Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Το ΔΝΤ λέει ότι πρέπει να βγαίνουν τα νούμερα, αλλά τα νούμερα του ΔΝΤ δεν βγαίνουν ποτέ»
  • [02] Επίθεση στις πολιτικές δυνάμεις «που κατέστρεψαν τη χώρα» εξαπέλυσε η Ο. Γεροβασίλη
  • [03] Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας
  • [04] Εισαγγελική έρευνα στην Ιταλία, για τις δραστηριότητες της Bank of China
  • [05] Για τις 3 μετά το μεσημέρι, ανανεώθηκε το ραντεβού με τους θεσμούς
  • [06] Νέα προσπάθεια ενημέρωσης μεταναστών και προσφύγων, στο λιμάνι του Πειραιά
  • [07] Με τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ολοκληρώθηκε η πορεία Πάτρας - Αθήνας κατά της ανεργίας
  • [08] Άλλες επτά κλινάμαξες «επιστράτευσε» ο ΟΣΕ για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη
  • [09] Πρώτη επίσκεψη Αμερικανού ΥΠΕΞ στο μουσείο του πυρηνικού ολοκαυτώματος στη Χιροσίμα
  • [10] «Πικνίκ για γύπες», ένα βιβλίο θρίλερ για τις αδηφάγες εταιρείες
  • [11] Γ. Κατρούγκαλος: Σε κάθε διαπραγμάτευση πάμε, για να τελειώσουμε
  • [12] Οι χάκερ και οι κατάσκοποι μπορούν να «ακούσουν» και τους τρισδιάστατους εκτυπωτές
  • [13] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ», λόγω νέας βλάβης

  • [01] «Το ΔΝΤ λέει ότι πρέπει να βγαίνουν τα νούμερα, αλλά τα νούμερα του ΔΝΤ δεν βγαίνουν ποτέ»

    Η συμφωνία με τους δανειστές και η εκταμίευση της επόμενης δόσης θα γίνει πριν -ή ελάχιστα μετά- το ορθόδοξο Πάσχα, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Bloomberg, στο πλαίσιο σημερινού δημοσιεύματος του διεθνούς πρακτορείου με τίτλο «Η Ελλάδα "δείχνει" το ΔΝΤ για την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες».

    Αναφερόμενος στη στάση του ΔΝΤ, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι το Ταμείο κωλυσιεργεί, την ώρα που «με την Κομισιόν έχουμε σχεδόν ταυτόσημες θέσεις και αυτό που πρέπει να γίνει τις επόμενες ώρες είναι να μετατρέψουμε το "σχεδόν ταυτόσημες" σε "ταυτόσημες"», προσθέτοντας ότι οι εναπομείνασες διαφωνίες εστιάζονται στα «κόκκινα δάνεια», ενώ οι θέσεις είναι πολύ πιο κοντά στο ασφαλιστικό και τη φορολόγηση των εισοδημάτων.

    Σε ερώτηση σχετικά με τη θέση του ΔΝΤ περί ελάφρυνσης του χρέους, η οποία συμπίπτει με το σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης, ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι το Ταμείο συνοδεύει την τοποθέτησή του για το χρέος με επιπλέον σκληρά μέτρα τα οποία δεν περιλαμβάνονται στη Συμφωνία του Ιουλίου και τα οποία θα λειτουργούσαν καταστρεπτικά για την ελληνική οικονομία, ενώ σημείωσε ότι το χρέος που το ΔΝΤ ζητά να ελαφρυνθεί δεν του ανήκει καν.

    [02] Επίθεση στις πολιτικές δυνάμεις «που κατέστρεψαν τη χώρα» εξαπέλυσε η Ο. Γεροβασίλη

    Επίθεση στις πολιτικές δυνάμεις «που κατέστρεψαν τη χώρα» εξαπέλυσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη απαντώντας στις επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

    Η κ. Γεροβασίλη τονίζει ότι «με υποδειγματική ενορχήστρωση, οι πολιτικές δυνάμεις που κατέστρεψαν την χώρα, που επέβαλλαν στην οικονομία μέτρα 65 δις, που μείωσαν κατά 25% το ΑΕΠ και που εξαφάνισαν τις λίστες μαύρου χρήματος για να προστατεύσουν κορυφαία στελέχη τους, ξιφουλκούν σήμερα κατά της κυβέρνησης για το θέμα του λιμανιού του Πειραιά».

    Η κυβέρνηση αγωνίζεται να κρατήσει την Ελλάδα όρθια, πάνω στο σαθρό έδαφος που αυτοί παρέδωσαν, προσθέτει η εκπρόσωπος και σημειώνει ότι η κυβέρνηση «διαπραγματεύτηκε ώστε το αποτέλεσμα της συμφωνίας να είναι το θετικότερο, τόσο ως προς το τίμημα, όσο και ως προς τους όρους. Εξαίρεσε από την παραχώρηση την έκταση των Λιπασμάτων, διασφαλίζοντας την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής για τους κατοίκους της περιοχής».

    «Ας μας πουν τι έχουν κάνει αυτοί που, υπογράφοντας λευκά χαρτιά, παρέδωσαν την χώρα, δέσμια, στις προθέσεις των δανειστών. Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών», υπογραμμίζει στη δήλωσή της η κ. Γεροβασίλη.

    Διαβάστε επίσης:

    Θ. Δρίτσας: Δεν κινούμαι σε διαφορετική κατεύθυνση από τον πρωθυπουργό

    [03] Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας

    Στην Αθήνα έρχεται σήμερα για επίσημη επίσκεψη, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

    Στις 11.30 θα πραγματοποιηθεί συνάντησημε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχειαθα γίνουνδηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

    Ο Πορτογάλος σοσιαλιστής πρωθυπουργός, που εξελέγη με πρόγραμμα ενάντια στην λιτότητα, επισκέπτεται την Αθήνα σε μία κρίσιμη συγκυρία, κατά την οποία η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και αναμένεται να εκφράσει τη στήριξή του στην κυβέρνηση.

    Οι δύο πρωθυπουργοί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη για το μέλλον της Ευρώπης και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών. Επίσης, στο περιθώριο της επίσκεψης του κ. Κόστα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πορτογάλου υπουργού Εξωτερικών, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα, με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

    Ο κ. Κόστα από τον Νοέμβριο του 2015 ηγείται της προοδευτικής κυβέρνησης συνασπισμού σοσιαλιστών, με στήριξη από το Μπλόκο της Αριστεράς και το ΚΚ Πορτογαλίας και εξελέγη με πρόγραμμα ενάντια στην πολιτική λιτότητας. Ως εκ τούτου θεωρείται ως ένας εκ των συμμάχων της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της ΕΕ, τόσο σε ό,τι αφορά στην οικονομική πολιτική και την αντίθεση στη λιτότητα όσο και στην προώθηση ευρωπαϊκής λύσης για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και την εξασφάλιση ειρήνης και σταθερότητας στη Μεσόγειο.

    [04] Εισαγγελική έρευνα στην Ιταλία, για τις δραστηριότητες της Bank of China

    Η Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας πραγματοποίησε έλεγχο στα γραφεία της κινεζικής τράπεζας Bank of China Ltd στην Ιταλία, καθώς η αναφερόμενη κρατική κινεζική τράπεζα βρίσκεται αντιμέτωπη με καταγγελίες για το ρόλο της, σε παράνομη μεταβίβαση χρημάτων από την Ιταλία στην Κίνα, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει λεπτομέρειες για την υπόθεση αυτή.

    Οι Ιταλοί εισαγγελείς προετοιμάζονται να οδηγήσουν σε δίκη 297 άτομα. Η πλειοψηφία των κατηγορουμένων είναι Κινέζοι, μεταξύ αυτών και το προσωπικό του υποκαταστήματος της αναφερόμενης τράπεζας στο Μιλάνο, καθώς κατηγορούνται για το ρόλο τους στην παράνομη μεταβίβαση ποσού 4,5 δισ ευρώ από την Ιταλία στην Κίνα, για την περίοδο μεταξύ του 2006 και του 2010.Δικαστής στη Φλωρεντία αναμένεται ν' αποφασίσει για την απαγγελία κατηγοριών και την προσαγωγή τους, σε δίκη.

    [05] Για τις 3 μετά το μεσημέρι, ανανεώθηκε το ραντεβού με τους θεσμούς

    Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα, στις 15:00, οι υπουργοί της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων, καθώς, όπως προέκυψε από τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που ολοκληρώθηκαν στις 06:50 σήμερα, υπήρξε πρόοδος, αλλά δεν επετεύχθη συμφωνία.

    «Είμαστε πολύ κοντά στην οριστικοποίηση της λίστας των φορολογικών μέτρων. Μένουν ορισμένες λεπτομέρειες. Το αφορολόγητο των 9.100 ευρώ δεν το συζητάμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, επισήμανε: «κάναμε πρόοδο αλλά δεν κλείσαμε. 'Αλλη μία νύχτα».

    Στις συναντήσεις που άρχισαν στις 10 το βράδυ της Κυριακής, συζητήθηκαν διαδοχικά, τα δημοσιονομικά μεγέθη, το ασφαλιστικό, η δημόσια διοίκηση και τα «κόκκινα» δάνεια.

    Ειδικότερα, συνοψίζοντας, στις 00:30 σήμερα, στη συνάντηση για τα δημοσιονομικά, κορυφαίος παράγοντας της διαπραγμάτευσης, ανέφερε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ΔΝΤ ως προς την απόδοση των μέτρων που θα ληφθούν για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού έως το 2018, με το Ταμείο να υποστηρίζει ότι η απόδοση αυτή θα είναι μικρότερη.

    Για το ασφαλιστικό, μετά τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των θεσμών, κυβερνητική πηγή ανέφερε, στις 02:30, ότι το πρόβλημα επικεντρώνεται στις επικουρικές συντάξεις και επισήμανε ότι ενδεχομένως να υπάρξει νέα προσπάθεια για συμφωνία σήμερα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «η νύχτα είναι ακόμα μεγάλη».

    Στο θέμα του Δημοσίου, αμέσως μετά τη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χριστόφορου Βερναρδάκη με τους επικεφαλής των κλιμακίων, κορυφαίος παράγοντας που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις ανέφερε, στις 03:30, ότι συμφωνήθηκε να ισχύσει εφέτος ο κανόνας της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις στο Δημόσιο και υπάρχει η δυνατότητα για περίπου 6.500 προσλήψεις από αυτές που δεν έγιναν τα προηγούμενα έτη. Το 2017, θα ισχύσει ο κανόνας 1 πρόσληψη/4 αποχωρήσεις, ο οποίος θα βαίνει μειούμενος κάθε χρόνο. Από αυτόν τον κανόνα, εξαιρούνται οι αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις (οι 1.500 που δικαιώθηκαν δικαστικά το 2015, δεν θεωρούνται προσλήψεις).

    Εξάλλου, στον χώρο της υγείας οι ευρωπαϊκές αποφάσεις προσφέρουν δυνατότητες για προσλήψεις. Χαρακτηριστικά, ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι οι ώρες εργασίας των γιατρών πρέπει να είναι 45 εβδομαδιαίως αντί για 75 και αυτό οδηγεί αναπόφευκτα σε νέες προσλήψεις. Επιπλέον, συμφωνήθηκε να υπάρξει ξεχωριστό κονδύλι, το οποίο η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν για τους τομείς της υγείας και της παιδείας. Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε, παράλληλα, ότι τα ειδικά μισθολόγια στο Δημόσιο θα συζητηθούν στη δεύτερη αξιολόγηση, προσθέτοντας ότι «είμαστε έτοιμοι για τα μισθολόγια των πανεπιστημιακών».

    Τέλος, λίγο μετά τις 06:00 ολοκληρώθηκε η συνάντηση για τα «κόκκινα» δάνεια, στην οποία μετείχε και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ανέφερε ότι «έχουμε φτάσει κοντά» για συμφωνία.

    [06] Νέα προσπάθεια ενημέρωσης μεταναστών και προσφύγων, στο λιμάνι του Πειραιά

    Νέα προσπάθεια να πειστούν οι μετανάστες και πρόσφυγες να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, θα καταβληθεί εκ νέου σήμερα από στελέχη του λιμενικού σώματος στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-2, ενώ από προχθές Σάββατο ξεκίνησε η διανομή των ενημερωτικών φυλλαδίων στους δύο επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ, αλλά και στην Πέτρινη Αποθήκη.

    Το φυλλάδιο εξηγεί στους μετανάστες και πρόσφυγες ότι, φτάνοντας στις δομές φιλοξενίας σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν από τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να ασκήσουν τα δικαιώματά τους όσον αφορά την αίτηση ασύλου στην Ελλάδα και τη δυνατότητα για όσους πληρούν τους όρους ένταξής τους σε πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλη χώρα της ΕΕ.

    Οι μετανάστες και πρόσφυγες, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, από το λιμενικό σώμα, ανέρχονται σε 4.500 άτομα, ενώ το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάδνη" μεταφέροντας 10 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη.

    Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μιλώντας χθες στο δημοτικό ραδιόφωνο στο κανάλι 1 του Πειραιά, για το θέμα των προσφύγων, που διαμένουν προσωρινά στο λιμάνι, είπε ότι έχει ξεπεραστεί κάθε όριο.«Μας κατήγγειλαν» υπογράμμισε «ότι δεν κάνουμε αυτό που πρέπει στο θέμα αυτό. Όμως ειδικά στο λιμάνι, ο δήμος δεν έχει καμία δικαιοδοσία και καμία αρμοδιότητα. Παρ' όλα αυτά, από ανθρωπιστικής πλευράς, κάναμε τα πάντα για να βοηθήσουμε και να συνεισφέρουμε όπως μπορούμε» σημείωσε ο κ.Μώραλης. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ενώ υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι το λιμάνι θα φιλοξενούσε 1000 άτομα για 24 ώρες φθάσαμε να έχουμε περισσότερο από 4.500 άτομα παραπάνω από 1 μήνα στο λιμάνι.Η εκτίμησή μου, κατέληξε ο δήμαρχος, είναι ότι δεν πρόκειται να αδειάσει το λιμάνι, όπως λέγεται, σίγουρα όμως θα έχει μειωθεί αισθητά ο κόσμος που θα βρίσκεται εκεί.

    [07] Με τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ολοκληρώθηκε η πορεία Πάτρας - Αθήνας κατά της ανεργίας

    "Πάτρα - Αθήνα είναι μόνο η αρχή". Αυτό φώναξαν οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι της πλατείας Συντάγματος, που έφτασαν από νωρίς το απόγευμα στην Αθήνα έπειτα από οκτώ ημέρες και 220 χιλιόμετρα περπάτημα.

    Αίτημά τους να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε νοσοκομεία, δήμους, σχολεία. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης «ολοκληρώθηκε σήμερα μια μορφή αγώνα, μια απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας να κάνουμε πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα για το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα, το θέμα της ανεργίας. Θέλουμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα, μέτρα προστασίας των ανέργων. Δεν τερματίσαμε όμως εδώ, διότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας» είπε και τόνισε ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα για επερχόμενες απεργίες έως ότου «υλοποιηθούν αυτά που ζητάμε. Παραδώσαμε στην αντιπρόεδρο της Βουλής και τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας με την απαίτηση να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δήμους, στην υγεία, την παιδεία και σε όλον τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και να ληφθούν μέτρα που θα προστατεύουν τους εργαζομένους».

    Ο κ. Πελετίδης επεσήμανε ότι «μόνο το ΚΚΕ έχει αποδεχτεί τις θέσεις μας και τις καταθέτει ως πρόταση στο Κοινοβούλιο για να γίνει νόμος», ενώ στην ομιλία του ξεκαθάρισε πολλές φορές ότι «περπατήσαμε τόσα χιλιόμετρα για να ακουστεί η φωνή της νεολαίας. Αποδείξαμε ότι η Πάτρα μπήκε μπροστά γιατί αυτή η κινητοποίηση δεν την αγκάλιασε μόνο τους πολίτες της Πάτρας, αλλά όλους τους Έλληνες. Από όπου περάσαμε η συμμετοχή του κόσμου ήταν τεράστια. Είναι δεκάδες τα εργατικά σωματεία, οι σύλλογοι, οι φορείς που ενώθηκαν μαζί μας. Μας δεσμεύει αυτή η ανταπόκριση. Οι άνεργοι δεν χρειάζονται αισθήματα συμπάθειας, αλλά έργα. Δεν θεωρούμε λύση προγράμματα του ΟΑΕΔ ή τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας» συμπλήρωσε θίγοντας το ζήτημα της ανεργίας.

    Στην συγκέντρωση παρών ήταν κι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συνοδευόταν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, και υπογράμμισε ότι «αυτή η συγκέντρωση εδώ στο Σύνταγμα δεν είναι το τέλος της μεγάλης πορείας που είχε αρχή την Πάτρα. Είναι το ξεκίνημα νέων μεγάλων δυναμικών αγώνων από δω και μπρος ενάντια στην ανεργία για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για δουλειά με δικαιώματα για προστασία των ανέργων, για ανατροπή συνολικά όλης της αντιλαϊκής πολιτικής».

    Περισσότερο αποφασισμένοι παρά κουρασμένοι δήλωναν οι περισσότεροι διαδηλωτές που η πορεία των 220 χιλιομέτρων τους πείσμωσε, όπως έλεγαν.

    [08] Άλλες επτά κλινάμαξες «επιστράτευσε» ο ΟΣΕ για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη

    'Αλλες επτά κλινάμαξες και μία που έχει διαμορφωθεί για να λειτουργήσει ως ιατρείο, «επιστράτευσε» ο ΟΣΕ για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των προσφύγων της Ειδομένης. Οι κλινάμαξες βρίσκονται από χθες στην Ειδομένη και, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος Βόρειας Ελλάδας για τη ΓΑΙΑΟΣΕ, Βασίλης Διαμαντάκης, οι πρόσφυγες από την πρώτη στιγμή μπήκαν μέσα στα βαγόνια.

    «Σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά που υπήρξε αρχικά μια διστακτικότητα, επειδή νόμιζαν ότι θα τούς μεταφέρουμε, αυτή τη φορά, από την πρώτη στιγμή που άνοιξαν οι πόρτες μπήκαν μέσα. Κυρίως γυναίκες με μικρά παιδιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Διαμαντάκης.Σε ό,τι αφορά την κλινάμαξα-ιατρείο διευκρίνισε ότι θα δοθεί προς χρήση στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

    Στην Ειδομένη υπάρχουν συνολικά 14 κλινάμαξες, σύμφωνα με τον κ. Διαμαντάκη, συνολικής χωρητικότητας περίπου 500 θέσεων, ενώ δεν αναμένονται άλλα βαγόνια στην περιοχή καθώς, όπως εξήγησε, «δεν υπάρχει άλλη γραμμή χωρίς ρεύμα εκεί».

    Ωστόσο, υπάρχουν άλλες 6-7 κλινάμαξες που θα μπορούσαν να επισκευαστούν και να μεταφερθούν σε κάποιο άλλο μέρος για να στεγάσουν πρόσφυγες, αλλά αυτό εξαρτάται, όπως διευκρίνισε, «από τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας».Όλες οι κλινάμαξες ήταν παροπλισμένες για τουλάχιστον μία πενταετία και συντηρήθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ).Η όλη δράση αποτελεί πρωτοβουλία και των τριών εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και ΓΑΙΑΟΣΕ.

    [09] Πρώτη επίσκεψη Αμερικανού ΥΠΕΞ στο μουσείο του πυρηνικού ολοκαυτώματος στη Χιροσίμα

    Ο Τζον Κέρι έγινε σήμερα ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, που επισκέφτηκε το μουσείο του πυρηνικού ολοκαυτώματος στη Χιροσίμα, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων της πυρηνικής επίθεσης που εξαπόλυσαν οι ΗΠΑ, το 1945. Η επίσκεψη αυτή, του Αμερικανού ΥΠΕΞ, εκτιμάται ότι σηματοδοτεί την ιστορική επίσκεψη του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, τον επόμενο μήνα.

    Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε χθες, ότι ο Κέρι δε θα ζητήσει συγνώμη για την επιλογή των ΗΠΑ, αναφορικά με τη χρήση της πυρηνικής βόμβας. Η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ πραγματοποιείται στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της ομάδας G7. Εκτός του Τζον Κέρι, συμμετέχουν οι υπουργοί των Εξωτερικών της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, αλλά και της Ιαπωνίας.

    Το μουσείο του πυρηνικού ολοκαυτώματος επισκέπτονται επίσης για πρώτη φορά, οι υπουργοί των Εξωτερικών της Βρετανίας και της Γαλλίας, δύο πυρηνικών δυνάμεων, που επίσης συμμετέχουν στη σύνοδο της G7.

    [10] «Πικνίκ για γύπες», ένα βιβλίο θρίλερ για τις αδηφάγες εταιρείες

    «Ορίστε λοιπόν η ιστορία μου, ορίστε και τα κίνητρά μου: μνησικακία, ζήλια, επαναστατική ζέση, οτιδήποτε. Όμως δεν είμαι ψυχολόγος. Είμαι ρεπόρτερ». Με αυτή την απρόσμενη εξήγηση στο πρώτο κεφάλαιο του ογκώδους βιβλίου του με τίτλο «Πικνίκ για γύπες», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Λιβάνης, ο αντισυμβατικός ερευνητής Αμερικανός δημοσιογράφος Γρεγκ Πάλαστ προειδοποιεί τον αναγνώστη για όσα θα ακολουθήσουν σε αυτό το έργο που θυμίζει αστυνομικό θρίλερ. Με ντετέκτιβ φυσικά τον συγγραφέα. Ο οποίος κυνηγά αδίστακτους υπερπλούσιους- οικονομικούς δολοφόνους όπου γης. Αυτούς που λυμαίνονται όχι μόνο τον πλουτοπαραγωγικό πλούτο αδύναμων κρατών με ηγέτες που έχουν ...αδυναμία στο χρήμα, αλλά και εκείνους που εκτελούν φτωχά κράτη στο όνομα του άνομου κέρδους.

    Οι 668 σελίδες του είναι η αφήγηση των περιπετειών του να καταγράψει σε ντοκιμαντέρ, ως ανεξάρτητος συνεργαζόμενος ερευνητής του BBC, χρυσοδάκτυλους μεγαλοκαπιταλιστές στα περίχωρα της Νέας Υόρκης, μεγαλοδικηγόρους στο Λας Βέγκας που ξέρουν πολλά για τις βρώμικες υποθέσεις των πελατών τους, καθώς και εταιρειάρχες υπεύθυνους για την μεγαλύτερη στην Ιστορία μόλυνση του Κόλπου του Μεξικού.

    [11] Γ. Κατρούγκαλος: Σε κάθε διαπραγμάτευση πάμε, για να τελειώσουμε

    "Σε κάθε διαπραγμάτευση πάμε, για να τελειώσουμε", δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, προσερχόμενος στη συνάντηση με τους θεσμούς.

    Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε: "Έχουμε τις κεντρικές μας προτεραιότητες και πάνω σε αυτές προσπαθούμε να δούμε πώς μπορούμε να έχουμε συμφωνία".

    [12] Οι χάκερ και οι κατάσκοποι μπορούν να «ακούσουν» και τους τρισδιάστατους εκτυπωτές

    Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές που γίνονται ολοένα πιο δημοφιλείς, είναι ευάλωτοι στους χάκερ και στους κατασκόπους, οι οποίοι είναι σε θέση να υποκλέψουν τα σχέδια του προϊόντος που εκτυπώνεται, μόνο «κρυφακούγοντας» τους ήχους που βγάζει το μηχάνημα.Ερευνητές, με επικεφαλής τον Μουχάμαντ Αλ Φαρούκ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Ιρβάιν, θα κάνουν σήμερα σχετική ανακοίνωση στο Διεθνές Συνέδριο για τα Κυβερνο-Φυσικά Συστήματα στη Βιέννη, σύμφωνα με το περιοδικό "Science".

    Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές, σε διάφορα μεγέθη, χρησιμοποιούνται πλέον ευρέως σε διάφορους τομείς, όπως τον βιομηχανικό, τον κατασκευαστικό, τον ιατρικό κ.α., παράγοντας από μηχανές έως βιολογικά όργανα.

    [13] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ», λόγω νέας βλάβης

    Το αμερικανικό διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ», εισήλθε ξαφνικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κάποιου προβλήματος, όπως έκανε γνωστό η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA), η οποία ξεκίνησε προσπάθεια να σώσει τον πιο διάσημο «κυνηγό» εξωπλανητών, με αβέβαιη όμως κατάληξη.Το τηλεσκόπιο είχε τεθεί σε λειτουργία το 2009 και η αρχική φάση της αποστολής του είχε ολοκληρωθεί πρόωρα το 2013 λόγω βλάβης, ενώ από το 2014 ξεκίνησε -έστω και με περιορισμένη λειτουργικότητα- η δεύτερη φάση του τηλεσκοπίου (γνωστή ως Κ2).

    Αυτή τη στιγμή, το «Κέπλερ», λόγω της επείγουσας κατάστασης στην οποία έχει τεθεί, καίει πιο γρήγορα τα καύσιμά του και στέλνει ελάχιστα στοιχεία στους χειριστές του στη Γη, το Κέντρο Ames στην Καλιφόρνια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 April 2016 - 6:32:28 UTC