Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής
  • [02] Καμία απάντηση από ΝΔ και Ευ. Βενιζέλο, για το ζήτημα των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι
  • [03] Ειδομένη: «Μάχη» με τον άνεμο δίνουν πρόσφυγες και μετανάστες
  • [04] Ένοχος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κρίθηκε ο Ράντοβαν Κάρατζιτς
  • [05] Oι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας εισήλθαν στην αρχαία Παλμύρα
  • [06] Έφυγε από τη ζωή ο Γιόχαν Κρόιφ
  • [07] O Κ. Τσουκαλάς, νέος πρόεδρος του ΕΙΠ, μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • [08] Χ. Αθανασιάδης στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Να μεταφέρουμε στα παιδιά μια σύγχρονη ιστορική συνείδηση
  • [09] Π. Καμμένος: Περηφάνια που τρέφει η ιστορική μνήμη και το χρέος προς την πατρίδα
  • [10] Απεβίωσε ο Γιόχαν Κρόιφ
  • [11] Ματαιώθηκε οριστικά η συνάντηση του Στ. Κοντονή με τους ιδιοκτήτες Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ
  • [12] Σκέψεις για αλλαγές στο Champions League

  • [01] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής

    Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής που συνεδρίαζε από τις 11:00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    Δεν έχει τεθεί από καμία πλευρά θέμα μη εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, απάντησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, όταν, την ώρα που αποχωρούσε από το Μέγαρο Μαξίμου, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες η κυβέρνηση ανησυχεί ότι μπορεί κάποια μέρη να υπαναχωρήσουν από τα συμφωνηθέντα και να ζητήσουν να μην εφαρμοστεί η συμφωνία.

    Στο ερώτημα αν θα υπάρξουν δράσεις για την αποσυμφόρηση στον Πειραιά ο κ. Δρίτσας απάντησε καταφατικά. Είπε ακόμη ότι η σημερινή συνεδρίαση δεν ήταν έκτακτη και για το περιεχόμενό της θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

    [02] Καμία απάντηση από ΝΔ και Ευ. Βενιζέλο, για το ζήτημα των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι

    Για επί της ουσίας μη απάντηση εκ μέρους της ΝΔ και του Ευάγγελου Βενιζέλου, αναφορικά με τα σημερινά δημοσιεύματα, κάνουν λόγο κύκλοι της κυβέρνησης και επισημαίνουν, σε κάθε περίπτωση, ότι την ερχόμενη Τρίτη, στη Βουλή, δημόσια και ενώπιον του ελληνικού λαού, θα συζητηθούν όλα, το αν έχουν υπάρξει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, από ποιους, για ποιες υποθέσεις και για ποιό σκοπό.

    Συγκεκριμένα, κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζουν πως «όταν η συζήτηση έρχεται στα θέματα διαπλοκής, η ΝΔ κάνει ότι δεν καταλαβαίνει». Σχετικά με τον κ. Βενιζέλο, αναφέρουν ότι «έσπευσε πριν από λίγο να εκδώσει μία ανακοίνωση, στην οποία βλέπει "φερέφωνα της κυβέρνησης" εντός του κόμματός του και, πουθενά, φυσικά, υποθέσεις διαπλοκής και απόπειρες συγκάλυψης».

    «Επί της ουσίας, βέβαια, καμία απάντηση» υπογραμμίζουν.

    Επίσης, σχετικά με αναφορά του κ. Βενιζέλου, επισημαίνουν ότι «δεν πρόκειται για "μία υπόθεση που αφορά τον κ. Βγενόπουλο" αλλά για "την αρχειοθέτηση μίας υπόθεσης που αφορά τον κ. Βγενόπουλο"» και σχολιάζουν επ' αυτού πως «ως δεινός χειριστής της ελληνικής γλώσσας, ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι διατυπώσεις έχουν τη σημασία τους».

    Κατά τα λοιπά, τονίζουν οι κυβερνητικοί κύκλοι, «το αν έχουν υπάρξει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, από ποιους, για ποιες υποθέσεις και για ποιον σκοπό, θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε την ερχόμενη Τρίτη στην Βουλή, δημόσια και ενώπιον του ελληνικού λαού»

    [03] Ειδομένη: «Μάχη» με τον άνεμο δίνουν πρόσφυγες και μετανάστες

    «Μάχη» με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν από νωρίς το πρωί στην περιοχή δίνουν πρόσφυγες και μετανάστες στον καταυλισμό της Ειδομένης, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

    Όσοι μένουν στις μικρές σκηνές που βρίσκονται στα χωράφια δίπλα στον καταυλισμό προσπαθούν με κάθε μέσο (κουβαλώντας πέτρες ή βαριά ξύλα) να τις σταθεροποιήσουν στο έδαφος.

    «Είδα το σπίτι μου στη Χομς να γίνεται συντρίμμια από τους βομβαρδισμούς. Δεν θα αφήσω τον άνεμο να μου πάρει τη μοναδική στέγη που έχω αυτή τη στιγμή πάνω από το κεφάλι μου» λέει νεαρή Σύρια, μητέρα δύο παιδιών, ενώ μπήγει στο έδαφος έναν χοντρό πάσαλο.

    Λίγο πιο πέρα, ο Αμπντ ελ Αζίζ από τη Συρία μαζεύει τα πράγματά του για να πάει, όπως λέει, σε μεγαλύτερη σκηνή να βρει καταφύγιο, ενώ ο φίλος του τον προτρέπει να φύγουν για Αθήνα με το λεωφορείο που περιμένει και σήμερα στη στροφή του δρόμου, στην είσοδο του καταυλισμού, για να μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες στην πρωτεύουσα.

    Την ίδια ώρα, στην αυτοσχέδια τέντα που έχουν φτιάξει πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμαρτύρονται όλες αυτές τις ημέρες ζητώντας το άνοιγμα των συνόρων, τα συνθήματα που κυριαρχούν στα χαρτόνια που κρατούν μικροί και μεγάλοι αφορούν το προχθεσινό χτύπημα στην «καρδιά» της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες. «Αγαπάμε την ειρήνη, δεν είμαστε τρομοκράτες», «καταδικάζουμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο», «ανοίξτε τα σύνορα, δεν είμαστε τρομοκράτες» είναι μερικά μόνο απ' αυτά.

    «Φοβάμαι ότι η Ευρώπη θα μας γυρίσει την πλάτη ακόμη περισσότερο μετά τα γεγονότα στις Βρυξέλλες. Αλλά θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι κι εμείς από τον Daesh (ISIS) και τον πόλεμο προσπαθούμε να ξεφύγουμε» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η νεαρή Ζέιναμπ, επίσης από τη Συρία.

    Το σκηνικό, σήμερα, στον καταυλισμό της Ειδομένης δεν θυμίζει σε τίποτα τα προχθεσινά γεγονότα, όταν δύο άτομα επιχείρησαν να αυτοπυρποληθούν. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, που είχαν αποχωρήσει προσωρινά, έχουν επιστρέψει (οι περισσότερες από χθες) και η ουρά τόσο στη διανομη φαγητού όσο και μπροστά στα ιατρεία είναι μεγάλη.

    [04] Ένοχος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κρίθηκε ο Ράντοβαν Κάρατζιτς

    Δικαστές του ΟΗΕ αποφάνθηκαν ότι ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι ένοχος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, περιλαμβανομένων δολοφονιών και διώξεων, στις πόλεις της Βοσνίας, μία από τις δύο κύριες κατηγορίες τις οποίες αντιμετώπιζε.

    Ο Κάρατζιτς απαλλάχθηκε από μια πρώτη κατηγορία για γενοκτονία στις πόλεις της Βοσνίας, όμως οι δικαστές δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη την απόφασή τους για τη σφαγή του 1995 στη Σρεμπρένιτσα, τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου έχασαν τη ζωή τους 8.000 Μουσουλμάνοι, για την οποία έχει απαγγελθεί σε βάρος του Κάρατζιτς μια δεύτερη κατηγορία για γενοκτονία.

    [05] Oι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας εισήλθαν στην αρχαία Παλμύρα

    Η συριακή δημόσια τηλεόραση μετέδωσε πως κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν σήμερα στην Παλμύρα, καθώς ο στρατός, με τη βοήθεια ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, προσπαθεί να ανακαταλάβει την ιστορική πόλη από τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

    Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η μη κυβερνητική οργάνωση που καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο στη Συρία μέσω ενός μεγάλου δικτύου πηγών, ανέφερε πως ακόμη οι μάχες διεξάγονται έξω από την πόλη, έπειτα από την ταχεία προώθηση, χθες, του στρατού και των συμμάχων του μέχρι τα περίχωρά της.

    Ο συριακός στρατός εξαπέλυσε νωρίτερα αυτό τον μήνα συνολική επίθεση για την ανακατάληψη της Παλμύρας, την οποία κατέλαβαν οι σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές μαχητές τον Μάιο του 2015, ώστε να ανοίξει ο δρόμος προς την ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας τελεί υπό τον έλεγχο του ΙΚ.

    Το δημόσιο ειδησεογραφικό δίκτυο Ikhbariya μετέδωσε πλάνα ακριβώς έξω από την Παλμύρα και είπε πως κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν μια περιοχή όπου υπάρχουν ξενοδοχεία στα δυτικά. Στρατιώτης που μίλησε στο Ikhbariya ανέφερε πως ο στρατός και οι σύμμαχοί του θα προωθηθούν πέρα από την Παλμύρα. "Λέμε σε αυτούς τους ενόπλους, προωθούμαστε στην Παλμύρα, και σε ό,τι είναι πέρα από την Παλμύρα, και Θεού θέλοντος στη Ράκα, στο κέντρο των συμμοριών του Νταές", είπε, αναφερόμενος στην ντε φάκτο πρωτεύουσα του ΙΚ στη βόρεια Συρία.

    Βίντεο του συριακού πρακτορείου ειδήσεων SANA δείχνει πολεμικά αεροσκάφη να υπερίπτανται, ελικόπτερα να εκτοξεύουν πυραύλους και στρατιώτες και θωρακισμένα οχήματα να πλησιάζουν στην πόλη.

    Οι άμαχοι άρχισαν να φεύγουν μετά το κάλεσμα που τους απηύθυνε από τα μεγάφωνα το Ισλαμικό Κράτος να εγκαταλείψουν το κέντρο της πόλης καθώς οι μάχες πλησιάζουν, ανέφερε το Παρατηρητήριο που εδρεύει στη Βρετανία.

    [06] Έφυγε από τη ζωή ο Γιόχαν Κρόιφ

    Φτωχότερο είναι από σήμερα το παγκόσμιο ποδόσφαιρο καθώς ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο Γιόχαν Κρόιφ, έφυγε από τη ζωή. Ο αποκαλούμενος και «ιπτάμενος Ολλανδός» έχασε την μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 68 ετών. Μόλις πριν απόλίγες εβδομάδες δήλωνε ότι ...προηγείται στο ημίχρονο με 2-0 του καρκίνου και εξέφραζε την πεποίθηση ότι θα βγει νικητής. Είχε διαγνωστεί ότι έπασχε απόκαρκίνο στους πνεύμονες μόλις στις 22 Οκτωβρίου 2015.

    «Με θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Γιόχαν Κρόιφ, έφυγε από τη ζωή στις 24 Μαρτίου στη Βαρκελώνηέχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του. Σας παρακαλούμε να σεβαστείτε την οικογένειά του σε αυτές τις δύσκολες ώρες», ανέφεραν οι οικείοι του σε λιτή ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του θρυλικού ποδοσφαιριστή.

    Ο Κρόιφ έκανε μεγάλη καριέρα στον Άγιαξ και την Μπαρτσελόνα ενώ ήταν κάτοχος της Χρυσής Μπάλας την οποία κατέκτησε τρεις φορές.

    Ένας από τους Έλληνες παίκτες και αναμφίβολα από τις κορυφαίες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο θρυλικός «στρατηγός», Μίμης Δομάζος, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τον Γιόχαν Κρόιφ.

    «Ο Κρόιφ γεννήθηκε για να παίζει ποδόσφαιρο. Ήταν εξαιρετικός και ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος. Εκείνη την εποχή (αρχές δεκαετίας του '70), η μισή εθνική Ελλάδας αποτελείτο από παίκτες του Παναθηναϊκού. Θυμάμαι θέλαμε να ξεπλύνουμε την ήττα με 2-0 από τον Αγιαξ στον τελικό του Γουέμπλεϊ. Και είπαμε πάμε να τους κερδίσουμε. Όμως ήταν αδύνατον. Χάσαμε 5-0 μέσα στο «Γ.Καραϊσκάκης». Προεξάρχοντος του Κρόιφ, αυτή η εθνική Ολλανδίας δεν παιζόταν. Όλοι οι παίκτες έπαιζαν σε όλες τις θέσεις. Ο Κρόϊφ ξεχώριζε... Αν όχι ο κορυφαίος, ήταν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι στο ημίχρονο του αγώνα κάπνιζε... Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. δεν γνωρίζω την οικογένεια του, αλλά θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου»...

    [07] O Κ. Τσουκαλάς, νέος πρόεδρος του ΕΙΠ, μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ο ελληνικός πολιτισμός είναι , και δεν μπορεί παρά να είναι, το μείζον συγκριτικό πλεονέκτημα μας» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, από την θέση του προέδρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ) και επισήμως πλέον, μετά την ομόφωνη έγκριση του διορισμού του από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής .

    Ο κορυφαίος στοχαστής διεθνούς εμβέλειας, αναλαμβάνει να στηρίξει το ΕΙΠ μαζί με τον Κώστα Γαβρά , τον Γιάννη Ψυχοπαίδη και άλλα εκλεκτά μέλη στο νέο υπερκομματικό Δ.Σ. που όρισε το υπουργείο Πολιτισμού. « Η εξαιρετική σύνθεση του Δ.Σ. μου επιτρέπει να αισιοδοξώ ότι το Ίδρυμα θα λειτουργήσει υποδειγματικά» δηλώνει ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.

    Είναι μια ευκαιρία να αναδειχθεί το κομβικής σημασίας έργο του Ιδρύματος που δεν είναι άλλο από την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό. Από την ίδρυση του, το 1992, μέχρι τις μέρες μας έχει περάσει από σαράντα κύματα: συρρίκνωση των παραρτημάτων του , ασυνέχεια στρατηγικής, κατά καιρούς απαξίωση από ελληνικές κυβερνήσεις και επιπλέον αντιμέτωπο κι αυτό με την δυστοκία του ελληνικού δημοσίου . Μια εικόνα μεμονωμένων προσπαθειών και φωτεινών εξαιρέσεων ισχυρίζονται πολλοί σχετικά με τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του Ιδρύματος, εξαιρουμένων των πρώτων χρόνων λάμψης του, η οποία συνοδευόταν βέβαια και από γενναίες οικονομικές ενισχύσεις.

    Συναντήσαμε τον Κωνσταντίνο Τσουκαλά και τον ρωτήσαμε για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει, τις προϋποθέσεις και τις προτεραιότητες που θέτει για την αναζωογόνηση του ΕΙΠ. Την ενεργοποίηση των παραρτημάτων, την τύχη του ΕΚΕΒΙ , τις εναλλακτικές διεξόδους με βάση πάντα τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες.

    [08] Χ. Αθανασιάδης στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Να μεταφέρουμε στα παιδιά μια σύγχρονη ιστορική συνείδηση

    Τα σχολικά βιβλία δεν αποσύρονται μόνο όταν αλλάζουν οι εποχές και χρειάζεται εκ των πραγμάτων να ενημερωθούν και να εκσυγχρονιστούν, αλλά και όταν μολονότι πρωτοπορούν επιστημονικά, παραμένουν ενοχλητικά για τις κυρίαρχες αντιλήψεις. Τέσσερα τέτοια εγχειρίδια, που απέκλιναν από τα καθιερωμένα και εξοβελίστηκαν από τις ελληνικές σχολικές αίθουσες κατά τη διάρκεια τόσο του 20ου όσο και του 21ου αιώνα, εξετάζει στη μελέτη του «Τα αποσυρθέντα βιβλία. Έθνος και σχολική ιστορία στην Ελλάδα 1858-2008» (εκδόσεις Αλεξάνδρεια) ο Χάρης Αθανασιάδης, ιστορικός της εκπαίδευσης και αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

    Ο ερευνητής αρχίζει την εξιστόρησή του από το εγχειρίδιο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικούτης Μαρίας Ρεπούση, που αποτέλεσε αντικείμενο σφοδρών συγκρούσεων, μεταξύ 2006 και 2008, και συνεχίζει προς τα πίσω: πρώτα με το εγχειρίδιο Ιστορίας της Γ' Λυκείου του Γιώργου Κόκκινου, που ήταν προγραμματισμένο για διδασκαλία το 2002 αλλά δεν έφτασε ποτέ στο σχολείο, ύστερα με το εγχειρίδιο ιστορίας της Β' Γυμνασίου του Κώστα Καλοκαιρινού το 1965 και τέλος με το αναγνωστικό της Γ' Δημοτικού «Τα ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου το 1918. Η Ρεπούση προκάλεσε την οργή γιατί περιέγραψε ως «συνωστισμό» τον αγώνα των Ελλήνων να ξεφύγουν από το λιμάνι της Σμύρνης το 1922, ο Κόκκινος ήγειρε αντιδράσεις γιατί μίλησε για τον κυπριακό εθνικισμό της ΕΟΚΑ, ο Καλοκαιρινός ερέθισε επειδή δεν αναγνώρισε την ελληνικότητα του Βυζαντίου και ο Παπαντωνίου κατηγορήθηκε για αδιαφορία προς την πατρίδα και το έθνος.

    [09] Π. Καμμένος: Περηφάνια που τρέφει η ιστορική μνήμη και το χρέος προς την πατρίδα

    «Με οδηγό τις παρακαταθήκες του 1821, με την περηφάνια που τρέφει η ιστορική μνήμη και το χρέος προς την πατρίδα, πρέπει με αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να δώσουμε σε ολόκληρη τη χώρα την προοπτική και το δυναμισμό που της αξίζει», επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής παλιγγενεσίας.

    Ο κ. Καμμένος σχολιάζει ότι «σήμερα η χώρα μας δοκιμάζεται σε συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης και παράλληλα, λόγω των παρατεταμένων συγκρούσεων σε χώρες της Μέσης Ανατολής, έχουμε αναλάβει το υπέρογκο και δυσανάλογο βάρος της διαχείρισης των μεγάλων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη».

    «Τ??ο μεταναστευτικό πρόβλημα αναδεικνύεται σήμερα στο υπ' αριθμόν ένα ζήτημα για την Ευρώπη. Όχι μόνο για τη βαθιά ανθρωπιστική του διάσταση, αλλά για την πολιτική του υπόσταση, αφού επί της ουσίας θέτει στη δομή και στη συνοχή της Ευρώπης, νέα δεδομένα», παρατηρεί.

    Στο σημείο αυτό ο κ. Καμμένος εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την άμεση ανταπόκρισή τους και τη συνεχή συνεισφορά τους, «στο πλαίσιο του θεσμικού τους ρόλου, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος. Σε μία δύσκολη συγκυρία, μη φειδόμενοι κόπου και χρόνου παράλληλα με την υλοποίηση της αποστολής σας, φέρατε σε πέρας με απόλυτη επιτυχία το έργο ανθρωπιστικής υποστήριξης των προσφύγων, έχοντας αποσπάσει τον θαυμασμό κρατών και διεθνών οργανισμών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    «Η χώρα μας δίνει μια σκληρή και πολύπλευρη μάχη, την οποία οφείλουμε να διαχειριστούμε με στρατηγική επάρκεια και προοπτική», τονίζει περαιτέρω ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισημαίνοντας την ανάγκη η Ελλάδα «να αναπτύξει όλους εκείνους τους παράγοντες, αμυντικούς, διπλωματικούς, οικονομικούς για να εφαρμόσει τις αναγκαίες πολιτικές που θα της επιτρέψουν να διατηρήσει την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία του ελληνικού λαού και του Έθνους, για τα επόμενα χρόνια».

    «Όλοι γνωρίζουν ότι Έλληνας και σκλαβιά είναι δυο πράγματα τελείως αντίθετα, τελείως ασυμβίβαστα. Όλοι οι Έλληνες έδωσαν τα πάντα σε αυτόν τον ?υπέρ των πάντων αγώνα?.

    Είμαι απόλυτα βέβαιος, ότι με τη βοήθεια του Θεού και της Θεοτόκου Υπερμάχου Στρατηγού, θα κρατήσουμε τις σημαίες μας ψηλά, όπως τις κράτησαν οι πρόγονοί μας και θα τις υπερασπιζόμαστε σύμφωνα με τον όρκο που δώσαμε στην πατρίδα, δηλαδή ?με πίστη και αφοσίωση, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός μας?», καταλήγει ο κ. Καμμένος.

    [10] Απεβίωσε ο Γιόχαν Κρόιφ

    Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο Γιόχαν Κρόιφ, δεν βρίσκεται πιά ανάμεσα μας. Ο «ιπτάμενος Ολλανδός» έχασε την μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 68 ετών.

    [11] Ματαιώθηκε οριστικά η συνάντηση του Στ. Κοντονή με τους ιδιοκτήτες Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

    Ματαιώθηκε οριστικά η προγραμματισμένη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, με τους μεγαλομετόχους τριών μεγάλων ΠΑΕ της Super League, τους Δημήτρη Μελισσανίδη (ΑΕΚ), Ιβάν Σαββίδη (ΠΑΟΚ) και Βαγγέλη Μαρινάκη (Ολυμπιακός).

    Με επίσημη ανακοίνωση από το υφυπουργείο Αθλητισμού, έγινε γνωστό ότι η συνάντηση ματαιώθηκε, αλλά οι προσπάθειες του υπουργείου «θα συνεχιστούν σταθερά και αποφασιστικά στον δρόμο της σύγκλισης, του εκσυγχρονισμού, της διαφάνειας και της πλήρους αναγέννησης του ποδοσφαίρου».

    Το σίριαλ για την πραγματοποίηση της συνάντησης ξεκίνησε νωρίτερα, όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει ο κ. Μαρινάκης, λόγω του νομικού κωλύματος που έχει για την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο και τις επιφυλάξεις για την παρουσία του, που εξέφρασε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, Ισίδωρος Ντογιάκος.

    Ακολούθως διέρρευσε από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ ότι χωρίς την παρουσία Μαρινάκη δεν υπήρχε ιδιαίτερος λόγος για την πραγματοποίηση της συνάντησης, αφού είχε τεθεί ως όρος από τους κυρίους Μελισσανίδη και Σαββίδη η συμμετοχή των ιδιοκτητών και των τριών ΠΑΕ.

    [12] Σκέψεις για αλλαγές στο Champions League

    Σκέψεις για αλλαγές στη μορφή του Champions League υπάρχουν στην UEFA, όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα "Guardian". Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία ψάχνει τρόπο ώστε η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του κόσμου να γίνει πιο ανταγωνιστική και, φυσικά, πιο προσοδοφόρα.

    Εξετάζεται, λοιπόν, η πρόταση οι ομάδες της φάσης των ομίλων να μειωθούν από 32 σε 16 και, αντί για οκτώ γκρουπ των τεσσάρων ομάδων, να δημιουργηθούν δύο όμιλοι των οκτώ ομάδων. Σε αυτή την περίπτωση, η φάση των ομίλων θα περιλαμβάνει ουσιαστικά δύο μίνι πρωταθλήματα, με 14 αγωνιστικές ανάμεσα σε πιο ισχυρές ομάδες, κάτι που συνεπάγεται μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους φιλάθλους και συνεπώς περισσότερα έσοδα για την UEFA, αλλά και τους διαγωνιζόμενους συλλόγους.

    Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, οποιαδήποτε αλλαγή δεν αναμένεται πριν τη σεζόν 2018/19, όταν θα τεθεί σε ισχύ το νέο συμβόλαιο για την εμπορική και τηλεοπτική εκμετάλλευση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 March 2016 - 14:32:35 UTC