Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Γάλλο πρωθυπουργό, στο Μαξίμου
  • [02] Δεκαπέντε τραυματίες από τα επεισόδια στη Σάμο, σύμφωνα με τον Γ. Κυρίτση
  • [03] Ένταση σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης
  • [04] Δέμα με απειλητική επιστολή και φωτοβολίδες σε σπίτι δικαστικού στον Χολαργό
  • [05] Η βυθισμένη «πόλη» στον Αλικανά Ζακύνθου φτιάχθηκε από μικρόβια και όχι από ανθρώπους!
  • [06] Η Τουρκία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στη Γερμανία μετά την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας
  • [07] ΗΠΑ: Νεκροί πέντε στρατιώτες από ανατροπή οχήματος σε περιοχή που έχει πληγεί από βροχοπτώσεις
  • [08] Ντ. Κάμερον: Σαν «αυτοτραυματισμός» θα είναι το Brexit
  • [09] Συντριβή δύο μαχητικών σε αεροπορικές επιδείξεις στις ΗΠΑ - Νεκρός ο ένας πιλότος
  • [10] «Ατατούρκ και Ναζί», ένα βιβλίο για τον δάσκαλο και τον μαθητή
  • [11] Η βυθισμένη «πόλη» στον Αλικανά Ζακύνθου φτιάχθηκε από ... μικρόβια
  • [12] Ιαπωνία: Βρέθηκε σώος ο 7χρονος που είχε εγκαταληφθεί από τους γονείς του σε δάσος

  • [01] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Γάλλο πρωθυπουργό, στο Μαξίμου

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Γάλλος ομόλογός του θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Στις 13:00 θα υπογραφεί ο Οδικός Χάρτης με τη λειτουργική απεικόνιση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών. Εν συνεχεία, οι δύο πρωθυπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

    «Η Γαλλία συνεχίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να βγει από την κρίση» τόνισε χθες σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γάλλος πρωθυπουργός.

    «Ήρθα στην Αθήνα λίγο μετά την επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ και αυτό δείχνει ότι η Γαλλία θέλει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τον ελληνικό λαό», σημειώνει ο κ. Βαλς και προσθέτει: «Η Γαλλία υποστήριξε και υποστηρίζει ένθερμα την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ . Εμείς συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα για να βγει από την κρίση» υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

    Σημειώνεται πως χθες βράδυ οι κ.κ. Τσίπρας και Βαλς είχαν τηνευκαιρία για μια πρώτη συζήτηση, σε πιο χαλαρό κλίμα,σε δείπνο που παρέθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Γάλλο ομόλογό του, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

    Υποδεχόμενος τον κ. Βαλς στο δείπνο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι έχουμε περάσει έναν μεγάλο και παρατεταμένο χειμώνα και τόνισε ότι είναι καιρός να δούμε το φως στο βάθος. Σημείωσε ότι χρειάζεται προσέλκυση επενδύσεων, έξυπνες ιδέες για να προχωρήσει πιο γρήγορα μπροστά η οικονομία. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ξεπεράσαμε όρθιοι δύο πολύ μεγάλες κρίσεις, την προσφυγική και την οικονομική. Ακόμη, επισήμανε ότι η γεωγραφική θέση της Ελλάδας ευνοεί τη χώρα και σημείωσε ότι θα έχουμε ένα καλό τουριστικό καλοκαίρι, με τους υπολογισμούς να φτάνουν στους 27 εκατ. επισκέπτες, μεταξύ των οποίων, όπως πρόσθεσε, περιμένουμε πολλούς Γάλλους. Σε χιουμοριστικό πνεύμα, είπε ότι θέλει να δει και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μ. Σαπέν κάποια στιγμή στην Ελλάδα ως τουρίστα, για να απαντήσει ο κ. Σαπέν στο ίδιο κλίμα ότι ο ίδιος δεν έχει αυτό το δικαίωμα, να κάνει διακοπές.

    Νωρίτερα χθες ο κ. Βαλςείχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

    [02] Δεκαπέντε τραυματίες από τα επεισόδια στη Σάμο, σύμφωνα με τον Γ. Κυρίτση

    Σε 15 ανέρχονται οι τραυματίες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν απόψε στο hotspot της Σάμου, όπως ενημερώνει με tweet ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης.

    Πολλοί από τους τραυματίες φέρουν εκδορές, οκτώ χρειάστηκαν περαιτέρω περιποίηση, ενώ για έναν κρίνεται αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά του θα γίνει σε μεγαλύτερο νοσοκομείο εκτός νησιού.

    [03] Ένταση σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

    Ένταση επικράτησε χθες το βράδυ στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο πρώην βιομηχανικό κτίριο Φέσσα του δήμου Ωραιοκάστρου. Περίπου 40 Σύροι πρόσφυγες ενεπλάκησαν σε μικρής διάρκειας επεισόδιο, το οποίο προκλήθηκε από άγνωστη αιτία, και είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός 18χρονου.

    Ο νεαρός μεταφέρθηκε με θλαστικό τραύμα στο χέρι, πιθανότατα από σανίδα, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησε.

    [04] Δέμα με απειλητική επιστολή και φωτοβολίδες σε σπίτι δικαστικού στον Χολαργό

    Δέμα με απειλητική επιστολή και επτά φωτοβολίδες έφτασε την Πέμπτη, μετά το μεσημέρι, στο σπίτι δικαστικού στον Χολαργό, η οποία αφού είδε το περιεχόμενο ειδοποίησε την αστυνομία. Το δέμα παρελήφθη από συνεργείο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από την κρατική ασφάλεια, ενώ ενημερώθηκε και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

    Όπως έγινε γνωστό, η συγκεκριμένη δικαστικός έχει συμμετάσχει σε δίκες σοβαρών υποθέσεων, ανάμεσα στις οποίες ήταν πρόσφατα και αυτή της «Χρυσής Αυγής».

    Ο υπ. Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος εξέφρασε την συμπαράστασή του στην πρόεδρο Εφετών Ισιδώρα Πόγκα

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος επικοινώνησε με την πρόεδρο Εφετών Ισιδώρα Πόγκα, η οποία σήμερα το απόγευμα έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης.

    Ακόμη, ο κ. Παρασκευόπουλος εξέφρασε στην κυρία Πόγκα τη συμπαράστασή του, καταδικάζοντας την εις βάρος της ενέργεια.

    [05] Η βυθισμένη «πόλη» στον Αλικανά Ζακύνθου φτιάχθηκε από μικρόβια και όχι από ανθρώπους!

    Αυτό που πολλοί νόμιζαν -ή ήλπιζαν- ότι είναι μια βυθισμένη πόλη στον βυθό του Αλικανά Ζακύνθου, στην πραγματικότητα δεν είναι παρά ένα περίεργο γεωλογικό και βιολογικό φαινόμενο: σχηματισμοί που δημιουργήθηκαν πριν από τρία έως πέντε εκατομμύρια χρόνια με τη βοήθεια ενός αρχαίου «πολιτισμού»...υποθαλάσσιων μικροβίων.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή γεωχημείας Τζούλιαν 'Αντριους της Σχολής Περιβαλλοντικών Επιστημών του βρετανικού Πανεπιστημίου East Anglia, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό θαλάσσιας γεωλογίας "Marine and Petroleum Geology". Στην έρευνα συμμετείχαν και επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον καθηγητή Μιχάλη Σταματάκη του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος.

    Η «πόλη» είχε ανακαλυφθεί πριν λίγα χρόνια σε βάθος δύο έως πέντε μέτρων από δύτες, οι οποίοι είδαν "κατασκευές" που θύμιζαν βάσεις κιόνων, πεζοδρόμια, αυλές κ.α. Η κατοπινή αυτοψία που έκαναν αρχαιολόγοι της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων δεν έδειξε ίχνη κάποιου αρχαίου οικισμού, καθώς δεν βρέθηκαν κεραμικά ή νομίσματα.

    Η νέα μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει την μη ανθρώπινη προέλευση αυτών των «κατασκευών», που ανάγονται στην Πλειόκαινο γεωλογική περίοδο.

    [06] Η Τουρκία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στη Γερμανία μετά την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας

    Η Τουρκία ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της στη Γερμανία μετά την απόφαση της γερμανικής Βουλής που αναγνωρίζει την αρμενική γενοκτονία, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

    Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Γιλντιρίμ δήλωσε πως ένα "ρατσιστικό αρμενικό λόμπι" ευθύνεται για την απόφαση της γερμανικής βουλής, για την οποία υποστήριξε πως ήταν εσφαλμένη.

    Το ψήφισμα της γερμανικής Βουλής θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις των δύο χωρών, δήλωσε ο Ερντογάν

    Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως το ψήφισμα το οποίο ενέκριναν οι γερμανοί βουλευτές και που χαρακτηρίζει τις σφαγές των Αρμενίων το 1915 από τις οθωμανικές δυνάμεις "γενοκτονία", θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις των δύο χωρών.

    Σε συνέντευξη Τύπου στο Ναϊρόμπι, που μεταδόθηκε απευθείας από την τουρκική τηλεόραση, ο Ερντογάν είπε πως μετά την ανάκληση του τούρκου πρεσβευτή στη Γερμανία η κυβέρνηση θα συζητήσει τα βήματα που θα κάνει η Άγκυρα ως απάντηση.

    Ανεύθυνες και αβάσιμεςαποφάσεις δήλωσε ο Τσαβούσογλου

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε οτι οι εν αποτελούν τρόπο για να καλυφθεί η δική σου σκοτεινή ιστορία, αφού οι γερμανοί βουλευτές χαρακτήρισαν "γενοκτονία" τη σφαγή των Αρμενίων από τις οθωμανικές δυνάμεις το 1915.

    "Ο τρόπος για να κλείσεις τις σκοτεινές σελίδες της δικής σου ιστορίας δεν είναι να αμαυρώνεις την ιστορία άλλων χωρών με ανεύθυνες και αβάσιμες κοινοβουλευτικές αποφάσεις", έγραψε στο Twitter.

    Διαβάστε επίσης:

    Γερμανία: Η Βουλή χαρακτηρίζει "γενοκτονία" τη σφαγή των Αρμενίων

    Τουρκία: Η αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας πλήττει τις σχέσεις με τη Γερμανία

    Αρμενία: Το ΥΠΕΞ χαιρετίζει την αναγνώριση της γενοκτονίας από τη Γερμανία

    Α. Μέρκελ:Γερμανία και Τουρκία συνδέονται από πολλά και μπορούν να διαφωνούν σε κάποιο θέμα

    [07] ΗΠΑ: Νεκροί πέντε στρατιώτες από ανατροπή οχήματος σε περιοχή που έχει πληγεί από βροχοπτώσεις

    Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις αγνοούνται μετά την ανατροπή στρατιωτικού οχήματος, στο Fort Hood του Τέξας, που έχει πληγεί από μεγάλες βροχοπτώσεις.Το δυστύχημα συνέβη όταν το όχημα προσπάθησε να διασχίσει διάβαση που είχε διαβρωθεί από τις συνεχείς βροχοπτώσεις. Τα πτώματα των πέντε στρατιωτών καταπλακώθηκαν από το στρατιωτικό όχημα.

    Για τον εντοπισμό των αγνοούμενων στρατιωτών, βρίσκεται σε εξέλιξη διασωστική επιχείρηση.

    [08] Ντ. Κάμερον: Σαν «αυτοτραυματισμός» θα είναι το Brexit

    Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είπε χθες ότι θα έφερνε ξανά τη Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπό το "ειδικό καθεστώς" που έχει σήμερα (εκτός ευρωζώνης) αν η χώρα δεν ήταν ήδη μέλος, προωθώντας την καμπάνια του για την παραμονή της στην ΕΕ, κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής παρουσίασης.Απαντώντας σε ερωτήσεις από ενίοτε εχθρικά μέλη του ακροατηρίου σε πολλά θέματα, από μετανάστευση σε ασφάλεια, ο Κάμερον είπε ότι υπήρξαν πολλές φορές που ένιωσε εκνευρισμό με την 28μελή Ένωση. Τόνισε όμως ότι ψήφος για έξοδο από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου θα είναι σαν "αυτοτραυματισμός" όσον αφορά την οικονομία της Βρετανίας.

    Τρεις εβδομάδες πριν το δημοψήφισμα, οι αντίθετες καμπάνιες, της εξόδου ή της παραμονής, έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους να φέρουν προς το μέρος τους τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους και να σπάσουν την ισοδυναμία που δείχνουν οι σφυγμομετρήσεις, σύμφωνα με τις οποίες φαίνεται ότι οι Βρετανοί είναι διχασμένοι ως προς το θέμα."Δεν θα ήθελα ποτέ να είχαμε μπει στο ευρώ, αλλά εάν μας παραχωρούνταν βρετανικοί όροι, αυτό που έχουμε τώρα, (...) το ειδικό καθεστώς που έχουμε τώρα, θα γινόμουν μέλος", είπε ο Κάμερον στο κανάλι Sky News.

    [09] Συντριβή δύο μαχητικών σε αεροπορικές επιδείξεις στις ΗΠΑ - Νεκρός ο ένας πιλότος

    Δύο μαχητικά αεροσκάφη από μοίρες επιδείξεων της αμερικανικής αεροπορίας συνετρίβησαν χθες σε δύο διαφορετικά περιστατικά, ενώ στη μία περίπτωση το μαχητικό που κατέπεσε είχε μόλις πραγματοποιήσει χαμηλή διέλευση στην τελετή αποφοίτησης της Αεροπορικής Ακαδημίας των ΗΠΑ στο Κολοράντο, όπου μίλησε ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

    Στο Τενεσί, ο πιλότος ενός μαχητικού F/A-18 που ανήκε στο ακροβατικό σμήνος «Blue Angels»σκοτώθηκε όταν το μαχητικό του κατέπεσε σε απόσταση 39 χλμ.νοτιοανατολικά του Νάσβιλ, σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου, του αμερικανικού ναυτικού.Η συντριβή του αεροσκάφους έγινε σε απόσταση 3 χλμ. από τονδιάδρομο αεροδρομίου, όπου το ακροβατικό σμήνος κάνει ασκήσεις πτήσεων σε σχηματισμούς ακριβείας, στο πλαίσιο πρακτικής εκπαίδευσης για επίδειξη που θα πραγματοποιήσει το Σαββατοκύριακο.

    Στο Κολοράντο, πιλότος του ακροβατικού σμήνους «Thunderbirds»της αμερικανικής αεροπορίας, εκτινάχθηκε επιτυχώς, πριν το μαχητικό F-16 με το οποίο πετούσε συντριβεί στο έδαφος σε απόσταση 8 χλμ.από την αεροπορική βάση Peterson.

    [10] «Ατατούρκ και Ναζί», ένα βιβλίο για τον δάσκαλο και τον μαθητή

    Ο Κεμάλ Ατατούρκ, ο γεννήτορας της σύγχρονης Τουρκίας, ηγέτης ενός κινήματος που χαρακτηρίζεται από τους πολιτικούς αναλυτές Δεξιάς και Αριστεράς ως φιλελεύθερο, αντιιμπεριαλιστικό, μεταρρυθμιστικό, είχε έναν θαυμαστή που αιματοκύλησε τον κόσμο. Ποιον; Τον Αδόλφο Χίτλερ!Το υποστηρίζει ο Βρετανός ιστορικός Στέφαν 'Αιριγκ, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κουίν Μέρι του Λονδίνου, με διδακτορική διατριβή στο Κέιμπρτζ που έχει θέμα τις σχέσεις Ναζί- Κεμάλ.

    Στο βιβλίο του «Ατατούρκ και Ναζί», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, βασιζόμενος σε γερμανοβρετανικές πηγές που πιάνουν 100 σελίδες- ένα βιβλίο μέσα στο βιβλίο των 447 σελίδων - παραθέτει στοιχεία ότι ο Ατατούρκ ήταν ο δάσκαλος και ο Χίτλερ ο μαθητής! Μαθητής στον εθνικισμό, στον ρατσισμό, στην αντιθρησκευτικότητα, στον ολοκληρωτισμό και πάνω απ΄όλα στη γενοκτονία παίρνοντας το κεμαλικό πρότυπο εξόντωσης Αρμενίων και Ελληνοποντίων.

    «Η ψευδαίσθηση του αστού μεταρρυθμιστή Κεμάλ, που είτε καλλιεργήθηκε από άγνοια, είτε από επιστημονική ανεντιμότητα, είτε από πολιτικά συμφέροντα, διαμόρφωσε μια ψευδή συνείδηση» τονίζει στον πρόλογο ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης, καταλήγοντας: «Είναι τέτοιο το βάθος της φιλοκεμαλικής προκατάληψης , που μόνο ένα έργο συγκροτημένο, διαυγές, όπως αυτό που βασίζεται σε πηγές, μπορεί να την ανατρέψει».

    [11] Η βυθισμένη «πόλη» στον Αλικανά Ζακύνθου φτιάχθηκε από ... μικρόβια

    Αυτό που πολλοί νόμιζαν -ή ήλπιζαν- ότι είναι μια βυθισμένη πόλη στον βυθό του Αλικανά Ζακύνθου, στην πραγματικότητα δεν είναι παρά ένα περίεργο γεωλογικό και βιολογικό φαινόμενο: σχηματισμοί που δημιουργήθηκαν πριν από τρία έως πέντε εκατομμύρια χρόνια με τη βοήθεια ενός αρχαίου «πολιτισμού»...υποθαλάσσιων μικροβίων.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή γεωχημείας Τζούλιαν 'Αντριους της Σχολής Περιβαλλοντικών Επιστημών του βρετανικού Πανεπιστημίου East Anglia, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό θαλάσσιας γεωλογίας "Marine and Petroleum Geology". Στην έρευνα συμμετείχαν και επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον καθηγητή Μιχάλη Σταματάκη του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος.

    Η «πόλη» είχε ανακαλυφθεί πριν λίγα χρόνια σε βάθος δύο έως πέντε μέτρων από δύτες, οι οποίοι είδαν "κατασκευές" που θύμιζαν βάσεις κιόνων, πεζοδρόμια, αυλές κ.α. Η κατοπινή αυτοψία που έκαναν αρχαιολόγοι της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων δεν έδειξε ίχνη κάποιου αρχαίου οικισμού, καθώς δεν βρέθηκαν κεραμικά ή νομίσματα.

    Η νέα μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει την μη ανθρώπινη προέλευση αυτών των «κατασκευών», που ανάγονται στην Πλειόκαινο γεωλογική περίοδο.

    [12] Ιαπωνία: Βρέθηκε σώος ο 7χρονος που είχε εγκαταληφθεί από τους γονείς του σε δάσος

    Ένα επτάχρονο αγόρι που εξαφανίστηκε αφού οι γονείς του το εγκατέλειψαν πριν από μια εβδομάδα σχεδόν για παραδειγματισμό σε ένα δάσος όπου κυκλοφορούσαν αρκούδες βρέθηκε σώο και υγιές σήμερα, είπε η αστυνομία.Το αγόρι, που δεν έφερε τραυματισμούς και ήταν σε καλή υγεία, βρέθηκε μέσα σε μια στρατιωτική βάση γύρω στις 7:50 πμ τοπικής ώρας (01:50 πμ ώρα Ελλάδας) σήμερα, είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας. "Ένας αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων σε στρατιωτική άσκηση βρήκε ένα αγόρι του οποίου η ηλικία φαίνεται να είναι επτά", είπε. "Δεν υπήρχε εμφανές εξωτερικό τραύμα, και το αγόρι αυτοσυστήθηκε ως Γιαμάτο Τανούκα", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

    Η ανακάλυψη του παιδιού επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο των ειδικών δυνάμεων, ο οποίος είπε στο γαλλικό πρακτορείο AFP ότι "φαινόταν να είναι σε καλή υγεία, αλλά μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με στρατιωτικό ελικόπτερο" για προληπτικούς λόγους. Η εξαφάνισή του είχε κινητοποιήσει στρατό, αστυνομία και εθελοντές που τον έψαχναν από το περασμένο Σαββατοκύριακο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 June 2016 - 6:32:30 UTC