Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλοίωση της σύνθεσης του συνεδρίου της ΝΔ καταγγέλλουν δέκα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής
  • [02] O. Γεροβασίλη: Πολιτικό πρόβλημα για τη ΝΔ η πιθανή εμπλοκή με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό δημοσιογράφους
  • [03] Στο Ισραήλ μεταβαίνει αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [04] Ερώτηση Παπαδημούλη προς Κομισιόν για την ελληνική οικονομία
  • [05] ΕΚΤ: Το πετρέλαιο θα κινηθεί μεταξύ 30 και 45 δολαρίων το βαρέλι τα επόμενα δύο χρόνια
  • [06] Δεν συζητήθηκε η επιβολή φόρου για να καλυφθούν τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων είπε ο Αν. Πετρόπουλος
  • [07] Ευκ. Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ να βάλει νερό στο κρασί του
  • [08] Ειδομένη: Ο ήλιος ζέστανε την ελπίδα όσων αρνούνται να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό
  • [09] Πυρκαγιά σε εργοστάσιο παρασκευής μελανιών στον Ασπρόπυργο
  • [10] Στους 50.146 οι πρόσφυγες που έχουν καταγραφεί στην επικράτεια
  • [11] Από την Ιταλία στην Ελλάδα φέρεται να πέρασε το 2015 ο τρομοκράτης Χαλίντ Ελ Μπακράουι
  • [12] Επαφές Σουλτς με Αναστασιάδη, Ακιντζί και Άιντα για το Κυπριακό
  • [13] Τριάντα τέσσερις είναι οι νεκροί από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες
  • [14] Εγκαίνια της Οικίας Μάνου Χατζιδάκι στις 17 Απριλίου
  • [15] Πυρκαγιά σε εργοστάσιο παρασκευής μελανιών στον Ασπρόπυργο
  • [16] Την ανάγκη ουσιαστικής μεταρρύθμισης του ΝΑΤΟ υποστηρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ
  • [17] Ο Ρούνεϊ αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας και στο EURO
  • [18] Δεν αποσύρεται ο Ροναλντίνιο, που σκέφτεται Κίνα ή ΗΠΑ
  • [19] Διθέσιο ηλεκτρικό όχημα
  • [20] Με Ουίλιαμς «πέταξε» για πλέι οφ ο Παναθηναϊκός

  • [01] Αλλοίωση της σύνθεσης του συνεδρίου της ΝΔ καταγγέλλουν δέκα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής

    Αντικαταστικές διαδικασίες που αλλοιώνουν τη σύνθεση και τη φιλοσοφία του συνεδρίου της ΝΔ, καταγγέλλουν, με επιστολή τους στον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, δέκα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

    Ειδικότερα, στην επιστολή τους αναφέρουν ότι με τις διαδικασίες ανάδειξης συνέδρων υπάρχει αλλοίωση της σύνθεσης του συνεδρίου και εξηγούν: «...με την παράνομη - αυθαίρετη ερμηνεία του καταστατικού, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία της παράταξης, θα εκλεγούν παραπάνω 803 σύνεδροι, αλλοιώνοντας τη σύνθεση του Συνεδρίου, άρα και τις αποφάσεις και τα αποτελέσματα του 10ου Συνεδρίου μας». Με τη διαδικασία που ακολουθείται πενταπλασιάζονται οι σύνεδροι που προέρχονται από το Λεκανοπέδιο Αττικής και δημιουργούν ανισότητα σε βάρος της περιφέρειας. Στην επιστολή τους εξηγούν ότι επιπλέον υπήρξε παράνομη διαγραφή μελών, αποκλεισμός νέων μελών και διαχωρισμός νέων και παλαιών μελών, καθώς και απαγόρευση ενστάσεων και εν τέλει καθυστέρηση των θεσμικών διαδικασιών.

    Η σχετική εγκύκλιος στην οποία βασίστηκε η διαδικασία, την οποία αμφισβητούν τα δέκα μελη της Πολιτικής Επιτροπής, εκδόθηκε από τον γραμματέα Οργανωτικού Βασίλη Σπανάκη. Για την εγκύκλιο ζητήθηκε η γνωμοδότηση του γραμματέα εκλογών της ΝΔ, που έχει και ρόλο νομικού συμβούλου, Επαμεινώνδα Λεκκέα, ο οποίος θεωρεί ότι είναι βάσιμη η αμφισβήτηση της διαδικασίας. Παρομοίως και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος.

    Απότελεσμα είναι ότι έχει προκληθεί αναταραχή στις κομματικές οργανώσεις -κυρίως της περιφέρειας- και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών των συνέδρων.

    Την επιστολή υπογράφουν οι Νικολαΐδης Νίκος, Ζωντανός Κώστας, Αγαλοπούλου-Πετράκου Ευαγγελία, Ινιωτάκης Πολυχρόνης, Μάταλας Θεόδωρος, Πάνου Ευάγγελος, Παρράς Χρήστος, Σαρούκου Παναγιώτα, Χονδρογιάννος Ιωάννης, Κόκκαλης Αλέκος.

    [02] O. Γεροβασίλη: Πολιτικό πρόβλημα για τη ΝΔ η πιθανή εμπλοκή με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό δημοσιογράφους

    Πολιτικό πρόβλημα συνιστά για τη ΝΔ το ζήτημα πιθανής εμπλοκής της με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό δημοσιογράφους, σύμφωνα με μήνυμα που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Μέσα από το ίδιο μήνυμα η κυβερνητική εκπρόσωπος καθιστά σαφές ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει ένα πολιτικό πρόβλημα για τη ΝΔ να εμφανιστεί ως προσωπική της διένεξη με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ.

    "Το πολιτικό πρόβλημα της πιθανής εμπλοκής της Νέας Δημοκρατίας με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό δημοσιογράφους δεν θα επιτρέψουμε να εμφανιστεί σαν να πρόκειται για προσωπική μου διένεξη με τον κ. Κουμουτσάκο», αναφέρει συγκεκριμένα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με ανάρτησή της στο twitter.

    Διαβάστε επίσης:

    Απάντηση μέσω twitter του διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ, στην Ο. Γεροβασίλη

    [03] Στο Ισραήλ μεταβαίνει αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ από την 29η έως και την 31η Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιήσει οΠρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλο κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του Ισραήλ, Ρεουβέν Ριβλίν

    Ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί την Τετάρτη 30 Μαρτίου με τον Ισραηλινό ομόλογό του, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Μουσείο του Ολοκαυτώματος.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναγορευθεί σε Επίτιμο Διδάκτορα Δικαίου του Εβραϊκού Πανεπιστημίου Ιεροσολύμων, όπου θα απευθύνει ομιλία με θέμα « Η Ευρωπαϊκή έννομη τάξη στον λαβύρινθο της οικονομικής κρίσης».

    Την Πέμπτη 31 Μαρτίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη,Θεόφιλο Γ΄.

    Η επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στο Ισραήλ θα ολοκληρωθεί με την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

    [04] Ερώτηση Παπαδημούλη προς Κομισιόν για την ελληνική οικονομία

    Ερώτηση προς την Κομισιόν σχετικά με τις πρόσφατες προβλέψεις της για τις Ευρωπαϊκές Οικονομίες, κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Ο κ. Παπαδημούλης, επικαλούμενος τις επίσημες προβλέψεις της Κομισιόν που υπογραμμίζουν τις ιδιαίτερες αντοχές της ελληνικής οικονομίας καθώς και το γεγονός ότι "η ιδιωτική κατανάλωση παρέμεινε πιο ισχυρή από το αναμενόμενο", εστιάζει στο ζήτημα της χαλάρωσης των capital controls, το οποίο αναφέρεται και στην έκθεση.

    Μεταξύ άλλων, ρωτάει την Κομισιόν αναφορικά με τις προβλέψεις της για το Β΄ Εξάμηνο του 2016 καθώς και για τα έτη 2017 και 2018, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζει την ανάγκη για ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους και ζητά αναλυτικές λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει.

    [05] ΕΚΤ: Το πετρέλαιο θα κινηθεί μεταξύ 30 και 45 δολαρίων το βαρέλι τα επόμενα δύο χρόνια

    Οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να κινηθούν σε ένα εύρος μεταξύ 30 και 45 δολαρίων το βαρέλι τα επόμενα δύο χρόνια, με βάση την τρέχουσα καμπύλη των προθεσμιακών συμβολαίων, σύμφωνα με ανάλυση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) που περιλαμβάνεται στο τελευταίο οικονομικό της δελτίο.

    Στην ανάλυση, με θέμα: «Οι τρέχουσες τάσεις των τιμών του πετρελαίου», σημειώνεται ότι οι καθοδικοί κίνδυνοι για την πρόβλεψη αυτή αφορούν, από την πλευρά της προσφοράς, σε ενδεχόμενες περαιτέρω αυξήσεις της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου λόγω μίας ισχυρότερης του αναμενόμενου επιστροφής του Ιράν στην αγορά και αντοχής της παραγωγής από χώρες εκτός του ΟΠΕΚ, ιδιαίτερα της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ. Μία ταχύτερη του αναμενόμενου επιβράδυνση των αναδυόμενων οικονομιών είναι πιθανόν να επηρεάσει αρνητικά τη ζήτηση πετρελαίου.

    Οι κύριοι ανοδικοί κίνδυνοι αφορούν στο ενδεχόμενο μεγαλύτερων των αναμενόμενων μειώσεων της παραγωγής πετρελαίου, λόγω γεωπολιτικών εντάσεων και μεγαλύτερης υποχώρησης της προσφοράς, εάν οι τιμές του διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα σε χαμηλά επίπεδα.

    [06] Δεν συζητήθηκε η επιβολή φόρου για να καλυφθούν τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων είπε ο Αν. Πετρόπουλος

    Δεν έγινε κάποια συζήτηση κατά τη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών, για την επιβολή έκτακτου φόρου, προκειμένου να καλυφθούν τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, έκανε σαφές, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», o υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιος Πετρόπουλος.

    Ο κ. Πετρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», είπε ότι η εξεύρεση πόρων για την κοινωνική ασφάλιση παραμένει θεμελιώδες ζήτημα για την κυβέρνηση, τόνισε ότι κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί κάποιες σκέψεις, αλλά ?όπως υπογράμμισε- «δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση πάνω σε συγκεκριμένα τέτοια ζητήματα κατά τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης».

    Ωστόσο, επανέλαβε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η εξοικονόμηση χρημάτων από τη μείωση των δαπανών στο ασφαλιστικό σύστημα, η οποία, όπως υπενθύμισε ο κ. Πετρόπουλος, θα προέλθει από την ενοποίηση των ασφαλιστικών φορέων, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της περιουσίας τους.

    Πρόσθεσε, ότι τα ποσά που θα εξοικονομηθούν από την αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων δεν είναι αμύθητα, αλλά πολύ σημαντικά και ανέρχονται σε μισό δισ ευρώ ετησίως. «Αν εξασφαλίσουμε από την ίδια τη λειτουργία του συστήματος μισό δισ το χρόνο είναι περίπου το ποσό που αντιστοιχεί στο έλλειμμα για τις επικουρικές συντάξεις ετησίως» υπογράμμισε.

    [07] Ευκ. Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ να βάλει νερό στο κρασί του

    Να σεβαστούν τα κοινωνικά κεκτημένα μιας ευρωπαϊκής χώρας συστήνει στους τεχνοκράτες του ΔΝΤ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξήτου στην εφημερίδα «Τα Νέα» τονίζοντας ότι στο Eurogroup της 22ας Απριλίου πρέπει να συζητηθεί το συνολικό πακέτο: αξιολόγηση και χρέος.

    Άλλωστε, την ενημέρωση αυτήν, ότι δηλαδή θα συζητηθεί τον Απρίλη το χρέος, σημειώνει ο υπουργός, έκανε προς τους υπουργούς Οικονομικών ο ίδιος ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Εκτιμά ότι η πρώτη αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα διότι έχει αλλάξει το κλίμα «σε σχέση με το καλοκαίρι και πιο πολλοί παίκτες ψάχνουν να βρεθούν λύσεις παρά να βάλουν εμπόδια».

    Ωστόσο αντικρούει την άποψη ότι κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το αίσιο τέλος της αξιολόγησης, «όταν την ίδια στιγμή εξελίσσονται συγκρούσεις, που αφορούν την μοίρα εκατομμυρίων ανθρώπων». Αποδέχεται ως μέρος του προβλήματος τη μάχη ενάντια στη λιτότητα και τις ανισότητες προσθέτοντας ότι «η λύση δεν μπορεί να είναι άλλη από την ειρήνη, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη».

    Ο κ. Τσακαλώτος, αναγνωρίζει την έλλειψη ταυτόσημης άποψης στο ΔΝΤ «όπως και σε άλλους θεσμούς», όπως σημειώνει και απορρίπτει την πιθανότητα ρήξης με το ΔΝΤ. Αναφορικά με την ανατροπή των κεκτημένων που επιχειρείται, ο υπουργός συνιστά στο ΔΝΤ να «βάλει νερό στο κρασί του», επισημαίνοντας ότι «οι εργασιακές σχέσεις είναι μια από αυτές τις κατακτήσεις και δεν είναι δυνατόν μια ευρωπαϊκή χώρα να στοχεύει στο χειρότερο καθεστώς συλλογικών διαπραγματεύσεων».

    Αναφέρεται στη σθεναρή στάση της κυβέρνησης να μην περικοπούν οι κύριες συντάξεις και στην αναγκαιότητα επίσπευσης του κλεισίματος της αξιολόγησης και δηλώνει: «Η πρόταση μας που φαίνεται να κερδίζει έδαφος είναι άκρως προοδευτική. Δεν επιβαρύνει καθόλου τους φτωχούς και τα μεσαία στρώματα θα έχουν ελαφρύνσεις».

    [08] Ειδομένη: Ο ήλιος ζέστανε την ελπίδα όσων αρνούνται να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό

    «Ζέστανε» την ελπίδα των προσφύγων ο ήλιος που λάμπει από το πρωί στον καταυλισμό της Ειδομένης, στεγνώνοντας την λάσπη που δημιουργήθηκε από τη βροχόπτωση.

    Ο καλός καιρός σα να αναπτέρωσε το ηθικό των περίπου 13.000 προσφύγων, που παραμένουν συγκεντρωμένοι στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-πΓΔΜ με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα συνεχίσουν το ταξίδι τους. Ελάχιστες μετακινήσεις προς τα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και παραινέσεις μελών ΜΚΟ να φύγουν από την περιοχή. Οι πρόσφυγες εξακολοθούν να διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες, κρατώντας ωστόσο άσβεστη την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό. Δεν δείχνουν διατεθειμένοι να μεταφερθούν ούτε για λίγες μέρες σε κάποιο κέντρο, από τον φόβο μήπως χάσουν τη σειρά τους, όταν ανοίξουν -όπως θεωρούν- τα σύνορα.

    Μόνο τα παιδιά φαίνεται να βρίσκουν τρόπο να χαίρονται με το παραμικρό, απολαμβάνοντας τις σποραδικές λιακάδες. Μικρές ομάδες δημιουργήθηκαν, μπάλες βρέθηκαν και ένας αυτοσχέδιος ποδοσφαιρικός αγώνας στήθηκε στη στιγμή, ξεσηκώνοντας τον καταυλισμό. Η ολλανδική οργάνωση «Movement on the ground» έστησε δύο τραμπολίνα και μία τσουλήθρα χαρίζοντας χαμόγελα στους πιτσιρικάδες, που δεν χάνουν την όρεξή τους για παιχνίδι.

    Από την πλευρά τους, μέλη τής νορβηγικής ΜΚΟ «A drop in the ocean» διένειμαν χρηστικά αντικείμενα σε εκατοντάδες πρόσφυγες, όπως λεκάνες για να πλένουν τα ρούχα και τα πιατικά τους, απορρυπαντικό πιάτων και σφουγγαράκια.

    Όσοι περίμεναν σήμερα στην «ουρά» της PRAKSIS, που διανέμει τρόφιμα, «ανταμείφθηκαν» με ζεστό ριζότο, ψωμί και ένα μήλο.

    Σημειώνεται ότι για δέκατη μέρα συνεχίζεται ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής από πρόσφυγες που έχουν στήσει μια μεγάλη σκηνή πάνω στις ράγες ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα.

    [09] Πυρκαγιά σε εργοστάσιο παρασκευής μελανιών στον Ασπρόπυργο

    Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στο εργοστάσιο παρασκευής μελανιών της Druckfarben Ελλάς ΑΕΒΕ, στη Θέση Καλλιστήρι στον Ασπρόπυργο, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν αυτή την ώρα 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

    Σημειώνεται ότι στον Ασπρόπυργο Αττικής, στο ιδιόκτητο οικόπεδο της εταιρείας, στεγάζεται και το εργοστάσιο παραγωγής οικοδομικών χρωμάτων KRAFT το οποίο δεν απειλείται από τις φλόγες.

    Η Ντρουκφάρμπεν Ελλάς Α.Ε.Β.Ε. δραστηριοποιείται - είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω θυγατρικών - στους κλάδους Μελανιών Εύκαμπτης Συσκευασίας και Οικοδομικών Χρωμάτων.

    [10] Στους 50.146 οι πρόσφυγες που έχουν καταγραφεί στην επικράτεια

    Σύμφωνα με την τελευταία συνοπτική κατάσταση των προσφυγικών ροών, 50.146 πρόσφυγες βρίσκονται σήμερα στην ελληνική επικράτεια, ενώ έως τις 7:30 το πρωί σημειώθηκαν 232 νέες αφίξεις.

    Πάνω από τους μισούς πρόσφυγες καταγράφηκαν στη βόρεια Ελλάδα (28.548), με τους περισσότερους να παραμένουν στον καταυλισμό της Ειδομένης (11.426), στο Χέρσο του Κιλκίς (3.900) και στο Πολύκαστρο της Νέας Καβάλας (3.520).

    Όσο αφορά την υπόλοιπη Ελλάδα, στα νησιά διαμένουν 4.289, με τη Λέσβο να έχει υποδεχτεί 2.068 άτομα και τη Χίο 1.371, στην Αττική 14.430, εκ των οποίων 5.467 στο λιμάνι του Πειραιά και στην κεντρική Ελλάδα 2.879, με την πλειονότητα να φιλοξενείται στο Κουτσόχερο Λάρισας (1.390).

    [11] Από την Ιταλία στην Ελλάδα φέρεται να πέρασε το 2015 ο τρομοκράτης Χαλίντ Ελ Μπακράουι

    Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν πηγές της ιταλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, o Χαλίντ ελ Μπακράουι, ο καμικάζι στο μετρό των Βρυξελλών, είχε μεταβεί από την Ιταλία στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015.

    Συγκεκριμένα, στις 23 Ιουλίου 2015, σύμφωνα με το δίκτυο Sky Italia, έφτασε στο αεροδρόμιο της ιταλικής πόλης Τρεβίζο με πτήση της εταιρίας Ryanair, προερχόμενος από τις Βρυξέλλες. Την επομένη, στις 6 το πρωί, επιβιβάσθηκε από το αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της Βενετίας σε πτήση Volotea με προορισμό την Αθήνα.

    Ο Χαλίντ ελ Μπακράουι, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, χρησιμοποίησε βελγική ταυτότητα ή διαβατήριο.

    Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica υπενθυμίζει ότι λίγες ημέρες αργότερα, τον Αύγουστο του 2015, και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα στις Βρυξέλλες, πέρασε από την Ιταλία, από το λιμάνι του Μπάρι, με προορισμό την Πάτρα και θεωρεί ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών μπορεί να σχεδιάστηκαν ακριβώς τα καλοκαίρι του 2015.

    [12] Επαφές Σουλτς με Αναστασιάδη, Ακιντζί και Άιντα για το Κυπριακό

    Σειρά επαφών με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, τον ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Άιντακαι ηγέτες ελληνοκυπριακών κομμάτων θα έχει, αύριο και μεθαύριο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

    Ο κ. Σουλτς φθάνει απόψε στην Κύπρο, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα προσφωνήσει έκτακτη συνεδρίαση της κυπριακής Βουλής.

    Επίσης, θα επισκεφτεί το Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Επιτροπής για Αγνοούμενα Πρόσωπα και θα συμμετάσχει σε τηλεοπτική συζήτηση στο ΡΙΚ, με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους νέους.

    [13] Τριάντα τέσσερις είναι οι νεκροί από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

    Το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Βελγίου αναθεώρησε τον αριθμό των νεκρών από τις εκρήξεις της περασμένης Τρίτης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και σε σταθμό του μετρό σε 34, περιλαμβανομένων των τριών δραστών.

    Προηγουμένως είχε ανακοινώσει ότι σκοτώθηκαν 31 άνθρωποι, περιλαμβανομένων των δραστών, και ότι τραυματίστηκαν περισσότεροι από 300.

    Το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων ανέφερε επίσης στην ιστοσελίδα του πως έχουν αναγνωριστεί 28 από τα θύματα. Από αυτούς, οι 15 σκοτώθηκαν στο αεροδρόμιο, από τους οποίους οι έξι ήταν Βέλγοι και οι υπόλοιποι εννέα ξένοι υπήκοοι.

    Στα 13 θύματα από την έκρηξη στο μετρό περιλαμβάνονται 10 Βέλγοι και τρεις ξένοι υπήκοοι.

    Μεταξύ των ξένων υπηκόων που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις περιλαμβάνονται πολίτες της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Κίνας, της Ολλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Σουηδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

    [14] Εγκαίνια της Οικίας Μάνου Χατζιδάκι στις 17 Απριλίου

    Το «Δίκτυο Λόγου και Πράξης» σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης» διοργανώνει ημερίδα με τίτλο: «Ο πολίτης Μάνος Χατζιδάκις» υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Π του Ιδρύματος, στην Ξάνθη.

    Η ημερίδα περιλαμβάνει εισηγήσεις και παρεμβάσεις, αναγνώσεις και απαγγελίες, «που αναδεικνύουν το πρόσωπο και την πολυεπίπεδη παρουσία του Ξανθιώτη οικουμενικού δημιουργού Μάνου Χατζιδάκι».

    Πλαισιώνεται από έκθεση δημοσιευμάτων, φωτογραφιών και άλλων τεκμηρίων από τη ζωή και το έργο του, καθώς και δίσκων βινυλίου του Χατζιδάκι. Την έναρξη θα κηρύξει ο πρύτανης του ΔΠΘ.

    Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε και παραδίδεται στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης η Οικία Χατζιδάκι. Οι εργασίες αναστύλωσης ολοκληρώθηκαν με επίβλεψη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης και η οικία όπου γεννήθηκε ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός, πρόκειται νααποτελέσειένα πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης.

    Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούνστις 17 Απριλίου. Όπως τονίζει με ανακοίνωσή της η αντιπεριφέρεια Ξάνθης, «αμέριστη υπήρξε η συμπαράσταση και βοήθεια, όπου ζητήθηκε από τους επιγόνους και γνώστες της προσωπικότητας του Μάνου Χατζιδάκι. Η συμβολή τους στο να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια με αγάπη και σεβασμό στην ζωή και το έργο του μεγάλου δημιουργού ήταν απεριόριστη. Επίσης, με μεγάλη χαρά μας χορήγησαν υλικό από το προσωπικό αρχείο του συνθέτη. Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και στο μέλλον με μοναδικό σκοπό, ο κόσμος να γνωρίσει και να κάνει κτήμα το έργο του Μάνου Χατζίδάκι».

    [15] Πυρκαγιά σε εργοστάσιο παρασκευής μελανιών στον Ασπρόπυργο

    Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες για να μπορέσουν να περιορίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί, σε βιομηχανία χρωμάτων και μελανιών, στην οδό Μεγαρίδος, στον Ασπρόπυργο.

    Αυτήν την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 81 πυροσβέστες με 27 οχήματα, οκτώ άτομα πεζοπόρο και 5 υδροφόρες.

    [16] Την ανάγκη ουσιαστικής μεταρρύθμισης του ΝΑΤΟ υποστηρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ

    Ο Ντόνανλτ Τραμπ, υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, υποστήριξε εκ νέου την ανάγκη μεταρρύθμισης του ΝΑΤΟ, ενώ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προετοιμάζεται για φιλοξενήσει τη Διάσκεψη Πυρηνικής Ασφάλειας την Πέμπτη, με τη συμμετοχή διπλωματικών αντιπροσωπειών από 56 χώρες. Οι θέσεις του Ντόναλντ Τραμπ για το μέλλον του ΝΑΤΟ, πέραν των ζητημάτων πυρηνικής τρομοκρατίας, είναι σίγουρο ότι θα απασχολήσουν τους συνέδρους, στην αναφερόμενη διάσκεψη.

    Από την άλλη μεριά, το ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες έχει κομβικό ρόλο στην υλοποίηση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, αλλά και της πολιτικής άμυνας των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

    Συνεχίζοντας τον ανατρεπτικό τόνο των δηλώσεών του, γύρω από θέματα ουσιαστικής σημασίας της αμερικανικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, ο Τραμπ δήλωσε την Κυριακή στην εφημερίδα ?The New York Times? ότι θα σκεφτεί να επιτρέψει στην Ιαπωνία και στη Νότια Κορέα ν ' αναπτύξουν το δικό τους πυρηνικό οπλοστάσιο κατά της Βόρειας Κορέας και της Κίνας, αποσυδέοντας τις ΗΠΑ από το ζήτημα αυτό.

    Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος που επιδιώκει να κερδίσει με δυναμικό τρόπο το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, δήλωσε επίσης ότι είναι πιθανό να σταματήσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία στις ΗΠΑ. Το ενδεχόμενο αυτό, θα συμβεί στην περίπτωση που η Σαουδική Αραβία αλλά και άλλες αραβικές χώρες δε δεχτούν ν' αποστείλουν στρατιωτικές δυνάμεις στη μάχη κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους ή δεν πληρώσουν τα ανάλογα ποσά στις ΗΠΑ για να το πράξουν.

    [17] Ο Ρούνεϊ αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας και στο EURO

    Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψει στους αγώνες ο Γουέϊν Ρούνεϊ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είναι εκτός δράσης λόγω τραυματισμού. Ο 30χρονος διεθνής άσος έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη του ομοσπονδιακού τεχνικού της Αγγλίας, Ρόι Χόντγκσον, ο οποίος δήλωσε πως ο Ρούνεϊ θα είναι στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ο αρχηγός των «λιονταριών».

    «Πρέπει να επαναλάβω ξανά πως ο Ρούνεϊ είναι ο αρχηγός μας και έχει ανταποκριθεί εξαιρετικά στο ρόλο του τα τελευταία δύο χρόνια», τόνισε σχετικά για τον σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

    [18] Δεν αποσύρεται ο Ροναλντίνιο, που σκέφτεται Κίνα ή ΗΠΑ

    Δεν σκέφτεται να αποσυρθεί ο Ροναλντίνιο. Ο δύο φορές κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς στον πλανήτη, που τον Οκτώβριο είχε λύσει το συμβόλαιο του με τη Φλουμινένσε, δύο μήνες μετά το συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τη λαοφιλή ομάδα του Ρίο Ντε Τζανέιρο, είναι από τότε χωρίς ομάδα. Τις τελευταίες ημέρες στα βραζιλιάνικα ΜΜΕ κυκλοφόρησε η φημολογία πως ο 35χρονος σούπερ σταρ σκοπεύει να αποσυρθεί από τα γήπεδα, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά ο αδερφός και μάνατζερ του Ρομπέρτο Ασίς:

    «Ολα αυτά είναι ανοησίες! Δεν υπάρχει περίπτωση, θα υπάρξουν κι άλλες εκπλήξεις. Πρέπει να βρει μια ομάδα και ένα περιβάλλον που θα νιώθει ευτυχισμένος και καλά με τον εαυτό του. Στα υπέρ του το γεγονός πως ποτέ δεν πέρασε κάποιο σοβαρό τραυματισμό. Έχει ακόμα τη σπίθα μέσα του. Είναι πολύ πιθανός προορισμός το MLS των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως και η Κίνα».

    [19] Διθέσιο ηλεκτρικό όχημα

    Στη λίστα με τα σημαντικότερα προβλήματα των μεγάλων πόλεων, συμπεριλαμβάνονται η κυκλοφοριακή φόρτιση και οι περιορισμένοι ελεύθεροι χώροι για στάθμευση των οχημάτων. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αναζητούν τρόπους για να μειώσουν τις διαστάσεις των αυτοκινήτων και παράλληλα σχεδιάζουν λιλιπούτεια μοντέλα τα οποία ενδείκνυται για την καθημερινή χρήση στις πόλεις.

    Η Nissan, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, παρουσίασε ένα μικρό αυτοκίνητο ειδικών προδιαγραφών. Το νέο πρωτότυπο όχημα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και φέρει την κωδική ονομασία NNMC (Nissan New Mobility Concept).

    Έχει μήκος μόλις 2,34 μ. και διαθέτει χώρο για να φιλοξενήσει δυο ενήλικες. Πίσω από τον οδηγό υπάρχει μια κανονική θέση στην οποία μπορεί να καθίσει ο δεύτερος επιβάτης. Ο χώρος στάθμευσης που καταλαμβάνει το NNMC είναι ιδιαίτερα μικρός. Χρειάζεται περίπου μόλις το 1/3 του χώρου που αναλογεί σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο, εφόσον το NNMC σταθμεύσει κάθετα.

    Το πλάτος του περιορίσθηκε στα 1,24 μ. και το ύψος φθάνει τα 1,45 μ. Το μεταξόνιο καθορίστηκε στα 1,69 μ. Η μονάδα παροχής ενέργειας είναι ένας ηλεκτρικός κινητήρας ισχύος 17 ίππων. Το μοτέρ έχει την ιδιότητα να αποδίδει αμέσως την ισχύ του και προσδίδει τελική ταχύτητα 40 χλμ./ώρα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 61 kWh με προσεκτική χρήση του γκαζιού εξασφαλίζει αυτονομία μέχρι και 64 χλμ.

    Το βάρους 474 κιλών διθέσιο αυτοκίνητο φορτίζεται πλήρως σε 3,5 ώρες από κοινή πρίζα ηλεκτρισμού. Σε πολλές πόλεις υπάρχουν δημόσιοι χώροι για στάθμευση και φόρτιση των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιήθηκε για την φόρτιση των μπαταριών γίνεται εύκολα και γρήγορα με την χρήση της πιστωτικής κάρτας. Τα συστήματα ασφαλείας, που διαθέτει είναι, αερόσακος οδηγού, ζώνη 4 σημείων εμπρός, ζώνη 3 σημείων πίσω.

    Η Nissan, για να δοκιμάσει το λιλιπούτειο μοντέλο της, διέθεσε δέκα NNMC σε οδηγούς στο Σαν Φραντζίσκο. Το ενοίκιο είναι 6 δολάρια για μισή ώρα, ενώ για όλο το 24ωρο η τιμή ανέρχεται στα 80 δολάρια.

    Σπύρος Ρέκκας

    [20] Με Ουίλιαμς «πέταξε» για πλέι οφ ο Παναθηναϊκός

    Ο Παναθηναϊκός «δραπέτευσε» με ένα σπουδαίο «διπλό» από την Κωνσταντινούπολη, έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση του στα πλέι οφ της Euroleague, ενώ παραμένει σε τροχιά διεκδίκησης της δεύτερης θέσης του 5ου ομίλου, που θα του χαρίσει το πολύτιμο πλεονέκτημα της έδρας στη συνέχεια της διοργάνωσης. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας επικράτησαν με 86-84 της αδιάφορης Νταρουσάφακα, για την 12η αγωνιστική της φάσης των «16» και αύξησαν σε 8-4 το ρεκόρ τους, «πιάνοντας» στη δεύτερη θέση του ομίλου την Λοκομοτίβ Κούμπαν (υστερούν οι «πράσινοι» στην ισοβαθμία). Στον αντίποδα, οι Τούρκοι υπέστησαν την 9η ήττα τους.

    Με νίκη του Παναθηναϊκού επί της Τσεντεβίτα στο ΟΑΚΑ την επόμενη εβδομάδα ή ήττα της Αναντολού Εφές στην αυριανή αναμέτρηση με τη Μάλαγα οι «πράσινου» προκρίνονται και μαθηματικά στα πλέι οφ.

    Ο Παναθηναϊκός των 16 λαθών βρέθηκε δευτερόλεπτα πριν από την λήξη με την πλάτη στον τοίχο και ενώπιον μίας αναπάντεχης ήττας από μία Νταρουσάφακα, που δεν είχε βλέψεις πρόκρισης. Ωστόσο, ο Έλιοτ Ουίλιαμς (19π.) πήρε από το... χέρι τους «πράσινους» και με 5 διαδοχικούς πόντους του (1 τρίποντο, 2/2β.) στα τελευταία 25΄΄ χάρισε στην ελληνική ομάδα μία πολύτιμη νίκη. Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού» με 21 πόντους, ενώ άξιοι συμπαραστάτες του ήταν και οι Τζέιμς Φελντέιν (12π.), Τζέιμς Γκιστ (10π.). Ο Δημήτρης Διαμαντίδης τελείωσε την αναμέτρηση με 8 πόντους και αναρριχήθηκε στην 6η θέση των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών στην Euroleague (2450π.), προσπερνώντας τον Νίκολα Βούιτσιτς (2444π.).

    Από την Νταρουσάφακα ξεχώρισε ο Σεμί Ερντέν με 18 πόντους (16 στο α' δεκ.), ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Σκότι Ουίλμπεκιν (13π.), με τον πρώην γκαρντ της ΑΕΚ να χρίζεται προσωρινά ήρωας της αναμέτρησης, όταν στα 43΄΄ από τη λήξη έγραψε το 84-81, αλλά τελικά να κερδίζει τον τίτλο του μοιραίου παίκτη με μία κακή επίθεση και ένα λανθασμένο φάουλ στον Ουίλιαμς στα τελευταία δευτερόλεπτα...

    Τα δεκάλεπτα: 30-22, 42-40, 63-65, 84-86


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 March 2016 - 10:32:38 UTC