Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «H μεταναστευτική κρίση αποτελεί αναμενόμενη συνέπεια των θεμελιωδών πολιτικών επιλογών της ΕΕ»
  • [02] Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΥΕΘΑ-ΝΔ για το επιχειρησιακό σχέδιο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο
  • [03] Άνοδος 0,76% στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • [04] Γ. Κατρούγκαλος: Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων απόλυτη κυβερνητική προτεραιότητα
  • [05] Υπ. Παιδείας: Ένας στους τρεις εφήβους έχει πέσει θύμα σχολικής βίας και εκφοβισμού
  • [06] Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις αντοχές της αγοράς ακινήτων σε διεθνές επίπεδο και στην Ελλάδα
  • [07] Δ. Αβραμόπουλος: Τα κράτη μέλη της ΕΕ να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους
  • [08] Ματέο Ρέντσι: Περιορίσθηκαν τα αιτήματα της Τουρκίας
  • [09] Μογκερίνι: Ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος για νέα κλιμάκωση στη Συρία
  • [10] Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για τους κατόχους της κάρτας αλληλεγγύης
  • [11] Αλ. Τσίπρας: Το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, συνεργασίας και σταθερότητας

  • [01] «H μεταναστευτική κρίση αποτελεί αναμενόμενη συνέπεια των θεμελιωδών πολιτικών επιλογών της ΕΕ»

    «H σημερινή μεταναστευτική κρίση δεν αποτελεί παρά αναμενόμενη συνέπεια των θεμελιωδών πολιτικών επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογραμμίζει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε άρθρο της στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» που κυκλοφορεί σήμερα.

    Προσθέτει δε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αδράξει την ευκαιρία της κρίσης προκειμένου να εκκινήσει τη δυναμική που μπορεί να την καταστήσει πόλο εξουσίας ώστε να ανταποκριθεί στην παρούσα συγκυρία».

    Στο άρθρο υπό τον τίτλο της εφημερίδας: «Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει ρότα και να αναβιώσει την ιδέα ενός κοινού μέλλοντος», η Ρ. Δούρου ξεκινά με τα λόγια του Ζαν Μονέ: «Οι άνθρωποι δεν δέχονται την αλλαγή παρά μόνο όταν υπάρχει ανάγκη και δεν βλέπουν την ανάγκη παρά μόνο όταν υπάρχει κρίση». Προτείνει να τα αναλογιστούμε με προσοχή, «διότι η πολυσχιδής κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να χρησιμεύσει ως ισχυρό επιχείρημα για αλλαγή, επιτέλους, της πολιτικής της ρότας».

    Επισημαίνει ότι ουσιαστικά σήμερα οι μεταναστευτικές ροές είναι ενδεικτικές μιας διττής αδυναμίας η οποία προσιδιάζει στη δυσλειτουργία του ευρωπαϊκού μηχανισμού, εξ ου και η ανάγκη για αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης. Επεξηγεί ότι: Η πρώτη αδυναμία σχετίζεται με τη ίδια τη σύλληψη του ευρώ, «το οποίο αποδεικνύεται ένα νόμισμα που δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο σε συνθήκες ευμάρειας».

    [02] Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΥΕΘΑ-ΝΔ για το επιχειρησιακό σχέδιο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

    Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ υπουργού Εθνικής Άμυνας και ΝΔ για το επιχειρησιακό σχέδιο του ΝΑΤΟ και για την αποστολή του στο Αιγαίο, που σκοπό έχει τη διακοπή των γραμμών που χρησιμοποιούν οι διακινητές προσφύγων και μεταναστών.

    O υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λακωνίας, Θανάσης Δαβάκης, εξέφρασε την ανησυχία του για το χειρισμό ζωτικής σημασίας ζητημάτων από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας:

    «Ο κ. Καμμένος, μη έχοντας απαντήσεις για την ουσία κρίσιμων ζητημάτων, καταφεύγει σε προσωπικές αντεγκλήσεις. Υπογραμμίζουμε, λοιπόν, ότι μετά την τελευταία δήλωσή του, έχουμε πρόσθετους λόγους να ανησυχούμε ακόμη περισσότερο για το πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χειρίζεται ζωτικής σημασίας ζητήματα για τη χώρα», επισήμανε στη γραπτή δήλωση του ο κ. Δαβάκης.

    Απαντώντας, κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κάλεσαν τον κ. Δαβάκη «να συνεννοηθεί με τον πρόεδρο του κόμματός του», διαβεβαιώνοντας ότι «είναι πιο χρήσιμο από το να ενημερώνεται από τουρκικά non paper, που δεν γίνονται αποδεκτά ούτε καν σαν απόψεις από το ΝΑΤΟ».

    [03] Άνοδος 0,76% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

    Με ήπια άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών, με την αγορά να κινείται ανοδικά για ένατη συνεχή συνεδρίαση, κόντρα στο πτωτικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών, κλείνοντας πάνω από τα επίπεδα των 560 μονάδων.

    Στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, στον απόηχο των θετικών εξελίξεων στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής, η αγορά κινήθηκε έντονα έως τις 573,35 μονάδες (+2,49%) για να παρουσιάζει σταδιακά σημάδια κόπωσης, μετά τη συνεχή άνοδο των οκτώ προηγούμενων συνεδριάσεων.

    Υπεραπέδωσαν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, της Viohalco, της Alpha Bank, των ΕΛΠΕ, της Eurobank και της Πειραιώς.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 563,67 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,76%.

    Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στη διάρκεια των εννέα τελευταίων ανοδικών συνεδριάσεων καταγράφει συνολικά κέρδη 18,85%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 77,599 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 126.319.685 τεμάχια.

    [04] Γ. Κατρούγκαλος: Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων απόλυτη κυβερνητική προτεραιότητα

    Απόλυτη προτεραιότητα είναι για την ελληνική κυβέρνηση η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, στην παρέμβαση του στη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ (EPSCO) που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 7 Μαρτίου.

    Συγκεκριμένα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι πρακτικές ευελιξίας των εργασιακών σχέσεων, όταν δεν συνδέονται με την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας.

    Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στην απορρύθμιση που προωθήθηκε στην Ελλάδα με τα προηγούμενα Μνημόνια εν μέσω λιτότητας. Ανέφερε ως παράδειγμα παρόμοιων πρακτικών τη μείωση από το πρώτο μνημόνιο των κατώτατων μισθών για τους νέους κατά 32% έναντι μείωσης 22% του κατώτατου μισθού της ΕΓΣΣΕ, η οποία οδήγησε στην εκτόξευση της ανεργίας των νέων.

    Στη συζήτηση που αφορούσε στις δεξιότητες του εργατικού δυναμικού και στην Ατζέντα για Δεξιότητες για την Ευρώπη, ο υπουργός Εργασίας,

    αναφέρθηκε κυρίως στον μηχανισμό διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας, με τη συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων, των κοινωνικών εταίρων, της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και άλλων εμπλεκομένων φορέων. Στόχος του μηχανισμού είναι η βέλτιστη αντιστοίχιση προσφοράς και ζήτησης ειδικοτήτων και ο σχεδιασμός των νέων προγραμμάτων απασχόλησης και επαγγελματικής, στη βάση των εκροών του μηχανισμού.

    [05] Υπ. Παιδείας: Ένας στους τρεις εφήβους έχει πέσει θύμα σχολικής βίας και εκφοβισμού

    Τρεις στους δέκα μαθητές γυμνασίου και λυκείου έχουν υπάρξει θύματα σχολικής βίας ή/και εκφοβισμού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, επ' ευκαιρίας της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας του υπουργείου με το υπουργείο Δικαιοσύνης και φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα των δικαιωμάτων και της υγείας των παιδιών.

    «Tο φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας είναι υπαρκτό και πρέπει να αντιμετωπιστεί με παρρησία και μακριά από εύκολους εφησυχασμούς, από τη μία, αλλά ψύχραιμα και χωρίς κινδυνολογίες και υπερβολές, από την άλλη», δήλωσε ο υπουργός Νίκος Φίλης και προσέθεσε: «Η δύναμη όμως που μπορεί να περιθωριοποιήσει τη σχολική βία είναι το δημοκρατικό σχολειό. Η ανάπτυξη αξιών συλλογικότητας και σεβασμού της προσωπικότητας του άλλου οδηγούν στην αντιμετώπιση μέσα από τη σχολική διαδικασία, και γενικότερα τη σχολική ζωή, φαινομένων τα οποία οδηγούν σε ξενοφοβία, σε ρατσισμό, σε ομοφοβία, σε τόσα φαινόμενα τα οποία παράγουν τελικά σχολική βία».

    Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο ΟΚΑΝΑ, η Μονάδα Εφηβικής Υγείας Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Π.&.Α. Κυριακού», το Χαμόγελο του Παιδιού, η Εταιρεία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού «Ελίζα», το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

    Η σημασία της εν λόγω πανελλαδικής έρευνας συνίσταται στην πρώτη άμεση καταγραφή της γνώμης και της εμπειρίας μαθητών από φαινόμενα βίας και εκφοβισμού μέσα στο σχολικό περιβάλλον.

    [06] Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις αντοχές της αγοράς ακινήτων σε διεθνές επίπεδο και στην Ελλάδα

    Το επενδυτικό κλίμα γύρω από την ακίνητη περιουσία, αναμένεται να παραμείνει θετικό σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με την έρευνα «Παγκόσμιες Επενδυτικές Προοπτικές 2016» (Global Investor Outlook 2016) που διεξάχθηκε από την Colliers International. Οι πρωτογενείς αγορές-στόχοι, θα εξακολουθήσουν να παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς εμφανίζουν μέτρια επίπεδα ανάληψης κινδύνου, σταθερές οικονομικές συνθήκες και χαμηλά επιτόκια, οδηγώντας όμως και στην αύξηση των επενδύσεων σε δευτερεύουσες αγορές.

    Ένα βασικό συμπέρασμα της έκθεσης, είναι ότι περισσότεροι από τους 600 επενδυτές που συμμετείχαν στην έρευνα της Colliers, (και συγκεκριμένα σε ποσοστό 52%), θα αυξήσουν τις τοποθετήσεις τους στον κλάδο της ακίνητης περιουσίας το 2016, ενώ μόνο ένα 11% σχεδιάζει να τις μειώσει. Επομένως οι επενδύσεις στον κλάδο της ακίνητης περιουσίας βρίσκονται σε καλό δρόμο για τη συνέχιση της ανάπτυξης του κατά το 2016, με την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα σε ανοδική τάση, ειδικά στις ΗΠΑ, καθώς και σε άλλες κεντρικές αγορές της Ευρώπης αλλά και σε όλο τον κόσμο.

    [07] Δ. Αβραμόπουλος: Τα κράτη μέλη της ΕΕ να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους

    Έκκληση προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ όχι μόνο να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για την επανεγκατάσταση που ανέλαβαν πέρυσι τον Ιούλιο, αλλά και για επιπλέον δεσμεύσεις για ανθρωπιστική βοήθεια απήθυνε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας πως «ο τεράστιος αριθμός ανθρώπων που φθάνουν στις ελληνικές ακτές αλλά και μέσω των Δυτικών Βαλκανίων κινδυνεύει να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι μιλάμε για ανθρώπινες ζωές». Μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας,επεσήμανε τη δραματική κατάσταση των προσφύγων ξεκαθαρίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ξεχνά και δεν εγκαταλείπει την ανθρωπιστική της αποστολή. Ο κ. Αβραμόπουλος, τόνισε πως θα πρέπει η ΕΕ να θέσει υπό έλεγχο τις ροές, να τις διαχειριστεί καλύτερα και να τις μειώσει, και να διαχειριστεί καλύτερα τα εξωτερικά της σύνορα να σταματήσει -και με τη βοήθεια της Europol- τη δραστηριότητα των λαθρεμπόρων που στέλνουν χιλιάδες ανθρώπους κάθε μέρα με κίνδυνο την απώλεια της ζωή τους.

    «Αντί των επικίνδυνων διαδρομών, είναι υποχρέωσή μας μας να δημιουργήσουμε περισσότερες νόμιμες οδούς για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη προστασίας, προκειμένου να είναι σε θέση να έρθουν στην Ευρώπη κάτω από συνθήκες νομιμότητας και ασφάλειας» είπε ο αρμόδιος Επίτροπος υπενθυμίζοντας πως «όλοι

    οι παράτυποι μετανάστες που έχουν έρθει διαμέσου της Τουρκίας θα πρέπει να επιστρέψουν σε αυτήν σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό και Διεθνές δίκαιο.» Αναφορικά με τους ανθρώπους που βρίσκονται ήδη στην ΕΕ, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως θα πρέπει να βελτιωθεί η κατάσταση και για αυτό, όπως είπε, η Επιτροπή έχει προτείνει ένα πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας. «Πρέπει επειγόντως να προχωρήσουμε σε μετεγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, και να αναπτύξουμε περαιτέρω τις δυνατότητες υποδοχής» δήλωσε τονίζοντας πως η Ύπατη Αρμοστεία είναι ο σταθερός και κατεξοχήν εταίρος στον οποίο προσβλέπει για στενή συνεργασία.

    [08] Ματέο Ρέντσι: Περιορίσθηκαν τα αιτήματα της Τουρκίας

    Μετά την λήξη της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι τόνισε ότι «τα αιτήματα της Τουρκίας περιορίσθηκαν αρκετά, αφού το τελικό κείμενο τα μειώνει με αισθητό τρόπο».

    «Στο κείμενο αυτό, υπάρχει, πάντως, και μια αναφορά στο ότι είχαμε ουσιαστική συζήτηση σχετικά με την ελευθερία του Τύπου, κάτι που θεωρώ αναγκαίο», συμπλήρωσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

    «Είμαστε ευτυχείς αν η Τουρκία συνεχίσει την πορεία της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ασπασθεί, κανείς, τις ιδρυτικές αξίες της Ένωσης , στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η ελευθερία του Τύπου» δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι.

    [09] Μογκερίνι: Ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος για νέα κλιμάκωση στη Συρία

    «Να μετατρέψουμε την απελπισία σε ελπίδα, να κτίσουμε το μονοπάτι για την πολιτική αλλαγή στη Συρία και να δώσουμε στους Σύριους ένα μέλλον που να είναι δικό τους». Με τα λόγια αυτά η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φρεντερίκα Μογκερίνι, συνόψισε το ρόλο που έχει να παίξει η ΕΕ στη Συρία, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Η κα Μογκερίνι υπογράμμισε ότι ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος της οπισθοδρόμησης και της εκ νέου κλιμάκωσης της σύγκρουσης οποτεδήποτε. «Η περιφερειακή κατάσταση έχει πολλές εντάσεις, κάθε μέρα έχουμε ανησυχητικά νέα» τόνισε. «Ο ρόλος της ΕΕ είναι να προσπαθήσει να γεφυρώσει τα διάφορα συμφέροντα. Έχουμε πολλούς παίχτες μέσα και έξω από τη Συρία με εντελώς διαφορετικούς στόχους. Τα δικά μας ζωτικά συμφέροντα, τα πολιτικά και της ασφάλειας, είναι να βρούμε ένα κοινό τόπο σε όλα αυτά τα συμφέροντα. Να επιχειρήσουμε βήμα-βήμα, να διευρύνουμε αυτόν τον κοινό τόπο. Έτσι θα επιτραπεί στη διεθνή κοινότητα και στους περιφερειακούς παίκτες, να διευκολύνουν τους Σύριους στο να ζουν μαζί και να μην το καταστήσουν αδύνατο».

    Σύμφωνα με την κα Μογκερίνι είναι πιο σωστό «να μην μιλούμε για εκεχειρία, αλλά για ανακοπή εχθροπραξιών»: «Ακόμα γίνεται πόλεμος» υπογράμμισε, «και αυτό γιατί δεν έχουμε καταφέρει να προωθήσουμε όλα αυτά τα συμφέροντα προς τη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος.

    [10] Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για τους κατόχους της κάρτας αλληλεγγύης

    Δωρεάν πρόσβαση σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για 150.000 οικογένειες, που κατέχουν κάρτα αλληλεγγύης και αντιστοιχούν σε 400.000 άτομα με εισόδημα κάτω των 400 ευρώ μηνιαίως, ανακοίνωσαν ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου σήμερα στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, με θέμα «Σχέσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού».

    Επιπλέον ο κ. Μπαλτάς ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους συγκοινωνιακούς φορείς ώστε οι φοιτητές των κρατικών καλλιτεχνικών σχολών (Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ, ΚΣΟΤ) «να έχουν τα προνόμια του φοιτητικού πάσου, που έχουν και οι άλλοι φοιτητές». «Πρόκειται για δύο μέτρα τα οποία δεν μοιάζουν φαντασμαγορικά» σχολίασε ο υπουργός πολιτισμού και πρόσθεσε:« δεν θεωρούμε ότι είναι μεγάλες κατακτήσεις, αλλά είναι δύο μέτρα που θέλουν να εκφράσουν ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο νοούμε τον πολιτισμό στις σημερινές συνθήκες και πώς νοούμε το "παράλληλο'' πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί προφανώς τέτοιες πρωτοβουλίες δεν εντάσσονται σε μνημονιακές δεσμεύσεις. Είναι απλά δείγματα γραφής για το πώς θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την Ελλάδα όταν περάσει ο κάβος της πρώτης αξιολόγησης» δήλωσε ο Α. Μπαλτάς.

    Ακόμη ο κ. Μπαλτάς ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την ΕΡΤ έχει αναλάβει την διοργάνωση μίας μεγάλης συναυλίας η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στον επόμενο μήνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, και τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν υπέρ των προσφύγων. Όπως ενημέρωσε ο υπουργός, υπάρχει ήδη μεγάλη ανταπόκριση καλλιτεχνών από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής σκηνής, ώστε η εκδήλωση αυτή, να έχει ευρύτερη εμβέλεια για την Ευρώπη και τον κόσμο.

    [11] Αλ. Τσίπρας: Το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, συνεργασίας και σταθερότητας

    Την ανάγκη Ελλάδα και Τουρκία να λύσουν από κοινού το πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης υπογράμμισε από τη Σμύρνη, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε μεταξύ άλλων ότι "Ελλάδα και Τουρκία θα συνεχίσουν να προσφέρουν φιλοξενία στους κυνηγημένους" ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι "είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει στη θάλασσα του Αιγαίου".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 March 2016 - 17:32:42 UTC