Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρύφων Αλεξιάδης: Μεταφορά του φορολογικού βάρους από τα "χαμηλά και μεσαία εισοδήματα", στα "υψηλά και πολύ υψηλά"
  • [02] Τη δυνατότητα να πληρώσουν, αντί να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη επιλέγουν καταθέτες της «λίστας Μπόργιανς»
  • [03] Συνάντηση Ρένας Δούρου με τον πρόεδρο Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης
  • [04] «Ένας από τους δράστες των επιθέσεων στις Βρυξέλλες είχε συλληφθεί στην Τουρκία και απελάθηκε»
  • [05] Πρώτη οδήγηση του νέου Opel Astra Sports Tourer

  • [01] Τρύφων Αλεξιάδης: Μεταφορά του φορολογικού βάρους από τα "χαμηλά και μεσαία εισοδήματα", στα "υψηλά και πολύ υψηλά"

    Επιβαρύνσεις σε ορισμένες κατηγορίες εισοδημάτων, αλλά «λογικές και δίκαιες» προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, αναφερόμενος στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στη φορολογία. Όπως είπε, θα μεταφέρουν το φορολογικό βάρος από τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα, στα υψηλά και τα πολύ υψηλά εισοδήματα.

    Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός σε ομιλία του κατά τη διάρκεια ημερίδας του ΣΕΒ για τη φορολογία. Ο Τρύφων Αλεξιάδης, δήλωσε επίσης ότι διαψεύστηκαν όσα γράφονταν και λέγονταν για φόρο στα ανείσπρακτα ενοίκια και για αναδρομική φορολόγηση των εισοδημάτων του 2015.

    Είπε ακόμη, ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο της διαβούλευσης με τους Θεσμούς, τα νομοσχέδια που αφορούν τα κίνητρα για το πλαστικό χρήμα, την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων.

    [02] Τη δυνατότητα να πληρώσουν, αντί να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη επιλέγουν καταθέτες της «λίστας Μπόργιανς»

    Τη δυνατότητα να πληρώσουν, αντί να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, επιλέγουν φορολογούμενοι που περιλαμβάνονται στη «λίστα Μπόργιανς» και που έχουν κληθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς σε εξηγήσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί από τους καταθέτες στην UBS που περιλαμβάνονται στην εν λόγω λίστα, άρχισαν να εμφανίζονται στις δικαστικές αρχές, δηλώνοντας πως επιθυμούν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες και να πληρώσουν τα ποσά που θα τους καταλογιστούν.

    Ήδη 30 καταθέτες της UBS που έλαβαν κλήσεις από τους εισαγγελείς για να δώσουν εξηγήσεις για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δήλωσαν πως θα υποβάλουν συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις για τα ποσά που είχαν «βγάλει» στο εξωτερικό και θα πληρώσουν ώστε να μην προχωρήσει η ποινική διαδικασία σε βάρος τους.

    Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει εκτίμηση για τα ποσά που αναμένεται να εισπραχθούν μέσω αυτής της διαδικασίας καθώς οι Οικονομικοί Εισαγγελείς αναμένουν τα αποδεικτικά των πληρωμών που θα προσκομίσουν οι συγκεκριμένοι κληθέντες. Πάντως, εφόσον πάρουν τα αποδεικτικά πληρωμών, οι δικογραφίες για τους συγκεκριμένους καταθέτες της UBS θα τεθούν στο αρχείο.

    [03] Συνάντηση Ρένας Δούρου με τον πρόεδρο Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης

    Το κρίσιμο θέμα του προσφυγικού - μεταναστευτικού, η επιδείνωσή του λόγω της μονομερούς ενέργειας κλεισίματος των συνόρων, καθώς και ο ρόλος που μπορεί να παίξει ένας ιστορικός ευρωπαϊκός οργανισμός, τμήμα του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως είναι το Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών για την επίλυσή του, συζήτησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση, στην έδρα του Συμβουλίου στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος του κογκρέσου, σοσιαλιστής Ζαν Κλωντ Φρεκόν και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

    Η περιφερειάρχης Αττικής, που μετέχει στην 30η σύνοδο του κογκρέσου, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει μια ευρωπαϊκή, κοινή, συνεκτική πολιτική απάντηση στο μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ περιέγραψε τις παρεμβάσεις της περιφέρειας Αττικής σχετικά με την προσφυγική - μεταναστευτική κρίση.

    Οι δύο πλευρές, συμφώνησαν στο γεγονός ότι η συνάντηση αποτελεί τη βάση προκειμένου να αναπτυχθεί γόνιμη συνεργασία, κυρίως αναφορικά με τα ζητήματα που τίθενται επιτακτικά από τις προσφυγικές - μεταναστευτικές ροές.

    Ερωτηθείσα σχετικά από το ΑΠΕ-ΜΠΕ η περιφερειάρχης τόνισε «ότι τέτοιου είδους συναντήσεις είναι πολύ χρήσιμες, καθώς αποτελούν σημαντικά εργαλεία στήριξης των ευρωπαϊκών θεσμών, κυρίως στα μάτια των νέων, που ειδικά σήμερα αμφισβητούν το ρόλο και την ισχύ τους».

    [04] «Ένας από τους δράστες των επιθέσεων στις Βρυξέλλες είχε συλληφθεί στην Τουρκία και απελάθηκε»

    Ένας από τους τρεις βομβιστές αυτοκτονίας που συμμετείχαν χθες Τρίτη στην επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ο Ιμπραχίμ αλ Μπακράουι είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2015 στη νότια Τουρκία και απελάθηκε στο Βέλγιο, όπου κατόπιν οι αρχές τον άφησαν ελεύθερο, είπε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    «Ένα από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην επίθεση στις Βρυξέλλες συνελήφθη τον Ιούνιο του 2015 στο Γκαζιάντεπ. Απελάθηκε την 14η Ιουλίου 2015 αφού ενημερώθηκε η πρεσβεία του Βελγίου (...) Οι Βέλγοι μας είπαν ότι αφέθηκε ελεύθερος» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα μαζί με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Κλάους Γιοχάνις.

    Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους επισήμανε επιπλέον ότι οι βελγικές αρχές δεν επιβεβαίωσαν τη διασύνδεσή του με τους τζιχαντιστές «παρά τις προειδοποιήσεις μας».

    Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος δεν διευκρίνισε την ταυτότητα αυτού του προσώπου.

    Ωστόσο ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ?δίνοντας μια πληροφορία που επιβεβαίωσε το προεδρικό γραφείο και στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς? ότι πρόκειται για τον Ιμπραχίμ αλ Μπακράουι, τον οποίο έχουν αναγνωρίσει επίσημα οι βελγικές αρχές ως έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας.

    «Αν και τους ενημερώσαμε ότι αυτό το πρόσωπο ήταν ένας ξένος εξτρεμιστής τρομοκράτης, οι βελγικές αρχές δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις διασυνδέσεις του με την τρομοκρατία» υπογράμμισε ο Ερντογάν.

    «Οι βελγικές αρχές αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας ότι αυτός ο άνδρας ήταν ένας ξένος μαχητής», συνέχισε.

    Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Ολλανδία επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση καθώς το πρόσωπο αυτό είχε αρχικά ζητήσει να απελαθεί προς αυτήν την χώρα.

    [05] Πρώτη οδήγηση του νέου Opel Astra Sports Tourer

    ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

    Η Opel, παρουσίασε σήμερα στο Πόρτο της Πορτογαλίας το νέο Opel Astra Sports Tourer. Πρόκειται γαι την έκδοση στέσιον βάγκον του μικρομεσαίου μοντέλου της γερμανικής φίρμας. Το αυτοκίνητο που απευθύνεται σε οικογενειάρχες με αυξημένες μεταφορικές ανάγκες και όσους μεταφέρουν εξοπλισμό για σπόρ, βασίζεται στο πλαίσιο και στα μηχανικά μέρη του χατσμπακ.

    Κατά την διάρκεια της πρώτης οδήγησης στο μαγευτικό Πόρτο, έγινε η δοκιμή της κορυφαίας έκδοσης απο πλευράς κινητήρα. Κάτω απο το καπό του αυτοκινήτου υπήρχε το εξελιγμένο σύνολο ντίζελ 1.600 κ.εκ. το οποίο αποδίδει 160 ίππους. Εξοπλίζεται με δίπλο τούρμπο και παρέχει απο τις 1.500 σ.α.λ. και 35,2 χλγμ ροπής. Συνδυάζεται με εξάρι κιβώτιο.

    Στο δρόμο οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές και οι απαγορευτικές ταχύτητες έρχονται γρήγορα χωρίς να πιεστεί το ισχυρό μοτέρ. Επιταχύνει από 80 ? 120 χλμ./ωρα σε μόλις 8,1??. Στα θετικά του συμπεριλαμβάνονται και το χαμηλό επίπεδο θορύβου καθώς και οι ελάχιστοι κραδασμοί απο την λειτουργία του. Η μέση κατανάλωση στη δοκιμή ήταν 5,5 λίτρα/100χλμ., ενώ η εργοστασιακή κατανάλωση ανεφέρεται στα 4,2 λίτρα/100χλμ. Οι εκπομπές CO2 περιορίσθηκαν στα 112 γραμ./χλμ.

    Εχει νέα αρχιτεκτονική ελαφρού βάρους (μείωση βάρους μέχρι 190 κιλα). Αναλογα με το επιπεδο εξοπλισμου διαθετει συγχρονες τεχνολογιες όπως το IntelliLux LED Matrix Light, η υπηρεσία προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης Opel OnStar μαζί με την τελευταία γενιά συστήματος infotainment IntelliLink συμπεριλαμβανομένης ενσωμάτωσης smartphoneμέσω Apple CarPlay και Android Auto.

    Οι εξωτερικές διαστάσεις είναι παρόμοιες με του προηγούμενου μοντέλου, αλλά η καλύτερη εκμετάλλευση των χώρων επέτρεψε την παροχή μεγαλύτερων οφέλιμων χώρων για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Ειδικότερα, ο χώρος φόρτωσης φθάνει τα 1.630 λίτρα, μεγαλύτερος κατά 80 λίτρα απο το απερχόμενο μοντέλο. Η ηλεκτρική πίσω πόρτα ανοίγει και κλείνει με απαλή κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

    Η τιμή του καθορίστηκε στα 26.700 ευρώ. Διατίθεται και με άλλους κινητήρες, βενζίνη 1.000 κ.εκ.105 ίππων, ντίζελ 1.600 κ.εκ. απόδοσης 110 ίππων και ντίζελ 1.600 κ.εκ. 136 ίππων. Οι τιμές των βασικών εκδοσεων, 1.0 20.300 ευρώ, 1.6 110 21.100 ευρώ και 1.6 136 23.500 ευρώ.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 March 2016 - 20:32:28 UTC