Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Μ. Σουλτς, στο Στρασβούργο
  • [02] Διαβουλεύσεις Ελλάδας - Ιταλίας -Αλβανίας για το Προσφυγικό
  • [03] Δ. Βίτσας: Ικανοποιητικός ο ρυθμός αποσυμφόρησης του Πειραιά
  • [04] ΝΔ: Μιλούν για διγλωσσία αυτοί που υπογράφουν διακήρυξη κατά της λιτότητας και την ίδια ώρα φέρνουν μέτρα 5,5 δισ. ευρώ
  • [05] Στους 53.925 οι πρόσφυγες σήμερα στην Ελλάδα
  • [06] Συμβολικός αποκλεισμός του υπουργείου Οικονομικών, από ιδιοκτήτες ταξί
  • [07] Μόλις 30 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στα νησιά του Αιγαίου, το τελευταίο 24ωρο
  • [08] Γερμανία: Συμφωνία για νέα αντιτρομοκρατικά μέτρα και σχέδιο ενσωμάτωσης προσφύγων
  • [09] Βρετανία: Στο 21% μειώθηκε το ποσοστό εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Κάμερον
  • [10] Δεκάδες μετανάστες εντοπίστηκαν σε παραλιακή περιοχή, κοντά στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας

  • [01] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Μ. Σουλτς, στο Στρασβούργο

    Στο Στρασβούργο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για συνάντηση και γεύμα με τονπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

    Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου στις 7 μ.μ. να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος 'Αξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

    Ησυμφωνία για την αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα, φέρεται να είναι η κοινή εκτίμηση Ολάντ- Τσίπρα κατά τη συνάντησή τους χθες στο Παρίσι.Η συνάντηση διήρκεσε περίπουμια ώρα και κατά ένα μέρος, Τσίπρας και Ολάντ είχαν συνομιλία τετ-α-τετ, χωρίς την παρουσία των συμβούλων.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος Πρόεδρος έδειξε πλήρη κατανόηση για τις ελληνικές θέσεις, αποδέχθηκε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις της και ότι είναι πλέον θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

    [02] Διαβουλεύσεις Ελλάδας - Ιταλίας -Αλβανίας για το Προσφυγικό

    Πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα, σε υπηρεσιακό επίπεδο, από αξιωματούχους των υπουργείων Εξωτερικών και της αστυνομίας, με αρμοδιότητα σε θέματα μετανάστευσης και διαχείρισης συνόρων, η τριμερής συνάντηση Ελλάδος - Ιταλίας - Αλβανίας.Πρόκειται για μία ελληνική πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών, η οποία έχει στόχο την ανταλλαγή απόψεων και τη διερεύνηση προοπτικών περαιτέρω συνεργασίας στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα.

    Τα θέματα που αναμένεται να εξετασθούν αφορούν την ανταλλαγή πληροφοριών και την καταπολέμηση δικτύων παράνομης διακίνησης μεταναστών. Παράλληλα, θα συζητηθούν ζητήματα επανεισδοχής προς τις χώρες προελεύσεως, καθώς και η ενίσχυση, από την Ελλάδα και την Ιταλία, της Αλβανίας, στον τομέα συστήματος ασύλου.

    [03] Δ. Βίτσας: Ικανοποιητικός ο ρυθμός αποσυμφόρησης του Πειραιά

    Ο ρυθμός αποσυμφόρησης του Πειραιά από τους πρόσφυγες είναι ικανοποιητικός, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, ενώ ξεκαθάρισε πως είναι αδύνατον όλοι όσοι βρίσκονται εκεί να μεταφερθούν στον Σκαραμαγκά.Μιλώντας στον ΑΝΤ1 επανέλαβε ότι «έως το Πάσχα ο Πειραιάς θα έχει αδειάσει» και υπογράμμισε πως στις άμεσες προτεραιότητες είναι και η αποσυμφόρηση του Ελληνικού.

    Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για να προστατευτούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από «τις διάφορες ομάδες που αναπτύσσονται», ενώ σημείωσε πως «δεν χρειάζεται μαζί με τα ξερά να κάψουμε και τα χλωρά», τονίζοντας το σημαντικό έργο που προσφέρουν ΜΚΟ και εθελοντές αλληλέγγυοι στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

    Σημείωσε, πάντως, ότι αυτό το διάστημα γίνεται καταγραφή των ΜΚΟ που δρουν στο πεδίο και πρόσθεσε: «Μερικές φορές χρειάζονται τεράστιες δυνάμεις για να ελέγξεις ποιος είναι πραγματικά αλληλέγγυος και ποιος είναι "πονηρός" ή πάει να κάνει πράξη την ιδεολογία του, βάζοντας σε κίνδυνο τους πρόσφυγες».

    Υποστήριξε πως «το ζήτημα των κέντρων φιλοξενίας έχει να εμφανιστεί στην Ελλάδα από τη μικρασιατική καταστροφή» και υπεραμύνθηκε του έργου που παράγουν Αστυνομία και 'Ενοπλες Δυνάμεις.

    [04] ΝΔ: Μιλούν για διγλωσσία αυτοί που υπογράφουν διακήρυξη κατά της λιτότητας και την ίδια ώρα φέρνουν μέτρα 5,5 δισ. ευρώ

    «Είναι προκλητικό να μιλούν για διγλωσσία αυτοί που υπογράφουν διακήρυξη κατά της λιτότητας και την ίδια ώρα φέρνουν μέτρα 5,5 δισ. ευρώ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, απαντώντας σε σημερινό ενημερωτικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου.

    Τα ψέματά τους, συνεχίζει η ΝΔ, «κοστίζουν χιλιάδες επιχειρήσεις που κλείνουν, χιλιάδες ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους, εκατομμύρια ανθρώπους που ήδη ασφυκτιούν και αγωνιούν για την επερχόμενη φοροκαταιγίδα».

    «Φύγετε! Όσο πιο γρήγορα γίνεται» καταλήγει η ανακοίνωση.

    Στο ενημερωτικό σημείωμα, το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί τον Κυριάκο Μητστοτάκη, με αφορμή την τελευταία του συνέντευξη στην Washington Post, ότι «διατύπωσε θέσεις τις οποίες δεν τολμά να εκφράσει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο εσωτερικό, αλλά τις οποίες με ζήλο εφάρμοσε ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά».

    Διαβάστε επίσης: Κυρ. Μητσοτάκης σε Washington Post: Η Ελλάδα πάνω απ' όλα δικαιούται μια σοβαρή και ικανή κυβέρνηση

    [05] Στους 53.925 οι πρόσφυγες σήμερα στην Ελλάδα

    Σε 53.925 υπολογίζονται οι πρόσφυγες στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης. Οι νέες αφίξεις ήταν μόλις 30, το τελευταίο 24ωρο, και ο συνολικός αριθμός των προσφύγων στα νησιά ανέρχεται σε 7.178.Στην Αττική φιλοξενούνται 14.936 άτομα, από τους οποίους οι 3.770 στο λιμάνι του Πειραιά. Στην κεντρική Ελλάδα, βρίσκονται 1.854 άτομα, από τους οποίους οι 29 μεταφέρθηκαν σε νέο κέντρο φιλοξενίας στα Οινόφυτα Βοιωτίας, χωρητικότητας 300 ατόμων. Στη νότια Ελλάδα, οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 338.

    Στο camp της Ειδομένης βρίσκονται 10.411 άτομα και στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου 1.237. Συνολικά στη βόρεια Ελλάδα οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 29.619.

    [06] Συμβολικός αποκλεισμός του υπουργείου Οικονομικών, από ιδιοκτήτες ταξί

    Συμβολικό αποκλεισμό πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες ταξί, στην είσοδο του υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, διαμαρτυρόμενοι για τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό.

    [07] Μόλις 30 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στα νησιά του Αιγαίου, το τελευταίο 24ωρο

    Μόλις 30 μετανάστες αποβιβάσθηκαν το τελευταίο 24ωρο, από χθες έως και σήμερα Πέμπτη στις 9 το πρωί, στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Συγκεκριμένα αποβιβάσθηκαν οκτώ μετανάστες στη Λέσβο, 22 στη Σάμο, ενώ κανένας δεν αποβιβάσθηκε στη Χίο.Σήμερα, επίσημα η Αστυνομία στα νησιά του βορείου Αιγαίου δίνει την ύπαρξη με το παλιό καθεστώς, δηλαδή εισερχομένων πριν την 20η Μαρτίου, 430 προσφύγων στη Λέσβο, 204 στη Σάμο και 13 στη Χίο. Στο σύνολό τους, διαμένουν σε δομές εκτός χοτ σποτ.

    Σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, στα χοτ σποτς των τριών νησιών, έχουν καταγραφεί: Στο χοτ σποτ της Μόριας στη Λέσβο 3652. Στη Χίο 1815. Και στη Σάμο 527. Να τονίσουμε ότι στα παραπάνω στοιχεία καταγεγραμμένων στα χοτ σποτ συμπεριλαμβάνονται τα 250 άτομα που έχουν μετακινηθεί από τη Χίο στη Λέρο αλλά και όσοι διαμένουν σε ανοικτές δομές τόσο στη Χίο όσο και στη Μυτιλήνη επειδή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

    Συγκεκριμένα, περισσότερα από 800 άτομα, μέλη ευάλωτων καταγεγραμμένοι στη δύναμη του χοτ σποτ της Μόριας διαμένουν στο δημοτικό κέντρο φιλοξενίας του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης. Άλλοι 550 από τους καταγεγραμμένους στη δύναμη του χοτ σποτ της Χίου διαμένουν στο δημοτικό κέντρο φιλοξενίας στην τάφρο του κάστρου της πόλης της Χίου. Όλοι οι παραπάνω είναι μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, άνθωποι με κινητικά και άλλα προβλήματα υγείας, μητέρες με παιδιά και άλλες ανάλογες περιπτώσεις. Όλοι από διάφορες εθνικότητες.

    Στο σύνολο τους οι παραπάνω έφτασαν στο νησί μετά τις 20 Μαρτίου και μέχρι να εγκριθεί το αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλει δεν μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι.

    [08] Γερμανία: Συμφωνία για νέα αντιτρομοκρατικά μέτρα και σχέδιο ενσωμάτωσης προσφύγων

    Οι ηγέτες των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας συμφώνησαν, σε μια συνάντηση που τελείωσε τα ξημερώματα σήμερα (Πέμπτη), σε ένα πακέτο αντιτρομοκρατικών μέτρων, είπαν πηγές του συνασπισμού.Τα κόμματα - οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, οι Βαυαροί σύμμαχοί τους και οι Σοσιαλδημοκράτες - επίσης συμφώνησαν στις λεπτομέρειες ενός νέου νόμου ο οποίος καθορίζει την ενσωμάτωση των προσφύγων, είπαν οι πηγές, χωρίς να παραθέτουν λεπτομέρειες.

    Περίπου 1 εκατομμύριο μετανάστες έφτασαν στη Γερμανία πέρσι, πολλοί εγκαταλείποντας συρράξεις στη Μέση Ανατολή. Ο υπουργός Εσωτερικών Τομάς ντε Μεζιέρ σχεδιάζει νέο νόμο ο οποίος θα υποχρεώνει τους πρόσφυγες να μάθουν γερμανικά και να ενσωματωθούν στην κοινωνία.Τον περασμένο μήνα, οι γερμανικές αρχές ενέτειναν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια, τους σταθμούς τραίνων και τα σύνορα της χώρας με το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

    [09] Βρετανία: Στο 21% μειώθηκε το ποσοστό εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Κάμερον

    Μείωση οκτώ ποσοστιαίων μονάδων καταγράφουν τα ποσοστά του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στον ορίζοντα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov, που δημοσιοποίησε η εφημερίδα ?The Times.? Το ποσοστό όσων υποστηρίζουν την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, καταγράφηκε το ίδιο με αυτό όσων τάσσονται υπέρ της αποχώρησης στο 39%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Ποσοστό 5% των συμμετεχόντων δε θα ψηφίσει, ενώ στο 17% προσδιορίζονται οι αναποφάσιστοι.

    Το ποσοστό εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Κάμερον έχει μειωθεί κατά οκτώ μονάδες στο 21%, από το διήμερο 21-22 Φεβρουαρίου, οπότε είχε διεξαχθεί η τελευταία δημοσκόπηση.Από την άλλη μεριά, το ποσοστό εμπιστοσύνης στον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν έχει αυξηθεί κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, στο 28%, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

    [10] Δεκάδες μετανάστες εντοπίστηκαν σε παραλιακή περιοχή, κοντά στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας

    Δεκάδες μετανάστες εντοπίστηκαν στην παραλιακή περιοχή Βελά Αστακού της Αιτωλοακαρνανίας, που βρίσκεται στα παράλια του Ιονίου πελάγους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τους περίπου 45 μετανάστες εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία. Στην συνέχεια, αστυνομικές δυνάμεις πήγαν στην Βελά και μετέφεραν τους μετανάστες στο Μεσολόγγι. Όπως προέκυψε, οι μετανάστες είναι υπήκοοι Σομαλίας, εκτός ενός, ο οποίος είναι από το Αφγανιστάν.

    Οι μετανάστες είχαν έλθει πρόσφατα στην Ελλάδα και είχαν καταγραφεί στην Μυτιλήνη, ενώ στην κατοχή τους είχαν υπηρεσιακά σημειώματα παραμονής στην χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες δεν πρόκειται να συλληφθούν και μέσα στην ημέρα αναμένεται να μετακινηθούν από το Μεσολόγγι.

    Όσον αφορά τους λόγους που οι μετανάστες είχαν πάει στην παραλιακή περιοχή, αξιωματικοί της Αστυνομίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να περίμεναν κάποιο πλοιάριο, προκειμένου να τους μεταφέρει στην Ιταλία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 April 2016 - 8:32:41 UTC