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Παναθηναϊκό στάδιο και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    [04] Στον τελικό του Champions League υδατοσφαίρισης ο Ολυμπιακός

    Με ένα απίστευτο γκολ του Άγγελου Βλαχόπουλου στην εκπνοή, ο Ολυμπιακός επικράτησε 8-7 της ουγγρικής Τσόλνοκι στον ημιτελικό του final-6 της Βουδαπέστης και θα βρεθεί για τρίτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του Champions League υδατοσφαίρισης. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με τρία γκολ διαφορά, αλλά με κορυφαίους τους Βλαχόπουλο και Πάβιτς «γύρισαν» το ματς και πήραν μία τεράστια νίκη. Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα αντιμετωπίσουν στον τελικό το νικητή της αναμέτρησης μεταξύ της ιταλικής Προ Ρέκο και της κροατικής Γιουγκ Ντουμπρόβνικ.

    Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Τσόλνοκι): 4-2, 1-1, 1-2, 1-3

    [05] Ανανέωσαν έως το 2020 Φορτούνης και Μπουχαλάκης

    Στην ανανέωση των συμβολαίων του Κώστα Φορτούνη, αλλά και του Ανδρέα Μπουχαλάκη έως το 2020, προχώρησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Τη συμφωνία γνωστοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Βρέντζος, κατά την παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας για τη νέα σεζόν, όπου παραβρέθηκαν και οι δύο ποδοσφαιριστές.

    «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο. Είμαι χαρούμενος και θέλω να συνεχίσω να δίνω όσα μπορώ και να κατακτώ τίτλους με την ομάδα. Ήθελα να μείνω και όλα πήγαν καλά», είπε μεταξύ άλλων ο Φορτούνης.

    «Ευχαριστώ τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και θα κάνω το παν για να τα καταφέρω. Θέλω να είμαστε καλύτεροι, να προσπαθήσουμε παραπάνω, ώστε ο κόσμος να γεμίζει το γήπεδο, όπως κάνει και τώρα», τόνισε από τη δική του μεριά ο Μπουχαλάκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 June 2016 - 18:32:22 UTC