Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλοίωση της σύνθεσης του συνεδρίου της ΝΔ καταγγέλλουν δέκα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής
  • [02] Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στη Λαχόρη
  • [03] Έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης του Λ. Μπόμπολα ζητά ο Κύπριος γενικός εισαγγελέας
  • [04] Α. Βγενόπουλος: Μάταιη η προσπάθεια να συνδεθώ με την διαπλοκή
  • [05] Το Ισραήλ κάλεσε τους πολίτες του να φύγουν το "ταχύτερο δυνατό" από την Τουρκία
  • [06] Σοβαρή αναστάτωση στα λονδρέζικα αεροδρόμια εξαιτίας της καταιγίδας Κέιτι
  • [07] «Συνεργασία και ανυπακοή», μια μελέτη για τη διττή πολιτική της Εκκλησίας στην Κατοχή
  • [08] Θα χρειαστούν 5 χρόνια για την αποκατάσταση των μνημείων στην Παλμύρα
  • [09] Αντιδημοκρατικές και ανήθικες πρακτικές της κυβέρνησης καταγγέλει η ΝΔ
  • [10] Το απάνθρωπο και ανήθικο πρόσωπο της κυβέρνησης δείχνουν οι απίθανες δηλώσεις του κ. Μάρδα, αναφέρει η ΝΔ
  • [11] Κλιμάκιο μεταφραστών και διερμηνέων στην Ειδομένη
  • [12] Γ. Κυρίτσης: Πρόσφυγες και μετανάστες συνειδητοποιούν ότι είναι αδιέξοδο να παραμένουν στην Ειδομένη
  • [13] Κοντονής: «Έχουμε χαράξει πορεία εξυγίανσης και διαφάνειας»
  • [14] Σκίμπε: «Θα κάνω αλλαγές σε πρόσωπα, όχι στη διάταξη»
  • [15] Δεν αποσύρεται ο Ροναλντίνιο, που σκέφτεται Κίνα ή ΗΠΑ

  • [01] Αλλοίωση της σύνθεσης του συνεδρίου της ΝΔ καταγγέλλουν δέκα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής

    Αντικαταστικές διαδικασίες που αλλοιώνουν τη σύνθεση και τη φιλοσοφία του συνεδρίου της ΝΔ, καταγγέλλουν, με επιστολή τους στον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, δέκα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

    Ειδικότερα, στην επιστολή τους αναφέρουν ότι με τις διαδικασίες ανάδειξης συνέδρων υπάρχει αλλοίωση της σύνθεσης του συνεδρίου και εξηγούν: «...με την παράνομη - αυθαίρετη ερμηνεία του καταστατικού, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία της παράταξης, θα εκλεγούν παραπάνω 803 σύνεδροι, αλλοιώνοντας τη σύνθεση του Συνεδρίου, άρα και τις αποφάσεις και τα αποτελέσματα του 10ου Συνεδρίου μας». Με τη διαδικασία που ακολουθείται πενταπλασιάζονται οι σύνεδροι που προέρχονται από το Λεκανοπέδιο Αττικής και δημιουργούν ανισότητα σε βάρος της περιφέρειας. Στην επιστολή τους εξηγούν ότι επιπλέον υπήρξε παράνομη διαγραφή μελών, αποκλεισμός νέων μελών και διαχωρισμός νέων και παλαιών μελών, καθώς και απαγόρευση ενστάσεων και εν τέλει καθυστέρηση των θεσμικών διαδικασιών.

    Η σχετική εγκύκλιος στην οποία βασίστηκε η διαδικασία, την οποία αμφισβητούν τα δέκα μελη της Πολιτικής Επιτροπής, εκδόθηκε από τον γραμματέα Οργανωτικού Βασίλη Σπανάκη. Για την εγκύκλιο ζητήθηκε η γνωμοδότηση του γραμματέα εκλογών της ΝΔ, που έχει και ρόλο νομικού συμβούλου, Επαμεινώνδα Λεκκέα, ο οποίος θεωρεί ότι είναι βάσιμη η αμφισβήτηση της διαδικασίας. Παρομοίως και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος.

    Απότελεσμα είναι ότι έχει προκληθεί αναταραχή στις κομματικές οργανώσεις -κυρίως της περιφέρειας- και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών των συνέδρων.

    Την επιστολή υπογράφουν οι Νικολαΐδης Νίκος, Ζωντανός Κώστας, Αγαλοπούλου-Πετράκου Ευαγγελία, Ινιωτάκης Πολυχρόνης, Μάταλας Θεόδωρος, Πάνου Ευάγγελος, Παρράς Χρήστος, Σαρούκου Παναγιώτα, Χονδρογιάννος Ιωάννης, Κόκκαλης Αλέκος.

    Διαβάστε επίσης

    Αντιδημοκρατικές και ανήθικες πρακτικές της κυβέρνησης καταγγέλει η ΝΔ

    Το απάνθρωπο και ανήθικο πρόσωπο της κυβέρνησης δείχνουν οι απίθανες δηλώσεις του κ. Μάρδα, αναφέρει η ΝΔ

    [02] Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στη Λαχόρη

    Την έντονη καταδίκη του εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στη Λαχόρη του Πακιστάν, η οποία προκάλεσε το θάνατο και τον τραυματισμό εκατοντάδων πολιτών.

    «Οι σκέψεις μας» αναφέρει σχετική ανακοίνωση «είναι με τις οικογένειες των θυμάτων αυτές τις δύσκολες στιγμές».

    Παράλληλα εκφράζεται η αλληλεγγύη της Ελλάδας στην κυβέρνηση και το λαό του Πακιστάν και τονίζεται η «αδήριτη ανάγκη σεβασμού της διαφορετικότητας και οικοδόμησης της ανεκτικότητας σε κάθε κοινωνία».

    [03] Έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης του Λ. Μπόμπολα ζητά ο Κύπριος γενικός εισαγγελέας

    Οδηγίες για άμεση έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εναντίον του προέδρου της εταιρείας Helector, Λεωνίδα Μπόμπολα, έδωσε ο γενικός εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, όπως δήλωσε εξερχόμενος του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

    Ο κ. Κληρίδης διέψευσε ότι ο κ. Μπόμπολας θέτει όρους προκειμένου να έρθει και να παραδοθεί στην Κύπρο. «Ουδεμία συναλλαγή γίνεται με τον ύποπτο» ανέφερε.

    Η ανακριτική ομάδα της αστυνομίας συνεχίζει, με εντατικούς ρυθμούς, τις έρευνες για τις υποθέσεις του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), που διαχειριζόταν η εταιρεία του κ. Μπόμπολα. Επίσης, η αστυνομία θα προχωρήσει στην έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και εναντίον του Θεοφάνη Λώλου, διευθυντή της εταιρείας μελετών ENVIROPLAN, ο οποίος ορίστηκε από το υπουργείο Εσωτερικών να επιβλέπει τα έργα ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.

    [04] Α. Βγενόπουλος: Μάταιη η προσπάθεια να συνδεθώ με την διαπλοκή

    Μάταιη χαρακτηρίζει την προσπάθεια διασύνδεσής του με την διαπλοκή ο πρόεδρος της MIG, Α. Βγενόπουλος, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

    Όπως υποστηρίζει, "όλες οι κατηγορίες που κατά καιρούς έχουν εκτοξευθεί εις βάρος μου από Έλληνες και Κυπρίους πολιτικούς έχουν εξεταστεί ενδελεχώς από την Ελληνική Δικαιοσύνη και με σειρά αποφάσεων έχω δικαιωθεί, αφού όλες οι υποθέσεις αρχειοθετήθηκαν λόγω έλλειψης έστω και ενδείξεων για τέλεση ποινικών αδικημάτων. Αντίθετα όλοι οι συκοφάντες μου, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, έχουν καταδικαστεί σε διάφορους βαθμούς της Δικαιοσύνης".

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, "επίσης, ως προς τις κατηγορίες που εκτοξεύονται από Κύπριους αξιωματούχους, πέραν της απόφασης αρχειοθέτησης της Εισαγγελέας Εφετών κας Τσατάνη, άλλη Αντιεισαγγελεύς Εφετών έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά δύο Κυπρίων υπηκόων για ψευδορκία και απάτη επί δικαστηρίου, επειδή σε αστικό δικαστήριο στην Κύπρο επανέλαβαν τους γνωστούς ισχυρισμούς περί δήθεν δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, κ.λ.π. Περίπου 30 διαφορετικοί Έλληνες δικαστές με έχουν δικαιώσει και έχουν καταδικάσει τους συκοφάντες μου, συνεπώς οι οποιοιδήποτε ισχυρισμοί περί δήθεν μεροληψίας ορισμένων δικαστών υπέρ μου στερούνται σοβαρότητος".

    Ακόμη, σημειώνεται ότι, "είναι προφανές ότι αυτή την περίοδο, εκμεταλλευόμενοι τις πολιτικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, οι συκοφάντες μου, Έλληνες και Κύπριοι, καταβάλλουν μία απεγνωσμένη προσπάθεια να «δικαιωθούν» επικοινωνιακά αφού δικαστικά έχουν ήδη κριθεί. Τέλος, η προσπάθεια που καταβάλλεται για να συνδεθώ με την διαπλοκή είναι μάταια. Δεν διαθέτω Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δεν είμαι εργολάβος του Δημοσίου και καμία Κυβέρνηση δεν μου έκανε ποτέ καμία χάρη. Αντίθετα επί Κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ τώρα, βρέθηκα σε δημόσια αντιπαράθεση με Υπουργούς τους που θέλησαν να με βλάψουν παρανόμως και αυτές τις αντιπαραθέσεις τις θεωρώ απόδειξη αντιδιαπλοκής με όλα τα πολιτικά κόμματα, αλλά και τίτλο τιμής", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

    [05] Το Ισραήλ κάλεσε τους πολίτες του να φύγουν το "ταχύτερο δυνατό" από την Τουρκία

    Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι ανεβάζει το επίπεδο επιφυλακής για τους πολίτες του όσον αφορά την Τουρκία και συνέστησε στους Ισραηλινούς που βρίσκονται στη χώρα αυτή να την εγκαταλείψουν "το ταχύτερο δυνατό".

    Το Ισραήλ αποφάσισε να περάσει από το "πρώτο επίπεδο συγκεκριμένης απειλής στο αυξημένο επίπεδο συγκεκριμένης απειλής, να συστήσει εκ νέου στο κοινό να αποφεύγει τα ταξίδια στην Τουρκία και, για τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στην Τουρκία, να φύγουν από εκεί το ταχύτερο δυνατό", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση έπειτα από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στις 19 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις ξένοι τουρίστες, ανάμεσά τους τρεις Ισραηλινοί.

    [06] Σοβαρή αναστάτωση στα λονδρέζικα αεροδρόμια εξαιτίας της καταιγίδας Κέιτι

    Περισσότερες από 150 πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν ή είχαν προορισμό τα λονδρέζικα αεροδρόμια του Γκάτγουικ και του Χίθροου ματαιώθηκαν σήμερα εξαιτίας της καταιγίδας Κέιτι που σαρώνει τη νότια Αγγλία με άνεμους που πνέουν με ταχύτητα άνω των 100 χλμ/ώρα.

    «Εξαιτίας των σφοδρών ανέμων που προκαλεί η καταιγίδα Κέιτι, υπάρχουν σήμερα καθυστερήσεις και μερικές ματαιώσεις πτήσεων», ανακοινώθηκε από τον ιστότοπο του αεροδρομίου του Χίθροου, του μεγαλύτερου της χώρας.

    Σύμφωνα με τον πίνακα των πτήσεων που ήταν προγραμματισμένες έως τις 16:00 (ώρα Ελλάδας), έχουν ματαιωθεί γύρω στις 50 πτήσεις που επρόκειτο να αφιχθούν και περισσότερες από 80 που ήταν προγραμματισμένες να απογειωθούν αυτό το σαββατοκύριακο του Πάσχα, που είναι επίσης για τους Βρετανούς σαββατοκύριακο αναχώρησης για διακοπές.

    Στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, που βρίσκεται νότια της βρετανικής πρωτεύουσας, ματαιώθηκαν περίπου 20 πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν σήμερα ματαιώθηκαν και τέσσερις άλλες εστάλησαν σε άλλο αεροδρόμιο, σύμφωνα με τον ιστότοπο του αεροδρομίου.

    Στον ιστότοπο διευκρινίζεται ότι υπάρχουν επίσης προβλήματα στις οδούς πρόσβασης στο αεροδρόμιο.

    [07] «Συνεργασία και ανυπακοή», μια μελέτη για τη διττή πολιτική της Εκκλησίας στην Κατοχή

    Ποια ήταν η στάση της εκκλησιαστικής ηγεσίας στην περίοδο της γερμανικής κατοχής; Ποια ήταν η συμπεριφορά των απλών ιερέων έναντι των κατακτητών; Πόσοι ιερείς και πόσοι ιεράρχες εντάχθηκαν στον απελευθερωτικό αγώνα;Ο καθηγητής της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας στο Ιόνιο ΠανεπιστήμιοΓρηγόρης Ψαλλίδας, επιχειρεί να απαντήσει στα ερωτήματα με το βιβλίο του «Συνεργασία και ανυπακοή» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Εστία.

    Πρόκειται για μελέτη 308 σελίδων, βασισμένη σε εκκλησιαστικά αρχεία, σε ειδική βιβλιογραφία και σε έντυπα, η οποία ξεκινάει με μια αναδρομή του χαρακτήρα της εκκλησίας πριν την κατοχή, προσδιορίζοντας την ως «εθνική και κρατική εκκλησία». Ακολούθως παρουσιάζει τη σύγκρουση των αντιλήψεων για τον τρόπο διοίκησης της εκκλησίας, την αλλαγή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών το 1941 με την αντικατάσταση του βασιλόφρονα Χρύσανθου από τον βενιζελικό Δαμασκηνό. Φωτίζει τη βουλγαρική κατοχή της βορειοανατολικής Ελλάδας και την εξάρθρωση των τοπικών θεσμών της εκκλησίας, την εκκλησιαστική πολιτική των ιταλικών αρχών κατοχής, καθώς και την αμφισβήτηση της πνευματικής της εξουσίας από εθνοτικά-μειονοτικά κινήματα. Αναλύει διεξοδικά τον διττό ρόλο της εκκλησίας ως θεσμού του κατοχικού κράτους και της κοινωνίας των πολιτών.

    [08] Θα χρειαστούν 5 χρόνια για την αποκατάσταση των μνημείων στην Παλμύρα

    Ο επικεφαλής Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Συρίας δήλωσε σήμερα ότι θα χρειαστούν πέντε χρόνια για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων μνημείων στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, την οποία είχε καταλάβει επί 10 μήνες η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

    "Αν έχουμε την έγκριση της Unesco, θα χρειαστούν πέντε χρόνια για την αποκατάσταση των κτισμάτων που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές από το ΙΚ", δήλωσε ο Μααμούν Αμπντελκαρίμ, την επομένη της ανακατάληψης της πόλης της κεντρικής Συρίας από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

    "Έχουμε το εξειδικευμένο προσωπικό, έχουμε την τεχνογνωσία και τις μελέτες. Χρειάζεται βέβαια η έγκριση της Unesco και θα μπορούμε να αρχίσουμε τις εργασίες σε έναν χρόνο", πρόσθεσε.

    Εκτός από το κάστρο του 8ου αιώνα που υπέστη ζημιές κατά τη διάρκεια των μαχών για την κατάληψη της πόλης, οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν τους υπέροχους ναούς του Βήλου και του Βάαλ Σαμίν, την Αψίδα του Θριάμβου, ταφικά μνημεία καθώς και το Λιοντάρι της αλ-Λατ.

    Η αρχαία πόλη, ηλικίας 2.000 και πλέον ετών που περιλαμβάνεται στην παγκόσμια κληρονομιά της Unesco, έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους τον Μάιο του 2015. Η πόλη ανακαταλήφθηκε χθες από τον συριακό στρατό, έπειτα από σφοδρές μάχες 20 ημερών και με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

    [09] Αντιδημοκρατικές και ανήθικες πρακτικές της κυβέρνησης καταγγέλει η ΝΔ

    Eπίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε σήμερα το μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, σχετικά με «αντιδημοκρατικές, παρακρατικές, παράνομες και ανήθικες πρακτικές της κυβέρνησης» όπως τονίζεται σε ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με την ερώτηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος, με την έγκριση του πρωθυπουργού, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, εκμεταλλευόμενη παράνομο υλικό, εξαπέλυσε, δολίως, παντελώς αβάσιμη επίθεση στον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκο, χρησιμοποιώντας «ως πρόσχημα καταγεγραμμένες από κρατικές υπηρεσίες, ιδιωτικές συνομιλίες, οι οποίες ενώ δεν έχουν κανένα απολύτως μεμπτό σημείο και καμία σχέση με υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη, διέρρευσαν παρανόμως και παρανόμως δημοσιεύθηκαν».

    Κατά τη ΝΔ, η κ. Γεροβασίλη κατασκεύασε δόλια αβάσιμους και ανυπόστατους ισχυρισμούς. «Κατασκεύασε με δόλο προσωπική και πρωτίστως πολιτική συκοφαντία αδίστακτου Γκεμπελισμού εναντίον του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με κύριο στόχο να πλήξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τονίζεται στην ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και μάλιστα η ΝΔ επισημαίνει πως η ίδια «το έπραξε, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι όσα δήλωνε ήταν ψευδή και συκοφαντικά».

    Σύμφωνα με την ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή, από τα παραπάνωω προκύπτουν «παρακρατικές, βαθιά αντιδημοκρατικές και ανήθικες πρακτικές της κυβέρνησης, που πλήττουν συνταγματικά κατοχυρωμένες θεμελιώδεις Αρχές της Δημοκρατίας και ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η προστασία προσωπικών δεδομένων και του απορρήτου της ελεύθερης επικοινωνίας (άρθρα 9α και 19 του Συντάγματος), ενώ προκύπτει και παράνομη χρησιμοποίηση και πολιτική εκμετάλλευση ιδιωτικών συνομιλιών μέλους της Βουλής των Ελλήνων, που έχουν καταγραφεί από κρατικές υπηρεσίες, έχουν παρανόμως διαρρεύσει και συσχετίζονται απολύτως ψευδώς και συκοφαντικά με άσχετη υπόθεση».

    «Προκύπτει παράνομη χρήση του υλικού αυτού από την κυβερνητική εκπρόσωπο, με παντελώς αυθαίρετους, αβάσιμους, δόλιους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς» σημειώνει η ΝΔ και καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν παρακολουθούνται και καταγράφονται συνομιλίες βουλευτών με δημοσιογράφους που δεν έχουν κανένα απολύτως μεμπτό σημείο, αν διαρρέουν με σκοπό τη δημοσιοποίηση και τη διαστρέβλωσή τους και γιατί η κυβέρνηση χρησιμοποιεί παρανόμως δημοσιοποιηθείσες ιδιωτικές συνομιλίες και κατασκευάζει ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς σε βάρος προσώπων και κομμάτων.

    Τέλος, η ΝΔ ζητά από τον πρωθυπουργό να απαντήσει «γιατί η κυβέρνηση καταφεύγει σε αντιδημοκρατικές, παρακρατικές, παράνομες και ανήθικες πρακτικές;».

    [10] Το απάνθρωπο και ανήθικο πρόσωπο της κυβέρνησης δείχνουν οι απίθανες δηλώσεις του κ. Μάρδα, αναφέρει η ΝΔ

    Για απίθανες δηλώσεις του κ. Μάρδα που είναι για γέλια και για κλάματα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    «Έρχονται να προστεθούν στο πάνθεον αντίστοιχων απίθανων δηλώσεων στελεχών της κυβέρνησης που δεν ξέρουν τι λένε και τι πράττουν», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζοντας πως οι δηλώσεις περί επενδυτών προσφύγων-μεταναστών έχουν τρεις πτυχές:

    «Η μια είναι η ευτράπελη. Η δεύτερη δείχνει ότι η κυβέρνηση, που έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε τραγικά αδιέξοδα, βρίσκεται σε πανικό. Την ώρα που με τις πράξεις της διώχνει σοβαρούς επενδυτές, αναζητά την ?ανάπτυξη? σε επενδυτές πρόσφυγες και μετανάστες. Και η τρίτη φανερώνει το απάνθρωπο και ανήθικο πρόσωπο της κυβέρνησης της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ που διαχωρίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε πλούσιους και φτωχούς και υπόσχεται αλληλεγγύη μόνο στους έχοντες 250.000 ευρώ και στους μη έχοντες, κολαστήρια τύπου Ειδομένης. Το προσωπείο του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης κατέρρευσε».

    [11] Κλιμάκιο μεταφραστών και διερμηνέων στην Ειδομένη

    Είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστεί η ανεύθυνη φημολογία και παραπληροφόρηση στους πρόσφυγες στην Ειδομένη, υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στην ιστοσελίδα «News247.gr». Μάλιστα, όπως τόνισε,για την καλύτερη ενημέρωση των προσφύγων και μεταναστών η κυβέρνηση στέλνει κλιμάκιο διερμηνέων και μεταφραστών στην Ειδομένη, ενώ σχεδιάζει να στήσει μεγαφωνική εγκατάσταση, μέσα από την οποία θα γίνονται ανακοινώσεις για όλα τα θέματα.

    «Γνωρίζουμε ότι τις ψευδείς αυτές πληροφορίες τις διακινούν μέσων των κοινωνικών δικτύων, αλλά και από στόμα σε στόμα, άνθρωποι ετερόκλητοι», είπε ο κ. Κυρίτσης συμπληρώνοντας και τα εξής: «Τέτοιες φήμες σε απελπισμένους ανθρώπους μεταδίδονται όπως η φωτιά στα ξερόχορτα. Ανάμεσα σε εκείνους που τις διαδίδουν μπορεί να βρίσκονται άνθρωποι με ειλικρινές ενδιαφέρον να βοηθήσουν, οι οποίοι όμως επιτυγχάνουν το ακριβώς αντίθετο. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και κάποιοι που παίζουν παιχνίδια εις βάρος των προσφύγων και, ως ένα βαθμό, παιχνίδια εις βάρος της χώρας. Ζητάμε από αλληλέγγυους, εθελοντές και ΜΚΟ να συνεργάζονται με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να προστατεύονται οι πρόσφυγες από την παραπληροφόρηση και από επικίνδυνες καταστάσεις».

    [12] Γ. Κυρίτσης: Πρόσφυγες και μετανάστες συνειδητοποιούν ότι είναι αδιέξοδο να παραμένουν στην Ειδομένη

    Η κατάσταση αρχίζει να αλλάζει, καθώς πρόσφυγες και μετανάστες συνειδητοποιούν ότι είναι αδιέξοδο να παραμένουν στην Ειδομένη ελπίζοντας ότι θα ανοίξουν τα σύνορα, εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης.

    «Με πειθώ, ενημέρωση και αξιοπρέπεια θα καταφέρουμε να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά και την Ειδομένη», τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    Αναφορικά με τη μείωση των ροών, ο κ. Κυρίτσης ανέφερε ότι αυτός είναι όρος για να λειτουργήσει η συμφωνία με την Τουρκία. «Θέλουμε να δούμε αν η μείωση των ροών είναι αποτέλεσμα συμμόρφωσης της τουρκικής πλευράς» συμπλήρωσε.

    Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η Αμυγδαλέζα δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

    Διαβάστε επίσης:

    Κλιμάκιο μεταφραστών και διερμηνέων στην Ειδομένη

    [13] Κοντονής: «Έχουμε χαράξει πορεία εξυγίανσης και διαφάνειας»

    Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε εκτάκτως ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, τονίζοντας ότι θα υπερασπιστεί τη νομιμότητα, ενώ ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός που παραβρέθηκε, έδωσε απαντήσεις για την ομοσπονδία του Ταεκβοντό, που μέσω της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας απειλείται με αποκλεισμό το άθλημα από τις διεθνείς διοργανώσεις, επειδή η Πολιτεία δεν αναγνωρίζει τα διπλώματα προπονητών που διανείμει.

    Ο κ Κοντονής, μεταξύ άλλων, είπε ότι η κυβέρνηση και το υφυπουργείο έχει χαράξει πορεία εξυγίανσης και διαφάνειας. Στον ελληνικό αθλητισμό και δεν θα παρεκκλίνει εκατοστό. Έκανε λόγο για οργανωμένους οπαδικούς στρατούς που κάποιοι στρέφουν εναντίον της Πολιτείας και των οργάνων της, εξέφρασε την οργή του για το γεγονός ότι ακολουθεί ορυμαγδός ανακοινώσεων μετά από κάθε απόφαση των πειθαρχικών οργάνων της ΕΠΟ, που με το νέο νόμο αποτελείται από τακτικούς δικαστές και τόνισε ότι θα υπερασπιστεί απολύτως την κρίση τους, η οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι δόλια, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι κάποιοι με τη στάση τους προσπαθούν να περιορίσουν τις αρμοδιότητες αυτών των δικαστών.

    Επίσης δήλωσε για την συνάντηση με τους προέδρους των μεγάλων ΠΑΕ που αναβλήθηκε ότι του προξενεί εντύπωση «πως υπήρξε μία τέτοια απόφαση στο και πέντε», σχετικά με την γνωμοδότηση του Εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου ότι υπάρχει κώλυμα με τη συμμετοχή του κ Μαρινάκη, λόγω της απαγόρευσης συμμετοχής του στα κοινά του ποδοσφαίρου. Όπως τόνισε, «μου προξενούν εντύπωση οι αντιρρήσεις που έθεσε την ημέρα της συνάντησης. Πως και στο και πέντε υπήρξε αυτό; Χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Όμως εξακολουθώ να είμαι στη διάθεση των προέδρων, ώστε να προχωρήσει το δίπολο που έχουμε βάλει στόχο. Να υπάρξει συναίνεση και άμεση διευθέτηση όλων των δικαστικών εκκρεμοτήτων που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο».

    Για την ματαίωση διεξαγωγής του κυπέλλου Ελλάδας ξεκαθάρισε πως δεν παίρνει πίσω την απόφασή του, ότι θα υποστηρίξει με νομικά επιχειρήματα τις θέσεις του Υφυπουργείου στην εκδίκαση της προσφυγής της ΕΠΟ στο ΣτΕ, είπε ότι απάντησε αναλυτικά στην επιστολή που του έστειλαν FIFA και UEFA για το θέμα και είναι στη διάθεσή τους την ερχόμενη Τετάρτη στην προγραμματισμένη μεταξύ τους συνάντηση να ακούσει τις προτάσεις τους.

    Ο κ. Κοντονής άφησε αιχμές για σχέσεις ΠΑΕ με οπαδούς που εξυπηρετούν επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα κατηγορώντας παλαιότερες κυβερνήσεις για πελατειακές σχέσεις και όπως είπε: «Επιστρέφω σε προέδρους ΠΑΕ χαρακτηρισμούς ότι είμαι μέρος του προβλήματος, όπως θέλουν να περάσουν. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για κάθαρση, εκδημοκρατισμό, διαφάνεια και ισονομία στον ελληνικό αθλητισμό, θα συγκρουστούμε με συμφέροντα για να προστατέψουμε τη νεολαία μας».

    [14] Σκίμπε: «Θα κάνω αλλαγές σε πρόσωπα, όχι στη διάταξη»

    Δεν αλλάζει σχηματισμό, θα αλλάξει όμως πρόσωπα στον φιλικό αγώνα της Εθνικής ομάδας με την Ισλανδία ο Μίχαελ Σκίμπε, όπως δήλωσε στην προπόνηση.

    «Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι με το Μαυροβούνιο. Δεν μου άρεσε βέβαια η εικόνα που δείξαμε στα τελευταία λεπτά του αγώνα και θεωρώ πως υπάρχουν τομείς που μπορούμε να είμαστε καλύτεροι», είπε ο Γερμανός εκλέκτορας.

    Όσο για τη διάταξη της Εθνικής... «Θα παίξουμε πάλι με τρεις στόπερ στο ματς με την Ισλανδία, αλλά θα πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί στην άμυνά μας. Θα κάνω αρκετές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς, κυρίως στο μεσοεπιθετικό κομμάτι».

    [15] Δεν αποσύρεται ο Ροναλντίνιο, που σκέφτεται Κίνα ή ΗΠΑ

    Δεν σκέφτεται να αποσυρθεί ο Ροναλντίνιο. Ο δύο φορές κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς στον πλανήτη, που τον Οκτώβριο είχε λύσει το συμβόλαιο του με τη Φλουμινένσε, δύο μήνες μετά το συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τη λαοφιλή ομάδα του Ρίο Ντε Τζανέιρο, είναι από τότε χωρίς ομάδα. Τις τελευταίες ημέρες στα βραζιλιάνικα ΜΜΕ κυκλοφόρησε η φημολογία πως ο 35χρονος σούπερ σταρ σκοπεύει να αποσυρθεί από τα γήπεδα, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά ο αδερφός και μάνατζερ του Ρομπέρτο Ασίς:

    «Ολα αυτά είναι ανοησίες! Δεν υπάρχει περίπτωση, θα υπάρξουν κι άλλες εκπλήξεις. Πρέπει να βρει μια ομάδα και ένα περιβάλλον που θα νιώθει ευτυχισμένος και καλά με τον εαυτό του. Στα υπέρ του το γεγονός πως ποτέ δεν πέρασε κάποιο σοβαρό τραυματισμό. Έχει ακόμα τη σπίθα μέσα του. Είναι πολύ πιθανός προορισμός το MLS των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως και η Κίνα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 March 2016 - 12:32:33 UTC