Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Οι ψεύτικοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν ότι έρχονται νέα επώδυνα μέτρα
  • [02] Συμφωνία στο πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ - Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για τον μηχανισμό εφεδρικών μέτρων
  • [03] Στρατηγική συνεργασία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το EFE - Συμφωνία ανταλλαγής βιντεοειδήσεων
  • [04] Στις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού όσες αιτήσεις συνταξιοδότησης υποβληθούν από σήμερα
  • [05] Στην Ελλάδα της ανθρωπιάς-Η καμπάνια του «Καλώς Τους»
  • [06] «Μνημόνιο διαρκείας» χαρακτηρίζει τον μηχανισμό αυτόματης περικοπής δαπανών η Ένωση Διοικητικών Δικαστών
  • [07] ΗΠΑ: Δεύτερη επίθεση πραγματοποίησαν χάκερ στο διεθνές τραπεζικό δίκτυο
  • [08] ΔΝΤ: Η Βρετανία κινδυνεύει με αδύναμη ανάπτυξη από ενδεχόμενο Brexit
  • [09] ΓΧΣ: Η ευρωτουρκική συμφωνία συνιστά ιστορική παραίτηση από τα ηθικά δικαιώματα της Ευρώπης
  • [10] Ο Βάρντι παίκτης της χρονιάς στην Premier League
  • [11] Προς αναβολή το ματς της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο
  • [12] Δεν κατέληξαν σε απόφαση οι «4» των πλέι οφ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Οι ψεύτικοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν ότι έρχονται νέα επώδυνα μέτρα

    Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ερωτηθείς πώς σχολιάζει «το νέο αντιλαϊκό πακέτο που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα», απάντησε: «Οι ψεύτικοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν ότι έρχονται νέα επώδυνα μέτρα, για τα οποία, ήδη, υποφέρει ο λαός μας. Τα νέα φορολογικά μέτρα που έρχονται, και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, το επόμενο Σαββατοκύριακο, οι νέες ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, οι παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις του δημόσιου τομέα, όπως και το πέρασμα του νόμου για τον γνωστό "κόφτη", τον αυτόματο "κόφτη", δηλαδή το συμπληρωματικό μνημόνιο που είναι μόνο για την εξασφάλιση των κερδών των λίγων και για τα οποία, βέβαια, πάλι, θα εξακολουθεί να ματώνει ο ελληνικός λαός».

    [02] Συμφωνία στο πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ - Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για τον μηχανισμό εφεδρικών μέτρων

    Την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και της Ελλάδας στο βασικό πακέτο μέτρων, ύψους 5,4 δισ. ευρώ, επιβεβαίωσε σήμερα Ευρωπαίος αξιωματούχος, από τις Βρυξέλλες.

    Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ακόμα τελική συμφωνία όσον αφορά τις λεπτομέρειες του μηχανισμού αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι επί αυτού του μηχανισμού αναμένεται συμφωνία εντός του Σαββατοκύριακου, ούτως ώστε να νομοθετηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Όπως εξήγησε, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αναμένουν ορισμένες διευκρινίσεις από τις ελληνικές Αρχές, όσον αφορά την «αξιοπιστία» του μηχανισμού αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης.

    Όσον αφορά το ύψος της επόμενης δόσης που θα εκταμιευθεί, εφόσον επιτευχθεί συνολική συμφωνία, ο ίδιος κοινοτικός παράγοντας ανέφερε ότι είναι κάτι που θα αποφασιστεί στο Eurogroup της 24ης Μαϊου. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι το ποσό της εκταμίευσης θα είναι της τάξης των 10 δισ. ευρώ, καλύπτοντας και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.

    Σημείωσε, δε, ότι οι οικονομικές προβλέψεις των ευρωπαϊκών θεσμών για την Ελλάδα είναι «συνετές», βάσει των οποίων τα μέτρα ύψους 5,4 δισ. ευρώ θα οδηγήσουν σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

    [03] Στρατηγική συνεργασία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με το EFE - Συμφωνία ανταλλαγής βιντεοειδήσεων

    Σε στρατηγική συνεργασία με το ισπανικό πρακτορείο EFE προχωρά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο της διεύρυνσης του διεθνούς ρόλου του εθνικού πρακτορείου της Ελλάδας. Το πρώτο σκέλος της συνεργασίας προβλέπει την ανταλλαγή βιντεοειδήσεων. Σχετική συμφωνία υπέγραψαν την περασμένη Τρίτη (11/5) στη Μαδρίτη οι επικεφαλής των δύο πρακτορείων Χοσέ-Αντόνιο Βέρα και Μιχάλης Ψύλος. Παράλληλα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ αποκτά πρόσβαση στη βάση διεθνών ειδήσεων του ισπανικού πρακτορείου, ενώ συμφωνήθηκε η ανταλλαγή επισκέψεων δημοσιογράφων και άλλων στελεχών των δύο πρακτορείων.

    Το EFE ιδρύθηκε το 1939 και είναι το τέταρτο μεγαλύτερο πρακτορείο ειδήσεων στον κόσμο. Έχει παρουσία σε 120 χώρες και παράγει 3 εκατομμύρια ειδήσεις ετησίως.

    Προ μηνός, το EFE ανακοίνωσε,σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Φωτοειδησεογραφικό Πρακτορείο (EPA), τη δημιουργία πολυμεσικής υπηρεσίας στα αγγλικά, με έδρα την Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Ήδη, πέραν της ισπανικής, το EFE παρέχει υπηρεσίες στην αραβική και την πορτογαλική γλώσσα.

    Το EPA, μέτοχος του οποίου είναι και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ιδρύθηκε το 1985, διαθέτει 400 επαγγελματίες φωτογράφους ενώ στη διάθεση των συνδρομητών του βρίσκονται πέντε εκατομμύρια φωτογραφίες.

    [04] Στις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού όσες αιτήσεις συνταξιοδότησης υποβληθούν από σήμερα

    Στις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου θα υπάγονται όσες αιτήσεις συνταξιοδότησης υποβληθούν από σήμερα, Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Ειδικά, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, κατά τη ρητή πρόβλεψη του άρθρου 6 παρ. 4 του νόμου, θα υπαχθούν στις διατάξεις του από την 1η Ιουλίου 2016.

    Σημειώνεται, ότι αργά χθες το βράδυ δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος 4387/2016 «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας-Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος-Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις», με αριθμό φύλλου 85/12-05-2016.

    [05] Στην Ελλάδα της ανθρωπιάς-Η καμπάνια του «Καλώς Τους»

    Συμπληρώθηκαν δύο μήνες από τη συγκρότηση του Κοινωνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και η καμπάνια «Καλώς Τους» βρήκε απήχηση σε κάθε σημείο της Ελλάδας όπου δραστηριοποιήθηκε.

    Το «Καλώς Τους», μετά από δύο μήνες εμπειρίας από τη ζωή των προσφύγων σε κάθε χώρο φιλοξενίας, από την Κοζάνη, τα Διαβατά, τη Δράμα, μέχρι την Κόνιτσα και τη Φιλιππιάδα, από το Λαύριο μέχρι τη Μυτιλήνη, δηλώνει ότι «η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στους κατατρεγμένους πρόσφυγες έχει καταγραφεί στην ιστορία» με την προσφορά ανθρώπων της εκπαίδευσης, της υγείας, του πολιτισμού δίπλα στους πρόσφυγες, από πολίτες που προσφέρουν από το υστέρημα τους.

    «Στην ιστορία τού σήμερα, άνοιξαν ντουλάπες για να ντύσουν μικρά παιδιά, άνοιξαν κουζίνες για να ταΐσουν οικογένειες, άνοιξαν σπίτια για ένα ζεστό μπάνιο. Κυρίως όμως άνοιξαν καρδιές και μυαλό», αναφέρει το «Καλώς Τους» με αφορμή τη συμπλήρωση δύο μηνών λειτουργίας του, και γι΄ αυτό εκφράζει την πεποίθηση ότι τελικά «η ελληνική κοινωνία κέρδισε το στοίχημα με την ιστορία, σε μια δύσκολη περίοδο για τον τόπο και το λαό, έκανε δική της υπόθεση την προσφυγική κρίση, όσο καμία άλλη στην Ευρώπη. Και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο αλλά χαίρει της εκτίμησης και του θαυμασμού σε ολόκληρο τον κόσμο». Αποδείχθηκε όπως λένε οι εμπνευστές και οι άνθρωποι του «Καλώς Τους», ότι «η φιλοξενία του ελληνικού λαού δεν είναι ένα φολκλόρ και ένας μύθος, είναι μια αδιάψευστη πραγματικότητα».

    Το «Καλώς Τους» θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί που βρίσκονται πρόσφυγες, εκεί που ενεργοποιείται η αλληλεγγύη, θα συνεχίσει να προτείνει καλές πρακτικές για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, ιδέες για τη στέγαση και την ένταξη και θα συνεχίσει να καταγράφει όλες αυτές τις μοναδικές στιγμές με φωτογραφίες κάθε στιγμής από αυτή την πολύτιμη εμπειρία με τις οποίες «φτιάχνεται η αφήγηση της δρώσας ιστορίας, στην Ελλάδα της ανθρωπιάς όπου η αλληλεγγύη κάνει τα αδύνατα δυνατά».

    [06] «Μνημόνιο διαρκείας» χαρακτηρίζει τον μηχανισμό αυτόματης περικοπής δαπανών η Ένωση Διοικητικών Δικαστών

    Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «Μνημόνιο διαρκείας» τη θέσπιση του λεγόμενου μηχανισμού αυτόματης περικοπής δαπανών του Δημοσίου («κόφτης»), ενώ παράλληλα εκφράζει την αντίθεσή της για τον τρόπο με τον όποιο ψηφίστηκε το ασφαλιστικό από την Βουλή.

    Ειδικότερα, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

    «Μετά την ψήφιση του νόμου για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος, και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες την Κυριακή 8.5.2016 (χωρίς δυνατότητα πλήρους διαβούλευσης, επαρκούς συζήτησης στη Βουλή, στοιχειώδους ενημέρωσης του λαού και δυνατότητας ακρόασης όλων των ενδιαφερόμενων φορέων), δηλαδή με διαδικασία απαράδεκτη για νομοθέτημα κρίσιμο για τη ζωή όλων των πολιτών, δεδομένου ότι με αυτό ανατρέπονται θεμελιώδεις κατακτήσεις της Κοινωνικής Ασφάλισης, αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να εισαχθεί στη Βουλή προς ψήφιση νέο πολυνομοσχέδιο με το οποίο, μεταξύ άλλων, θα επιχειρηθεί να θεσπιστεί ο λεγόμενος μηχανισμός αυτόματης περικοπής δαπανών του Δημοσίου («κόφτης») που, όπως διαφαίνεται, θα αφορά και συντάξεις, μισθούς και παροχές κοινωνικής ασφάλισης, αλλά αντιστρόφως και επιβολή φορολογικών βαρών.

    Δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών με την προώθηση προς ψήφιση διατάξεων που θα θεσπίσουν τον παραπάνω μηχανισμό. Ένας τέτοιος μηχανισμός, ανεξάρτητα από τα επιμέρους τεχνικά του χαρακτηριστικά, θα συνιστά ένα «Μνημόνιο διαρκείας», με θύματα τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες και τους συνταξιούχους.

    [07] ΗΠΑ: Δεύτερη επίθεση πραγματοποίησαν χάκερ στο διεθνές τραπεζικό δίκτυο

    Χάκερ κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα διατραπεζικών μηνυμάτων Swift, το οποίο θεωρείται υπερασφαλές και χρησιμοποιείται για τη μεταβίβαση δισεκατομμυρίων δολαρίων ημερησίως, σε μια κατά τα φαινόμενα δεύτερη ηλεκτρονική επίθεση αυτού του είδους που γίνεται, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

    Σύμφωνα με επιστολή που ετοιμάζεται να αποστείλει σήμερα η Swift (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) στους χρήστες της, οι μέθοδοι που χρησιμοποίησαν τώρα οι χάκερ φέρουν ομοιότητες με την ηλεκτρονική επίθεση που επέτρεψε τον Φεβρουάριο σε κάποιους εγκληματίες να υπεξαιρέσουν 81 εκατομμύρια δολάρια από λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας του Μπανγκλαντές στη Φέντεραλ Ριζέρβ (την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ) στη Νέα Υόρκη.

    Αυτήν τη φορά, οι χάκερ είχαν στόχο μια εμπορική τράπεζα, το όνομα της οποίας δεν διευκρίνισε η Swift, και κατάφεραν να σφετεριστούν τους κωδικούς για να αποστείλουν, μέσω Swift, μηνύματα στο όνομα της τράπεζας.

    Η επίθεση αυτή δείχνει ότι γίνεται πραγματικά μια προσπάθεια να βρεθεί πρόσβαση σε αυτό το σύστημα που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κόσμου, σύμφωνα με το κείμενο που ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει η Swift, το οποίο επικαλούνται σήμερα οι αμερικανικές εφημερίδες New York Times και Wall Street Journal.

    Τον Φεβρουάριο, μηνύματα που έδειχναν ότι προέρχονταν από την Τράπεζα του Μπανγκλαντές έδιναν εντολή για την μεταβίβαση προς διαφόρους λογαριασμούς στις Φιλιππίνες 81 εκατομμυρίων δολαρίων από τον λογαριασμό της στην αμερικανική κεντρική τράπεζα.

    Το FBI υποψιάζεται ότι οι εγκληματίες που έκαναν την επίθεση του Φεβρουαρίου είχαν συνεργάτες εκ των έσω, έγραφε την Τρίτη η Wall Street Journal.

    Την ίδια μέρα, υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Φέντεραλ Ριζέρβ στη Νέα Υόρκη, της Τράπεζας του Μπανγκλαντές και της Swift συναντήθηκαν στη Βασιλεία της Ελβετίας για να συζητήσουν γι'αυτήν την κυβερνοαπάτη.

    Οι μέθοδοι που χρησιμοποίησαν οι χάκερ στις δύο αυτές περιπτώσεις "δείχνουν σαφώς μια βαθειά και εξελιγμένη γνώση των λειτουργιών αυτού του είδους στις τράπεζες που αποτέλεσαν στόχο", σύμφωνα με την επιστολή της Swift, την οποία επικαλούνται οι αμερικανικές εφημερίδες.

    [08] ΔΝΤ: Η Βρετανία κινδυνεύει με αδύναμη ανάπτυξη από ενδεχόμενο Brexit

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είπε ότι η Βρετανία κινδυνεύει να υποχωρήσει σε έναν αυτοτροφοδοτούμενο κύκλο πιο αδύναμης οικονομικής ανάπτυξης και χαμηλότερων τιμών των ακινήτων και των μετοχών, εάν οι Βρετανοί ταχθούν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ τον επόμενο μήνα.

    «Μια ψήφος υπέρ μιας αποχώρησης θα προκαλέσει μια παρατεταμένη περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας, οδηγώντας σε αστάθεια της χρηματοοικονομικής αγοράς και σε πλήγμα στο ΑΕΠ», ανέφερε το ΔΝΤ σε έκθεσή που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

    Μια ξαφνική παύση στις επενδύσεις σε βασικούς τομείς της οικονομίας, όπως αυτός των εμπορικών ακινήτων και ο χρηματοοικονομικός τομέας, θα μπορούσε να επιδεινώσει το έλλειμμα-ρεκόρ στις τρέχουσες συναλλαγές της Βρετανίας, ανέφερε το ΔΝΤ.

    «Τέτοιου είδους αντιδράσεις της αγοράς θα μπορούσαν απότομα να συρρικνώσουν την οικονομική δραστηριότητα, οδηγώντας περαιτέρω πτωτικά τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων σε έναν αυτοτροφοδοτούμενο κύκλο», ανέφερε το Ταμείο.

    Οι προειδοποιήσεις περιλαμβάνονται σε ετήσια έκθεση του Ταμείου για τη βρετανική οικονομία.

    [09] ΓΧΣ: Η ευρωτουρκική συμφωνία συνιστά ιστορική παραίτηση από τα ηθικά δικαιώματα της Ευρώπης

    Οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα» (MSF) επέκριναν σφόδρα σήμερα τη συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Τουρκία προκειμένου να ανακοπούν οι μεταναστευτικές ροές, χαρακτηρίζοντάς την «ιστορική παραίτηση» από τις ηθικές και νομικές ευθύνες της Ευρώπης.

    Η μκο εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία της» για τη συμφωνία αυτή που προβλέπει την επιστροφή στην Τουρκία όλων των μεταναστών που έφθασαν στην Ελλάδα μετά τις 20 Μαρτίου και δεν έχουν καταθέσει αιτήσεις ασύλου ή η αίτησή τους έχει απορριφθεί.

    Σε αντάλλαγμα, η ΕΕ δέχθηκε να δώσει δισεκατομμύρια ευρώ στην Άγκυρα και δεσμεύθηκε, για κάθε Σύρο που επιστρέφεται, να «επανεγκαταστήσει» έναν άλλον από την Τουρκία σε μία χώρα-μέλος με όριο τις 72.000 θέσεις.

    «Η συμφωνία αυτή αναθέτει υπεργολαβικά την ευθύνη για αυτούς τους πληθυσμούς στην Τουρκία με αντάλλαγμα, μεταξύ άλλων, τη χορήγηση βοήθειας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ», υπογράμμισε η διεθνής πρόεδρος των MSF Τζόαν Λιού σε ανοικτή επιστολή της σε κράτη-μέλη και σε θεσμούς της ΕΕ.

    «Την ώρα που εξελίσσεται δίπλα μας το μεγαλύτερο μεταναστευτικό φαινόμενο των τελευταίων δεκαετιών, η Ευρώπη υποχωρεί από τις νομικές και ηθικές υποχρεώσεις της», είπε.

    Η Τουρκία ζητεί επίσης την κατάργηση της θεώρησης διαβατηρίου (βίζα) για τους πολίτες της στον χώρο Σένγκεν, όμως η ΕΕ απαιτεί προηγουμένως να αλλάξει την αντιτρομοκρατική νομοθεσία της, όρος που η Άγκυρα κρίνει ως απαράδεκτο.

    Ο τούρκος υπουργός αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Βολκάν Μποζκίρ έγινε δεκτός σήμερα το πρωί στης Βρυξέλλες από τον Επίτροπο Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν για να συζητήσουν το θέμα αυτό.

    [10] Ο Βάρντι παίκτης της χρονιάς στην Premier League

    Ο Τζέιμι Βάρντι αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στην Premier League, «εξαργυρώνοντας» με αυτόν τον τρόπο τη σημαντική συμβολή του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Λέστερ. Στη «μάχη» για τον τίτλο του παίκτη της χρονιάς στην Premier League, ο Βάρντι «νίκησε» τους συμπαίκτες του Ριγιάντ Μαχρέζ, Ενγκολό Καντέ, Κάσπερ Σμάιχελ και Γουές Μόργκαν, το -τρίο της Τότεναμ- Χάρι Κέιν, Ντέλε Άλι και Τόμπι Αλντερβάιρελντ, τον Μεσούτ Οζίλ της Άρσεναλ και τον Ντιμίτρι Παγέτ της Γουέστ Χαμ.

    [11] Προς αναβολή το ματς της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο

    Αναβάλλεται, όπως όλα δείχνουν, ο προγραμματισμένος για την Κυριακή αγώνας της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο στο πλαίσιο των play off. Τα δεδομένα συγκλίνουν στην διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός την προσεχή Τρίτη και ταυτόχρονα στην αποδοχή της πρότασης της Ένωσης για μετάθεση της αναμέτρησης με τους «κυανέρυθρους» στην πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία, δηλαδή στις αρχές Ιουνίου. Ήταν ο μόνος τρόπος να πειστούν οι «κιτρινόμαυροι», αφού οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική θα επιβάρυνε σε πρωτοφανή βαθμό το αγωνιστικό πρόγραμμά τους, με τέσσερα ματς μέσα σε οκτώ ημέρες!

    [12] Δεν κατέληξαν σε απόφαση οι «4» των πλέι οφ

    Δεν κατέληξε σε συγκεκριμένη απόφαση η συνάντηση των τεσσάρων ομάδων που μετέχουν στα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Super League, στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής. Η συνάντηση έγινε για το θέμα που έχει προκύψει με τις ημερομηνίες, μετά τα νέα δεδομένα που αφορούν στη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος και τον ορισμό του από την ΕΠΟ για την Τρίτη 17 Μαΐου.

    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ΑΕΚ αρνήθηκε να μεταφερθεί ο αγώνας της Κυριακής με τον Πανιώνιο για το Σάββατο 14/5, προκειμένου να διεξαχθεί ο τελικός με τον Ολυμπιακό την Τρίτη. Ο Παναθηναϊκός δεν θέλει επίσης να αλλάξουν οι ημερομηνίες των πλέι οφ και ζήτησε προσφυγή της Super League κατά της ΕΠΟ, ενώ και η πλευρά της Nova δεν επιθυμεί να αλλάξουν οι προκαθορισμένες ημερομηνίες, απειλώντας με ενεργοποίηση των ρητρών που προβλέπονται στα συμβόλαια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 May 2016 - 12:32:31 UTC