Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκαν οι τροπολογίες με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της πρώτης δόσης
  • [02] Χρ. Βερναρδάκης: Από το 2013 έχουν απολυθεί 493 δημόσιοι υπάλληλοι λόγω πλαστών τίτλων
  • [03] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Γάλλο πρωθυπουργό, στο Μαξίμου
  • [04] Μ. Ντράγκι: Έγινε σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα
  • [05] Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών, νότια της Κρήτης
  • [06] Ρεκόρ συμμετοχών στο παγκόσμιο συνέδριο των περιοδικών δρόμου, στην Αθήνα
  • [07] Mπ. Γιλντιρίμ: Οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Γερμανία δεν θα επιδεινωθούν ριζικά
  • [08] ΗΠΑ: Νεκροί πέντε στρατιώτες από ανατροπή οχήματος σε περιοχή που έχει πληγεί από βροχοπτώσεις
  • [09] Συναγερμός στο Παρίσι από την υπερχείλιση του Σηκουάνα
  • [10] «Κεραμική από την Κίνα», ένας κρυμμένος θησαυρός στο Μουσείο Μπενάκη
  • [11] Κορυφαίοι νέοι σολίστ στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
  • [12] Ο Κυρ. Μητσοτάκης παρουσίασε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ τις θέσεις της ΝΔ για το προσφυγικό

  • [01] Υπερψηφίστηκαν οι τροπολογίες με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της πρώτης δόσης

    Δεκτό κατά πλειοψηφία και κατ'άρθρο έγινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας, το οποίο κυρώνει συμβάσεις συνεργασίας της Ελλάδος με Ισραήλ και Αίγυπτο, καθώς και την συμφωνία για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό.

    Τις διεθνείς συμφωνίες ψήφισαν όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, που τις καταψήφισε όλες, και την Χρυσή Αυγή που δήλωσε, παρόν για την συνεργασία Ελλάδος - Ισραήλ και όχι, για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό.

    Παράλληλα, υπερψηφίστηκαν μόνο από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης οι επίμαχες τροπολογίες που αφορούν τα εκκρεμή προαπαιτούμενα για την καταβολή της πρώτης δόσης ύψους 7,5 δισ. ευρώ.

    Οι νέες ρυθμίσεις αφορούν μεταξύ άλλων τον «δημοσιονομικό κόφτη», το ΕΚΑΣ, τα δάνεια της πρώτης κατοικίας, αλλά και τα μη εξυπηρετούμενα με εγγύηση του δημοσίου, τον ΑΔΜΗΕ και τα ειδικά μισθολόγια.

    Από την ψηφοφορία επί του συνόλου του νομοσχεδίου, αποχώρησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

    Το ΚΚΕ, είχε αποχωρήσει νωρίτερα, με την ολοκλήρωση της συζήτησης, για να μην νομιμοποιήσει όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Νίκος Καραθανασόπουλος, την ψήφιση της τροπολογίας με την οποία δίνεται η δυνατότητα στις τράπεζες να παραχωρήσουν την διαχείριση των δανείων της πρώτης κατοικίας μέχρι 140.000 ευρώ, σε εταιρίες.

    [02] Χρ. Βερναρδάκης: Από το 2013 έχουν απολυθεί 493 δημόσιοι υπάλληλοι λόγω πλαστών τίτλων

    Στους 493 ανέρχεται ο αριθμός των υπαλλήλων που απολύθηκαν από το Δημόσιο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, επειδή πέτυχαν τον διορισμό τους καταθέτοντας πλαστά δικαιολογητικά, ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

    Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί μόλις στο 0,08% του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων, πρόσθεσε ο κ. Βερναρδάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου που κάνει λόγο για «χιλιάδες πλαστά πτυχία» διορισμένων στον δημόσιο τομέα.

    «Με αφορμή και το θόρυβο των τελευταίων ημερών από μερίδα του Τύπου και πολιτικά πρόσωπα, επισημαίνεται το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολιτικά υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί (και) στο Δημόσιο, κουνούν επιδεικτικά το δάκτυλό τους, απέναντι πρωτίστως στους πολίτες που εισπράττουν τις συνέπειες από την υποστελέχωσή του και δευτερευόντως προς τους ίδιους τους δημόσιους λειτουργούς, οι οποίοι στο σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων, ανταποκρίνονται επιτυχώς στα καθήκοντά τους», τονίζεται στην απάντηση του αναπληρωτή υπουργού.

    [03] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Γάλλο πρωθυπουργό, στο Μαξίμου

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Γάλλος ομόλογός του,έχουν κατ' ιδίαν συνάντησηστο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Στις 13:00 θα υπογραφεί ο Οδικός Χάρτης με τη λειτουργική απεικόνιση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών. Εν συνεχεία, οι δύο πρωθυπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

    «Η Γαλλία συνεχίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να βγει από την κρίση» τόνισε χθες σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γάλλος πρωθυπουργός.

    «Ήρθα στην Αθήνα λίγο μετά την επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ και αυτό δείχνει ότι η Γαλλία θέλει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τον ελληνικό λαό», σημειώνει ο κ. Βαλς και προσθέτει: «Η Γαλλία υποστήριξε και υποστηρίζει ένθερμα την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ . Εμείς συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα για να βγει από την κρίση» υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

    Σημειώνεται πως χθες βράδυ οι κ.κ. Τσίπρας και Βαλς είχαν τηνευκαιρία για μια πρώτη συζήτηση, σε πιο χαλαρό κλίμα,σε δείπνο που παρέθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Γάλλο ομόλογό του, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

    Υποδεχόμενος τον κ. Βαλς στο δείπνο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι έχουμε περάσει έναν μεγάλο και παρατεταμένο χειμώνα και τόνισε ότι είναι καιρός να δούμε το φως στο βάθος. Σημείωσε ότι χρειάζεται προσέλκυση επενδύσεων, έξυπνες ιδέες για να προχωρήσει πιο γρήγορα μπροστά η οικονομία. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ξεπεράσαμε όρθιοι δύο πολύ μεγάλες κρίσεις, την προσφυγική και την οικονομική. Ακόμη, επισήμανε ότι η γεωγραφική θέση της Ελλάδας ευνοεί τη χώρα και σημείωσε ότι θα έχουμε ένα καλό τουριστικό καλοκαίρι, με τους υπολογισμούς να φτάνουν στους 27 εκατ. επισκέπτες, μεταξύ των οποίων, όπως πρόσθεσε, περιμένουμε πολλούς Γάλλους. Σε χιουμοριστικό πνεύμα, είπε ότι θέλει να δει και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μ. Σαπέν κάποια στιγμή στην Ελλάδα ως τουρίστα, για να απαντήσει ο κ. Σαπέν στο ίδιο κλίμα ότι ο ίδιος δεν έχει αυτό το δικαίωμα, να κάνει διακοπές.

    Νωρίτερα χθες ο κ. Βαλςείχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

    [04] Μ. Ντράγκι: Έγινε σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα

    Το αργότερο έως τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της (non monetary policy meeting), στις 22 Ιουνίου, θα αποφασίσει η ΕΚΤ την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρων για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ.

    Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας συζήτησε την Πέμπτη το θέμα αυτό και αναγνώρισε τη «σημαντική πρόοδο» που έχει πραγματοποιήσει πρόσφατα η Ελλάδα. Ωστόσο, ο Ντράγκι σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει λίγα προαπαιτούμενα ακόμη. Μόλις εφαρμοσθούν τα προαπαιτούμενα στην Ελλάδα, τόνισε, το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων.

    Σημειώνεται ότι στις 23 Ιουνίου θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα στη Βρετανία για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μία απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα θα δημιουργούσε ένα θετικό κλίμα γενικότερα για την πορεία της ΕΕ. Στις 22 και 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συνέδριο του Economist για την ελληνική οικονομία, στο οποίο θα είναι κεντρικός ομιλητής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Μειώθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον ELA

    Kατά 1 δισ. ευρώ μειώθηκε το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA), με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στα 68,1 δισ. ευρώ.

    Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη σημερινή του συνεδρίαση δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 68,1 δισ. ευρώ έως και την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ΤτΕ, αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.

    [05] Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών, νότια της Κρήτης

    Τουλάχιστον 250 παράτυποι μετανάστες έχουν διασωθεί έως τώρα, σε θαλάσσια περιοχή 75 ναυτικά μίλια νότια Καλών Λιμένων στην Κρήτη, όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν έβαλε νερά και βρέθηκε σε κίνδυνο.

    Στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών που είναι σε εξέλιξη συμμετέχουν τέσσερα παραπλέοντα πλοία, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος, αεροσκάφος του λιμενικού και ελικόπτερο σούπερ πούμα.

    [06] Ρεκόρ συμμετοχών στο παγκόσμιο συνέδριο των περιοδικών δρόμου, στην Αθήνα

    Από τις 14 ως και 16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, για πρώτη φορά, οι εργασίες του 20ού Παγκόσμιου Συνεδρίου του Διεθνούς Δικτύου Περιοδικών Δρόμου (International Network of Street Papers Global Summit). Στις εργασίες θα παρευρεθούν και θα συμμετάσχουν πάνω από 120 άνθρωποι, από 59 περιοδικά δρόμου και 30 χώρες, και από τις 5 ηπείρους. Πρόκειται για ρεκόρ συμμετοχής στην ιστορία του δικτύου και οικοδεσπότης του συνεδρίου είναι το ελληνικό περιοδικό δρόμου «Σχεδία».

    Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν, θα ανταλλάξουν ιδέες, θα μεταφέρουν εμπειρίες και γνώσεις, σκέψεις, προβληματισμούς και προβλήματα, μα κυρίως θα προτείνουν τρόπους και λύσεις για την εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Μελβούρνη, στο Μπουένος Άιρες, στη Σεούλ και στο Τορόντο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της «Σχεδίας», στην οποία τονίζεται πως τα περιοδικά δρόμου αποτελούν «μέρος της λύσης».

    [07] Mπ. Γιλντιρίμ: Οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Γερμανία δεν θα επιδεινωθούν ριζικά

    Η Τουρκία και η Γερμανία είναι «δύο σημαντικοί σύμμαχοι» και οι σχέσεις τους «δεν θα επιδεινωθούν ριζικά» μετά την αναγνώριση από την Μπούντεσταγκ της γενοκτονίας των Αρμενίων, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.«Η Γερμανία και η Τουρκία είναι δύο σημαντικοί σύμμαχοι, Κανείς δεν πρέπει να περιμένει ότι οι σχέσεις θα επιδεινωθούν ριζικά δια μιάς εξαιτίας της απόφασης αυτής ή παρόμοιων αποφάσεων», είπε

    «Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα αντιδράσουμε, δεν θα πούμε τίποτε», πρόσθεσε.

    [08] ΗΠΑ: Νεκροί πέντε στρατιώτες από ανατροπή οχήματος σε περιοχή που έχει πληγεί από βροχοπτώσεις

    Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις αγνοούνται μετά την ανατροπή στρατιωτικού οχήματος, στο Fort Hood του Τέξας, που έχει πληγεί από μεγάλες βροχοπτώσεις.Το δυστύχημα συνέβη όταν το όχημα προσπάθησε να διασχίσει διάβαση που είχε διαβρωθεί από τις συνεχείς βροχοπτώσεις. Τα πτώματα των πέντε στρατιωτών καταπλακώθηκαν από το στρατιωτικό όχημα.

    Για τον εντοπισμό των αγνοούμενων στρατιωτών, βρίσκεται σε εξέλιξη διασωστική επιχείρηση.

    [09] Συναγερμός στο Παρίσι από την υπερχείλιση του Σηκουάνα

    Οι υπηρεσίες ασφαλείας του ποταμού στο Παρίσι πηγαινοέρχονται στον φουσκωμένο και λασπωμένο Σηκουάνα. Δεν είναι σίγουρο πλέον ότι τα φουσκωτά σκάφη θα μπορούν να περνούν κάτω από τις γέφυρες όταν η στάθμη των υδάτων θα φθάσει στο υψηλότερο σημείο της σήμερα.Στις όχθες του Σηκουάνα, σωροί ξύλων, σκουπιδιών που μεταφέρθηκαν από τα νερά. Κοντά στην αποβάθρα των Ηλυσίων Πεδίων, ένας μουσκεμένος αρουραίος ψάχνει καταφύγιο στον σωρό των σκουπιδιών. Μία αυτοσχέδια εξέδρα έχει στηθεί για να επιτρέπει την πρόσβαση στα Μπατό Μους.

    Πιο μακριά, αυτοκίνητα παρκαρισμένα στις αποβάθρες μισοβυθισμένα. Και η πλατεία του Βερ Γκαλάν στην άκρη του Ιλ Σεν Λουί είναι τελείως καλυμμένη από τα λασπωμένα νερά.Ωστόσο, οι περαστικοί, τουρίστες ή κάτοικοι, δεν ανησυχούν. «Απέχουμε πολύ από το ιστορικό ρεκόρ του 1910», όταν η στάθμη των νερών του Σηκουάνα έφθασε τα 9 μέτρα.Στον σταθμό του μετρό του Σεν Μισέλ, οι επιβάτες δεν μπορούν να επιβιβασθούν στη γραμμή που κατευθύνεται προς βορρά περνώντας κάτω από το ποτάμι, εξαιτίας των διαρροών που παρουσιάστηκαν στα τοιχώματα.Στο ίδιο σημείο, η κυκλοφορία του προαστιακού έχει διακοπεί. Τεχνικοί της εταιρείας κλείνουν το σύστημα εξαερισμού για την προστασία των εγκαταστάσεων.

    [10] «Κεραμική από την Κίνα», ένας κρυμμένος θησαυρός στο Μουσείο Μπενάκη

    Για πρώτη φορά, ύστερα από 35 χρόνια, το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο ελληνικό και διεθνές κοινό επιλογή αριστουργημάτων κινεζικής κεραμικής από τη συλλογή του.

    Η έκθεση «Κεραμική από την Κίνα», που εγκαινιάζεται στις 7 Ιουνίου, αναδεικνύει ενενήντα μοναδικά αντικείμενα από την ιστορικής σημασίας συλλογή του Γεώργιου Ευμορφόπουλου που δωρήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη τη δεκαετία του 1930. Και ανιχνεύει την παγκόσμια προσφορά του κινεζικού πολιτισμού, φωτίζει την ιστορία των επαφών της Κίνας με τη Δύση και αναδεικνύει το όραμα του δωρητή και τους δεσμούς του με την Ελλάδα.

    Η ιστορική αφήγηση επικεντρώνεται στην αυτοκρατορική Κίνα, εξετάζοντας τις εξελίξεις στην κοινωνία, την οικονομία και την τέχνη από τη δυναστεία Χαν (3ος αι. π.Χ.-3ος αι. μ.Χ.) ως την τελευταία δυναστεία Τσινγκ (17ος-20ός αι. μ.Χ.). Ειδώλια και ομοιώματα της δυναστείας Τανγκ (7ος-10ος αι. μ.Χ.) ζωντανεύουν την καθημερινότητα και το υπερβατικό σύμπαν της πρώιμης Κίνας. Η αισθητική των κεραμικών της δυναστείας Σονγκ (11ος-13ος αι. μ.Χ.) τα κατέστησε πρότυπα για επαΐοντες στην Κίνα και καλλιτέχνες στην Ευρώπη του 20ού αι. Οι πολύχρωμες πορσελάνες της δυναστείας Μινγκ (14ος-17ος αι. μ.Χ.) εδραίωσαν την πρωτοκαθεδρία της Κίνας στην παγκόσμια αγορά. Τέλος, τα υβρίδια που δημιούργησε η όσμωση Ανατολής και Δύσης από το 16ο ως το 19ο αι. μ.Χ. αποτελούν την απαρχή της αφήγησης για τη γνωριμία της Δύσης με την Κίνα.αγγίνης, Σοφία Χανδακά και Μίνα Μωραΐτου.

    [11] Κορυφαίοι νέοι σολίστ στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

    Είκοσι κορυφαίοι νέοι σολίστπου εμφανίζονται στις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου, αυτό το καλοκαίρι θα συναντηθούν στην Λέσβο, για να δημιουργήσουν μοναδικά μουσικά σύνολα στέλνοντας ένα μήνυμα συνεργασίας και αρμονικής συνύπαρξης των ανθρώπων.

    Ο λόγος για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (Δι.Φε.Μ.Μ.) με θέμα «Σταυροδρόμια / Crossroads» που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 ως τις 19 του ερχόμενου Αυγούστου. Το Διεθνές Φεστιβάλ που οι διοργανωτές του θέλουν να αξιοποιεί την διαχρονικήσαγήνη του Μολύβου και να προσφέρει το ιδανικόπεριβάλλον για να βιώσει το κοινό την κλασικήμουσικήσε ένα μαγευτιότοπίο με μουσικές συναντήσεις - εκπλήξεις στα καλντερίμια και συναυλίες στο κάστρο και στο χωριό.

    Η Λέσβος και ο οικισμός του Μολύβου ήταν ανέκαθεν ένα κομβικό σημείο συνάντησης διαφορετικών πολιτισμών. Το χωριό αποτελεί μια γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Το Φεστιβάλ, με το φετινό του θέμα Σταυροδρόμια - Crossroads, υπό το φως των σημερινών καταστάσεων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, στόχο έχει να δείξει την αξία αυτής της διαφορετικότητας. Η μουσική συνύπαρξη κορυφαίων μουσικών από όλο τον κόσμο, αποδεικνύει πως η δημιουργία πηγάζει μέσα από την πολυμορφία, τονίζοντας όχι το τι μας χωρίζει, αλλά το τι μας ενώνει.

    [12] Ο Κυρ. Μητσοτάκης παρουσίασε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ τις θέσεις της ΝΔ για το προσφυγικό

    Τις βασικές προτάσεις της ΝΔ και τους άξονες της πολιτικής που θα πρέπει να ακολουθηθούν για να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται στη Σάμο και που είναι αφιερωμένο στο μεταναστευτικό-προσφυγικό.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο μεγάλο βάρος που σηκώνουν οι κάτοικοι και η τοπική αυτοδιοίκηση στα νησιά του Αιγαίου κάνοντας λόγο για σημαντική οικονομική ζημιά και ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να υπάρχει η στοιχειώδης συναίνεση για την εκπόνηση ενός προγράμματος που θα απαλύνει το πρόβλημα. "Δεν αρκούν τα καλά λόγια και τα δελτία τύπου, η υπομονή των πολιτών εξαντλείται"τόνισε ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας το προσφυγικό ως μία μεγάλη διεθνή πρόκληση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 June 2016 - 8:32:27 UTC