Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας
  • [02] ΟΑΕΔ: Σήμερα οι εβδομαδιαίες πληρωμές παροχών ανεργίας
  • [03] Γ. Κατρούγκαλος: Σε κάθε διαπραγμάτευση πάμε, για να τελειώσουμε
  • [04] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς- Στις 15:00, το νέο ραντεβού
  • [05] «Τραυματίσθηκαν 23 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας» από τα επεισόδια στην Ειδομένη, λέει η ΠΓΔΜ
  • [06] Τα δημοσιονομικά στη συνάντηση των Ε. Τσακαλώτου και Γ. Σταθάκη με τους θεσμούς

  • [01] Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας

    Στην Αθήνα έρχεται σήμερα για επίσημη επίσκεψη, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

    Στις 11.30 θα γίνει συναντήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μετά το πέρας της συνάντησής τους θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

    Ο Πορτογάλος σοσιαλιστής πρωθυπουργός, που εξελέγη με πρόγραμμα ενάντια στην λιτότητα, φθάνει στην Αθήνα σε μία κρίσιμη συγκυρία, κατά την οποία η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και αναμένεται να εκφράσει τη στήριξή του στην κυβέρνηση.

    Οι δύο πρωθυπουργοί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη για το μέλλον της Ευρώπης και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών. Επίσης, στο περιθώριο της επίσκεψης του κ. Κόστα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πορτογάλου υπουργού Εξωτερικών, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα, με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

    Ο κ. Κόστα από τον Νοέμβριο του 2015 ηγείται της προοδευτικής κυβέρνησης συνασπισμού σοσιαλιστών, με στήριξη από το Μπλόκο της Αριστεράς και το ΚΚ Πορτογαλίας και εξελέγη με πρόγραμμα ενάντια στην πολιτική λιτότητας. Ως εκ τούτου θεωρείται ως ένας εκ των συμμάχων της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της ΕΕ, τόσο σε ό,τι αφορά στην οικονομική πολιτική και την αντίθεση στη λιτότητα όσο και στην προώθηση ευρωπαϊκής λύσης για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και την εξασφάλιση ειρήνης και σταθερότητας στη Μεσόγειο.

    [02] ΟΑΕΔ: Σήμερα οι εβδομαδιαίες πληρωμές παροχών ανεργίας

    Με νέα ανακοίνωσή του, ο ΟΑΕΔ γνωστοποίησε πως έχει αποκατασταθεί το τεχνικό πρόβλημα που υπήρχε στη δημιουργία του αρχείου των εβδομαδιαίων πληρωμών παροχών ανεργίας και οι αντίστοιχες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν σήμερα το πρωί.

    Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή , λόγω τεχνικού προβλήματος, δεν πραγματοποιήθηκαν οι εβδομαδιαίες πληρωμές ανεργίας.

    [03] Γ. Κατρούγκαλος: Σε κάθε διαπραγμάτευση πάμε, για να τελειώσουμε

    "Σε κάθε διαπραγμάτευση πάμε, για να τελειώσουμε", δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, προσερχόμενος στη συνάντηση με τους θεσμούς.

    Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε: "Έχουμε τις κεντρικές μας προτεραιότητες και πάνω σε αυτές προσπαθούμε να δούμε πώς μπορούμε να έχουμε συμφωνία".

    [04] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς- Στις 15:00, το νέο ραντεβού

    «Έχειγίνει σημαντική πρόοδος για να υπάρξει συμφωνία για τα "κόκκινα" δάνειααλλά δεν έχει κλείσει ακόμη η συμφωνία» δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομίας Γ.Σταθάκης, εξερχόμενος από τη συνάντηση με τους εκπροσώπουςτων θεσμών. Ο υπουργος ανέφερε ότιτο ραντεβού με τους θεσμούς ανανεώθηκε για τις 15:00 και επισήμανε ότιη διαπραγμάτευσηπρέπει να κλείσεισήμερα, καθώς αύριοΤρίτη αναχωρούνοι εκπρόσωποιτων θεσμών.Ανέφερε ότι έχειεπιτευχθεί συμφωνία για το φορολογικό και πωςτο μεσημέρι θα συνεχιστεί η συζήτηση για τα «κόκκινα» δάνεια.

    Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γίαννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους θεσμούς.Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε «εχουμε φτασει κοντα», απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πορεία της διαπραγμάτευσηςγια τα «κόκκινα» δάνεια.

    Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος έφυγε γύρω στις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα.

    Διαβάστε επίσης:Γ. Κατρούγκαλος: Σε κάθε διαπραγμάτευση πάμε, για να τελειώσουμε

    [05] «Τραυματίσθηκαν 23 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας» από τα επεισόδια στην Ειδομένη, λέει η ΠΓΔΜ

    Το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία) σε εκτενή ανακοίνωσή του για τα χθεσινάεπεισόδια στα σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ μεταξύ προσφύγων και δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ, ανέφερε ότι τραυματίσθηκαν συνολικά 23 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ (14 αστυνομικοί και εννέα στρατιώτες) και πως προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αστυνομικά και σε πέντε στρατιωτικά οχήματα.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών ουσιών για να αποτρέψουν τα άτομα αυτά να εισέλθουν στο έδαφος της χώρας.

    Η ανακοίνωση κάνει λόγο «για απόπειρα μεταναστών να εισέλθουν παράνομα και με βίαιο τρόπο» στο έδαφος της ΠΓΔΜ και αφήνει αιχμές για την στάση Ελλήνων αστυνομικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων

    «Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις, περίπου 3.000 μετανάστες συμμετείχαν σε όλη την διάρκεια των επεισοδίων, ενώ οι ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις δεν επενέβησαν σε καμία περίπτωση για την αποτροπή των επεισοδίων στην συνοριακή γραμμή» σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ.

    [06] Τα δημοσιονομικά στη συνάντηση των Ε. Τσακαλώτου και Γ. Σταθάκη με τους θεσμούς

    Συνεχίζεται σήμερα το πρωίη συνάντηση τωνυπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, καθώς και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα,με τους εκπροσώπους των θεσμών, όπως ανέφεραν παράγοντες του οικονομικού επιτελείου.

    Συζητούνται δημοσιονομικά θέματα και τα «κόκκινα» δάνεια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 April 2016 - 4:32:24 UTC