Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι ΗΠΑ και η Ρωσία συμφώνησαν σε επίσπευση λύσης για τη Συρία, σε συνάντηση στη Μόσχα

  • [01] Οι ΗΠΑ και η Ρωσία συμφώνησαν σε επίσπευση λύσης για τη Συρία, σε συνάντηση στη Μόσχα

    Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν χθες στη Μόσχα να χρησιμοποιήσουν την επιρροή των με τις πλευρές που μάχονται στη Συρία ώστε να επισπεύσουν την πρόοδο προς μια πολιτική λύση.

    Μιλώντας μετά από τετράωρη συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι είπε πως η Μόσχα και η Ουάσιγκτον θα προσπαθήσουν τις επόμενες μέρες να ωθήσουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ να "πάρει τη σωστή απόφαση" για να δεσμευτεί πλήρως στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

    Οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη μεταξύ των αντιπροσώπων της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης βρίσκονται σε τέλμα, και οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ρωσία, η οποία είναι στενή σύμμαχος της Συρίας, μπορεί να πείσει τον Άσαντ να κάνει παραχωρήσεις.

    Το κύριο εμπόδιο στις συνομιλίες αποτελεί το θέμα του αν η πολιτική μετάβαση στη Συρία θα οδηγήσει στην εγκατάλειψη της εξουσίας από τον Άσαντ. Οι αντίπαλοί τους και οι δυτικές κυβερνήσεις ζητουν να φύγει, αλλά η Δαμασκός επιμένει ότι το θέμα δεν περιλαμβάνεται στα θέματα διαπραγμάτευσης.

    "Η Ρωσία θα χρειαστεί να μιλήσει η ίδια για το τί θα αποφασίσει να κάνει για να βοηθήσει τον Άσαντ να πάρει τις σωστές αποφάσεις, αλλά συμφωνήσαμε σήμερα (Πέμπτη) ότι θα επιταχύνουμε την προσπάθεια για να προσπαθήσουμε να προωθήσουμε την πολιτική διαδικασία περαιτέρω", είπε ο Κέρι σε συνέντευξη τύπου μετά τις συνομιλίες του με τον Πούτιν.

    "Πιστεύω ότι η Ρωσία είναι συμμετέχει πλήρως στην προσπάθεια αυτή και όλοι μας θα προσπαθήσουμε ώστε ο Πρόεδρος Άσαντ να πάρει τη σωστή απόφαση τις ερχόμενες μέρες για να συμμετάσχει σε μια πολιτική διαδικασία η οποία (θα) καταλήξει σε μια πραγματική μετάβαση και θα φέρει ειρήνη στη Συρία", είπε ο Κέρι.

    'Ομως ο Ρώσος ομόλογός τους Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος συμμετείχε στην συνέντευξη τύπου στο Κρεμλίνο, δεν ανέφερε στις δηλώσεις του ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να ασκήσει οποιαδήποτε πίεση στον Άσαντ συγκεκριμένα. Είπε μόνο ότι η Ρωσία θα ενθαρρύνει όλες τις πλευρές να δεσμευτούν στις αρχές των συνομιλιών στη Γενεύη οι οποίες βρίσκονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

    "Ίσως το πιό σημαντικό πράγμα σε αυτό το στάδιο, συμφωνήσαμε να αυξήσουμε την προσπάθεια να εδραιώσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις για μια πολιτική διαδικασία", είπε ο Λαβρόφ. "Η πολιτική διαδικασία θα πρέπει να τερματιστεί με τους ίδιους τους Σύρους να συμφωνούν στο πώς θέλουν να δουν τη χώρα τους. Όσον αφορά τις άμεσες εργασίες, έχουμε συμφωνήσει να εργαστούμε προς την κατεύθυνση μιας ταχύτερης έναρξης άμεσων συνομιλιών στη Γενεύη μεταξύ της κυβερνητικής αντιπροσωπείας και μιάς ευρείας γκάμας της αντιπολίτευσης", είπε ο Ρώσος υπουργός στους δημοσιογράφους.

    Και οι δύο υπουργοί είπαν ότι συμφώνησαν σε άμεσα βήματα για τον τερματισμό των εχθροπραξιών και το τέλος της προσπάθειας όλων των μερών να αποκτήσουν νέα εδάφη, στην επέκταση της πρόσβασης ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλα τα μέρη της Συρίας και στην απελευθέρωση από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση των κρατούμενων, ξεκινώντας από τους πιό ευάλωτους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 March 2016 - 4:32:26 UTC