Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Ανάπτυξη και ιδιωτικές επενδύσεις στην πρώτη γραμμή της πολιτικής μας
  • [02] «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία γιατί έχουμε αναλάβει την ευθύνη να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο»
  • [03] Πρόσθετη παροχή στην κάρτα Αλληλεγγύης
  • [04] Ο Ομπάμα μεταβαίνει την Κυριακή στην Κούβα
  • [05] Ρόιτερς: «Ναι» Αναστασιάδη στο τελευταίο σχέδιο συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας
  • [06] "Xρειαζόμαστε συνεργασία, όχι εξάρτηση από την Τουρκία", δήλωσε ενώπιον των Ευρωπαίων ηγετών ο Μάρτιν Σουλτς.
  • [07] Πώς και πότε θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων στις άλλες χώρες-μέλη, ρωτάει την Επιτροπή ο Δ. Παπαδημούλης
  • [08] Ξεκινάει η διαδικασία ανάκτησης των παράνομων ενισχύσεων από το "πακέτο Χατζηγάκη"
  • [09] Στο τραπέζι των "28" η αναθεωρημένη πρόταση για συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας
  • [10] Διορία δύο εβδομάδων στην Ελλάδα για την επανέναρξη του Κυπέλλου
  • [11] Ισπανικός «εμφύλιος» σε Champions League και Europa League
  • [12] «Χάλκινη» η Κατερίνα Στεφανίδη

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Ανάπτυξη και ιδιωτικές επενδύσεις στην πρώτη γραμμή της πολιτικής μας

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης συμμετείχε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών φορέων, στο δημαρχείο Ασπρόπυργου.

    Έγινε ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, τονίζοντας πως πρόκειται μεν για υποβαθμισμένη περιοχή αλλά με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης.

    «Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι το κρίσιμο είναι να γίνουν επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας» υπογράμμισε επισημαίνοντας την ανάγκη, η χώρα να προσελκύσει επενδύσεις και στον τομέα της μεταποίησης.

    Μιλώντας για τις πολεοδομικές και χωροταξικές εκκρεμότητες στην περιοχή ανέφερε ότι χρειάζεται ουσιαστική αναθεώρηση του τρόπου που προχωρούν ώστε να μην τα ξεπερνούν οι εξελίξεις και υποστήριξε ότι χρειάζεται σωστός σχεδιασμός στις χρήσεις γης και να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομής.

    «Ως πρόεδρος της ΝΔ δεν θα δεσμευτώ για πράγματα που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε. Σήμερα βιώνουμε το τελευταίο κεφάλαιο του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού που μας οδήγησε σε τραγικό αδιέξοδο. Υποχρέωσή μας είναι να δείξουμε έναν εναλλακτικό δρόμο εξόδου από οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν. Εμείς θα θέτουμε τα ζητήματα της ανάπτυξης και των ιδιωτικών επενδύσεων στην πρώτη γραμμή της πολιτικής μας. Να μας έχετε εμπιστοσύνη. Θα κληθούμε και πάλι, δεν ξέρω πόσο σύντομα ή αργότερα, να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    [02] «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία γιατί έχουμε αναλάβει την ευθύνη να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο»

    «H κυβερνητική πλειοψηφία είναι αρραγής και θα οδηγηθούμε μέχρι τη λήξη της τετραετίας γιατί έχουμε αναλάβει την ευθύνη να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο», δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον Real Fm.

    «Ο Γιάννης Μουζάλας δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, είναι άνθρωπος ο οποίος έχει βιώσει το πρόβλημα και ό,τι κάνει, το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τιμάει με την άσκηση πολιτικής τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Επίσης τιμάει τη χώρα και την κυβέρνηση. Νομίζω ότι υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα για να δώσουμε σημασία σε ένα λεκτικό σφάλμα. Νομίζω ότι αυτό το καταλαβαίνει και ο Πάνος Καμμένος γιατί είναι άνθρωπος ο οποίος μπορεί ν' αξιολογήσει αυτά τα ζητήματα», ανέφερε ο γραμματέας του κόμματος.

    Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο κ. Ρήγας υπογράμμισε ότι «το ΔΝΤ δημιουργεί προβλήματα για τους γνωστούς λόγους» ωστόσο, η Κομισιόν και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν μια άλλη στάση και είναι σε μια κατεύθυνση να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και να οδηγηθούμε στην αξιολόγηση. «Η εικόνα που έχω είναι ότι οδηγούμαστε με θετικό τρόπο σ' αυτά τα οποία η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν υποστηρίξει. Πιστεύω ότι θα ολοκληρωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

    [03] Πρόσθετη παροχή στην κάρτα Αλληλεγγύης

    Ακόμα μια παροχή για τους κατόχους της κάρτας αλληλεγγύης του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

    Με πρόσφατη απόφασή της, η Επιτροπή Διοίκησης των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης (Ε.Α.Κ.Θ.) όρισε ότι σε όλες τις εγκαταστάσεις των Ε.Α.Κ.Θ, δηλαδή στο Αλεξάνδρειο, το Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, το πρ. ΠΕΑΚ και το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η είσοδος, όσων έχουν την κάρτα αλληλεγγύης και ενδιαφέρονται να αθληθούν, θα είναι τελείως δωρεάν, απλώς με επίδειξη της κάρτας.

    Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του, «συνεχίζεται το "ντόμινο" θετικών ενεργειών δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που ενώνουν τις δυνάμεις τους με το υπουργείο, για να συνδράμουν, όσους συμπολίτες μας βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανθρωπιστική κρίση και να τους εξασφαλίσουν αγαθά και υπηρεσίες που κάνουν καλύτερη τη ζωή τους».

    [04] Ο Ομπάμα μεταβαίνει την Κυριακή στην Κούβα

    Ο Μπαράκ Ομπάμα μεταβαίνει την Κυριακή στην Κούβα για να επισφραγίσει μια προσέγγιση που θεωρούνταν για καιρό αδιανόητη και χαιρετίσθηκε ομόφωνα σε όλο τον κόσμο, σε αντίθεση, την ώρα του απολογισμού, με τις διαμάχες που περιβάλλουν τις επιλογές --και τις αναβολές του-- στη Μέση Ανατολή.

    Η επιφυλακτικότητα είναι το κύριο στοιχείο της εξωτερικής πολιτικής του 44ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος εξελέγη με την υπόσχεση να βάλει τέλος σε δύο πολέμους (στο Ιράκ και το Αφγανιστάν). Ωστόσο, με την επιδίωξή του να γράψει «ένα νέο κεφάλαιο» με τη χώρα αυτή στα ανοικτά της Φλόριντα, επέδειξε μια τόλμη την οποία δεν είχε κανένας από τους προκατόχους του.

    Όταν το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One προσγειωθεί την Κυριακή στην Κούβα, δύο ημέρες έπειτα από εκείνο του Βενεζουελανού Νικολάς Μαδούρο και σχεδόν έναν αιώνα μετά την τελευταία επίσκεψη ενός εν ενεργεία αμερικανού προέδρου, ο Ομπάμα θα γυρίσει μια σελίδα της ιστορίας των ΗΠΑ και θα προβάλει την εικόνα της πρώτης παγκόσμιας δύναμης στο σύνολο της Λατινικής Αμερικής.

    Στο ταξίδι του αυτό, στο οποίο θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μισέλ και τις δύο κόρες τους, τη Μάλια και τη Σάσα, θα έχει μια ιδιαίτερη συνάντηση με τον κουβανό πρόεδρο Ραούλ Κάστρο. Αντίθετα δεν έχει προγραμματιστεί καμιά συνομιλία του με τον μεγαλύτερο αδελφό του Ραούλ, τον Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος έχει απομακρυνθεί από την εξουσία εδώ και μια δεκαετία.

    Ο Ομπάμα, ο οποίος θα συναντηθεί με διαφωνούντες και πρωταγωνιστές της οικονομικής ζωής, θα απευθυνθεί την Τρίτη σε όλους τους Κουβανούς με μια ομιλία που θα αναμεταδοθεί από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, όπως εκείνη της 17ης Δεκεμβρίου 2014, όταν είχε ανακοινώσει από τον Λευκό Οίκο την προσέγγιση ανάμεσα στις δύο πρώην εχθρικές χώρες.

    [05] Ρόιτερς: «Ναι» Αναστασιάδη στο τελευταίο σχέδιο συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας

    Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης είπε σε άλλους ηγέτες της ΕΕ ότι αποδέχεται το τελευταίο σχέδιο συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τη μεταναστευτική κρίση, έκανε γνωστό στο Ρόιτερς διπλωμάτης της ΕΕ, που δεν κατονομάζεται από το πρακτορείο.

    [06] "Xρειαζόμαστε συνεργασία, όχι εξάρτηση από την Τουρκία", δήλωσε ενώπιον των Ευρωπαίων ηγετών ο Μάρτιν Σουλτς.

    Οι συζητήσεις με την Τουρκία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού δεν πρέπει να συνδέονται με τις προσπάθειες της χώρας για ένταξη στην ΕΕ, προειδοποίησε ο Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας στους αρχηγούς των κυβερνήσεων των κρατών μελών, κατά την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, διαβεβαιώνοντας ότι "δεν θα γίνουν εκπτώσεις στην Τουρκία στο ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου και της προστασίας των μειονοτήτων, στο διαχωρισμό των εξουσιών ή στο κράτος δικαίου».

    «Χρειαζόμαστε συνεργασία, όχι εξάρτηση από την Τουρκία. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αναθέσουμε τα προβλήματά μας στην Τουρκία", είπε .

    Αναφερόμενος στις επιστροφές στην Τουρκία και την επανεγκατάσταση στην ΕΕ, δήλωσε ότι το ΕΚ μπορεί να βρει τις λεπτομέρειες, διευκρινίζοντας ότι οι ευρωβουλευτές θέλουν να ξέρουν πώς η Τουρκία θα εκπληρώσει τους όρους για να θεωρείται "ασφαλής τρίτη χώρα", αλλά και πώς η χώρα εγγυάται ότι οι πρόσφυγες που θα επιστρέφουν δεν θα διώκονται.

    Ο πρόεδρος, υπογράμμισε ότι όποια συμφωνία και αν επιτευχθεί με την Τουρκία, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική για το μεταναστευτικό και το άσυλο και ζήτησε αναμόρφωση των υφιστάμενων κανόνων και τη δημιουργία ευρωπαϊκού λιμενικού και συνοριοφυλάκων, στα πρότυπα των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Κάλεσε τα κράτη μέλη να επιταχύνουν τη διαδικασία μετεγκατάστασης από την Ελλάδα στις χώρες του ώστε να βοηθήσουν αυτούς τους χιλιάδες ανθρώπους που ζουν σε εξαθλιωμένες συνθήκες, κοντά στα σύνορα με τη ΠΓΔΜ.

    Επιπλέον, ο κ. Σουλτς, είπε ότι είναι αναγκαία η παροχή περισσότερης βοήθειας στην Ιορδανία και στο Λίβανο, που φιλοξενούν 2,9 εκατομμύρια πρόσφυγες. «Και οι δύο χώρες έχουν φτάσει τα όριά τους", είπε χαρακτηριστικά.

    Τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην οικονομία, λέγοντας ότι "η ενίσχυση της απασχόλησης και της ανάπτυξης πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα ", καθώς η ευρωπαϊκή οικονομία έχει αργούς ρυθμούς ανάκαμψης και ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

    [07] Πώς και πότε θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων στις άλλες χώρες-μέλη, ρωτάει την Επιτροπή ο Δ. Παπαδημούλης

    Ερώτηση προς την Κομισιόν αναφορικά με την αποτυχημένη εφαρμογή το προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων, κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Πιο συγκεκριμένα, τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν τα οποία και επικαλείται ο κ. Παπαδημούλης, κάνουν λόγο για160.000 θέσεις μετεγκατάστασης προσφύγωνπου είχαναποφασιστείκαικατανεμηθείαναλογικάτονπερασμένοΣεπτέμβριοαπό τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ, εκ των οποίων μόνο οι937έχουν καλυφθεί ενώ 159.063 θέσεις παραμένουν σε εκκρεμότητα.

    Ταυτόχρονα,οκτώ κράτη, δεν έχουν δεχθεί μέχρι στιγμής ούτε έναν πρόσφυγα,καθιστώντας την"κατάσταση ιδιαιτέρως ανησυχητική καθώς στην Ελλάδα, και σε πολύ μικρότερο βαθμό στην Ιταλία, έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες".

    Με αφορμή τα παραπάνω, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτάει την Κομισιόν σχετικά με τηνεπιτάχυνση της υλοποίησης του προγράμματοςκαθώς και για τον τρόπο που εκείνη σκοπεύει να καλύψει τις 6.000 θέσεις μέχρι τον Απρίλη και τις συνολικά 20.000 θέσεις μέχρι τον Μάιο.

    Τέλος, ερωτάται η Κομισιόν αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του προγράμματος καθώς και για πιθανές κυρώσεις που εξετάζει για κράτη μέλη που δεν συμμορφώνονται με τις κοινές Ευρωπαϊκές αποφάσεις

    [08] Ξεκινάει η διαδικασία ανάκτησης των παράνομων ενισχύσεων από το "πακέτο Χατζηγάκη"

    Το ποσό των 215 εκατ. ευρώ θα κληθούν να επιστρέψουν περίπου 95.000 αγρότες, από τους συνολικά 725.000 που έλαβαν κρατικές ενισχύσεις την περίοδο 2008-2009 από το "πακέτο Χατζηγάκη", μετά την πρόσφατη αμετάκλητη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που έκρινε παράνομες τις ενισχύσεις, απαιτώντας ταυτόχρονα από το ελληνικό Δημόσιο να τις ανακτήσει.

    Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη, τονίζοντας ότι μετά την τελευταία απόφαση για το "πακέτο Χαζηγάκη", «εξαντλήθηκαν οι δικαστικές δυνατότητες της κυβέρνησης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

    Όπως είπε ο κ. Αποστόλου, μετά την υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης που είναι ήδη σε επεξεργασία, το υπουργείο θα απευθυνθεί, σε πρώτη φάση, στους περίπου 12.000 αγρότες οι οποίοι είχαν λάβει κρατικές ενισχύσεις άνω των 5.000 ευρώ και από τους οποίους αναμένεται το δημόσιο να ανακτήσει συνολικά 40 εκατ. ευρώ.

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, εξήγησε ότι αν ένας αγρότης είχε λάβει με το "πακέτο Χατζηγάκη" 12.000 ευρώ, θα κληθεί να επιστρέψει τα 7.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, η χώρα μας, εκτός από το "πακέτο Χατζηγάκη", είναι υπόλογη και για το "πακέτο Κοντού", το οποίο αφορά 108 εκατ. ευρώ για 54 συνεταιριστικές οργανώσεις στον τομέα των δημητριακών, αλλά και για το "πακέτο Μωραϊτη", που έχει σχέση με χρέη συνεταιρισμών άνω των 500 εκατ. ευρώ.

    Ο κ. Αποστόλου, έκανε λόγο για αρνητικές επιπτώσεις από την πολιτική που ακολουθήθηκε στον αγροτικό χώρο την τελευταία 25ετία και τις οποίες, όπως είπε, καλείται να διορθώσει η σημερινή κυβέρνηση κι ο ίδιος ο αγρότης.

    Από την πλευρά του, ο κ. Αραχβίτης, υπογράμμισε ότι τα συνολικά ποσά για τις διορθώσεις και τις παρακρατήσεις στη χώρα μας, ξεπερνούν τα τρία δισ. ευρώ, ένα ποσό, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, που αντιστοιχεί σχεδόν σε ολόκληρο τον πρώτο πυλώνα της νέας ΚΑΠ.

    [09] Στο τραπέζι των "28" η αναθεωρημένη πρόταση για συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

    Ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής μεταξύ των "28", προκειμένου να ενημερωθούν για την έκβαση των συνομιλιών των Ευρωπαίων αξιωματούχων (Τουσκ, Γιούνκερ και του πρωθυπουργού της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε) με τον Αχμέτ Νταβούτογλου και να υιοθετήσουν τα συμπεράσματά τους για τη συνολική στρατηγική της ΕΕ για το προσφυγικό.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου θα συμμετάσχει αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με στόχο την επικύρωση της υπό διαμόρφωσης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

    Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης είπε σε άλλους ηγέτες της ΕΕ ότι αποδέχεται το τελευταίο σχέδιο συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τη μεταναστευτική κρίση, έκανε γνωστό στο Ρόιτερς διπλωμάτης της ΕΕ, που δεν κατονομάζεται από το πρακτορείο.

    Χθες βράδυ, οΙταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η σημερινή ημέρα θα είναι δύσκολη σε σχέση με τηδιαπραγμάτευση με τον Τούρκο πρωθυπουργό.

    Ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν δήλωσε πως «έχουμε μεταξύ μας κοινή θέση, μένει να συμφωνήσει και η Τουρκία».

    [10] Διορία δύο εβδομάδων στην Ελλάδα για την επανέναρξη του Κυπέλλου

    Ισχυρό αντίκτυπο σε διεθνές επίπεδο κορυφής, είχε η απόφαση να ματαιωθεί η συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, μετά τα όσα συνέβησαν στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, που διεκόπη στην Τούμπα στις 2 Μαρτίου, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό.

    Όπως ανακοινώθηκε, η εκτελεστική επιτροπή της FIFA ασχολήθηκε με το ζήτημα και αποφάσισε -σε συνεργασία με την UEFA- να αποστείλουν επιστολή στις ελληνικές αρχές, δίνοντας διορία δύο εβδομάδων, προκειμένου να επανεξετάσουν το ζήτημα και να αλλάξουν την συγκεκριμένη απόφαση που χαρακτηρίζεται «δυσανάλογη» από την διεθνή και την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

    «Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, τα αρμόδια όργανα της FIFA θα εξετάσουν το ενδεχόμενο κυρώσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωσή της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

    [11] Ισπανικός «εμφύλιος» σε Champions League και Europa League

    Με τις τρεις από τις οκτώ ομάδες να είναι ισπανικές, ήταν πολύ πιθανό να βγει ένας ισπανικός «εμφύλιος» στα προημιτελικά του Champions League κι αυτός προέκυψε ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο Μαδρίτης.

    Το πιο αμφίρροπο ζευγάρι δείχνει να είναι αυτό της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης κληρώθηκε με την Βόλφσμπουργκ και η Μπάγερν με την Μπενφίκα των Μήτρογλου και Σάμαρη.

    Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 5-6 Απριλίου και οι επαναληπτικοί 12-13 του ίδιου μήνα.

    Τα «ζευγάρια» των προημιτελικών του Champions League, όπως προέκυψαν μετά την σχετική κλήρωση που έγινε, είναι τα εξής:

    Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

    Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία)

    Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)

    Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)

    Ισπανικός «εμφύλιος» όμως προέκυψεκαι στα προημιτελικά του Europa League, καθώς η Μπιλμπάο θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Σεβίλη, ενώ «βγήκε» και μιαδυνατή αναμέτρηση, αυτή της Ντόρτμουντ με τη Λίβερπουλ, που φένρει τον Γιούργκεν Κλοπ κόντρα στην παλιά ομάδα του.

    Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 7 Απριλίου και οι επαναληπτικοί στις 14 του ίδιου μήνα.

    Τα «ζευγάρια» των προημιτελικών του Europa League, όπως προέκυψαν μετά την σχετική κλήρωση που έγινε, είναι τα εξής:

    Μπράγκα (Πορτογαλία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)

    Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)

    Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)-Σεβίλη (Ισπανία)

    Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)

    [12] «Χάλκινη» η Κατερίνα Στεφανίδη

    Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στο επί κοντώ με 4.80μ η Κατερίνα Στεφανίδη στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου του Πόρτλαντ καιέφθασε στη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας της στην κατηγορία γυναικών. Η Νικόλ Κυριακοπούλου, η 2η Ελληνίδα άλτρια του τελικού, υπερέβη τα 4.60μ και κατετάγη στην 6η θέση, μαζί με την Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ που είχαν τις ίδιες προσπάθειες (πέρασαν με την πρώτη τα 4,50μ και 4.60μ και απέτυχαν τρεις φορές στα 4.70μ).

    Η Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη τα 4.50μ, 4.60, 4.70μ, 4.75μ, 4.80μ, είχε μία αποτυχημένη στα 4.85μ και άλλες δύο στα 4.90μ για να ολοκληρώσει τον αγώνα με 4.80μ, πίσω από τις Αμερικανίδες Τζένιφερ Σουρ με 4.90μ και Σάντι Μόρις με 4.85μ.

    Η Σουρ ξεκίνησε επιτυχημένα από τα 4.60μ, άφησε τα 4.70μ, πέρασε τα 4.75μ, άφησε τα 4.80μ, πέρασε τα 4.85μ και 4.90μ κι έβαλε τον πήχη στα 5.04μ για να καταρρίψει το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ (5.03μ από τον Ιανουάριο στη Νέα Υόρκη), αλλά δεν το επιχείρησε τελικά αφού ένιωσε κάπ0ιες ενοχλήσεις στο γόνατο και δεν θέλησε να ρισκάρει με κάποιο τραυματισμό.

    Η Στεφανίδη, παγκόσμια πρωταθλήτρια κορασίδων στο Μαρακές και 3η στο παγκόσμιο νεανίδων στο Μπόιντγκος, με ατομικό ρεκόρ 4.90μ από τις 20 Φεβρουαρίου φέτος στη Νέα Υόρκη, χάρισε στην Ελλάδα το 3ο χάλκινο μετάλλιο και το 11ο συνολικά σε διοργάνωση παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου.

    Τα αποτελέσματα

    1.Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) 4.90μ

    2.Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4.85μ

    3.Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα) 4.80μ

    4.Νικόλ Μπούχλερ (Ελβετία) 4.80μ

    5.Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία) 4.70μ

    6.Νικόλ Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4.60μ

    Φαμπιάνα Μούρερ (Βραζιλία) 4.60μ

    8.Ρομάνα Μαλάκοβα (Τσεχία) 4.50μ

    9.Μάρτα Ονόφρε (Πορτογαλία) 'Ακυρη

    Οι σημαντικότερες διακρίσεις της Στεφανίδη

    2005 Χρυσό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Π/Κ

    2007 Ασημένιο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Π/Κ

    2008 χάλκινο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν

    2011 Ασημένιο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων

    2014 ασημένιο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού Α/Γ, Πράγα

    2014 ασημένιο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού Α/Γ, Ζυρίχη

    Τα ελληνικά μετάλλια στη διοργάνωση

    ΧΡΥΣΑ

    Χάρης Παπαδιάς 60 μ. 6.50 1997 Παρίσι

    Κατερίνα Θάνου 60 μ. 6.96 1999 Μαεμπάσι

    Κατερίνα Κόφφα 200 μ. 22.76 1997 Παρίσι

    Δημήτρης Χονδροκούκης ύψος 2,33 2012 Κωνσταντινούπολη

    Κώστας Φιλιπππίδης επί κοντώ 5,80 μ. 2014 Σόποτ

    ΑΣΗΜΕΝΙΑ

    Λάμπρος Παπακώστας Ύψος 2,35 μ. 1995 Βαρκελώνη

    Λάμπρος Παπακώστας Ύψος 2,32 μ. 1997 Παρίσι

    Πηγή Δεβετζή Τριπλούν 15,00 μ. 2008 Βαλένθια

    ΧΑΛΚΙΝΑ

    Γιώργος Θεοδωρίδης 60 μ. 6.54 2004 Βουδαπέστη

    Κατερίνα Στεφανίδη επί κοντώ 4,80 μ. Πόρτλαντ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 March 2016 - 14:32:30 UTC