Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση της Ρένας Δούρου με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο Στρασβούργο
  • [02] Στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για άδεια τηλεοπτικού καναλιού
  • [03] Ιταλία: 4.000 πρόσφυγες διασώθηκαν σε διάστημα δύο ημερών στα ανοικτά της Σικελίας

  • [01] Συνάντηση της Ρένας Δούρου με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο Στρασβούργο

    "Οι δύο βαθμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κρίσης, να καταστούν παράγοντες - κλειδιά για την οικοδόμηση μας κοινής, συλλογικής λύσης μέσα από μια συνεκτική και ισορροπημένη ευρωπαϊκή προσφυγική πολιτική", δήλωσε, μεταξύ άλλων, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της προσφυγικής / μεταναστευτικής κρίσης.

    Κατά τη συνάντηση, που διήρκησε μία ώρα, η Ρένα Δούρου, αφού υπογράμμισε τον επείγοντα χαρακτήρα της διαχείρισης της κρίσης που ο ΟΗΕ χαρακτήρισε πρόσφατα ως τη "χειρότερη προσφυγική κρίση από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου", ενημέρωσε αναλυτικά τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία, μαζί με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, του Κέντρου Logistics, του "πρώτου κέντρου Διαχείρισης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες" στην Ελλάδα.

    Η ίδια, τέλος, παρουσίασε στον πρόεδρο της Κομισιόν, σειρά προτάσεων, αναδεικνύοντας το σημαντικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι Περιφέρειες τόσο στην αντιμετώπιση της άμεσης κρίσης όσο και στο σχεδιασμό μιας "ευρωπαϊκής, κοινής προσφυγικής / μεταναστευτική πολιτικής".

    [02] Στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για άδεια τηλεοπτικού καναλιού

    Στα 3 εκατομμύρια ευρώ ορίζεται η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις τέσσερις δημοπρατούμενες άδειες ιδιωτικών καναλιών, όπως ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε από τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, αναφορικά με τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης της δημοπρασίας για τις τέσσερις άδειες ιδιωτικών καναλιών.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε σήμερα, η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις τέσσερις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), ορίζεται στο ύψος των τριών εκατομμυρίων ευρώ (3.000.000 ευρώ).

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεδομένου ότι πρόκειται περί εξειδικευμένου αντικειμένου, το οποίο αντιμετωπίζεται για πρώτη φορά, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ), η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διενέργεια του διαγωνισμού, ανέθεσε στη διεθνή εταιρεία Deloitte μελέτη για τον καθορισμό του εύρους της τιμής εκκίνησης. Η Deloitte έλαβε υπόψη της τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και διεθνώς, τα χαρακτηριστικά, τις προοπτικές και τις ιδιαιτερότητες του διεθνούς και ελληνικού διαφημιστικού, αλλά και του τηλεοπτικού κλάδου, καθώς και το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Πλέον των ελληνικών, συγκεντρώθηκαν στοιχεία από γαλλικές, γερμανικές, ισπανικές, βρετανικές, βουλγαρικές, ιταλικές, τσέχικες, πορτογαλικές και κυπριακές πηγές.

    Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την τιμή εκκίνησης είναι η τελευταία από τις τρεις υπουργικές αποφάσεις που προβλέπει ο ν.4339/15 πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού. Έχουν προηγηθεί άλλες δύο υπουργικές αποφάσεις, η πρώτη αφορά στην απόφαση του υπουργού Επικρατείας για τη μεταφορά της αρμοδιότητας διενέργειας του διαγωνισμού στη ΓΓΕΕ και η δεύτερη, είναι η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Επικρατείας, Νίκου Παππά, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου, για τον καθορισμό του ελάχιστου αριθμού εργαζομένων ανά ειδικότητα που θα οφείλουν να απασχολούν τα κανάλια, τα οποία θα αδειοδοτηθούν.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επόμενο βήμα είναι η -εντός των ημερών- δημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού προς δημόσια διαβούλευση.

    [03] Ιταλία: 4.000 πρόσφυγες διασώθηκαν σε διάστημα δύο ημερών στα ανοικτά της Σικελίας

    Οι ιταλικές αρχές διέσωσαν 2.154 πρόσφυγες νότια της Σικελίας κατά τη διάρκεια 17 επιχειρήσεων διάσωσης που πραγματοποιήθηκαν μόνο σήμερα, ένας αριθμός που προστίθεται στους 1.850 που περισυνελέγησαν χθες, ανακοίνωσε το λιμενικό σώμα της Ιταλίας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

    Πλοία του λιμενικού σώματος και του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας, ένα νορβηγικό πλοίο που είχε αναπτυχθεί στο πλαίσιο της συμβολής της Frontex κι ένα ελληνικό φορτηγό πλοίο συμμετείχαν σήμερα στις επιχειρήσεις που συντόνισε το κέντρο επιχειρήσεων του λιμενικού σώματος της Ιταλίας, το οποίο εδρεύει στη Ρώμη.

    Οι πρόσφυγες που διασώθηκαν επέβαιναν σε 16 φουσκωτές λέμβους και μία βάρκα. Όλοι οι επιβαίνοντες διασώθηκαν.

    Χθες, 1.850 πρόσφυγες διασώθηκαν σε 8 διαφορετικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με το ιταλικό λιμενικό σώμα.

    Ένας εκπρόσωπος τύπου του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι το λιμενικό σώμα της χώρας εμπόδισε τον διάπλου 6 πλοιαρίων που μετέφεραν 649 πρόσφυγες στα ανοικτά της Σαμπράτα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 April 2016 - 22:32:20 UTC