Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Παπαγγελόπουλος: Όσο με εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός, δεν θα με αναγκάσουν να παραιτηθώ, ούτε θα με φιμώσουν
  • [02] ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες: Αντιβαίνουν ψήφισμα του ΟΗΕ οι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν

  • [01] Δ. Παπαγγελόπουλος: Όσο με εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός, δεν θα με αναγκάσουν να παραιτηθώ, ούτε θα με φιμώσουν

    "Ούτε εκβιάζω, ούτε εκβιάζομαι. Προσπαθούν να με αναγκάσουν να παραιτηθώ ή να με φιμώσουν . Αλλά όσο με εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός, δεν θα συμβεί ούτε το ένα ούτε το άλλο", είπε στη δευτερολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

    Απαντώντας στην αναφορά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δεν θα τον κρίνει από το πολιτικό του παρελθόν αλλά από τις σημερινές του πράξεις, είπε ότι θέλει να κριθεί επί της ουσίας και δεν έχει ανάγκη να ζητήσει ελαφρυντικά προτέρου εντίμου βίου.

    "Αυτά τα ζητούν οι ένοχοι και εγώ δεν είμαι ένοχος είπε", και κάλεσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας "να μην παρασυρθεί από ανθρώπους που έχουν προδώσει την παράταξη της ΝΔ και την πατρίδα".

    Στη συνέχεια αναφέρθηκε εκ νέου στη συνάντησή του με την Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη και είπε ότι η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα της κας Τσατάνη και αφορούσε κατά το μεγαλύτερο μέρος της προσωπικά θέματα της εισαγγελέως Εφετών και την υπόθεση του κ. Αγγέλου και μόνο κατά τρία λεπτά συζητήθηκε το θέμα της δικογραφίας και της αρμοδιότητας της δικαστικής λειτουργού.

    "Πρέπει να θυμάστε πόσο ταλαιπωρήθηκε ο κ. Αγγέλου" είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Παπαγγελόπουλος, "εύχομαι να μην χρειαστεί να αποκαλύψω τι πραγματικά ειπώθηκε για το θέμα και τελικά ο κ. Αγγέλου που είχε κληθεί να καταβάλλει τεράστια εγγύηση, απαλλάχθηκε με βούλευμα και ο σύζυγος της κ. Τσατάνη διορίστηκε περιφερειακός διοικητής νοσοκομείων από την κυβέρνηση Σαμαρά".

    [02] ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες: Αντιβαίνουν ψήφισμα του ΟΗΕ οι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν

    Με την εκτόξευση πυραύλων που έχουν τη δυνατότητα να φέρουν πυρηνικά όπλα, το Ιράν έχει αψηφήσει ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το οποίο ενέκρινε την ιστορική πυρηνική συμφωνία που έγινε πέρσι, είπαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τουςσε κοινή επιστολή που είδε το πρακτορείο Ρόιτερς χθες.

    Οι πρόσφατες βαλλιστικές δοκιμές του Ιράν αφορούν πυραύλους που μπορούν να περιέχουν πυρηνικά όπλα και ήταν «ασυνεπείς»προς το και «ενάντιες»στο ψήφισμα 2231 του συμβουλίου το οποίο υιοθετήθηκε τον Ιούλιο του 2015, είπαν σε κοινή επιστολή τους προς τον πρέσβη της Ισπανίας στον ΟΗΕ Ρομάν Ογιαρζούν Μαρκέσι και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν ΚιΜουν οι ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία.

    Η επιστολή αναφέρει ότι οι πύραυλοι που χρησιμοποιήθηκαν στις πρόσφατες εκτοξεύσεις έχουν «την εγγενή ικανότητα να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα». Οι συνυπογράφοντες ζήτησαν επίσης από το Συμβούλιο Ασφαλείας να συζητήσει για την «κατάλληλη απάντηση»στην αποτυχία της Τεχεράνης να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της και από τον Μπαν να δώσει στοιχεία για πυραυλικές δράσεις του Ιράν που δεν συμμορφώνονται με το ψήφισμα 2231.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 March 2016 - 4:32:28 UTC