Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Ισραήλ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Σήμερα συναντά τον ομόλογό του, αύριο τον πρωθυπουργό
  • [02] Την περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας προγραμματίζει η Boeing
  • [03] Στους 5.745 οι πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά
  • [04] Η Ουάσινγκτον προειδοποιεί ότι η απειλή της τρομοκρατίας μεγεθύνεται στην Τουρκία
  • [05] Κίνα: Δωδεκαετή κάθειρξη σε πρώην αξιωματούχο, για διαφθορά
  • [06] Ρεκόρ θερμοκρασίας: Πάνω από δέκα τρισ. βαθμοί Κελσίου στο φωτεινότερο κβάζαρ του σύμπαντος

  • [01] Στο Ισραήλ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Σήμερα συναντά τον ομόλογό του, αύριο τον πρωθυπουργό

    Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ύστερα από πρόσκληση του ομολόγου του Ρέβεν Ρίβλιν.Ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί, σήμερα το πρωί, με τον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ κ. Ρίβλιν, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Μουσείο του Ολοκαυτώματος.

    Στη συνέχειαθα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας Δικαίου του Εβραϊκού Πανεπιστημίου Ιεροσολύμων, όπου θα απευθύνει ομιλία με θέμα «Η Ευρωπαϊκή έννομη τάξη στον λαβύρινθο της οικονομικής κρίσης». Αργότερα,θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κνεσέτ Γιούλι Εντελστάιν και το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Ιραηλινός ομόλογός του.

    Αύριο Πέμπτη,ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθείτο πρωί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου θα έχει συνάντηση με τον ΠατριάρχηΘεόφιλο Γ΄. Ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί στη συνέχεια με την Ελληνική Λέσχη της Κοινότητας των Ιεροσολυμιτών καθώς και με το προεδρείο του Σωματείου Ελλήνων Επιζώντων Ολοκαυτώματος.

    Η επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στο Ισραήλ θα ολοκληρωθεί με τησυνάντησή τουμε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπ. Νετανιάχου.

    [02] Την περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας προγραμματίζει η Boeing

    Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής αεροσκαφών Boeing Co προγραμματίζει απολύσεις 4.000 εργαζομένων στο τμήμα παραγωγής εμπορικών αεροσκαφών μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016, σε μια προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού της κόστους, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της εταιρίας στο Ρόιτερς.

    Το σχέδιο που έχει εκπονήσει η εταιρεία, προβλέπει ότι η μείωση των 1.600 θέσεων εργασίας θα προέλθει από εθελοντική αποχώρηση, ενώ η μείωση μέχρι του αριθμού των 4.000 θέσεων εργασίας, θα προκύψει από θέσεις που θα προκυρήσσονται και θα μένουν ακάλυπτες, σύμφωνα με τον Νταγκ Αλντερ, εκπρόσωπο της Boeing.Στο σχέδιο αυτό, συμπεριλαμβάνονται και στελέχη διοίκησης της εταιρίας, με έμφαση στις εθελοντικές αποχωρήσεις.

    [03] Στους 5.745 οι πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά

    Στους5.745 ανήλθαν οι πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ το πρωί κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη»με 15 πρόσφυγες μόνο από τη Μυτιλήνη.Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε από τα Δωδεκάνησα και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star 2», χωρίς ωστόσο να μεταφέρει κανένα πρόσφυγα η μετανάστη από κάποιο νησί του ανατολικού Αιγαίου.

    Οι σκηνές που έχουν στηθεί στους περισσότερους σταθμούς του λιμανιού ανέρχονται σε 1.100, ενώ σε χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας αποφασίστηκε από σήμερα να υπάρξει διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προς τους μετανάστες και πρόσφυγες, όπου θα κοινοποιείται για ποιον λόγο θα πρέπει να μετακινηθούν από το λιμάνι, αλλά και τις διαδικασίες που θα πρέπει οι ίδιοι να ακολουθήσουν καθώς τα σύνορα πλέον είναι κλειστά. Στην όλη διαδικασία αναμένεται να υπάρξει η συνδρομή και μεταφραστών.

    Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η μετακίνηση ορισμένων προσφύγων και μεταναστών σε νέο χώρο που έχει διαμορφωθεί στον Ελαιώνα αλλά και σε τουριστικό κέντρο με οικίσκους στην Κυλλήνη, που έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 1300 ατόμων. Μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να μεταφερθούν επίσης σε κέντρο φιλοξενίας που πρόκειται να δημιουργηθεί στον Σκαραμαγκά και θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερα άτομα

    [04] Η Ουάσινγκτον προειδοποιεί ότι η απειλή της τρομοκρατίας μεγεθύνεται στην Τουρκία

    Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έδωσε εντολή σε μέλη οικογενειών κυβερνητικών υπαλλήλων που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας να εγκαταλείψουν τη χώρα αυτή, καθώς αυξάνονται οι απειλές για την ασφάλειά τους, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.

    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «προειδοποιεί τους υπηκόους των ΗΠΑ για τις αυξημένες απειλές που απορρέουν από τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλη την Τουρκία» ενώ καλεί τους Αμερικανούς «να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στη νοτιοανατολική Τουρκία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση αυτή.

    Ακόμη, το αμερικανικό ΥΠΕΞ σημειώνει πως διέταξε να αποχωρήσουν τα μέλη των οικογενειών των εργαζομένων στο προξενείο των ΗΠΑ στα Άδανα, καθώς και πολιτικοί υπάλληλοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ στις επαρχίες της Σμύρνης και των Μούγλων.

    Επιπλέον το Πεντάγωνο καλεί τις οικογένειες των στρατιωτικών που εδρεύουν στα Άδανα, τη Σμύρνη και τη Μούγλα να εγκαταλείψουν αυτές τις περιοχές.

    [05] Κίνα: Δωδεκαετή κάθειρξη σε πρώην αξιωματούχο, για διαφθορά

    Ο πρώην αναπληρωτής διοικητής της νότιας κινεζικής επαρχίας Χαϊνάν, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για διαφθορά, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.Ο Ζι Ουενλίν ήταν προστατευόμενος του άλλοτε πανίσχυρου αρχηγού των εσωτερικών υπηρεσιών ασφαλείας, Ζου Γιονγκάνγκ, τον οποίο αποκαθήλωσε ο Πρόεδρος Ξι Ζινπίνγκ στο πλαίσιο υλοποίησης της εκστρατείας του, κατά της διαφθοράς.

    Ο Κινέζος Πρόεδρος έχει προειδοποιήσει ότι η διαφθορά αποτελεί πραγματική απειλή για το κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, κηρύσσοντας τον πόλεμο κατά των διεφθαρμένων αξιωματούχων.Μέσα σε χρονικό διάστημα τριών ετών, κυβερνητικοί αξιωματούχοι από το κόμμα, την κυβέρνηση, το στρατό, αλλά και τις κρατικές επιχειρήσεις της Κίνας, έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και έχουν καταδικαστεί σε βαριές ποινές.

    [06] Ρεκόρ θερμοκρασίας: Πάνω από δέκα τρισ. βαθμοί Κελσίου στο φωτεινότερο κβάζαρ του σύμπαντος

    Γερμανοί, Ρώσοι, Αμερικανοί και άλλοι αστρονόμοι μπόρεσαν για πρώτη φορά να μελετήσουν την «καρδιά» του φωτεινότερου ενεργού γαλαξιακού πυρήνα (κβάζαρ) στο σύμπαν και υπολόγισαν ότι η αδιανόητη θερμοκρασία της ξεπερνά τα δέκα τρισεκατομμύρια βαθμούς Κελσίου, πολλή μεγαλύτερη από ό,τι θεωρείτο έως τώρα δυνατό.

    Οι ερευνητές του διεθνούς προγράμματος ραδιοαστρονομίας RadioAstron, με επικεφαλής τον Γιούρι Κοβάλεφ του Φυσικού Ινστιτούτου Λεμπέντεφ της Μόσχας, τον Αντρέι Λομπάνοφ του Ινστιτούτου Ραδιοαστρονομίας Μαξ Πλανκ στη Γερμανία και τον Μάικλ Τζόνσον του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν των ΗΠΑ, που έκαναν δύο δημοσιεύσεις στο περιοδικό αστροφυσικής "The Astrophysical Journal Letters", ανέλυσαν την ακτινοβολία του κβάζαρ 3C 273.

    Το εν λόγω κβάζαρ, σε απόσταση περίπου 2,4 δισεκατομμυρίων ετών από τη Γη, βρίσκεται στην κατεύθυνση του αστερισμού της Παρθένου και είναι το πιο φωτεινό στον ουρανό από όσα έχουν ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 March 2016 - 6:32:31 UTC