Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την πεποίθηση ότι ως το Eurogroup της 24ης Μαΐου μπορεί να υπάρξει συνολική συμφωνία-πακέτο εκφράζουν πηγές της ευρωζώνης
  • [02] Γερούν Ντάισελμπλουμ: Δεν υπήρξε παρά μόνο μία κόκκινη γραμμή στις συνομιλίες για το ελληνικό χρέος
  • [03] Το Χονγκ Κονγκ θα εφαρμόσει συμφωνίες αποφυγής της διπλής φορολογίας, με Ρουμανία και Ρωσία
  • [04] Μ. Τέμερ: Ο διάλογος, προϋπόθεση για επιστροφή της Βραζιλίας στην ανάπτυξη
  • [05] Ηγετικό μέλος της Χεζμπολάχ του Λιβάνου σκοτώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού
  • [06] Εγκαινιάσθηκε η 13η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης
  • [07] Τα πλαϊνά τζάμια των αυτοκινήτων δεν προστατεύουν καλά από την επικίνδυνη υπεριώδη ακτινοβολία

  • [01] Την πεποίθηση ότι ως το Eurogroup της 24ης Μαΐου μπορεί να υπάρξει συνολική συμφωνία-πακέτο εκφράζουν πηγές της ευρωζώνης

    Την πεποίθηση ότι με «σκληρή δουλειά», ως το Eurogroup της 24ης Μαΐου θα μπορούσε να υπάρξει συνολική συμφωνία-πακέτο για την αξιολόγηση, τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και για το χρέος, εξέφρασαν πηγές της ευρωζώνης από τις Βρυξέλλες.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι θεσμοί αναμένεται να ανακοινώσουν εντός των επομένων ημερών την ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement), ούτως ώστε στο Eurogroup της 24ης Μαΐου να υπάρξει μια καταρχήν συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης των δανείων. Οι ίδιες πηγές υπενθύμισαν ότι η εκταμίευση της δόσης χρειάζεται την έγκριση πέντε εθνικών κοινοβουλίων και στη συνέχεια, σε διάστημα δύο εβδομάδων το πολύ, δηλαδή εντός του Ιουνίου, το διοικητικό συμβούλιο του ESM θα εκταμιεύσει τη δόση.

    Όσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, πηγές της ευρωζώνης ανέφεραν ότι οι πάντες δουλεύουν με την προϋπόθεση ότι το ΔΝΤ τελικά θα συμμετάσχει. Υπενθύμισαν μάλιστα ότι πέντε κράτη-μέλη θέτουν ως προαπαιτούμενο τη συμμετοχή με κάποιο τρόπο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα για να συμμετάσχουν και αυτά. Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι το ενδεχόμενο να συνάψει το ΔΝΤ νέο πρόγραμμα με την Ελλάδα δεν μπορεί να συμβεί πριν το τέλος του καλοκαιριού, από πρακτικής απόψεως.

    [02] Γερούν Ντάισελμπλουμ: Δεν υπήρξε παρά μόνο μία κόκκινη γραμμή στις συνομιλίες για το ελληνικό χρέος

    Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως αναμένει οι διαπραγματεύσεις για τις περικοπές δημοσίων δαπανών και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα να έχουν καταλήξει σε οριστικό αποτέλεσμα εγκαίρως, ενόψει της επόμενης συνόδου της Eurogroup την 24η Μαΐου, προκειμένου να μπορέσουν να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για ένα πρόγραμμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, σε τρία στάδια, όπως ανέφερε.

    Ο Ντάισελμπλουμ είπε στο Ρόιτερς σήμερα ότι οι συνομιλίες για την Ελλάδα τη Δευτέρα κύλησαν απροσδόκητα ομαλά, παρότι είχαν ακουστεί δυσοίωνοι ήχοι από τη Γερμανία και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πριν από τη διεξαγωγή των συνομιλιών.

    Πρόσθεσε πως τώρα περιμένει η Αθήνα να οριστικοποιήσει τους σχεδιασμούς και τις περικοπές δαπανών, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις μεταρρυθμίσεις εγκαίρως για τον επόμενο γύρο των συνομιλιών, την 24η Μαΐου.

    [03] Το Χονγκ Κονγκ θα εφαρμόσει συμφωνίες αποφυγής της διπλής φορολογίας, με Ρουμανία και Ρωσία

    Οι διαταγές εφαρμογής των συμφωνιών για την αποφυγή διπλής φορολογίας με τη Ρουμανία και τη Ρωσία, δημοσιοποιήθηκαν σήμερα στο Χονγκ Κονγκ.Οι διαταγές αυτές που θα τεθούν σε εφαρμογή από τη διοίκηση του Χονγκ Κονγκ προβλέπουν την αποφυγή της διπλής φορολογίας για τους επενδυτές που έχουν εισόδημα από μια πηγή εισοδήματος.

    Η εφαρμογή τους, εκτιμάται ότι θ' αυξήσει τον αριθμό των επενδύσεων στο Χονγκ Κονγκ από τις δύο χώρες, ενώ οι επενδυτές θα επωφεληθούν από σημαντικές φοροελαφρύνσεις, προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία τους με επιχειρήσεις και φορείς που δραστηριοποιούνται στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της διοίκησης.

    Οι διαταγές αυτές, θα τεθούν στο Νομικό Συμβούλιο του Χονγκ Κονγκ στις 18 Μαίου, ενώ της εφαρμογής τους πρέπει να προηγηθεί η επικύρωσή τους από το Χονγκ Κονγκ, τη Ρουμανία και τη Ρωσία.Η υπογραφή των συμφωνιών με τη Ρουμανία και τη Ρωσία, έγινε τον Νοέμβριο του 2015 και τον Ιανουάριο του 2016 αντίστοιχα.

    [04] Μ. Τέμερ: Ο διάλογος, προϋπόθεση για επιστροφή της Βραζιλίας στην ανάπτυξη

    Ο προσωρινός Πρόεδρος της Βραζιλίας, Μισέλ Τέμερ υποστηρίζει μια νέα προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, ενώ τάχθηκε υπέρ της μείωσης των θέσεων που πλεονάζουν στον δημόσιο τομέα. Από την άλλη μεριά, απέρριψε καταγγελίες ότι θα μειώσει τα κοινωνικά προγράμματα που χρηματοδοτεί η κυβέρνηση.

    Στην πρώτη του ομιλία ως υπηρεσιακός προέδρος της Βραζιλίας, ο πρώην αντιπρόεδρος τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός περιβάλλοντος «εθνικής σωτηρίας»ώστε, «η Βραζιλία να ξεπεράσει τη σοβαρή κρίση που αντιμετωπίζει».

    Ο Τέμερ μίλησε στο προεδρικό μέγαρο, λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση της Προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ, μετά την ψηφοφορία που έγινε στη Γερουσία και την παραπομπή της, σε δίκη.Ο υπηρεσιακός Πρόεδρος της Βραζιλίας, τάχθηκε επίσης, υπέρ του διαλόγου ως το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, αλλά και ως ουσιαστικής εγγύησης για την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη.

    [05] Ηγετικό μέλος της Χεζμπολάχ του Λιβάνου σκοτώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού

    Το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Χεζμπολάχ, Μουστάφα Μπαντρεντίν σκοτώθηκε από επίθεση στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση. Πρόκειται για την πιο σημαντική απώλεια που είχε η Χεζμπολάχ από το θάνατο του στρατιωτικού της ηγέτη, το 2008.

    Ο 55χρονος Μπαντρεντίν ήταν ένας από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματούχους της οργάνωσης, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ΗΠΑ, ήταν υπεύθυνος για τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων της οργάνωσης στη Συρία.

    Η Χεζμπολάχ μάχεται στο πλευρό του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, στη Συρία.

    Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι ο Μπαντρεντίν σκοτώθηκε από μια μεγάλη έκρηξη που είχε ως στόχο μία από τις βάσεις της, κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, ενώ γίνεται έρευνα για να εξακριβωθεί εάν επρόκειτο για αεροπορική επιδρομή, πυραυλική επίθεση ή βομβαρδισμό πυροβολικού.

    Το τηλεοπτικό κανάλι του Λιβάνου, al-Mayadeen μετέδωσε νωρίτερα ότι ο Μπαντρεντίν σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών.

    Στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες. Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει αρκέτες αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων της Χεζμπολάχ στο συριακό έδαφος, στη διάρκεια των πεντάχρονων πολεμικών συγκρούσεων.

    [06] Εγκαινιάσθηκε η 13η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης

    Με εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση της 14ης (εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 - 2018) και διασφαλισμένο τον τόπο διοργάνωσης της (αποκλειστικά την Θεσσαλονίκη και τους τοπικούς φορείς ως διοργανωτές εγκαινιάστηκε από τον υφυπουργό εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα η 13η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης.

    Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ, όπου και αναπτύσσεται η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου.

    «Η Διεθνής έκθεση του βιβλίου θα έπρεπε να διοργανώνεται αποκλειστικά υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης. Η αρμοδιότητα του ΕΚΕΒΙ όμως, που καταργήθηκε πριν από ενάμισι χρόνο, δόθηκε για κάποιο περίεργο λόγο στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού... Για λόγους ιδιαίτερουςκαμιά φορά ξεφεύγει από την κεντρική εξουσία η σημασία της Θεσσαλονίκης και η άμεση σύνδεση της με τον πολιτισμό και τα θέματα του βιβλίου. Ελπίζω το υπουργείο να το ξανασκεφθεί και η Θεσσαλονίκη να έχει πλέον τον πρωτεύοντα λόγο της διοργάνωσης» τόνισε χαρακτηριστικά στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού του βασικού διοργανωτή φορέα της ΔΕΒ-Θ καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.

    «Είναι απόλυτη η βούληση μας η ΔΕΒ-Θ να γίνει αποκλειστικά υπόθεση της Θεσσαλονίκης» συμπλήρωσε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης.

    Την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για τη διοργάνωση της επόμενης Διεθνούς έκθεσης βιβλίου μέσω του πενταετούς προγράμματος ΕΣΠΑ 2014 - 2018 ανακοίνωσε εκτάκτως και ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

    Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της HELEXPO ΔΕΘ Τάσος Τζήκας χαρακτηρίζοντας την Έκθεση Βιβλίου ως «αγαπημένο παιδί της ΔΕΘ», αλλά και την Ρωσία που είναι φέτος η τιμώμενη χώρα της διοργάνωσης (αλλά και της 81ης ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου) ως «αγαπημένη χώρα» και τη ρωσική λογοτεχνία ως σημαντικό μέρος της εκπαίδευσης των Ελλήνων.

    Στον χαιρετισμό του ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μαξίμ Σοκολόφ, ως εκπρόσωπος της τιμώμενης χώρας, αλλά και εκπρόσωπος της μικτής διυπουργικής επιτροπής Ρωσίας - Ελλάδας για τη διεπιστημονική συνεργασία των δύο χωρών, δήλωσε ευτυχής για την παρουσία του στην πόλη και ειδικά στην έκθεση βιβλίου με τιμώμενη χώρα τη Ρωσία.

    Μια έκθεση βιβλίου καταδεικνύει το που βρίσκεται ο πολιτισμός μιας χώρας και πως «περπατά» δήλωσε ο Έλληνας υφυπουργός Δημήτρης Μάρδας κηρύσσοντας τα εγκαίνια της 13ης και... μάλλον τυχερής παρά τα προβλήματα της διοργάνωσης της 13ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου.

    Με τιμώμενη χώρα την Ρωσία και θεματικό αφιέρωμα υπό τον τίτλο «Πρόσφυγες, τότε και σήμερα», το Φεστιβάλ Ξένης Λογοτεχνίας και Μετάφρασης, το 3ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, την αγαπημένη Παιδική και Εφηβική Γωνιά η 13η ΔΕΒΘ αναπτύσσεται στα περίπτερα 13 και 15 της ΔΕΘ καθημερινά (από σήμερα ως και την Κυριακή 15 Μαΐου από τις 10 π.μ. - 10μ.μ) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

    [07] Τα πλαϊνά τζάμια των αυτοκινήτων δεν προστατεύουν καλά από την επικίνδυνη υπεριώδη ακτινοβολία

    Αντίθετα με τα παρμπρίζ που κάνουν καλή δουλειά, τα πλαϊνά τζάμια των αυτοκινήτων δεν προστατεύουν εξίσου καλά από την υπεριώδη Α ακτινοβολία (UV-A) του Ήλιου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Γι' αυτό, θα ήταν καλή ιδέα να φοράει κανείς γυαλιά ηλίου, αντηλιακό και ρούχα με μακριά μανίκια, ιδίως όταν οδηγεί για πολλές ώρες το καλοκαίρι.

    Η υπεριώδης ακτινοβολία, που διεισδύει βαθιά μέσα στο δέρμα και διαπερνά ακόμη και τα σύννεφα, έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος και καταρράκτη στα μάτια. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η ελλιπής προστασία από τα πλάγια του οχήματος εξηγεί εν μέρει γιατί οι οδηγοί παθαίνουν συχνότερα καρκίνο στην αριστερή πλευρά του προσώπου, καθώς και καταρράκτη στο αριστερό μάτι πιο συχνά από ό,τι στο δεξί.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Μπράιαν Μπόξερ Γουάχλερ του Ινστιτούτου Όρασης Boxer Wachler στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό οφθαλμολογίας «JAMA Ophthalmology».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 May 2016 - 6:32:24 UTC