Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τ. Κουίκ: Κανένα γυαλί δεν έχει ραγίσει στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
  • [02] Επεισοδιακή καταδίωξη δουλεμπορικού σκάφους στις Οινούσσες
  • [03] Τουλάχιστον 13 νεκροί από τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο στην Ισπανία
  • [04] Δεκάδες συλλήψεις αντιφρονούντων λίγες ώρες πριν από την ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στην Αβάνα
  • [05] «Πολλοί δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη των προσφύγων»
  • [06] Ερντογάν: Δεν θα υποκύψουμε ποτέ στον τρόμο
  • [07] Με 25 πόντους του Φελντέιν, ο Παναθηναϊκός 88-76 τον Κόροιβο
  • [08] Με... τριάρα από τον ΠΑΟΚ υποβιβάστηκε η Καλλονή
  • [09] Κυπελλούχος με τη Σταντάρ Λιέγης ο Μανιάτης
  • [10] Η επέλαση της Γιουβέντους και το ρεκόρ του Μπουφόν
  • [11] Παπαχρήστου: «Ήταν ένας κακός αγώνας από μένα, αλλά άρπαξα την ευκαιρία»

  • [01] Τ. Κουίκ: Κανένα γυαλί δεν έχει ραγίσει στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

    Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξή του στον τ/σ ΣΚΑΙ είπε ότι "το σύστημα, όταν πεθαίνει και σπαράζεται, «βγάζει νύχια». Δεν θα την γλιτώσει. Τελειώνουμε. Η Ελλάδα πρέπει να μπει σε μια τάξη σε ό, τι αφορά και στα θέματα Δικαιοσύνης και της Διαφθοράς. Να το πάρουν χαμπάρι όλοι, ότι εμείς ούτε απειλούμεθα ούτε εκβιαζόμαστε, γιατί από τους ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ δεν υπάρχουν «πιασμένοι» σε συμφέροντα! Εμείς δεν έχουμε παρτίδες με κάποιους που πετάνε με lear jet στη Γενεύη και αλλού".

    Πρόσθεσε ότι την Τρίτη θα ακουστούν πολλά καινούργια στοιχεία σε γνωστές υποθέσεις, αλλά και "καινούργιες υποθέσεις, που μπορεί να αγγίζουν αγορές ακινήτων στο εξωτερικό, ίσως και στις Η.Π.Α., ακίνητα που μπορεί να κάνουν και 3 ή 4 εκατομμύρια λογαριασμούς με πάνω από 50 ή 60 εκατομμύρια, πού βρέθηκαν", κάνοντας αναφορά σε "θέματα που μπορεί να χρειάζονται και την δικαστική συνδρομή, νέες δικαστικές συνδρομές από χώρες του εξωτερικού".

    "Δεν θα την γλιτώσει κανένας, γιατί- τουλάχιστον - μπορεί ο Έλληνας να έχει ματώσει με τα Μνημόνια, αλλά ζητάει όμως και την κάθαρση του βίου" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Κουίκ επικαλέστηκε το λεχθέν από τον πρωθυπουργό στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τις εκλογές περί "ανασχηματισμού σε έξι μήνες", προσθέτοντας "νομίζω ότι αυτό που είπε το εννοεί."

    Απέκλεισε κάθε περίπτωση συγκυβέρνησης, αναφέροντας ότι αυτό είναι επιθυμία του συστήματος της διαπλοκής και της διαφθοράς προκειμένου να "κουκουλώσει" πράγματα και τόνισε "δεν θα το επιτρέψουμε".

    "Θέλανε ντε και καλά, με τον τρόπο που χειρίζονταν επικοινωνιακά την υπόθεση, πράγματι να οξύνουν την κατάσταση μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα Μουζάλα, με την προσδοκία μήπως πέσει αυτή η κυβέρνηση? Δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μια τροχιά τετραετίας και πολλοί να ετοιμάζονται (για τις συνέπειες των πράξεών τους)" είπε ο κ. Κουίκ.

    [02] Επεισοδιακή καταδίωξη δουλεμπορικού σκάφους στις Οινούσσες

    Επεισοδιακή καταδίωξη δουλεμπορικού σκάφους με ρίψη προειδοποιητικών βολών και τη σύλληψη των δύο χειριστών του, σημειώθηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της νήσου Παναγίας Οινουσσών.

    Το σκάφος είχε αποβιβάσει νωρίτερα 20 πρόσφυγες και μετανάστες στην ακτή ενώ στη θέα του σκάφους του λιμενικού που ζητούσε με φωτεινές και ηχητικές υποδείξεις την ακινητοποίησή του οι δύο χειριστές ανέπτυξαν ταχύτητα και άρχισαν να πραγματοποιούν επικίνδυνους ελιγμούς. Οι λιμενικοί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στη ρίψη προειδοποιητικών βολών με αποτέλεσμα το εν λόγω δουλεμπορικό σκάφος να ακινητοποιηθεί και να συλληφθούν οι δύο χειριστές του.

    Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες οδηγήθηκαν στο λιμεναρχείο της Χίου όπως και οι δύο δουλέμποροι.

    Το ταχύπλοο σκάφος όπως και μία κυνηγετική επαναληπτική καραμπίνα που βρέθηκε μέσα σε αυτό κατασχέθηκαν.

    [03] Τουλάχιστον 13 νεκροί από τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο στην Ισπανία

    Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο που μετέφερε μια μεγάλη ομάδα ξένων σπουδαστών πανεπιστημίων συγκρούστηκε και ανατράπηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο δρόμο μεταξύ της Βαλένθια και της Βαρκελόνης, σύμφωνα με τις αρχές στην βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το λεωφορείο πριν ανατραπεί πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όπου συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα, τραυματίζοντας τους δύο επιβαίνοντες του οχήματος.

    Οι αρχές δεν έχουν γνωστοποιήσει τις εθνικότητες των νεκρών σπουδαστών. Οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν 14 νεκρούς. Οκτώ από τους 43 επιβαίνοντες στο λεωφορείο, έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

    Στο λεωφορείο επέβαιναν σπουδαστές από τουλάχιστον 19 χώρες και μερικοί από αυτούς συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής σπουδαστών Erasmus, το οποίο υλοποιείται με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην Καταλονία.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην Καταλονία, στο λεωφορείο επέβαιναν σπουδαστές από τις ακόλουθες χώρες: Ουγγαρία, Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελβετία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Νέα Ζηλανδία, Βρετανία, Ιταλία, Περού, Βουλγαρία, Πολωνία, Ιρλανδία, Παλαιστινιακές Περιοχές, Ιαπωνία, Ουκρανία, Ολλανδία, Γαλλία, Φινλανδία.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα θύματα είναι γυναίκες μεταξύ 22 και 29 ετών.

    Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες στο λεωφορείο επέβαιναν 61 άτομα. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν προσδιοριστεί, ενώ είναι πιθανό να αποδίδεται σε ανθρώπινο λάθος. Ο οδηγός του λεωφορείου δε βρέθηκε θετικός για τη χρήση οινοπνεύματος, αλλά και ναρκωτικών ουσιών.

    [04] Δεκάδες συλλήψεις αντιφρονούντων λίγες ώρες πριν από την ιστορική επίσκεψη Ομπάμα στην Αβάνα

    Πολλές δεκάδες ακτιβιστές που ανήκουν στο κίνημα αντιφρονούντων Κυρίες στα Λευκά συνελήφθησαν σήμερα μετά την πορεία που πραγματοποίησαν στην Αβάνα, λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη στην Κούβα του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Τα μέλη αυτής της οργάνωσης, που ίδρυσαν αρχικά σύζυγοι πρώην πολιτικών κρατουμένων, διαδήλωσαν κοντά σε μια εκκλησία της Αβάνας με τη συνοδεία υποστηρικτών του κινήματος και αίτημα τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις αρχές της νήσου. Όπως συμβαίνει αρκετά συχνά, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς μετά τη λήξη της πορεία τους.

    Στο μεταξύ το αεροσκάφος του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους απογειώθηκε από τις ΗΠΑ με κατεύθυνση την Αβάνα όπου ο Μπαράκ Ομπάμα θα πραγματοποιήσει μια ιστορική επίσκεψη διάρκειας τριών ημερών, σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που ταξιδεύει μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο.

    Το προεδρικό αεροσκάφος απογειώθηκε γύρω στις 19.30 ώρα Ελλάδας από την αεροπορική βάση Άντριους, κοντά στην Ουάσιγκτον. Η προσγείωση στο αεροδρόμιο Jose Marti στην Αβάνα αναμένεται λίγο πριν από τις 23.00 ώρα Ελλάδας.

    [05] «Πολλοί δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη των προσφύγων»

    «Πολλοί δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη των προσφύγων» τόνισε πριν λίγο ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πιστούς, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

    Ο πάπας Φραγκίσκος πρόσθεσε ότι με την σκέψη του είναι στο πλευρό των προσφύγων και παρομοίασε την εγκατάλειψη και τα πάθη τους, με εκείνα του εσταυρωμένου Ιησού.

    Ο πάπας αναφέρθηκε στην ύψιστη ταπείνωση στην οποία υποβάλλεται ο Ιησούς, λόγω των παθών και της στάσης του Πόντιου Πιλάτου και αυθόρμητα, χωρίς γραπτό κείμενο, υπογράμμισε: «Δεν μπορώ να μην σκεφθώ τόσα άτομα που βρίσκονται στο περιθώριο, τόσους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, σκέφτομαι ότι πολλά άτομα δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη της μοίρας των ανθρώπων αυτών».

    [06] Ερντογάν: Δεν θα υποκύψουμε ποτέ στον τρόμο

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία δεν θα «παραδοθεί ποτέ στην ατζέντα του τρόμου», μία ημέρα αφότου ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και 4 επιπλέον άνθρωποι στον πλέον πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

    Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους έκανε την παραπάνω δήλωση κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Κωνσταντινούπολη.

    [07] Με 25 πόντους του Φελντέιν, ο Παναθηναϊκός 88-76 τον Κόροιβο

    Στο 3ο δεκάλεπτο πάτησε... γκάζι ο Παναθηναϊκός φτάνοντας στη νίκη, 88-76, επί του Κοροίβου Αμαλιάδας, για την 23η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Οι «πράσινοι» συνεχίζουν να διεκδικούν την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο, με τον Ολυμπιακό, όμως να υπερτερεί σε περίπτωση που οι δύο «αιώνιοι» τερματίσουν ισόβαθμοι. Μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκεται η ομάδα της Ηλείας που την επόμενη αγωνιστική δίνει... τελικό κόντρα στον Αρκαδικό για την παραμονή. Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ο Τζέιμς Φελντέιν με 25 πόντους και 6/8 τρίποντα.

    Τα δεκάλεπτα: 18-19, 40-37, 68-56, 88-76

    [08] Με... τριάρα από τον ΠΑΟΚ υποβιβάστηκε η Καλλονή

    Μετά από 3 χρόνια στα.. σαλόνια της Super League, η Καλλονή επιστρέφει στην Β΄ Εθνική. Η ομάδα της Μυτιλήνης ηττήθηκε στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 3-0 και τρεις «στροφές» πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου «αποχαιρέτησε» και μαθηματικά την κορυφαία επαγγελματική κατηγορία.

    Ο Μυστακίδης στο 28΄ άνοιξε το σκορ, στο 58΄ ο Αθανασιάδης βρήκε δίχτυα για 2η φορά και στο 77΄ ο Κοροβέσης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

    Στη Β? Εθνική υποβιβάστηκε μαθηματικά και ο Πανθρακικός, ο οποίος ηττήθηκε με 1-0 από τον Ατρόμητο μέσα στην Κομοτηνή. Το γκολ σημείωσε ο Λε Ταλέκ στο 21΄.

    [09] Κυπελλούχος με τη Σταντάρ Λιέγης ο Μανιάτης

    Κυπελλούχος Βελγίου αναδείχθηκε ο Γιάννης Μανιάτης, καθώς η Σταντάρ Λιέγης επιβλήθηκε της Κλαμπ Μπριζ με 2-1 στον τελικό, που έγινε στο «Κινγκ Μποντουέν» των Βρυξελλών, και κατέκτησε το τρόπαιο για έβδομη φορά στην ιστορία της.

    Με τον Έλληνα διεθνή μέσο στη βασική ενδεκάδα, η Σταντάρ προηγήθηκε στο 17΄ με τον Ντομπέ, για να ισοφαρίσει δέκα λεπτά αργότερα ο Ραφαέλοφ. Η Μπριζ έμεινε με δέκα παίκτες από το 51΄, λόγω αποβολής του Ντιαμπί, και στη συνέχεια η ομάδα της Λιέγης πίεσε και τελικά πέτυχε το «χρυσό» γκολ με τον Σαντινί στο 88΄.

    [10] Η επέλαση της Γιουβέντους και το ρεκόρ του Μπουφόν

    Ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση και του τίτλου στην Ιταλία έκανε η Γιουβέντους, επικρατώντας 4-1 της Τορίνο στο τοπικό ντέρμπι της 30ης αγωνιστικής. Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν νικήθηκε στο 48΄ από πέναλτι του Μπελότι, πρόλαβε όμως να πετύχει ένα μεγάλο ρεκόρ, καθώς συμπλήρωσε 973 λεπτά με την εστία του απαραβίαστη, ξεπερνώντας τα 929΄ του Σεμπαστιάνο Ρόσι, από την «θρυλική» Μίλαν της περιόδου 1993-94. Αν και έχασε νωρίς τον Ντιμπάλα λόγω τραυματισμού, η «σινιόρα βέκια» προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο και, μετά τη μείωση του σκορ από τον Μπελότι, «καθάρισε» το ματς με δύο γκολ του Μοράτα (που είχε αντικαταστήσει τον Αργεντινό).

    [11] Παπαχρήστου: «Ήταν ένας κακός αγώνας από μένα, αλλά άρπαξα την ευκαιρία»

    Με ένα άλμα και... καλό στο τριπλούν, η Βούλα Παπαχρήστου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που διεξάγεται στο Πόρτλαντ. Αμέσως μετά το δεύτερο άλμα της και μοναδικό έγκυρο σηκώθηκε και πανηγύρισε χορεύοντας. Ήξερε πως η επίδοση που είχε σημειώσει, έστω κι αν δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, όμως ήταν αρκετή για να την βάλει στο κυνήγι των μεταλλίων.

    «Νιώθω μεγάλη χαρά, έχουμε τρελαθεί. Είμαι πολύ συγκινημένη, δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω», δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και συνέχισε: «Ήταν ένας κακός αγώνας από μένα, ωστόσο άρπαξα την ευκαιρία. Ήμουν εδώ, στον μεγάλο αγώνα και έκανα ό,τι χρειαζόταν».

    Από τη δική του μεριά, ο προπονητής της, Γιώργος Πομάσκι, αναφέρθηκε στην Κωνσταντίνα, την μόλις 1,5 έτους κόρη της Παπαχρήστου, η οποία χρειάστηκε να στερηθεί αρκετές φορές τη μητέρα της, στη διάρκεια του έτους, λόγω των υποχρεώσεων της. «Είναι ένα δώρο από μένα για την Κωνσταντίνα», είπε χαμογελώντας.

    Με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικοινώνησε τηλεφωνικά ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής, τη συνεχάρη για τη σπουδαία επιτυχία της και ταυτόχρονα της μετέφερε και τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 March 2016 - 18:32:30 UTC