Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Έργο παγκόσμιας εμβέλειας, μια παρακαταθήκη πολιτισμού και γνώσης για την Αθήνα το Κέντρο Πολιτισμού "Σταύρος Νιάρχος"
  • [02] Η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της για μεταρρυθμίσεις, τονίζει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ
  • [03] Στο Eurogroup της Δευτέρας η βιωσιμότητα του χρέους
  • [04] Το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία θα διεξαγάγει συνέδριο για την αντικατάσταση του Νταβούτογλου από την προεδρία, μετά την ρήξη του με
  • [05] Συμφωνία Ουάσινγκτον-Μόσχας για την επέκταση της κατάπαυσης του πυρός και στο Χαλέπι
  • [06] ΗΠΑ: Η αποχώρηση Κρουζ ανοίγει τον δρόμο για τον Τραμπ
  • [07] Με οδηγό τον Καλάθη ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 (85-79) στη σειρά με τον Άρη
  • [08] Ο Ολυμπιακός το 1-0 με συντριβή της ΑΕΚ (93-58)

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Έργο παγκόσμιας εμβέλειας, μια παρακαταθήκη πολιτισμού και γνώσης για την Αθήνα το Κέντρο Πολιτισμού "Σταύρος Νιάρχος"

    Για την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από το φθινόπωρο του 2012 στο Κέντρο Πολιτισμού?Σταύρος Νιάρχος? ενημερώθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος και ξεναγήθηκε στο εργοτάξιο.

    Ο κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του χαρακτήρισε το Κέντρο Πολιτισμού ?Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος? ως ένα έργο παγκόσμιας εμβέλειας, μια παρακαταθήκη πολιτισμού και γνώσης για την πόλη της Αθήνας. Όπως είπε ?είναι ένα πραγματικά εκπληκτικό έργο το οποίο θα επιτρέψει σε δεκάδες χιλιάδες Αθηναίους, αλλά και πολίτες από όλο τον κόσμο, να απολαύσουν τις μοναδικές υπηρεσίες μιας υπερσύγχρονης Βιβλιοθήκης, καθώς και πρόσβαση σε μια μοναδική αίθουσα της νέας Λυρικής Σκηνής.?

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως είναι χρέος όλων να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού αυτό το μοναδικό έργο, το οποίο ενισχύει την εικόνα της Αθήνας στον παγκόσμιο πολιτισμικό χάρτη και ευχαρίστησε δημόσια το ?Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος?, για αυτήν την εξαιρετικά γενναιόδωρη δωρεά την οποία κάνει στο Ελληνικό Δημόσιο.

    ?Να συγχαρώ το Ίδρυμα για το συνολικό φιλανθρωπικό του έργο, καθώς και για τις σημαντικές δωρεές που έχει κάνει για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανέχειας στη χώρα μας. Να δώσω τη διαβεβαίωση ότι όλοι μας θα αγωνιστούμε ώστε το έργο αυτό να αναδειχθεί, να προστατευθεί και να αποκτήσει τη θέση που του αρμόζει στον παγκόσμιο πολιτισμικό χάρτη» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

    [02] Η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της για μεταρρυθμίσεις, τονίζει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ

    Η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της ως προς τις μεταρρυθμίσεις και εάν δεν τις τηρούσε δεν θα μπορούσαν να ακολουθήσουν οι πληρωμές από τον ESM, τόνισε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ, μιλώντας απόψε στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της αυστριακής Βουλής.

    Όπως τόνισε ο ίδιος, αυτή τη στιγμή αξιολογούνται στην Αθήνα η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο, όπως σημείωσε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί τα ποσά από τις ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών μέτρων και αυτά τα δύο σημεία αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πρόγραμμα βοήθειας του ESM.

    Σύμφωνα με τον Χανς Γεργκ Σέλινγκ, βασικά υπάρχει η βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας, ενώ προβλήματα ανάμεσα στη χώρα και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκύπτουν εξαιτίας της απαίτησης του ΔΝΤ για το ιδιαίτερα λεπτό πολιτικά θέμα της λήψης προληπτικών μέτρων σε περίπτωση που η Αθήνα δεν πετύχει συγκεκριμένους στόχους.

    Σχολιάζοντας το πόρισμα έκθεσης, η οποία δείχνει πως το 95% της βοήθειας προς την Ελλάδα αξιοποιήθηκε για την εξυπηρέτηση του χρέους και για τόκους, έμμεσα δηλαδή, όπως σημείωσε, για τη σωτηρία τραπεζών, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών εξήγησε με το γεγονός, αναφέροντας, ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις χρηματαγορές και ότι όλα τα κρατικά ομόλογά της δεν γίνονται δεκτά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    [03] Στο Eurogroup της Δευτέρας η βιωσιμότητα του χρέους

    Η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας αναμένεται να συζητηθεί για πρώτη φορά επισήμως σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στο έκτακτο Eurogroup της 9ης Μαΐου στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Σύμφωνα με τα βασικά σημεία της ημερήσιας διάταξης, η Ευρωομάδα θα πραγματοποιήσει έκτακτη σύνοδο για να συζητήσει την πορεία του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

    Οι συζητήσεις θα καλύψουν μια συνολική δέσμη μεταρρυθμίσεων πολιτικής, καθώς και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. «Και τα δύο στοιχεία πρέπει να συνυπάρχουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και να αποδεσμευθεί περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη στην Ελλάδα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Eurogroup.

    Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κάλεσε τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να καταλήξουν «πολύ σύντομα» σε συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα.

    [04] Το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία θα διεξαγάγει συνέδριο για την αντικατάσταση του Νταβούτογλου από την προεδρία, μετά την ρήξη του με τον Ερντογάν

    Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) θα πραγματοποιήσει έκτακτο συνέδριο τις ερχόμενες εβδομάδες, στο οποίο ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δεν σχεδιάζει να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, δήλωσαν σήμερα ανώτεροι αξιωματούχοι του κόμματος .

    Ένας αξιωματούχος του AKP δήλωσε πως το συνέδριο θα διεξαχθεί αμέσως μετά τις 21 Μαίου και όχι αργότερα από τις 6 Ιουνίου, πρώτη μέρα του Ραμαζανίου.

    Η ρήξη μεταξύ του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του διαδόχου (σ.σ. στην πρωθυπουργία) Νταβούτογλου, έγινε δημόσια τις πρόσφατες εβδομάδες με αφορμή σειρά θεμάτων όπως τις σχέσεις με την Ευρώπη έως την κράτηση επικριτών της κυβέρνησης, πλήττοντας το επενδυτικό κλίμα.

    [05] Συμφωνία Ουάσινγκτον-Μόσχας για την επέκταση της κατάπαυσης του πυρός και στο Χαλέπι

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ρωσία συνήψαν χθες μια συμφωνία για την επέκταση της παύσης των εχθροπραξιών στη Συρία στην πόλη του Χαλεπιού, όπου καταγράφονται σφοδρές μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος και τους αντάρτες, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Η εκεχειρία αυτή «τέθηκε σε ισχύ σήμερα στις 00:01» τοπική ώρα «στην επαρχία του Χαλεπιού, συμπεριλαμβανομένης της πόλης του Χαλεπιού», και «είδαμε μια γενική μείωση της βίας σε αυτές τις περιοχές, παρότι υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο περί συνέχισης των μαχών σε ορισμένες τοποθεσίες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

    [06] ΗΠΑ: Η αποχώρηση Κρουζ ανοίγει τον δρόμο για τον Τραμπ

    Ο βουλευτής Τεντ Κρουζ δήλωσε την παραίτησή του από την κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την αμερικανικήπροεδρία αργά χθες, ενώ δεν είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων στους προκριματικούς της Ιντιάνα.

    Με τη σύζυγό του Χάιντι δίπλα του, ο Κρουζ, 45, ανακοίνωσε την παραίτησή του λέγοντας ότι παλαιότερα είχε δηλώσει θα συνεχίσει όσο υπήρχε μια βιώσιμη πορεία προς το χρίσμα, αλλά αυτό δεν ίσχυε πλέον.

    "Μαζί τα αφήσαμε όλα στο έδαφος στην Ιντιάνα", είπε στο ακροατήριο των υποστηρικτών του. "Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Αλλά οι ψηφοφόροι διάλεξαν άλλο μονοπάτι, οπότε, με βαριά καρδιά αλλά με απέραντη αισιοδοξία για το μακροπρόθεσμο μέλλον της χώρας μας, αναστέλλουμε την καμπάνια μας".

    Διαβάστε επίσης:ΗΠΑ: Σάντερς και Τραμπ, οι νικητές στην Ιντιάνα

    [07] Με οδηγό τον Καλάθη ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 (85-79) στη σειρά με τον Άρη

    Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε όλες τις... τρύπες στη ρακέτα του Άρη (σημείωσε 46π. έναντι 22π. των «κίτρινων»), οι Καλάθης και Παππάς «τιμώρησαν» από τα 6.75 την εμμονή του Δημήτρη Πρίφτη στην άμυνα ζώνης και οι «πράσινοι» έκαναν το πρώτο... βήμα για την πρόκρισή τους στους τελικούς της Α1 Ανδρών. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας επικράτησαν με 85-79 του Άρη, στον πρώτο ημιτελικό της σειράς των πλέι οφ της Α1 Ανδρών, και την Παρασκευή (18:00) και πάλι στο ΟΑΚΑ θα παλέψουν για το 2/2 πριν η σειρά μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη.

    Κορυφαίος του Παναθηναϊκού, ο Νικ Καλάθης, ο οποίος άγγιξε το... τριπλ νταμπλ (21π., 8ασ., 6ρ.), ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι επίσης... διψήφιοι Έλιοτ Ουίλιαμς (18π.), Νίκος Παππάς (12π.) και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (10π.).

    Από τον Άρη ξεχώρισε ο Τζέρελ ΜακΝιλ με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ.

    Τα δεκάλεπτα: 19-19, 46-39, 67-57, 85-79

    [08] Ο Ολυμπιακός το 1-0 με συντριβή της ΑΕΚ (93-58)

    Η επιστροφή της ΑΕΚ σε ημιτελικούς πλέι οφ της Α1 μετά από 11 χρόνια δεν...συγκίνησε τον Ολυμπιακό που με σκορ 93-58 (+35) στο ΣΕΦ έκανε το 1-0. Χωρίς απουσίες μετά από καιρό οι «ερυθρόλευκοι» είχαν «όπλο» την άμυνά τους που υποχρέωσε σε 24 λάθη την Ένωση έναντι μόλις 5 του Ολυμπιακού!

    Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου πέτυχαν 30 πόντους από τα λάθη της αντιπάλου, 46 από τη ρακέτα και 12 πόντους από αιφνιδιασμούς. Σπανούλης (15), Χάντερ (12π.), Στρόμπερι (10π.) και Ουόρικ (10π.) σημείωσαν διψήφιο νούμερο πόντων, ενώ από τους «κιτρινόμαυρους» κορυφαίοι ήταν οι Μαυροειδής (15π.) και Μαυροκεφαλίδης (13π.). Ολυμπιακός και ΑΕΚ ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Παρασκευή (6/5, 20:00) και πάλι στο ΣΕΦ.

    Τα δεκάλεπτα: 21-14, 52-30, 70-48, 93-58


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 May 2016 - 20:32:26 UTC