Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό
  • [02] Πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ψευδή τα δημοσιεύματα στα Σκόπια
  • [03] Αρ. Μπαλτάς: Η Ελλάδα σώζει την τιμή του κόσμου στο προσφυγικό
  • [04] Ειδομένη: Ξυλοδαρμό από τις αρχές της ΠΓΔΜ κατήγγειλε Αφγανός
  • [05] Πυροβολισμοί ακούγονται στις Βρυξέλλες - Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας
  • [06] Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες σε έφοδο της αστυνομίας
  • [07] O αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Ι. Μουζάλας θα μιλήσει την Τετάρτη για την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα, στην επιτροπή Πολιτικών
  • [08] Χώρες που διευκολύνουν τη φορολογία των επιχειρήσεων και πολυεθνικές στο στόχαστρο του ΕΚ
  • [09] Βίντεο ΕΚ: Πολυεθνικές, μετανάστες και Τουρκία αυτή την εβδομάδα στην ατζέντα
  • [10] Ο ΟΗΕ «έκοψε» τη Σαράποβα από πρέσβειρα καλής θέλησης
  • [11] Ανανεωμένο γερμανικό SUV με περισσότερες δυνατότητες επικοινωνίας
  • [12] Κυριακοπούλου και Στεφανίδη αντιμέτωπες στο Πόρτλαντ

  • [01] Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό

    Η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που έγινε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στο μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, του υφυπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε και παρουσίαση των τεχνικών στοιχείων και οικονομικών απαιτήσεων, ενόψει της συνόδου κορυφής για το προσφυγικό.

    Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε χθες την Ειδομένη ότι δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα επανεισδοχής από την ΠΓΔΜ και καμιά ενημέρωση δεν υπάρχει από τις ελληνικές αρχές ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο. «Εάν υποβληθεί αίτημα επανεισδοχής τότε με βάση τις συμφωνίες ανάμεσα στην ΕΕ και την ΠΓΔΜ, θα εξεταστεί», σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

    Επίσης, επισημαίνεται ότι σε συνεννόηση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ δεν προβλέπεται δημιουργία δομών στα σύνορα. Δουλεύουμε με τις υπάρχουσες δομές σε απόσταση διακριτή από τα σύνορα, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

    Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται στο μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς για το ζήτημα της διαπραγμάτευσης.

    [02] Πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ψευδή τα δημοσιεύματα στα Σκόπια

    Πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δήλωσαν στο ΑΠΕ ΜΠΕ με αφορμή δημοσιεύματα Μέσω Ενημέρωσης των Σκοπίων:

    «Γύρω στις 06.00' περίπου 200 άτομα που βρίσκονταν στα χωράφια, λίγα μέτρα μετά την οριογραμμή Ελλάδας-FYROMκαι είχαν κρατηθεί επί τόπου όλη τη νύχτα, επέστρεψαν στο ελληνικό έδαφος κοντά στο μεθοριακό χωριό Χαμηλό και εξετάζονται από την Ελληνική Αστυνομία.

    Δεν υπάρχουν και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι αριθμοί των προσφύγων που για λόγους εντυπωσιασμού αναγγέλλονται και γράφονται από τα Σκόπια, μέσα στην προσπάθειά τους να εμφανίσουν εαυτούς ως ?προστάτες? της Ευρώπης»

    [03] Αρ. Μπαλτάς: Η Ελλάδα σώζει την τιμή του κόσμου στο προσφυγικό

    Η Ελλάδα σηκώνει αυτή τη στιγμή το βάρος του κόσμου, σώζει την τιμή του κόσμου κρατώντας τις αρχές της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και πάνω απ' όλα της φιλοξενίας, τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς σε δηλώσεις του, ανακοινώνοντας την εμπλοκή του υπουργείου στο προσφυγικό.

    «Δεν προσπαθούμε να τους εκδιώξουμε, δεν προσπαθούμε να τους μαντρώσουμε, προσπαθούμε να τους πείσουμε να πάνε στους καταυλισμούς που με πυρετώδεις ρυθμούς φτιάχνουμε παντού στη χώρα» σημείωσε ο κ. Μπαλτάς και ανέφερε πως το υπουργείο Πολιτισμού εμπλέκεται σε αυτή τη διαδικασία όχι μόνο γιατί είναι τμήμα της κυβέρνησης, αλλά κυρίως γιατί στο πρόβλημα των προσφύγων παίζεται το διϊστορικό και νυν ήθος της χώρας.

    Απάντηση στα δημοσιεύματα σχετικά με δήλωση του για την Ειδομένη

    Απάντηση στα δημοσιεύματα που απομόνωσαν φράση του από συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Ειδομένη, έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

    Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς δηλώνει σχετικά με δημοσιεύματα που ακολούθησαν τη σημερινή συνέντευξη Τύπου: «Προσωπικά, είμαι συνηθισμένος στην απομόνωση φράσεων από δηλώσεις μου με στόχο την αλλοίωση του περιεχομένου τους. Δεν με εκπλήσσει. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, η εσκεμμένη αλλοίωση "παίζει"' με το δράμα πονεμένων ανθρώπων στην Ειδομένη. Σε αυτό το παιχνίδι κινητοποιήθηκαν ακαριαία μικροπολιτικά αντανακλαστικά από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντί άλλης απάντησης, τον προτρέπω να διαβάσει προσεκτικά ολόκληρη τη δήλωσή μου, ελπίζοντας να συναισθανθεί την αστοχία του».

    Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του Υπουργού κατά τη συνέντευξη Τύπου:

    «Νομίζω ότι η εικόνα που δίνει η Ειδομένη για την Ελλάδα είναι τιμητική για την Ελλάδα. Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο. Διότι εμείς προσπαθούμε να πείσουμε όσους είναι εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη ότι με τα δεδομένα που έχουμε αυτή την στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν τα σύνορα. Δεν προσπαθούμε να τους εκδιώξουμε, ούτε να τους μαζέψουμε και να τους μαντρώσουμε, προσπαθούμε να τους πείσουμε να πάνε στους καταυλισμούς που με πυρετώδεις ρυθμούς φτιάχνονται στη χώρα. Η ντροπή της Ειδομένης είναι ντροπή της ανθρωπότητας. Αν θέλετε, γενικά και πολύ πιο ειδικά, είναι ντροπή των χωρών που κλείνουν τα σύνορά τους. Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να ντραπεί σε σχέση με την Ειδομένη. Έχει αντίθετα την τιμή να έχει βοηθήσει στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες όσο το δυνατό -που δεν είναι καθόλου ικανοποιητικό αυτό το όσο το δυνατόν- ακόμα και έτσι, ακόμα και μέσα στις λάσπες, ακόμα και μέσα στο κρύο να βοηθήσει τους ανθρώπους εκεί, προσπαθώντας να τους πείσει -επαναλαμβάνω- να πάνε στους χώρους φιλοξενίας που χτίζονται με ραγδαίους ρυθμούς κοντά.

    Για να αντιστρέψουμε λοιπόν το ερώτημα, σας καλώ να διαβάσετε τι έγινε στην Κόνιτσα, σας καλώ να διαβάσετε τι έγινε στη Νέα Καβάλα, πώς υποδέχονται οι κάτοικοι εκεί τους πρόσφυγες και πώς αυτή η υποδοχή σώζει την τιμή της Ελλάδας και, δια της Ελλάδας, την τιμή της ανθρωπότητας. Είδατε στις ειδήσεις ότι ακόμα και σε πολύ μεγάλης εμβέλειας τηλεοπτικά και κινηματογραφικά δίκτυα ζητούν να βοηθηθεί η Ελλάδα, για να βοηθηθούν οι πρόσφυγες. Αναφέρομαι στο "Game of thrones". Εχθές είδατε ένα βιντεάκι. Το ανάποδο συμβαίνει λοιπόν. Η Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, κάνει το παν κυριολεκτικά, μέσα στην κρίση, με όλη αυτή την ένδεια, με όλη αυτή την δυσκολία που έχει, να ξαναβρεί τη δική της αξιοπρέπεια και βρίσκοντάς την να ξαναδώσει και εκείνη αξιοπρέπεια στον κόσμο».

    [04] Ειδομένη: Ξυλοδαρμό από τις αρχές της ΠΓΔΜ κατήγγειλε Αφγανός

    Ξυλοδαρμό από τις αρχές της ΠΓΔΜ κατήγγειλε Αφγανός ο οποίος προσπάθησε, μαζί με την οικογένειά του, χθες το απόγευμα, να μπει στη γειτονική χώρα, διασχίζοντας έναν χείμαρρο κοντά στο χωριό Χαμηλό.

    «Είχαμε ανάψει φωτιά μαζί με την οικογένειά μου και όταν μας πλησίασαν αστυνομικοί της ΠΓΔΜ ζητώντας μας να φύγουμε, με έκαψαν στο πρόσωπο με ένα ξύλο και με χτύπησαν», είπε χαρακτηριστικά.

    Στο μεταξύ, η κατάσταση στον καταυλισμό είναι απελπιστική, με χιλιάδες πρόσφυγες να ζουν μέσα στις λάσπες και να προσπαθούν, με όποιο τρόπο μπορούν, να προστατευθούν από τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση.

    Οι περισσότεροι συνεχίζουν να ελπίζουν ότι η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ θα ανοίξει, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στην επικείμενη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας.

    Ήδη, πάντως, εκατοντάδες στρέφονται στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης, δηλώνοντας την πρόθεσή τους να ενταχθούν σ΄ αυτό ως τη μοναδική νόμιμη λύση για να μεταβούν σε ευρωπαϊκές χώρες.

    [05] Πυροβολισμοί ακούγονται στις Βρυξέλλες - Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας

    Πυροβολισμοί ακούγονται στις Βρυξέλλες ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια αστυνομική επιχείρηση, δύο ώρες έπειτα από μία έφοδο των αρχών σε μια κατοικία σε σχέση με τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που βρίσκεται στην περιοχή.

    Πάνοπλοι Βέλγοι αστυνομικοί, με τη συνδρομή Γάλλων συναδέλφων τους, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη ενός ή περισσότερων ενόπλων που άνοιξαν νωρίτερα πυρ με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τρεις αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της εφόδου.

    [06] Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες σε έφοδο της αστυνομίας

    Μια ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες μετά την επίθεση που δέχθηκαν αστυνομικοί κατά τη διάρκεια εφόδου σε κατοικία που πραγματοποίησαν σήμερα και η οποία σχετίζεται με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, γνωστοποίησε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας.

    Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αργά το μεσημέρι στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγουν οι βελγικές αρχές για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη γαλλική πρωτεύουσα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.

    «Πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών» κατά τη διάρκεια της εφόδου στο Φόρεστ μια κοινότητα των Βρυξελλών «στο πλαίσιο της έρευνας για (τις επιθέσεις) στο Παρίσι» δήλωσε ο Έρικ Βαν ντε Σιπτ, ένας εκπρόσωπος Τύπου της ομοσπονδιακής εισαγγελίας. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά από τα πυρά.

    [07] O αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Ι. Μουζάλας θα μιλήσει την Τετάρτη για την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα, στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του ΕΚ

    Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας, θα συμμετάσχει στη συζήτηση της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του ΕΚ με θέμα την κατάσταση στην Ελλάδα αναφορικά με το μεταναστευτικό και την προσφυγική κρίση. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα J?zsef Antall 6Q2 στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 3μμ (ώρα Βελγίου).

    Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση μέσω του EP Live (στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου)

    [08] Χώρες που διευκολύνουν τη φορολογία των επιχειρήσεων και πολυεθνικές στο στόχαστρο του ΕΚ

    Η δεύτερη ειδική επιτροπή του ΕΚ για τη φορολογία, συναντιέται τη Δευτέρα και την Τρίτη, με εκπροσώπους πολυεθνικών και χωρών. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι η Ανδόρα, το Λιχτενστάιν, το Μονακό αλλά και η Apple, η Google, η ΙΚΕΑ και η McDonald's. Οι ευρωβουλευτές θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί τους για τις τελευταίες εξελίξεις στο τομέα της φορολόγησης των επιχειρήσεων.

    Μπορεί η Apple, η Google, η ΙΚΕΑ και τα McDonald 's να δέχτηκαν να μοιραστούν τις απόψεις τους με την ειδική επιτροπή, ωστόσο η Fiat Chrysler και τα Starbucks αρνήθηκαν, ενώ το ίδιο αρνητική ήταν η στάση και των Νήσων Κέιμαν και της Νήσου του Μαν.

    Το τελευταίο χρόνο, oι φιλόδοξες συμφωνίες μεταξύ κρατών μελών και πολυεθνικών βρίσκονται στο ραντάρ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις τον Ιανουάριο του 2016 το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ κάλεσε το Βέλγιο να ανακτήσει περίπου 700 εκατομμύρια σε απλήρωτους φόρους από 35 πολυεθνικές. Οι εταιρείες επωφελούνταν από ένα φορολογικό καθεστώς που διαμορφώθηκε ειδικά στο Βέλγιο και το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι αποτελεί μορφή παράνομης κρατικής ενίσχυσης.

    Τον Οκτώβριο του 2016, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε δύο αποφάσεις, στις οποίες δήλωσε ότι το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία έχουν χορηγήσει ειδικά φορολογικά πλεονεκτήματα στη Fiat Finance and Trade και στα Starbucks.

    Η έρευνα για τη φορολογική μεταχείριση της Ιρλανδίας απέναντι στην Apple, βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για τη φορολογική συμφωνία με την McDonald 's.

    Επίσης, το ζήτημα των φορολογικών ερευνών είναι σημαντικό και στο εσωτερικό των κρατών μελών. Για παράδειγμα, η Google και η Βρετανία έκαναν ένα συμβιβασμό τον Ιανουάριο, έτσι ώστε η εταιρεία γίγαντας να πληρώσει αναδρομικά 130 εκατομμύρια λίρες σε φόρους.

    [09] Βίντεο ΕΚ: Πολυεθνικές, μετανάστες και Τουρκία αυτή την εβδομάδα στην ατζέντα

    Ως προς το προσφυγικό-μεταναστευτικό, θα τεθεί το ερώτημα αν ήταν σωστή κίνηση η συμφωνία με την Τουρκία ή μήπως χρειάζεται μια ολιστική προσέγγιση. Την Τετάρτη η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών θα ψηφίσει σχέδιο έκθεσης, ενώμέσα στην εβδομάδα, επισκέπτεται το ΕΚο Βασιλιάς της Ιορδανίας η οποία φιλοξενεί μεγάλο αριθμό Σύριων προσφύγων.

    [10] Ο ΟΗΕ «έκοψε» τη Σαράποβα από πρέσβειρα καλής θέλησης

    Οι επιπτώσεις από την παραδοχή της Μαρίας Σαράποβα, ότι στο αυστραλιανό όπεν απέτυχε να περάσει με επιτυχία το αντιντόπινγκ κοντρόλ, συνεχίζονται και μάλιστα σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Η Ρωσίδα τενίστρια ήταν από το 2007 πρέσβειρα καλής θέλησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μια ιδιότητα που ο ΟΗΕ αποφάσισε να της αφαιρέσει, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει οριστική αυτό το ζήτημα.

    Η Σαράποβα είχε επικεντρώσει το ενδιαφέρον της και τις ενέργειές της ως πρέσβειρα στην τραγωδία των θυμάτων της πυρηνικής καταστροφής στο Τσέρνομπιλ το 1986, την εποχή δηλαδή της Σοβιετικής Ένωσης, και τις επιπτώσεις που είχε αυτή η τραγωδία και οι οποίες φτάνουν μέχρι τις μέρες μας.

    [11] Ανανεωμένο γερμανικό SUV με περισσότερες δυνατότητες επικοινωνίας

    Η ανάγκη για περισσότερη επικοινωνία με τον έξω κόσμο όταν οδηγούμε το αυτοκίνητο μας, αλλάζει το τεχνολογικό υπόβαθρο των νέων μοντέλων. Η Opel στην έκθεση της Γενεύης, παρουσίασε το ανανεωμένο Mokka, το οποίο εκτός των άλλων προτάσσει σαν νέο στοιχείο και την αναβάθμιση της επικοινωνίας του οδηγού με τον έξω κόσμο.

    Το ανανεωμένο SUV, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, φέρει δύο εκδόσεις της νέας γενιάς του συστήματος infotainment IntelliLink. Αυτές οι διατάξεις επιτρέπουν την ένταξη των χαρακτηριστικών των smartphones στο αυτοκίνητο, μέσω συστημάτων σύνδεσης κινητών τηλεφώνων Apple CarPlay και Android Auto.

    Επιπλέον, η υπηρεσία Opel OnStar ?που έχει ήδη λανσαριστεί σε 13 ευρωπαϊκές χώρες και θα επεκταθεί σε άλλες 19 το 2016- θα διατίθεται με το Mokka X από το λανσάρισμά του. Στην Ελλάδα η υπηρεσία Opel OnStar θα είναι διαθέσιμη από το ερχόμενο φθινόπωρο. Η υπηρεσία συνδεσιμότητας και προσωπικής υποστήριξης ενημερώνει τις αρχές σε περίπτωση ατυχήματος. Ταυτόχρονα μετατρέπει το Mokka X σε ένα 4G LTE Wi-Fi Hotspot. Αυτή η υπηρεσία διατίθεται προς το παρόν σε Γερμανία, Βρετανία, Ολλανδία και Ισπανία, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

    Το ανανεωμένο Mokka, έχει υποστεί αρκετές παρεμβάσεις στην εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση. Ειδικότερα, στον μπροστινό πρόβολο, ξεχωρίζουν η οριζόντια μάσκα και τα φανάρια με φώτα ημέρας LED. Η καμπίνα είναι ανανεωμένη και διαθέτει νέο ταμπλό. Στη κεντρική κονσόλα δεσπόζουν οι οθόνες αφής 7 είτε 8 ιντσών των συστημάτων infotainment. Επίσης, μειώθηκε ο αριθμός των διακοπτών.

    Η νέα γενιά του βενζινοκινητήρα 1.4 Direct Injection Turbo, ισχύος 152 ίππων, θα διατίθεται με εξάρι αυτόματο κιβώτιο, Start/Stop και σύστημα τετρακίνησης AWD. Εκπομπές CO2 154 γραμ./χλμ και κατανάλωση 6,6 λίτρα/100χλμ. Το ανανεωμένο Mokka X θα κυκλοφορήσει στην αγορά το φθινόπωρο του 2016.

    Σπύρος Ρέκκας

    [12] Κυριακοπούλου και Στεφανίδη αντιμέτωπες στο Πόρτλαντ

    Η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη είναι δύο αθλήτριες υψηλού επιπέδου με κορυφαίες επιδόσεις φέτος στον κόσμο στο άλμα επί κοντώ και φαντάζουν ως μεγάλες ελπίδες για τα ελληνικά χρώματα να ανεβούν στο βάθρο των νικητριών στο προσεχές 16ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Πόρτλαντ.

    «Σίγουρα έχω στο μυαλό μου το χρυσό, ωστόσο ο βασικός στόχος είναι ένα μετάλλιο. Δεν θα απογοητευτώ αν αυτό δεν είναι το χρυσό. Νιώθω έτοιμη να δοκιμάσω ακόμη και για παγκόσμιο ρεκόρ, αν χρειαστεί, προκειμένου να πετύχω τον στόχο μου», δηλώνει η Στεφανίδη.

    «Έχω προετοιμαστεί κατάλληλα γι' αυτό τον αγώνα. Ναι μεν ο στόχος της χρονιάς είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όμως ο στόχος του χειμώνα είναι το Παγκόσμιο κλειστού κι εκεί θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Αναμφίβολα η σκέψη μουείναι στο μετάλλιο, το οποίο μπορεί να έρθει, αν κάνω μια εμφάνιση ανάλογη των δυνατοτήτων μου», λέει η Κυριακοπούλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 March 2016 - 16:32:31 UTC