Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί και τα συμφωνηθέντα να τηρεί και να μπαίνει σε μια περίοδο σταθερότητας»
  • [02] Διευκρινήσεις από το Ποτάμι για την παρουσία του Στ. Θεοδωράκη στη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
  • [03] Χωρίς αφίξεις προσφύγων το τελευταίο 24ωρο τα νησιά του βορείου Αιγαίου
  • [04] HEROES: Συναυλία - αφιέρωμα στον David Bowie υπέρ των προσφύγων
  • [05] Η Χάννα και η ιστορία της εξόντωσης της εβραϊκής κοινότητας Θεσσαλονίκης στη 13η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου
  • [06] Η Ουκρανία νικήτρια της 61ης Eurovision

  • [01] «Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί και τα συμφωνηθέντα να τηρεί και να μπαίνει σε μια περίοδο σταθερότητας»

    «Η επενδυτική κοινότητα αναμένει να γίνουν σημαντικά βήματα για να διευθετηθεί το εναπομείναν ζήτημα του χρέους που αφορά στο ελληνικό πρόγραμμα. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα και είμαστε βέβαιοι ότι φτάνει από τις δυνάμεις της οικονομίας στις πρωτεύουσες και στα πολιτικά κέντρα τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται ενώπιον αποφάσεων», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ερωτηθείς για τις συναντήσεις του με εκπροσώπους επενδυτών στις ΗΠΑ.

    «Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί και τα συμφωνηθέντα να τηρεί και να μπαίνει σε μια περίοδο σταθερότητας. Περιμένουμε και η άλλη πλευρά να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.

    [02] Διευκρινήσεις από το Ποτάμι για την παρουσία του Στ. Θεοδωράκη στη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

    Με αιχμές για ορισμένους, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, που πιστεύουν ότι με διαρροές και ψιθύρους θα κάνουν πολιτική απάντησε το Ποτάμι για την απουσία του Στ. Θεοδωράκη από τη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να παραστεί την ίδια ώρα στο συνέδριο της Δράσης.

    «Διευκρινίζουμε λοιπόν. Ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν κλήθηκε ποτέ να μιλήσει ή να χαιρετίσει στη συνδιάσκεψη όπως προφανώς δεν κλήθηκε και κανένας άλλος πολιτικός αρχηγός. Αντιθέτως η πρόσκληση να μιλήσει στο συνέδριο της Δράσης είχε γίνει εδώ και αρκετές εβδομάδες και η αποδοχή της ήταν γνωστή στον Τύπο από τις αρχές του μήνα»

    [03] Χωρίς αφίξεις προσφύγων το τελευταίο 24ωρο τα νησιά του βορείου Αιγαίου

    Χωρίς αφίξεις μεταναστών και προσφύγων το τελευταίο 24ωρο τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

    Χθες Σαββάτο και μέχρι σήμερα Κυριακή το μεσημέρι, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο δεν πέρασε κανένας μετανάστης ή πρόσφυγας.

    Εγκλωβισμένοι στα νησιά του βορείου Αιγαίου, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, καταγεγραμμένοι στα χοτ σποτς των τριών νησιών, ζουν σήμερα 6689 άτομα. Συγκεκριμένα στα νησιά βρίσκονται καταγεγραμμένοι στο χοτ σποτ της Μόριας στη Λέσβο 3652, στη Χίο 2240 και στη Σάμο 797.

    [04] HEROES: Συναυλία - αφιέρωμα στον David Bowie υπέρ των προσφύγων

    Συναυλία- αφιέρωμα στον David Bowie, πραγματοποιείται απόψε στο Gazarte, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση των προσφύγων, υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

    «Κι όμως έχουν περάσει σχεδόν 3 μήνες και ακόμα δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε, όλοι εμείς που μεγαλώσαμε με τη μουσική του και ταξιδέψαμε με τους στίχους του, ότι ο David δεν είναι ανάμεσά μας.» λένε οι διοργανωτές του αφιερώματος: «Αποφασίσαμε λοιπόν να τον αποχαιρετίσουμε με τον τρόπο που μας είναι πιο οικείος, ως ελάχιστο φόρο τιμής. Τραγουδώντας τα τραγούδια του. Είπαμε λοιπόν να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα από τα πιο αντιπροσωπευτικά κομμάτια του, συμπεριλαμβάνοντας όλες τις μουσικές του μεταμορφώσεις και να τα παρουσιάσουμε σε μία και μοναδική συναυλία στην Αθήνα. We all could be heroes just for one day? Εμείς τραγουδώντας κι εσείς δίνοντας μία συνεισφορά για τις ανάγκες των προσφύγων που αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωσή τους.»

    Στη συναυλία συμμετέχουν οι :Νεκτάριος Nekk Γεωργιάδης (φωνή),| Tolis Fasois (φωνή), Gadless (φωνή), George Gaudy (φωνή) , Θοδωρής Μαυρογιώργης (φωνή), Λουίζα Σοφιανοπούλου (φωνή), Νατάσα Μηνδρινού (φωνή), Γιώργος Μπίλιος (φωνή), Θοδωρής Ζευκιλής (φωνή), Theodore (φωνή), Αλέξανδρος Λιβιτσάνος (πιάνο/πλήκτρα), Στέλιος Πασχάλης (τύμπανα), Γιώργος Βασιλάτος (κιθάρες), Mάριος-Λαζ Ιωαννίδης (κιθάρες), Θοδωρής Kαπετανάκος (μπάσο), Sam Marlieri (σαξόφωνο).

    Το αφιέρωμα στο Gazarte (Βουτάδων 32-34, Γκάζι) ξεκινά στις 9.30 μ.μ. Ελάχιστη Δωρεά 5,00 ευρώ, μικρή δωρεά 17 ευρώ, 15 ευρώ 12 ευρώ, μεγάλη δωρεά 30 ευρώ, 25 ευρώ, 20 ευρώ.

    [05] Η Χάννα και η ιστορία της εξόντωσης της εβραϊκής κοινότητας Θεσσαλονίκης στη 13η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

    Θεσσαλονίκη, 1943. Οι Ες Ες έχουν καταλάβει την πόλη με σκοπό να εξοντώσουν τη μεγάλη εβραϊκή κοινότητα που ζει στην πόλη εδώ κι αιώνες. Στην αρχή τρομοκρατούν, στη συνέχεια εκβιάζουν, και τέλος στέλνουν σ' ένα ταξίδι θανάτου ολόκληρες οικογένειες. Κι ενώ τα τρένα φεύγουν αδιάκοπα, με προορισμό τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Πολωνία, δύο ιστορίες κυλούν παράλληλα?

    Η μία είναι η ιστορία της Χάννα και του Γιοσέφ, δύο δεκαπεντάχρονων παιδιών, που η τύχη το έφερε να ζήσουν κάτω από τη ίδια στέγη στο γκέτο της Καλαμαριάς, να ερωτευτούν και να προσπαθήσουν να συναρμολογήσουν τον κόσμο τους μέσα στη βία και τη θηριωδία των ναζί.

    Η άλλη είναι η ιστορία του Ιταλού πρόξενου Γκουέλφο Ζαμπόνι, ο οποίος, με τη βοήθεια του λοχαγού Λουτσίλλο Μέρτσι, αγωνίζεται να σώσει όσες περισσότερες ανθρώπινες ζωές μπορεί, μεταφέροντας Ιταλούς (ή δήθεν Ιταλούς) Εβραίους στην Αθήνα.

    Στο βιβλίο του «Η Χάννα δεν κλείνει ποτέ τα μάτια», ο Λουίτζι Μπαλλερίνι, «παντρεύει» την ιστορική πραγματικότητα -την υπόθεση του προξένου Γκουέλφο Ζαμπόνι σε συνεργασία με τον λοχαγό Λουτσίλλο Μέρτσι στο ιταλικό προξενείο- με τη μυθοπλασία, την ιστορία της Χάννα και του Γιοσέφ. Σε επτά κεφάλαια, με τα έξι πρώτα να εναλλάσσονται μεταξύ δύο χώρων, του «γκέτο» και της «Βίλας Όλγα», ενώ το έβδομο να διαδραματίζεται στον «Σταθμό», ο Λουίτζι Μπαλλερίνι ξεδιπλώνει την ιστορία της εκκαθάρισης της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, με πρωταγωνιστές τα δύο παιδιά, που αναζητούν τρόπους να ξεφύγουν από τη θηριωδία που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους, το ζοφερό 1943.

    [06] Η Ουκρανία νικήτρια της 61ης Eurovision

    Στην Ουκρανία θα ταξιδέψει του χρόνου ο διαγωνισμός της Eurovision για την 62η διοργάνωση, καθώς η Τζαμάλα με το «1944», κατάφερε να αναδειχθεί η νικήτρια της βραδιάς.

    Η Ουκρανία είχε κερδίσει τον διαγωνισμό και το 2004 με τη Ρουσλάνα.

    Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι συμμετοχές της Αυστραλίας, της Ρωσίας, της Βουλγαρίας και της Σουηδίας, σε μια διοργάνωση που είχε σύνθημα «Όλοι μαζί» (Come Together).

    Η Κύπρος που κατάφερε να φτάσει στον τελικό του διαγωνισμού με τους Minus One και το «Alter Ego», τελικά κατατάχθηκε στην 21η θέση.

    Στον τελικό συμμετείχαν 26 χώρες, 24 από την Ευρώπη, το Ισραήλ που συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 1973 και από πέρσι συμμετέχει και η Αυστραλία, ενώ δικαίωμα ψήφου είχαν 42 χώρες. Για πρώτη φορά η βραδιά μεταδόθηκε και στις ΗΠΑ από το τηλεοπτικό δίκτυο Logo.

    Θεατές και τηλεθεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και τον Αμερικανό ποπ σταρ Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, ο οποίος βρέθηκε στη σκηνή της Eurovision για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά.

    Φέτος άλλαξε και ο τρόπος που παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα ώστε όπως φαίνεται να υπάρχει μεγαλύτερη αγωνία για το ποιος θα είναι τελικά ο νικητής.

    Αρχικά εμφανίστηκαν οι βαθμοί από ένα έως το 10 των κριτικών επιτροπών και στη συνέχεια ανακοινώθηκε το 12άρι από τις κριτικές επιτροπές.

    Τέλος οι διοργανωτές πρόσθεσαν τους βαθμούς από την ψηφοφορία των τηλεθεατών, ξεκινώντας από τον διαγωνιζόμενο που συγκέντρωσε τις λιγότερες ψήφους και φτάνοντας σ' αυτόν που έλαβε τις περισσότερες ψήφους και με τον τρόπο αυτό αναδείχθηκε ο νικητής.

    Με βάση την ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών πρώτη αναδείχθηκε η Αυστραλία, ακολούθησαν η Ουκρανία, η Γαλλία, η Μάλτα και η Ρωσία.

    Όλα όμως άλλαξαν όταν προστέθηκαν οι ψήφοι των τηλεθεατών που διαμόρφωσαν την τελική πεντάδα.

    Τη βραδιά στην Globe Arena της Στοκχόλμης παρουσίασαν η Πέτρα Μέντε και ο νικητής του περσινού διαγωνισμού Μανς Ζεμερλόου, από ελληνικής πλευράς την παρουσίαση μέσω των συχνοτήτων της ΕΡΤ έκαναν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 May 2016 - 10:32:26 UTC